ΤΑ ΝΕΑ εννοούν πως ο ΓΑΠ καλύπτει κλέφτες;

Η Δικαιοσύνη ελέγχεται από τον ΓΑΠ;

"Τα Νέα 12.01.2011"

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
ΤΑ ΝΕΑ είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, μάλιστα είναι και φιλοκυβερνητική και θεωρείται σχετικά έγκυρη. Από ότι ξέρω στην Ελλάδα, συνταγματικά η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αναρωτιέμαι τι θέλουν να πουν ΤΑ ΝΕΑ; Πρόκειται για απροσεξία; Είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα στην πρώτη σελίδα και να μένουν αναπάντητα;

Προς τι η προτροπή από όποιους και αν προέρχεται αυτή, από την εφημερίδα ή από στελέχη του;

Ο ΓΑΠ καλύπτει τους κλέφτες;

Γιατί το κάνει αυτό;

Ο ΓΑΠ μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη;

Είναι στο δικό του χέρι η φυλάκιση των ενόχων;

Μόνο κάποιος πρέπει να μπει στη φυλακή και όχι κάποιοι;

Δηλαδή η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί, αν αποδοθεί-που δεν διαφαίνεται-ελλιπέστατα και μόνο ως μηχανισμός εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας;

Η ηθική παίζει κάποιο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ ή είναι μόνο προσχηματική;

Με την ευκαιρία να ρωτήσω πότε θα διεξαχθεί η δίκη του κ. Τσουκάτου, ο οποίος έχει ομολογήσει και δεν καλύπτεται από κανενός είδους ασυλία;
Πότε θα ανακοινωθεί το πόρισμα της έρευνας για το «Πόθεν Έσχες» του τ.Υπουργού Υπερεξοπλισμων κ. Τοχατζόπουλου, που κατοικεί υπό την σκιάν της Ακροπόλεως;

Για πότε έχει οριστεί η δίκη του κ.Μαντέλλη;

Τι φόρο έχει πληρώσει για τη νόμιμη προμήθεια (6,5.εκατ.ευρώ) που πήρε ως πλασιέ του άχρηστου C4I o πρωθυπουργικός φίλος κ. Τρεπεκλής;

Που βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση (2,5 εκατ ευρώ) της Σιβιτανιδείου στην οποία εμπλέκεται τρόπον τινά και ο Αρχιεπίσκοπος και επίτιμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου κ. Λιάπης;

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to ΤΑ ΝΕΑ εννοούν πως ο ΓΑΠ καλύπτει κλέφτες;

 1. Ο/Η Кроткая λέει:

  «Δηλαδή η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί, αν αποδοθεί-που δεν διαφαίνεται-ελλιπέστατα και μόνο ως μηχανισμός εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας;»
  Προφανώς. Και μαλλον δεν θα αποδωθεί καν. Και μάλλον κανείς δεν θα κάνει κάτι παραπάνω από το να γκρινιάξει γι’αυτό.

  «Η ηθική παίζει κάποιο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ ή είναι μόνο προσχηματική;»
  Η ποια;

  Μα, κύριε Ροΐδη μου, με όλο το σέβας και την εκτίμηση που τρέφω για σας, είναι δυνατόν να είστε τόσο αφελής, ώστε να ρωτάτε τέτοια πράγματα;

 2. Ο/Η nmj λέει:

  Ηχηρά ονόματα πολιτικών -τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ- καθώς και γνωστών επιχειρηματιών φαίνεται πως βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή. Για τα ονόματα αυτά ενήμερος είναι και ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως», για να προχωρήσουν οι διώξεις.

  Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Το Ποντίκι, ενήμερος είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ακόμη και για μεγάλα ονόματα της παράταξής του.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη λίστα όσων ελέγχονται βρίσκονται ονόματα πολιτικών που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη. Ωστόσο, από τις έρευνες προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία και για άλλους πολιτικούς, οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν απασχολήσει για σκάνδαλα και παράνομους πλουτισμούς.

  Τουλάχιστον δέκα άτομα ελέγχονται εξονυχιστικά, άλλοι για αθέμιτο πλουτισμό και άλλοι για φοροδιαφυγή και απόκρυψη περιουσίας. Οι έρευνες αφορούν επτά εν ενεργεία βουλευτές και γνωστούς πολιτικούς, καθώς και τρεις επιχειρηματίες.

 3. Ο/Η Brendan Cominatos λέει:

  Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει.

 4. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Νομίζω ότι πρόκειται για ένα βεγγαλικό, απ’ αυτά που ρίχνονται στο γάμο του Κουτρούλη.

  Αφού έχουν μπλεχτεί όλοι μαζί σ’ ένα αμαρτωλό κουβάρι, δήθεν για την τιμή των όπλων, πετάνε που και που και καμμιά ηθολογίστικη παπαριά, όπως αυτή εδώ.

  Υποψιάζομαι όμως και κάτι βαθύτερο να συμβαίνει στον χώρο της ψυχολογικής τους σφαίρας. Ότι κάποια αισθήματα ηδονής τους προκαλούν οι άσφαιρες αυταπασχολιστικές «προκλήσεις» τους. Όπως αυτά τα παιχνίδια που παίζουν μερικοί, ρίχνοντας συναμεταξύ τους ανώδυνες μπογιές αντί κανονικά βλήματα.

  Όπως λέγεται «Τα παιδία παίζει», μπροστά στα μάτια του «λαού», ο οποίος τους παρακολουθεί, ανήμπορος να λάβει μέρος, αν και το επιθυμεί. Τι νομίζετε δηλαδή. Ότι ένα μεγάλο μέρος του «λαού», δεν τους ζηλεύει; Ότι δεν θα ήθελε να είναι στη θέση τους;

  Διότι τότε πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτή η αφασία του απέναντι στις τόσες προκλήσεις των πολιτικάντηδων και των μέσων ενημέρωσης;

  Μπερδέψαμε επί πλέον και τις έννοιες λαός και πληθυσμός. Δυο έννοιες εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Διότι μπορεί ένας λαός να έχει οπωσδήποτε τον πληθυσμό του, αλλά ένας πληθυσμός δεν διαθέτει απαραιτήτως και τον λαό του. Ο πληθυσμός δεν διαθέτει ψυχή, σε αντίθεση με τον λαό, ο οποίος την διαθέτει οπωσδήποτε.

  Άλλο πράγμα είναι η χάβρα των Ιουδαίων, κι άλλο η χορωδία.

 5. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Οσοι κυβερνησαν εφαγαν πολλα που να φανε τα αντερα τους.
  Οι οποιες εξαιρεσεις βεβαιωνουν τον κανονα.
  Οποιος δεν εχει πεισθη ακομα ,δεν θα πεισθη ποτε, γιατι ειναι βαθυτατα νυχτωμενος.
  Φαγανε τοσο χρημα ,που δεν το χωραει ο νους μας.
  Για χαρα.

  Υγ Και το φαγοποτι συνεχιζεται ασταματητα.

 6. Ο/Η Lex Luthor λέει:

  Και να βάλουνε κάποιον φυλακή θα είναι αντιπερισπασμός και μείωση πολιτικού κόστους, όπως οι δηλώσεις στην Τουρκία και η στήριξη στην υπόθεση του Δίστομου.

  Δεν έχεις λεφτά ας είσαι εθνικά υπερήφανος άνθρωπε του μόχθου.

  • Ο/Η Po λέει:

   Lex!
   επανήλθες μετά από χρόνια παλιόφιλε;
   Μπράβο. Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα, επιτέλους ένας από τους (πολύ!) παλιούς.
   🙂

 7. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Καμμία φιλοκυβερνητική εφημερίδα δεν ζητάει ειλικρινά και ξεκάθαρα να παραπεμφθούν οι παρανομήσαντες, που ανήκουν στην κυβερνώσα παράταξη. Επομένως, είτε πρόκειται για πυροτέχνημα, το οποίο έχει σκοπό να δώσει και καλά την εντύπωση, ότι υπάρχει ανεξάρτητος τύπος, ο οποίος υπηρετεί το γενικότερο καλό πέρα από πολιτικά συμφέροντα, είτε ασκούνται έτσι πιέσεις προς την κυβέρνηση, προκειμένου να ενεργήσει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 8. Ο/Η antrikos λέει:

  Καλό είναι να μάθετε ότι η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» υπάρχει μόνο για εσωτερική κατανάλωση των αφελών υπηκόων.
  Το διεθνές δίκαιο δεν θεωρεί τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη αλλά όργανο εκάστου κράτους που σκοπό έχει να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
  Γι’ αυτό π.χ. στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν κάποιος αδικηθεί από την εγχώρια δικαιοσύνη και προσφύγει στο διεθνες δικαστήριο, το εναγόμενο κράτος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν φέρει ευθύνη επειδή έχει διασφαλίσει προϋποθέσεις ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και δεν την ελέγχει. Το διεθνές δίκαιο θεωρεί ότι το κράτος ελέγχει τη δικαιοσύνη του.

  Περίτρανο δείγμα ανεξάρτητης εξάρτησης είναι η πρόσφατη απόφαση που κηρύσσει καταχρηστική την απεργία των ΜΜΜ αστικών & μετρό, απόφαση που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της απεργίας. Το δικαστήριο έκρινε την απεργία καταχρηστική ενώ δεν διάγουμε κάποια ιδιαίτερη περίοδο, ούτε τουριστική ούτε γιορτών ούτε κακοκαιρίας ούτε κάποια άλλη τέλος πάντων.

  Μέχρι τώρα μας παπάριαζαν ότι βλάπτεται ο τουρισμός, ο Μίχαλος ξεφώνιζε ότι μέσα στις γιορτές θα προκληθεί μεγάλη ζημιά για το εμπόριο, τον άκουσαν κι οι εργαζόμενοι και δεν απήργησαν στις γιορτές. Μα και τώρα που απήργησαν, πήραν τα τέτοια τους.

  Μιλάμε ότι οδεύουμε σε Μεσαίωνα, εργασιακό, πνευματικό, κοινωνικό. Πρέπει όλοι ν’ αντιδράσουμε, να συμμετάσχουμε ενεργά σε κάθε προσπάθεια που αντιστέκεται στο πισωγύρισμα, να στηρίξουμε όλες τις δράσεις που αντιστρατεύονται την επιβολή της πολιτικής του κεφαλαίου (κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ).

  Όλοι στους δρόμους.

 9. Ο/Η www.aksioprepeiakantoxh.com λέει:

  Χωρίς προσωπικό μου σχόλιο, θα ήθελα να προσθέσω μόνο το παρακάτω…

  http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikis-eximerosis/arthra/356-real-news.html

  • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

   Κοροϊδία, ο καλός Χαλίφης που θέλει αλλά δεν τον αφήνουν οι κακοί υπουργοί του.

 10. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Συνέλαβαν στέλεχος του Συνασπισμού για «Πυρήνες της φωτιάς» κατά λάθος….

  Σε μια τρομοκρατική επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού επιτέθηκαν και συνέλαβαν πριν μερικές ώρες το στέλεχος του Συνασπισμού Δημοσθένη Παπαδάτο- Αναγνωστόπουλο ως ύποπτο για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς κατά λάθος! Όπως καταγγέλει ο ίδιος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα, περιοχή στην οποία διαμένει. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα αμάξι και χωρίς να του δώσουν παραπάνω εξηγήσεις τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ. Εκεί άντρες της Αντιτρομοκρατικής με κουκούλες τον έκλεισαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τον ξεγύμνωσαν και του έκαναν σωματικό έλεγχο. Αφού τον ανέκριναν για αρκετές ώρες τον αφήσαν λέγοντας απλώς ότι επρόκειτο για …….λάθος!

  Την απερίφραστη καταδίκη στο γεγονός αυτό εκφράζει ο γραμματέας του Συνασπισμού Δ. Βίτσας δηλώνοντας ότι «Η επίθεση ενάντια στο στέλεχος του Συνασπισμού Δημοσθένη Παπαδάτο- Αναγνωστόπουλο δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι ορισμένες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποθρασυνθεί και γι`αυτό πρέπει άμεσα να τιμωρηθούν. Δεύτερον ότι με τα μέτρα καταστολής που παίρνει η κυβέρνηση ο κάθε πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο να υποστεί επίθεση ακόμα πιο βάρβαρη στο όνομα της «αντιτρομοκρατικής» δράσης. Το αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζει εκδηλώνονται με τον αυταρχισμό και τη συρρίκνωση όλων των δικαιωμάτων»

  .

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://enosy.blogspot.com/

  1. Τι κρασί προτιμάει ο Αlexis Παπαχελάς;

  Μόλις ο κ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός, επικράτησε πανδαιμόνιο στην ταβέρνα, με τους παρευρισκόμενους να τον αποδοκιμάζουν έντονα και να εκτοξεύουν ύβρεις εναντίον του. Μάλιστα, ένας από αυτούς σηκώθηκε από το τραπέζι του, τον πλησίασε και του έριξε ένα ποτήρι γεμάτο κρασί στο πρόσωπο! Λίγο αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία, αλλά τελικά δεν δόθηκε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα και το θέμα έληξε εκεί.
  Η συχνότητα τέτοιων επεισοδίων έχει αρχίσει να αυξάνεται επικίνδυνα και προβλέπουμε ακόμη χειρότερα στην πορεία όσο η κατάσταση στη χώρα μας θα δυσκολεύει. Όμως, ο δρόμος που έχουν επιλέξει ορισμένοι έχει και τις επιπτώσεις του..

  η συνέχεια εδώ:
  Πολίτης έλουσε τον Παπαχελά με κρασί!

  2. Λευτεριά στον αναρχικό Αποστόλη Γκλέτσο!

  3. Αλαζόνες απέναντι στους αδύνατους, δουλικοί απέναντι στους ισχυρούς

  …Η μετανάστευση είναι πραγματικό πρόβλημα. Όπως είναι και η υποκρισία. Οι παράνομοι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι όταν καλλιεργούν φράουλες υπό ανείπωτες συνθήκες εκμετάλλευσης στην Πελοπόννησο, όταν χτίζουν γέφυρες και στάδια με χαμηλά αμειβόμενη, ανασφάλιστη εργασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ή όταν αναλαμβάνουν να φροντίσουν τους εγκαταλελειμμένους γονείς της μικροαστικής τάξης. Όχι όμως όταν αναίσχυντοι πολιτικοί μιλούν σε ένα θυμωμένο εκλογικό σώμα και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Ακόμη και ο αφελέστερος των πολιτικών δεν μπορεί να πιστεύει στ’ αλήθεια ότι ένας φράκτης 12,5 χιλιομέτρων σε σύνολο 200 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων με την Τουρκία (για να μη μιλήσουμε για τα πολύ μακρύτερα, βόρεια σύνορα με τις άλλες βαλκανικές χώρες ή για τις θαλάσσιες οδούς απ’ όπου έρχεται στην Ελλάδα η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών) θα έχει κάποιο σημαντικό, πρακτικό αντίκρισμα

 12. Ο/Η atheofobos λέει:

  Άραγε με εκείνα τα εκατομμύρια του Αναστασιάδη που εμφανίζεται άνετος στον Αντένα τι έγινε;

 13. Ο/Η Κάποιος λέει:

  ,Aντε ΓΑΠ η σειρά σου

  Ο πρόεδρος της Τυνησίας εγκατέλειψε την χώρα

 14. Παράθεμα: ΤΑ ΝΕΑ εννοούν πως ο ΓΑΠ καλύπτει κλέφτες;

 15. Ο/Η cortlinux λέει:

  τα νέα σοβαρή εφημερίδα, για φυλλάδα του καμπινέ καλή είναι, μαζί με το βήμα τύφλα να έχει η σόφτεξ.

 16. Ο/Η Ένας λέει:

  To ΣΔΟΕ ερευνά 7 πρώην υπουργούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
  Τα ονόματα εδώ:

 17. Παράθεμα: ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ εννοούν πως ο ΓΑΠ καλύπτει κλέφτες; | The Net War

 18. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη πολιτικοί που αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε υποθέσεις μαύρου χρήματος
  «Να πάει επιτέλους κάποιος φυλακή»

  ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

  Tο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στην κοινωνία για όσους πολιτικούς ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ζήτησε να δοθεί άμεσα απάντηση ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα με κυβερνητικά, κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη. Καθίσταται, όπως ειπώθηκε, πλέον επιτακτική η ανάγκη όσοι αποδεδειγμένα ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση, όπως εξηγούσαν μιλώντας στο «Βήμα» κυβερνητικά στελέχη, «δεν μπορεί να βάλει κανέναν στη φυλακή». Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο, και αυτός είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός έδωσε συγκεκριμένες εντολές για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης σε υποθέσεις που αφορούν μαύρο πολιτικό χρήμα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φορολογικές παραβάσεις εκ μέρους πολιτικών: «Είναι θέμα τιμής για την παράταξη, αλλά και για την κυβέρνηση, όσοι αποδεδειγμένα έβλαψαν τον τόπο να λογοδοτήσουν» ειπώθηκε στη σύσκεψη.

  Ο «κλοιός» γύρω από πολιτικά πρόσωπα που ενέχονται σε τέτοιες υποθέσεις φαίνεται ότι σφίγγει. Ηδη το ΣΔΟΕ άρχισε πραγματοποιεί ελέγχους, με εντολή μάλιστα εισαγγελέα. Κατά τις πληροφορίες:

  * Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ κ. Α. Τσοχατζόπουλος κλήθηκε στο ΣΔΟΕ για την αγορά της οικίας στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου και για τις καταγγελίες για τις offshore εταιρείες. Το ΣΔΟΕ κάλεσε να δώσουν επίσης διευκρινίσεις η σύζυγός του κυρία Βίκυ Σταμάτη (η οποία φέρεται ότι είναι ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος) και η λογίστριά του.

  * Ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Αν. Μαντέλης περιμένει τη δίκη του μετά τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του για τη χορηγία των 200.000 μάρκων που παραδέχθηκε ότι εισέπραξε από τη Siemens.

  * Ενας τρίτος πολιτικός, πρώην υφυπουργός του ΠαΣοΚ, ελέγχεται για τις δεκάδες εταιρείες real estate που βρέθηκαν στην κατοχή του και κυρίως κλήθηκε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τα χρήματα για την αγορά μεγάλου αριθμού ακινήτων.

  * Η υποδιεύθυνση του ΣΔΟΕ για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος ελέγχει αν υπήρξε διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τις περιόδους 2000 και 2009. Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με επικεφαλής τον κ. Ι.Παπαγεωργίου, μαζί με δύο εισαγγελείς μετέβη στη Χάγη για ανταλλαγή πληροφοριών με τις γερμανικές δικαστικές αρχές και με τη Εurojust, η οποία παρακολουθεί την υπόθεση των υποβρυχίων. Ζητήθηκε μάλιστα η γερμανική δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα λογαριασμού που θεωρήθηκε ύποπτος για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, ο οποίος βρέθηκε σε τράπεζα της πόλης Εσεν. Πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες έφεραν να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων πολιτικών. Σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών ο γενικός γραμματέας κ. Δ. Γεωργακόπουλος ρώτησε τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη αν αληθεύει η πληροφορία ότι ελέγχονται πολιτικοί. Ο κ. Καπε λέρης ανέφερε μόνο το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή υπάρχει για αυτόν εισαγγελική εντολή.

  Οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου για την εταιρεία του συζύγου της, η κυρία Κατερίνα Πελέκη (σύζυγος του κ. Γ.Βουλγαράκη ) για την ακίνητη περιουσία της σε συνδυασμό με το «πόθεν έσχες» του συζύγου της, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας για ακίνητα μελών της οικογενείας του.

  «Το Βήμα» επικοινώνησε με τον κ. Σιούφα, ο οποίος είπε: «Δεν γνωρίζω εάν γίνεται κάποιος έλεγχος.Αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημανα γίνει έλεγχος,να κάνουν φύλλο και φτερό τα πάντα». Η κυρία Πατριανάκου είπε: «Δεν γίνεται κανένας έλεγχος, με διαβεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα». Οταν ρωτήθηκε γιατί νομίζει ότι αναμειγνύεται το όνομά της, η απάντησή της ήταν: «Γιατί ορισμένοι πιθανώς να θέλουν και εμένα μέσα στο κάδρο ανάμεσα στον Τσοχατζόπουλο και στον Μαντέλη.Δεν είναι όμως από το ΠαΣοΚ».

  ΑΝ. ΜΑΝΤΕΛΗΣ

  «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε»

  Ο Αν. Μαντέλης είναι ο πρώτος υπουργός που παραδέχθηκε ότι έλαβε χορηγία από τη Siemens «Τώρα περιμένω τη Δικαιοσύνη να κρίνει» λέει ο πρώην υπουργός Αν.Μαντέλης, ο οποίος είχε παραδεχθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πως έλαβε χορηγία από τη Siemens. Είναι ο πρώτος πρώην υπουργός που παραδέχθηκε ότι πήρε «χορηγία» από τη Siemens,την οποία χαρακτήρισε«προεκλογική», ύψους 200.000 μάρκων.Εν αναμονή της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσής του ο κ.Μαντέλης σήμερα παραμένει συνεχώς στην οικία του,αποφεύγει τις εξόδους και τις παρέες.Σε ερώτηση αν αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη απλώς απαντά:«Δεν κάνω δηλώσεις,η θέση μου είναι ευαίσθητη,οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να ρωτήσει το ΣΔΟΕ». Λόγια κοφτά,δεν θέλει να επεκταθεί στο ζήτημα,ο πρώην υπουργός Μεταφορών ήταν αυτός,όπως ειπώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή,που υπέγραψε από πλευράς Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ το 1997.Στην Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε μάλιστα ότι το 1998 τον προσέγγισε η Siemens και του πρότεινε να του προσφέρει μια χορηγία.

  Το μόνο που λέει σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα» είναι ότι ενήργησε νόμιμα και ό,τι έχει να πει θα το πει στη Δικαιοσύνη.Σε ερώτηση αν σκέπτεται τις συνέπειες που μπορεί να έχει η παραδοχή του ότι έλαβε χορηγία από τη Siemens ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής,ο κ.Μαντέλης απαντά:«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε.Ολα έγιναν νόμιμα,αλλά σας παρακαλώ δεν θέλω να κάνω δηλώσεις,έχω παραπεμφθεί» .

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=378341&dt=16/01/2011#ixzz1BE1ZXKhU

 19. Ο/Η Αλήτης λέει:

  το Μέγαρο Μαξίμου δίνει πράσινο φως;

  Τι λε ρε;

  ΑΚΗΣ
  βημα κυριακής

  Η αγωνία του πρώην υπουργού προφανώς να είναι δικαιολογημένη, γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει το «πράσινο φως». Για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του για το επίμαχο θέμα των περιουσιακών στοιχείων του και επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για το πού βρήκε τα λεφτά για το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου, αλλά και για τις offshore εταιρείες. «Δεν μετανιώνω για τον γάμο μου στο Παρίσι» έλεγε σε συνεργάτες του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Τσοχατζόπουλος.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=378342&dt=16/01/2011#ixzz1BEDVi5Iz

 20. Παράθεμα: ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ εννοούν πως ο ΓΑΠ καλύπτει κλέφτες;

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://directnews.gr/greece/76789-vouleuma-katapelths-gia-ton-mixalh-xristoforako-kai-to-susthma-c4i-mizes-se-pasok-kai-nd.html

  Βούλευμα – καταπέλτης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και το σύστημα C4I – Μίζες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2016 από directNEWS.gr

  «Κεραυνούς» εξαπολύει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου, αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έργο που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens. Το δικαστικό συμβούλιο…

  συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμόν 852/2016 βούλευμά του διατάσσει τον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίστηκε την υπόθεση, να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάκριση, προκειμένου να απαγγελθούν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς οι κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

  Κι αυτό γιατί τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

  Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να απαγγελθεί η κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δωροδοκία στους φερόμενους ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του μαύρου χρήματος χρηματιστές και επιχειρηματίες, Αλέξανδρο Λέτσα, Γιώργο Καλδή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο και Βασίλη Τυρογαλά.

  Με την κρίση του αυτή το Συμβούλιο Εφετών δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Στέλιου Κωσταρέλλου, ο οποίος είχε την άποψη ότι ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος πρέπει να απαλλαγεί όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας. Όπως σημείωνε, δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Γερμανική εταιρεία ήταν δωρεά (!) προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

  Χαρακτηριστικά, ο κ. Κωσταρέλλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην πρότασή του:

  «Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τιςκαταθέσεις μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των Επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας Siemens A.E. (Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσιος Δενδρινός), καθώς και άλλων στελεχών της ίδιας υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρείας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμόδιων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και τηνπαραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στη προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C41… Περαιτέρω, με διαταγή του Ειρηνοδικείου Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μιχ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσούεκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρείας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».

  Με βάση αυτές τις παραδοχές ο εισαγγελέας θεωρούσε ότι «δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, είτε με τη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, είτε με την κτήση περιουσιακών στοιχείων με αυτά και με σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων πουπροήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις…».

  Καταλήγοντας ο εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2016 από directNEWS.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.