Περί του δουλοπρεπούς χειροφιλήματος των επισκόπων

Υποκρισίες και θεατρινισμοί του “κεντροαριστερού” καραγκιοζομπερντέ


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δεν είμαι χριστιανός αλλά σέβομαι τον Χριστό επειδή αν και απλός μαραγκός είπε πολλές μεγάλες αλήθειες για τις οποίες και φέρεται πως οδηγήθηκε στη Σταύρωση. Δεν είμαι βέβαιος αν υπήρξε ιστορικά, αλλά ειλικρινά θα το ήθελα. Δεν πιστεύω πως είναι θεός, αλλά θα είμαι πανευτυχής αν είναι, γιατί θα αποδοθεί κάποτε Δικαιοσύνη σε έναν καλύτερο κόσμο.

Αυτόν τον Χριστό λοιπόν, που η λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτή η ιστορικά βεβαρημένη με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας φωλιά των υποκριτών, τον βλαστημάει καθημερινά, τον δυσφημεί κατά τον ελεεινότερο τρόπο, κακοποιεί τη διδασκαλία του και τον εμπορεύεται αισχρά, επιτρέψτε μου να τον υπερασπιστώ, όχι ως θεό-ανάγκη τέτοια δεν την έχει-αλλά ως προς την παραχάραξη του κηρύγματός του, η οποία έχει άσχημες επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας (αφού η Εκκλησία αυτή είναι κρατική υπηρεσία) και στα ήθη των συμπατριωτών μας που έχουν πέσει στα νύχια της.

Κύριε Ροΐδη,
Η Αριστερά στην Ελλάδα, σεβάστηκε πάντα τον Χριστό και δεν συνεργάστηκε με τους εμπόρους του Ναού του. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχουμε σποραδικές ευτυχώς εκδηλώσεις των Χ.Φλωράκη, Α. Παπαρρήγα, Ν.Κωνσταντόπουλου, Θ.Λεβέντη, Π.Τριγάζη, Αλ.Τσίπρα (πιό συχνά από όλους, γεγονός που καλόπιστα αποδίδω στο νεαρό της ηλικίας του) , Δ.Παπαδημούλη, Αλ.Αλαβάνου, Μ.Γλέζου, ασέβειας και προσβολής της προσωπικότητας του Χριστού, με τρόπο που δεν τους τιμάει, αφού όλοι ξέρουμε πως ο Χριστός δεν μπορεί ή δεν θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι βάναυση προσβολή και βαρύτατη ύβρις να δέχεσαι πως ο Χριστός εκπροσωπείται σήμερα από αρχιεπισκόπους σαν τους Σεραφείμ, Χριστόδουλο και κ. Ιερώνυμο, ή από πατριάρχες σαν τον κ.Βαρθολομαίο. Αυτή η απόπειρα γελοιοποίησης του Χριστού, που γίνεται είτε υποτίθεται για συγκομιδή κάποιων ψίχουλων στην κάλπη, είτε για δημόσιες σχέσεις, είτε με οικονομικά αντάλλαγμα, είναι άλλο ένα ανεξίτηλο στίγμα για την ελληνική Αριστερά.

Προχτές ο κεντροαριστερός κ. Μπουτάρης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και νομίζω πως αν οι δημοκρατικοί Θεσσαλονικείς δεν τον καταδικάσουν παραδειγματικά, τότε θα πρέπει ο Λευκός Πύργος να αλλάξει ρόλο και να αναγορευθεί σε παγκόσμιο μνημείο της Υποκρισίας.

Κύριε Ροΐδη,
Ο κ. Μπουτάρης, αφού αποκάλεσε πρώτα τον δεσπότη κ. Διονύση Ρούσσα “Μουτζαχεντίν”, πήγε στον ναό του και υποκλινόμενος βαθειά φίλησε τον βέβηλο χρυσό Σταυρό του δεσπότη, για να καταγραφεί η σκηνή από τις κάμερες και να αποσπάσει έτσι ενδεχομένως την ψήφο κάποιας εύπιστης θεούσας δίνοντας έτσι στους Θεσσαλονικείς ένα θέαμα πολιτικαντισμού, υποκρισίας και ευκαμψίας της μέσης. Το πράγμα γίνεται τραγικό γιατί ο κ. Μπουτάρης εκπροσωπεί στην πόλη αυτή αυτοδιοικητικά εκτός από το χαζοχαρούμενο και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Τσοχατζόπουλου-ΓΑΠ κλπ και τη λεγόμενη “Δημοκρατική Αριστερά”, η οποία δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε πως ήξερε κι αυτή να λυγίζει τη μέση για να μαζέψει από το πάτωμα τα αργύρια του Τσαουσέσκου (για τότε μπορώ να βρω δικαιολογίες, αλλά για σήμερα;) και η οποία φαίνεται πως παραμένει αμετανόητη, αφού όχι μόνο δεν καταδίκασε τα καργκιοζιλίκια του κ.Μπουτάρη, αλλά τα έβαλε μέσω του δικού της δημοσιογράφου του κ. Κ.Κάρη της “Αυγής” με τον κ. Διονύση Ρούσσα, ο οποίος ήταν ίσως η μόνη περίπτωση που είχε απόλυτο δίκιο. Ο κ. Κάρης επέσυρε και τον θυμό της παλιάς αγωνίστριας της Αριστεράς της κας Μπέττης Βακαλοπούλου για την υποστήριξη που παρέχει μέσω της εφημερίδας στον κ. Καμίνη. Δεν μου πέφτει λόγος και δεν με ενοχλεί η ευπρεπής πολυφωνία της “Αυγής”, με ενοχλεί όταν από τις στήλες της προστατεύονται αντιδημοκρατικές και θεοκρατικές θέσεις της Ακροδεξιάς στο όνομα της μακαρίτισσας της “Αριστερής Ανανέωσης”.

Α. Η παρουσία κάποιου πολιτικού σε επίσημη Δοξολογία για κάποια εθνική επέτειο σηματοδοτεί:
1. Την ταύτιση Πολιτείας-Εκκλησίας μια οιονεί Θεοκρατία, την Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών, προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτών (άθεων, αλλόθρησκων κλπ) δεύτερης κατηγορίας.
2. Τον μεσσιανικό χαρακτήρα του Έθνους
3. Την πίστη στον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και στον χριστοδουλικό “περιούσιο λαό του Κυρίου”, χάριν του οποίου ο θεός που δεν μπορεί να σώσει τα παιδάκια της Ινδονησίας ρουσφετολογεί ασύστολα

Β. Η υπόκλιση της λαϊκής Εξουσίας μπροστά στη θεϊκή εξουσία που αυτόκλητος εκπροσωπεί ο κ. Διονύσης Ρούσας, αυτός που ανερυθρίαστα αποκαλείται Δεσπότης (=τύραννος), αποτελεί ύβρη κατά του Δημοκρατικού πολιτεύματος, δηλώνει την υποταγή της Πολιτείας στη διαβόητη Δεσποτοκρατία

Γ. Η υπόκλιση μπροστά στον κ.Άνθιμο, καθαιρέσιμο μοιχεπιβάτη κατά τους Ιερούς Κανόνες της πλούσιας Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που εγκατέλειψε την φτωχή νύμφη του επισκοπή Αλεξανδρούπολης, στον κ.Άνθιμο που ευλόγησε τα φονικά ναρκοπέδια του Έβρου τα οποία ακρωτηριάζουν λαθρομετανάστες “ελάχιστους αδελφούς” του λαθρομετανάστη στην Αίγυπτο Χριστού, (τα οποία ναρκοπέδια η Ελλάδα του ΓΑΠ έχει υποσχεθεί πως δήθεν θα αχρηστεύσει), στον κ.Άνθιμο που βρίζει τους Ορθόδοξους αδελφούς του Σλαβομακεδόνες, στον κ.Άνθιμο που συνεργάστηκε με τη Χούντα, στον κ.Άνθιμο που επιτίθεται σε δυστυχισμένους λαθρομετανάστες οι οποίοι τάχα θα μας χαλάσουν την υποτιθέμενη φυλετική μας καθαρότητα, που δηλώνει πως τα ασημένια κουταλάκια της ιερής Θεοφαγίας δεν μεταδίδουν μικρόβια, που βρίζει όσους έκαναν πολιτικό γάμο πόρνους και ενοχλείται από το τολμηρό ντύσιμο των γυναικών, την ίδια στιγμή που συγκαλύπτει (μαζί με τον πατριάρχη) Αγιορείτη κληρικό του που φέρεται πως έδρασε διαστροφικά στη Στυλίδα και κουκουλώνει ξεφωνημένους πορνομητροπολίτες συναδέλφους του (υπαγόμενος ούτως ή άλλως στο αμαρτωλό μικρό Βατικανό της Ισταμπούλ που ακόμη και τώρα που μιλάμε αποκαλύπτονται σε βάρος του νέες φοβερές ιστορίες παιδεραστικής συγκάλυψης), στον κ.Άνθιμο θαυμαστή του Σταυρωτή (2.000 γενναίων παλληκαριών της Τύρου) Μεγαλέξανδρο, την ίδια στιγμή που παριστάνει τον εκπρόσωπο του Εσταυρωμένου, στον αποκρυφιστή που επιτίθεται με απίστευτες ανοησίες στην κάρτα του πολίτη, στον ορθόδοξο επίσκοπο που στολίζεται με χρυσαφικά και μπιζού και μαλαματοκεντητές ρόμπες βλαστημώντας τον μονοχίτωνα Χριστό, στον “αυτοευνουχισμένο” κατά κάποιον τρόπο άντρα που δηλώνει πως ποτέ του δεν γνώρισε γυναίκα, ή έστω κάποιον ερωτικό σύντροφο-με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ψυχική του ισορροπία- η υπόκλιση αυτή αποτελεί τον έσχατο αυτοεξευτελισμό οποιουδήποτε σοβαρού άντρα, οποιουδήποτε σοβαρού ανθρώπου, οποιουδήποτε σοβαρού πολιτικού.

Κανόσα: Ο εξευτελισμός της κοσμικής Εξουσίας που σύρθηκε να φιλήσει τα πόδια της θεοκρατίας. Τρία μερόνυχτα στο χιόνι έμεινε ο αυτοκράτορας της Δύσης Ερρίκος ο Δ΄, ξυπόλητος, με στάχτες στα μαλλιά, για να φιλήσει γονατιστός τα πόδια του αιμομίκτη πάπα Γρηγόριου Ζ΄, που τον περίμενε στην αγκαλιά της ξαδέλφης και ερωμένης του, της θρυλικής Ματθίλδης κόμισσας της Τοσκάνης.

Κύριε Ροΐδη,
Ο Χριστός δεν έτεινε ποτέ το χέρι του για να το φιλήσει κανείς. Ο κ.Γκιουλέκας της ΝΔ που προηγήθηκε του κ.Μπουτάρη, έσκυψε και φίλησε και το χέρι του Δεσπότη. Το θράσος των χρυσοφόρων Μήδων σατραπών να ζητούν χειροφίλημα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απόδειξη της αίρεσης στην οποία έχουν περιπέσει οι δυο μεγαλύτερες Εκκλησίες της Χριστιανοσύνης. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απόπειρα ευνουχισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και επιβεβαίωση της αποδοχής της τυραννίας του Δεσπότη από το δουλικό κοπάδι των λογικών (:) προβάτων του. Ο πάπας που εκπροσωπεί το πιο αιρετικό και αρρωστημένο κομμάτι του Χριστιανισμού, το και πολυπληθέστερο, έσυρε στην Κανόσα, ταπεινωμένο τον Γερμανό αυτοκράτορα για να φιλήσει το πόδι του, γιατί η Δυτική Εκκλησία είχε αναγάγει το χειροφίλημα σε επιστήμη υποταγής σε αυτήν ακόμη και των ηγεμόνων, που φιλούσαν τις παπικές εμβάδες. Ο κ. Γκιουλέκας φέρεται στο συγκεκριμένο θέμα αναξιοπρεπέστερα ακόμη κι από τον κ. Μπουτάρη.

Να καταλήξω κε Ροΐδη με δυο τρεις απλές αλήθειες.
Αν το πολιτικό εκκρεμές κ. Μπουτάρης (από το ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Μάνο) θέλει να παραστήσει τον Χριστιανό, ξέρει που θα βρει τον Χριστό, σίγουρα όχι στον Καθεδρικό της Θεσσαλονίκης. Αν ο κ. Μπουτάρης, που φοβάμαι πως χωρίς τα λεφτά του δεν θα του έδινε κανείς σημασία, θέλει να υποδυθεί τον πιστό, ας μοιράσει την περιουσία του στους φτωχούς γιατί κατά τον Χριστό, είναι ευκολότερο να περάσει καραβόσκοινο από τρύπα βελόνας παρά να μπει πλούσιος στον Παράδεισο. Ας πάψει επιτέλους ο κ. Μπουτάρης, να προσβάλει τον Σταυρωμένο τόσο βάναυσα φιλώντας ειδωλολατρικούς αδαμαντοποίκιλτους Σταυρούς που κρατάνε στα χέρια τους μητροπολίτες, οι οποίοι με τα ευαγγελικά κριτήρια είναι άθεοι και βέβηλοι, κι ας πάψει η Δ.Α. του υμνητή του Χουντόδουλου κ. Θανάση Λεβέντη και των καριεριστών “Αριστερών” που συνεργάζονται εκλογικά με το «Λάος» στο Δήμο Καλλιθέας και αναμένουν στον προθάλαμο του ΠΑΣΟΚ, να τον υπερασπίζεται κι από πάνω, μέσω δημοσιογράφων υποστηρικτών της έγκυρης και δημοκρατικής “Αυγής”.

Αυτό πάει πάρα πολύ!.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

11 Responses to Περί του δουλοπρεπούς χειροφιλήματος των επισκόπων

 1. Ο/Η Σαλονικιός λέει:

  Δεν είναι όλοι Μπουτάρηδες

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=578799

  Τρ. Μηταφίδης: Θα κορνιζάρω τον αφορισμό δίπλα στο αποφυλακιστήριο της χούντας

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/11/2010

  Θεσσαλονίκη: «Χουντοαναθρεμμένο» και «χουντοπροσκυνημένο» χαρακτήρισε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή για τις παρεμβάσεις του μητροπολίτη στα πολιτικά πράγματα και στα θέματα της πόλης.

  «Χουντοαναθρεμμένο» και «χουντοπροσκυνημένο» χαρακτήρισε τον μητροπολίτη ο υποψήφιος δήμαρχος της «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη»
  Ερωτηθείς αν φοβάται ενδεχόμενο αφορισμό του από τον μητροπολίτη, απάντησε ότι «αν του έρθει τέτοιο χαρτί από τον κ. Άνθιμο, θα το κορνιζώσει και θα το κρεμάσει στον τοίχο, δίπλα από το αποφυλακιστήριό του από τα χρόνια της χούντας». Στο μεταξύ χθες το πρωί ο Τρ. Μηταφίδης μαζί με υποψήφιους συμβούλους της “Θεσσαλονίκης: Ανοιχτής Πόλη” επισκέφθηκε τη Σχολή Τυφλών, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του ιδρύματος, στο οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του. «Η Σχολή Τυφλών πρέπει να ενταχθεί ως κοινωνική και εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής, με αναντικατάστατο χαρακτήρα, στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα” τόνισε και πρόσθεσε ότι “πρέπει τα τυφλά παιδιά, που είναι περισσότερα από 2.000, να περάσουν την πόρτα του σχολείου».

 2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Αν τα λέει σωστά η Αλφουζοεφημερίδα ο Μπουτάρης ήθελε να θάψει τη γυναίκα του εκκλησιαστικά αν και η ίδια είχε ζητήσει να θαφτεί με καύση! Και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο.
  η ίδια ιστορία που έγινε με τον μουτζαχεντίν που του φίλησε το σταυρό

  Το σκουλαρίκι τον μάρανε τον Μπουτάρη

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_30/10/2010_420606

  KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

  Hμερομηνία δημοσίευσης: 30-10-10

  Μπουτάρης – Ανθιμος, μια θυελλώδης ιστορία

  Tης Μαριλης Mαργωμενου

  Τον παλαιό εκείνο τον καιρό, που η σύζυγος του κ. Μπουτάρη άφησε τα εγκόσμια για να ταξιδέψει σε τόπους χλοερούς, όπου οι Ανθιμοι του δικού μας κόσμου έχουν απαγορευτικό, ζήτησε ως τελευταία επιθυμία την καύση της σορού της. Τι κι αν ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να γίνει νεκρώσιμος ακολουθία; Τελικώς, η κυρία Μπουτάρη, μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές κυρίες της πόλης, ταξίδεψε άνευ ψαλμωδίας, και ο σύζυγός της ενεγράφη στα μαύρα εκκλησιαστικά κατάστιχα…

  ——————————————

  Από τότε το «ελάτε και με το σκουλαρίκι σας», του μακαριστού Χριστόδουλου, σταμάτησε να ισχύει για τον κ. Μπουτάρη. Ο μητροπολίτης Ανθιμος δεν βλέπει και με μεγάλη συμπάθεια το τρυπημένο αυτί του μποέμ υποψήφιου

 3. Ο/Η Dennis Kamilos λέει:

  Καταπληκτικό άρθρο. Συμφωνώ απολύτως. Συγχαρητήρια.

 4. Ο/Η dany λέει:

  δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου ότι οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν ένα από τα πλέον αντιπαραγωγικά κομμάτια της δημόσιας διοίκησης.
  Μισή αλήθεια.Το σωστό είναι: οι ένοπλες δυνάμεις και το παπαδαριό…..

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία απαιτεί να της δοθεί η περιουσία καθολικών και προτεσταντικών ναών!!!

  Kaliningrad Orthodox diocese claims non-Orthodox churches
  RPTs IN KALININGRAD GETS AROUND EIGHTH COMMANDMENT
  It is trying to appropriate former Catholic and protestant church buildings occupied by theaters, museums, and schools.
  by Mariia Fikhte
  Gazeta.ru, 23 October 2010

  A scandal has broken out in Kaliningrad province connected with former properties of the Roman Catholic church and various protestant confessions. The Russian Orthodox church (RPTs) is trying to get ownership of former Catholic and protestant church buildings where museums, theaters, and schools are situated, before the end of the year.

  http://www2.stetson.edu/~psteeves/relnews/1010b.html#15

 6. Ο/Η Aχ Σαλμώνη του Άνθιμου πατρίδα λέει:

  http://www.antinews.gr/?p=915

  Προσφώνησε και τον Γλίξμπουργκ ο Άνθιμος (!)
  Από factorx στις 31/01/2008

  Απίστευτη απρέπεια του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, στην κηδεία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης του επικήδειου στη Μητρόπολη προσφώνησε μαζί με τους επίσημους και τον ιδιώτη εδώ και πολλά χρόνια Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ. Μάλιστα, ο Άνθιμος κατά σειρά προσφώνησε το πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια τον… τέως «βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνο». Μετά θυμήθηκε τέως προέδρους της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα λοιπά κόμματα κλπ. Φαίνεται ότι ο δεν ξεχνάει το παρελθόν του…

  21 σχόλια στο Προσφώνησε και τον Γλίξμπουργκ ο Άνθιμος (!)

  Εξάκτινος είπε:
  31/01/2008 στις 5:37 pm
  Α ρε Βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνε! Σε λίγο καιρό θα θέλεις να λέγεσαι σκέτο Βασιλέας διότι έτσι όπως έχουν καταντήσει οι Έλληνες μάλλον ύβρις είναι για σένα να σε αποκαλούν Βασιλέα τους!
  .
  .

  Απάντηση
  Τάκης είπε:
  31/01/2008 στις 5:48 pm
  Άνθιμος Ρούσσιας από την Σαλμώνη Ηλείας. Όποιος πάει για ρεπορτάζ στη Σαλμώνη και στα διπλανά χωριά θα ακούσει πολλά για τον κύριο αυτό. Τα περισσότερα από αυτά ειναι αλήθεια!Μακάρι να γίνει αρχιεπίσκοπος. Έχουν να βγουν πολλά στη φόρα για το άτομο του.

  Απάντηση
  poulos είπε:
  31/01/2008 στις 6:44 pm
  Λαθος του Άνθιμου, όχι για την προσφώνηση αλλά για την σειρά αναφοράς.

 7. Ο/Η manos λέει:

  Άρθρο 3

  1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
  2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
  3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

  • Ο/Η Po λέει:

   μάνος,
   τα παραπάνω σοφά λεχθέντα σας θα μπορούσατε να τα κοινοποιήσετε στους άγιους Σεραφείμ Πειραιώς, Παντελεήμονος Κελίου Κορυδαλλού και στον Άνθιμο.

   ή,
   ακόμη καλύτερα, στους πολυπληθείς παιδεραστές κληρικούς που υπάρχουν στην…»αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού·» … όπως λέτε.

   Εδώ δεν πιάνουν τόπο, εμείς δεν είμαστε της Εκκλησίας του Χριστού, ανήκουμε στην Εκκλησία του Δήμου.

   • Ο/Η Κουκουρίκου λέει:

    όχι απλά πολυπληθείς αλλά προστατευόμενους από την ηγεσία, τουθ’όπερ σημαίνει πως όλοι τους……

 8. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Μια που μας θύμισες Ρο την εκκλησία του Δήμου:

  Μίλτος. Από την εκκλησία του Δήμου στην εκκλησία των κωφάλαλων;

  μίλτος = ερυθρός μόλυβδος, σχοινίον μεμιλτωμένον
  μιλτόω = χρίω δια μίλτου, δια μίλτου βεβαμμένον δι’ ου συνήλαυνον εις την εκκλησίαν τους εν τη αγορά περιφερομένους Αριστοφάνης, Αχαρνής 22, Εκκλησιάζουσες 378.

  Συγκεκριμένα, «Και όσοι είναι στην αγορά μιλούν, πάνω κάτω, και ξεφεύγουν το σκοινί, που είναι γεμάτο χρώμα», Αχαρ. 22.

  Κοντολογίς, όταν συνεδρίαζε η εκκλησία, του Δήμου βεβαίως, δυο αστυνόμοι περιφέρονταν στην αγορά, και με την απειλή να περιβάλλουν τους ασκόπως περιφερόμενους πολίτες με το εμποτισμένο σε μίλτο σχοινί, το οποίο θα τους κοκκίνιζε τα ρούχα, τους εξωθούσαν προς την εκκλησία (συνέλευση)!

 9. Παράθεμα: Κίνα: Μια μικρή ευρωζώνη είναι το ίδιο με μια διαλυμένη ευρωζώνη « απέραντο γαλάζιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.