H υστερική υποκρισία των Ελληναράδων

Οι αυτόκλητοι “υπερασπιστές” του Κολοκοτρώνη

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Όποιος παρακολουθεί τα σχόλια των επαγγελματιών πατριωτών, είτε στο Διαδίκτυο, είτε στον Τύπο είτε στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ξέρει πολύ καλά πως πέρα από την αγραμματοσύνη και την παχυλή τους άγνοια που εκδηλώνεται και με ασυνταξίες και σολοικισμούς, διαπνέονται από επιθετικότητα, διαστροφή των γεγονότων, ακατάσχετο υβρεολόγιο και έχουν την τάση να αρπάζονται από κάποιο αστείο ή μια φράση του αντιπάλου τους, να την παρερμηνεύουν κακόπιστα και να στήνουν πάνω σε αυτήν τη δήθεν παρεξήγηση ολόκληρο πύργο από σαθρές κατηγορίες και προσωπικές επιθέσεις (Αrgumentum ad hominem) μη μπορώντας να αντιπαραταχθούν στο πεδίο των γνώσεων των επιχειρημάτων και του πνεύματος.

Κλασική περίπτωση είναι η πρόσφατη κακοήθης επίθεση κατά του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου της γνωστής σειράς του Skai που με τις αλήθειες που λέει, σε πείσμα των εθνικών μας μυθολογιών, προκαλεί κρίσεις υστερίας στους Καραγκιόζηδες που θέλουν την Ιστορία φτηνιάρικη εθνικιστική προπαγάνδα και μάλιστα εδώ στην πατρίδα του Θουκυδίδη, του Ευριπίδη και του Ηρόδοτου, που δεν δίστασαν να γράψουν αλήθειες που δεν υπέκυπταν σε, ας τις πούμε «πατριωτικές», σκοπιμότητες. Μη μπορώντας λοιπόν οι Εθνικόφρονες να μπουν σε αντιπαράθεση πάνω στα αδιαμφισβήτητα γερά στερεωμένα επιστημονικά επιχειρήματά της τηλεοπτικής σειράς σχετικά με το αληθινό 1821, αυτοί οι κουμπούρες που αντλούν τις γνώσεις τους από τη λογοκριμένη σχολική ιστορία της Ε΄Δημοτικού, μεταφέρουν το πεδίο της σύγκρουσης εκεί που είναι αήττητοι. Στο χώρο του κουτσομπολιού, της κακοήθειας και της βλακείας. Ορμώμενοι από χιουμοριστικό σχόλιο στο facebook του συγγραφέα («και που να δεις τι θα γίνει όταν αποκαλύψεις πως ο Κολοκοτρώνης είχε Τούρκο γκόμενο», «Όχι δεν ήταν γκόμενος, τον είχε αρραβωνιαστεί») οι «αγανακτισμένοι πολίτες» επιτίθενται τάχα μου προσβεβλημένοι: «Ο Κολοκοτρώνης ήταν gay λέει ο Τατσόπουλος» κλπ. Αυτό όμως δείχνει την απόλυτη αδυναμία τους για αντιπαράθεση επί του πραγματικού.

Σαν τη γεροντοκόρη του ανέκδοτου που σέρνει «ενοχλημένη» στα δικαστήρια τον εργένη που κυκλοφορεί γυμνός στο απέναντι διαμέρισμα, έναν όροφο πάνω από το δικό της, για να αποκαλυφθεί πως τον έβλεπε σκαρφαλωμένη στο τραπέζι με περισκόπιο, σαν τον κουτσαβάκη που απλώνει το ζωνάρι του για να το πατήσει ο ανύποπτος διαβάτης με τον οποίο θέλε να καυγαδίσει, οι κυρά Κατίνες της εθικοφροσύνης υπερασπίζονται με ιερή αγανάκτηση τον «ανδρισμό» του Κολοκοτρώνη που τάχα αμφισβητήθηκε και που, δήθεν πληγωμένος τώρα, έχει λέει ανάγκη από την υπεράσπισή τους Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται το Χριστό που δήθεν «συκοφαντείται» από κάποιον τολμηρό καλλιτέχνη ή και το θεό τον ίδιο που «καθυβρίζεται» από τους βλάσφημους συγγραφείς που τους τραβολογάνε στα δικαστήρια λες και ο Δημιουργός του Σύμπαντος, αν υπάρχει, έχει την ανάγκη του χωροφύλακα και του δικαστή και από τη δική τους μαρτυρία για να υπερασπιστεί την υπόληψή του.

Η ανανδρία, η υποκρισία και ο γυναικουλισμός αυτών των αμόρφωτων ανθρώπων που γεμάτοι ιερή αγανάκτηση υπερασπίζονται το θεό, την πατρίδα, το έθνος, από κάθε λογής εχθρούς που εφευρίσκουν, οι άναρθρες κραυγές και η λεκτική βία τους, είναι τα εργαλεία με τα οποία προσπαθούν να συγκαλύψουν την παντελή έλλειψη Γνώσης, Λογικής και Λόγου. Η ανανδρία του κρυφοομοφυλόφιλου θεούσου που τάχα του βρίζουν τον Κολοκοτρώνη για ομοφυλόφιλο, η ψευτομαγκιά του ευνουχισμένου Χρυσαυγίτη που δέρνει μετανάστες, ο τσαμπουκάς του ψευτοπαλληκαρά ακροδεξιού που βαράει τη φοιτητριούλα, βγάζουν με θράσος τη γλώσσα τους και κραδαίνοντας τις ψεύτικες Άγιες Λαύρες, τα φανταστικά Κρυφά Σχολειά, τις Στρατηλάτισσες Παναγίες, τους Μεγαλέξανδρους, τους πατριαρχογρηγόριους, τους πατροκοσμάδες, τους 3 Ιεράρχες, το Γραμμοβίτσι, τον Μακρυγιάννη και το Σύνταγμα του, τη Μεγάλη Ιδέα και κάθε ιστορικό σκουπίδι ορμάνε για να πλαστογραφήσουν και να διαστρέψουν την ενοχλητική Αλήθεια. Τα φυσικά και πνευματικά τέκνα των Ταγματασφαλιτών και των Μαυραγοριτών, οι λιποτάκτες, οι Εφιάλτες και οι Πηλιογούσηδες ουρλιάζουν για να κρύψουν τις πομπές τους. Φωνάζει ο κλέφτης να τρομάξει το νοικοκύρη.

Ασφαλώς ο Κολοκοτρώνης, για όποιον ασχολείται με τις ξένες κρεβατοκάμαρες, δεν ήταν ομοφυλόφιλος, αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι. Μπορεί βέβαια κανείς να του καταλογίσει πολλά, ο αγωνιστής κοτζαμπάσης Κανέλλος Δεληγιάννης τον βρίζει για διάφορα με το παραπάνω και η Εκκλησία που έχει αφορίσει επίσημα τους κλέφτες Κολοκοτρωναίους και κάρφωσε κάμποσους από αυτούς στους ζαπτιεδες του Σουλτάνου, του κρατάει μανιάτικο στα μουλωχτά το πως την έφτυσε κατάμουτρα στα γηρατειά του, περιφρονώντας τα μυστήρια της και συζώντας με μια καλόγρια με την οποία έκανε τον τρίτο γιό του που αν και εξώγαμο τον αναγνώρισε παλικαρίσια επίσημα. Αυτή ήταν και μια από τις αιτίες που δεν αγιοποιήθηκε πριν λίγα χρόνια που κάποιοι θεοσεβάμενοι «πατριώτες» το ζήτησαν επίσημα από την Εκκλησία, μπερδεύοντας ανεπίτρεπτα Πατρίδα και Θρησκεία. «Τι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα», δηλαδή.

Υ.Γ.
Απολαύστε ανελλήνιστο ελληναράδικο βίντεο για τον Αρχιεπίσκοπο με το «κουσούρι»:
«Εκοιμήθη ο Κ.Κ. (sic) Χριστόδουλος» (αντί του σωστού «ο κυρός», όπως λένε για πεθαμένους αρχιερείς), «Κράτα τα ζώδια (sic) της πίστεως» (αντί του σωστού «τα ζώπυρα»)

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

61 Responses to H υστερική υποκρισία των Ελληναράδων

 1. Ο/Η Διαβάτης λέει:

  Οι Ελληναράδες έχουν κατεβάσει στο youtube και την «απολογία» του συγγραφέα. Νομίζουν πως τον εκθέτουν, αλλά περίτρανα αποδεικνύεται πως μπήκαν στον ιδιωτικό του χώρο και έκλεψαν τα αστεία που ανταλάσσει με τους φίλους του

 2. Ο/Η Άκης Γιαννόπουλος λέει:

  Μου αρέσει πως ασχολείστε μόνον με τους ´Ελληναράδες ¨ όπως τους αποκαλείτε (προσωπικά πιστεύω ότι ειναι λάθος σας αλλά Δικαίωμα σας). Δεν διάβασα όμως κανένα σχόλιο για το ατόπημα (έστω και σε αστείο σχολιασμό στο facebook) του κ.Τασόπουλου με θύμα τον Μεγα Κολοκοτρώνη (αυτός θα έπρεπε να ανακηρυχθεί Μέγας και οχι κάτι άλλοι….)
  (ούτε βέβαια που μας έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί επίτηδες να βγήκε το θέμα αυτό προς χαρην της τηλεθέασης….)

  • Ο/Η Po λέει:

   Δεν θα ισχυριστώ ότι λέτε μπούρδες για να μην με παρεξηγήσετε.
   Διαβάσατε τι και πως τα γράφει, τι εννοεί ο κ. Λασκαράτος;

  • Ο/Η essexgreen λέει:

   Λοιπόν δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά . Κανείς από τους πολεμιστές της επανάστασης δεν ήταν ανοιχτά gay αλλά στατιστικά όλο και κάποιος θα ήταν. Από αυτά συμπεραίνω και νομίζω ότι θα πρέπει από εδώ και μπρος να θεωρούμε δεδομένο ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν τουλάχιστον bisexual cross dresser αν όχι εντελώς κραγμενη λουγκρα. Ας απαντήσουμε λοιπόν όλοι μαζί στην ερώτηση «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος ? – Όχι ,αλλά ο Κολοκοτρώνης ήταν αδελφή ! »

   Κρίμα για τον γερο του Μωριά αλλά οι εθνικιστές ελληναρες τον πήραν στον λαιμό τους , ίσως γιατί κρυφά μέσα τους θα ήθελαν να τον πάρουν στον κώλο τους.

 3. Πολύ ωραία ανάρτηση. Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι ΕΛληναράδες που αντιδρούν, αλλά και μέρος του προοδευτικού κόσμο. δε θέλω να κάνω θέμα για το έθνος (άσε που ετοιμάζω κάτι δικό μου). Ωστόσο, θα σημειώσω πως η διαφορά του ιστορικού με τους ιστοριοδίφες, είναι ότι ο πρώτος ακολουθεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και αφουγκράζεται επιστημονικά τόσο την εποχή του όσο και την εποχή που εξετάζει. Το σήμερα στην Ιστορία καθορίζει όχι τα κατά παραγγελία αποτελέσματα, αλλά τα ερωτήματα που θα θέσουμε για την έρευνά μας. Και τα ερωτήματα δεν είναι οι κουτοπονηριές που πηγάζουν από συγκροτημένες προϋπάρχουσες αντιλήψεις, αλλά από μια δεοντολογία που επιβάλει την παρατήρηση τόσο της σύγχρονης κοινωνίας όσο και της εξεταζόμενης εποχής. Άλλωστε, ο ειδικός επιστήμονας συνεχίζει να μελετά (κάτι που δεν πράττει ο συγγραφέας ή ο ιστοριοδίφης) και δεν επαναπαύεται στην αποκτηθείσα γνώση. Το γεγονός δε ότι η Ιστορία συνδυάζει και ιδεολογικά στοιχεία ενώ συνδέεται άρρηκτα με άλλες επιστήμες κάνουν την εργασία ακόμα δυσκολότερη. Η επιφανειακή προσέγγιση, λοιπόν, βάσει γενικοτήτων που μάθαμε στο σχολείο ή μερικές δεκάδες βιβλία που διαβάσαμε ούτε τη μεθοδολογία μας ορίζουν ούτε ακόμα και τη συνείδηση του επιστήμονα. Γιατί τελικά άλλο διαβάζω, άλλο μελετώ κι άλλο προσεγγίζω ερευνητικά.

  σ.σ. Μην εκθειάζεις και τόσο τη σειρά. Σε τούτο το θέμα αγγίζει καλύτερα από ποτέ τηλεοπτικά την αλήθεια, αλλά ουσιαστικά αποφεύγει χαρακτηριστικά να προσεγγίσει την επανάσταση ως αστική.

 4. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Πρέπει να τα λέμε όλα. Ο Τατσόπουλος πιάστηκε χονδροειδώς σαν αδιάβαστος, έπρεπε να έχει το νου του και να περιμένει προβοκάτσια από το εθνικοπατριωταράδικο μπλοκ. Δεν παρατήρησε αυτός ο άνθρωπος το σοκ που είχε υποστεί η ελληνική κοινωνία με το βιβλίο της Στ΄Δημοτικού;; Μεγάλη γκάφα εκ μέρους του. Και κρίμα διότι με αυτή την πλάκα έδωσε ένα αληθινό λάβαρο σε όλους τους εθνικοπατριωταράδες για να καλύψουν με τις κραυγές του τη σειρά και να εκπαραθυρώσουν αβίαστα μια πλειάδα σοβαρότατων ιστορικών. Μεγάλη πατάτα σε επίπεδο τηλεοπτικής και ιστορικής πολιτικής, βούτυρο στο ψωμί του εθνικιστικού μπλοκ.

  • Ο/Η Αταίριαστος λέει:

   Μεγάλο ζόρι. Να είσαι γνωστός, να θέλεις να πεις να πεις μια μαλακία στο facebook για να περνάει η ώρα και να πρέπει να υπολογίσεις μήπως το «εθνικοπατριωταράδικο μπλοκ» το εκμεταλλευτεί. Μεγάλο ζόρι.

 5. Ο/Η efi λέει:

  Αλίμονο!
  η αυταρχικότητα του Αλή Πασά περιοριζόταν
  στο να περνάει από caurse Tέχνης όλα τα σκλαβάκια.
  Περί αγρίων φόνων ουδείς λόγος.
  Πώς αλλιώς θα οικοδομηθεί η Νέα Ιστορία
  και η »φιλία» των λαών;
  ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ Κύριοι!
  Αυτό είναι πια γνωστό.
  Τόσο ασύστολα όμως;
  ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ…

 6. Ο/Η Σωφρόνιος Κάπας λέει:

  Μία ερώτηση στον κ. Ροίδη: Μπορώ κάποια κείμενα, αν μου αρέ-
  σουν να τα αποθηκεύω;; Όσο για το κείμενο είναι κατά πάντα και δια πάντα ΑΡΙΣΤΟ και κατανοητό σε ΟΛΟΥΣ τους σκεπτομένους!!Μού άρεσε πρισσότερο το σημείο για για τους «κρυφοομοφυλόφι-
  λους θεούσηδες»!! Αυτά τα περιτρίματα με το χιτλερικό μουστάκι- φερετζέ-και τα «πνευματικά τεκνά»-συγνώμη ..τέκνα!!!
  Καθώς είναι και αι πλείονες ρσοφορούσαι..!!

 7. Παράθεμα: ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ. « Kopanakinews’s Weblog

 8. Ο/Η efi λέει:

  ps προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
  οι gay φίλοι μου (άνδρες και γυναίκες)
  γνωρίζουν την άποψή μου για το…θεματάκι
  και ομοίως απεχθάνονται τους εγκάθετους Λαλάκηδες
  που εμπεριστατωμένα πια! και συστηματικά υπεκφεύγουν
  της ουσίας των θεμάτων που οι ίδιοι θέτουν,
  δεμένοι στο άρμα της ανόητης
  -όπως κάθε προπαγάνδα-
  προπαγάνδας τους.
  Να! κι αν το δημοσιεύσεις να! κι αν όχι!
  Εσύ θα το δεις!

 9. Ο/Η atheofobos λέει:

  Κανονικά οι Ελληναράδες και οι θεούσοι θα πρέπει σαν τον Πάπα που έχει βγάλει τον κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων να εκδόσουν ένα κατάλογο των προσώπων με τα οποία απαγορεύεται να λέγονται αστεία και ανέκδοτα.
  Εδώ που τα λέμε πάντως τα όσα ακούστηκαν με έκαναν να υποψιάζομαι μην τυχόν και τον είχε εγκαταλέιψει ο Τούρκος αραβωνιάρης του και γι΄αυτό για εκδίκηση δεν άφησε κολημπιθρόξυλο όρθιο όταν μπήκε στην Τρίπολη και όπως γράφει στο ημερολόγιο του:
  «Το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριανταδύο χιλιάδες. Έλληνες σκοτώθηκαν εκατό. Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη. Πατούσε απάνω σε παράξενο, αλλόκοτο χαλί από πτώματα.»

 10. Ο/Η efi λέει:

  δηλ. τι έπρεπε ρε γελοίο υποκείμενο!
  να κάνει στον πόλεμο;
  να γίνει γιουσουφάκι;
  και πώς θα ‘λεγες σήμερα εσύ τις παπαριές σου!
  ελεύθερος;
  Μάθε πρώτα να δένεις τα κορδόνια σου!
  Μιριγκόγκο!
  και μετά να μιλάς για το Γέρο του Μοριά!
  Τόσες φυλακές!
  για σας! Κωλοέλληνες!

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διαβάστε την πολύ καλή ανάρτηση στο jungle report για το θέμα αυτό:

  http://jungle-report.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html

 12. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γάμα λέει:

  Gay γάμοι στη Θεσσαλονίκη
  Αντιδρούν οι γνωστοί κύριοι
  Ο Ανθιμος πάντως αντέδρασε πολιτισμένα

  Φωτιές άναψε η συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σε ομοφυλοφιλικό περιοδικό της πόλης, καθώς ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων, την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου, αλλά και τη διενέργεια gay parade στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

  Και όπως ήταν αναμενόμενο, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του μητροπολίτη Άνθιμου.
  Ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η ισοπέδωση των πάντων, μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί. Όλοι έχουμε φίλους γκέι, αλλά εγώ γκέι πολιτική δεν κάνω. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα ανθρώπινο κοινωνικό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, όπως εμείς μένουμε πιστοί στις παραδόσεις μας και την Ορθοδοξία».

  Ο περιφερειάρχης δεν δίστασε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι οι οποιεσδήποτε παρελάσεις ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα προκαλέσουν την αντίδραση των πολιτών και θα βρουν αντίθετο τον ίδιο.
  Σε ηπιότερα μήκη κύματος κινήθηκε η απάντηση του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη, λέγοντας ότι «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Τυχόν νεότερες εναλλακτικές απόψεις, είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας το πώς θα τις χειριστεί».

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Ε πως οχι Πέτρο μου. Πολιτικες αλλαξοκωλιες με το Βχχχχχχ κανει ο ανθρωπος. Οταν λεω τον Βχχχχχχ εννοω ως επιχειρηματια της πορνογραφιας και νονο των ανθρωπινων δικαιωματων. Με τα χρωματα του Βχχχχχχ και Σια κατεβηκαν στις εκλογες. Γι αυτο ειχαν λυσσαξει τα καναλια υπερ της αποχης.

 13. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Μην είστε ανιστόρητοι εντελώς. Το παραμυθάκι

  «Κολοκοτρώνη ήρωα η μάνα αν δεν σ’εγέννα
  ούτε Ελλάδα θα ΄χαμαν ούτε 21»

  είναι πέρα για πέρα «ό,τι να ‘ναι» κατά την προσφιλή έκφαση της ανατρεπτικής, γλωσσικά κεκαυλωμένης, νεολαίας του τόπου.

  Ο πόλεμος στην Πελοπόννησο είχε χαθεί μετά τις πρώτες νίκες και δεν υπήρχε χιλιοστό «ελληνικής γης» ελεύθερο, η Επανάσταση είχε ουσιαστικά αποτύχει. Αν η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτως αυτό οφείλεται στην παρέμβαση των «Μεγάλων Δυνάμεων» μετά τη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Και ως γνωστόν δεν ήταν στη ναυμαχία της Ναυπάκτου μήτε Κολοκοτρώνης, μήτε Καραϊσκάκης, αλλά κάποιοι ξένοι φέροντες ονόματα μη εθνικά ορθά, όπως Γουίλιαμ, Ζακ, Τζορτζ, Πιερ και άλλοι.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν μια σημαντική προσωπικότητα. Τραβάτε όμως να μάθετε ότι δεν εκπαιδεύτηκε στην «κατσικίσα ελληνική γη» δι’επιφοιτήσεως Κυρίου επιθυμούντος λευτεριά Ελλάδος-Πατρίδος αλλά είχε εκπαιδευτεί στον αγγλικό στρατό.

  Τον μύθο του 21 τον έπλασε ο Σολωμός και είναι καιρός κάποτε να ασκηθεί ζωντανή κριτική και στον ποιητή διότι η τόση μουσειοποίησή του βλάπει τελικά το έργο του, χρήσιμο όπως έχει καταλήξει δυστυχώς μόνο για εθνικές παρλάτες και εθνικές εορτές από δυστυχισμένους νέους που αναγκάζονται δια φόβου Κυρίου Διευθυντού να απαγγέλουν νυσταλέα τα έπη του έθνους, με τα πέη των να πίπτουν λιπόθυμα, εν αντιθέσει με τα φαντασιακά των γερόντων «μακεδονομάχν», «ελληνοψύχων» που βρίσκουν στην εορτή το υποκατάστατο καποιανής Τζούλιας. Και τις νέες να παριμένουν καρτερικά τη λήξη της παρλάτας χειροκροτώντας με θέρμη και συγκίνησιν, ενώ το φάντασμα της κυρα-Νικοπούλου, παρα-ακαδημαϊκού, να πλανάται διδάσκον την αρετήν και την αλήθειαν του γένους.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι εθνικώς ανησυχούντες

  Eλεύθερη Ώρα

  Οι νέες Θερμοπύλες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

  Πρωτοπόρα στη μάχη κατά των μεταναστών και της κάρτας του πολίτη.

  Εκδότης ο Γρ.Μιχαλόπουλος, αρχηγός της Εθνικής Συμμαχίας, εκφωνητής του επικήδειου του Γιώργου Παπαδόπουλου.

  (Σχετικό ρεπορτάζ:

  Περί ώραν 17:30 ανεγνώσθησαν οι επικήδειοι λόγοι προς τιμήν του Εκλιπόντος. Πρώτος έλαβε τον λόγον ο κ. Ι. Αναστασόπουλος, συμμαθητής τους Εκλιπόντος εις την Στρατιωτικήν Σχολήν των Ευελπίδων, και ηκολούθησε ο κ. Γρηγόριος Μιχαλόπουλος. Εν συνεχεία ανεγνώσθη μήνυμα του εγκλείστου εις τας φυλακάς Κορυδαλλού Συνταγματάρχου Νικολάου Ντερτιλή, ενώ τελευταίος έλαβε τον λόγον ο Αντιπρόεδρος της Επαναστατικής Κυβερνήσεως κ. Στυλιανός Παττακός.

  Την 18:15 η σωρός του Γεωργίου Παπαδοπούλου εξήλθε του Ιερού Ναού, ενώ εψάλλετο υπο των παρευρισκομένων ο Εθνικός Ύμνος. Λόγω του παραληρούντος πλήθους η πομπή κατηυθήνθη μετά δυσκολίας προς τον της ταφής χώρον, υπό τον ήχον των συνθημάτων των δονούντων την ατμόσφαιραν. Τινά εξ’ αυτών απετέλουν τα: «Αλήτη – Προδότη – Καραμανλή», «Λαός – Στρατός – Εθνικισμός», «Αλήτες – Προδότες – Πολιτικοί», «Επανάσταση», «Ζης – Ζης – Εσύ μας Οδηγείς», «Τα τανκς αργούν, μα δεν ξεχνούν», «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Τιμή και Δόξα στον Γεώργιο Παπαδόπουλο». ….».

  (Παρά ταύτα ο κ.Γ.Μιχαλόπουλος εκτίει κατ’οίκον -λόγω υγείας- κάθειρξη 9 ετών-Εφετείο-για απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματιών)

  Εισηγητής του «Πρωκτόμετρου» των Μητροπολιτών και Μέγας Υβριστής πολλών κληρικών με απίστευτες εκφράσεις.

  Παρά ταύτα Μέγας Άρχων Οφφικιάλιος Ορθοδόξων Εκκλησιών (Ακόμη και της Τσεχίας!)

  Ανησυχεί πρωτοσέλιδα:
  «Αδέλφια Έλεος
  Ο Κολοκοτρώνης είχε Γκόμενο»

  Σώπαινε Κυρά- Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις,
  πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι

 15. Ο/Η Aρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν gay, κάτι άλλα αγοράκια όμως του ορθόδοξου πατριωτικού μπλοκ την κουνάγανε την αχλαδιά με ορμή και σθένος:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=600703

  Επίσης, άλλη μία καταγγελία έγινε στo ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 διά στόματος του γγ του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς» είπε.

 16. Ο/Η efi λέει:

  Ναι ας το ομολογήσουμε επιτέλους!
  Ο μακαρίτης ήταν λίγο ξενομανής!
  Προτίμησε την Αγγλικήν Ακαδημία αντί της εξαιρετικής!
  και Ανυπάρκτου Ελληνικής.
  Και οι ξένες δυνάμεις από μόνες τους
  -αφεαυτού τους που λέμε-
  επέλυσαν το ζήτημα,
  χωρίς τις παρεμβάσεις την εχγωρίων κατσικοκλεφτών.
  Ευτυχώς που μας ανοίγει κάποιος τα μάτια ούτως ώστε
  να μην είμεθα περιπλέον Ανιστόρητοι!

 17. Ο/Η bg λέει:

  Επί χρόνια προσπαθώ να καταλάβω σε τι θα εμπόδιζε κάποιον να είναι μεγάλος άντρας, το να είναι ομοφυλόφιλος, και, κατά συνέπεια, δεν καταλαβαίνω όλες αυτές τις κορώνες από αριστερά και δεξιά (η έκφραση, όχι οι πολιτικοί χώροι). Αυτή η ομοφυλοφιλοφοβία είναι που διατηρεί αυτόν τον ντόρο (και από τους αστεΐζοντες και από αυτούς που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί του εθνικού αντρισμού τους).

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Εγω παντως εχω παρει ποπ κορν και μπυρες και βλεπω την υπερπαραγωγη του ΣΚΑΙ: 2011: Ο διαφωτιστης Gladiator Τατσοπουλος και η αντεπίθεση των Νεάντερταλ».

   Μπραβο στην ψυχαγωγικη ζωνη του ΣΚΑΙ. (Αν και ειχει και αρκετα στοιχεία κλεμμένα από τον Άρχοντα των δακτυλιδιών).

   ΥΓ. Η ανοησία και αλλαζονία αφου ξεκινάει από μια μονοφθαλμη και κατευθυνόμενη παρουσιαση γεγονότων καταλήγει στο τελος και σε ολοκληρωτική τυφλωση σε βαθμό που να διοργανώνεις στον εαυτό σου θριάμβους κανοντας τον καθε τυχάρπαστο φιλο σου στο facebook.

   • Ο/Η Φιλόλογος λέει:

    Όπως πάντα. Εξυπνάδες, κακοήθειες, κακίες.
    Επιχειρήματα γιοκ.

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Xαιρεκακίες ναι, (ε να μη ξεσκασουμε κι εμεις απο τα προβληματα) αλλα κακοηθειες και εξυπναδες γιατι; Διαπιστωση κανω οτι οποιος ανακατευεται με τα πίτουρα (προφανως γιατι από τα πιτουρα τρεφεται) τον τρωνε οι κοτες. Αν δικαιουται ο Τατσοπουλος να κανει χιουμορ ε, αλλο τοσο το δικαιουμαι κι εγω.

    Αν εννοεις επί της ουσιας και η παρουσα αναρτηση διολισθαινει κλασσικα σε μονοπλευρη κριτικη και προειλημενα συμπερασματα / γενικευσεις (αλλα λιγοτερες από αλλη φορα) και το «ντυκομαντερ» ειναι αναλογο του βιβλίου της ιστοριας της Ρεπουση η οποία ως καλοβαλμενη δημοσία υπάλληλος μπερδεψε το συνωστισμό κατά το shopping στην Ερμου την ωρα που κανει κοπανα από το γραφειο της, με την εθνοκαθαρση της Σμυρνης. Όπως θα έλεγε και ο Πλευρης: «οι Εβραιοι τα weekends και την αργία της Αγιας Χάννουκας συνωστιζονταν στα chalet του Dahau.»

    Τωρα πιο συγκεκριμενα για το συστημα Παιδείας επί Τουρκοκρατιας ομολογώ πως οι γνωσεις μου ειναι περιορισμένες όσον αφορα τα εγχειρίδια με την διδακτέα ύλη που μοίραζε πανοθωμανικά το Υπουργείο Παιδειας στα παιδάκια και μαλιστα σε όλες τις εθνικες γλώσσες ΚΑΙ στην Μακεδονικη. (Αλλα αυτοι οι ανόητοι δεν παίρναν από γραμματα γιατι φαίνεται ότι η εξελικτική διαδικασία καθυστερησε για αυτους κατά 2400 χρονια και γι’ αυτο μιλαγαν ποτε Ελληνικα και πότε Βουλγάρικα από τα γειτνιαζοντα έθνη του πλανητη των πιθήκων.)
    Αν όμως τα βιβλία θρησκευτικών, ιστοριας και γλωσσας τα έγραψε η προγιαγια της κας Ρεπούση τοτε ευχαριστως να τα μοιραζε ο Σουλτανος στους υπηκοους του που ειχαν και τεραστιο ποσοστο αλφαβητισμου εξ άλλου για να μην τους βλεπουν οι τουριστες και τους λυπούνται.

    Οσο για τον κο Τατσοπουλο, οι βαρβαροι και οι ανεγκεφαλοι ειναι το καλυτερο άλλοθι για να νομιμοποιησει ηθικα τις όποιες ανοησίες του. Αλλα να αναλαβει και το κοστος τους.

    Διαφορετικά θα μπορουσε να γυρισει με μεγαλυτερη δημοφιλία ακομη μια Τουρκικη σαπουνοπερα της φετινης σεζον μέχρι να τα μαθουμε τα Τουρκικα by heart που λενε. Και να κερδισουν οι λαοί μας στην αγάπη και τα αφεντικα του Georgakis στα χαρτια. ΑΝ γινομαι αντιληπτος…

    Ή σαν την προηγούμενη Πασοκιαδα, επί Σημιτη, όπου ξαφνικα στην εικονικη πραγματικότητα του Mega ο Μουσουλμανος τα έφτιαχνε με την Χριστιανη και τουμπαλιν. Και μάλιστα χωρις προστατευτικό διχτυ, αφού οι ηθοποιοι κινδυνευσαν οταν οι brutal Πομακοι τα εκαναν λίμπα επειδη προσβλήθηκαν. Μα τετοιαν διείσδηση του ΛΑΟΣ και της Χρυσης Αυγης στους Μουσουλμανικους πληθυσμους δεν την περίμενα!

    Ας γραψει λοιπον καμμια σαπουνοπερα ο Τατσοπουλος με θεμα π.χ. (προ Χριστου) την δυσκολεμένη σχεση του Muhtar (top) με τον Nikos (bottom) και με κανενα straight στο ρόλο του κακού για να σπάει η ομοιομορφία, και να δεις αν θα κτυπήσει την τηλεθεαση της Πολυκατοικίας. Θα βγάλει και… καλλλα λεφτα…

 18. Ο/Η Πατρινός λέει:

  ΠΗΓΗ

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

  Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011
  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

  Προς
  την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα

  τον Οικουμενικόν Πατριάρχην

  κ.κ. Βαρθολομαίον

  Εις Φανάριον

  Παναγιώτατε,

  (……)

  Σήμερα στην Ελλάδα, οι «φίλοι» του μακαριστού Χριστοδούλου, και δεδηλωμένοι αντίπαλοι του Φαναρίου, σιωπούν έναντι της προκλήσεως του αρχιμανδρίτου της Μητροπόλεως Πατρών Κυρίλλου Κωστοπούλου, ο οποίος, ως απεκάλυψε εφημερίς των Πατρών και δεν διεψεύσθη, φέρεται να είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος «είχε το κουσούρι» και χειροτονούσε αναλόγου ποιότητος κληρικούς. Ως επληροφορήθημεν εκ των Μέσων Γενικής Ενημερώσεως ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος διέταξε ανακρίσεις για την υπόθεση, αλλά μετά παρέλευσιν τριών και πλέον μηνών από του συμβάντος ουδεμία εξέλιξις εσημειώθη.

  Ο μακαριστός, λοιπόν, Αρχιεπίσκοπος επλήγη βάναυσα υπό ενός κληρικού της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος μάχεται τάχα διά την «ανόθευτον ορθόδοξον πίστιν», και ουδείς, ουδέ είς, ετόλμησε να αντιλέξη ή να αξιώση την πλήρη διαλεύκανσιν του θέματος.

 19. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

  Η καλόγρια αστεφάνωτη σύντροφος του Κολοκοτρώνη

  Φίλτατοι Ροϊδη και Λασκαράτε,

  Η Εκκλησία φυσά και δεν της κρώνει το χουνέρι που της έκανε ο Γέρος του Μωριά. Όπως το λέτε, ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ με την καλόγρια σύντροφό του, ούτε παπάς ούτε γάμος.

  Μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω

  http://www.24grammata.com/?p=4056

  Παναγιώτης Κολοκοτρώνης: καρπός του έρωτα του Γέρου του Μοριά και της “Μοναχής” Μαργαρίτας
  Προστέθηκε από 24grammata.24grammata.com / ιστορία

  Ο 70χρονος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ερωτεύτηκε την καλόγρια Μαργαρίτα και απέκτησαν ένα γιο, τον Παναγιώτη, ο οποίος αναγνωρίστηκε με λεβεντιά από τον πατέρα του, παρά τα πικρόχολα σχόλια των σεμνότυφων

  Κολοκοτρώνης Θ. Παναγιώτης (1836-1893)
  Γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Μαργαρίτας, θυγατέρας Αγγελή Βελισσάρη, γεννήθηκε το 1836 πιθανότατα στην Αθήνα.
  Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κολοκοτρώνης τα πέρασε στην Αθήνα, συζώντας με την Μαργαρίτα, πρώην μοναχή, η οποία τον φρόντιζε κατά την φυλάκισή του στην Ύδρα. Η γνωριμία αυτή κατέληξε σε έρωτα. Από αυτόν τον έρωτα απέχτησε ο Γέρος του Μοριά έναν ακόμη γιό, τον Παναγιώτη, στον οποίο έδωσε το όνομα του πρωτότοκου παιδιού του, του Πάνου, που σκοτώθηκε το 1824 στο δεύτερο εμφύλιο πόλεμο.
  Τον Παναγιώτη, ο πατέρας του, αναγνώρισε επίσημα νόμιμο παιδί του με τη διαθήκη του στις 3 Μαΐου 1841.

  […] Ζητώ από τον Θεόν συγχώρησιν και από εχθρούς και από φίλους και από συγγενείς. Αποφασίζω και αφίνω κληρο­νόμους τα παιδιά μου τον Γενναίον και Κωνσταντίνον και Παναγιωτάκην και να λάβουν από όσην περιουσίαν και αν έχω κινητά και ακίνητα να γίνη εις τρία μερίδια, να λάβη εν μερίδιον ο Γενναίος, ένα μερίδιον ο Κωνσταντής και ένα μερίδιον να ήνε δι’ εμέ τον πατέρα τους αλλά όσον ζω εγώ όλη η περιουσία μου να ήνε εδική μου και όντας πεθάνω εγώ τότε να γίνη η μοιρασιά καθώς λέγω επάνω και αφ’ ου πεθάνω το ιδικόν μου μερίδιον να λάβη δύο μερίδια ο Γενναίος και ένα μερίδιον ο υιός μου Παναγιωτάκης, τον οποίον απέκτησα με την Μαργαρίταν θυγατέρα του Αγγελή Βελισσάρη από τα Χαλικιάνικα, τον οποίον Πα­ναγιωτάκην να έχουν τα παιδιά μου ο Γενναίος και Κωνσταντίνος μέσα εις το σπίτι μας, να τον αναθρέψουν και να τον σπουδάσουν, ώστε να γενή είκοσι χρο­νών και τον οποίον Παναγιωτάκην τον κηρύττω και αναγνωρίζω ως υιόν μου και ως τοιούτον να τον γνωρίζουν και τα άλλα μου παιδιά και αφού γενή είκοσι χρονών τότε να λάβη το μερίδιόν του καθώς λέγω και ας ζήση με την μάνα του, ή όπως στοχασθή αυτός μόνος του, και αν πεθάνη ο Παναγιωτάκης, τότε το με­ρίδιον του, δηλαδή την κληρονομίαν όπου του δίδω, να την λάβουν τα παιδιά μου ο Γενναίος και Κωνσταντίνος και της μητρός του να έχουν να τής δίδουν πέ­ντε χιλιάδες δραχμαίς δια τα γερατειά της και εν όσω ζη ο Παναγιωτάκης και γενή είκοσι χρόνων καθώς είπα να ήνε και η μάνα του μαζή εις το σπίτι μας και να συζή και τρέφεται με το παιδί της και η περιουσία μου, όση είνε και ορίζω κατ’ ευθείαν εις το όνομα μου και εις το όνομα του Γενναίου ακίνητα κτήματα, αυτοκίνητα, κινητά ήγουν τζεβαϊρικά ασημικά, άρματα σκεύη και έπιπλα του σπητιού να μοιρασθούν όλα κατά τον ανωτέρω τρόπον […]

  Στα ανέκδοτα απομνημονεύματά του ο Δημήτριος Δημητρακάκης αναφέρει:

  […] Εν έτος προ του θανάτου του περιήλθε τα πλείστα των μερών της Πελοποννήσου, και ιδίως την πατρίδα του Καρύταιταν, εις τα οποία έζησε και επολιτεύθη. Εκάλεσε πάντας μεθ’ ών είχεν έλθει εις ρήξιν ή άλλην ενόχλησιν ίνα λύσωσι τα μεταξύ των δια της χριστιανικής αλληλοσυγχωρήσεως. Έφερε δε μαζί του επί των οπισθίων του ίππου, εφ’ ού ίππευεν , προσδεδεμένον με την ζώνην εκ του σωματός του τον τελευταίον υιόν του Πάνον, παιδίον όντα, ίνα τον συστήση εις τον τόπον, εις τους φίλους του, ως γνήσιον υιόν του. […]

  Ο Παναγιώτης ακολούθησε στρατιωτική καριέρα και διατέλεσε, όντας αντισυνταγματάρχης (ΠΒ), Διοικητής της σχολής Ευελπίδων κατά την περίοδο 1881-1885, οπότε και την αναδιοργάνωσε. Τότε ετέθησαν οι βάσεις για την συγκρότηση ισχυρού στρατού.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Εκκλησία είχε πολούς ακόμη λόγους να μισεί τον Κολοκοτρώνη, που στα στερνά του αψήφησε το μυστήριο του γάμου και μαλιστα με αποσχηματισμένη καλόγρια. (Η επίσημη ιστοριογραφια βέβαια αποφεύγει να αναφέρεται στο γεγονός).

  Ένας από αυτούς:

  Ο Θ.Κολοκοτρώνης τον Οκτώβριο του 1838 μίλησε στους μαθητές του Α’ Γυμνασίου Αθηνών στην Πλάκα:

  « Παιδιά μου!
  Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των.
  ………………………………………………………………………..

  Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ (σημ.Λασκ.: αντιβασιλέα, αντιπρόσωπο, βικάριο), έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος……».

  Σημ.:

  Εκτός από την επίθεση που κάνει ο Κολοκοτρώνης στον πατριάρχη και στον κλήρο που τους χαρακτηρίζει σαφώς Όργανα του Σουλτάνου, έχει και τη σωστή αντίληψη για το Βυζάντιο. Δεν είχαν ακόμη ξεκινήσει τα παραμύθια της ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας του Ζαμπέλιου και του Παπαρηγόπουλου πως το Βυζάντιο ήταν ελληνικό. Ρωμαϊκό το θέλει ο Κολοκοτρώνης και πολύ σωστά.

 21. Ο/Η efi λέει:

  Παρεμπιπτόντως εσύ το θες ρωμα’ι’κό,
  ο Γέρος λέει »οι παλιοί έλληνες οι πρόγονοί μας»,
  αυτοί που τρώγονταν όπως εμείς,
  θες κι άλλη απόδειξη ΣΤΝΕΧΕΙΑΣ;
  Δεν σε βολεύει αυτή η πηγή. Να την αλλάξεις.
  Μην καταλάβουν όλοι ότι δεν συμφωνείς ούτε με τον
  εαυτό σου!
  Πόσα θέματα χωράνε πια σ’ένα άρθρο;
  Να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι!
  Τι έπαιξε το ’21,
  ελλάδα και βυζάντιο,
  ομοφυλόφιλοι στην ορθοδοξία,
  ορθοδοξία
  (τι καημός!τι καημός!) κι άλλλα 1000!
  Χαλάρωσε! βρε! αδερφέ!
  one step at the time!
  Απ’ την άλλη αν πάψεις να κάνεις το καραγκιοζάκη!
  πώς θα κάνουμε κι εμείς λίγο κέφι!

 22. Ο/Η Athyrostomos λέει:

  Aυτός ο/η efi ειναι ο μαλακας φασιστας της παρεας και τον αφηνετε να γραφει οτι θελει; Μπορώ να το κάνω και εγώ δηλαδή;

  Γιατι δεν του λετε, βρε κακιασμένοι, οτι δεν βγαινει νοημα με τα ελληνικά που γράφει;

  Α, ξεχασα, σαν απόγονος του Καραισκάκη, αποφάσισε να παραμείνει και αυτός … αμόρφωτος, για να μην ατιμασει το γένος.

  Αν και αυτό δεν κολλάει με το ‘Έλληνες είναι όσοι μετέρχονται της Ελληνικής παιδείας’.

  Πφφ… Μπέρδεμα. «Ο Κολοκοτρώνης ήταν bisexual», για να τα εχω καλά και με τους μεν και με τους δε. Τραμπάλα σαν το ΠΑΣΟΚ, δηλαδη.

  • Ο/Η Po λέει:

   έχετε δίκιο, στο εξής τέτοια σχόλια θα πετιούνται εκεί που ανήκουν, ήδη πετάχτηκε μόλις ένα της efi…
   ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες.

   • Ο/Η antrikos λέει:

    Σας παρακαλώ, μη πετάτε τα σχόλια του/της efi. Μη μας στερείτε από τη διασκέδαση.
    Και πώς να μη διασκεδάσει κανείς με την αγραμματοσύνη αυτών ακριβώς που αυτοδιορίζονται οι σπουδαιότεροι θεματοφύλακες των ελληνικών γραμμάτων, σ’ αντίθεση με τους θολοκουλτουριάδες.
    Μήπως έχετε την απορία σε ποιους στηρίχτηκε ο Μεσαίωνας;

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παιχνιδιάρη Ιππότα του Μπουγιόν,
  ο κ.Ροϊδης προχτές σας καλεσε να είσθε πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σας, αλλά δεν βάζετε μυαλό.

  Η (δις; ή μάλλον divorcee;) Έφι μου είναι εντελώς άγνωστη και δεν μπορώ να διαγνώσω με τόση ευκολία τι φταίει. Αν μας έστελνε μια φωτογραφία της θα μου ήταν ευκολότερο. Στερείται στα σίγουρα επιχειρημάτων αλλά και ευγένειας και χριστιανικής καλωσύνης, αν στερείται και άλλων πραγμάτων θα το γνωρίζει ο πνευματικός της. Ίσως αν διάλεγε κάποιον πιό-να το θέσω έτσι- κωλοκοτρονέϊκο εξομολόγο να της έδινε καλύτερα να ανακαλύψει το (γλυκό) νόημα της ζωής.
  (Έχω κλέψει τη φράση από τον «Φραγκενστάϊν τζούνιορ», να μην παρεξηγηθώ, δεν ξέρω τι ήθελε να πει ο σεναριογράφος).

  Με την ευκαιρία:

  1.Δείμο του πολίτη,
  ευχαριστώ.

  Δεν εξωραϊζω τη σειρά, δεν την έχω παρακολουθήσει λόγω απουσίας, αλλά τη θεωρώ θετική προσφορά στην ιστορική αλήθεια. Ένα σοβαρό βήμα. Για τα υπόλοιπα ας μιλησουν οι ειδικοί, και σίγουρα όχι ο κ.Γρ.Μιχαλόπουλος, η Χ.Αυγή και ο κ.Άδωνις. Έλεος!

  2.Σωφρόνιε,
  ευχαριστώ.Ασφαλώς και μπορείς.

  • Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

   Bάζω στοίχημα πως η κυρία Έφη είναι κάποιος αρχιμανδρίτης Ευφράσιος, ή Ευφρόσυνος, η Εφαλτήριος (στα Παλούκια της Σαλαμίνος).
   Πατηρ Έφη, ο Κολοκοτρώνης θεωρούσε τον εαυτο του συνέχεια των Ελλήνων, όχι των Ρωμαίων Βυζαντινών που τους είπε βάρβαρους και κατακτητές.
   Λίγο μυαλό αιδεσιμότατε επιτέλους.

  • Ο/Η Po λέει:

   πετάχτηκε και το σχόλιο Γοδεφρείδου κι ενός άλλου.
   ράντισα τον τόπο αντισηπτικό.

 24. Ο/Η Θοδωρής λέει:

  Αληθινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια συζήτηση πάντα πλατιάζει τόσο πολύ ενώ δεν θα έπρεπε. Στη συγκεκριμένη συζήτηση γιγαντώνουν διάφορα επιχειρήματα και οι δύο πλεύρες ενώ το αυτονόητο αν υπάρχει, είναι θαμμένο σε μια γραμμή. Δεν κατέχω τόσο καλά την Ιστορία της Επανάστασης ούτε φιλοδοξώ να τη μάθω από τα βιβλία της Ιστορίας στο σχολείο αλλά ούτε και από μια σειρά στη τηλεόραση. Αν ο κος Τατσόπουλος κάνει πλάκα με τον Κολοκοτρώνη, ειδικά τώρα που έχει γίνει ντόρος με τη σειρά, τι να πω παρά μόνο κρίμα για τον άνθρωπο και επιστήμονα. Κατέβηκε πολύ στην υπόληψη μου. Αν από την άλλη ξέρει κάτι παραπάνω για τις προτιμήσεις του Κολοκοτρώνη να βγει να το πει στη σειρά, ανάμεσα στα άλλα που λέει, να του πούμε και μπράβο.
  Τα άλλα τα αφήνω για αυτούς που ξέρουν Ιστορία, εννοώντας φυσικά τους Ιστορικούς και των δύο πλευρών.

  • Ο/Η Ψηλαλώνια λέει:

   Σιγά ρε φίλε που να υποπτευθεί ο άνθρωπος πως θα του παρακολουθούσαν σαν καλοί ρουφιάνοι το face book και θα καταδεχόσαντε να πιαστούν απο ενα φανερά αστείο που έκανε με φίλο του. Να κριθεί η ιστορική σειρά, όχι το face book και τα αστειάκια με φίλους του του συγγραφέα της.
   Αλλά δεν έχουν όρχεις να απαντήσουν στην σειρά και βαράνε το σαμάρι.

 25. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Πολυ σωστα φιλε Λασκαρατε, ανανδροι υποκριτες.
  Ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ο Θοδωρης Κολοκοτρωνης ηταν gay, ασφαλως και δεν θα ηταν ενας κρυφοπαλιοπουστριγγος σαν αυτους.
  Και παλι θα ηταν παλικαρι.
  Και παλι θα ηταν ηρωας του 21.
  Και παλι θα ειχε την αγαπη και τον σεβασμο για οτι εκανε για την δικη μας ελευθερια.
  Αλλα τι περιμενες αγαπητε μου Λασκαρατε , να πουν αυτοι;
  Εδω εναν Χρηστο λενε οτι πιστευουν, και τον θελουνε χαντουμη.
  Προσωπικα υποψιαζομαι οτι, πιστευουν μονο για το τομαρι τους.
  Για χαρα.

 26. Ο/Η Ένας λέει:

  Λίγο άσχετο αλλά και πολύ σχετικό.

  Κατά Ελληναράδων

  Υποστήριξη στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας στην Ελλάδα

  Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την υγεία και τη ζωή των 300 μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  Πρόκειται για μετανάστες που ζουν και εργάζονται επί σειρά ετών στην Ελλάδα και διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες και Ευρωπαίους εργαζόμενους.

  Zητάμε να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Ένωσης ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των μεταναστών και μεταναστριών. Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των 300 μεταναστών για αξιοπρέπεια και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει προσεκτικά τα αιτήματά τους και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

  17 Ευρωβουλευτές υπέρ 300 απεργών πείνας

  Support of the 300 immigrants on Hunger Strike of the in Greece

  We express our concern for the health and life of the 300 immigrants that are on a hunger strike since the 25th of January, in Athens and Thessaloniki.

  They are immigrants that live and work for many years in Greece and they request equal rights with the Greek and European workers.

  We request the modification of the migratory policies of the EU in order to respect the rights of the immigrants. We declare our solidarity to the struggle of the 300 immigrants for dignity and we ask the Greek Government to carefully listen to their demands and give a solution to the problem.

  Πρώτες Υπογραφές:
  1. Rui Tavares (MEP GUE/NGL, PORTUGAL)
  2. Ulrike Lunacek (Co-Spokesperson on Foreign Affairs Committee in the European Parliament, MEP GREENS/EFA, AUSTRIA)
  3. Νικόλαος Χουντής (MEP GUE/NGL, GREECE)
  4. Μιχάλης Τρεμόπουλος (MEP GREENS/EFA, GREECE)
  5. Patrick Le Hyaric (MEP GUE/NGL, FRANCE)
  6. Jacky Henin (MEP GUE/NGL, FRANCE)
  7. Joe Higgins (MEP GUE/NGL, IRELAND)
  8. Marisa Matias (MEP GUE/NGL, PORTUGAL)
  9. Eva – Britt Svensson (Chairwoman of the European Parliament FEMME Committee, MEP GUE/NGL SWEDEN)
  10. Helene Flautre (MEP GREENS/EFA, FRANCE)
  11. Willy Meyer (MEP GUE/NGL, SPAIN)
  12. Bairbre de Brún (GUE/NGL, IRELAND)
  13. Marie Christine Vergiat (MEP GUE/NGL, FRANCE)
  14. Sabine Lösing (MEP GUE/NGL, GERMANY)
  15. Takis Hadjigeorgiou (MEP GUE/NGL, CYPRUS)
  16. Sabine Wills, (MEP GUE/NGL, GERMANY)
  17. Nicole Kiil – Nielsen (MEP GREENS/EFA, FRANCE)

 27. Ο/Η Μπλογκομέτρης λέει:

  Έτσουξε!

  Blogs of the Day

  Top Posts

  The most popular WordPress.com posts are ranked here according to a special formula.

  Ελληνικά (RSS)

  1.Αυτός είναι ο εκπρόσωπος της κίνησης «δεν π ληρώνω»;
  Όταν η πρώτη σου ατάκα είναι «δεν υπάρχει χώρα για μένα, η χώρα […]
  olympia.gr
  Tags: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

  2.Γενικός Δείκτης Ftse – 08/02/11 -ΧΑμογέλα λίγη τρέλλα θέλει το ΧΑ σαν να […]
  Πριν διαβάσετε ο,τι δήποτε ενημερωθείτε για την αποποίηση […]
  Frapezitis Blog

  3.H υστερική υποκρισία των Ελληναράδων
  Οι αυτόκλητοι “υπερασπιστές” του Κολοκοτρώνη Γράμμα από το […]
  Ροΐδη Εμμονές

 28. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ελληνορθόδοξα ήθη:

  Αναρτήθηκε από ellinorthodoxos

  Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ… ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών ” αθέων- παγανιστών”! Πανικός από τις χιλιάδες που συνέρρευσαν στα μνημόσυνα και από την κυκλοφοριακή επιτυχία του βιβλίου για τον Χριστόδουλο!

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα φασιστοειδή τύπου ( κρυφοναζιστικές ιδέες και αποκρυφιστικές – ρατσιστικές αντιλήψεις γεμίζουν τα ανώνυμα κείμενά τους ) Ροΐδη-Λασκαράτου, οι βόθροι των μπλογκς, με τις φανερές ρατσιστικές και αντιχριστιανικές κορώνες τους απέναντι στην Εκκλησία και τους ιερωμένους, την Παναγία, τις εικόνες, τα ιερά και τα όσια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
  O ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ “ΠΟΥΛΑΕΙ” ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ…
  Και έσπευσαν να ετοιμάσουν εμετικά αφιερώματα, φοβούμενοι την επιρροή ενός “νεκρού” Επισκόπου στην Ελληνική κοινωνία ! Δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι, τρέμουν και τη σκιά του ! Και φυσικά, απομονώνοντας κείμενά του ή εκφράσεις του, για μια ακόμα φορά, επώνυμα ή ανώνυμα, προσπαθούν να τον ” εξοντώσουν”, μετά τη φυσική του φθορά από τις φασιστικές, ρατσιστικές, στοχοποιημένες επιθέσεις εναντίον του, όσο ήταν στις επάλξεις του αγώνα. Νοιώθουν ότι δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν ούτε μετά θάνατον! Νοιώθουν ότι είναι αδύναμοι, μικροσκοπικοί, συμπλεγματικοί, κομπλεξικοί μπροστά στο μεγαλείο του Χριστόδουλου. Άρρωστοι ψυχικά, μαζεύουν όλη την λέρα και το κατακάθι της ψυχής τους και τελικά τα εμέσματά τους γυρνάνε πάνω τους, βουτηγμένοι μέσα στο βόθρο της ανωνυμίας και της λάσπης κατά ενός νεκρού. Γελάμε μαζί τους, γιατί είναι τόσο τρομαγμένοι και τζούφιοι, άσφαιροι.

  Προσπαθούν να κρατηθούν με νεκρο-συλείες, ιερ0-συλείες, χωρίς να σέβονται τις πεποιθήσεις των Ορθόδοξων Χριστιανών. Αυτοί που λένε ότι- δήθεν- σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις απόψεις των άλλων, χυδαιολογούν- δημόσια ή ιδιωτικά, ανώνυμα ή επώνυμα- στο διαδίκτυο, στα βιβλία, στις εφημερίδες, παντού, χλευάζοντας όσα δεν τους αρέσουν. Ελεεινολογούν, καταδικάζουν και έχουν γίνει κριτές των πάντων, έχοντας εκπορνεύσει την ελληνική κοινωνία με διάφορες ιδεολογίες αθεϊστικού ή παραθρησκευτικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό και ζηλεύουν, γιατί βλέπουν Επισκόπους που τους οποίους πολέμησαν λυσσαλέα, να έχουν την Αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ακόμα και μετά θάνατον. Βλέπουν όλους τους εκκλησιομάχους να χάνονται και να ξεχνιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά τα Εκκλησιαστικά πρόσωπα να μένουν αθάνατα, αιώνια στις καρδιές των πιστών.

  Ζητούν την εξόντωση της Εκκλησίας και, με χαρά, θα εξόντωναν όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Νοσταλγούν, άθεοι και παγανιστές μαζί – ίσως και άτομα παραχριστιανικών αμερικάνικων οργανώσεων και παραθρησκειών – αρουραίοι του διαδικτύου, να μετατρέψουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε Αλβανία του Εμβέρ Χότζα. Αλλά θλίβονται γιατί παρά τον ανηλεή πόλεμο, τις άθλιες συκοφαντίες, τα εμετικά αντιεκκλησιαστικά δημοσιεύματα, τους οχετούς και τη μαύρη, γκαιμπελική προπαγάνδα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξοντώσουν την Εκκλησία και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Δεν έχουν καταφέρει να καταργήσουν τις χριστιανικές γιορτές, όπως έκανε ο Χίτλερ στη Ναζιστική Γερμανία που κατήργησε τα Χριστούγεννα ή όπως έκανε ο Λένιν στη Ρωσία που έσφαξε κατά χιλιάδες παπάδες, μοναχούς , κατέστρεφε εικόνες, λείψανα κλπ.

  Ενσπείρουν το αντιθρησκευτικό ΜΙΣΟΣ κατά της Εκκλησίας, των Επισκόπων και των πιστών, στοχοποιώντας τους και καλώντας σε ” ιερό πόλεμο” κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Απλά, όμως, πρέπει να ξέρουν ότι με αυτή τη μεθοδολογία αποδεικνύουν την ΗΤΤΑ τους και την αδυναμία τους. Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν !

  Δεν μιλάνε με τόση λύσσα κατά των εμπόρων ναρκωτικών που εξοντώνουν τόσες ψυχές…

  Δεν μιλάνε με τόση λύσσα κατά των εμπόρων ανθρώπινων ψυχών, που πρέπει να τις βρωμίσουν για να ανέλθουν ψηλά , για να κερδίσουν χρήμα και δόξα…

  Δεν μιλάνε με τόση λύσσα κατά των ανθρώπων εκείνων που οδηγούν τόσες ψυχές στην αυτοκτονία, λόγω οικονομικής κρίσης…

  Ο Χριστόδουλος τους φταίει, ακόμα και νεκρός !

  Και μόνο αυτό αρκεί να δείξει πόσο ΓΕΛΙΟΙ είναι ή μάλλον, πόσο αδίστακτοι επαγγελματίες, αργυρώνητοι αντιεκκλησιαστές και φασίστες είναι.

  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει, η νέα γενιά πρέπει να αφυπνιστεί και να καταλάβει ΠΟΙΟΙ είναι ΕΚΕΙΝΟΙ που τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ και ΓΙΑΤΙ. ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, γιατί τα γράφουν και τι κερδίζουν. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει γιατί η Νέα Εποχή και η Νέα Τάξη έχουν στοχοποιήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την Εκκλησία. Ο Ελληνικός λαός έχει υποχρέωση να πληροφορηθεί αν υπάρχουν παραθρησκευτικές ή παραχριστιανικές οργανώσεις , εντός και εκτός Ελλάδας, που χρηματοδοτούν ή στηρίζουν την αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα και τις φασιστικές- ρατσιστικές επιθέσεις κατά Εκκλησιαστικών προσώπων. Οι αγνοί αριστεροί και δεξιοί πρέπει να μάθουν, αν υπάρχουν συμφέρονται που κινούν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και γιατί τέτοιο μένος, τέτοια λύσσα, τέτοιο μίσος, από ανθρώπους που προβάλλουν την “ανεκτικότητα” ή τα “ανθρώπινα δικαιώματα”. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά… Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι το αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν το παιχνίδι τους!

  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ-ORTHODOX MISSION

  Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Τέτοιου τύπου ανθρωπάκια, σαν τους υβριστές του Μακαριστού Χριστοδούλου μας, φροντίζουν να μας δείχνουν σε κάθε περίσταση το αληθινό τους πρόσωπο… Χωρίς να έχουν κάτι σοβαρό να πούν κατά του Κεραυνού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και της ίδιας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτοξεύουν ύβρεις και προσβολές για ανθρώπους του αναστήματος του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου, νομίζοντας ότι κάτι θα καταφέρουν. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να μας δείχνουν ολοένα το «άμετρο» ήθος τους και τις αξεπέραστες δυνατότητές τους στη συκοφαντία, το βρίσιμο, τη χλεύη και τη βλασφημία…

  Πολύ μας ωφελείτε κύριοι! Ναί! Γιατί ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε… Γιατί ξέρουμε τη συμπεριφορά σας και το «ήθος» σας. Γιατί ξέρουμε ότι ο λόγος που βρίζετε το Χριστόδουλο είναι ότι πάντα τον φοβόσασταν και τον τρέματε! Για τα λόγια του, για τα έργα του, για την αγάπη του, για τη ζωτικότητα και την ενεργητικότητά του. Επειδή ΠΑΝΤΟΤΕ στεκόταν εμπόδιο στην οριστική αλλοτρίωση της Ορθόδοξης Ελλάδας και της πλήρους εφαρμογής του Νεοταξικού ονείρου, που εσείς τώρα με την «πένα» σας ανελλιπώς υποδαυλίζετε. Επειδή ήταν αγκάθι στις προσδοκίες σας για έναν λαό χωρίς Θεό και έναν Θεό χωρίς λαό… Επειδή, επειδή, επειδή…

  Είμαι σίγουρος ότι ο Χριστόδουλος, απο κει πάνω, βλέπει την κατάντια σας και προσεύχεται για σας… Αυτή όμως ακριβώς η αγάπη του για όλους, και κυρίως τους εχθρούς του, ήταν αυτή που σας «διαόλιζε» περισσότερο… Και πλέον, με τις άνανδρες επιθέσεις σας, μας θυμίζετε εκείνον τον τρελό που επειδή μισούσε τον ήλιο και το φως του, έγραψε με μεγάλα γράμματα στο τοίχο του τρελλοκομείου τη λέξη «σκοτάδι». Και όσο βέβαια αυτός ο τρελός έβλαψε τον ήλιο με αυτή του την πράξη, τόσο και εσείς βλάπτετε τον Χριστόδουλο και την Εκκλησία του Χριστού με τα δειλά σας βρισίδια…

  ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ… ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

  Αναρτήθηκε από ellinorthodoxos στις 1:32 μ.μ. 0 σχόλια

 29. Ο/Η Απόλλων λέει:

  Το σίγουρο είναι ότι ο εν λόγω (Τσατσόπουλος), βρίσκεται σε διάσταση με το χυμώδες πνεύμα.

  Ως εκ τούτου «ότι σπείρεις θα θερίσεις» !

 30. Ο/Η Θεοφανια λέει:

  λασκαρατε ,»Ρωμαικο το θελει ο Κολοκοτρωνης και πολυ σωστα » τι μαγαζι εχεις ανοιξει !! Εισαι για λυπηση.Η μαλλον τωρα που το ξανασκεπτομαι,οχι ΔΕΝ εισαι ….

 31. Ο/Η undantag λέει:

  (άλλο) Ένα ποστ που βάζει τα πράγματα (& τους «ανθρώπους») στη θέση τους.
  Δεν έχω δει τη σειρά (δεν έχω τηλεόραση) και δεν εκφέρω γνώμη.
  Όμως η γλιτσώδης κατασκοπεία, διαστρέβλωση και επίθεση σε έναν άνθρωπο για αστείο μεταξύ φίλων σε μη δημόσιο φόρουμ, με βρίσκει αντίθετο. Και πρέπει να μας βρίσκει όλους αντίθετους, διότι ποτέ δεν ξέρεις ποιός θ’ακολουθήσει σε αυτό το κυνήγι μαγισσών.
  Όσο για την «ιερή» αγανάκτηση για τη σπίλωση των «ιερών και οσίων του Έθνους», μπορώ να τη δω πιο ευμενώς. Όσο πιο πολύ οι ελληναράδες γελοιοποιούν τα οιαδήποτε «όσια και ιερά», τόσο το καλύτερο.

  @ βλακομέτρα,
  γιατί έτσουξε; δε νομίζω ότι νοιάζει τους οικοδεσπότες. Ο Σόρος πληρώνει ανά κλικ, όχι ανάλογα με την κατάταξη, δεν τοξερες βρε κουτό;

 32. Ο/Η Σταύρος λέει:

  ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ

  ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΡΩΝΗ. ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  http://www.athriskos.gr/modules/PDdownloads/visit.php?cid=6&lid=35

  Ο ΓΕΡΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Α΄. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΡΤΣΕΤΗ
  http://www.athriskos.gr/modules/PDdownloads/visit.php?cid=6&lid=44

  Ο ΓΕΡΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Β΄. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΡΤΣΕΤΗ
  http://www.athriskos.gr/modules/PDdownloads/visit.php?cid=6&lid=45

  ΟΛΙΓΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ι. Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΟΥ (Γενναίου) (1857)
  http://www.athriskos.gr/modules/PDdownloads/visit.php?cid=6&lid=72

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ:
  http://www.athriskos.gr/modules/PDdownloads/viewcat.php?cid=6

 33. Ο/Η Στου Μιχαλόπουλου λέει:

  Έχουν τρομερή πλάκα οι φασίστες και βρίζουν σαν λοστρόμοι.

  Στην ιστοσελίδα της χουντικής Ελ.Ώρας του Μιχαλόπουλου δείτε τον διάλογο για τον κ.Τατσόπουλο

  http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2853-2011-02-04-20-32-31

  Το… καλαμπούρι του Τατσόπουλου

  ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ 3 ημέρες πριν

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ:
  Αυτοί που βρίζουν ομοφυλόφιλο τον Κολοκοτρώνη
  και αρνούνται την Αρχαιοελληνική καταγωγή των Ελλήνων
  αφού μισούν την Γλώσσα και τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό
  που καταμαρτυρούν την Συνέχεια των Ελλήνων
  ήταν πάντα αλλά και τώρα σπλάχνα της ΔΕΞΙΑΣ.
  Είναι αυτοί που με το παπαδαριό μας επέβαλαν με βία την θρησκεία των Εβραίων
  και που κατάργησαν την Εκκλησία του Δήμου
  για να μας επιβάλλουν τον φερετζέ της Εκκλησίας του Εβραίου.
  Οι ανεγκέφαλοι Εξουσιαστές της ΔΕΞΙΑΣ και της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
  φοβούνται όσο τίποτα την απελευθερωτική Αρχαιοελληνική παράδοση
  και λασπολογούν συνέχεια εναντίον της.

  ΦΟΥΦΟΤΟΣ 3 ημέρες πριν in reply to ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

  Για κούνα το κεφάλι σου μπας και ξυπνήσεις κοΜΟΥΝΙ ή σοσιαΛΗΣΤΗ.Οποιος ζει στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται την πλειοψηφία των Ελλήνων χριστιανών που ειναι 90%.Μουσουλμάνοι κοΜΟΥΝΙΑ και λοιποί σοσιαΛΗΣΤΕΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ δεν σας αρέσει τον πούλο και ΔΡΟΜΟ. ΟΥΟΥΟΥΣΤ. ΣΗΚΩΘΗΚΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
  Αναφορά 6 people liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση ΕΛΛΗΝΑΣ 2 ημέρες πριν in reply to ΦΟΥΦΟΤΟΣ

  ΕΞΩ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ 90% ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ; ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΙΑ; Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΖΥΓΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ; ΑΝΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  Αναφορά 1 person liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση ΕΛΛΗΝΑΣ 100% 1 ημέρα πριν in reply to ΕΛΛΗΝΑΣ

  ΑΛΒΑΝΕ ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  Attached files

  Αναφορά 2 people liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση DD [Moderator] 1 ημέρα πριν in reply to ΕΛΛΗΝΑΣ 100%

  Σιγά μην σου φύγει το σκατό από το πολύ σφίξιμο, παλιο-λινάτσα… μάζεψε μωρή τσατσόγρια την φασιστική ομάδα σου και τραβάτε για κανά όργιο made in vatopedi… σκατοχριστιανοί μουνιά
  Αναφορά 1 person liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση ΕΛΛΗΝΑΣ 100% 17 ώρες πριν in reply to DD [Moderator]

  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Αναφορά Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση Τ(Σ)ΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 3 ημέρες πριν

  Ο Τατσόπουλος ή… Τσατσόπουλος επί το έργο, απ ευθείας μετάδοση Xα χα χα ΧΑ ΧΑ xa xa xa XAXA

  Attached files

  Αναφορά 4 people liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση DD [Moderator] 3 ημέρες πριν

  Σααααας γαμααααει ο Τατσοοοοοο… Σαααας γαμαααααει ο Τατσοοοοο…
  Αναφορά 2 people liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση Goal 3 ημέρες πριν in reply to DD [Moderator]

  PROKTOGKOMENE GAMEI THN MANA SOU (AN EXEIS) BASTARDO-MODERATOR
  Αναφορά 1 person liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση ΣΙΧΤΗΡ-Ο-ΠΟΥΛΟΣ 3 ημέρες πριν in reply to DD [Moderator]

  Αλβανέ πάρε τον πούλο και ξεκόλα απο δώ
  Αναφορά 4 people liked this. Μου αρέσει ΑπάντησηΑπάντηση Goal 3 ημέρες πριν

  TSATSE APO EDO KAI PERA THA PREPEI NA EISAI IDIAITERA PROSEKTKOS OTAN KYKLOFOREIS. SKOUPIDIA KAI ARISTERA IZHMATA KAI ANTHELLHNIKA SKOUPIDIA SAN ESENA POU KANOUN KALAMPOURI ME TOUS ETHNIKOUS HROES DEN EXOUN THESH STON DHMOSIO BIO ALLA STIS ANARXO-ARISTERES IDEOLOGIKES XOMATERES. TO OTI FOBASE GIA THN ZOH SOU..EINAI OTI OUTE ME THN PSOLH TOU BOUKEFALA DEN SYGKRINESAI…PALIOXARAKTHRA THRASY-EKFYLE..XAXOLE. TELOS GKOMENO EIXE O PATERAS SOU (AN EXEIS) GIA AUTO EXEIS KAI TA ANALOGA KOMPLEX

 34. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Αυτοί που εκνευρίζονται δι’ ασήμαντον αφορμή είναι συνήθως οι πατριώτες, ή αυτοί που μπορούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν με την ίδια προθυμία, πάλι δι’ ασήμαντον αφορμή. Σίγουρα υπήρξαν αδελφές επαναστάτες, πολεμιστές, στρατιωτικοί. Όπως την αθεΐα είναι και αυτό, υπάρχει από τότε που βγήκε η Θρησκεία(σ.σ. το σεξ).

  Αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιο λόγο ανακύπτει θέμα προς δημόσιο διάλογο…μίσος για τις αδελφές ή μίσος για το ποιος έχει το δικαίωμα να γράφει από πίσω; Δηλ. ένας Τσε, ένας Λεωνίδας, ένας γέρος του Μοριά δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί το μαγαζί ανοιχτόν; Σκεφτείτε, πολλοί απ αυτούς βασανίστηκαν και σίγουρα οι Τούρκοι δεν βίαζαν μόνο γυναίκες, και το αντίστροφο ούτε οι έλληνες βίαζαν μόνο Τουρκάλες…Τρελίτσες με λίγα λόγια! 😀

  Είμαι της άποψης που εκφράζεται σε τούτο το γνωμικόν από έναν επιφανή ιστορικό. Και φυσικά δεν ισχύει μόνο για τους εθνικιστές.

  «Η Ιστορία είναι κυρίως υποθέσεις. Το υπόλοιπο είναι προκαταλήψεις»

  Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

 35. Ο/Η Συριζαίος λέει:

  Πέντε κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Αλ. Αλαβάνο

  Πέντε άτομα κατηγορεί η αστυνομία για την επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα και τον προπηλακισμό του Αλέκου Αλαβάνου στον Άγιο Παντελεήμονα, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

  Στιγμιότυπο από την επίθεση που είχε δεχτεί ο Αλ. Αλαβάνος, στις 23 Οκτωβρίου του 2010

  Ως δράστες φέρονται να είναι δύο άνδρες 62 και 20 ετών, δύο γυναίκες 48 και 50 ετών και ένας 16χρονος. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγοροούμενοι ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα που έκανε η κρατική Ασφάλεια. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, που εστάλη σήμερα στον εισαγγελέα

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Και αντι να σε ανησυχει αυτό, ΧΑΙΡΕΣΑΙ;

   Και την άλλη μερα βαζεις το αμπεχωνο και το αρβυλάκι και κατεβαινεις στην πορεία εναντια στην καταστολή και εναντια στην παρακολούθηση από καμερες; Και οι δραστες ειναι δυο κυράδες 48 και 50 ετων, ενας 62 χρονος και ενας 16χρονος;

   Ε τώρα ειναι που θαρθει η συντελεια του κόσμου…

 36. Ο/Η mike rigo wolf λέει:

  Μάλιστα… Υπερασπίζονται τον ανδρισμό του Κωλοκοτρώνη οι Ελληναράδες και σιγοντάρουν ο Θεοπρόβλητος και η Έφη, που ευχαρίστως θα τον είχαν αφορίσει ως ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΑΡΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ. Ιδού τι έλεγε σχετικά στα απομνημονεύματα του http://adf.ly/QYEd . Αυτοί που ο Κωλοκοτρώνης, ευχαρίστως θα είχε κρεμάσει. Αν τον άφηναν, θα είχε κρεμάσει πολλούς. Κι άλλα από τα απομνομονεύματα του http://adf.ly/PMRt

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   @miko rigo wolf

   Κατ αρχην δεν μπορεις να με ταυτιζεις με κανεναν. Δευτερον το ποιους θα ειχα αφορίσει ασε με να το κρινω μονος μου. Τα κριτηρια παντως σιγουρα θα συμπεριελάμβαναν και τεστ αντίληψης.

   Θα σε ταυτιζα κι εγω με τον Συριζαίο πιο πάνω που είναι υπέρ των συλλήψεων από τους μπάτσους αλλά από την άλλη εσύ μου είσαι και οπαδός της Νέας Ταξης πού κάνει και λίγο σε Φιλελεύθερους (φανταζομαι μεχρι να πιάσεις το τελευταιο ελέυθερο παγκακι στον Αγιο Παντελεήμονα.)

   Μετα όμως μου το γυρνας και εισαι και υπερ των απαγχονισμων που κάνει και σε Σαουδική Αραβία. Θα μου πείς, αγαπάμε Ισλαμ αφου είναι κατά της Ορθοδοξίας αλλα τότε δεν κολάει στο οτι ο Κωλοκοτρωνης ήταν ήρωας αφού πολέμησε τους Τουρκους ενω ο Πατριαρχης πήρε το μερος τους.

   Τι κομφουζιο Θεέ μου…
   Γιατι δεν ψηφίζεις Βασίλη Λεβέντη που είναι διαχρονικά σταθερή αξία και ξερεις σιγουρα που πηγάινει η ψηφος σου. Γιατι όλοι οι υπόλοιποι, αδελφες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

 37. Ο/Η Οι μέρες του Γύψου λέει:

  Συμπαθες το ποστ σας και συμφωνώ μαζί σας σε οτι αφορά την ιστορική (αν)αλήθεια.
  Επειδή ομως εχω θεμα με τους ορισμούς , να ξεκαθαρίσουμε τις λεπτομέρειες :

  Η συμπαθής τάξη των Ελληναράδων αποτελείται μονο απο την ψευτοφασίζουσα πτερυγα ? (Γνωστή και ως δεξιολαική -διορισε με πασα μου να αγιάσω, βοηθεια μας)

  Η ψευτοαριστερά (εξω ολοι απο το αμφιθεατρο μη σας γαμήσω) δεν ειναι πλέμπα ημιαγρίων?

  Κοινά χαρακτηριστικά τους το δόγμα η μισαλοδοξία και κατι ορμονικό που δεν μπορώ να περιγράψω επαρκώς γιατι ηταν δυσκολο το μάθημα της βιολογίας και το εκανα αμπαντονέ.

  Μπαι δε γουεί : Οι Πραγματικοί φασίστες ειναι κατι παιδάκια απο το Eupen που αν μαθαιναν οτι βαλατε τον αρχηγό τους να φοράει ροζ , δεν θα σας κανανε κομμεντ αλλα θα σας εστελναν για τσατ με τον Κολοκοτρώνη.

  Ελπίζω τοσο εσείς οσο και οι συμπαθείς αναγνώσται σας (θα πεθανεις ρε φασιστα / αλβανέ) να καταλάβατε τι εννοώ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aσφαλώς υπάρχουν και οι σταλινικές συμπεριφορές στην Αριστερά, υπάρχουν κι εκεί κάποιοι «πατριώτες» αλλά είναι άλλης ποιότητας και πολύ λίγοι σε αριθμό σε σχέση με τους Ταγματαλήτες κλπ.
   Τώρα αν μιλάμε για τραμπουκισμούς κλπ σε φοιτητικά αμφιθέατρα ή και σε ξερονήσια εξορίας-συνέβησαν κι αυτά-είναι κι αυτοί άλλης τάξης και δεν στράφηκαν ενάντια σε ανυπεράσπιστες γυναίκες ή σε μετανάστες.
   Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να τους αφορά το ποστ αυτό. Εγώ δεν είδα κανέναν τους να ξιφούλκησε για να υπερασπιστεί τη δήθεν πληγωμένη «ανδρικη τιμή» του Κολοκοτρώνη.
   Εσείς είδατε;

   • Ο/Η Ανάρχας λέει:

    Το ποστ αναπαράχθηκε και στο Athens Indymedia αλλά γράψαν από κάτω σχόλια και οι Καραμπελιάδες.
    Σχόλια της καχυποψίας, της συνωμοσίας και της βλακείας
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1259179

    Εντωμεταξύ παίζει να είναι η μόνη σωστή εκπομπή του ΣΚΑΙ

    από Α 11:34μμ, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
    Αν εξαιρέσουμε την Ελληνοφρένεια, το ΣΚΑΙ είναι ένα σιχαμένο δεξιό, και ταξικό κανάλι, που οι ειδήσεις του είναι ταυτόσημες με το καπιταλιστικό Δογμα,, του Νεοφιλλελευθερισμού, ανάπτυξη των Μέσων παραγωγης, ανταγωνιστικότητα, Δντ, ιδιωτικά τα πάντα, ζήτω το Κεφάλαιο και τώρα τελευταία «ζήτω η πράσινη ανάπτυξη». Απλα παίζει το 1821 να λέει τα πράγματα όπως έγιναν, ότι το Ελληνικο Εθνος δημιουργήθηκε μετα το 1821, που ισχύει φυσικά, και τα ακροδεξιά γουρούνια, να λένε «Οχι το έθνος υπάρχει από το 10.000 πχ. Το κακό είναι όταν διάφοροι ιστορικοί όπως ο εθνικόφρων Παπαρηγόπουλος, μιλάνε για την Ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Εθνους, από την αρχαιώτητα μέχρι σήμερα. Και ολοκληρες γενιές μεγαλώνουν μαθαίνοντας τα ψέμματα αυτά στο σχολείο, κάτι που δεν ξέρω αν ισχύει και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, αλλά οφείλεται προφανώς στο ότι το Κράτος θέλει να έχει πολιτες με πατριωτική συνείδηση, (και φυσικά όχι με ταξική, ή με κοινωνική συνείδηση)

    1259371
    Αφού έγινε και ο Τατσόπουλος ιστορικός αναλυτής, τι άλλο θα δούμε!

    από βιβλία ιστορίας υπάρχουν πάντως 0:11πμ, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
    Η εκπομπή αυτή φωνάζει από μακριά ότι έχει συγκεκριμένη ατζέντα και προγραμματισμό πολύ διαφορετικό από την επιστημονική ιστορική ανάλυση.

    Τα εμβόλιμα αποσπάσματα δευτερολέπτων από συνεντεύξεις διάφορων, δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα.

    Η ακροδεξιά τσίμπησε, λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης και έλλειψης στοιχειώδους κρίσης, στο δόλωμα που έριξε ο ΣΚΑΙ και έτσι η διαφημιστική πίτα θα κοπεί την ώρα της εκπομπής όπως θέλει ο Αλαφούζος.

    Όσο για τα περί χακαρίσματος σελίδας στο Facebook κ.τ.λ. τα ακούω ως ανέκδοτο, μιας και όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει και ομολογεί ευθέως ότι το τελευταίο διάστημα το καινούργιο επικοινωνιακό παιχνίδι των μέσων είναι η «κλοπή λογαριασμών επωνύμων». Μόνοι τους ανοίγουν λογαριασμούς και μετά τρέχουν στο Σφακιανάκη και κάνουν μήνυση, για να πιάσει ο …υπερμπάτσος τους αγνώστους που έσπασαν τους κωδικούς. Και να μετά οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις. Στημένες καταστάσεις, προσαρμοσμένες λίγο πιο ψηφιακά. Παλιότερα βγαίνανε μόνο στα μεσημεριανάδικα και σφάζονταν on camera με δήθεν αποκαλύψεις για γκόμενες και ερωμένες και εραστές.

    1259471
    Πάτε καλά;

    από ctu 3:51πμ, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
    Σοβαρά ορισμένοι εδώ μέσα θεωρείτε προοδευτική ή ξέρω γω τι τη σειρά του ΣΚΑΪ και αντιδραστικό τον Παπαρρηγόπουλο; Ο Παπαρρηγόπουλος, για την εποχή του, ήταν επαναστάτης… μπροστά στους σκοτεινούς σκοπούς του καναλιού των εφοπλιστών, που θέλει να ξεφτιλίσει και να συκοφαντήσει ότι σπουδαίο υπάρχει στην ελληνική ιστορία, που αποτελεί ακόμα και σήμερα πηγή έμπνευσης για έναν λαό που αντιστέκεται. Είναι φανερό γιατί ο ΣΚΑΪ προβάλλει την Οθωμανική Αυτοκρατορία… Γιατί τέτοιου είδους κράτη και κοινωνίες θέλουν και σήμερα οι εφοπλιστές. Κατά τα πρότυπα των αγαπημένων τους χωρών, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι κτλ. Αλλά τι να πει κανείς όταν ορισμένοι έχουν κάνει κυρίαρχη αντίθεση της κοινωνίας το πατριώτης-διεθνιστής και ρατσιστής-αντιρατσιστής, όταν κάλλιστα στη θέση του δεύτερου πόλου μπορεί να εμφανίζονται τα… αφεντικά μας, και οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι.

    1259478
    δεν αισθάνομαι καθόλου καλά. έχουμε μπλέξει με μαφία

    από . 3:59πμ, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
    Πρώτα απ΄όλα εδώ που φτάσαμε αμφισβητείται και η γραφή του ονόματος του Κολοκοτρώνη. Και άμα ψάχνεις, λέμε τώρα, Κωλοκοτρώνης, βάζεις και του Κωνσταντή για σιγουριά, μπορεί να σου βγει και τίποτα άλλο.
    Τόσο θράσος; Δηλαδή δεν το πιστεύω. Ρε, αυτοί είναι μαφιόζοι!

    1259807
    καλυτερα αιγυπτιος στην πλατεια, παρα ελληνας παραχαρακτης στην ιστορια

    από al mpithegkouras 8:59μμ, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
    ρε ctu, τελικα δεν εισαι αφελης οπως νομιζα. εισαι ΕΛΕΕΙΝΟΣ.

    ο παπαρηγοπ επαναστατης ;; και «εμπνεει τον λαο που αντιστεκεται» ;;; μηπως εισαι και απο αυτους με τα τρικακια «αντιστεκομενοι ή ραγαδες» ;; σιγουρα εισαι απο αυτους που μιλανε για «ελληνικη επανασταση», «το πιο σπουδαιο πραγμα που εχει συμβει». γιατι εμενα αυτο μου βρωμαει και λιγο 21η απριλιου ;; α, ρε καραμπελιαδες κυνηγι που χρειαζεστε. και ναι δεν εχω τοσο προβλημα με την οθωμανικη αυτοκρατορια, οσο εχω με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, και καθε αυτοκρατορια. και νιωθω πολυ πιο κοντα με τα αδερφια μου στα τουρκικα προαστια και στις αιγυπτιακες πλατειες, παρα με τους ελληνες αυτοκρατορες απο δω μεχρι το city ή τις επιχειρησεις τους στις βαλκανικες πολεις.

    1259850
    Έχει δίκιο ο ctu…

    από @ 10:49μμ, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
    Είναι αρκετά κουραστικός ο ιδεολογικός λόγος κάποιων αναρχικών, παρόλο που αναρχικός είμαι κι εγώ… για αυτό ας κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

    Για τον Παπαρηγόπουλο: ο Παπαρηγόπουλος πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής αποσυνδέοντας την νεοελληνική ταυτότητα από τη ράτσα, αλλά αποδίδοντάς την σε μια πολιτισμική συνέχεια, την οποία δεν αναγνώριζαν ούτε οι ρομαντικοί ούτε οι διαφωτιστές της εποχής. Ο Παπαρηγόπουλος με λίγα λόγια είπε ότι δεν έχει καμμία σημασία το αίμα και επιπλέον μας είπε ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στους ρωμιούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λιγότερο κοντά στους Ρωμαίους και ακόμη λιγότερο κοντά στην αρχαία Ελλάδα… Με άλλα λόγια είπε την αλήθεια. Τώρα, αν οι περισσότεροι σκέπτονται μανιχαϊστικά με τη λογική αρχαία Ελλάδα = καλό, Βυζάντιο = κακό, τι να πω… αυτές είναι λογικές του 19ου αιώνα, ακόμα εκεί έχουμε μείνει;

    Για την Οθωμανική Αυτοκρατορία: θα διαφωνήσω εδώ με τον ctu: ο λόγος που προβάλλονται τέτοια ντοκυμαντέρ δεν έχει να κάνει με το ότι οι αστοί επιθυμούν συνθήκες αυτοκρατορίας, αντιθέτως αυτοί ήταν η κινητήρια δύναμη του 1821 αφού είναι γνωστή η σχέση της αστικής τάξης με το έθνος – κράτος. Εγώ θα έβλεπα άλλου την σκοπιμότητα: στην ενδυνάμωση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ για την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής, παλιά ατλαντική επιδίωξη. Βέβαια, σήμερα τα πράγματα αλλάζουν (βλ. άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και περιθωριοποίηση Άγκυρας) αλλά η ελληνική αστική τάξη έχει και μια αδράνεια…

 38. Ο/Η kimon λέει:

  Αφήστε τον/την efi να γράφει ότι θέλει, το blog είναι αριστεροδημοκρατικό… και οχι αποφασίζουμε και διατάζουμε,εξ’άλλου η ιδιαιτερότητά της είναι σαν το άλλας.. της ερήμου..αν δεν το φάμε πως θα γελάσουμε;;;
  Πάντως efi όταν οι φράσεις είναι υπερβολικές …χάνουν σε νόημα,
  κανένας δεν πείραξε το Θοδωράκη Κολοκοτρώνη,μην προσπαθείς να σπάσεις πόρτες ανοιγμένες.

 39. Ο/Η υπαρκτος λέει:

  το σαιτ με τα βιβλια ολα τα λεφτα…..

 40. Παράθεμα: H υστερική υποκρισία των Ελληναράδων | Www.NetParga.Gr

 41. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ρε θα μας τρελλάνουν!!

  Σε αυτό το βλογκ που έχει μαζευτεί όλο το φασισταριό της βλαστημολογίας, έχουν άποψη για το ποιος βρίζει και τι λέει!!!

  Οι Αθεο-Σταλινο-Μαο-φασίστες βρίζουν τους Χουντο-φασίστες και μαλώνουν για το ποιος είναι περισσότερο φασίστας!!

  Δεν έχουν καταλάβει ότι όλα τα καθάρματα έχουν την ίδια μούρη, και από το πολύ δεξιά ο ένας και από το πολύ αριστερά ο άλλος έχουν φτάσει και κάνουν παρέα στις ίδιες καρέκλες!!!

  σαλτιμπάγκοι!!

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Τσακαλία, κακούργε, άπονε, άσπλαχνε … με ποιο δικαίωμα αφήνεις για τόσον πολύ καιρό, εδώ πέρα, τα λουλούδια σου μαραμένα;

   Κανείς δεν έτυχε να σου πει ότι όπου αφήνει κανείς το βάζο με τα λουλούδια του, πρέπει τακτικά να τα αλλάζει, με πιο φρέσκα;

   Τι σου πέρασε από το μυαλό; Ότι εμείς οι άθεοι δεν έχουμε ψυχή και αισθήματα; Ότι δεν εθιζόμαστε στα αρώματα του κάθε εύοσμου μπουκέτου λουλουδιών;

 42. Ο/Η Παναγία η Σαρανταποδαρούσα λέει:

  Tsakalias έφα

  «Ρε θα μας τρελλάνουν!!»
  😮
  :mrgreen:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.