Πρώτα διαλύουμε, μετά επιδοτούμε (με άφθονα δισ.)

Αφού φτήνυναν το κόστος της εργασίας, ενθάρρυναν τις «ακριβές» απολύσεις. Τώρα… ενθαρρύνονται οι προσλήψεις με αδρή επιδότηση. Αυτό θα πει στην πράξη κοινωνική σοσιαλιστική πρακτική

Το γεμάτο θαυμασμό βλέμμα του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου προς τον πρωθυπουργό (του).

Κυβερνητική βολίδα:
Από ΟΛΑ τα δελτία ειδήσεων: Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ποσό 2,3 δισ. ως κίνητρα για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Άλλοι λένε 2,5 δισ. άλλοι 2,6 δισ. Διακόσια-τριακόσια εκατομμύρια πάνω, Διακόσια-τριακόσια εκατομμύρια κάτω, δεν χάθηκε ο κόσμος. Όταν είσαι Νορβηγία, ο πλούτος δεν κρύβεται.

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά σε 400.000 εργαζόμενους.

Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000 («Τα Νέα» μιλούν για 667.000 για την… ακρίβεια!) καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές ανάγκες (Η ευαισθησία!), ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

Ερώτηση περαστικού καχύποπτου: Τα 2,3 – 2,4 – 2,5 – 2,6 δισ. είναι αρκετά για να αγοραστούν πορτοκαλάδες για το πάρτι που εικάζω ότι θα στηθεί από α) τους «μεσολαβητές» του δημοσίου. β) τους «μεσολαβητές» των ενδιαφερόμενων εταιρειών και τις γ) ίδιες τις αγνές, πατριωτικές εταιρείες, τις αθεράπευτα ερωτευμένες με το προσωπικό τους.

Καταλαβαίνω την συμπόνια των σοσιαλιστών, ο πόνος αβάσταχτος• κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, λίγο πριν την Ανάπτυξη που εξαγγέλθηκε (άλλη βολίδα), να ασχοληθούν με τους -θυμάστε το σύνθημα του André- «μη-προνομιούχους» εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Η (φωτο)βολίδα έρχεται μετά την ψήφιση του εργασιακού και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μετά την κατεδάφιση κάθε ίχνους εργατικού δικαίου στο όνομα της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, με περικοπές μισθών, ελαστικής εργασίας. Και αφού έκαναν ότι ήταν δυνατόν να φθηνύνουν το κόστος της εργασίας, να ενθαρρύνουν οι «ακριβές» απολύσεις. Με την αναγγελθείσα «επιδότηση της εργασίας» (πολλών δισ.) ένα μέρος (που απολύθηκε) θα «επαναπροσληφθεί» ή απλά θα προσληφθεί φθηνά, αυτή την φορά με συνοδεία αδρής επιδότησης! Αυτό θα πει στην πράξη κοινωνική σοσιαλιστική πρακτική.

Το Μοντέλο των εργασιακών σχέσεων άλλαξε, εκσυγχρονίζεται.

Το είπε και ο βραβευθείς με το βραβείο «της ειλικρίνειας» κ. Πρωθυπουργός, στόχος του επιδόματος εργασίας «είναι να χτυπήσουµε τη ρίζα των προβλημάτων, διότι είχαµε σβησµένες τις µηχανές της ανάπτυξης εδώ και πολύ καιρό. Παράλληλα, η χώρα µας δεν φρόντιζε να αλλάξει το παραγωγικό µοντέλο ώστε µέσα από µια βιώσιµη οικονοµία να αυξήσει τις θέσεις εργασίας». Λόγια σταράτα, τίμια.

Άλλωστε το παραδέχονται ΟΛΟΙ οι «φορείς» ( τυχαίο; ):
– Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος: «Κάθε µέτρο, κάθε ενεργητική πολιτική, κάθε πρόγραµµα που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας εκ των πραγµάτων την υποστηρίζουµε».
– Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος αναγνώρισε ότι «το πρόγραµµα δράσεων που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός είναι εκτεταµένο, πολύπλευρο και αναµφίβολα συνιστά µια γραµµή άµυνας στο πρόβληµα της ανεργίας.»
– Σηµαντική αξιολογεί η ΕΣΕΕ (έµποροι) την ανακοίνωση των βασικών κατευθύνσεων πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης από τον Πρωθυπουργό και ζητεί την άµεση ενεργοποίηση και υλοποίησή τους χωρίς καθυστερήσεις και εξαιρέσεις.

Μερικές ασήμαντες λεπτομέρειες:

Μαθαίνουμε «ότι από τις επιδοτήσεις των 2,5 δισ. ευρώ, τα 1,6 δισ. θα επιβαρύνουν το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. «Εξετάζεται ο δανεισµός του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αν αυξηθεί κατά πολύ ο αριθµός των επιδοτούµενων ανέργων το 2011», επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουµάνης, αφού οι επιδοτήσεις των εισφορών θα καλυφθούν µέσω του αλληλόχρεου λογαριασµού του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.» [«Τα Νέα»]

… όμως πριν μερικές μέρες μάθαμε ότι τα ταμεία του ΟΑΕΔ είναι άδεια και ο οργανισμός είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν ενισχυθεί δεν θα μπορεί να πληρώσει τους άνεργους τους τελευταίους μήνες του 2010.

Για το ΙΚΑ «…η διοίκηση του ΙΚΑ προσανατολίζεται στην αναζήτηση δανείου από την τραπεζική αγορά, δίνοντας ως εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει στο χαρτοφυλάκιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος αναζητεί δάνειο στην ελληνική αγορά προκειμένου να διασφαλίσει τις συντάξεις ως το τέλος του έτους, αλλά και για να αποδώσει ένα μέρος του προς τον ΟΑΕΔ, ώστε να καλύψει ο Οργανισμός τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του.» [«Το Βήμα»]

Έρχονται κι άλλες φωτοβολιδες, αναμείνατε στο κουνιστό σας.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Πρώτα διαλύουμε, μετά επιδοτούμε (με άφθονα δισ.)

 1. Ο/Η LPG λέει:

  Θολή επένδυση με γκρίζες συμφωνίες και θεαματική ΚΑΤΑΡρευσηΤης ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ Η κυβέρνηση επιχειρεί από χθες το βράδυ να μειώσει στο ελάχιστο τη δική της συμμετοχή και ευθύνη στην περίφημη συμφωνία για την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό [για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αέρια παράγωγα πετρελαίου σε κρυογονική μορφή (LPG) και όχι από φυσικό αέριο], η οποία κατέληξε σε φιάσκο έπειτα από υπαναχώρηση των εταιρειών του Κατάρ στο έργο.
  ….

  Σαν χάρτινος πύργος

  Είναι πραγματικά αξιοπερίεργη η συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πρώτη απόπειρα ιδιωτικής επένδυσης-μαμούθ στη χώρα και μάλιστα στον τομέα της ενέργειας, η οποία πολυδιαφημίστηκε τους τελευταίους μήνες από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη και κατ’ ουσίαν άνοιξε το δρόμο για την κατασκευή του νόμου fast track για τις «στρατηγικές επενδύσεις» στην Ελλάδα.

  Μέχρι σήμερα ουδείς έχει αποσαφηνίσει πώς προκλήθηκε το ταξίδι-αστραπή κυβερνητικών εκπροσώπων και μη στο Κατάρ, γιατί και πώς αυτοί οι «ειδικοί απεσταλμένοι» της κυβέρνησης Παπανδρέου κατέληξαν τόσο γρήγορα και τόσο απλά σε μια τόσο κολοσσιαία κατ’ αρχήν συμφωνία στον τομέα της ενέργειας, η οποία χθες το βράδυ κατέρρευσε και πάλι για απροσδιόριστους μέχρι στιγμής λόγους σαν χάρτινος πύργος.

  Τα παράδοξα

  Αναλυτικότερα:

  Η συμφωνία-μαμούθ στον τομέα της ενέργειας με το Κατάρ προέβλεπε ότι στην περιοχή του Αστακού (που είναι περιοχή χαρακτηρισμένη περιβαλλοντικώς ως NATURA) θα εγκαθίσταντο εγκαταστάσεις για την παραγωγή 1.100 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούν περίπου 1,2 δισ. κυβικά μέτρα αέριο, παράγωγο πετρελαίου (όχι φυσικό αέριο).

  Τα στοιχεία αυτά έρχονται αμέσως αμέσως σε κόντρα με τα 1,2 δισ. κυβικά φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

  Η κατασκευή των εγκαταστάσεων στην περιοχή του Αστακού, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι και αυτή θηριώδης. Για μια μονάδα παραγωγής 400 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 300 εκατ. ευρώ, επομένως για εγκατάσταση μονάδας 1.100 μεγαβάτ (ή 1,1 γιγαβάτ), η επένδυση θα ανερχόταν σε 1 δισ. ευρώ! Με τέτοιο μέγεθος, προφανώς επρόκειτο για παγκόσμια πατέντα.

  Σημειώνεται ότι το αέριο παράγωγο πετρελαίου χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση σε χώρες όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Πακιστάν κ.λπ. Δεν χρησιμοποιείται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ΗΠΑ.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=215332

 2. Ο/Η antrikos λέει:

  Άλλο ένα μέτρο της ΠΑΣΟΚάρας υπέρ των καπιταλέων.

  Με δυο λόγια κι άλλη μείωση του κόστους εργασίας (εργατικής δύναμης πιο σωστά: γι’ αυτό κι ο λαός λέει μεροκάματο), καθώς η πρώτη ήταν με το πάγωμα των μισθών κλπ

  Προσέξτε: Διατήρηση των θέσεων εργασίας όχι διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων.

  Τώρα το λένε έτσι, μετά τις εκλογές ξέρετε τι θα διευρινίσουν??

  Πάω στοίχημα:
  Μετά τις εκλογές θα διευκρινιστεί ότι ο εργοδότης θα μπορεί να απολύει ελεύθερα τους εργαζόμενους αρκεί να συνεχίσουν να υφίστανται οι θέσεις εργασίας. Άλλαξε από δω, άλλαξε από κει να δείτε πώς πέφτει κι άλλο το μεροκάματο.

  Το γελοίο είναι ότι ο Παναγόπουλος επικρότησε τα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου.

  Δηλαδή ρε παιδιά αυτό ειναι εξωφρενικό!!! Κάνουνε το άσπρο μαύρο. Επιδοτούν το κεφάλαιο και λένε ότι επιδοτούν την εργασία.

 3. Ο/Η stratos fountoulis λέει:

  «Τα 2,3 – 2,4 – 2,5 – 2,6 δισ. είναι αρκετά για να αγοραστούν πορτοκαλάδες για το πάρτι που εικάζω ότι θα στηθεί»

  κι εγώ λυπάμαι για την καχυποψία μου, κι αναρωτιέμαι…

  της αμύνης τα παιδιά έφαγαν πολλά λεφτά

 4. Ο/Η ακάκιος λέει:

  Νοιάζεται ο ΓΑΠ για τον λαό του και επιπλέον είναι προεκλογική περίοδος. Δυόμισι δις θα κλείσουν κάποιες τρύπες. Θα μπορούσε βέβαια να τους πεί «αν δεν έχετε ψωμί κι ελιές, τότε φάτε Αστακό, τώρα είναι αμόλυντος και δικός μας», αλλά αυτό θα μπορούσε να του κοστίσει το κεφάλι. Και οι gnomes της Ζυρίχης και των Βρυξελλών θα έχαναν τον άνθρωπό τους στην Αθήνα.
  Με την έγκρισή τους λοιπόν, τα δυόμισι δις λοιπόν πάνε για καλό σκοπό. Χρόνια πρίν ένας αμερικανός senator, o μακαρίτης Everett Dirksen, συνήθιζε να λέει “A billion here, a billion there, pretty soon it begins to add up to real money.” Να θυμηθείτε τα λόγια μου, κάποια μέρα η Μαφία των Βρυξελλών, που έχει την πρώτη ευθύνη για τα σημερινά χάλια της Ρωμιοσύνης θα κληθεί να λογοδοτήσει, αλλά θα είναι ήδη αργά για την Ευρώπη.

 5. Ο/Η undantag λέει:

  Κεϋνσιανισμός MADE IN GREECE.

  @ Ακάκιε – θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι την πρώτη ευθύνη για τα χάλια οποιουδήποτε (εν προκειμένω του ελληνικού κράτους), την έχει πάντοτε ο ΙΔΙΟΣ. Τ’άλλα είναι συντρέχοντα πταίσματα.
  Επίσης, τι ακριβώς είναι τα gnomes της Ζυρίχης;

 6. Ο/Η ακάκιος λέει:

  Oi gnomes of Zurich είναι οι (you know who) τραπεζίτες της Ζυρίχης. Ο όρος καθιερώθηκε από τον Harold Wilson το 1956 όταν οι κύριοι αυτοί βούλιαξαν την στερλίνα και μαζί της την οικονομία.
  Θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου πως η Ρωμιοσύνη διαθέτει την ωριμότητα και την υπευθυνότητα να αποφασίζει για τα του οίκου της. Κανένας δεν θα της δάνειζε χρήματα, και μάλιστα εκατοντάδες δισεκατομμύρια αν δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Οι Βρυξέλλες όχι μόνον γνώριζαν αλλά προξένησαν το οικονομικό χάος στο Ρωμαίικο προς ίδιον όφελος. Με όλες τις τραγικές συνέπειες για τους ιθαγενείς.
  Χρησιμοποίησαν την «Ελλάδα» για να παρακάμψουν τους κανονισμούς του World Trade Organization για αθέμιτο συναγωνισμό, επιχορηγώντας τις ιδιωτικές επιχειρήσεις τους (βλέπε Σήμενς) μέσω θαλασσοδανείων σε γνωστές διεφθαρμένες καταστάσεις που επιμελώς καλλιεργούσαν, την ίδια στιγμή που κατηγορούσαν την Αμερική (βλέπε Boeing) για παράνομες επιχορηγήσεις.
  Στο βαθμό που συνέτειναν αν όχι προξένησαν το απόλυτα διεφθαρμένο κράτος των Αθηνών, ενώ γνώριζαν στιγμή προς στιγμή τις συνέπειες των πράξεών τους, είναι υπόδικοι για εκτέλεση αξιόποινων πράξεων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.
  Είναι υπόδικοι για μια ιδιότυπη γενοκτονία που χρησιμοποίησε τις τράπεζες αντί για θαλάμους αερίων. Θα μας πέταγαν στα σκουπίδια αν δεν φοβόντουσαν την αποσταθεροποίηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τώρα μάλιστα που ο Ερντογάν σήκωσε μπαϊράκι.

  • Ο/Η Po λέει:

   φίλτατε ακάκιος…
   λετε:
   «Στο βαθμό που συνέτειναν αν όχι προξένησαν το απόλυτα διεφθαρμένο κράτος των Αθηνών..

   ξέρετε, η Ε.Ε. δεν υπήρχε επί εποχής Καποδίστρια (1830), το διεφθαρμένο ελληνικό «κράτος» υπήρξε από τότε (μάλιστα…πριν ακόμη της ίδρυσής του) βουτηγμένο στη διαφθορά. Η διαφθορά είναι η πλέον ζωντανή απόδειξη (συνεπούς συνέχειας) της νεοελληνικής παράδοσης. Συνεχίζει με την ίδια δυναμικότητα έως τις μέρες μας, μην ξεχνάτε ότι η τωρινή είναι η 3η πτώχευση. Έχετε μήπως αμφιβολία ότι ήδη έχουμε πτωχεύσει;

   • Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    ..αυτό που λέτε δεν έχει σχέση αμεσα με το θέμα μας. Διότι πριν την ΕΕ, η ανάπτυξη της χώρας η ήδη πενιχρή αγροτική πήγαινε καλύτερα. Τα νούμερα και όλα τα στατιστικά δείχνουν τί συνέβη από τοτε που μπηκαμε στην ΕΕ και στην ΟΝΕ. Δηλ απο τοτε που ανοιχτηκε η αγορά και έπαψαν σταδιακα η κοινωνική έλεγχοι.

    Τελος, παντου υπαρχει διαφθορά και μάλιστα τεράστια. Δειτε βρετανία. Απλα εκεί κρατιούνται τα προσχήματα για χάρη του πολιτισμού.

  • Ο/Η undantag λέει:

   @ Ακάκιος
   Μα, αν υποτεθεί ότι η Ρωμιοσύνη (δηλ. οι έλληνες ψηφοφόροι, μη συσκοτίζουμε τη συζήτηση με ποιητικούς όρους περασμένων δεκαετιών!) δε διαθέτει την ωριμότητα και την υπευθυνότητα να αποφασίζει τα του οίκου της, σου φταίνε οι άλλοι γι’αυτό;

   Χωρίς παρεξήγηση – συχνά συμφωνώ με τις απόψεις που εκφέρεις εδώ – τα παραπάνω δύο σου σχόλια κάνουν κρα για θεωρία συνομωσιολογίας από μακριά.

   Επίσης, είναι λάθος να αποδίδεις στις Βρυξέλλες «ιδιωτικές επιχειρήσεις» που μπορεί να υπάρχουν μεν, αλλά ανήκουν στα επιμέρους κράτη μέλλη (κάθε ένα απ’τα οποία έχει τα δικά του, ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενα, συμφέροντα).

   Αν η κρίση δίδαξε κάτι, είναι ότι σχέδιο δεν υπήρχε – κατά την ταπεινή μου άποψη.

   • Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    ..το ότι έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα δεν αποδεικνύει ότι η ΕΕ δεν αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο στο να θέτει σε ένα κράτος -ΟΣΟ διεφθαρμένο και να είναι, που είναι στο κάτω κάτω δικό του πρόβλημα- τους όρους με το οποίο αυτό θα μπει στην αγορά και το πως λειτουργεί αυτή εις βάρος της κοινωνίας μέσω φυσικά των ελαχιστοποιήσεων των κοινωνικών ελέγχων επ αυτής, η οποία είναι τόσο ανελέητη και συντελείται βέλτιστα τώρα με τα νέα μέτρα που δεν πρόκειται ποια για θεωρία συνωμοσίας ή ότι άλλη βλακεία προσπαθεί στον καθένα να βγει αλλά για μία πραγματικότητα.

    Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει και δικά της προβλήματα ΠΕΡΑ από αυτά που δημιουργεί η ΕΕ και κυρίως όπως εκφράζονται από τις πολυεθνικές οι οποίες μπορεί να συγκρούνται μεταξύ τους αλλά ο δρόμος στο να περιοριστεί η προστασία της κοινωνίας απ αυτούς είναι ίδιος άρα και θα ακολουθήσουν την ίδια γραμμή σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί και απόδειξει στο ότι δεν ευθύνονται οι αποφάσεις της ΕΕ. Κακά τα ψέματα. Ωφελήθηκαν όλοι και οι ξένοι και η δική μας άρχουσα τάξη. Μην παραμυθιαζόμαστε τώρα.

    Σ αυτούς η διαφθορά είναι στα σαλόνια και σε εμάς στα καφενεία, ως πιο μίζεροι.

 7. Ο/Η katabran λέει:

  αλήθεια!;!;!;!
  2,3 – 2,4 – 2,5 – 2,6 δισ;!;!;!
  γι αυτό απέλυσαν σήμερα το σύντροφό μου;
  για να τον ξαναπροσλάβουν με επιδότηση;
  σταδγιάλα!
  έχω πολύ θυμό μέσα μου…
  «είσαι πολύ καλός για το σύστημα που δουλεύεις αλλά δε σε χρειαζόμαστε»…
  πούλα τα βινύλιά σου, γέμισες το σπίτι…του είπα
  πούλα το κουτάβι…

 8. Ο/Η katabran λέει:

  ανακύκλωσης της ανεργίας + χρηματοδότησης της μεγάλης εργοδοσίας = πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας!
  κακή μας νύχτα !

 9. Ο/Η iconology2009 λέει:

  Η διαφθορά ενός περιφερειακού κράτους είναι το χρήσιμο άλλοθι των δυνατών του κόσμου γιά να διαχειρίζεται τα πεπρωμένα του. Ακόμη και αν ένα κράτος είχε την πρόθεση να είναι ηθικό δεν θα το επ΄τρεπαν ποτέ αυτοί που κάνουν μπίζνα επειδή υπάρχει η διαφθορά που ευνοούν. Γιατί νομίζετε δεν πολύνιάστηκαν οι αποικιοκρατικές αυτοκρατορίες που έχασαν τις αποικίες τους; γιατί τοποθέτησαν εκεί βολικούς εγκάθετους να τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα.Ενα περιφερειακό κράτος όπως η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα να μην έχει διαφθορά:είναι το τίμημα της (μερικής) ανεξαρτησίας της, είναι δηλαδή αυτό που υπολείπεται γιά να γίνει η ανεξαρτησία της ολοκληρωμένη και ακέραιη.
  Είναι αστείο να λέμε ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ και δεν ήξεραν στην ΕΕ ποιά είναι η αληθινή οικονομική κατάσταση-που όπως αποδεικνύεται΄από τα νέα στοιχεία που συνεχώς προκύπτουν ούτε ακόμη ξέρουν και ότι πάντα θα ανακαλύπτουν όλο και κάτι καινούργιο που δεν ξέρουν και που -τί βολικό αλήθεια!-θα είναι στοιχείο που θα συνηγορεί σε λήψη ακόμη σκληρότερων μέτρων.Αυτοί έχουν το πεπόνι αυτοί έχουν και το μαχαίρι. Κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν,αναθεωρούν,ανασχεδιάζουν, προβάλλουν καινούργια στοιχεία απ’το πουθενά. Οι στατιστικές τους και οι μετρήσεις τους έχουν γίνει λάστιχο. Είναι προφανές ότι τζογάρουν και μπλοφάρουν. Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Ακάκιο. Και γιά να γίνω πρακτικός-δεν κατεχω την επιστήμη της οικονομίας και ίσως η ορολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσω ίσως να μην είναι δόκιμη αλλά καταλαβαινόμαστε νόμίζω-γιά να γίνω πρακτικός λοιπόν θεωρώ ότι κάπως πρέπει πιά να διασφαλιστεί όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο ότι υπάρχουν στατιστικές σταθερές πάνω στις οποίες θα κρίνονται τα στοιχεία που θα δίνονται-και που κι αυτά θα έχουν ένα σίγουρο και εγγυημένο τρόπο να είναι αληθινά και να ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΫΝΤΑΙ. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο υπάρχει και δεν το αποκλείω. Από τη στιγμή όμως που ζούμε αυτό το συνεχές ντόμινο αναθεωρήσεων σημαίνει ότι δεν εφαρμόζεται. Θέλω να πώ ότι η ευθύνη αυτών που έχουν την ευθύνη της προσκόμισης των στοιχείων να είναι τόσο αντικειμενική, ώστε αυτόματα με τη διαπίστωση της αναξιοπιστίας τους-ΑΥΤΟΜΑΤΑ!- και με ειδική επείγουσα διαδικασία-ένα είδος οικονομικού ιδιώνυμου που θα αφορά ανώτατους οικονομικούς, στατιστικούς ή τραπεζικούς λειτουργούς-να οδηγούνται μπροστά στο δικαστήριο χωρίς χρονοτριβή και χωρίς περιττή κωλυσιεργία. Αυτό όμως να μην αφορά τη χώρα μόνο αλλά και ευρύτερα σύνολα(την ΕΕ σίγουρα). και το λέω αυτό γιατί μεγάλο μέρος της διαχείρισης των στοιχείων γίνεται στην ΕΕ και διαπιστώνω με θλίψη μου πώς ότιδήποτε γνωματεύει αυτή η σκιώδης αλλά ουσιαστική και παντοδύναμη παρακυβέρνηση των Βρυξελλών έχει χαρακτήρα-βολικού γιά πολλούς-θέσφατου και δεν αμφισβητείται ποτέ, παρεκτός από αυτούς που η αμφισβήτηση δεν έχει σημασία και η γνώμη τους δεν περνάει ποτέ:οι ίδιοι οι λαοί.Παντοτε ήμουν ευρωσκεπτικιστής αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο σίγουρα και τοσο βάσιμα όσο τώρα και αυτό δεν είναι δικιά μου διαπίστωση αλλά και όλο και περισσότερων με τους οποίους συζητώ το θέμα. Εχω δηλαδή την εντύπωση ότι κάπου μας έχει ξεφύγει ο έλεγχος και κάποιοι κάπου, σε κάποια οργουελικά δωμάτια, κανονίζουν να μάς ρίξουν σε μιά διαρκή κατάσταση ενοχών κάνοντας κανονικό πλιάτσικο σε κατακτήσεις ακόμη και εκατονταετιών. Τόχω ξαναπεί ότι είμαστε στη φάση που από την ανακατάληψη των χειμερινών ανακτόρων στην Αγία Πετρούπολη και την αποκατάσταση της διασαλευθείσας τάξης, πάμε δρομαίως προς την ανακατάληψη των Βερσαλλιών, γρήγορα πίσω στο 1789 και ακόμα πιό πίσω αργότερα. Ισως αυτή να είναι μιά διαδρομή που η διαλεκτική της Ιστορίας να πρέπει να την κάνει αλλά και μπορεί και να μην πρέπει. Θα σταθώ με τους συντρόφους μου στο να μην πρέπει να γίνει αυτό το πισωγύρισμα.

  • Ο/Η aeroxeimarros λέει:

   Συμφωνώ σε αυτά που λες. Εν ολίγοις η κρίση είναι συστημική, εκπηγάζει από το ίδιο το σύστημα της οικονομίας της αγοράς όπως αυτή εκφράζεται από υπερεθνικές ελίτ(πχ ΕΕ).

 10. Παράθεμα: Πρώτα διαλύουμε, μετά επιδοτούμε (με άφθονα δισ.)…. | The Net War

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.