Αποκαλυπτήρια Πατριαρχείου Οικουμένης (υποκατάστημα Χρυσοβαλάντου)

Δακρυσμένες εικόνες, πτωματολατρεία & Ιερή παιδεραστία


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Τήνος: Θαυματουργόν είδωλον του Αζτέκου θεού Χουϊτζιλοπότστλι. Θεραπεύει τις αιμορροΐδες

Κύριε Ροΐδη,
Με μια σειρά 4 δημοσιευμάτων (Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα) προσπαθήσαμε να σπάσουμε την Ομερτά γύρω από το φοροληστρικό και κρατικά χρηματοδοτούμενο σκοταδιστικό πατριαρχείο της Οικουμένης (η Οικουμένη ξέρει την ύπαρξή του;), το οποίο έχει αναγορευθεί σε εθνικό ταμπού, στηριγμένοι όχι σε δικές μας εκτιμήσεις ή υπόνοιες, αλλά σε δημοσιεύματα του Τύπου που δεν διαψεύστηκαν ποτέ. Μεταξύ των επισημάνσεών μας ήταν η σταθερή πολιτική του Παναγιότατου να προστατεύει κληρικούς που καταδικάστηκαν ή κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τους προάγει όπως έκανε με τον Τρισμάκαρα μητροπολίτη τ.Λέρου Νεκτάριο (πατέρα της Ιεραποστολής), που τον ανύψωσε σε μητροπολίτη Γάνου, όταν οι κατηγορίες εναντίον του κουκουλώθηκαν. Ο κατάλογος των προστατευόμενων του πατριάρχη και των αρχιεπισκόπων του όπως ο κ.Δημήτρης Τρακατέλης των ΗΠΑ είναι μακρύς και περιλαμβάνει μια πλειάδα κληρικών τους στις ΗΠΑ, όπου η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται (κι έτσι ξεπουπουλιάστηκαν να πληρώνουν αποζημιώσεις για να κλείσουν στόματα), αλλά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εξέχοντα μέλη της λίστας αυτής είναι επίσης ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Τραχείας Παύλος (πνευματικός πατέρας Ιεραποστόλων), ο Τρισμάκαρ πνευματικός πατέρας του Εφραίμ Βατοπεδινού ο γελαστός όσιος Ιωσήφ, Κρητικός ιερέας που το όνομά του κρατήθηκε μυστικό αν και πρόκειται για ιστορικό πρόσωπο αφού εγκαινίασε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και εκδόθηκε στην Ισπανία (χώρα της ιεραποστολικής του δράσης), ο μακάριος πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κάτινας (στο τέλος καθαιρέθηκε) και ο ιερέας του Μακεδονομάχου Άνθιμου, ο οποίος έδρασε στηγ Στυλίδα και εφησυχάζει στο Άγιο Όρος.

Θα θυμόσαστε κε Ροΐδη πως είχα αναφερθεί σε τρία διαφορετικά δημοσιεύματα – https://roides.wordpress.com/2008/12/16/16dec08/ –  https://roides.wordpress.com/2009/06/16/16june09/https://roides.wordpress.com/2009/12/03/3dec09/ στο πανίερο υπερθαυματουργό εικόνισμα της οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντως που κατοικοέδρευε σε κάποια παλαιοημερολογίτικη μονή (από το 1972) στη Ν.Υόρκη, μια σωστή κότα με χρυσά αυγά, κάτω από την φωτεινή καθοδήγηση δυο μητροπολιτών της Αγίων Βικέντιου και Παϊσιου. «Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος τους είχε αποκαλέσει αρκετές φορές με δηλώσεις του στον ομογενειακό Τύπο «απατεώνες», «τυχοδιώκτες» και «θεομπαίχτες»

Η εικών δάκρυσε στον Πόλεμο του Κόλπου (1992) . Η νεοημερολογίτικη Αρχιεπισκοπή αμφισβήτησε και το θαύμα και ακόμη και την επισυμβάσα (1994) απαγωγή της από αγνώστους, αλλά φρονώ πως αυτό έγινε στα πλαίσια του οικονομικού ανταγωνισμού δυο ιερών επιχειρήσεων. Μάλιστα ο Βικέντιος, είπε τότε πως η Αρχιεπισκοπή τους ζήλευε. Η εικόνα που είχε ασφαλισθεί για μεγάλο ποσό ανευρέθη θαυματουργικώς επιστραφείσα ταχυδρομικώς (!) χωρίς όμως τα τάματά της..

Ευτυχώς γιατί πήγαινε ασσορτί με: “..ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” που “ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΑΟ, ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ…

(Θέλω να διευκρινίσω εδώ πως η Ειρήνη αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με την Αγία Ειρήνη τη στοργική Αυτοκράτειρα που τύφλωσε το γιό της με πυρωμένες βελόνες για να του πάρει το θρόνο και τιμάται 9 Αυγούστου)

Το 1997 οι δυο παλαιοημερολογίτες ηγούμενοι της ομώνυμης μονής, κουράστηκαν να τρέχουν με το παλαιό ημερολόγιο έκριναν πως η οικονομική τους επιφάνεια άξιζε να υπαχθούν σε κάτι ανώτερο και δήλωσαν υποταγή στο πατριαρχείο της Πόλης το οποίο τους δέχθηκε ευχαρίστως (ο Βικέντιος δεν έχει ούτε πανεπιστημιακό πτυχίο!) στην αγκαλιά του μαζί με τα τεράστια τους εισοδήματα και με τους ναούς τους (είχαν ανοίξει 8 μετόχια) διότι η επιχείρηση είχε και υποκαταστήματα.Η εικών εδήλωσε την ευαρέσκειά της σταματώντας έκτοτε το κλάμα, δεν υπήρχε πλέον λόγος ούτε μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η δακρύρροια χωρίς να γίνει σκάνδαλο. Ο ίδιος ο πατριάρχης λειτούργησε στη Μονή το 1998. Σημειωτέον πως οι δυο επίσκοποι για να ενταχθούν στο πατριαρχείο με τους τίτλους των Απαμείας και Τυάνων, πέρα από κάθε κανονική τάξη ξαναχειροτονήθηκαν μέσα σε 7 ημέρες διάκονοι, ιερείς και επίσκοποι παρ’όλο που είχαν ήδη χειροτονηθεί από τη ρωσική Εκκλησία της Υπερορίας, μια κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, η εγκυρότητα των μυστηρίων της οποίας ποτέ δεν αμφισβητήθηκε, που ενώθηκε πρόσφατα με το πατριαρχείο της Μόσχας.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η ιεροσύνη τους ήταν άκυρη γιατί τότε δεν επαναλήφθηκαν και τα μυστήρια (βαπτίσεις, γάμοι κλπ) που είχαν ήδη τελέσει; Άλλο ερώτημα είναι πως αποτελούσαν μόνο οι δυό τους το ηγουμενοσυμβούλιο και γιατί;

Με την ιστορία της «κλοπής» της εικόνας, ασχολήθηκαν και οι «N.York Times» (Allesandra Stanley 1. 1.1992: «Η ιστορία της εικόνας που κλαίει διχάζει τη Greek Orthodoxy»).
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9E0CE4DE163FF932A35752C0A964958260&sec=&spon=&pagewanted=all
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9E0CE4DE163FF932A35752C0A964958260&sec=&spon=&pagewanted=2
http://www.nytimes.com/1992/01/01/nyregion/story-of-the-weeping-icon-divides-greek-orthodoxy.html?sec=&spon=&pagewanted=all
http://www.nytimes.com/1992/01/01/nyregion/story-of-the-weeping-icon-divides-greek-orthodoxy.html?sec=&spon=&pagewanted=2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Ν.Υ.Τimes η ελληνική Αρχιεπισκοπή αμφισβητούσε τόσο την κλοπή όσο και τα δάκρυα της εικόνας των δυο ανταγωνιστών της παλαιοημερολογιτών. Αν η εικόνα ήταν δική τους, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα, απάντησε ο Βικέντιος, που απείλησε την πατριαρχική Εκκλησία με μηνύσεις. Η εικόνα αξίας $500,000, κλάπηκε από 4 οπλισμένους μασκοφόρους που έσπασαν το χρηματοκιβώτιο και έφυγαν με αυτοκίνητο. Επιστράφηκε ταχυδρομικώς από τους ευσεβείς γκάγκστερς λίγες ημέρες μετά χωρίς τα χρυσαφικά της. Ο ντετέκτιβ Joseph N. Santori που ήταν ένας από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που ασχολήθηκαν, άμοιρος των θαυμάτων της Ορθοδοξίας, δήλωσε πως δεν πιστεύει πως είναι απάτη: «Ποιος θα το έκανε ο επίσκοπος; Όχι». Μέλη όμως της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ήταν λιγότερο καλόπιστοι: «όλοι αμφιβάλουμε δήλωσε ο εκδότης Michael Ignatiou. Δεν λέω πως είναι κλέφτες (οι δυο επίσκοποι) αλλά όσοι από εμάς ξέρουμε το παρελθόν τους, έχουμε επιφυλάξεις. Ο ίδιος δήλωσε πως ο Παισιος που φέρεται ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής των Παλαιοημερολογιτών έχει ένα ποινικό ιστορικό στην Ελλάδα, και πιστεύει πως μια από τις κατηγορίες έχει να κάνει με οικονομικά.. Ο Παισιος δεν απάντησε αλλά ο άγιος Βικέντιος δευκρίνησε πως το 1960 που η Ελλάδα ήταν κάτω από στρατιωτική δικτατορία (σημ.Λασκαράτου: εννοεί προφανώς για δημιουργία εντυπώσεων τη Δημοκρατία του αστυνομικού κράτους Καραμανλή Α΄) ο άγιος Παίσιος καταδικάστηκε στα ελληνικά δικαστήρια για θρησκευτικούς λόγους ως διωκόμενος παλαιοημερολογίτης επειδή ενώ πήρε άδεια να χτίσει αποθήκη έχτισε ναό.

Στο μεταξύ τη σκυτάλη των δακρύων πήραν άλλες εικόνες. Μια ενημερωμένη σκανδαλοθηρική ομογενειακή ιστοσελίδα σχολιάζει:

«Αρχισαν πάλι τα ”θαύματα” με εικόνες που…δακρύζουν: Σύμφωνα μ’ επίσημη ανακοίνωση, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επισκέφθηκε στις 23 Ιουνίου 2008 τον Ναό του Απ.Παύλου … από τα μάτια του Αγίου φαίνεται να έχει εκκριθή υγρό το οποίο είναι ελαφρώς ευώδες”. ……..Τουλαχιστον ο αγαθος π. Παπαδεας ξεπληρωσε το χρεος της εκκλησιας στην τραπεζα…. Δύο νέα σκάνδαλα …’Ελληνας παπάς συνελήφθηκε από αστυνομικίνα που παρίστανε την πόρνη, στην Βοστώνη… ‘Ενας ακόμα ‘Ελληνας παπάς ….εκδιώχτηκε από την σύζυγό του, επειδή τον έκανε ”τσακωτό” με τον φίλο του, μουσικό από την Ελλάδα. ….” Τρώει καλά” ο Βαρθολομαίος: Κυριακή 22 Ιουνίου 2008, εορτή μητροπολίτη Τυάνων, στην Μονή Χρυσοβαλάντου”, … ‘Οτι είχαμε και δεν είχαμε, τα παραδώσαμε στο οικουμενικό Πατριαρχείο”, δήλωσε ο μητροπολίτης (περίπου 8 εκατ. δολ.)».

Το 2005 που ο ελληνικός Τύπος διέκοψε προσωρινά την Ομερτά και ξέσπασε το μεγάλο εκκλησιαστικό σκάνδαλο λύθηκαν οι γλώσσες πολλών και οι δυο αρχιερείς αποκαλύφθηκε πως είχαν συνεργασία με τον πανοσιολογιώτατο Γιοσάκη, που ιερουργούσε στο μετόχι τους στο Σικάγο του οποίου το υπόγειο μάλίστα εμπλούτισε με τη βοήθεια Τούρκου φίλου του και με τσακούζι.. Μάλιστα ο Παϊσιος κάρφωσε τον Έλληνα μητροπολίτη του Παναμά Αθηναγόρα τον Ιεραπόστολο, πως αυτός και όχι ο ίδιος, φυγάδευσε τον αρχιμανδρίτη που κατεδίωκε η αστυνομία των ΗΠΑ.: «…άκρως απόρρητη αναφορά του μητροπολίτη Τυάνων Παΐσιου, ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου Σικάγου, προς τον Βαρθολομαίο φέρνει στο φως ο Εθνικός Κήρυξ της Ν.Υόρκης. ( 19/9/2001). Ο κ. Παΐσιος αναφέρει ότι τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη φυγάδευσε από το Σικάγο και κάτω από περίεργες συνθήκες ο μητροπολίτης Παναμά Αθηναγόρας. ….. αναφέρει ακόμη πως «αι Αρχαί αιφνιδιαστικώς κατέσχον άπαντα -Αρχείον του Μετοχίου και λοιπά έγγραφα- άτινα είχον μεταφερθεί εκ του Μετοχίου εις την κατοικίαν του π. Γιοσάκη, προς εύκολον άλωσιν και αλλοίωσιν οιωνδήποτε εγγράφων». Επίσης, τονίζει ότι ο Ι.Γιοσάκης «διεσπάθιζεν κατά το δοκούν το ιερόν χρήμα της Εκκλησίας» και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από ιδιώτες, «τους οποίους επιμελώς εφρόντιζεν να κρατεί εις το σκότος και εις απόστασιν εκ της Μονής». Σύμφωνα με το δημοσίευμα φιλοξενία και προστασία παρείχε στον κ. Γιοσάκη ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Μαρκόπουλος, προϊστάμενος του Αγ.Δημητρίου στην πόλη Τζέρσεϊ Σίτι ….».

Πως ο Εξαπωδώ παρεισέφρυσεν εις την πανίερον Μονήν

Αυτή ήταν η προϊστορία η οποία όζει τόσο πολύ που μόνο οι πατριάρχες της Ισταμπούλ μπορούν να αντέξουν ή να μυρίσουν ευχάριστα τη μυρωδιά της. Από κοντά και οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που ξέρουν πολύ καλά τι καπνό φουμάρουν τα πατριαρχεία της Ανατολής, (ιδιαίτερα ο οχετός των Ιεροσολύμων) αλλά τα χρηματοδοτούν προκλητικά ακόμη και τώρα που περικόπτουν εγκλημτικά την περίθαλψη του φτωχού αρρώστου, συνεισφέροντας και οικονομικά στη συγκάλυψη των σκανδάλων τους.

Ιδού και οι εξελίξεις που προέκυψαν τώρα, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως ο πάνσεπτος Καναδός ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Storheim καταγγέλθηκε για αποπλάνηση 10χρονων αγοριών.

Οι δυο άγιοι Βικέντιος και Παΐσιος μαλλιοτραβήχτηκαν (στη μοιρασιά;), άπλυτα βγήκαν στη φόρα και στόματα άνοιξαν και λένε στο FBI πράγματα γνωστά, που έμεναν μέχι τώρα κρυμμένα. Αντιγράφω ελάχιστα από τις πολλές πλέον πηγές του διαδικτύου (ο ελληνικός Τύπος δεν έχει δυστυχώς ακόμη πληροφορηθεί την υπόθεση-και ούτε θα κλπ κι ύστερα κάποιοι θα αναρωτιούνται για την κρίση του Τύπου, που όλο και πιο πολύ θυμίζει το χάλι της τηλεόρασης) κι όποιος αντέχει ας διαβάσει τις παραπομπές. Θέλω παρεμπιπτόντως να επισημάνω πως στην Ορθοδοξία παραδοσιακά, ο πιο σκληρός πυρήνας του ποιμνίου υποστηρίζει τους κατηγορούμενους ως παιδεραστές κληρικούς και διαδηλώνει υπέρ της αθώωσής τους. Το είδαμε στο Ίλιο πρόσφατα (αλήθεια καθαιρέθηκε ο ιερέας ή η Εκκλησία αναμένει και εδώ το Εφετείο;), το βλέπουμε και στην Αστόρια:

Ξεκινώ από το Greekamerican news agency
“.Τη σκυτάλη παρέλαβε ο τοπικός ομογενειακός Τύπος χωρισμένος και διχασμένος -και αυτός για λόγους συφμέροντος και οικονομικών συναλλαγών με την Μονή… Εμείς από την πλευρά μας αυτό που είπαμε εξ αρχής και μέσω ραδιοφώνου είναι ότι όλο αυτό δεν είναι τίποτα από μια κακοστημένη παράσταση από τον Μητροπολίτη Παϊσιο, και αυτό με στοιχεία όπως παρακάτω θα δείτε, προκειμένου να συγκαλυφθεί και να αιτιολογογηθεί ως σκευωρία και πλεκτάνη εις βάρος του αυτά που έχουν καταγγελεθεί επώνυμα και ενυπόγραφα στις Αρχές και την αστυνομία της Αστορίας στο τοπικό τμήμα 114 επί της Astoria Blvd &35 street… ο ένας εκ των καταγγελόντων Κ.Β επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα και επί πέντε ώρες κατέθετε γεγονότα. Έδωσε ονόματα και στοιχεία και οι έρευνες κινούνται με άκρα μυστικότητα. …..Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι όλο το υλικό, το οποίο θα αρχίσουμε να δημοσιοποιουμε και είναι αρκετό- διασταυρώνεται και έτσι μέχρι αποδείξεως των όσων καταγγέλλονται για εμάς εδώ, όπως φαντάζομαι και για κάθε τίμιο λογικό και προπάντων ηθικό άνθρωπο, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας! Επιλέγουμε ωστόσο να τα δημοσιοποιήσουμε ακριβώς για να μη θαφτούν σε κάποια εκκλησιαστική «ανάκριση» που δεν θα οδηγήσει πουθενά και έτσι η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, όπως ήδη έχει συμβεί πολλές φορές με παρόμοιες εκκλησιαστικές υποθέσεις σεξουαλικών εκτροπών ……υπάρχουν ενδείξεις ότι λόγω του προσώπου που καταγγέλλεται της ισχύος, της πολιτικής και κυρίως της οικονομικής του δυνάμεως είναι δυνατόν αντί να πέσει φως, να υπάρξει πλήρης και απόλυτη συσκότιση όπως ακριβώς έχει συμβεί σε 10αδες άλλες υποθέσεις είτε της Ορθόδοξης Εκκλησίας είτε της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Προσωπικά έχω καλύψει υποθέσεις και των δυο Εκκλησιών και σχεδόν το 90% πέρασε αρχείο μέχρι κάποιο από τα θύματα σε μεγάλη ηλικία πια και γεμάτο ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα που πέρασαν και στα παιδιά του, να σπάει την σιωπή του και για να πάει να καταγγείλει όσα έχει βιώσει κάποια κρύα και απόμακρη νύχτα στα χέρια ενός επίορκου παθιασμένου κληρικού παιδεραστή που το βίασε… … με τραύματα και πληγές που δεν επουλώνονται… ποτέ!…Υπάρχει μια περίπτωση που ερευνούμε διακριτικά εδώ και μια 7ετια. Πρόκειται για την περίπτωση του ανήλικου τότε Ανδρέα Γ. στο Green Port που φέρεται να βιάστηκε συστηματικά από τον Μητρ. Παϊσιο την 10ετια του 1980…«

Η Ελλάς εκπέμπει και σήμερον παγκοσμίως πολιτισμόν. Σκηναί υπερήφανου εθνικού γκραν γκινιόλ κιτς εις Αστόρια -Έλλην τσολιάς (με γυαλιά ηλίου) λιτανεύει κομμένο χέρι της Αγίας.

Αυτά από το ομογενειακό πρακτορείο και συνεχίζω με λίγο θρησκευτικό θέατρο μπροστά σε ξυλολάτρες: “Η θυσία του Παϊσιου”:
«Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο που περνώ από τον επίσκοπο Βικέντιο», φώναξε με λυγμό στη φωνή ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παϊσιος, υπενθυμίζοντας την παραίτησή του, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, χθες, στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια…..Ο κ. Παϊσιος ευχαρίστησε για τη συγκέντρωση 3.000 υπογραφών υποστήριξης στο πρόσωπό του από το Κονέκτικατ. Με την ευκαιρία αυτή, είπε ότι από μέρες έχει αρχίσει η συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να μη δεχτεί ο Πατριάρχης την παραίτησή του……”.
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6089:2010-10-17-21-31-23&catid=13
http://www.ekirikas.com/category/Community-Church

Η υπόθεση πέρασε και στις στήλες των αξιοθαύμαστων Ρωσοαμερικανίδων που βγάζουν επίμονα τα άπλυτα της Ορθοδοξίας στη φόρα γελοιοποιώντας όσους (πάρα πολλούς, ακόμη και τη δική μας Αριστερά) κάνουν τα στραβά μάτια.

Στο μεταξύ ενώ η πάνσεπτη πατριαρχική βυζαντινή Σύνοδος (“μιαρά” την έλεγε ο Ανώνυμος ο Έλλην, με πορωμένους ηθικά επισκόπους την περιέγραφε ο πρόξενος στην Πόλη Άγγελος Βλάχος, με μελανά χρώματα την σκιαγραφεί και ο Ίων Δραγούμης ακόμη) περιμένει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για να δει πως θα κουκουλώσει τον θαυματοποιό ξυλέμπορα Παϊσιο, νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις βγαίνουν στη φόρα, ενώ καταγγέλεται από Σέρβο ιερέα και ο πανάρετος πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος πως κουκουλώνει όπως κι ο προκάτοχός του ο εθνικιστής Παύλος, τον κατηγορούμενο από αγοράκια και κληρικούς ως παιδεραστή εθνικιστή επίσκοπο Παχώμιο της Βράνιας και ο ιερέας Goran Arsik δηλώνει “αφελής σαν πρόβατο” που θεωρούσε τους επισκόπους καθαρούς. Ταυτόχρονα και ο πανοσιότατος ηγούμενος Ιλλαρίων του Hopovo, κατηγορούμενος με ανατριχιαστικές σκηνές για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια για παιδεραστία από 9 αγοράκια αυτή τη φορά (12 μήνες φυλακή για προηγούμενες υποθέσεις που δεν εκτίθηκε ποτέ μετά από σκανδαλώδη φυγάδευση και προστασία των επισκόπων) , πίνει μπύρα με τους φίλους του αμέριμνος κι ας έχει κατηγορηθεί ως αισχρός παιδεραστής με μοναδική ποινή την υποχρεωτική συνταξιοδότηση και το ξύλο που έφαγε από τους γονείς τους. Καταγγελίες και για άλλες παιδεραστίες στη σερβική Εκκλησία, κουκουλώνονται και από την Αστυνομία. Το “Ιncest Trauma Center” του Βελιγραδίου κατήγγειλε για παιδεραστία δυο υψηλούς Σέρβους κληρικούς το 1995 και το 1998, αλλά η Αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια.

Τέλος:
Στην υπόθεση εμπλέκεται και κάποιος Κρητικός αρχιμανδρίτης στο αμαρτωλό μετόχι του Σικάγου πάλι, (όπου όπως είπαμε ιερούργησε ο Γιοσάκης) για τον οποίο διαβάζουμε:
«...ο αναπληρωτής ηγούμενος της Χρυσοβαλάντου, Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο οποίος αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην υπηρεσία του π. Λεμονάκη στο Μετόχι του Σικάγου το 2008. Είπε πως «πήγα να δω στο Σικάγο τι ακριβώς συμβαίνει, κι αυτό που βρήκα στο ναό ήταν τριακόσια δολάρια. Οταν πήγε εκείνος (ο π. Λεμονάκης) εκεί είχε αρκετά χρήματα η εκκλησία. Είχε περισσότερες από 25 χιλιάδες, κι εγώ βρήκα 300 δολάρια. Βεβαίως κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ήταν σε επικοινωνία με τον ηγούμενο (τον Παϊσιο)». Στην ερώτηση αν έγινε ατασθαλία, είπε ότι «έκανα έκθεση στο ηγουμενοσυμβούλιο και ενημέρωσα τον ηγούμενο ότι βρήκα μόνο αυτά τα χρήματα εκεί. Τώρα έγινε κατάχρηση, ξοδεύτηκαν στους μισθούς του; Ξέρω ότι του έδιναν 500 δολάρια την εβδομάδα». Είπε ακόμα πως «είχε δικό της σπίτι η εκκλησία και αυτοκίνητο, αλλά δεν κάθισε για πολύ μεγάλο διάστημα από όσο μου είπαν, νοίκιασε άλλο σπίτι κι έμεινε εκτός», ενώ δήλωσε άγνοια γιατί το έκανε αυτό ο π. Λεμονάκης, λέγοντας «τι να σας πω δεν ξέρω»……Οταν ζητήσαμε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Επισκόπου Βικεντίου, είπε ότι «εμείς κάναμε την απόσπαση του Λεμονάκη όπως κάνουμε τις αποσπάσεις όλων των κληρικών……Οταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στον κλήρο όλων των βαθμίδων, απάντησε: «Δεν το συζητώ καθόλου, είναι απόβλητο, απαράδεκτο, η Αγία Γραφή, η Εκκλησία και οι Κανόνες ούτε συμβιβάζονται, ούτε τίποτε». Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα χειροτονούσε κάποιον εγνωσμένο ομοφυλόφιλο, ως Διάκονο, Πρεσβύτερο ή Επίσκοπο, υπογράμμισε: «Οχι μόνο αυτό δεν θα το έκανα, αλλά και άλλα πράγματα. Είμαι υπέρ της πολύ αυστηρής γραμμής όπως εάν υπάρχουν κωλύματα, τα συνήθη κωλύματα προγαμιαίων σχέσεων κ.λπ.». Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν ορισμένοι από τους αρχιερείς οι οποίοι παρακάμπτουν αυτά τα προβλήματα, εγώ ποτέ». Εάν παρ’ ελπίδα έχουν παρεισφρήσει στην Εκκλησία της Κρήτης ομοφυλόφιλοι κληρικοί θα τους καθαιρέσετε; ρωτήθηκε, για να απαντήσει «βεβαίως, βεβαίως»….

Με την ευκαιρία μήπως μπορεί να μας πει ο άτεγκτος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, τι απέγινε με τον αρχιμανδρίτη του που συκοφαντήθηκε από τον 28χρονο Αμερικανό πεζοναύτη που τον ξυλοκόπησε (ο συκοφάντης Ράμπο φωτογραφιζόταν συμπτωματικώς σε πορνοσελίδες), πως δήθεν ο σεβάσμιος νεαρός ιερωμένος τον παρενόχλησε σεξουαλικά σε γκαράζ; Ο αρχιμανδρίτης έφυγε άρον άρον για Κρήτη. Έμύνησε τον συκοφάντη του; αν όχι γιατί; Αν ναι που βρίσκεται η υπόθεση; Γιατί διαβάζουμε πως τελικά δεν αποδόθηκε κατηγορία στον πεζοναύτη και ο δικηγόρος του ισχυρίζεται πως οι κατηγορίες για αναίτιο ξυλοδαρμό του πανοσιολογιότατου κατέπεσαν.
http://www.pokrov.org/resource.asp?ds=Article&id=1274&sSrch=Marakis&sType=Articles
http://www.pokrov.org/resource.asp?ds=Article&id=1267&sSrch=Marakis&sType=Articles

Πατριωτικόν Υ.Γ.
Ο άγιος Τυάνων δηλώνει πως θα κλειστεί σε μοναστήρι στην Ελλάδα, ο μακαρίτης ο προστατευόμενος του αρχιεπισκόπου Δημήτριου τ.πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κ. ήλθε κι αυτός στην Ελλάδα όταν κατηγορήθηκε για παρόμοια ζητήματα, και ο Κρητικός ιερέας γύρισε κι αυτός πίσω συνεχίζοντας τις μεταπτυχικές του σπουδές στις ΗΠΑ από την Ελλάδα. Τελικά η πατρίδα είναι γλυκειά και αγκαλιάζει στοργικά κάθε άτακτο ή άτυχο παιδί της..

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

78 Responses to Αποκαλυπτήρια Πατριαρχείου Οικουμένης (υποκατάστημα Χρυσοβαλάντου)

 1. Ο/Η Τhe New Yorker λέει:

  Στη Ν.Υόρκη μαίνεται μάχη φατριών. Χρόνια υπήρχαν ψίθυροι και φήμες. Οι «δημοσιογράφοι» που λυμαίνονται τον ομογενειακό χώρο κάνουν παιχνίδια με την Εκκλησία, την καρφώνουν και αλληλοκαρφώνονται, γίνεται ένα πάρε δώσε και ένα ελληνορθόδοξο ξεκατίνιασμα. Πάρτε μια γεύση:

  http://astoria-newyork.blogspot.com/2010/10/n.html

  * Χαίρομαι που άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα τα πικάντικα »ροζ» σκάνδαλα (όργια και άλλα) μητροπολιτών και επισκόπων στην Αστόρια (»Xρυσοβαλάντου»), έστω και γνωστά σε εμάς τους παλιούς. Μόνο κάποιος που συμμετείχε σε αυτά μπορεί να τα (περι)γράψει, γνωρίζοντας πράγματα και πρόσωπα. Και οι φήμες οι πολλές, λένε ότι ο κάποιος που τα γράφει, αφού γνωρίζει και »ανακάλυψε» ξαφνικά και τα »θύματα»… συμμετείχε σε αυτά, ως »φιλοξενούμενος» στο »μοναστήρι των οργίων», γιά καναδυό χρόνια…Πως γίνεται όλοι οι παλιοί να μην γνωρίζουμε ονόματα και το »σαίνι» να τα έμαθε; ‘Αρα λογικά, πρέπει να ήταν »μέσα».

  * Ο »επίσκοπος» Mαλαμα(τένιος) όταν του είπαν γιά τα »σεξουαλικά όργια» του »μητροπολίτη» που βγήκαν σε Blog: »Αυτά είναι παλιά… Αυτά βρήκε η αδερφάρα να γράψει»;

  * Ξέρει κανείς ποιά είναι κάποια »Αλεξάνδρα»; Συζητείται ότι συμμετείχε στα όργια. Αν ξέρει κανείς ή έχει ακούσει, ας μου πει.

  * Το κωμικό αλλά και τραγικό συνάμα, είναι ότι »μητέρες»-»γονείς»-»θύματα», βγαίνουν μετά από πολλά χρόνια σε Blog και λένε τον »πόνο» τους γιά την »κακοποίηση» των παιδιών τους από τον Παίσιο. Τόσα χρόνια που ήταν και γιατί δεν έκαναν καταγγελίες στην αστυνομία; Πως βρέθηκαν έτσι »ξαφνικά» τώρα όλοι μαζί και »κελαηδούν»; Και μάλιστα σε…»αλητοτουρίστα» (κατά τον Ζουπ-Κουρή), εισαγόμενο φρούτο από Ελλάδα; »Μασάει η κατσίκα ταραμά»; Τα »όργια» ήταν και είναι, λίγο-πολύ, γνωστά γιά 25-30 χρόνια. Αλλά όχι και ονόματα.

  * Λέγεται ότι η επί των εκκλησιαστικών »λολίτα» Μονδρεάλης και ο »αλητοτουρίστας», θα συγγράψουν βιβλίο μαζί, με τον τίτλο »Σκύφτε ευλογημένες». Χρηματοδότης, το ανταγωνιστικό (με τις »Χρυσοβαλάντιες») »μαγαζί» των Γ.Ο.Χ., Αστόριας. Κάτι μου λέει ότι ένα τρωκτικό με όνομα »ασβός», τα »πήρε» από εκεί (γιατί φιλοξενήθηκε κι εκεί), γιά να βρίζει τις »Χρυσοβαλάντιες».

 2. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  Βήμα 25.03.07 και 6.05.07

  Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική ζει τη δική της θύελλα που προκάλεσε η καταγγελία ενός σπουδαστή της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου: αφού κατήγγειλε ότι είχε σεξουαλική σχέση με κληρικό του σεμιναρίου, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

  Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ζει στη δίνη της αποκάλυψης μιας υπόθεσης παιδεραστίας η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, διαδραματίστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια. Κατηγορούμενος είναι ένας 72χρονος σήμερα έγγαμος ιερέας, πατέρας κληρικού και παππούς. Ο 72χρονος κληρικός, ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορήθηκε ως παιδεραστής από έλληνες ομογενείς που τον κατηγόρησαν ότι τους βίασε.

  ………..

  Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο κληρικός έχει καρκίνο και πως του έχει ήδη επιβάλει σχεδόν όλες τις ποινές που προβλέπει η καθαίρεση, ζήτησε να μη γίνει παραπομπή στο δικαστήριο.

  Οι περισσότερες υποθέσεις παιδεραστίας ήταν γνωστές. Εκτός όμως από την περίπτωση του αρχιμανδρίτη υπήρχε και η περίπτωση ενός εγγάμου κληρικού που σήμερα είναι υπέργηρος και ζει κάπου στην Ουάσιγκτον.

  Μέλη της ομογένειας μέσω του Τύπου κατηγορούν ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση. Οι συνεργάτες του «κονταροχτυπιούνται» με ιεράρχες τους οποίους κατηγορούν ευθέως ότι επιτρέπουν τη διαρροή στις εφημερίδες των πληροφοριών για τα σκάνδαλα παιδεραστίας δημιουργώντας προβλήματα στον κ. Δημήτριο.

  Μία από τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία η Αρχιεπισκοπή έχει καταβάλει αποζημιώσεις εκτυλίχθηκε στη Βοστώνη προ της εκλογής του στον μητροπολιτικό θρόνο. Μάλιστα ο ίδιος ως ιεράρχης της περιοχής εκλήθη και αποκατέστησε την εικόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βοστώνη.

  Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδίμηρου, ο Μητροπολίτης – επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική του Πατριαρχείου Μόσχας (OCA) κ. Γερμανός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ως πρόεδρος της SCOBA ¬ δηλαδή του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες παρέλαβαν τη μήνυση συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε ένας πρώην φοιτητής της Σχολής. Η αγωγή και η μήνυση στρέφονται κατά της Σχολής και του Μητροπολίτη Γερμανού ο οποίος προΐσταται της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας που αναγνώρισε το 1970 το Πατριαρχείο της Ρωσίας για τους Ρώσους της Αμερικής.

  Ο Ερικ, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ήθελε να γίνει ιερέας Από την πρώτη χρονιά των σπουδών του έδειξε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα τα οποία προέρχονταν από τον πατέρα του που ήταν αλκοολικός. Ενας άλλος φοιτητής τού συνέστησε να έρθει σε επαφή με τον ιερέα… και καθηγητή της Σχολής που ήταν στη διάθεση των φοιτητών ως σύμβουλος και θεραπευτής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ο πατήρ… ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ποιμαντικής Θεολογίας στο σεμινάριο. Ως εκ τούτου, προστίθεται: «Ο ιερέας γνώρισε τον φοιτητή στο σεμινάριο και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να δημιουργείται μεταξύ τους μια σχέση συμβούλου – ασθενούς με στόχο να βοηθηθεί ο σπουδαστής να ξεπεράσει το τραύμα που είχε ως παιδί ενός αλκοολικού πατέρα […]Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2004-2005 ο ιερέας σιγά σιγά και μεθοδικά παραβίασε όλα τα σεξουαλικά όρια ανάμεσα σε αυτόν και στον μαθητή του με το πρόσχημα ότι πρόσφερε σ’ αυτόν καθοδήγηση και συμβουλές.[…] Η σεξουαλική παρενόχληση δημιούργησε στον φοιτητή συναισθηματική και ψυχολογική σύγχυση με αποτέλεσμα να εμφανίσει τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας».

  Η μήνυση υπεβλήθη κατά της Σχολής και του κ. Γερμανού. Επισημαίνεται στην αγωγή «η Εκκλησία και η Σχολή σε όλες τις δεδομένες στιγμές γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω ιερέας είχε παρόμοιες δραστηριότητες συμβούλου και θεραπευτού». Το θέμα αναμενόταν να λάβει διαστάσεις όταν και αν τελικά έφτανε στις αίθουσες των δικαστηρίων όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοιτητής έδωσε ο ίδιος ένα τραγικό τέλος στην υπόθεση. Αυτοκτόνησε.

  Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη
  …….

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταμείο της Αρχιεπισκοπής έχει εξαναγκαστεί να δώσει περίπου 4 εκατ. δολάρια στα θύματα του παιδεραστή αρχιμανδρίτη, στους δικηγόρους που αντιμετώπισαν τις κατηγορίες και σε δικαστικά έξοδα. Ο κληρικός, ο οποίος ανέπτυξε τη δράση του στην Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε ακόμη και για ασέλγεια εις βάρος του ανιψιού του, φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή του το 2003 δολοφονήθηκε. Το σκάνδαλο ξέσπασε τη δεκαετία του ‘90. Το θέμα όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η Πολιτεία της Καλιφόρνιας έδωσε το δικαίωμα για έναν χρόνο σε όσους έχουν να καταγγείλουν περιπτώσεις παιδεραστίας να το πράξουν, ακόμη και αν αφορούν υποθέσεις που έχουν παραγραφεί. Και όπως λένε κληρικοί, υπάρχει ο φόβος να εμφανιστούν και άλλα θύματα του αρχιμανδρίτη τα οποία θα προσφύγουν στα δικαστήρια κάνοντας χρήση της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος. Πολλοί φοβούνται ότι την απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνια μπορεί να την ακολουθήσουν και άλλες Πολιτείες και τότε θα εμφανιστούν και άλλες υποθέσεις που από χρόνια έχουν παραγραφεί.

  ………..

  …. δύο άνδρες από το Τέξας κατέθεσαν μήνυση που εναντίον του ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας. Στο τέλος του 2005 μια ηλικιωμένη Αμερικανίδα ζήτησε από τον γιο της να βαπτίσει το εγγόνι της στην ορθόδοξη εκκλησία του Ντάλας. Ο 35χρονος πατέρας αρχικά αρνήθηκε να βαπτίσει το παιδί του, στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στη μητέρα του και τελικά της εξομολογήθηκε λεπτομερώς την πιο σκοτεινή πτυχή της παιδικής ηλικίας του. Το 1983, σε ηλικία 13 ετών, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα του ορθόδοξου ναού της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας. ……

  ……..
  Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταβάλει, είτε μέσω εξωδικαστικών διακανονισμών είτε έπειτα από προσφυγές στα δικαστήρια, αποζημιώσεις ύψους 8,3 εκατ. δολαρίων για τις υποθέσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης και αντιμετωπίζει το φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας…

  …………

  Κατηγορίες και για συγκάλυψη

  Θεωρούν ότι με τις κινήσεις της η Αρχιεπισκοπή συγκάλυψε τις υποθέσεις για να μην αντιμετωπίσει γενικευμένες επικρίσεις την κατηγορούν ότι, γνώριζε για τη δράση του ΝΚ πολλά χρόνια προτού αποκαλυφθούν οι υποθέσεις που τον εμπλέκουν σε παιδεραστία.

  Το Βήμα 25.03.07 και 6.05.07

 3. Ο/Η Διάβολος λέει:

  Aυτή είναι η Εκκλησία

  Στο μετόχι του Παϊσιου στο Σικάγο γινόντουσαν θερμά λουτρά

  http://archive.enet.gr/online/online_obj?pid=39&tp=T&id=47792424

  Για μερικά χρόνια ο Ιάκωβος Γιοσάκης δεν πρωταγωνιστεί σε κάποια περίεργη ιστορία, τουλάχιστον από αυτές που έχουν γίνει γνωστές.

  Μέχρι το 1999, όταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Σικάγο, ένας Ελληνας παπάς, που κυκλοφορεί στις τάξεις της καλοβαλμένης από οικονομική άποψη ομογένειας και έχει πάει εκεί με την Αρχιεπισκοπή Παναμά, αρχίζει να στρέφει το ενδιαφέρον πάνω του: μία με κάτι παράλογες απαιτήσεις για την ανακατασκευή του Αγίου Αθανασίου, μία με μια περίεργη σχέση του με έναν Τούρκο, μία με κάτι ακάλυπτες επιταγές. Η εκκλησία, όπως πρόσφατα έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» της Ν. Υόρκης, είχε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο Γιοσάκης άνοιξε έναν δικό του στον οποίον μετάγγιζε διάφορα ποσά από τους άλλους στην Πλάζα Μπανκ, όπου διευθύντρια ήταν μια ομογενής. Η εκκλησία είχε υποθηκευτεί για τις ανάγκες των εργασιών, ο Γιοσάκης είχε πείσει μερικά μέλη του κοινοτικού συμβουλίου να πάρουν δάνεια και μία από τις επιθυμίες του ήταν να φτιάξει τζακούζι σε ένα μεγάλο δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του και κάτω από το Ιερό Βήμα. Οι εργάτες δούλευαν, δεν πληρώνονταν, τα χρέη μεγάλωναν και ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκταμίευε μεγάλα ποσά ενώ εξέδιδε και επιταγές που αποδεικνύονταν ακάλυπτες.

  Η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι όπου έμενε και κατέσχεσε δύο διαβατήρια που είχε με το ίδιο όνομα (Παύλος Γιοσάκης). Παρ’ όλα αυτά ο Γιοσάκης κατόρθωσε να φύγει από την Αμερική, μάλλον μέσω Παναμά, χωρίς να προλάβει να απολαύσει το τζακούζι στον Αγιο Αθανάσιο. Αντ’ αυτού, πρόλαβε να βιώσει μία σύντομη κι επεισοδιακή, όπως λένε, σχέση με έναν Τούρκο που τον είχε κάνει υπεύθυνο των εργασιών στο ναό. Ο Σαχίν, έτσι λεγόταν, είχε γνωρίσει τον Γιοσάκη στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε κάνει επίσκεψη με αδελφότητες της Φιλοπτώχου της Ομογένειας. Στην αρχή, τα πήγαιναν καλά, του είχε κόψει μάλιστα μισθό εκατό δολαρίων την ημέρα για τις εργασίες στο ναό αλλά μετά κάτι συνέβη και οι Γιοσάκης δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του. Ο Τούρκος έγινε πιο Τούρκος, και απειλούσε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ότι θα πάει στο Σικάγο και θα τον σκοτώσει. Τελικά τα βρήκαν και οι τόνοι έπεσαν.

  Αμα τη επιστροφή του, ο Γιοσάκης τοποθετήθηκε στη Μητρόπολη Αττικής. Και από εκεί άρχισε την υψηλού επιπέδου καριέρα: επαφές, κοσμικότητες σα να ήθελε να αφήσει πίσω τις μαύρες σελίδες, τότε που οι πρώτες …ταρζανιές της ιδιωτικής τηλεόρασης μετέδιδαν πλάνα από τη μονή των Κυθήρων με γυναικεία εσώρουχα από τη μία και συμπεριφορές από την άλλη, απόλυτα ταιριασμένα μεταξύ τους.

  Η καταγγελλόμενη διαπλοκή του Γιοσάκη με τη Δικαιοσύνη αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας. Φαίνεται, όμως, ότι ο ίδιος είχε τρομερή άνεση να χειρίζεται διάφορες δικονομικές περιπέτειες.

  $$$$++++$$$$$$$++++++$$$$$$$++++++$$$$$$$++++++

  Μητροπολίτης φυγαδεύει τον Γιοσάκη από το τζακούζι

  http://news.pathfinder.gr/greece/politics/158973.html

  Σύμφωνα με άκρως απόρρητη αναφορά του Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παϊσιου, ηγουμένου της Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, που δημοσιεύει σήμερα η ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ», τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη φυγάδευσε από το Σικάγο και κάτω από περίεργες συνθήκες ο Μητροπολίτης Παναμά και Κεντρώας Αμερικής κ. Αθηναγόρας. Οι αμερικανικές διωκτικές αρχές οι οποίες είχαν διενεργήσει έλεγχο στο σπίτι όπου φιλοξενείτο ο π. Γιοσάκης, ανάμεσα στα άλλα τού κατέσχεσαν και τα δύο του διαβατήριά του και του απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα.

  …….
  Μετ’ αυτών κατεσχέσθησαν και τα δύο διαβατήρια, τα χρησιμοποιούμενα διά τας μετακινήσεις του περί ου ο λόγος κληρικού, αποκλεισθείσης ούτω της αναχωρήσεως του εκ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έως πλήρους διαλευκάνσεως της όλης υποθέσεως. Διαβλέψας όμως ότι η έρευνα αποβήσεται εις βάρος του, προσεπάθησεν, μεσολαβήσει ως λέγεται, του Αγίου Παναμά, να εγκαταλείψει λαθραίως τας Ηνωμένας Πολιτείας Αμερικής, διότι η υπόθεσις θα έφθανε εις τα Δικαστήρια και η θέσις του ήτο λίαν επισφαλής».
  Μέχρι στιγμής πάντως ο Μητροπολίτης Παναμά, κ. Αθηναγόρα, δεν απάντησε στις καταγγελίες αυτές.

  • Ο/Η Εωσφόρος λέει:

   Διάβολε καλώς τον. Νόμιζα πως είμαι μόνος μου αλλά ήλθαν και άλλοι από την Κόλαση να κολάσουν τους ευλαβικούς.
   Για δέστε ανορθόδοξοι φίλοι μου πως μιλάνε οι ελληνοαμερικανοί για την εκκλησιά τους και για το πατριαρχείο τους. Καμαρώστε τα πατριαρχεία της Οικουμένης που τραινάρουν την υπόθεση των αφεντικών της εικόνας που δακρύζει, αυτούς που πρωτύτερα τους έλεγαν απατεώνες και μετά τους κάναν δεσποτάδες για τα ντόλλαρς. Ε ρε γλέντια:

   * Μονή Ειρήνης Χρυσοβαλάντου: Επικεφαλής της Εξαρχίας που θα ερευνήσει σκάνδαλα κλπ, ένας μητροπολίτης »πισωγλέντης», ενώ οι Χρυσοβαλάντιες θα »παραθερίζουν» στην Ελλάδα, μέχρι »τελική απόφαση». Το Πατριαρχείο όμως (όπως είπε και σε δικούς του ο »πατριαρχικός» ΣΙΑ-παπάς στην Αμερική), προορίζει γιά επικεφαλή της Χρυσοβαλάντου στο μέλλον, τον »πισωγλέντη» μητροπολίτη των »στενών» Βοσπόρου, πρώην άπω Ανατολής. Ε ρε γλέντια…

   * Tελικά, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι σερνικοί μητροπολίτες του »οικουμενικού» Βαρθολομαίου ανά τον κόσμο.

   http://astoria-newyork.blogspot.com/

 4. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γάμα λέει:

  Κύριε Λασκαράτε μου τις αιμοροιδες μπορεί να τις θεραπεύει ο Αζτεκιανός θεός αλλά ο άγιος αρτέμης μεγάλη η χάρη του θεραπεύει τους όρχεις με το συμπάθιο,
  ξέρω από όρχεις

  Άγιος Αρτέμιος
  Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν τον άγιο Αρτέμιο, λόγω του ότι είναι ο «προστάτης» της Ελληνικής Αστυνομίας. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι είναι «προστάτης» και (κρατηθείτε!) των …;όρχεων!!! Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο Αρτέμιος είχε ειδικότητα στη θαυματουργή θεραπεία νόσων που αφορούσαν τα «δίδυμα»!
  Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στον Συναξαριστή του Άγιου Νικόδημου του Αγιορείτου:
  «Άξιον δε είναι να προσθέσωμεν εδώ και μερικών θαυ­μάτων τού αγίου διήγησιν άνθρωπος τις έχων τα δίδυμά του πολλά εξογκωμένα από το σπάσημον, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου κλαίων και ζητών την ιατρείαν. Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω είς στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τόν άγιον Άρτέμιον εις τόν ύπνον του λέγοντα αύτο, δείξον μου το πάθος σου, ό δε έδει­ξε τόν τόπον, όπου είχε τό πάθος. Τότε ό άγιος κύφας (έσκυψε) και πιάσας επιτήδεια μέ τάς δύο του χείρας τό σπάσιμον τών διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον έδύνατο, ό δέ ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας τό, ούαί μοι, έξύπνησε και εύρε τόν ε­αυτόν του υγιή δοξάζων τόν θεόν και τόν άγιον».

  εκ του βλογημένου βλογ
  http://eineken.pblogs.gr/tags/thaymata-gr.html

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητ(ε)ή μου Μητροπολίτη (εν αποστρατεία, μην το κρύβωμεν) Ζωζώ Γου….
   Μου εδώκατε μίαν φοβερή ιδέα που θα την παρουσιάζω σταδιακά εις το θεολογικό μας blog των Εμμονών.
   Θα τα πούμε κατ’ ιδίαν, θα πάρω τη μαμά σου τηλέφωνο να μας κλείσει ραντεβού, τότε θα σου πω και την ιδέα.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  Το πατριαρχείο θα τιμωρήσει τους ενόχους όπως ακριβώς και η εξεταστικές της Βουλής.

 6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Πως αποδεικνύεται πως το ακρωτηριασμένο χέρι είναι της Χρυσοβαλάντης; Υπάρχουν ιστορικά τεκμήρια, ή εξέταση DNA;
  Μάλλον υπάρχουν του κ.λου τα 9μερα γιατί από που βγήκε αυτή η Χρυσοβαλάντη;

 7. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Ω συ μιαρά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως! (…) Συ είσαι μια μάνδρα λύκων (…) Η λύσσα σου διά τα χρήματα είναι απερίγραπτος (…) να με συγχωρήσουν αν με άκραν τόλμην αποφασίζω να ελέγξω αυστηρώς τους αναξίους και αμαθείς καλογήρους και να αποδείξω με γεωμετρικήν βεβαιότητα το πόσον κακόν προξενούσι τη σήμερον εις την Ελλάδα (…) Αλλά πού να διηγηθώ, όσα η μιαρά των ψυχή εφευρίσκει. Φθάνει λοιπόν να ηξεύρετε ότι, όσα και αν κάμνωσι, τα κάμνωσι διά χρημάτων (…). Τόσον εβαρβαρώθη και ουτιδανώθη η κλάσις της ιερωσύνης των Ελλήνων…».

  *

  «Ελληνική Νομαρχία» εκ του «Ανωνύμου Ελληνος».

 8. Ο/Η Θεούσα λέει:

  Χρυσάφι και ηθοποιία
  Από έξω μπέλα μπέλα και από μέσα κατσιβέλα

  Η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ,ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ,ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΥΑΝΝΩΝ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΑΜΕΙΑΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ.

 9. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Λασκαράτε
  Αποκαλυπτικός για άλλη μια φορά! Η ορθόδοξη (και γενικότερα η «ιερή») παιδεραστία φαίνεται ξεκάθαρα οτι κατακλύζει τις αμαρτωλές Εκκλησίες ανά τον κόσμο. Κάποιος από τους λόγους είναι σίγουρα η επιβαλόμενη αγαμία του κλήρου, που οδηγεί τις ορμές των ρασοφόρων σε διεστραμμένα κανάλια. Ακόμα, η πασίγνωστη ασυλία που προσφέρει η Εκκλησιά στα μέλη της αποτελεί πόλο έλξης για τους κάθε λογής λωποδύτες, απατεώνες και κακοποιούς, που συνεχίζουν τις δουλειές τους υπό την προστασία του τιμημένου ράσου…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σε ευχαριστώ.
   Η ασυλία είναι προκλητική.
   Αλλά κι η υποκρισία των πιστών που κάνουν το βλάκα είναι απίστευτη.

 10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Κατάλογος ορθόδοξων ιερέων που κατηγορήθηκαν.

  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Public Allegations

  Adamakis, Archimandrite Stanley R.

  Alderson, Bishop Paul

  Allen, Samuel David

  Anastasopoulos, Metropolitan Nephon

  Arcalianu, Mother Nicoleta

  Bardanas, Sister Simona

  Carrigan, Archpriest Neal James

  Cepraga, Sister Adina

  Christley, Father Pangratios

  Corogeanu, Father Daniel Petru

  Dobre, Rajko

  Dushkin, Reader Terenty John

  Fallon, Father Tikhon

  Givens, Bishop Mathias

  Greene, Father Benedict

  Hayes, Seraphim Randall

  Hitt, Father Jeremiah

  Hughes, Abbot Vasili

  James, Father Andrew L. J.

  Kasemeotes, Father Angelo

  Kasemeotes, Presbytera Patricia

  Khoury, Bishop Demetri Matta

  Kotsopoulos, Nikolaos

  Koveos, Father Emmanuel Efthimios

  Lasky, Father Konon

  Liadis, Father John M.

  Lyles, Father Michael

  Messires, Father Damian

  O’Bryan, Joseph

  Oleksa, Michael Phillip

  Otel, Sister Ela

  Papadimitropoulos, Father Andreas

  Papadopoulos, Father Sotirios

  Pnakas, Father Constantine

  Rayburn, Father Andrew

  Regman, Roman Cristian

  Ross, Father Savvas

  Sabino, Gary

  Tenny, James Bernard

  Thaddeus, Metropolitan Archbishop Joseph

  Velisavljevic, Father Filip

  Vincent, Jason Calvert

  Vrionis, Metropolitan Pangratios

  Barrow, Archimandrite Gabriel

  Bithos, Deacon George P.

  Blumentritt, Father Timothy

  Bracy, Father Kenneth Enoch

  Carrigan, Archpriest Neal James

  Corogeanu, Father Daniel Petru

  Gavrilos, Father James S.

  Gitlis, Archimandrite Simeon

  Graff, Father Nicholas

  Greene, Father Benedict

  Irtel, Archbishop Theodore

  Karambis, Archimandrite Gabriel

  Katinas, Father Nicholas

  Katsoulis, Father John

  Kavouras, Father Demetrios

  Khoury, Bishop Demetri Matta

  Koveos, Father Emmanuel Efthimios

  Metropoulos, Archimandrite Panteleimon

  Papadimitropoulos, Father Andreas

  Pappas, Father Michael

  Pnakas, Father Constantine

  Podmoshensky, Father Herman

  Pyle, Father George

  Rymer, Archimandrite Michael

  Theodore, Father John

  Father Ilarion

  Bartholomew, Archbishop Alexander C. D.

  Beine, Mar James A.

  Bezenitis, Metropolitan Panteleimon

  Bourdukofsky, Father Eugene N.

  Brittain, Archimandrite Isidore

  Burke, Father Stephen

  Djokic, Bishop Georgije

  Gatchich, Bishop Pahomije

  Gibault, Igumen Damian

  Golossian, Tony

  Grillis, Father John

  Gzikowski, Archdeacon Raphael

  Hatzileris, Father Koumninos N.

  Ikonomou, Father Kallistratos

  Ischie, Archimandrite Paul

  Joseph, Father K. G.

  Makrystathis, Archimandrite Photios

  Marakis, Hieromonk Alexios

  Markopoulos, Father Andreas

  Paevsky, Archpriest Vadim

  Pallipurath, Joseph M.

  Peranovic, Archpriest Branislav

  Psichogios, Frances

  Soraich, Bishop Nikolai

  Storheim, Archbishop Seraphim

  Tsichogius, Arthur

  Vaughn, Father Roger

  Wendt, Archimandrite Gregory

  Allen, Samuel David

  Beine, Mar James A.

  Draconakis, Bishop Anthimos

  Graff, Father Nicholas

  Greene, Father Benedict

  Hitt, Father Jeremiah

  Hughes, Abbot Vasili

  Moschonas, Father Anthony K.

  Newton, Father Cassian

  Rymer, Archimandrite Michael

  Velencia, Archpriest Raymond

  Zumrookhdian, Father Sasoon Vartabed

  © Copyright 2010 Pokrov.org

 11. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

  1997-σκάνδαλα σεξ στο σεμινάριο
  Αιτία παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος

  http://www.trincoll.edu/depts/csrpl/RINVol2No3/Revolting%20Greeks.htm

  The forced resignation of Greek Orthodox Archbishop Spyridon Papageorgiou on August 19 capped a 25-month ecclesiastical upheaval of a magnitude and bitterness rarely seen in the annals of American religious history.

  The obscurity that has cloaked most aspects of Orthodox Christianity in this country began to dissolve on July 11, 1997, when the Chronicle of Higher Education printed a story about the dramatic dismissal of the president and three faculty members of Holy Cross, the nation’s only Greek Orthodox theological seminary, in Brookline, Massachusetts. Archbishop Spyridon, in office for only 10 months as the senior Greek Orthodox bishop in the United States, was evidently cleaning house with a stiff broom and little concern for procedural matters like the approval of trustees or the sanctity of tenure.

  (………….)

  Over the next two years, the dispute swelled into an immense international fracas involving not only Spyridon and the professors but lurid charges of homosexual scandal at the seminary; investigations of academic accreditation agencies; law suits; manifestos; blistering web sites; maneuverings of bishops, priests and lay leaders; the Greek government; and last but far from least the Ecumenical Patriarchate of Constantinople, the ancient and endangered seat of Greek Orthodoxy, which oversees the Greek Orthodox Archdiocese of America and which assigned Spyridon as archbishop.

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  http://freetruth.50webs.org/C3.htm
  Scandal in the Greek Church: bribery, smuggling, fraud, drug dealing, sexual favours

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  http://www.eurekaencyclopedia.com/index.php/Category:Greek_Orthodox_Abuse

  Category:Greek Orthodox Abuse
  From Eurêka
  Jump to: navigation, search
  Greek Orthodox Abuse
  Greek Orthodox Church structure State religion with 10,500 priests and 10,000 theologians, paid government salaries similar to those earned by high-school teachers. Its 81 bishops are far more powerful, earning tax-free salaries similar to those of cabinet ministers and at least twice again that much from fees for weddings, baptisms and funerals, from the rental of burial plots and from the construction and renting of apartments on church property.

  Greek Orthodox church scandal Worst crisis in the church’s modern history, with allegations of theft, skulduggery, homosexuality, sexual improprieties, trial rigging, drug and antiquities smuggling engulfed the institution

 12. Ο/Η Άθρησκος Ομογενής λέει:

  Φίλοι του Εμμονές Ροιδη.
  Ζω τώρα στην Ελλάδα ξέρω καλά τι γίνεται με τους παπάδες στη USA
  Σας αποστέλλω άρθρο που λέει πολλά.
  σημεία και τέρατα απίθανα.

  α. οι δεσπότες βάλανε την εικόνα να δακρύζει, είχαν στείλει γράμα στον Μπους πως θα γίνει πόλεμος, κολπάκι για γυναικούλες, όλοι το βλέπανε.
  Μαζέψανε κοσμήματα τάματα με το καντάρι από τους προσκινιτές που πλάκωσαν.
  Οι ληστές γύρισαν την εικόνα ταχυδρομικά αλλά χωρίς χρυσάφι.
  Η επίσημη ελληνική Εκκλησία και δυο ελληνοαμερικανικές εφημερίδες μίλησαν για απάτη.
  Ο Παισιος και ο Βικέντιος τους έκαναν αγωγή στα δικσστήρια.

  Η σφαλιστική εταιρεία δεν πλήρωσε, ζήτησε δικαστική έρευνα, η υπόθεση έκλεισε από έλειψη αποδείξεων.

  Η Αρχιεπισκοπή και αρχικώς οι εφημερίδες πήραν πίσω τα σχόλια για να μην τους καταδικάσουν οι παλαιοημερολογίτες.
  Οι εφημερίδες τελικά δεν τύπωσαν την ανάκληση των σχολίων, ύστερα από δικαστική απόφαση που τους γλύτωνε από αυτό. Η ασφαλιστική εταιρεία τραβήχτηκε στα δικαστήρια.

  Αποκαλύφθηκε πως ο ιερέάς Ιερώνυμος που είχε δει τους 4 μασκοφόρους απαγωγείς δούλευε στην Αθήνα σε μπουρδέλο.
  Τον διώξανε από παπά.
  Το χρυσάφι λόγω χεριού συνεχίζει και τρέχει.

  Ο Harry J. Psomiades, διευθυντής του Greek and Byzantine Studies at Queens College, είπε πως το λείψανο του χεριού είναι μάρκετινγκ και δεν πιστεύει πως η εικόνα δάκρυζε

  Δεν τα λέω από το μυαλό μου είναι γραμμένα εδώ που τα βρήκα
  http://www.johnsanidopoulos.com/2010/07/hand-of-st-irene-chrysovalantou-in.html

  The Cathedral of St. Irene gained national notoriety in 1990, on the eve of the Gulf War, when the church said its icon, a 6-by-8 inch painting of the saint, had begun to weep. Church leaders expressed fears of something ominous and they telegraphed President George Bush and other world leaders with a warning: be careful, they said, the world could be on the brink of war. Word of the so-called miracle on 23d Avenue got around. Television cameras followed.

  People from all over the country visited the church to ask the saint for a miracle, leaving jewels at its feet. Church leaders arranged the jewels on the gold frame that surrounded the icon.

  Then, in December of 1991, four masked and armed thieves walked into the church and, in the presence of two priests and several worshippers, ripped the icon with its jeweled frame from its pedestal. Soon after, the icon came back in the mail, undamaged but without the jewels. The thieves were never found.

  By then, the church was embroiled in a controversy that would shortly end up in court. Two local Greek-language newspapers and a spokesman for the Greek Orthodox Archdiocese of North and South America, based in Manhattan, questioned whether the theft was staged.

  St. Irene sued the Greek Orthodox Church and the two newspapers for libel, seeking $30 million in damages. Still, an insurance company, Cigna, refused to pay the $1.2 million the church claimed as the value of the jewels, and instead asked the District Attorney’s office to initiate a fraud investigation. That inquiry was later closed for lack of evidence.

  Last year, as part of an out-of-court settlement, the newspapers and the Greek Orthodox Archdiocese retracted their previous comments. St. Irene’s took Cigna to court, where the dispute still simmers.

  In the midst of the legal conflicts, the Genuine Orthodox Church was informed that one of the two priests who had witnessed the theft of the icon, Father Ieronimos Katseas, had once worked in an Athens brothel. He was promptly excommunicated.

  The icon of St. Irene, and now the hand, continue to be a magnet for jewels left by congregants. Genuine Orthodox officials said they appraise the jewels every year and periodically sell pieces of lesser value to finance church projects. More expensive pieces, they said, are kept in a vault.

  Mr. Psomiades said he doubted that the hand once belonged to St. Irene. He also said he did not believe the icon ever wept.

  Correction: December 31, 1996, Tuesday – An article on Dec. 23 about St. Irene Chrysovalantou Greek Orthodox Cathedral in Astoria, Queens, which recently acquired a relic venerated as part of the hand of St. Irene, referred incorrectly to the disposition of a lawsuit filed by the church against two local Greek-language newspapers, which had suggested that the theft of an icon from the church in 1991 may have been a hoax. While one paper printed a retraction as part of a settlement, a judge dismissed the suit against the second paper; they did not both print retractions

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ Άθρησκε Ομογενή,
   σε ευχαριστώ πολύ.
   Μια απλή έρευνα στο Google με το όνομα του πατρός Ιερώνυμου Κατσέα ο οποίος συκοφαντήθηκε πως δούλευε σε οίκο ανοχής και υπήρξε αυτόπτης μάρτυς της απαγωγής από γκάγκστερς της εικόνος αποκαλύπτει και το εξής (λίγο πριν το τέλος του κειμένου):

   http://www.oocities.com/mabeherec/rel_bvmi.html

   Nisbet, Matthew. 1997, September. «Weeping Icon in Toronto» (in the column «CSICOP in the News»). Skeptical Briefs, vol. 7, no. 3.
   This is located remotely at CSICOP On-line (the Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal’s homepage).

   The priest involved in this case, Fr. Ieronimos Katseas, was also assigned to St. Irene Chrysovalantou Greek Orthodox Church while an icon there of (Orthodox) St. Irene wept and during the contriversial theft and return of the icon and the theft’s aftermath. This is discussed in the Reliquary of St. Irene Chrysovalantou.

   δηλαδή ειδικεύεται ο σεπτός πατήρ σε εικόνες που κλαίνε.

   είναι μια διασημότης αφού τον βρίσκουμε και σε δυο γερμανόφωνα αφιερώματα σε εικόνες που κλαίνε:

   17. Huilende icoon in Canada
   In een kleine Grieks-orthodoxe kerk in Toronto, Canada, plengt een schilderij van Maria tranen. De replica van een icoon van Maria uit 750 n. Chr. begon overvloedig te huilen na afloop van de hoogmis, zodat een grote plas vocht onder het schilderij ontstond, aldus priester Ieronimos Katseas.
   http://www.sharenl.org/verschijnsel.htm

   http://armagedon.punt.nl/index.php?r=1&id=535697&tbl_archief=

   Για την ακρίβεια όποιος βάλει το όνομά του στο Google θα τον βρει χωμένο σε πολλά παραθρησκευτικά μπλογκς με τις δακρυσμένες εικόνες.

 13. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Για τον άγιο Νεκτάριο δεσπότη της Καλύμνου τον οποίο κατηγόρησαν για παιδεραστή και μετά ο πατριάρχης του έδωσε προαγωγή, νεκρολογία είναι τούτο ή θάψιμο:

  http://aegeanews24.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=2123

  Είχε αδυναμίες, ιδιοτροπίες που δεν προσιδιάζουν σε ιερωμένο και μάλιστα ιεράρχη. Πιθανόν να είχε και «κουσούρια», σύμφωνα με τις μαρτυρίες… Και βέβαια ένας ιεράρχης όταν φορτώνεται «θανάσιμα αμαρτήματα» και «κουσούρια» γίνεται πρόβλημα για μια μικρή τοπική κοινωνία.
  Θα προσθέσουμε και κάτι άλλο. Ενώ (πιθανόν να) είχε όλα αυτά που του καταμαρτύρησαν και τον έδιωξαν από την Κάλυμνο, για να βρεθεί μητροπολίτης Γάνου και Χώρας (εκεί που γεννήθηκε ο Οσιος Σάββας ο εν Καλύμνω ασκήσας), ο εκλιπών ποιμενάρχης είχε ένα ακόμη θανάσιμο ελάττωμα: Ηταν απαράδεκτα αποκαλυπτικός, εξέθετε τον εαυτό του πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα τα ελαττώματα και τα «κουσούρια» να φαίνονται. Ιδού το μέγιστο θανάσιμο αμάρτημα της εποχής μας.

  Αυτά λοιπόν ήταν τα κουσούρια του. Σε λεπτομέρειες δεν μπαίνουμε. Ηταν γνωστά και, όπως λένε, «σκανδάλισαν το χριστεπώνυμο πλήρωμα». Αγνωστο σε ποιο βαθμό. Δύο όμως πράγματα δεν έχουν καλή βάση για να «κάτσουν» φυσιολογικά.
  Το πρώτο: Αν στον εκλιπόντα Νεκτάριο μερικοί διαπιστώσανε εκτροπές και δικαίως τις καταγγείλανε, θα έπρεπε καταγγείλουν με αγανάκτηση πολύ ράσο. Δυστυχώς όμως η κάθαρση έγινε μόνο στο πρόσωπο του Νεκταρίου. Και οι αγανακτισμένοι αναμάρτητοι, λαϊκοί, ρασοφόροι… και λοιπές δυνάμεις, δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους.
  Μου έκανε όμως εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους επαναστατημένους λόγω ηθικής εκτροπής του Νεκταρίου, ήταν παρακοιμώμενοι τω μητροπολίτη επί πολλά έτη, βοώντες «εις πολλά έτη».

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  στην πανάχραντη θαυματουργή μονή της Χρυσοβαλάντως, εκτός από τον θαυματοποιό πατέρα Ιερώνυμο ο οποίος εργαζόταν στην Αθήνα σε πορνείο, κι όταν ξεφωνήθηκε έφυγε από την Αστόρια και έστησε άλλη βιομηχανία δακρύων στον Καναδά, ιερουργούσε άλλος ένας Ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Father Konon Lasky
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=32

  ο οποίος, (παρακαλώ συγκεντρώστε το κουράγιο σας και οι κυρίες ας σταματήσουν την ανάγνωση εδώ):

  was a monk in a Michigan monastery (ROCOR) where he was convicted of repeatedly raping and having oral sex with two of the boys who lived there. One of the victims was the adopted son of the monastery’s abbot, Father Gabriel Loynes.

  κατ’επανάληψη βίαζε και είχε στοματικό σεξ με δυο ανήλικα παιδιά που ζούσαν στη ρωσική μονή όπου κατοικούσε. Το ένα από τα παιδιά ήταν υιοθετημένος γιός του ηγούμενου Γαβριήλ.

  Πάμε παρακάτω:

  Lasky served a 15 year sentence for sexually assaulting 3 boys at an Orthodox Monastery in Schwartz Creek MI that ran a foster home for ”at risk” youth. Lasky was arrested in Astoria NY in 1988 at St. Irene Chrysovalanyou Monastery

  Το 1988 ο πανοσιότατος που εξέτιε 15 χρόνια ποινή (μάλλον επιτήρηση) για επίθεση σε τρια αγόρια
  συνελήφθη στην Μονή Χρυσοβαλάντου.

  Αυτό είναι το ιστορικό παρελθόν της Μονής.
  Λειψανεμπορία, θαυματεμπορία, περίεργες απαγωγές εικόνων, δικαστήρια με αμφισβητίες των θαυμάτων της, τάματα και θαύματα, ιερέας σε πορνείο, παιδεραστής ιερέας, εικόνες που δακρύζουν, μεταπήδηση από τη μια Εκκλησία στην άλλη, τεράστια κέρδη.
  Με τέτοιο παρελθόν πως να μην λειτουργήσει εκεί ο ίδιος πατριάρχης, που απολαμβάνει την ασυλία που του εξασφαλίζει σύσσωμος σχεδόν ο ελληνικός Τύπος και τα κόμματα, ιδιαίτερα δε η Αριστερά.

  Όσο για τα σημερινά,
  φοβάμαι πως η παναγιότης του θα ξηλωθεί άγρια για να κλείσει τα στόματα των νεαρών και των μητέρων τους που θυμήθηκαν τώρα και τα άνοιξαν, δεν ξέρω στα πλαίσια ποιού ιερού σκυλοκαυγά. Ήδη η Παναγιότης του όρισε λέει ανακριτική επιτροπή υπό τον μητροπολίτη Δαρδανελίων λέει, τέως Χογκ Κογκ παρακαλώ λέει, που κόβω το κεφάλι μου μπροστά της ωχριούν οι εξεταστικές της Βουλής που στήνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και που κι αυτές ποτέ δεν καταλήγουν σε καταδίκη.

  Αυτός είναι ο χρυσοπληρωμένος από εμάς αφορολόγητος εθνικός πατριάρχης του Γένους και ταυτόχρονα υπερεθνικός πατριάρχης της Οικουμένης, πλην Σλαβομακεδονίας και κάτι ψιλά.

 15. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  Είδατε τη συνέντευξη του Τσίπρα;
  Δεν είπε μια λεξούλα για την Εκκλησία, ούτε βέβαια ο πατριώτης Μητρόπουλος.

  Φίλοι,
  σε όλα αυτά που έχετε καταγγείλει, υπάρχει ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

  Το ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=53&Itemid=121

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Romfea.gr

  Tο Οικουμενικό Πατριαρχείο στέλνει Εξαρχία στην Αστόρια – Ανακοινωθέν Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010

  Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της «Romfea.gr» η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε να σταλθεί, εξαρχία του Πατριαρχείου στην Αστόρια, όσον αφορά την υπόθεση στην Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου.

  Επίσης , αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων κ.Παϊσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μείνουν στην Ελλάδα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

  EΡΩΤΗΣΗ Λασκαράτου:

  Πως θα γίνει ουσιαστική έρευνα αν δεν εξεταστούν μάρτυρες σε αντιπαράθεση;
  Αν το FBI θελήσει να ανακρίνει τις Αγιότητές τους ύστερα από τις καταθέσεις που έχει πάρει, που θα τους βρει;
  Ο Αγιότατος Παϊσιος δεν θα πρέπει να είναι επιτόπου για να προστατεύσει τον εαυτό του από τις συκοφαντίες και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μια ώρα αρχύτερα;
  Που ακοιύστηκε ο συκοφαντούμενος να κρύβεται;
  Παρουσιάζεται και ανατρέπει τις κατηγορίες.
  Γιατί κατά κανόνα οι μητροπολίτες που κατηγορούνται φεύγουν και εφησυχάζουν ενώ η υπόθεση κουκουλώνεται;

  • Ο/Η Po λέει:

   Κύριε Λασκαράτο,
   Η σεζόν μετά τας εκλογάς θα είναι φουλ-καρποφόρα, μαζεύτηκαν πολλά σπαρταριστά. Δεν συμμαζεύονται τα άτιμα.

 17. Ο/Η Observer λέει:

  Επώνυμες καταγγελίες σε FBI και Αστυνομία για Τυάνων Παϊσιο Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010

  Συντάχθηκε απο τον/την Εθνικός Κήρυκας – Θεόδωρος Καλμούκος 17:38

  Επώνυμες καταγγελίες έγιναν σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου τόσο στην κεντρική Διεύθυνση του FBI στο Μανχάταν, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας, για άκρως σοβαρά θέματα, τα οποία εάν αποδειχθούν μπορεί να επισύρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα».

  Ενα τουλάχιστον από τα πρόσωπα που κατέθεσαν στις Διωκτικές Αρχές είχε ενδιατρίψει επί μακρά σειρά ετών στη Μονή, διέμενε σ’ αυτή και γνωρίζει, όπως ισχυρίζεται, πρόσωπα και καταστάσεις.

  Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με ένα εκ των προσώπων που έκαναν τις καταγγελίες στο FBI και την Αστυνομία, το οποίο επιβεβαίωσε ότι έχει «καταθέσει τα πάντα» καθότι, όπως λέει, ήταν αυτόπτης μάρτυρας κάποιων καταστάσεων, πλην όμως αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για να μη «χαλάσει η έρευνα των Αρχών» και μας μίλησε με τον όρο να διατηρηθεί «για τώρα» η ανωνυμία του.

  Η εξέλιξη αυτή περιήλθε στη γνώση του Μητροπολίτη Παϊσίου κι όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση αυτός φαίνεται να ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που τον εξανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή του.

  Ηδη οι επώνυμες καταγγελίες και καταθέσεις στο FBI έγιναν από το καλοκαίρι, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας έγιναν πριν από δέκα ημέρες όταν έγιναν γνωστές η παραίτηση του κ. Παϊσίου και η εκδήλωση της επιθυμίας του να φύγει για πάντα στην Ελλάδα. Στις επιστολές παραίτησής του είχε επικαλεστεί λόγους «υγείας» και λόγους «ευθιξίας» επειδή ο στενός του συνεργάτης Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» διαχώρισε τη θέση του από τα διαμειφθέντα στο Μετόχι της Αναλήψεως της Φλόριδας όπου ως γνωστό έγινε διάσπαση.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις υποθέσεις τις οποίες ερευνά το FBI και η Αστυνομία εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παϊσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Μονής Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα.

  Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» στο άρθρο του της Τρίτης 26 Οκτωβρίου, με τίτλο «Ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησης του Παϊσίου», ανάμεσα στα άλλα ανέφερε, ότι «ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ έχει υπόψη του διάφορες συζητήσεις, διεργασίες, ακόμα και καταγγελίες, για θέματα που αφορούν τον ίδιο τον κ. Παϊσιο γι’ αυτό και τίθεται το ερώτημα μήπως οι λόγοι της παραίτησής του είναι βαθύτεροι;».

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τη Μονή Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, ο Αρχιγραμματέας Δρ. Ιωάννης Κωτσαρίδης μας είπε ότι «ο Μητροπολίτης Παϊσιος βρίσκεται στην Ελλάδα», ενώ ανέλαβε να τού διαβιβάσει το μήνυμά μας. Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Παϊσιος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μας.

  Σε επικοινωνία επίσης του «Ε.Κ.» με τον αναπληρωτή ηγούμενο, Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, δήλωσε ότι «το θέμα αποτελεί προσωπικό, το λόγο έχει ο Αγιος Καθηγούμενος» και συμπλήρωσε «από εμένα ουδέν σχόλιο».

  Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα πρόσωπα εκείνα που προέβησαν σε επώνυμες καταγγελίες στις Διωκτικές Αρχές, έχουν ενημερώσει λεπτομερώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ήδη στο Φανάρι κάνουν λόγο για κυοφορούμενο σκάνδαλο ολκής.
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6183:—fbi—–&catid=13
  __________________________________________________

  Bishops Behaving Badly
  October 30, 2010 By George Michalopulos 10 Comments

  Metropolitan Paisios of Tyana is seen on the bishop’s throne, while his longtime associate Bishop Vikentios of Apameia is seen next to him. TNH has learned that charges against Metropolitan Paisios have been made to the FBI and local police. Metropolitan Paisios and Bishop Vikentios, who had a public falling out over the past month, have traveled to the Ecumenical Patriarchate to discuss the matter.
  Source: National Herald

  BOSTON – Federal and local authorities in New York have received public complaints against Metropolitan Paisios of Tyana. The National Herald has learned that these allegations, made to the FBI’s central New York office in Manhattan and the local 114th Police precinct in Astoria, involve serious charges, which if proven true may even be subject to criminal prosecution.

  Read the comments
  Diabaste Ta sxolia
  http://www.monomakhos.com/2010/10/bishops-behaving-badly/

 18. Ο/Η Observer λέει:

  Friday, November 5, 2010
  Monastery scandal hits Greek Archdiocese

  From Orthodox Christian Laity

  BOSTON (TNH via OCL) – Federal and local authorities in New York have received public complaints against Metropolitan Paisios of Tyana. The National Herald has learned that these allegations, made to the FBI’s central New York office in Manhattan and the local 114th Police precinct in Astoria, involve serious charges, which if proven true may even be subject to criminal prosecution
  http://byztex.blogspot.com/2010/11/monastery-scandal-hits-greek.html

  __________________________

  Υπόθεση παιδοφιλίας στην Μονή Χρυσοβαλάντου ερευνά το FBI

  @@@@@

  Σύμφωνα με αποκάλυψη της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», το FΒΙ και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνούν καταγγελίες κατά του μητροπολίτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στις υποθέσεις εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παΐσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα». Ο ίδιος ο ιεράρχης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Greek Νews» χαρακτήρισε σκευωρία την όλη υπόθεση. «Πέφτω από τα σύννεφα.Είναι σκευωρία. Είναι μια χειρίστου είδους κακοήθεια.Μετά το Πατριαρχείο θα επανέλθω συν Θεώ και θα αντιμετωπίσω νομικά την όλη σκευωρία. Θα ζητήσω άδεια από τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη για να κάνω χρήση όλων των ένδικων μέσων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παΐσιος.

  @@@@

  Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου κτίστηκε από τον κ. Παΐσιο στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Αργότερα ο κ. Παΐσιος ανακαίνισε ένα από τα παλιά ιστορικά κτίρια της περιοχής το οποίο μετέτρεψε σε Μοναστήρι. Η Αγία Ειρήνη αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες Ορθοδόξους παρά το γεγονός ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 ανήκε στους ΓΟΧ, δηλαδή σε μια ομάδα των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδας. Έπειτα από διαπραγματεύσεις και ειδική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο το Μοναστήρι και οι κληρικοί εντάχθηκαν στις τάξεις του νέου ημερολογίου και στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από τότε η δύναμή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη και συγκαταλέγεται σ΄ ένα από τα πλέον γνωστά ορθόδοξα μοναστήρια ανά τον κόσμο.

  toblogtonkirion

  Read more: http://atithaso.blogspot.com/2010/11/fbi.html#ixzz14fAPQODH

  __________________________________

  Χρυσοβαλάντου: Τυάνων Παϊσιος: «Είναι κακοήθειες και σκευωρίες»
  October 31, 2010 by Greek News
  Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

  Εκπληκτος δήλωσε ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Χρυσοβαλάντου, για τις πληροφορίες που περιέχονταν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ημερήσιας ελληνοαμερικανικής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», σύμφωνα με το οποίο έχουν γίνει «επώνυμες καταγγελίες σε FBI και Αστυνομία για Παϊσιο».
  «Πέφτω από τα σύννεφα. Τι να πω … Είναι σκευωρία», είπε την Παρασκευή τηλεφωνικά στην εφημερίδα μας, από την Ελλάδα όπου βρισκόταν (ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδίου του στο Φανάρι), ο Μητροπολίτης Παϊσιος.

  «Μετά το Πατριαρχείο, συνέχισε, θα επανέλθω συν Θεώ και θα αντιμετωπίσω νομικά την όλη σκευωρία. Θα ζητήσω άδεια από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη για να κάνω χρήση όλων των ενδίκων μέσων».

  Στο ερώτημά μας αν γνωρίζει ποιοι μπορούν να βρίσκονται πίσω από αυτή τη σκευωρία, όπως την αποκάλεσε, ο Μητροπολίτης Παϊσιος είπε πως «δεν μπορεί να αναφερθεί ονομαστικά, αφού κι αυτοί δεν χρησιμοποίησαν τα ονόματά τους. Η εφημερίδα μιλά για επωνυμία, όμως εγώ επωνυμία δεν βλέπω», πρόσθεσε.

  Στο ερώτημά μας αν έχει γνώση αυτών των καταγγελιών, ή αν κάποιος (λόγου χάρη δικηγόρος) τον προσέγγισε για να του τις θέσει υπόψη, ο Μητροπολίτης Παϊσιος απάντησε αρνητικά. «Κανείς! Τίποτε! Αυτά είναι πρωτάκουστα. Ούτε φανταζόμουν τέτοια πράγματα. Είναι μία χειρίστου είδους κακοήθεια», κατέληξε ο ηγούμενος της Μονής Χρυσοβαλάντου.

  Η εφημερίδα μας δεν θα αναφερθεί στην ουσία των κατηγοριών που αναφέρει το δημοσίευμα της ημερήσιας ομογενειακής συναδέλφου «Ε.Κ.», που επικαλείται ένα εκ των καταγγελλόντων (τον οποίο δεν κατονομάζει), καθώς δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση των πληροφοριών από τις αρχές. Μέχρι πάντως την Παρασκευή, δεν είχε ασκηθεί κάποια δίωξη από πολιτειακό, ή ομοσπονδιακό δικαστήριο.
  http://www.greeknewsonline.com/?p=13865

 19. Ο/Η High priest λέει:

  Read this please

  http://www.nytimes.com/1994/07/16/nyregion/insurance-suit-is-filed-over-weeping-icon.html

  Insurance Suit Is Filed Over Weeping Icon

  Published: July 16, 1994

  First there were mysterious tears, then brazen theft, followed by a seemingly miraculous return. Now, the Icon of St. Irene, a 1919 portrait that made a Greek Orthodox church in Queens the focus of worldwide attention, has become the subject of a multimillion-dollar lawsuit.

  The litigation pits the church, the St. Irene Chrysovalantou Cathedral, at 36-07 23d Avenue in Long Island City, against the Cigna Insurance Company, which has accused St. Irene’s of fraud.

  In its lawsuit, which was first reported yesterday in The Wall Street Journal, the church has demanded compensation for the missing jewels under an insurance policy with Cigna.

 20. Ο/Η High priest λέει:

  Reas and this my dear brothers

  Not exactly, say members of the club, who examined the icon in early
  1991. Steve Okulewicz, a Skeptic who is a corporate geologist, says
  the group found «smudges» radiating from the eyes that could have
  given the appearance of tears when flickering candles were held up to
  the icon in the darkened church. «We were all in agreement that the
  «tears» were somehow applied to the painting and that we were not
  witnessing any sort of `miracle,’ he wrote in a report at the time.

  Hidden Space

  And the jewels? Bishop Vikentios says there were 12,000 of them,
  donated over the course of 20 years: wedding bands, gemstones, gold
  coins, watches and other items. Some were secured to the border
  around the icon, and many more filled a hidden space behind the frame,
  he says. All of them, the bishop says, were of high value. «We know
  that because several members of our church council work in jewelry
  stores,» says the bishop. Donated items of lesser value, he says, were
  set aside and auctioned off on the feast of St. Irene each August.

  Here again, the Skeptics have doubts. Mr. Okulewicz says that at the
  time of his examination, less than a year before the theft, the icon
  had only about 100 pieces of jewelry surrounding it, none hidden
  behind the frame. Having worked previously in the mineral-sciences
  department of the American Museum of Natural History, Mr. Okulewicz
  says he recognized most of the so-called gems as glass or synthetic
  materials that «didn’t have true fire or brilliance
  of real diamonds and minerals.»

  http://www.skepticfiles.org/skep2/iconstol.htm

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  διαβάζω στο ΒΗΜΑ:

  Oρθόδοξη κοινότητα των ΗΠΑ
  Σκιές παιδεραστίας με άρωμα «εμφύλιας» κόντρας
  Καταγγελίες για παιδοφιλία στη Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας ερευνά το FΒΙ
  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

  Ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος, ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία, κάνει λόγο για σκευωρία και συνδέει άμεσα το γεγονός με τη σύγκρουση που έχει σημειωθεί στη Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

  Χθες τόσο ο κ. Παΐσιος, ηγούμενος της Μονής, όσο και ο αναπληρωτής ηγούμενος Επίσκοπος Απαμίας κ. Βικέντιος έδωσαν εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και των μελών της Ιεράς Συνόδου.

  Σύμφωνα με αποκάλυψη της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», το FΒΙ και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνούν καταγγελίες κατά του μητροπολίτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στις υποθέσεις εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παι διά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παΐσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα». Ο ίδιος ο ιεράρχης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Greek Νews» χαρακτήρισε σκευωρία την όλη υπόθεση. «Πέφτω από τα σύννεφα.Είναι σκευωρία. Είναι μια χειρίστου είδους κακοήθεια.Μετά το Πατριαρχείο θα επανέλθω συν Θεώ και θα αντιμετωπίσω νομικά την όλη σκευωρία. Θα ζητήσω άδεια από τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη για να κάνω χρήση όλων των ένδικων μέσων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παΐσιος.

  ………………………………………………..

  Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου κτίστηκε από τον κ. Παΐσιο στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Αργότερα ο κ. Παΐσιος ανακαίνισε ένα από τα παλιά ιστορικά κτίρια της περιοχής το οποίο μετέτρεψε σε Μοναστήρι. Η Αγία Ειρήνη αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες Ορθοδόξους παρά το γεγονός ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 ανήκε στους ΓΟΧ, δηλαδή σε μια ομάδα των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδας. Επειτα από διαπραγματεύσεις και ειδική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο το Μοναστήρι και οι κληρικοί εντάχθηκαν στις τάξεις του νέου ημερολογίου και στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από τότε η δύναμή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη και συγκαταλέγεται σ΄ ένα από τα πλέον γνωστά ορθόδοξα μοναστήρια ανά τον κόσμο.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=364289&dt=02/11/2010#ixzz14irQSzyi

  Κύριε Ροϊδη,
  η ευσεβής πατριαρχική εφημερίδα του τ.Διοικητή του Αγ.Όρους και κορυφαίου πανεπιστημιακού κ.Ψυχάρη, δεν άκουσε ποτέ:

  1.Για το θαυματουργό χέρι της Αγίας

  2.Για τα θαυματουργά δάκρυα της εικόνας.

  3.Για τις κατηγορίες που απηύθυναν στην Μονή οι πατριαρχικοί κληρικοί, πριν την ενσωματώσουν

  4.Για την περίεργη «απαγωγή» της εικόνας

  5.Για τον εργαζόμενο σε πορνείο κληρικό της που υπήρξε μάρτυς της «απαγωγής»

  6.Για την περίεργη επιστροφή της εικόνας ταχυδρομικά, χωρίς τα τιμαλφή της (τάματα)

  7.Για τη δικαστική διαμάχη της Μονής με την ασφαλιστική εταιρεία η οποία αρνιόταν πως υπήρξε απαγωγή, πράγμα το οποίο αμφισβητούσε και η επίσημη ελληνική Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ.

  8.Για τον καταδικασμένο για παιδεραστία πανοσιότατο αρχιμανδρίτη της μονής Konon Lasky

  9. Για την καινούργια θυματουργική φάμπρικα που άνοιξε με άλλη κλαίουσα εικόνα ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος που δούλευε σε πορνείο στην Αθήνα, όταν απολύθηκε από τη Μονή.

  10 Για το περίεργο ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής με μοναδικά μέλη τους 2 επισκόπους!

  11.Για τη σχέση της Μονής με τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη

  12 Για τους όρους (το ποσό που πλήρωσαν) με τους οποίους προσχώρησαν στο πατριαρχείο οι δυο επίσκοποι.

  13.Για την περίεργη και ολότελα αντικανονική επαναχειροτονία τους.

  14.Για κάποιο ποινικό παρελθόν του Παϊσιου στην Ελλάδα

  15. Για το περίεργο γεγονός πατριαρχικός επίσκοπος να μην διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο.

  Ιδού λοιπόν η δημοσιογραφία του Συγκροτήματος.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  διαβάζω σε ενημερωμένη αλλά σκανδαλοθηρική ηλεκτρονική ομογενειακή εφημερίδα:

  Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Παίσιο και Βικέντιο; ‘Ηταν κι αυτοί μιά λύση
  ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ… Yπόθεση Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Nέα Υόρκη. Mοναχή τα είπε όλα…

  Σε…»κινηματογραφική ταινία δράματος» έχει εξελιχθεί η υπόθεση, κάθε μέρα διαφορετικά σενάρια κι εξελίξεις. Θυμίζουμε τον »προφητικό» τίτλο του »Κ», 27 Οκτ. ’10: «Από τα »σκύψε ευλογημένη» τέλη της δεκαετίας ’70, στα »όργια» της δεκαετίας ’80 και στα δημόσια »ξεκατινιάσματα» τέλη 2010»… Να τονίσουμε ότι -νομικά- υπεύθυνο και υπόλογο γιά την Μονή Χρυσοβαλάντου και τα 9 μετόχια της, από τον Απρίλιο 1998, είναι το Πατριαρχείο.
  Η συνέχεια θάχει πολύ »πλοκή», αφού ήδη εμπεριέχει: Σεξ, όργια, χρήμα, οικονομικά συμφέροντα, βυζαντινές και μη ίντριγκες, εξουσία, βρώμικα χτυπήματα-λάσπες και τα λοιπά σχετικά, που μας θυμίζουν λίγο την περίπτωση του πρώην Αμερικής Σπυρίδωνα. Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται και οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν τον Ελληνισμό Αμερικής, την Ομογένεια -ειδικά της Νέας Υόρκης- »κομμάτια» γιά να… »βασιλεύουν» και να εισπράττουν, είναι οι μόνες που…»χαίρονται».
  Το συμπέρασμα: Ορθά δημοσιεύσαμε ότι, ίσαμε 4 Νοεμβρίου ’10, ΔΕΝ είχαν γίνει καταγγελίες στις Αρχές, παρά τα »φημολογούμενα»… Σημ.: Τα περί »σκύψε ευλογημένη» (επίσημες ονομαστικές καταγγελίες μοναχής πάλι) είχαν δημοσιευτεί άνοιξη 1981, στην τότε ημερήσια »Πρωϊνή», της οποίας αρχισυντάκτης ήταν ο εκδότης του »Κ».

  To (επίκαιρο) KAΛΑΜΟ-σχόλιο της ημέρας…
  Γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας μισεί; Tόσο χρήμα εισπράττει από εμάς, τι κακό του κάναμε;
  Το νέο σύνθημα στην Αστόρια Νέας Υόρκης: »Κορίτσια, έρχεται…ο Χονγκ Κόνγκ»
  Ως λύση στα βάσανα της πολύπαθης Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόριά μας, ο Πατριάρχης αποφάσισε να μετατρέψει την Μονή μάλλον σε…»αδελφάτο». Ε βέβαια. Αφού στέλνει τον…πρώην Χονγκ Κονγκ, πως αλλιώς να εξηγηθεί; Αν αυτός φωνάξει και την Γερασιμίνα της δυτικής ακτής, την Σωτηρούλα από τα Βόρεια, την Φασιανή από δίπλα και τις υπόλοιπες εν Βαρθολομαίω θεοφοβούμενες αδελφές στην Αμερική γιά να συν-λειτουργούν, τότε σίγουρα θα έχουμε »εκκλησιαστικές ανατροπές» και θα γίνουμε…ρόμπα. Αυτά παθαίνουμε όταν ολόκληρο Πατριαρχείο και μάλιστα οικουμενικό, κοντεύει να καταντήσει…»Ladies Οnly». Αδελφοί, εναπομείναντες αρσενικοί ειδικά στην Αστόρια, ν’ αρχίσουμε αμέσως εκστρατεία γιά να φέρουμε πίσω τον… Σπυρίδωνα, διαφορετικά μας βλέπω να κυκλοφορούμε, όπως πάμε, με… φούστα στο γκέττο μας… Θου Κύριε… (Αυτά ακούν και βλέπουν οι μισές από τα μέλη της »Ιεράς» Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, γι’ αυτό ετοιμάζονται να »μεταναστεύσουν» ομαδικά στην Αστόρια, με κίνδυνο να χαλάσουν και τους λίγους αρσενικούς παπάδες).

  http://www.kalami.net/

  Αν αντελήφθην καλώς η ιστοσελίς κάνει ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς εναντίον ενάρετων πατριαρχικών επισκόπων, και δη εις βάρος του Πάνσεπτου Ανακριτού της υπόθεσης Χρυσοβαλάντου.

  Αρνούμαι να πιστέψω το δημοσίευμα και φρονώ πως οι Ιερότατοι μητροπολίτες που περιγράφονται με σαφήνεια δια τους γνωρίζοντες, οφείλουν να καλέσουν επισήμως την ιστοσελίδα εις μετάνοιαν.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  ο πανοσιότατος πατήρ Ιερώνυμος Κατσέας ο οποίος ηργάζετο εις αθηναϊκόν πορνείον και ο οποίος παρέστη μάρτυς της απαγωγής της χρυσοτόκου θαυματουργής εικόνος, ότε απελύθη αναγκαστικώς επειδή η εν Αθήναις προϋπηρεσία του έγινε ευρέως γνωστή εις Αστόρια, αποκτήσας εν τω μεταξύ ειδίκευσιν εις τον θρήνον των ιερών εικόνων, άνοιξε νέαν επιχείρησιν με θαυματουργήν κλαίουσα εικόνα (της Παναγίας αυτή τη φορά) εις ναόν περιοχής Τορόντο Καναδά.
  Φωτογραφίαι κλπ στοιχεία εδώ:

  http://www.share-international.org/archives/appearances/ap_chvis.htm

  Δια την ιεράν εικόνα και τον ιερό πατέρα του πορνείου, και για τον παιδεραστή αρχιμανδρίτη, για την απαγωγή, για τη διαμάχη με την Ασφαλιστική Εταιρεία κλπ κλπ κλπ

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1448
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=789

  http://www.nytimes.com/1996/12/23/nyregion/relic-brings-clout-and-miracle-seekers-to-a-queens-church.html

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Group&id=81

 24. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Και πάλι, για όσες και όσους δεν έτυχε να πέσουν πάνω του:

  ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΔΙΗΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ

  Διήγημα του Εμμανουήλ Ροΐδη

  http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=58

 25. Ο/Η J.P. λέει:

  ΕΡΕΥΝΑ: Ο ΠΕΠΤΩΚΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ…

  Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

  Η τελευταία εξέλιξη με την μοναχή Χριστονύμφη (κατά κόσμον Σάρα Φιτζπάτρικ) και όχι Κατερίνα, η οποία πήγε και κατέθεσε στην Αστυνομία στο τοπικό τμήμα 114 στην Αστόρια της ΝΥ, κάτω από απόλυτη μυστικότητα το δράμα που ζούσε από τα 13 χρόνια της, παραδίδοντας μαζί με την πολύωρη κατάθεση της (κατέθετε επί 7 ώρες) και μια βαλίτσα με κρυφά μετρητά και άλλα πολύτιμα που φύλαγε του Παϊσίου, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν και εξεβίαζαν την νεαρή κοπέλα να συμμετέχει παρά την θέληση της σε ομαδικά όργια και άλλα πολλά που τα προσεχή 24ωρα θα δούμε. Μέριμνά μας, όπως γράφαμε ήταν να δέσουμε την υπόθεση νομικά και μετά η κάλυψη και δημοσιοποίηση των γεγονότων. Η Αιφνιδιαστική, για πολλούς άλλους εξέλιξη, για εμάς εδώ που εδώ και οκτώ χρόνια που ανοίξαμε αυτήν την μεγάλη έρευνα, όταν νεαρή ακόμα ανήλικη η Χριστονύμφη μάς ζήτησε να την φυγαδεύσουμε από τον Μοναστήρι, ήταν φυσική εξέλιξη… Και έρχονται και άλλα πολλά…Έρχονται συλλήψεις ατόμων που εξανάγκαζαν σε ομαδικό SEX την νεαρή μοναχή μαζί με τον Παΐσιο. Η Μοναχή κυριολεκτικά χτες ξέφυγε από τον στενό κλοιό των ανθρώπων που την είχε θέσει ο Παΐσιος με άτομα που την περιφρουρούσαν 24ωρες το 24ωρο. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους…Η εξέλιξη αυτή απλά επιβεβαιώνει την μεγάλη επιτυχία της δημοσιογραφικής έρευνάς μας και την αποκάλυψη του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου που καλείται να διαλευκάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Η νεαρή Σάρα Φιτζπάτρικ πλέον αλλάζει σελίδα και ξεκινά μια νέα ζωή, ωστόσο θα πάει να καταθέσει τα πάντα, όπως της έχει υποδειχθεί εδώ και πολλές μέρες με μήνυμα που της αποστείλαμε μέσω του πατέρα της πατέρα Ιάκωβου, όταν του αποκαλύψαμε τα πάντα την περασμένη Κυριακή, τότε που βρεθήκαμε τετ α τετ, και του είπαμε φρικτές λεπτομέρειες… Ήταν την ημέρα που ο Παΐσιος με τους μπράβους και τις ματρώνες του, φώναζε την αστυνομία να μας συλλάβει… Όλα τα άλλα στην ώρα τους. Διαβάστε καλά και πολύ προσεκτικά τα κείμενα, τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις μας των προηγούμενων και θα καταλάβετε πάααααρα πολλά… Για την υπόθεση αυτή θα δώσουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες τα προσεχή 24ωρα. Προς Επίρρωση των όσων γράφουμε διαβάστε με προσοχή τι γράφαμε χτες τα οποία έπαιξαν και καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

  Από αύριο, 8 Νοεμβρίου και κάτω από απόλυτη μυστικότητα, θα προσέλθουν στις αμερικανικές αρχές της Νέας Υόρκης και άλλων πολιτειών να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες και θύματα του Παϊσίου. Προς το παρόν, μόνο αυτό μπορεί να γραφεί και να δοθεί στη δημοσιότητα. Απευθυνόμενοι προς όλους τους μάρτυρες, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε, ότι ισχύουν στο έπακρο οι ρητές δεσμεύσεις μας για απόλυτη μυστικότητα και καμία δημοσιοποίηση των στοιχείων τους πριν από τις συμφωνημένες μεταξύ μας διαδικασίες, τις οποίες έχουμε αναφέρει.

  +++++++++++++++

  ++++++++++++++++.

  Θα τονίσουμε πάλι, μαρτυρίες που περισυνελέγησαν, κάτω από απόλυτη μυστικότητα και διακριτικότητα με μόνον υποψιασμένο τον ίδιο τον Παΐσιο που μάθαινε εδώ και χρόνια ότι κάποιος πλησιάζει ανθρώπους από το ζοφερό παρελθόν και ρωτά… Θα ακούσετε και θα διαβάσετε μαρτυρίες συγκλονιστικές. Ομολογίες ανθρώπων που έζησαν μέχρι πρότινος υπό το καθεστώς και το «κράτος του Παϊσίου». Καθεστώς φόβου και τρόμου με το φόβητρο «της υπακοής» προς τον γέροντα (που ήταν ο ίδιος)…εξουσίαζε τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και όντας ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όποιος διαφωνούσε μαζί του, ήταν εχθρός. Έφτιαχνε σκευωρίες εις βάρος του. Όποιος του ζητούσε να κάνει έλεγχο στα οικονομικά, ήταν δαιμονισμένος! Ο Παΐσιος έφυγε από το μοναστήρι και άφησε μόνον 90.000$ μετά από 40 χρόνια! Είχε μυστικούς λογαριασμούς! Με τουλάχιστον 350.000$. Έφευγαν ποσά που έκαναν φτερά, όχι μόνο από τα παγκάρια της Φιλοπτώχου, όπως θα ακούσετε, αλλά και από τους λογαριασμούς. Και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα αποκαλυφθούν τα προσεχή 24ωρα. Πολλά… και απίστευτα… Αρκετά από τα χρήματα κατέληγαν σε εταιρία της οποίας είχε μετοχές ο ίδιος στην Φλόριδα! Χάνονταν πολλές χιλιάδες δολάρια. Στα χέρια του ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει έγγραφη καταγγελία φωτιά, δίκην εξομολογήσεως με την ένδειξη αυστηρά απόρρητο στο πάνω μέρος της επιστολής του, το περιεχόμενο της οποίας γνωρίζουμε, αφού πολλά από αυτά που καταγγέλλονται, τα ερευνούσαμε ήδη χρόνια τώρα. Ο άνθρωπος που τα καταγγέλλει με αδιάσειστα στοιχεία ήταν εκείνος που σήμανε συναγερμό, ακριβώς γιατί πιστοποιούσε και πολλά από τα στοιχεία για τα λοιπά σεξουαλικά σκάνδαλα που ήδη έχουμε αρχίσει και αποκαλύπτουμε από τις 28 Οκτωβρίου, όταν ανοίξαμε αυτόν τον δυσώδη μαύρο φάκελο με τα όσα ζοφερά γίνονταν, εντός και εκτός της Μονής στον 3ο όροφο και αλλού… Δυστυχώς δεν μπορούμε ούτε τα αρχικά του να αναφέρουμε, γιατί αμέσως θα γίνει αντιληπτός και ίσως κινδυνέψει και η ζωή του. Ήδη δέχθηκε σοβαρές απειλές από στενά πρόσωπα του κ. Παϊσίου… SEXουαλικά σκάνδαλα, όργια ομαδικά, βιασμοί και ασέλγειες σε ανήλικα, αναμεμειγμένα με διοικητικές, οικονομικές χονδρές και εξώφθαλμες παραβάσεις παράλληλα με εκκλησιολογικές υπερβάσεις και παρανομίες, όπως αυτές που πιστοποίησε στην κατάθεση και «απολογία» του ο Θεοφ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος ενώπιον της πατριαρχικής επιτροπής επί των ιδρυμάτων κατά την διάρκεια της πολύωρης «απολογίας» και κατάθεσης του. Τα προσεχή 24ωρα θα δείτε, θα ακούσετε και διαβάσετε πάρα πολλά… Όπως εξ αρχής λέμε, όταν φέραμε στο φως της δημοσιότητας όλη αυτή την τραγική υπόθεση, όταν άλλοι σκόπιμα παραπληροφορούσαν και έριχναν νερό στο μύλο του Παϊσίου στο θέατρο και την κάκιστη παράσταση του παραλόγου… επί δυο και πλέον μήνες.

  +++++++++++++++

  Το προφίλ των θυμάτων και του θύτη

  Ο Παϊσιος επέλεγε πάντα τα υποψήφια θύματα του με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ήταν πάντα φτωχές οικογένειες μεταναστών που έχρηζαν ανάγκης και στρέφονταν στην Εκκλησίας για βοήθεια και στήριξη. Οι περισσότεροι εκ των θυμάτων ήσαν τον καιρό της παντοδυναμίας του ως Μητροπολίτου Αμερικής των παλαιοημερολογητών την 10ετια του 1970 μετά το 1971 που ήρθε στην Αμερική στην Αστόρια της Αστόριας, ως Αρχιμανδρίτης του τότε μακαριστού Επίσκοπο Αστορίας Κυρού Πέτρου Αστυφίδη. Παρακάτω θα πούμε περισσότερα.

  Ο Παϊσιος επέλεγε, όπως θα δούμε στην συνέχεια, άτομα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά. Με ελάχιστη μόρφωση και βαθιά ζέουσα πίστη πολύ αργότερα άρχισε να μυεί στα «κόλπα» και άλλα άτομα της λεγόμενης αστικής τάξης… Σημειωτέον ότι στην πλειοψηφία τους τα θύματα όλα ανήκαν στο παλιό ημερολόγιο και όλοι γνωρίζουμε, όχι μόνον την πίστη αλλά και τον ιδιαίτερο ζήλο-κατά άλλους φανατισμό- πόσο μάλλον αν κάποιος τολμούσε να μιλήσει ενάντια στο προσωποποιημένο είδωλό του που είναι ο εκάστοτε επίσκοπος ή αρχιμανδρίτης. Αυτή η αντίληψη εντός του παλαιού ημερολογίου ειδικά σε μια εκ των περιπτώσεων ήταν που κράτησε το μυστικό επτασφράγιστο η οικογένεια «ινά μη προκληθεί σκάνδαλο στην εκκλησία γιατί ο θεός βλέπει και αποδίδει δικαιοσύνη» όπως χαρακτηριστικά έλεγε η γιαγιά ενός εκ των θυμάτων στην μητριαρχική οικογένεια, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο είχε η ίδια μέχρι του θανάτου της.

  Η περίπτωση της «αποσκίρτησης» μοναχής, στην οποία επειδή τον ήλεγχε αυστηρά, της είπε «να φύγεις από εδώ μέσα. Είσαι τρελή! Είσαι δαιμονισμένη! Θα σε αφορίσω αν ξανά μιλήσεις»!

  Η πλέον χαρακτηριστική και συγκλονιστική υπόθεση που θα έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι η περίπτωση της γερόντισσας μοναχής Χρυσοβαλάντου, η οποία καταθέτει φρικτά και ανήκουστα πράγματα για τα όσα έζησε αυτή και το ανήλικο τότε κοριτσάκι της… «Εξομολογείται» ένα μαρτύριο αληθινό που έζησε για πολλά χρόνια από το 1987 μέχρι την ημέρα που την εξεδίωξε από την Μονή, επειδή τον ήλεγχε γιατί έπαιρνε ώρες ατέλειωτες το ανήλικο κοριτσάκι της στον 3ο όροφο της Μονής των Οργίων… Ένα δράμα που κράτησε για περισσότερο από 12 χρόνια και είχε ως τραγική κατάληξη να την μισήσει η κόρη της Φρ. Ένα κορίτσι που πέρασε πολλά μέχρι να αποστασιοποιηθεί πλήρως χάρη σε ένα νέο δεσμό που δημιούργησε με τον Χρήστο. Την νεαρή κοπέλα είχε καταφέρει να την χωρίσει και από τον πρώτο της αρραβωνιαστικό τον Γιάννη, όταν την ημέρα του αρραβώνα του υποχρέωσε και τα δυο νέα παιδιά να παρατήσουν την μάνα μετά το τραπέζι της γιορτής να πάνε στο μοναστήρι… στον 3ο όροφο…

  Η περίπτωση αυτή της καλογριάς είναι μια από τις πλέον τραγικές. Οι σκηνές και οι εικόνες που μας διηγείται είναι όντως σοκαριστικές! Έστελνε τη μοναχή Χριστοδούλη και περίμενε το κοριτσάκι σε ηλικία μόλις 14 ετών, αφού πρώτα το είχε αποξενώσει εντελώς από την καλογριά μητέρα του, η μοναχή «εντολοδόχος» και πιστή υποτακτική του Παϊσιου μοναχή Χριστοδούλη-σήμερα βαριά ασθενούσα στο νοσοκομείο- στον σταθμό του τρένου και του το πήγαινε στο μοναστήρι κρυφά από την μάνα της! Το ανέβαζε στον 3ο όροφο και του το παρέδιδε… έβαζε το κοριτσάκι να κάνει μπάνιο πρώτα και μετά… Μετά άρχιζαν τα δύσκολα, όπως η ίδια η κοπέλα έχει διηγηθεί… Τη μάνα την καλογριά που χρόνια τώρα την έζωναν τα μαύρα φίδια για το γίνονταν στον 3ο όροφο των οργίων… την έβριζε. Την τρομοκρατούσε. Την απειλούσε. Στην γερόντισσα, όπως η ίδια μας αποκάλυψε, έκανε πολλά… για πολλά χρόνια, ώσπου επαναστάτησε κάποτε και την εξεδίωξε κακήν κακώς. Αυτός ήταν ο μοναδικός και πραγματικός λόγος που η καλόγρια αποσκίρτησε λίγο μετά την υπαγωγή στο Πατριαρχείο και αφού πια αποφάσισε ο Παΐσιος να γυρίσει με το με το νέο ημερολόγιο. «Γέροντα, γιατί γυρίσαμε με το νέο; Εσύ να μη μιλάς! Ήταν η απάντηση όταν τον ρώτησε η καλόγρια και ενώ ακόμα την έτρωγαν μέσα της οι λογισμοί για όσα γίνονταν χρόνια τώρα στο 3ο όροφο… Χρόνια έβλεπε να ανεβαίνουν πάνω ανήλικα κορίτσια… η Μαρία…η Φρόσω…η Ντίνα… η Χρυστονύμφη, αλλά και άνδρες, όπως ο Κώστας και ο «κύριος» Αργύρης… και άλλα άτομα ουκ έστι αριθμός, στα οποία θα αναφερθούμε πολύ σύντομα.

  «μα εγώ γέροντα χώρισα τον άνδρα μου για το παλιό… κατέστρεψα την ζωή μου; Δηλαδή ήταν όλα ψέματα όσα μου λέγατε… μου καταστρέψατε την οικογένεια…το παιδί μου… το κάνατε να με μισήσει… έχασα το κοριτσάκι μου…»

  «Να σηκωθείς να φύγεις από εδώ! Είσαι δαιμονισμένη. Και εσύ και η κόρη σου είστε βουτημένες στην αμαρτία» της είπε και έφυγε…

  Η καλόγρια ένιωθε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της…

  «τι ήταν αυτό που μου είπε για το κοριτσάκι μου…;» μαζεύει τα πράγματα της για ακόμα μια φορά και φεύγει..Παίρνει τους δρόμους και αναζητεί νέο δρόμο…

  Ολόκληρη την ιστορία θα δούμε και θα ακούσουμε τα προσεχή 24ωρα σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

  Χρειάστηκε χρόνια επιμονής εκ μέρους για να μας μιλήσει και να πεισθεί να καταθέσει στην Εξαρχία αλλά και στις αμερικανικές αρχές τα όσα βίωσε με θύμα το ίδιο της το παιδί και την ίδια που πάντα ζούσε υπό το κράτος φόβου και τρόμου με την απειλή του αφορισμού να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω της…

  Αφού πρώτα την χώρισε από τον σύζυγο της το 1986, εν συνεχεία και μετά από μια περιπετειώδη διαδικασία την πήρε στο μοναστήρι. Την ιστορία της ολόκληρη θα ακούσουμε να μας διηγείται τα προσεχή 24ωρα… Ένα δράμα ανείπωτο και ανομολόγητο. Το δράμα μιας μάνας που έβλεπε να χάνει το παιδί της καθημερινά. Να χάνεται πάνω τα δώματα του 3ου ορόφου… Στην τραγική αυτή υπόθεση θα επανέλθουμε χωρίς να δώσουμε στην δημοσιότητα ονόματα και πρόσωπα τα οποία όλα -τα άτομα- θα κληθούν από την Εξαρχία να καταθέσουν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους από τον κ. Παΐσιο όλα αυτά τα χρόνια της δυστυχίας τους… Το πώς εκβίαζε την μάνα καλόγρια και πώς αντίστοιχα πίεζε και εκβίαζε το ανήλικο τότε κοριτσάκι, θα τα δούμε όταν θα ανοίξουμε την υπόθεση αυτή τα προσεχή 24ωρα.

  Ακόμα πιο σοβαρή η υπόθεση πολύτεκνης οικογένειας η οποία χρόνια πριν, την 10ετια του 1980, αφιέρωσε εκτός από τον σύζυγο και πατέρα που χειροτονήθηκε κληρικός για να αντιμετωπίσει την φτώχεια, μια νεαρή κοπέλα σα τα κρύα τα νερά. Κοριτσάκι ακόμα το πήρε ο Παΐσιος και παρά την ρητή απαγόρευση των κανόνων ως προς τον σχηματισμό και την κουρά μοναχών και μοναζουσών, το πήρε και το έντυσε στα μαύρα ως δόκιμη μοναχή… Δεν έμεινε όμως εκεί… η ίδια οικογένεια προσέφεραν πολλά στον Παΐσιο, νομίζοντας ότι προσφέρει στην Εκκλησία. Δυο αδέρφια δίδυμα που μόλις η μάνα( η πρεσβυτέρα) κατάλαβε κάτι από αυτά που τις έλεγαν τότε τα ανήλικα δίδυμα, πήγε τρέχοντας ένα βράδυ και τα πήρε από το μοναστήρι… Το ίδιο έκανε και με τον μεγαλύτερο νεαρό γιό της Ν. που επίσης τον είχε ντύσει και τον προόριζε για μοναχό. Μια συγκλονιστική υπόθεση που θα σας καθηλώσει, αν γνωρίζατε το δράμα και την ιστορία αυτής της οικογένειας. Μια οικογένεια που ακόμα ζει υπό το κράτος φόβου και τρόμου. Εδώ και χρόνια η νεαρή μοναχή προσπαθεί να ξεφύγει αλλά δεν βρίσκει το θάρρος το

  +++++++++++++++

  Τα όσα έχετε ακούσει είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που θα αποκαλυφθούν εν συνεχεία. Είναι απλά οι τίτλοι τέλους της εποχής Παϊσίου… Μια εποχή, όπως γράψαμε, γεμάτη απειλές. Σκοτάδι. Γκρίζες εικόνες. Σήψη. Ανηθικότητα. Βρομιά. Μια εποχή τρόμου, όπου και όπως μπορούσε.

  Τις μεθόδους του Παϊσίου κατατρομοκράτησης ανθρώπων και θυμάτων επιβεβαιώνουν, όσοι μας άνοιξαν την καρδιά τους. Τα περιστατικά ακόμα και ξυλοδαρμών είναι 10αδες. Πρώτος ο Επίσκοπος Βικέντιος ήταν αυτός που είχε γευθεί την βία και την τρομοκρατία, όπως μάρτυρες μας έχουν διηγηθεί ακόμα και όταν ήταν επίσκοπος του παλιού ημερολογίου! Και να γράφουμε υπερβολές, ας βγει να το διαψεύσει ο ίδιος ο Επίσκοπος. Τον προκαλούμε. Οι διηγήσεις πολλές. Αμέτρητες. Για τέτοια περιστατικά χειροδικίας και βίας, οι καταγγελίες πολλές, μερικές από αυτές θα τις ακούσετε κιόλας.

  Ανάλογη φρικτή σε εικόνες και διήγηση η περίπτωση του ενήλικου σήμερα Ανδρέα Γεωργίου που μετά από επίσης πολύχρονη επιμονή μας, δέχθηκε με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις να μιλήσει και δημόσια. Είναι το 11χρονο αγοράκι που από το 1973 και για τέσσερα συνεχή χρόνια κάθε φορά που τον συναντούσε το κακοποιούσε SEXουαλικά… Η μαρτυρία του συγκλονιστική. Σε καθηλώνει. Γροθιά στο στομάχι τα όσα λέει και διηγείται… Με δάκρυα στα μάτια μάς μιλά. Ξύνει μνήμες, ανείπωτες και ανομολόγητες. Πληγές που χρόνια προσπαθεί να επουλώσει μόνος και απομονωμένος, χωμένος στην δίνη των παραισθήσεων που καταφεύγει για να ξεχάσει… Να ξεχάσει όσα έζησε στα χέρια του Παϊσίου. Χέρια βέβηλα και μιαρά. Χέρια βρόμικα και ανήθικα! Χέρια που βούτηξαν στη λάσπη. Ζύμωσαν τον πόνο με την βία. Τον τρόμο και τις απειλές με τους εκβιασμούς. Την συγκλονιστική συνέντευξη του, μια αληθινή κατάθεση ψυχής θα δούμε στην συνέχεια. Το δύσκολο ήταν να βγει δημόσια και επώνυμα να μιλήσει. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε με την απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου να στείλει την Πατριαρχική Εξαρχία για να ακούσει την φωνή και την κραυγή του Ανδρέα. Ο Πατριάρχης, διαβάζοντας την επιστολή που του συστήσαμε να γράψει προς τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο, έμεινε άναυδος. Άφωνος. Σε επόμενο ρεπορτάζ ίσως και εφόσον λυθούν κάποια εμπόδια, ενδεχομένως να αποκαλύψουμε την συγκλονιστική ενυπόγραφη εξομολόγηση καταγγελία και κραυγή του 48χρονου σήμερα Ανδρέα Γεωργίου. Ενός ανθρώπου που σήκωσε για πολλά χρόνια τον σταυρό του… Μονάχος. Μέσα στην δίνη των βασανιστικών σκέψεων που τον τυραννούσαν, αποζητώντας πολλές φορές να δώσει τέλος στο μαρτύριο που έζησε και τον σφράγισε από τα 11 χρόνια του, βάζοντας τέλος στην ίδια του την ζωή! Ναι, όπως το διαβάζετε. Πόνος ακατανόητος για όποιον δεν έχει περάσει ένα τέτοιο μαρτύριο… από χέρια βέβηλα. Χέρια μιαρά και βρόμικα. Χέρια γεμάτα λάσπη. Βουτηγμένα στο βούρκο. Στην ακολασία και τις αρρωστημένες ορέξεις του… ασέλγεια κατά σύστημα και παιδεραστία λέγεται αυτό το διαρκές έγκλημα! Ασέλγεια και παιδεραστία. Έγκλημα διαρκές που δεν παραγράφεται! Αυτό κρατήστε το!

  Αυτόν τον άνθρωπο που σήμερα δειλά- δειλά και ύστερα από πολύ κόπο και επιμονή για να τον πείσουμε να μιλήσει, όπως επίσης και άλλα θύματα τραγικά που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για καταγγείλουν ανοιχτά και δημόσια, έρχονται να υπερασπίσουν οι γνωστοί λεχρίτες, ανήθικοι και βρομεροί κατάδικοι και καταδότες της γκετοποιημένης λογικής! Οι μόνοι στους οποίους ένας τέτοιος άνθρωπος όπως ο Παΐσιος, βρίσκει καταφύγιο και υποστήριξη δεν μπορεί να είναι άλλοι από βαριά καταδικασμένοι για επίσης βαρύτατα ποινικά αδικήματα όπως πλαστή διαθήκη. Ληστεία. Συνωμοσία. Ξυλοδαρμούς και κακοποίηση αδύναμων υπάρξεων, όπως γυναίκα και παιδιά.

  Τον Παΐσιο, και κάθε τέτοιο άνθρωπο μπορούν να στηρίζουν μόνο άτομα μειωμένης και ανύπαρκτης ηθικής. Άτομα που επίσης έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις αμερικανικές αρχές σε υποθέσεις όπως στο μέγα εθνικό σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ που συγκλόνισε το 1989 τον Ελληνισμό, βρέθηκαν τότε (ναι αυτά τα) άτομα, που σήμερα στηρίζουν τον Παΐσιο, εμφανίζοντας ως θύμα σκευωρίας με δάκτυλους Θεόληπτου, προκειμένου να γλιτώσουν το τομάρι τους (ονόματα δεν χρειάζονται, τους ξέρει η οργανωμένη και μη ομογένεια για αυτό και έρχεται και τους καταγγέλλει για άλλα ήσσονος σημασία μικροσκάνδαλα και κομπίνες που έχουν κάνει προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη), αυτά τα άτομα μόνο θα μπορούσαν να στηρίξουν τον κ. Παΐσιο.

  Ούτε καν αναφορά πλέον στο όνομα τους, γιατί και αυτή διαφήμιση είναι μέσα από ένα τέτοιο βήμα που εμπιστεύονται χιλιάδες έλληνες για την ενημέρωση τους. Φεύ και μακριά από τέτοια άτομα. Τα ξέρετε όλοι σας. Στιγματίστε τα με την αδιαφορία και την αποστασιοποίηση σας από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Απομακρυνθείτε, απλά αγνοείστε τους. Τους ξέρετε. Απομακρυνθείτε από κοντά τους. Ας είναι αυτή η σιωπηρή καταδίκη σας ένα μήνυμα που μόνον οι ίδιοι θα λαμβάνουν κάθε φορά που θα τους συναντάτε και θα αποστρέφεται το πρόσωπο σας. Θα αλλάζετε ευγενικά δρόμο και πεζοδρόμιο.

  Αρκετή είναι η αναφορά και όλοι γνωρίζετε σε ποιους αναφερόμαστε. Ο ένας απομακρυσμένος, περιορισμένος και απομονωμένος κοινωνικά και επαγγελματικά στην Φλόριδα και ο άλλος στην Αστόρια εκεί δίπλα στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου… Έχουν όνομα και ζοφερό παρελθόν. Και ο ένας και ο άλλος. Το ίδιο και οι συν αυτώ ομοϊδεάτες τους στη κουτάλα και το φαγοπότι εις βάρος της ομογένειας. Θα τους δείτε τις προσεχείς ημέρες να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους που αναλόγως του κλίματος στα πηγαδάκια θα μιλάνε. Αν βλέπουν καταδίκη του Παϊσίου θα στέκονται βουβοί και αμίλητοι… Αν βλέπουν στήριξη από τους σκόρπιους φανατικούς «πιστούς και εθελοντές», θα ξεσπαθώνουν με υπονοούμενα… Έχουν ήδη εκδηλωθεί με τα όσα αναφέρουν στα κατάπτυστα κείμενα τους. Πληρωμένα «κείμενα» και «ρεπορτάζ» δημοσίων σχέσεων και προβολής ανικάνων συγγενών και φίλων χρηματοδοτών τους, που έτσι και αλλιώς ουδείς τους δίδει σημασία εδώ και χρόνια… δυστυχώς αυτοί όλοι είναι που είναι έτοιμοι να ορμήσουν και να κατασπαράξουν τα θύματα και τους καταγγέλλοντες.

  Όχι μόνον γιατί ήρθαν σε εμάς, αλίμονο! Τις προσεχείς ημέρες θα σας αποκαλύψουμε σε ποιον δημοσιογράφο πήγε προ ετών κάποιος να καταγγείλει τα όσα έκανε ο Παΐσιος και, αν έχετε το Θεό σας, τι έκανε ο άθλιος; Τον πήρε τηλέφωνο (τον Παΐσιο) και τον ρώτησε αν αληθεύει όσα τους κατήγγειλε ο τάδε;! «Τρελός είναι δαιμονισμένος είναι» η απάντηση του Παϊσιου. Ναι! Και για να μη πάει το μυαλό σας στον γνωστό καταδότη του FBI για να γλιτώσει το τομάρι την υπόθεση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ, όχι δεν είναι αυτός! Άλλος είναι ο γνωστός και «διαπρεπής» δημοσιογράφος… όλα με ονόματα και στοιχεία. Όπως σας έχουμε συνηθίσει εδώ σε αυτό το ελεύθερο ανεξάρτητο και αδέσμευτο βήμα. Βήμα δικό σας. Εσείς το καταξιώσατε. Εσείς το αναγνωρίσατε με την επισκεψημότητα που του δίνεται κάθε μέρα.

  Επανέρχομαι στο σκάνδαλο Παϊσίου.

  Στο παλαιό ημερολόγιο ήσαν πολλοί εκείνοι που είχαν ακούσει τις φήμες και τις διαδόσεις από στόμα σε στόμα και από εξομολογήσεις πιστών τι κάνει ο Παϊσιος σε αγόρια και κορίτσια. Θα ακούσετε να τα λένε και να τα διηγούνται δημόσια όλα αυτά στην συνέχεια και εξέλιξη της έρευνας μας. Ο Φάκελος με την κωδική ονομασία «Πεπτωκώς Άγγελος» που σήμερα ανοίγουμε είναι ίσως το πρώτο μεγάλο επίτευγμα σε αυτές τις υποθέσεις και ειδικά στις ΗΠΑ που αφορούν Ορθόδοξους κληρικούς, που τα θύματα δέχονται να μιλήσουν δημόσια. Κάτι τέτοιο(να μιλήσουν δημόσιας τα θύματα και να καταγγείλουν) έχει γίνει μόνο με το μεγάλο SEXουαλικό σκάνδαλο στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τις αιρέσεις -παραφυάδες της (Ευαγγελική και Προτεσταντική) όπου όλοι θα θυμάστε τις εξελίξεις.

  Ως γνωστόν τέτοιου είδους σκάνδαλα και υποθέσεις δεν είναι καινούργιες στην Ελληνορθόδοξη Αρχ. Αμερικής ειδικά επί Αρχιερατείας Δημητρίου (Τρακατέλη). Δεν είναι τυχαίο ότι όλες τις υποθέσεις που έφτασαν στην δικαιοσύνη, τις έφαγε το μαύρο σκότος. Η απόλυτη σιωπή με συμβόλαια και συμφωνητικά 100αδων χιλιάδων δολαρίων ως αποζημιώσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σιωπή των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. Ομερτά κανονική! Πάνω από 20.000.000$ έχουν στοιχίσει στην Ιερά Αρχ. Αμερικής επί Αρχ. Δημητρίου στα 10 χρόνια Ποιμαντορίας του, οι αποζημιώσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις παιδιών από Ορθόδοξους κληρικούς της επικράτειας της Ιεράς αρχ. Αμερικής. Αυτό μη το ξεχνάμε και έχει την σημασία του, για αυτό και το Πατριαρχείο επέλεξε να στείλει εξαρχία που θα ερευνήσει την σκοτεινή υπόθεση αυτή παρά να διορίσει ως έξαρχο επικεφαλής τον Αμερικής Δημήτριο. Όχι μόνο γιατί θα υπήρχαν σκιές και υπόνοιες συγκάλυψης με την γνωστή τακτική της λογικής της Ιεράς Αρχ. Αμερικής χρόνια «να μη προκληθεί σκάνδαλο και έτσι όλα σκεπάζονται» αλλά και διότι γνωρίζοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο την θέση και την άποψη του Αρχ. Δημητρίου, ως προς τον γράφοντα και υπογράφοντα αυτή την έρευνα που αποκάλυψε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, όπως και άλλες υποθέσεις που έχουμε καταπιαστεί στο παρελθόν και βρέθηκε αντιμέτωπη δημοσιογραφικά «απέναντι» μας ο κ. Δημήτριος, θα ήταν κάτι περισσότερο από προφανές ποια θα ήταν η εξέλιξη… Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι εκκλησιολογικοί λόγοι που επελέγη η συγκρότηση εξαρχίας αποτελούμενης από τα συγκεκριμένα άτομα, τους οποίους αναλύουμε ακροθιγώς παρακάτω, και δεν είναι μόνο τα παραπάνω προαναφερόμενα ως προς την μη επιλογή του κ. Δημητρίου ως έξαρχου που θα διερευνούσε αυτή την υπόθεση. Το Πατριαρχείο δεν ξεχνά ότι η επιμονή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου στην υπόθεση των αφορισμών των 18 της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, η τελική έκβαση της οποίας, όχι μόνο ταπείνωσε την Εκκλησία που έχασε τις δίκες που μόνη της είχε προκαλέσει με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια εκατομμύρια σε δικηγόρους και όχι μόνον…

  Είναι όμως η πρώτη φορά σε τέτοια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από ορθόδοξο κληρικό και μάλιστα στην Αμερική, που θύμα έστω και μετά από τόσες 10ετιες δέχεται να μιλήσει δημόσια και να αποκαλύψει τα όσα βίωσε σε χέρια μιαρά και βέβηλα. Χέρια που τραυμάτισαν παιδικές ψυχές, αφήνοντας ανεξίτηλα τραύματα σε σώματα και συνειδήσεις. Είναι η πρώτη φορά και ήδη σχολιάζεται σε όλα τα δημοσιογραφικά στέκια και γραφεία που θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από «Ορθόδοξο ανώτερο κληρικό», ξεπερνώντας τα όποια δικαιολογημένα διλήμματα και αναστολές, δέχονται να μιλήσουν και να αποκαλύψουν δημόσια, σκαλίζοντας και ξύνοντας μνήμες φρικτές από τα όσα πέρασαν. Πριν προχωρήσουμε στην δημοσιοποίηση περαιτέρω στοιχείων, και εισαγωγικά πάντα σε αυτή την μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, είναι αναγκαίο να τονίσουμε για να σταθούμε στα εξής απαραίτητα αλλά βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσεχθούν όλως ιδιαιτέρως.

  Κρατήστε τα και σημειώστε τα. Θα σας χρειασθούν διαβάζοντας και ακούγοντας όλα όσα θα κυκλοφορήσουν από σήμερα και ειδικά από αύριο.

  Περί παραγραφής του βαρύτατου αδικήματος(κακούργημα) της παιδεραστίας

  Θα θέλαμε, επειδή, όπως σας προείπαμε θα ακούσετε πολλά που θα διαδίδονται περί παραγραφής και άλλων φαιδρών. Περί στιγματισμού από ανεύθυνους και επιστρατευμένους τραμπούκους προστάτες και νταβατζήδες της λογικής του γκέτου. Για αυτό και σας καλούμε να επισκεφθείτε, αυτή την συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να διαβάστε και ακούστε, μετά από πόσα χρόνια, 10αδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε αυτή την ιστοσελίδα τι εξομολογούνται αλλά και ποια νομοθεσία ισχύει.

  Αυτά για να μη σας παραπλανούν και σας παραμυθιάζουν οι γνωστοί γκρίζοι και σκοτεινοί κύκλοι… Διαβάστε λοιπόν και ενημερωθείτε για να μη σας δουλεύουν τα διάφορα υποκείμενα που νιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, έχοντας μεταβληθεί (αυτό το πρώην έδαφος) το μπετόν αρμέ της σήψης και της ανηθικότητας σε βάλτο και λάσπη που βουλιάζουν ολοένα και περισσότεροι που έχουν εμπλακεί σε αυτή την βρόμικη και σκοτεινή υπόθεση.

  Και κάτι ακόμα: Δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι θύματα SEXουαλικής κακοποίησης που μίλησαν και αποκάλυψαν μετά από 10ετιες τα όσα υπέστησαν από χέρια μιαρά. Βέβηλα. Ανίερα. Θεομπαίχτες και υβριστές του Θεού. Και τα θύματα του Παϊσίου και του κάθε Παϊσίου δεν πρέπει να μιλήσουν! Γιατί διασύρονται δήθεν! Γιατί στιγματίζονται! Επειδή μίλησαν! Αν είναι δυνατόν! Απόψεις σκοταδιστικές! Ελεεινότητες που διαδίδονται μόνον από άτομα που νιώθουν «αλληλέγγυα» προς όποιον και για όποιον αποκαλύπτονται τέτοιες βρομιές, ίσως γιατί νιώθουν και αυτοί τον κλοιό να στενεύει γύρω τους και για τις δικές τους ανομίες και έκνομες πράξεις…

  Μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευθεί μια τέτοια συμπεριφορά να σπεύδουν κάποιοι να προκαταλάβουν και επηρεάσουν, αφενός την κοινή γνώμη, ασχέτως αν ουδείς τους δίδει πια σημασία, και αφετέρου να δημιουργούν κλίμα υπέρ του Παϊσίου για τους λόγους που έχουμε αναλύσει και ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται. Διότι την δόξα πολλοί απέφυγαν, το χρήμα ουδείς…

  Ανευθυνότητες και ανηθικότητες που διαδίδονται μόνον από υποκείμενα και ανθρώπους της νύχτας που πάντα φοβούνται το φως και την αλήθεια.

  ++++++++++++++++

  Λίγο αργότερα μετά από ένα ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα, την ομάδα αυτή πιστών και υποστηριχτών (έχει αυτό το χάρισμα να σαγηνεύει τα πλήθη και τους αγράμματους) ενίσχυσε και με την παρουσία του νεαρού, έφηβου τότε 17χρονου Βικέντιου. Μετέπειτα γνωστού από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις Αρχιμανδρίτη και όντως φλογερού κληρικού Βικεντίου(Μαλαματένιου), τον οποίο αλίευσε από τα Ιεροσόλυμα στα 17 του έτη…

  http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9685:-sex&catid=20:editorial&Itemid=146

 26. Ο/Η J.P. λέει:

  http://www.kalami.net/

  Oυαί υμίν υποκριταί…
  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ΓΝΩΡΙΖΕ πολύ καλά γιά τα -κάθε μορφής- σκάνδαλα στην Χρυσοβαλάντου, στην Αστόρια. Προτίμησε την απραξία τόσα χρόνια, γιά τις…εισπράξεις.

  Και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ΓΝΩΡΙΖΕ γιά τα σκάνδαλα. ‘Ολα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού… Το πρόβλημα τώρα ΔΕΝ προέκυψε γιά τα »ροζ», αλλά γιά »διαφυγόντα» κέρδη (ρευστό).

  ΓΕΓΟΝΟΣ: ‘Ισαμε την ημέρα ορισμού της Εξαρχίας και της απομόνωσης μητροπολίτη και Επίσκοπου (Χρυσοβαλάντου) στις 4 Νοεμβρίου 2010, ΔΕΝ υπήρχαν καταγγελίες (νομικά) γιά »ροζ» και σχετικά. ΓΕΓΟΝΟΣ: Η τριμελής Εξαρχία υπό τον μητροπολίτη Νικήτα, αρχίζοντας την έρευνα στην Χρυσοβαλάντου, στην Αστόρια (8 Νοεμβρίου 2010), μπήκε κατευθείαν στο »ψητό»: Λογιστικά (βιβλία) και ΟΧΙ σε καταγγελίες γιά σκάνδαλα ροζ, κόκκινα, κίτρινα και @@ μπλε…

  Mην ξεχνάμε: Το χρήμα στις εκκλησίες μπαίνει σε ΡΕΥΣΤΟ και ειδικά στην Χρυσοβαλάντου είναι ΠΟΛΥ. Επίσης, οι εκκλησίες στις ΗΠΑ δεν φορολογούνται…

  ΣΗΜ.: Παίσιος και Βικέντιος αποδείχτηκαν μοναδικοί και ανεπανάληπτοι στην δημιουργία, διαχείριση της πλέον κερδοφόρας ελληνικής εκκλησιαστικής »επιχείρησης» που φιάχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ…

  Τα »ροζ» και τα »πορνό» είναι γιά τους »πτωχούς τω πνεύματι». Επειδή οι υπόλοιποι »ψάχνονται»:
  Η διακεκριμένη σχολιάστρια, δημοσιογράφος, δ/νίς ΦΙΜΠΗ ΣΚΥΛΑΚΗ παρουσιάζει τα άγνωστα »ντοκουμέντα» γιά την εκκλησιαστική κρίση, δηλ. τα »ξεκατινιάσματα» και λοιπά σκάνδαλα, στην Αστόρια. Την ουσία, όχι την…συνουσία.
  (Διαβάστε-Aναλυτικά)

  Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Παίσιο και Βικέντιο; ‘Ηταν κι αυτοί μιά λύση

  ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ… Yπόθεση Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Nέα Υόρκη. Mοναχή τα είπε όλα…
  Σε…»κινηματογραφική ταινία δράματος» έχει εξελιχθεί η υπόθεση, κάθε μέρα διαφορετικά σενάρια κι εξελίξεις. Θυμίζουμε τον »προφητικό» τίτλο του »Κ», 27 Οκτ. ’10: «Από τα »σκύψε ευλογημένη» τέλη της δεκαετίας ’70, στα »όργια» της δεκαετίας ’80 και στα δημόσια »ξεκατινιάσματα» τέλη 2010»… Να τονίσουμε ότι -νομικά- υπεύθυνο και υπόλογο γιά την »Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου» και τα 9 μετόχια της στις ΗΠΑ, από τον Απρίλιο 1998, είναι το οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Η συνέχεια θάχει πολύ »πλοκή», αφού ήδη εμπεριέχει: Σεξ, όργια, χρήμα, οικονομικά συμφέροντα, βυζαντινές και μη ίντριγκες, εξουσία, βρώμικα χτυπήματα-λάσπες και τα λοιπά σχετικά, που μας θυμίζουν λίγο την περίπτωση του πρώην Αμερικής Σπυρίδωνα. Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται και οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν τον Ελληνισμό Αμερικής, την Ομογένεια -ειδικά της Νέας Υόρκης- »κομμάτια» γιά να… »βασιλεύουν» και να εισπράττουν, είναι οι μόνες που…»χαίρονται».

 27. Ο/Η Aδελφή Χριστοδούλη, Κολάσεως 69 λέει:

  H μοναχή Χριστονύμφη, πέταξε τα ράσα, πήγε στο Αστυνομικό τμήμα της Αστόρια και αποκάλυψε πράξεις ακολασίας στη Μονή Χρυσοβαλάντου.

  http://sfrang2.blogspot.com/2010/11/blog-post_08.html

  Φυσικά, θα βγουν «όλα στο φως», το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο κτλ. κτλ.

  • Ο/Η adelfes Chrysovalanties λέει:

   http://usa.greekreporter.gr/?p=3065

   η μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ από την Πατριαρχική Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, έβγαλε τα ράσα και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας και αποκάλυψε όλα όσα γίνονταν επί μακρά σειρά ετών στη Μονή με πρωτουργό τον ηγούμενό της, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο. Στην κατάθεσή της, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε λεπτομερώς και με ονόματα σε διαμειβόμενα εντός της Μονής τα οποία είχαν να κάνουν και με πράξεις ακολασίας, με συμμετοχή ατόμων αμφοτέρων των φύλων, μερικά εκ των οποίων στην αρχή ήταν ανήλικα. Επίσης, η μοναχή παρέδωσε στην Αστυνομία βαλίτσα η οποία περιείχε ρευστό χρήμα ύψους περί το μισό εκατομμύριο δολάρια. Αυτή τη στιγμή, η μοναχή καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε άγνωστο μέρος για λόγους προστασίας και ασφαλείας.

   Leave a Reply

   Σκάνδαλο Παϊσίου: SEX, ψέματα, θρίλερ, videoταινίες και «μήνυμα» προς την 26χρονη Σάρα

   http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9720:-sex-video-qq-26-&catid=20:editorial&Itemid=146

 28. Ο/Η Lakis Velotris λέει:

  Papandrew and Karloutsos used Paisios to torment Iakovos, merging him when Iakovos was gone. NCC prevented Clinton bombing Serbia while Iakovos was Archbishop so Karloutsos arranged the Ligonier bait-and-switch. Meliton of Halkidon was a classmate of Iakovos at Halki and so when Athenagoras wanted Iakovos to succeed Michael in America, the synod chose Meliton but the retired former patriarch Maximos advised Athenagoras “You Arvaniti, listen, just dissolve the Synod and form a new seven member one”. By the time Athenagoras died, Meliton had so poisoned the younger bishops at the Fanar against anything going on in America. When Pope Paul died, Carter sent Iakovos as his personal envoy, only to have the Patriarch veto this as an affront to his authority. From then on, the Fanar Synod decided that Iakovos’ successor would not be from America. In the NY Archdiocese Alex Karloutsos, trained in the political machinery of Richard Dailey’s Chicago rose to prominence as a political fixer. He was well known for going to places like the Aspen Colorado ski resort to become acquainted with the rich and famous. There was much noise about how he invested a large amount of archdiocese funds in the Pelham Esplanade development via Chris Dimitriadis in the 1980s only to have that investment vaporize a decade later. It was also rumored that the archdiocese was the silent investment partner in Gristides Red Apple. Together with Karloutsos was the former political columnist of the Long Island Press, George Douris, who formed HANAC as a welfare subcontractor under mayor Lindsey. They encouraged the formation of the large cult sect of Paisios old calendarites in Astoria with which they could leverage against the political exclusivity of the archdiocese and in this they received much support from Papandreou’s socialist and anti-American regime. When, in 1982, Iakovos sought permission to absorb the now fully new-calendarized Russian Metropolia (after the passing of its leader, Irineos) Iakovos wrote the patriarch that the newcomers were socialist and old calendarites, the letter was leaked to the Greek press by Karloutsos lest his leverage be diluted. When Dimitrios died, Iakovos expected to become Patriarch and sent Karloutsos to Washington to agitate on his behalf. Schemingly, Karloutsos arranged instead that the Turks would not veto any candidate, leading to the election of Bartholomew (Archandonis). Then Bartholomew asked Karloutsos to get his London nephew a Washington job, so Karloutsos used the Archdiocese travel agency and when the agency mistakenly sent the bill directly to Iakovos, for this mysterious “Archandonis”, Karloutsos got fired, being able to falsely claim, “I got fired because of the Patriarch”. Karloutsos went on to set up a bait-switch rouse at Ligonier that led to the fall of Iakovos. The various Orthodox ethnicities, under patriarchal suggestion (the patriarch had already encouraged the formation of SCOBA’s IOCC) had decided to meet to discuss way to bring themselves closer together. But before they even unpacked their luggage, they received telephone calls from Athens Journalists asking why they were planning to declare an American autocephaly and Iakovos patriarch of America. Reading the final decision of this meeting, one gets only a rather bland sentiment of eventual long-term unity. But Karloutsos had set his play into motion and talked the Ukrainian Vsevolod (the only one who didn’t sign) to raise objections with the patriarch in Constantinople. But Vsevolod said nothing at Ligonier other than mildly refusing to sign. Somehow, Karloutsos had connived to get the tempestuous Masonic ecumenist Methodios (Tournas) to wage war against Vsevolod, only enlarging a rather small difference. With this, Bartholomew had the excuse to demand Iakovos retire.

 29. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Σπυρίδων πρ.Αμερικής.
  Συνέντευξη στη National Herald
  Ερωτάται για τα πάνω από 18 εκατομμύρια $, που ξοδεύτηκαν για να κλείσουν υποθεσεις αγίας παιδεραστίας.
  Άλλο ένα δείγμα λέγει του στενόχωρου επιπέδου που έφτασε η εκκλησιαστική ζωή

  Διαδικτιακή πηγή:
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1529

  TNH: How would you comment on the fact that, since 2000, the Archdiocese has defrayed over $18 million in indemnities to the victims of pedophile and homosexual clerics?

  SPYRIDON: I can only be profoundly grieved by such a fact. It damages irreparably the prestige and credibility of our Church.

  I also experience intense sorrow for our believers, the ones who in reality bear the enormous financial burden of these indemnities.

  In the final analysis, such a fact is yet another indication of the worrisome level that our ecclesiastical life has reached.

 30. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Παλιές ιστορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
  Σκάνδαλο της Βοστώνης

  http://www.massnews.com/past_issues/2000/10_Oct/grkorth.htm

  Boston at Center of Global Orthodox Turmoil
  Americans Resisting Greek Authority
  By Paul Moreno

  The Greek Orthodox Church has been wracked by internal dissension in the past year, as a group of Americans object to what they regard as heavy-handed control of their new archbishop, Spyridon, who is attempting to reinforce church authority.

  At the center of this turmoil is Hellenic College/Holy Cross Seminary in Brookline, where Spyridon removed the president and three faculty members who, it is alleged, would not participate in a cover-up of sexual misconduct by a Greek priest.

  The New England Association of Schools and Colleges and the Association of Theological Schools recently issued a warning to the College.

  At a deeper level, the battle between the new archbishop and American membership is a struggle over the identity of the Orthodox Church in America. Spyridon represents the conservative fear that the American Orthodox Church is becoming too modern, secular and democratic as its members become assimilated into American society.

  Others claim that Spyridon is «part of a plot by the Patriarchate in Istanbul to take control of the financially rich Greek Orthodox Church in the US,» says Paul Glastis in US News.

  The fissure is ironic, since Spyridon is the first American-born archbishop in America, and many Americans hoped he would be more accommodating than his predecessor, Iakovos.

  A group of Americans who perceive a worldwide crisis in the Orthodox Church formed an organization called Greek Orthodox American Leaders (GOAL). It is based in Cambridge, and its co-executive directors are Dr. Tom Lelon, a Vice-President at Nichols College and a former president of Hellenic College, and Dr. John Collins, a Cleveland neurosurgeon.

  They created a web site, «Voithia» (Greek for «help») to promote their cause. The Greek Orthodox Church also has a web site.

  The following articles provide more information on the controversy in the Greek Orthodox Church:

  «Growing Pains in American Orthodoxy,» by Terry Mattingly, Gospel Communications Network.
  http://www.antiochian.org/node/18497

  «Discovering Byzantium,» by Jeffrey Sheler, US News.

 31. Παράθεμα: Ο πατριάρχης είναι γυμνός « Ροΐδη Εμμονές

 32. Παράθεμα: Αμείλικτα ερωτήματα για τον Πατριάρχη « Ροΐδη Εμμονές

 33. Ο/Η G.A. λέει:

  National Herald
  Greek Edition

  Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου (Corporation) της Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, που έγινε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, όπως είχε εξαγγείλει ο «Εθνικός Κήρυξ», στα γραφεία της Μονής. Συγκεκριμένα, ο επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο οποίος είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση καθότι τυγχάνει μέλος και γραμματέας του Νομικού Προσώπου, δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση διότι οι νομικοί σύμβουλοι της Μονής απαγόρευσαν τη συμμετοχή του νομικού του συμβούλου, ομογενή δικηγόρου Γεωργίου Ραζή. Εν τω μεταξύ, με συνέντευξή του στον «Ε.Κ.», ο ηγουμενεύων Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας δίνει την δική του εκδοχή στα γεγονότα, τονίζοντας πως «πέντε φορές προσκλήθηκε να εισέλθει ο Επίσκοπος Βικέντιος στη συνεδρίαση, αλλά αρνήθηκε». Ακόμα, ο επίσκοπος Ηλίας αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα εκείνων που διορίστηκαν στο καινούργιο Νομικό Πρόσωπο (Corporation), λέγοντας ότι «θα τα μάθει η Ομογένεια όταν έλθει η ώρα». (Ολόκληρη η συνέντευξή του επισκόπου Ηλία στη σελίδα 6).

  Τονίζεται ότι ελέχθη στον επίσκοπο Βικέντιο να εισέλθει στη συνεδρίαση μόνος του, άνευ της παραστάσεως του δικηγόρου, πλην όμως αρνήθηκε. Εκλήθη επί τόπου η Αστυνομία στην οποία αμφότερα τα μέρη, ήτοι του επισκόπου Βικεντίου και των αξιωματούχων της Μονής, κατέθεσαν τις αναφορές τους.

  Στη συνεδρίαση προέστη ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ τον Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο εκπροσώπησε ο σημερινός ηγουμενεύων της Μονής, επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας. Παρόντες ήταν πέντε δικηγόροι της Μονής.

  Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε η αποπομπή του μητροπολίτη Παϊσίου και του επισκόπου Βικεντίου από το Νομικό Πρόσωπο και η αντικατάστασή τους με άλλα άτομα. Μετά το πέρας της συνεδρίασης εκδόθηκε στην Αγγλική ανακοινωθέν το οποίο αναφέρει τα εξής:

  Ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο
  Στις 21 Ιανουαρίου 2011 συνήλθε δεόντως σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Υπήρχε απαρτία των μελών. Είχε αποσταλεί νομίμως ειδοποίηση στον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο και είχε προσκληθεί να παραστεί, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγίας Ειρήνης επικύρωσε την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Παϊσίου και του Επισκόπου Βικεντίου ως μελών του Συμβουλίου και δεόντως διόρισε νέα μέλη».

  Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στη συνέχεια όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση, πλην του Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα, πήγαν στη Τράπεζα παρουσίασαν την αλλαγή που μόλις είχαν κάνει στη σύνθεση των μελών του Νομικού Προσώπου και ζήτησαν να ξεπαγώσουν οι λογαριασμοί και να αντικατασταθούν στους λογαριασμούς οι υπογραφές των κ. Παϊσίου και Βικεντίου, με την υπογραφή του ηγουμενεύοντος, Επισκόπου Φιλομηλίου Ηλία. Το Νομικό Τμήμα της Τράπεζας μελετά το θέμα.

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, ο τελευταίος αρνήθηκε να μιλήσει και μας παρέπεμψε στον δικηγόρο του Γεώργιο Ραζή.

  Οπως είπε στον «Ε.Κ.» ο κ.Ραζής, «πριν δύο μέρες λάβαμε ειδοποίηση για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (Board of Trustees)». Στην ερώτηση από πού λάβατε την ειδοποίηση, είπε: «Δεν ξέρω, κάποιος μας την έστειλε, είχε ημερομηνία 18 Ιανουαρίου και καλούσε συνεδρίαση για την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 11 η ώρα το πρωί στη διεύθυνση 37-07 23rd Avenue Astoria, αλλά δεν υπάρχει τέτοια διεύθυνση, αυτό είναι λάθος. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να θεωρηθεί και εγκριθεί η αλλαγή εκείνων που είχαν δικαίωμα υπογραφής στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ο διορισμός νέων αξιωματούχων και η διεξαγωγή άλλων παρόμοιων ενεργειών που πιθανόν να προκύψουν έννομα κατά τη συνεδρίαση».

  Ο κ. Ραζής συνέχισε λέγοντας πως «πήγαμε με τον επίσκοπο Βικέντιο ως νομικός του σύμβουλος και μ’ έναν στενογράφο στη συνεδρίαση διότι ήθελα όλα να είναι γραφτά κι όχι σου είπα και μου είπες. Ενας δικηγόρος από το Τέξας, ο Τζον Ζαβιτσάνος κι ένας ακόμα -υπήρχαν πέντε δικηγόροι εκεί δεν με άφησαν να μπω. Οταν άνοιξα την πόρτα να μπω αυτός από το Τέξας με έσπρωξε έξω λέγοντάς μου ότι δεν θα μπεις μέσα. Μου είπαν δεν θα αντιπροσωπεύσεις τον Βικέντιο, δεν θα συμμετάσχεις στη συνεδρίαση, δεν είσαι προσκεκλημένος, μου είπαν ότι είναι ιδιωτική η συνεδρίαση (private meeting) και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε».

  Στην ερώτηση αν είχε το δικαίωμα ο Βικέντιος να αντιπροσωπευθεί από νομικό σύμβουλο, είπε, «βεβαίως» και διερωτήθηκε: «Αυτοί (οι δικηγόροι) δεν αντιπροσώπευαν κάποιον, γιατί βρίσκονταν εκεί; Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπήκε στη συνεδρίαση ούτε ο επίσκοπος Βικέντιος».

  Ακόμη, ο κ. Ραζής είπε ότι «τηλεφώνησα στην Αστυνομία και ήλθε και η οποία μας είπε να πάτε στο δικαστήριο, κι εδώ ακριβώς βρισκόμαστε». Είπε επίσης πως «στην Αγία Γραφή αναφέρεται απόδοτε ουν τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού, τω Θεώ» που σημαίνει ότι ο Βικέντιος παραιτήθηκε μόνο από αναπληρωτής ηγούμενος από τίποτε άλλο». Τόνισε πως «κανονικά ο Βικέντιος ως γραμματέας του Νομικού Προσώπου έπρεπε να κρατήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης, τι έγινε εκεί;».

  «Μας άφησαν έξω από το γραφείο επί μισή ώρα, μέσα στο χιόνι και το κρύο, μέχρι να έλθει η Αστυνομία, μα είναι αυτά ανθρώπινα πράγματα; Αυτά είναι απίστευτα. Ηλθε η Αστυνομία πήρε από εμάς αναφορά, πήρε και από αυτούς κι έκανε την έκθεσή της», τόνισε και συμπλήρωσε πως «έπρεπε να ζητήσω από την Αστυνομία να τους συλλάβει».

  Είπε ακόμα ότι «εν τω μεταξύ ο Επίσκοπος Βικέντιος ήταν μέσα στο δρόμο έβλεπε προς το μέρος της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης έκανε το σημείο του σταυρού κι έκλαιγε» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει τίποτε εναντίον του Βικεντίου».

  Ο κ. Ραζής υπογράμμισε πως «όσα έκαναν είναι παράνομα» και εξήγησε: «κατ’ αρχήν απαιτούνται δέκα μέρες για την αποστολή ειδοποίησης για έκτακτη συνεδρίαση κι όχι με e-mail αλλά εγγράφως στην τελευταία γνωστή ταχυδρομική διεύθυνση. Επίσης η διεύθυνση στην οποία κάλεσαν τη συνεδρίαση ήταν λάθος. Είχαν ανακοινώσει πως η συνεδρίαση ήταν για συγκεκριμένο σκοπό κι εκείνοι εξέλεξαν Συμβούλιου Trustees ενώ δεν υπήρχε τίποτε στην πρόσκληση που να μιλά για εκλογή Trustees».

  Και συνέχισε: «Δεν ξέρουμε ποιος συγκάλεσε αυτή τη συνεδρίαση διότι δεν την υπέγραψε κανείς. Ποιοι άλλοι προσκαλέστηκαν; Θα ζητήσω να δώσουν ένορκη κατάθεση. Ποιος είχε την εξουσία να προβεί σ’ αυτούς τους διορισμούς; Ποιος είχε το δικαίωμα να ψηφίσει σ’ αυτή την έκτακτη συνεδρίαση; Δεν μπορείς αν ψηφίσεις με πληρεξούσιο, δεν μπορείς να μεταβιβάσεις την ευθύνη. Ο μόνος που ήταν εκεί και δεν του επετράπη η είσοδος ήταν ο Βικέντιος. Ο γραμματέας του Νομικού Προσώπου (Corporation) πρέπει να βεβαιώσει ποια είναι να μέλη που θα ψηφίσουν, κι αυτό δεν το έκαναν. Εάν δεν μπορούν να υπογράψουν με το πληρεξούσιο δεν υπάρχει απαρτία, διότι η απαρτία προϋποθέτει δύο επί τριών».

  Στην ερώτηση τι προτίθεστε να κάνετε από εδώ και πέρα είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω για ευνόητους λόγους» και πρόσθεσε πως «όλες οι επιλογές είναι ανοικτές σε μας, αλλά θα γίνει μεγάλη ακαταστασία (mess). Ο Βικέντιος έπειτα από σαράντα χρόνια αφοσίωσης σ’ αυτή την εκκλησία είναι σήμερα άστεγος και χωρίς χρήματα», τόνισε.

  Ο Επίσκοπος Ηλίας εξηγεί στον «Ε.Κ.» για τη συνεδρίαση της Μονής
  Συνέντευξη στον Θεόδωρο Καλμούκο

  Ο Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας, ηγουμενεύων της Μονής Χρυσοβαλάντου, με συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» αναφορικά με τη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου (Corporation) της Μονής, τόνισε ότι «πέντε φορές οι νομικοί μας σύμβουλοι είπαν στον Απαμείας να εισέλθει στη συνεδρίαση, αλλά εκείνος αρνήθηκε» και συμπλήρωσε πως «δεν επιτρέπεται να μπει με δικηγόρο». Για τη συνεδρίαση είπε ότι «έγινε αυτό που γράψαμε στο ανακοινωθέν, το οποίο παρακάλεσα να σας το στείλουν, αυτό έγινε κι ότι η Εταιρεία συσκέφθηκε γενικά για την καλή πορεία της Ιεράς Μονής». Στην ερώτηση ποιοι είσαστε παρόντες στη συνεδρίαση, απάντησε: «Οι εκπρόσωποι των μελών, ο Μητροπολίτης Νικήτας εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεολήπτου, κι εγώ εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παϊσίου και νομικοί σύμβουλοι, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά είχαμε καλέσει ορισμένους να μας βοηθήσουν στις διάφορες συζητήσεις και θέματα τα οποία δεν θα τα συζητήσω τώρα διότι δεν είναι της ώρας, αλλά έπρεπε να γίνει μία διάσκεψη για να τοποθετήσουμε τα θέματα και να σκεφθούμε τι πρέπει να γίνει διότι εμείς φροντίζουμε και προσπαθούμε το καλύτερο για την Εκκλησία, για τη Μονή και τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα».

  Αναφορικά με το ανακοινωθέν και την αποπομπή από το Νομικό Πρόσωπο, του Παϊσίου και του Βικεντίου, είπε ότι «αυτή ήταν η νομική απόφαση που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες και σύμφωνα με τα προηγούμενα. Ο Επίσκοπος Απαμείας εκλήθη αλλά δεν ήλθε μέσα στη συνεδρίαση».

  Στην ερώτηση, οι πληροφορίες λένε ότι δεν του επέτρεψαν οι νομικοί σας σύμβουλοι να μπει μέσα με τον νομικό του σύμβουλο, ο Επίσκοπος Ηλίας είπε: «Οχι, λάθος και είναι κακές οι πληροφορίες, σας παρακαλώ να γράψετε χάριν της αληθείας ότι πέντε φορές μάλιστα οι νομικοί μας σύμβουλοι του είπαν να περάσει, αυτή δεν ήταν δημόσια συνεδρίαση αλλά για το Corporation κι όσοι είναι trustees του Corporation έχουν το δικαίωμα να είναι εκεί, ένας εξ’ αυτών ήταν κι ο Απαμείας, αλλά δεν ήλθε στη συνεδρίαση».

  Στην ερώτηση ότι ήλθε με τον δικηγόρο του και δεν επιτράπηκε η είσοδος στον δικηγόρο του, απάντησε «δεν επιτρέπεται να μπει με δικηγόρο, αυτό εξηγήθηκε εκεί, του είπαν περάσετε εσείς Αγιε Απαμείας να λάβετε μέρος».

  Σε διευκρινιστική ερώτηση, πώς εσείς είχατε πέντε δικηγόρους κι ο Βικέντιος δεν μπορούσε να έχει ούτε έναν, σημείωσε: «Διότι εκεί δεν ήταν μέρος για δίκη, ήταν συνεδρίαση του Corporation και ζητήσαμε βοήθεια να υπάρχουν μερικοί δικηγόροι για τα θέματα που θέλαμε να συζητήσουμε». Στην ερώτηση, είχατε αποφασίσει να τον βγάλετε τον Βικέντιο, είτε ερχόταν είτε όχι στη συνεδρίαση, απάντησε ότι «αυτή είναι η απόφαση της Εταιρείας(Corporation)».

  Στην ερώτηση ποιος προήδρευσε είπε πως «ήμουν εγώ και ο Δαρδανελίων, ο οποίος τρόπον τινά ήταν ο πρόεδρος που είναι και Μητροπολίτης».

  Ερωτηθείς, εσείς και ο Μητροπολίτης Νικήτας δεν θεωρήσατε σωστό ως άνθρωποι της Εκκλησίας και συνεπίσκοποι να βγείτε μέχρι την πόρτα και να τον προσκαλέσετε αντί να στείλετε τους δικηγόρους, είπε, «όχι διότι η πρόσκληση είχε γίνει καθώς έπρεπε, είχε πάρει την πρόσκληση με γράμμα και με e-mail».

  Στην ερώτηση πώς προσκαλέσατε στη συνεδρίαση τον Παϊσιο και τον Βικέντιο αφού λέτε ότι είχαν παραιτηθεί, είπε «διότι ήταν μέλη του Corporation» και στην διευκρίνιση, τους παραιτήσατε και τους δύο από το Corporation τώρα, απάντησε «μάλιστα».

  Ερωτηθείς με ποιους τους αντικαταστήσατε, απάντησε πως «αυτό δεν έχει καθοριστεί τελικά και γι’ αυτό θα προτιμούσα να μη το συζητήσουμε». Σε άλλη ερώτηση, αφού στο ανακοινωθέν λέτε ότι διορίσατε καινούργια μέλη, δηλαδή δεν το κάνατε, λέτε ψέματα στο κόσμο, είπε ότι «το κάναμε αυτό, αλλά θα βγουν λίγο αργότερα».

  Στην ερώτηση γιατί δεν τα βγάζετε τώρα, η Ομογένεια δεν έχει το δικαίωμα να γνωρίζει», είπε, «ε, καλά θα το μάθει ο κόσμος όταν έλθει η κατάλληλη ώρα».

  Στην ερώτηση, σάς είχε δώσει γραμμή το Πατριαρχείο να τους βγάλετε, απάντησε όιτ «το Πατριαρχείο έχει δεχθεί την παραίτησή τους, αυτό εννοεί τρόπον τινά ότι σταμάτησαν όλες οι σχέσεις τους με τη Μονή». Στην ερώτηση ότι εδώ στην Αμερική υπάρχει και ο νόμος της Πολιτείας, είπε «ναι και γι’ αυτό κάναμε τη συνεδρίαση».

  Ερωτηθείς γιατί έπειτα από τη συνεδρίαση πήγατε στη Τράπεζα, είπε: «Για να αρχίσουμε τη διαδικασία για την αλλαγή των ονομάτων στους λογαριασμούς. Για όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν διαδικασίες δεν γίνονται διά μιας, πήγαμε στην τράπεζα για να δούμε τι πρέπει να γίνει και να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα της Τραπέζης».

  Στην ερώτηση τι θα κάνετε από εδώ και πέρα, ποιο είναι το επόμενο βήμα σας, είπε: «Δεν ξέρω, δεν έχομε καθορίσει, πρέπει να μελετήσουμε τα θέματα για να δούμε τι είναι το επόμενο». Είπε ακόμα ότι «γίνεται ενημέρωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

  Αναφορικά γιατί ήλθε η Αστυνομία έξω από το γραφείο που συνεδριάζατε, είπε ότι «δεν ξέρω, εμείς δεν καλέσαμε Αστυνομία». Ερωτηθείς γιατί εξακολουθούν να διαμένουν στη Μονή άνδρες, γυναίκες, ανδρόγυνα, παιδιά, τι είδους Μοναστήρι είναι αυτό, είπε πως «είναι άνθρωποι οι οποίοι σχετίζονται με τη Μονή και το έργο της κι έτσι βρήκα τα πράγματα κι έτσι τα έχω αφήσει προς το παρόν».

  Σχετικά αν μετάνιωσε που δέχθηκε να γίνει ηγουμενεύων με όλα αυτά τα προβλήματα, απάντησε: «Εγώ είμαι στρατιώτης της Εκκλησίας, με παρακάλεσε το Πατριαρχείο να έλθω να βοηθήσω, τι θα πει αν μετάνιωσα; Μου ζήτησε η Εκκλησία να κάνω κάτι κι εγώ προσπαθώ το καλύτερο. Να κρατήσουμε την εκκλησία ανοικτή, να υπηρετήσουμε τον κόσμο με τις πνευματικές ανάγκες, εν τω μεταξύ υπάρχουν κι άλλα θέματα στη μέση που προσπαθούμε με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο να τα φέρομε εις πέρας».

 34. Ο/Η Ιερομόναχος Αυνάν λέει:

  Αμαρτίαι ηγουμένων παιδεύουσι το Φανάρι

  22 1 2011.

  Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται η υπόθεση της μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο υπάγεται απευθείας. Και το ερώτημα είναι ποιος και πότε θα αποφασίσει να τον κόψει για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι πιστοί ζητούν εξηγήσεις και εκκλησιαστικό σκαμνί για την υπόθεση των καταγγελιών του αναπληρωτή ηγουμένου, Επισκόπου Απαμείας Βικέντιου, κατά του ηγουμένου Μητροπολίτη Τυάνων Παΐσιου ότι κακοποίησε ακόμη και τον αδελφό του. Ιστορίες και καταγγελίες για όργια που τραυματίζουν την εικόνα του Πατριαρχείου σε μια χώρα που ανάλογες καταγγελίες τις κυνηγάνε σαν ξερολούκουμο τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι.

  Ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, ο ανακριτής που έστειλε το Φανάρι στη Νέα Υόρκη για να ερευνήσει επιτόπου το θέμα, ζητεί την άμεση και παραδειγματική τιμωρία του Παΐσιου. Ο ίδιος ο πρώην ηγούμενος που μένει τώρα στην Αθήνα ζητεί από τον Πατριάρχη ακρόαση, αλλά ο Βαρθολομαίος ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να τον δει και του έχει απαγορεύσει να περάσει ακόμη και απ’ έξω από εκκλησία. Όσο για τον καταγγέλλοντα Βικέντιο, τους έχει κάνει όλους μαλλιά κουβάρια στη Νέα Υόρκη, στην οποία επέστρεψε, παρά την εντολή της Συνόδου του Πατριαρχείου να μείνει μακριά. Και όχι μόνο αυτό, δέσμευσε και χρήματα του πάμπλουτου μοναστηριού σε αμερικανικούς λογαριασμούς. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια Αμερικανών αστυνομικών που κάνουν χάζι τους καβγάδες των Ελλήνων ρασοφόρων. Με μια λέξη μύλος και ένα απερίγραπτο κουβάρι. Και ποιος να το ξεμπλέξει…

  http://www.paraskevi13.com/?p=15917

 35. Ο/Η Παρθενόπη Καραμπογιά λέει:

  μερικοί αγαπούν το πατριαρχείο

  πχ ο Αλέξης Τσίπρας

  • Ο/Η Πρίνος 6 λέει:

   Ωραίος Αριστερός.
   Ο Επαναστάτης του γλυκού νερού και ο πατριάρχης που θάβει τα σκάνδαλα.

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Αρχιεπίσκοπος του Βελγίου Andrè-Joseph Leonard¨»γιαουρτώνεται» για τη στάση του στις εκτρώσεις και για τη συγκάλυψη των σκανδάλων παιδεραστίας.

 37. Ο/Η Lady F. λέει:

  http://www.ekirikas.com/article/76337

  Προς καθαίρεση οδηγούνται Παϊσιος και Βικέντιος

  Aνάλυση του Θεόδωρου Καλμούκου
  ΒΟΣΤΩΝΗ. Δύο πράγματα φαίνεται να σηματοδοτεί και να δρομολογεί ουσιαστικά η τελευταία απόφαση της Συνόδου του Πατριαρχείου, για τους Παϊσιο και Βικέντιο, συγκάλυψη ή καθαίρεση. Μία τρίτη εκδοχή για ισόβια αργία θα ήταν μία πρωτοφανής, όσο και επικίνδυνη λύση.

 38. Ο/Η Kάποιος λέει:

  16 Απριλίου 2011, 17:41 EEST

  Sigmalive

  Μια καταγγελία 20χρονης ότι πριν από 17 χρόνια δέχθηκε άσεμνη επίθεση από τον ιερέα της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες, αναστατώνει την κοινότητα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 20χρονης, ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, οι οποίοι ήταν ανάδοχοι γονείς της, την κακοποιούσαν και τη βασάνιζαν. Τους ισχυρισμούς απορρίπτουν οι κάτοικοι της κοινότητας ως ανυπόστατους και συκοφαντικούς.

  Η καταγγελία της 20χρονης διερευνάται από την αστυνομία ενώ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την εκκλησία οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω. Εκφράζουν παράλληλα την αντίθεσή τους στην άδικη, όπως υποστηρίζουν, απομάκρυνση του ιερέα τους

  Οι κάτοικοι της κοινότητας ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος ιερέας άλλαξε προς το καλύτερο τη νεολαία της κοινότητας με την κατήχηση και τον εκκλησιασμό.

  Σημειώνεται ότι η υπόθεση διερευνάται παράλληλα και από την εκκλησία
  . http://www.inews.gr/147/diamartyries-stous-ergates-gia-apomakrynsi-tou-ierea.htm

  Oι κάτοικοι όμως πήραν το μέρος του παπά

  http://www.alitheiaportal.com/alitheia/koinonia/kazani-pou-brazei-oi-ergates-logo-tou-ierea.html
  Καζάνι που βράζει οι Εργάτες λόγω του ιερέα

  Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011

  Με καζάνι που βράζει μοιάζει το χωριό Εργάτες. Οι πλείστοι κάτοικοι του χωριού δεν παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής διαμαρτυρόμενοι για την Αργία που τέθηκε ο ιερέας του χωριού.

  Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του ναού την ίδια ώρα που λειτουργούσε άλλος ιερέας που στάληκε από την Μητρόπολη Ταμασού. Από νωρίς το πρωί στους Εργάτες έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρείχαν ασφάλεια στον ιερέα. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση οι αστυνομικοί επενέβησαν για την τήρηση της τάξης.

  Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας αποφάσισε να μεταθέσει τον τελούντα σε Αργία ιερέα των Εργατών ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του στην Αστυνομία. Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι δόθηκε η ευκαιρία στον ιερέα να μετατεθεί κάπου άλλου ώστε να σταματήσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο που ξέσπασε.

  Το θέμα με την καταγγελία εναντίον του ιερέα παραπέμφθηκε ενώπιον ποινικού Δικαστηρίου. Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Ησαϊας, η απόφαση για την τύχη του ιερέα είναι οριστική και αμετάκλητη και εδράζεται στους ιερούς κανόνες. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ησαϊα, για το θέμα έγινε ανεξάρτητη και ακριβοδίκαιη εκκλησιαστική έρευνα η οποία κατέδειξε κάποια αποτελέσματα που οδήγησαν στην αργία του ιερέα. Πάντως, οι κάτοικοι του χωριού θεωρούν ότι ο ιερέας είναι αθώος.

 39. Ο/Η Βογόμιλος λέει:

  Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
  Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

  Υπέρ των δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου τάχθηκε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κατά την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Ο Αλέξης Τσίπρας, που προηγουμένως ταξίδεψε στην Άγκυρα, επισκέφθηκε την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου το πρωί. Αμέσως κατευθύνθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και αφού άναψε κερί παρέστη στην Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστατούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Στη συνέχεια μαζί τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ανήλθαν στην αίθουσα του Θρόνου όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή για τους προστάτες των Γραμμάτων Τρεις Ιεράρχες.

  Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Πατριαρχικό Γραφείο. Παρόντες ήταν και οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Κωνσταντίνος και Πέργης Ευάγγελος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας, η υπεύθυνη του κόμματος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική της Π.Γ. Πένα Δούρου, ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος τμήματος εξωτερικής πολιτικής του Συνασπισμού καθώς και άλλοι συνεργάτες του κόμματος.

  «Ο Συνασπισμός βέβαια έχει σχέσεις χρόνια τώρα (σ.σ. εννοεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο). Ήταν πρώτη φορά για εμένα. Συνάντησα έναν άνθρωπο με οξυδέρκεια με κατανόηση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από τις παρεμβάσεις του στα φλέγοντα ζητήματα των καιρών, το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, για τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης και του εκφράσαμε την στήριξή μας. Ήρθα εδώ άλλωστε και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συζητήσαμε για το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα αίτημα το όποιο κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε ήδη να είχε ικανοποιηθεί. Μου εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτή τη χρονιά που συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από το κλείσιμο της Σχολής, ίσως είναι μια καθοριστική χρονιά για την άσκηση πίεσης προκειμένου να επαναλειτουργήσει», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
  «Βεβαίως είχαμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε και για τις συνολικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα συμπεράσματά μας είναι θετικά και ελπίζουμε να εντείνει αυτές τις προσπάθειες πάντοτε στην κατεύθυνση της συμφιλίωσης των λαών και της σύσφιγξης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα του Πατριαρχείου αλλά και η εύφλεκτη περιοχή μας να βρει σταθερότητα και ειρήνη».
  Σε ερώτηση πως αξιολογεί τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην περιοχή ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αναμφίβολα είναι ένας θετικός ρόλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου και στα σχέδια του Πατριαρχείου μετατροπής του σε Κέντρο Οικολογίας και Διαθρησκειακού Διαλόγου.

  Προηγουμένως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε παρουσιάσει τον Πρόεδρο του Συνασπισμού στους παριστάμενους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τους Τρεις Ιεράρχες στην Αίθουσα του Θρόνου. Μιλώντας ο κ. Τσίπρας, παρουσία ιεραρχών του Θρόνου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη Βασιλείου Μπορνόβα, αρχόντων του Πατριαρχείου, των λυκειαρχών και πλήθους κόσμου είπε:

  «Παναγιώτατε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και είναι ευτυχής η συγκυρία που έτυχε το ταξίδι να συμπέσει με μια ιδιαίτερα σημαντική γιορτή για την Ορθοδοξία. Μια γιορτή που συμβολίζει την αξία της γνώσης, μια αξία διαχρονική και ιδιαίτερα σημαντική στις μέρες μας. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε σε ένα ταξίδι που είχαμε στην Άγκυρα και ήθελα να πω ότι ο Συνασπισμός της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας υποστηρίζει σταθερά όλα τα χρόνια ύπαρξής του την προσέγγιση των δύο χωρών. Αυτό που αργότερα ονομάστηκε Ελληνοτουρκική φιλία δηλαδή την επίλυση των διαφορών μέσα από το διάλογο. Παράλληλα όμως στηρίζει σταθερά και τα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μιλώντας σας όχι μόνο ως εκπρόσωπος του Συνασπισμού, ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και ως αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής αριστεράς θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ευρωπαϊκή αριστερά στηρίζει σταθερά τα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πηγάζουν από τις διεθνείς συμβάσεις, από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, συμβάσεις που πιστεύουμε ότι η Τουρκία υποχρεούται να τηρήσει, πόσο δε μάλλον εφόσον βρίσκεται σε ενταξιακό δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

  Και ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η σημερινή συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθότι στις μέρες μας αυτό που κάποιοι ονομάζουν οικονομική κρίση εμείς θα λέγαμε ότι είναι κρίση κοινωνική και πολυδιάστατη, κρίση σε όλα τα επίπεδα. Παίρνει σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη μας διαστάσεις τραγωδίας. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι πλέον φαινόμενα που παίρνουν πανδημικά χαρακτηριστικά και βλέπουμε στην περιοχή μας κοινωνικές εξεγέρσεις. Εμείς θα λέγαμε δίκαιες. Και θα θέλαμε με αυτή την ευκαιρία και την παρουσία μας εδώ να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς, σε όλους όσοι αγωνίζονται για ελευθερία, δικαιοσύνη και προκοπή. Και θα ήθελα κλείνοντας να μου δώσετε την ευκαιρία να εξάρω την σημαντική παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης, είτε αυτό έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, τον διαθρησκειακό διάλογο, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κρίσιμος για την εποχή μας, είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τις οποίες τιμούμε και ενθαρρύνουμε. Θα ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να μας δεχθείτε και να ακούσετε τις σκέψεις μας πάνω στα κρίσιμα αυτά προβλήματα».

 40. Ο/Η GrAst λέει:

  Χιονοστιβάδα εξελίξεων και αποκαλύψεων συγκλονίζει την ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ

  http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9574:2010-11-02-12-48-00&catid=100:2010-04-14-14-58-11

 41. Παράθεμα: O ΣΥΡΙΖΑ, το Φανάρι και οι «Τρείς Ιεράρχες» « Ροΐδη Εμμονές

 42. Ο/Η Μίνως λέει:

  Το γκρικ souvlaki panigiri της μονής φέτος είχε αναδουλειές

 43. Ο/Η Mefisto λέει:

  Απέτυχε απόπειρα κλοπής των βαρύτιμων ταμάτων του ειδώλου της θεάς Χρυσοβαλάντου. Θωρακισμένο το γυαλί της βιτρίνας του

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1739

 44. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο αγιος προστάτης της ιερής παιδεραστίας πατριάρχης Βαρθολομαίος κοροϊδεύει.

  Ο αργός μητροπολίτης Παϊσιος (έγκλειστος υποτίθεται σε μοναστήρι της Καλύμνου) με τον μητροπολίτη Γλυφάδας την Πρωτοχρονιά.

  http://paisiosscandal.wordpress.com/2012/01/31/metropaliton-paisios-in-glyfada-should-have-been-in-kalymnos/

  Metropaliton Paisios in Glyfada .Should have been in Kalymnos.

  January 31, 2012

  μητροπολίτης Τυάνων Παΐσιος στο μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας

  Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/01/2012

  Ο 62χρονος πανιερώτατος μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος (κατά κόσμον ᾿Εμμανουήλ Λουλουργᾶς ), πρώην ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας, βρέθηκε σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ι.Μ. Γλυφάδας, όπου ο σεβασμιώτατος κ. Παύλος, τέλεσε την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία και έκοψε την Βασιλειόπιτα. Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, παραδίδοντας το κομμάτι πίτας στον κ. Παϊσιο, του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

  Υπενθυμίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιβάλει την κανονική ποινή της αλειτουργησίας από κάθε ιεροπραξία στον μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο.

  http://paisiosscandal.wordpress.com/2012/01/31/metropaliton-paisios-in-glyfada-should-have-been-in-kalymnos/

  • Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

   Ο 62χρονος πανιερώτατος μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος (κατά κόσμον ᾿Εμμανουήλ Λουλουργᾶς ), πρώην ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας, βρέθηκε σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ι.Μ. Γλυφάδας, όπου ο σεβασμιώτατος κ. Παύλος, τέλεσε την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία και έκοψε την Βασιλειόπιτα. Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, παραδίδοντας το κομμάτι πίτας στον κ. Παϊσιο, του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

   Υπενθυμίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιβάλει την κανονική ποινή της αλειτουργησίας από κάθε ιεροπραξία στον μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο.

   http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=1447

 45. Ο/Η Μefisto λέει:

  Πάνω από σαράντα εκατομμύρια δολάρια.η περιουσία του Super Market θαυμάτων της Χρυσοβαλατου.

  Η Μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ αποσχηματίσθηκε, και παρέδωσε στην Αστυνομία 280 χιλιάδες δολάρια σε ρευστό και χρυσές λίρες.

  Ομογενής που συμμετείχε σε οργιακές καταστάσεις, αποκάλυψε τα πάντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με ενυπόγραφη επιστολή. Επίσης, κατέθεσε στο FBI και στην Αστυνομία της Αστόριας

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8515

  Καλούνται σε απολογία στο Φανάρι Παϊσιος και Βικέντιος- Εκλογή νέου ηγουμένου

  Ημ. Δημοσίευσης: Feb 23, 2012

  Πηγή: Εθνικός Κήρυκας, του Θεόδωρου Καλμούκου

  Αμφότεροι οι ιεράρχες, Παϊσιος και Βικέντιος τελούν σε αργία και απαγόρευση από κάθε ιεροπραξία από τον Δεκέμβριο του 2007. Το Πατριαρχείο με πρότερη απόφαση του είχε δώσει εντολή στον μεν Μητροπολίτη Παϊσιο να μεταβεί σε Μονή στην Κάλυμνο, στον δε Επίσκοπο Βικέντιο να μεταβεί σε Ασκητικό Κάθισμα ή Κελί στην Πάτμο. Από όσο μπορεί να γνωρίζει ο αμφότεροι δεν μετέβηκαν στις προαναφερθείσες νήσους, αλλά ο μεν κ. Παϊσιος διαμένει στην Αθήνα, ο δε κ. Βικέντιος στη Νέα Υόρκη.Όπως είχε γράψει ο στις 30 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε στείλει το τελευταίο τελεσίγραφο προς τον Επίσκοπο Βικέντιο, στο οποίο του έλεγε να φύγει από την Αμερική μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλιώς θα του επιβληθούν εκκλησιαστικές κυρώσεις.

  Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε στείλει γράμμα στον Επίσκοπο Βικέντιο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2011 στο οποίο του έλεγε ότι η Σύνοδος δεν αποδέχθηκε το αίτημά του να παραμείνει στην Αμερική και του έδινε εντολή να φύγει πάραυτα για τη νήσο Πάτμο και να εγκαταβιώσει σε Ασκητικό Κάθισμα, σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί από τη Σύνοδο στις 6 Οκτωβρίου 2011.

  Ο Επίσκοπος Βικέντιος είχε υποβάλει αίτημα στον Πατριάρχη να του επιτρέψει να παραμείνει στην Αμερική επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και βασικούς πρακτικούς λόγους επιβίωσης, πλην όμως με την τελευταία επιστολή του ο Πατριάρχης την 24η Νοεμβρίου τού διαμήνυσε ότι η Σύνοδος εμμένει στην απόφασή της πως πρέπει να αποχωρήσει πάραυτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περίπτωση που δεν υπακούσει θα υπάρξουν κυρώσεις για ανυπακοή.

  Αμφότεροι έχουν υπογράψει τα σχετικά έγγραφα παραιτήσεώς των από τα δικαιώματά τους στη Μονή και τα Μετόχια της, η ακίνητη περιουσία των οποίων έχει περιέλθει στην κυριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η οποία σύμφωνα με γνώστες των πραγμάτων εκ των έσω υπολογίζεται σε πάνω από σαράντα εκατομμύρια δολάρια.

  Η υπόθεση της Μονής Χρυσοβαλάντου ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με τις δύο παραιτήσεις του τότε ηγουμένου της, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου την 1η και την 5η Οκτωβρίου 2010. Στη συνέχεια, υπήρξε η αποκάλυψη από τον «Ε.Κ.» για ηθικής φύσεως ζητήματα εντός της Μονής με τον Μητροπολίτη Παϊσιο, ενώ ομογενής που διέμενε επί δέκα τρία χρόνια εντός της Μονής, ήταν εξ απορρήτων του κ. Παϊσίου και συμμετείχε σε οργιακές καταστάσεις, αποκάλυψε τα πάντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τόσο προφορικά, όσο και με ενυπόγραφη επιστολή του γραπτώς πέρυσι τον Οκτώβριο. Επίσης, κατέθεσε στο FBI και στην Αστυνομία της Αστόριας.

  Η Μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ αποσχηματίσθηκε, δηλαδή έβγαλε τα καλογερικά ράσα, ενώ παρέδωσε στην Αστυνομία 280 χιλιάδες δολάρια σε ρευστό και χρυσές λίρες.

 46. Ο/Η Μefisto λέει:

  http://www.thenationalherald.com/article/53931

  Paisios and Vikentios are Summoned to the Ecumenical Patriarchate – New Abbot Elected

  Philip Vorgias
  wrote on
  February 23, 2012
  6:10 PM

  Formal apology? They should be BOOTED out of the Church! The Roman Catholic Church has almost been destroyed by Clergy corruption, do we have to allow corrupt administrators in our Church to continue to pollute it?

 47. Ο/Η Αποκάλυψη τώρα! λέει:

  Ο Σπύρος Μαλαματένιος, αδελφός του Επισκόπου Βικεντίου, αποκαλύπτει τον Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο

  BΟΣΤΩΝΗ. Ο Σπύρος Μαλαματένιος, αδελφός του Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», αποκαλύπτει νέα στοιχεία σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου (Λουλουργά), πρώην ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας, μεταξύ των οποίων και για σεξουαλική κακοποίησή του όταν ήταν 17 ετών. Ο «Εθνικός Κήρυξ» προσπάθησε δύο φορές να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Μητροπολίτη Παϊσιο το απόγευμα της Τρίτης, μία στο κινητό του τηλέφωνο και μία στης οικίας του στη Βούλα της Αθήνας, πλην όμως ο κ. Παϊσιος έκλεινε το τηλέφωνο. Ο Σπύρος Μαλαματένιος, 50 ετών σήμερα, είπε ότι «τον προκαλώ τον Παϊσιο να πάρουμε τεστ αληθείας ανά πάσα στιγμή». Ο κ. Μαλαματένιος αναφέρθηκε σε ανήκουστες δράσεις ακολασίας στις οποίες συμμετείχαν κατά καιρούς και κληρικοί οι οποίοι ανήκουν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ προκαλεί τον κ. Παϊσιο να «πάει στο δικαστήριο».

  http://www.ekirikas.gr/article/97249

 48. Ο/Η Mefisto λέει:

  Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012
  Ο Βικέντιος δεν πηγαίνει στο Πατριαρχείο – Δεν αποκλείονται καθαιρέσεις…

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος δεν προτίθεται να μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τρίτη 27 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα». Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει ο…
  «Ε.Κ.» στις 24 Φεβρουαρίου 2012, η Σύνοδος του Φαναρίου στη συνεδρίασή της του περασμένου μήνα αποφάσισε να προσκαλέσει αμφοτέρους τους πρώην ιδρυτές της Μονής Χρυσοβαλάντου, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο και Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, να εμφανιστούν την Τρίτη 27 Μαρτίου προς απολογία ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Επίσκοπο Βικέντιο είπε ότι «προς το παρόν δεν επιθυμώ να προβώ σε κανένα σχόλιο».
  Σύμφωνα με τα κανονικά και εκκλησιαστικά θέσμια, η Σύνοδος σε παρόμοιες περιπτώσεις μεταβάλλεται σε Πνευματικό Δικαστήριο για αρχιερείς με πρόεδρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
  Η Σύνοδος απαρτίζεται από τους εξής:
  Νικαίας Κωνσταντίνο, Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιο, Σύμης Χρυσόστομο, Μιλήτου Απόστολο, Πριγκηποννήσων Ιάκωβο, Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Σεβαστείας Δημήτριο, Πιτσβούργου Σάββα, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, Χονγκ-Κονγκ Νεκτάριο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο και Προύσης Ελπιδοφόρο.
  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Παϊσιος προγραμματίζει να πάει στο Φανάρι, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο.
  Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο Επίσκοπος Βικέντιος για τη μη μετάβασή του στο Φανάρι, είναι αφʼ ενός λόγοι υγείας και αφετέρου η διακινδύνευση απώλειας των παροχών και ευεργετημάτων, όπως οίκησης, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, που λαμβάνει από την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστή ως Welfare, πράγμα το οποίο έχει καταστήσει γνωστό στο Πατριαρχείο.
  Μέχρι πριν μερικούς μήνες διέμενε σε δωμάτιο στο Μετόχι του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν, πλην όμως όταν του δόθηκε εντολή να φύγει από την Αμερική και να εγκατασταθεί στην Πάτμο, ζήτησε να υπαχθεί στην κατηγορία των αστέγων της Κοινωνικής Πρόνοιας. Εν τω μεταξύ, αμφότεροι οι ιεράρχες Παϊσιος και Βικέντιος έχουν μεταβιβάσει ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της Μονής και των Μετοχίων της στο Πατριαρχείο αξίας περίπου σαράντα εκατομμυρίων δολαρίων.
  Αμφότεροι οι ιεράρχες, Παϊσιος και Βικέντιος, τελούν σε αργία από τον Δεκέμβριο του 2010. Το Πατριαρχείο με πρότερη απόφασή του είχε δώσει εντολή στον μεν Παϊσιο να μεταβεί σε Μονή στην Κάλυμνο, στον δε Βικέντιο σε Ασκητήριο στην Πάτμο.
  Από έρευνα του «Ε.Κ.» προκύπτει ότι πρόκειται για το Ερημητήριο του Αγίου Γεωργίου του Αυλακίου, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Πάτμου, λίγο ψηλότερα από το λεγόμενο Λιβάδι των Καλογήρων.
  Αμφότεροι δεν μετέβηκαν στις προαναφερθείσες νήσους, αλλά ο μεν Παϊσιος διαμένει στην Αθήνα, ο δε Βικέντιος στη Νέα Υόρκη. Οπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» στις 30 Νοεμβρίου 2011, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε στείλει το τελευταίο τελεσίγραφο προς τον Επίσκοπο Βικέντιο, στο οποίο του έλεγε να φύγει από την Αμερική μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλιώς θα του επιβληθούν εκκλησιαστικές κυρώσεις. Ο Επίσκοπος Βικέντιος είχε υποβάλει αίτημα στον Πατριάρχη να του επιτρέψει να παραμείνει στην Αμερική επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και πρακτικούς λόγους επιβίωσης, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Πριν από αυτό είχε διαμηνυθεί στον Επίσκοπο Βικέντιο να μεταβεί και να υπηρετήσει στη Μητρόπολη Ιμβρου και Τενέδου, πλην όμως δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδοχή.
  Ο μεν Παϊσιος καλείται να απολογηθεί για τα καταγγελθέντα εναντίον του, ο δε Βικέντιος για την αποκαλυπτική συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2010, στην οποία προέβη σε αποκαλύψεις για σοβαρές παρεκτροπές του Μητροπολίτη Παϊσίου με άτομα αμφοτέρων των φύλων, συμπεριλαμβανομένης και της αποσχηματισθείσας νεαρής Μοναχής Χριστονύμφης, ενώ στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ότι ο κ. Παϊσιος είχε συνάψει σχέσεις και με τον ίδιο του τον αδελφό, Σπύρο Μαλαματένιο, όταν ήταν 17 ετών.
  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος πιέσθηκε από παράγοντες του Πατριαρχείου να ανακαλέσει τη συνέντευξη, η οποία τονίζεται ότι δόθηκε σε τρία μαγνητόφωνα και επίσης βιντεογραφήθηκε με τη γνώση και τη συναίνεση του κ. Βικεντίου.
  Η υπόθεση της Μονής Χρυσοβαλάντου ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο με τις δύο παραιτήσεις του τότε ηγουμένου της, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου την 1η και την 5η Οκτωβρίου 2010. Στη συνέχεια, υπήρξε η αποκάλυψη από τον «Ε.Κ.» για ηθικής φύσεως ζητήματα εντός της Μονής με τον Μητροπολίτη Παϊσιο, ενώ ομογενής που διέμενε επί δέκα τρία χρόνια εντός της Μονής, ήταν εξ απορρήτων του κ. Παϊσίου και συμμετείχε σε οργιακές καταστάσεις, αποκάλυψε τα πάντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τόσο προφορικά, όσο και με ενυπόγραφη επιστολή του γραπτώς τον Οκτώβριο του 2010. Επίσης, κατέθεσε στο FBI και στην Αστυνομία της Αστόριας.
  Η Μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ αποσχηματίσθηκε, δηλαδή έβγαλε τα καλογερικά ράσα, μίλησε στην Αστυνομία για τα διαμειφθέντα και παρέδωσε 280 χιλιάδες δολάρια σε ρευστό και χρυσές λίρες. Η πρώην μοναχή Χριστονύμφη κατέθεσε επί ώρες στην τριμελή Εξαρχία υπό τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα τον Νοέμβριο του 2010 και υπέγραψε την κατάθεσή της, ενώ υπήρξε και σχετική μαγνητοφώνηση των λεχθέντων της. Ολόκληρο το υλικό η Εξαρχία το παρέδωσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η πρώην Μοναχή διδάσκει σε σχολείο στο βόρειο μέρος της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

  Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 49. Ο/Η Πατριάρχης Παιδόφιλος λέει:

  Ο Τυάνων Παισιος-παιδεραστής, θαυμαστής του Μεγαλέξαντρου

 50. Ο/Η Tην ανάγκη φιλοτιμία λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=186495

  Είχαν αποκαλυφθεί σεξουαλικά σκάνδαλα στη Νέα Υόρκη

  Καθαιρέθηκαν Παϊσιος και Βικέντιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

  28/03/2012 20:40

  Την ανώτατη των ποινών για Αρχιερείς, την ποινή της καθαίρεσης στην τάξη των μοναχών επέβαλε, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους πρώην τιτουλάριο Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο και τον μέχρι πρότινος βοηθό επίσκοπο του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο.

  Πρόκειται για δυο πρώην πανίσχυρους κληρικούς που αρχικά ανήκαν στο παλαιό ημερολόγιο επί μια 30ετία και πλέον, και προϊόντος του χρόνου, είχαν οργανώσει και ανοικοδομήσει με τα χρήματα και τα τάματα των πιστών σχεδόν μια ανεξάρτητη πλήρως οργανωμένη εκκλησιαστική κοινότητα στην επικράτεια των ΗΠΑ, η οποία μέχρι την αποκάλυψη των σεξουαλικών σκανδάλων στα τέλη του 2010 αριθμούσε χιλιάδες πιστούς. Οι δυο ισχυροί κληρικοί ζούσαν στην Νέα Υόρκη από το 1972, είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ πολλές φορές για διάφορες αιτίες (λ.χ. θαύματα που συνέβαιναν στην Ιερά Μονή) και το 1999 επί ποιμαντορίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα υπήχθησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ισότιμα και πλήρη μέλη της Κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

  Το πλήρες ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου που δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην δημοσιότητα έχει ως εξής : « Ἀνακοινοῦται, ὅτι κατά τήν σημερινήν συνεδρίαν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ἐπί εἰσηγήσει τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς καί κατόπιν ἐκτενοῦς συζητήσεως, ἐπεβλήθη ὁμοφώνως ἡ ποινή τῆς καθαιρέσεως, διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσoν κανονικά παραπτώματα, εἰς τούς Μητροπολίτην Τυάνων Παΐσιον καί Ἐπίσκοπον Ἀπαμείας Βικέντιον, πρῴην Ἡγούμενον καί ἀναπληρωτήν αὐτοῦ, ἀντιστοίχως, τῆς ἐν Ἀστορίᾳ Νέας Ὑόρκης Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ὁσίας Εἰρήνης Χρυσοβαλάντου, οἵτινες καί ἐπανήχθησαν εἰς τάς τάξεις τῶν μοναχῶν. Ἐξ αὐτῶν, ὁ πρῶτος παρέστη καί ἀπελογήθη ἐνώπιον τοῦ Ἱεροῦ Σώματος, ἐνῷ ὁ Ἐπίσκοπος Ἀπαμείας, εὑρισκόμενος ἐν Ἀμερικῇ, ἐδήλωσεν ἀδυναμίαν ἀνταποκρίσεως εἰς τήν κλῆσιν τῆς Ἐκκλησίας καί ἐμφανίσεως ἐνώπιον τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου. Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 28ῃ Μαρτίου 2012. Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

  Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο κληρικούς άρχισε όταν ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος-συνεργάτης και του Πρώτου Θέματος – αποκάλυψε, μετά από οκτώ χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας, το μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο όλων των εποχών στην Ορθοδοξία και ειδικά στις τάξεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με πρωταγωνιστή τον πάλαι ποτέ Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο πρωταίτιο και ιθύνοντα νουν αμέτρητων σεξουαλικών σκανδάλων, ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων και άλλων έκνομων πράξεων που θα τεθούν υπόψη των αμερικανικών αρχών.

  H αποκάλυψη των συγκλονιστικών και πρωτοφανών σκανδάλων έσκασε ως βόμβα στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ και ειδικά της Νέας Υόρκης. Το θέμα είχε απασχολήσει και τα αμερικανικά ΜΜΕ με ρεπορτάζ και έρευνες.

  Το μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο αποκάλυψε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010 το GreekAmericanNewsAgency.com με σειρά αποκλειστικών ανατριχιαστικών ντοκουμέντων, διηγήσεων και μαρτυριών από θύματα του κ. Παϊσιου τα οποία υπέστησαν ασελγείς πράξεις κάποιοι εξ αυτών όντας ανήλικοι.

  Προ ολίγου από το GreekAmericannewsAgency.com δημοσιοποιήθηκε μια λιτή ανακοίνωση : «για το πρακτορείο μας αποτελεί μια ακόμα μεγάλη ιστορική δικαίωση αυτή η δημοσιογραφική έρευνα η οποία με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα που ετέθησαν πρώτα υπόψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. Και ξεκαθαρίζει ότι “όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε από την οκτάχρονη δημοσιογραφική έρευνας μας αφορούν αποκλειστικά και μόνο ηθικά βαριά εγκλήματα εις βάρος του κ. Παϊσίου και μόνον! Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ή μαρτυρία εις βάρος του επισκόπου Απαμείας κ. Βικεντίου για παρόμοια σεξουαλικά εγκλήματα και ειδικά πράξεις κατά ανηλίκων”.

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=186495

 51. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Όλη η υπόθεση και η προσπάθεια θαψίματός της εδώ
  http://www.monomakhos.com/category/bishops/

  O παιδεραστής πανάγιος Παϊσιος δοξάζει τον Βαρθολομαίο, χειροκροτείται, βγάζει πύρινο κήρυγμα.
  Θαυμάστε τους

 52. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

  Πηγή: http://www.releasegreece.com/2011/01/blog-post_31.html#ixzz1rFXHFMbg

  Σκάνδαλο παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας των ΗΠΑ

  Γροθιά στο στομάχι είναι η επιστολή που έχει φτάσει ήδη στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη από χτες 29 Ιανουαρίου(11) με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση που εδώ και μήνες συγκλονίζει την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα των ΗΠΑ με το σκανδάλου Παϊσίου. Του Αρχιερέα (ο οποίος με απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου της 2ας Δεκεμβρίου 2010 έχει τεθεί σε αργία) του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πρώην Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης κ. Παϊσίου.
  Τον Μητροπολίτη-ο οποίος ακόμα δεν έχει καθαιρεθεί- επώνυμα και ενυπόγραφα με 10αδες αποδεικτικά στοιχεία έχει καταγγελθεί για: κατ επάγγελμα, κατά σύστημα και κατά συρροή από το 1977 μέχρι και το 2010 για πολλαπλές υποθέσεις παιδεραστίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ανήλικων ατόμων αλλά και ομαδικά όργια εντός της Μονής. …Πρόκειται για μια επιστολή κραυγή διαμαρτυρίας και ανοιχτή καταγγελία μιας νεαρής που μεγάλωσε και ανατράφηκε μέσα στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Μια κοπέλα που γεννήθηκε και σπούδασε στην Αμερική. Γόνος δεύτερης γενιάς! Ελληνίδα Ορθόδοξη. Με πίστη και ζήλο προς την Εκκλησία.
  Σήμερα έχουν περάσει τρείς μήνες και η υπόθεση μοιάζει να έχει βαλτώσει…

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας σε μετάφραση και ελεύθερη απόδοση καθώς και το πρωτότυπο στα αγγλικά

  Νέα Υόρκη, Ιανουάριος 28, 2011­

  Παναγιότατε,

  Η επιστολή αυτή απευθύνεται στην παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα και προσωπικά στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αναφορικά με την υπόθεση του κ. «Παϊσίου» Λουλουργά (αρνούμαι να τον αναγνωρίσω ή να αναφέρομαι σ’ αυτόν ως πνευματικό άνθρωπο).

  Πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνω σαφές ότι δεν είμαι αναμεμειγμένη σε όλα που γίνονται στην Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (διοίκηση, χρήμα, παπάδες κλπ) και όλα αυτά θέλω να πιστεύω δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη! Ούτε με την Εκκλησία! Ούτε με τον Χριστό! Δεν είμαι θύμα του Παϊσίου, αλλά και ούτε μιλώ εκ μέρους κάποιου από τα θύματά του. Πιστεύω σε εκείνο τον Θεό που νιώθει εξοργισμένος με όλα αυτά που συνέβησαν τόσο κοντά μου σχεδόν μέσα στο σπίτι μου αφού έτσι ένιωθα για την Εκκλησία αυτή. Την ένιωθα ως δικό μου σπίτι! Γιατί από αυτά που αντιλαμβάνομαι σήμερα, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να ήμουν και εγώ ένα από τα θύματά του Παϊσίου…

  Επέλεξα να μην αποκαλύψω δημόσια το όνομά μου για χάρη της οικογένειάς μου, αλλά και για μένα την ίδια. Ωστόσο, μιλώ με την ελπίδα να πέσει φως σε κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό σε αυτή την υπόθεση, καθώς και με την ελπίδα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα αναλάβει την ευθύνη να τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο για τις ενέργειές του(τις σεξουαλικές διαστροφές και τα εγκλήματα του κατά αθώων υπάρξεων).

  Βαφτίστηκα στην Αγία Ειρήνη από τον Παΐσιο. Μεγάλωσα πραγματικά μέσα στην Εκκλησία. Κάθε Κυριακή, πήγαινα στο απογευματινό Ελληνικό σχολείο και στο κατηχητικό. Αισθανόμουν τόσο περήφανη που αποτελούσα κομμάτι αυτού του θαυμάσιου, ιερού χώρου του Θεού. Σε κάποιο σημείο της εφηβείας μου, το ένστικτό μου δεν μού έλεγε κάτι καλό και μου φαινόταν ότι ο Παΐσιος ήταν ο «πρωταγωνιστής» των αρνητικών συναισθημάτων που συσσωρεύονταν μέσα μου. Είχα ακούσει για φήμες που αφορούσαν σεξουαλικές πράξεις που εμπλεκόταν ο Παΐσιος αλλά δεν ήθελα να τα πιστέψω.. Άκουγα επίσης και άλλες «αστείες» ιστορίες που αφορούσαν τα χρήματα της Εκκλησίας. Αυτός ο άνθρωπος, επειδή τον έζησα και μπορώ να κρίνω, είναι τόσο θεατρίνος! Πάντα κλαίει – και κλαίει στην πραγματικότητα – παραπονούμενος πότε «ότι δεν έχουμε λεφτά για το Πάσχα», ή ότι «δεν έχουμε χρήματα για το ετήσιο φεστιβάλ μας» κλπ. Τότε, και πάει καιρός από τότε κατάλαβα ότι –δυστυχώς- ακόμα και οι Εκκλησίες είναι απλά μια κερδοφόρα επιχείρηση. Όπως αποδείχτηκε, το ένστικτό μου είχε δίκιο. Από τότε δεν πάω πολύ στην Εκκλησία, αλλά ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στον Θεό.

  Ως νέος άνθρωπος, στην ηλικία των 20, σπουδάζω ψυχολογία και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κάποιος θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Νιώθω αηδιασμένη από το γεγονός ότι είχαμε έναν σεξουαλικά διεστραμμένο στην κοινότητά μας, τον οποίο θαυμάζαμε και τον θεωρούσαμε ηγέτη. Ο Παΐσιος διαθέτει μια επικίνδυνη ικανότητα στα χέρια του. Την ικανότητα να χειραγωγεί.

  Γοήτευε την κοινότητά μας με τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και τα κηρύγματά του, και δυστυχώς, τώρα από όσα έχουμε φτάσει να γνωρίζουμε, (χρησιμοποιούσε) και έκανε χρήση αλλά και κατάχρηση της εξουσίας που ασκούσε επιρροή πάνω μας, αλλά και της θέσης του στην κοινότητα για προσωπικά οφέλη και προκειμένου να ικανοποιεί αρρωστημένες ορέξεις και φαντασιώσεις του!

  Ξεγέλασε και πρόδωσε την κοινότητά μας, χειραγώγησε και κακοποίησε μικρά, αθώα παιδιά. Ο Παΐσιος ήταν πολύ προσεκτικός στην επιλογή των θυμάτων του. Ήταν παιδιά, έφηβοι, ακόμη και ενήλικες, ανίσχυροι και αδύναμοι να ξεφύγουν από τα κόλπα του νου.

  Ήξερε πολύ καλά ποιους θα μπορούσε εύκολα να χειριστεί και να ελέγξει. Και εκείνοι που προσπάθησαν να μιλήσουν, τους έκλεισαν το στόμα! Σήμερα δυστυχώς εξακολουθούν να τους κλείνουν το στόμα! Λόγω δυσπιστίας και από έλλειψη υποστήριξης, εμπιστοσύνης από την κοινότητά τους και προς το Πατριαρχείο. Αυτή είναι η αλήθεια!

  Ντρέπομαι υπερβολικά και νιώθω οργή που ο δικός μας ο Πατριάρχης δεν έχει ακόμα πάρει την σωστή απόφαση εναντίον του Παϊσίου. Γνωρίζουμε όλοι ότι όταν στάλθηκε η Εξαρχία στην Αστόρια να ερευνήσει την υπόθεση, πολλά από τα θύματα του Παϊσίου έκαναν καταγγελίες επώνυμα εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση. Με άλλα λόγια γνωρίζουμε όλοι, ότι ξέρετε-εσείς εκεί στο Πατριαρχείο- εδώ και λίγο καιρό τα όσα έχουν γίνει. Καταλαβαίνω ότι όλα όσα έχουν συμβεί ενέχουν μέσα τους το στοιχείο της πολιτική και των συνεπειών αυτής της κατάστασης. Επίσης καταλαβαίνω ότι τίποτε δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κάποιος. Αλλά θέτω ένα ερώτημα στον εαυτό μου και σε όλους –και σε Εσάς Παναγιότατε- που σήμερα διαβάζετε αυτή την επιστολή μου: Πού υπάρχει η διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστού ή λάθους; και ποιος είναι αυτός που την τραβάει; Η μόνη απάντησή μου είναι η εξής: ο Θεός.

  Από την δική μου οπτική, ως εξωτερικός παρατηρητής την μόνη κίνηση ή ενδιαφέρον που είδα(σ.σ. μέχρι σήμερα) να επιδεικνύει ο Πατριάρχης είχε σχέση με τα πολιτικά(διοίκηση, συγκάλυψη, χρήμα κτλ), πράγμα που είναι ασήμαντο εν συγκρίσει με το γεγονός ότι ο Παΐσιος είναι σεξουαλικά διεστραμμένος στην φύση του, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι! Δεν με ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην διοίκηση της Εκκλησίας! Δεν με ενδιαφέρει το πώς θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί στο τέλος το σκάνδαλο! Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σημασία, αφού στο τέλος ο Παΐσιος θα συνεχίσει να είναι ένας σεξουαλικά διεστραμμένος άνθρωπος χωρίς μετάνοια!

  Και τώρα Σας ρωτώ Παναγιότατε αλλά και όλοι εσείς που με διαβάζετε: αν ήσουν εσύ που σε βίαζε; Ή ακόμα χειρότερα αν ήταν ο γιος ή η κόρη σου που έπαιρνε να το βιάσει στον τρίτο όροφο του Μοναστηριού; Πώς θα αισθανόσουν; Θα ήθελες να ακουστεί σε όλο τον κόσμο ότι έπεσες θύμα των αρρωστημένων σεξουαλικών φαντασιώσεων του Επισκόπου της Εκκλησίας σου;

  Αισθανόμενος ανίσχυρος να κάνεις οτιδήποτε, αφήνοντας το απλά να συμβεί;

  Πού είναι η συμπόνια και η συμπαράσταση(της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου) για αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους που κουβαλάνε την ντροπή του Παϊσίου μέσα τους κάθε ώρα και κάθε στιγμή!

  Βάλε τον εαυτό σου στην θέση των θυμάτων. Φαντάσου αυτό το τέρας, αυτή την κακή σκιά να σε ακολουθεί παντού! Φαντάσου να μην μπορείς ποτέ να ενταχθείς κοινωνικά ή να μην μπορείς να αγαπήσεις ή να συνδεθείς με κάποιο άλλο άτομο σε οποιοδήποτε επίπεδο! Φαντάσου να μην μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν άνθρωπο γύρω σου! Έτσι ζουν τα θύματα. Ποτέ δεν θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μια γεμάτη ζωή, όπως ζω εγώ και εσύ.

  Πού είναι η τιμωρία για αυτό το τέρας που έχει διαπράξει τέτοιες φρικτές, αμαρτωλές πράξεις, και κρύβεται πίσω από το όνομα του Κυρίου! Δεν υπάρχει καμία αμαρτία μεγαλύτερη από αυτή! Λοιπόν, εδώ είναι το μήνυμά, η κραυγή και η καταγγελία μου προς την αδράνεια του Πατριαρχείου!

  Το να συγκαλείς μια συνάντηση το μήνα(σ.σ εννοεί την Πατριαρχική Σύνοδο), αυτό δεν αποκαλείται δικαιοσύνη! Η «αργία»(σ.σ. που του επεβλήθη) μέχρι νεοτέρας δεν είναι δικαιοσύνη! Η ανησυχία και η συζήτηση για ασήμαντα γελοία θέματα διοικητικής φύσεως του τύπου «ποιος θα αναλάβει την εταιρία και ποιος θα κάνει κουμάντο και πόσα χρήματα θα πάρει» δεν είναι δικαιοσύνη!

  Αυτός ο άρρωστος άνθρωπος πρέπει να πάει στην φυλακή!!!!

  Πιστεύω στο Θεό, και πιστεύω ότι όλοι οι αμαρτωλοί πρέπει να συγχωρούνται, για τις αμαρτίες που έχουν υποπέσει. Αλλά η συγχώρεση δεν έρχεται χωρίς τιμωρία. Ο Παΐσιος θα τιμωρηθεί, είτε σε αυτή τη ζωή, είτε στην μετά θάνατο. Αλλά αν αυτός ο θλιβερός άνθρωπος δεν τιμωρηθεί για τις πράξεις του εδώ στη Γη, τότε για μένα, και την γενιά μου, για τα θύματα και όσους έχουν δώσει το αίμα τους, τον ιδρώτα και τα δάκρυα τους σε αυτή την(σ.σ ενορία Ιερό Ναό) Εκκλησία, θα σημαίνει ότι η Εκκλησία(σ.σ το Οικουμενικό Πατριαρχείο) δεν αποτελεί πλέον τον ασφαλή δρόμο για τον παράδεισο που οφείλει να είναι. Ούτε εκπροσωπεί τον Οίκο του Θεού, όπως λέτε, αλλά απλά –είστε, είναι- μια ακόμα επιχείρηση γεμάτη από ζητήματα διοικητικής φύσεως και σκάνδαλα που πρέπει να καλύπτονται. (σ.σ.Η ατιμωρησία του Παϊσίου) θα αποδείξει επίσης ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε καμιά Εκκλησιαστική Αρχή (επίσκοπο, μητροπολίτη,κλπ), συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη! Από την πλευρά μου, ο μόνος λόγος που υπάρχει(σ.σ το Πατριαρχείο και η διοικούσα Εκκλησία, παπάδες μητροπολίτες επίσκοποι κτλ) είναι για να καλύπτει τα σκάνδαλα! Και αυτά συμβαίνουν μόνο αν είναι κάποιος αναμεμιγμένος σε αυτά!

  Ποιος θα υπερασπιστεί την δικαιοσύνη; Ποιος θα υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ποιος θα υπερασπιστεί το Θεό;

  Είναι στο χέρι του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κάνει το σωστό, και το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι θα το κάνει.

  Ειλικρινώς,

  F.P.

  Ακολουθεί το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της επιστολής

  Πηγή: http://www.releasegreece.com/2011/01/blog-post_31.html#ixzz1rFXOeyst

 53. Παράθεμα: Εφραίμ της Αριζόνα. Ο βίος και η πολιτεία του καλόγερου που ίδρυσε 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ

 54. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aφιερώνεται στον Αλέξη Τσίπρα, τακτικό επισκέπτη του πατριάρχη Δημήτρη Αρχοντώνη, προστάτη ιερών αγυρτιών, παιδεραστιών κλπ

  Μετά τη Χρυσοβαλάντου των απατεώνων και παιδεραστών μητροπολιτών του πατριάρχη, νέο θαύμα

  http://www.ekirikas.com/article/109738

  Ετσι στήθηκε το «θαύμα» στην Γιούτα

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο νεωκόρος του ναού του Προφήτη Ηλία στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα Γεώργιος (Μπομπ) Μαρκούλης, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν για να στηθεί το «θαύμα» της εκροής λαδιού από το εικόνισμα του Χριστού, για το οποίο έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.» την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012. Από ένα μικρό ατύχημα όπου χύθηκε λάδι πάνω στην εικόνα στήθηκε ένα ολόκληρο «θαύμα» …

  Για την αισχρή στάση του πατριαρχικού μητροπολίτη Ησαϊα, που γνωμάτευσε πως ήταν θαύμα, εδώ:

  http://sfrang2.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html

  «ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές μας στις οποίες του ζητήσαμε να επιλύσει τη συγκεχυμένη κατάσταση στην περιοχή του Σολτ Λέικ Σιτι αναφορικά με τις δύο κοινότητες».

  Ο κ. Ησαΐας τόνισε στην επιστολή του πως «όταν εικόνες εκχύνουν δάκρυα, όπως έχουν κάνει πολλές εικόνες της Θεοτόκου Μαρίας, είναι σημάδι προειδοποίησης και προβλημάτων. Αλλά όταν μία εικόνα εκχύνει λάδι, τότε είναι σημάδι ίασης και ευλογιών» και συμπλήρωσε πως «όταν πληροφορήθηκα ότι η εικόνα του Αρχιερέως Χριστού έκχυνε λάδι στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, κατάλαβα ότι έχει γίνει θαύμα. Δεν είναι συνηθισμένο μία εικόνα του Χριστού να εκχύνει λάδι ή κι ακόμα δάκρυα. Αληθώς πιστεύω ότι ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές μας να κάνει γνωστή την παρουσία του για να επιλύσει την κατάσταση των δύο κοινοτήτων».

  και εδώ: http://news247.gr/newspapers/Afternoon/ethnikos_kiryx/ethnikos_khryks.1982661.html?watch=fullwidth

 55. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  Ο κύριος Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχουν ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο της Χρυσοβαλάντου γιατί οι καθολικοί επίσκοποι έκαναν το βλάκα σε ανάλογες περπτώσεις.

  http://www.left.gr/article.php?id=24018

  Ημερομηνία: 11/02/2013

  “Το τέλος μιας θλιβερής και πολυτάραχης θητείας”, αναφέρεται σε σχόλιο-ανάλυση της Guardian για τη ξαφνική παραίτηση για λόγους υγείας του Πάπα Βενέδικτου XVI. Η θητεία του 85χρονου Πάπα σημαδεύτηκε από τα μεγάλα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς,

  Τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σημάδεψαν την επταετία του. Πριν τον Βενέδικτο, τα σεξουαλικά σκάνδαλα αφορούσαν μόνο τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία. Επί των ημερών του τα σκάνδαλα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών επεκτάθηκαν και σε Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία και Γερμανία.

  Μάλιστα ο Πάπας Βενέδικτος XVI είχε εμπλακεί προσωπικά σε ένα από αυτά.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου επέτρεψε σε έναν κληρικό να επιστρέψει στα καθήκοντά του αν και είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

  οι επικριτές του τον κατηγορούν ως “άτολμο” και σημειώνουν πως σε επιστολή του προς τις ανά τον κόσμο επισκοπές δεν κατέστησε αρκετά σαφή την ευθύνη των επισκόπων να πληροφορούν τις δημόσιες αρχές για ζητήματα παιδεραστίας. Το γεγονός ότι συχνά δίσταζαν να το κάνουν ήταν ο κυριότερος λόγος για την συγκάλυψη των σεξουαλικών σκανδάλων.

 56. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η «μαύρη» λίστα με τους 12 καρδινάλιους και τις υποθέσεις παιδεραστίας

  Posted date: Μαρτίου 08, 2013 12:46 ΜΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 0

  Η παραίτηση του Πάπα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Καθολική Εκκλησία. Καταγγελίες για υποθέσεις παιδεραστίας, αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Παιδιά που κακοποιήθηκαν σε μικρή ηλικία παίρνουν την εκδίκησή τους και το Βατικανό βρίσκεται αντιμέτωπο με μια άνευ προηγουμένου σκανδαλολογία.

  Το αμερικανικό δίκτυο επιζώντων της κακοποίησης από ιερείς, η Snap, δημοσίευσε μία λίστα με 12 καρδιναλίους από διάφορες χώρες οι οποίοι συμμετέχουν στο κονκλάβιο. ΟΙ 12 καρδινάλιοι κατηγορούνται ότι συγκάλυψαν σεξουαλικά σκάνδαλα.

  Όπως αναφέρει η οργάνωση, οι 12 καρδινάλιοι δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογή του επόμενου Πάπα, «εξαιτίας των πράξεών τους και/ή των δημόσιων σχολίων τους για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την συγκάλυψη εντός της εκκλησίας». Η μαύρη λίστα βασίστηκε πάνω σε δημοσιεύματα, νομικές υποθέσεις αλλά και μαρτυρίες θυμάτων.

  Από την πλευρά τους οι καρδινάλιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα. Ο εκπρόσωπος του καρδιναλίου Τίμοθι Ντόλαν της Νέας Υόρκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα απαντήσω σε αυτή την οργάνωση που έχει μικρή ή και καθόλου αξιοπιστία».

  http://www.koutipandoras.gr/33877/%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b7-%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-12-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1.html

  Να επισημάνω με την ευκαιρία πως το SNAP καταγγέλει και την ορθόδοξη παιδεραστία:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Survivors_Network_of_those_Abused_by_Priests

  The Survivors Network of those Abused by Priests, known as SNAP, established in 1989, is a 501(c)(3) non-profit organization support group of survivors of clergy sexual abuse and their supporters in the United States.

  Barbara Blaine, a victim of sex abuse by a priest, is the founder and president. As of 2007, SNAP had over 4,500 members in 55 active chapters. It has branches for religious groups, such as SNAP Baptist, SNAP Orthodox, and SNAP Presbyterian, for non-religious groups (boy scouts, families), and for geographic regions, e.g., SNAP Australia and SNAP Germany.

 57. Ο/Η Charlie Patseas λέει:

  Big buddha papa yelada let us hump under the altar during parties count was not xenoi, until thi sbulgarian girl be calling him frisbee collar

  • Ο/Η Po λέει:

   is this (supposed to be) an English comment?

   • Ο/Η Κυμοθόη λέει:

    Ο κύριος στο facebook που μας συνδέει, δείχνει ποιός είναι
    https://www.facebook.com/charlie.patseas

    John A. Catsimatidis, Virgen de Fatima, Federation of Hellenic-American Societies of New England, Society for Orthodox Christian History in the Americas, Greek Orthodox Archdiocese of America, Greek Americans for Mark Kirk, Glapas Pimpin Ride, Greek America Foundation, Our Lady of Grace Italo-Greek Catholic Mission and Society, St Catherine & George Greek Orthodox Church of Astoria, ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, Ellen Karis «Greek Goddess of Comedy».

 58. Ο/Η athriskos λέει:

  Κυμοθόη, σου εύχομαι να τρέχεις πάντοτε με άνεση και γρηγοράδα πάνω στα άγρια κύματα που ξεσηκώνονται από τους ανέμους της απανθρωπιάς.

 59. Παράθεμα: Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 60. Ο/Η #$$$$$%^&*$$$ λέει:

  Ο father Tasos
  Κωμωδία σε 3 πράξεις:

  α} Ο μητροπολίτης παρουσιάζει στο εκκλησίασμα τον father.

  β}O father κατηγορείται για κάτι οικονομικά, ήτοι «έλλειψη ετοιμότητας των λογιστικών βιβλίων».

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3644&catid=19

  ΜΟΝΟ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 200.000 ΕΤΗΣΙΩΣ
  $250.000 έλλειμμα στον Καθεδρικό Ι.Ν της Νεας Υόρκης

  Ο κ. Πολ, ο οποίος είναι ένας εκ των κορυφαίων ομογενών επιχειρηματιών της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Boat House» στο Μανχάταν, μίλησε επίσης για τα θέματα που εγείρονται με τον ιερέα Αναστάσιο ή Τάσο Γούναρη και το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής.

  Συγκεκριμένα, μία ενορίτισσα της οποίας τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο φανερά οργισμένη έφυγε κατά τη διάρκεια του κηρύγματος όταν ο π. Γούναρης έκανε αναφορά στην πρωτοχρονιά και τη γιορτή των Εβραίων την οποία συνέδεσε με την πρωτοχρονιά της Εκκλησίας.

  Ο κ. πρόεδρος ακόμα μίλησε για την «έντονη» συνομιλία που είχαν το καλοκαίρι με τον π. Γούναρη, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε από την Ελλάδα. Αφορμή ήταν η έλλειψη ετοιμότητας των λογιστικών βιβλίων και η μη ύπαρξη οικονομικών στοιχείων που ζητούσε να δει ο κ. Πολ από τη λογίστρια.

  Αναφέρθηκε και στον τραγέλαφο του ανεβοκατεβάσματος της ελληνικής σημαίας από τους ιστούς στην είσοδο του Καθεδρικού από τον π. Γούναρη, για την οποία είχε γράψει αρκετές φορές ο «Εθνικός Κήρυξ». Στη θέση της ελληνικής σημαίας τοποθετούσε ένα έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο εμπερικλείει μέσα το όνομα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τόνισε ότι «το σχολείο πηγαίνει πολύ καλά», είπε ότι έγιναν κάποιες αλλαγές και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως φέτος το σχολείο θα έχει μία καλή χρονιά.

  Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Πολ έχει ως εξής:

  γ} Ο πάτερ πετάει τα ράσα και αναχωρεί.

  http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-amerikis/1299-iereas-egkateleipse-koinotita-kai-ierosuni-ti-apanta-o-atlantas-alejios

  Του Θεόδωρου Καλμούκου | (Η Romfea.gr έχει αποκλειστικά δικαιώματα αναδημοσιεύσης του Εθνικού Κήρυκα)

  Ο π. Αναστάσιος Γούναρης, ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, εγκατέλειψε την κοινότητα και την ενεργό ιεροσύνη και έφυγε μόνος του στην Ελλάδα.

  Η πρεσβυτέρα του Μαρία Γούναρη δεν γνώριζε τα διαμειφθέντα καθότι επισκεπτόταν αυτές τις μέρες τη Νέα Υόρκη, όπου και πληροφορήθηκε το συμβάν.

  Την απόφασή του αυτή να φύγει, ο π. Γούναρης την κοινοποίησε με e-mail στον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο και στα μέλη της κοινότητας.

  Από τις μέχρι τώρα υπάρχουσες πληροφορίες η αναχώρησή του έγινε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015. Η κοινότητα του Αγίου Νικολάου είναι ανάστατη, ενώ κατεβλήθη προσπάθεια να μην διαρρεύσει η είδηση.

 61. Ο/Η Frida Kahlo de Rivera λέει:

  http://www.tilegrafima.gr/church/item/256-apokalypsi-symfonia-oikoumenikoy-patriarxeiou-kai-proin-episkopou-paisiou-gia-to-skandalo-ton-285-xiliadon-dolarionhttp://www.tilegrafima.gr/church/item/256-apokalypsi-symfonia-oikoumenikoy-patriarxeiou-kai-proin-episkopou-paisiou-gia-to-skandalo-ton-285-xiliadon-dolarion

  Αποκάλυψη : Συμφωνία Οικουμενικού Πατριαρχείου και πρώην Επισκόπου Παϊσιου για τo σκάνδαλο των 285 χιλιάδων δολαρίων!

  Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014 21:38
  Από Desk Tilegrafima

  Αποκάλυψη : Συμφωνία Οικουμενικού Πατριαρχείου και πρώην Επισκόπου Παϊσιου για τo σκάνδαλο των 285 χιλιάδων δολαρίων!

  Αποκάλυψη βόμβα στον εκκλησιαστικό χώρο, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ραδιοφωνικού Σταθμού Hellas FM της Νέας Υόρκης, επήλθε συμφωνία μεταξύ του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, του πρώην Επισκόπου Τυάνων και νύν μοναχού κ. Παϊσίου Λουλουργά, της Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και ενός λαϊκού.

  του Δημήτρη Φιλιππίδη-dfilippides@gmail.com

  Aναμφισβήτητα είναι μία απρόσμενη εξέλιξη, ένα ακόμα επεισόδιο στο περιβόητο σήριαλ της Χρυσοβαλάντου που μας φέρνει στην μνήμη όλα τα θλιβερά γεγονότα του 2010 που συγκλόνισαν όλη την ομογένεια και όχι μόνο.

  Πρόκειται για την υπόθεση του σκανδάλου που είχε συνταράξει την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την εκκλησία στις ΗΠΑ καθώς τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς η πρώην μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ είχε παραδώσει μία βαλίτσα με χρήματα και λίρες στην αστυνομία της Νέας Υόρκης . Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν στην κατοχή της κατόπιν εντολής του τότε Ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου Παϊσίου, ο οποίος τα φύλαγε στο δωμάτιο του στο Μοναστήρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρώην μοναχή Χριστονύμφη, κατέθεσε για επτά ώρες στην αστυνομία για την υπόθεση αυτή.

  Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έφτασαν στον Hellas FM και στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από κορυφαίο παράγοντα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, το χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 285 χιλιάδες δολάρια και συγκεκριμένο αριθμό χρυσών λιρών, έπειτα από διαπραγματεύσεις και συνεννόηση μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πρώην Ηγουμένου και νυν Μοναχού Παϊσίου Λουλουργά, διαμοιράσθηκε σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στα εξής μέρη: Στον Παϊσιο Λουλουργά, στην Μονή Χρυσοβαλάντου και σε ένα τρίτο εμπλεκόμενο στην ιστορία προσωπο με τα αρχικά Κ. Β, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην κατοχή μας. Σύμφωνα με την πηγή μας, οι νομικοί των εμπλεκομένων πλευρών μελετούν τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας.

  Η βόμβα αυτή αναμένεται να κλονίσει για ακόμη μία φορά τα θεμέλια της Κοινότητας, ενώ ο Ηellas FM θα συνεχίσει το ρεπορτάζ! Μείνετε συντονισμένοι για νέα στοιχεία και αποκαλύψεις!

 62. Ο/Η Περαστικός λέει:
 63. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τεράστια ποσά χρωστά η GOA (Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή) των ΗΠΑ, για το θαυματουργό μαγαζί του Αγίου Νικολάου των Δίδυμων Πύργων (Σημείο Μηδέν), αλλά δεν τα πληρώνει

  https://nypost.com/2018/06/02/architect-claims-church-owes-2-4m-for-world-trade-center-shrine/

  Contractor claims church owes $2.4M for World Trade Center shrine
  By Melissa Klein June 2, 2018 | 10:52pm | Updated

  Contractor claims church owes $2.4M for World Trade Center shrine

  Rising costs stop construction at church destroyed on 9/11
  That would be a real Greek tragedy.

  The company that made thousands of distinctive glass and marble panels for the half-built St. Nicholas Shrine at the World Trade Center has threatened to throw them away unless it receives payment from the Greek Orthodox Archdiocese.

  MG McGrath in Minnesota says it is owed $2.4 million by the Manhattan-based archdiocese.

  “We have attempted to collect on these unpaid monthly amounts which date back a full year. To date, the Church has refused, and continues to take no definitive action,” Paul Kitching, McGrath’s general manager, wrote in an April letter to the archdiocese, a copy of which was published in The National Herald newspaper, which covers the Greek community.

  Kitching said an additional $4 million was needed “to continue fabrication of the remaining overseas materials.”
  ……………………………………

 64. Παράθεμα: H στρατολόγηση νέων από τον γκουρού Εφραίμ της Αριζόνα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 65. Παράθεμα: Ο δικτάτορας Βαρθολομαίος απολύει με εξευτελιστικές μεθόδους Μητροπολίτες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.