Φίλων Αντωνίου Σαμαρά: Πατριωτική ποίησις

Γαρουφαήλ (Φαήλου) το ανάγνωσμα

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Κάτι νέο γεννιέται στη χώρα από τον όμιλο των φίλων του Μακεδονομάχου και μυστικοκονδυλιάρχη Αντωνίου Σαμαρά που εδρεύει στη διαδικτυακή Ακρόπολη του Ελληνισμού

Ένα ρωμαλέο πατριωτικό κίνημα απότοκο ενός υπόγειου πνευματικού ρεύματος εκφραζόμενου με στιβαρό πατριωτικό πεζό και ποιητικό λόγο. Ένας από τους κορυφαίους διανοούμενους που πλαισιώνουν την κίνησιν είναι ο κ. Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης, του πατριωτικού Δικτύου 21.

Παραθέτω το εθνικόν κείμενον με μερικά δικά μου σχόλια σε παρένθεση. Αφαίρεσα μόνο το όνομα κάποιου νεκρού λοκατζή, συστρατιώτη του συγγραφέως, από σεβασμό. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στους αναγνώστες, μιλούν άλλωστε από μόνα τους. Αναρωτιέμαι όμως ποια ομερτά δεν έχει διασπείρει το κείμενο σε σατυρικές τηλεοπτικές εκπομπές και στον δημοκρατικό Τύπο.

Ένα τέτοιο αριστούργημα των φίλων του επίδοξου πρωθυπουργού να πηγαίνει χαμένο; Απολαύστε το:

«Μας ψάχνεις με το κυάλι (Είσαστε βλέπεις λίγοι οι πραγματικοί άνδρες και πατριώται). Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι (πολύ εύκολα το λες παλληκάρι μου και με τρομάζει η ύβρις) αλλά ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία (βρήκες την κατάλληλη λέξη) της στιγμής. Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες (Εντάξει, το εμπεδώσαμε) που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας (τόση λατρεία στον διοικητή καταντά ύποπτη, κόψτε κάτι), το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε
Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ.
(Προς τι η διευκρίνισις; Είσθε υπεράνω τέτοιας υποψίας. Στο υπουργείο Εξωτερικών του Αντώνη όμως υπήρχαν πολλοί διπλωμάται που γνώριζαν τουλάχιστον τα δυο πρώτα. Για μπαλέτο δεν γνωρίζω, αλλά ο αρχηγός δεν βλέπει τη λίμνη των κύκνων στο Ηρώδειο;)

Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν (Πως φαίνεσθε πως είστε αιώνιος έφηβος!). Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση (Ανατρίχιασα). Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα (αυτό το πιστεύω απόλυτα), να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι (εύκολο να το λες, για ρώτα και κανέναν λαθρομετανάστη) μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα (την καταξόδεψε όμως ο αρχηγός με τα μυστικά κονδύλια), τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας (ασχολίαστο, κάτι από θηβαϊκό ιερό λόχο μου θυμίζει) στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια (Ντροπή σας να μιλάτε έτσι προς την Ιερά Σύνοδο), είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη (πολύ μπανάλ όρος για εσάς), γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε (να πλέξετε ίσως;) ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; (Σας παρακαλώ, μην αναμιγνύετε την αρχαίαν ελληνικήν με την αρβανίτικη) Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι (Μεγάλες κουβέντες λες, δες το φιλμ «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», μπας και καταλάβεις τι λες). Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι (Άνθρωπέ μου δεν έχεις συναίθηση).

Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας (αυτό μου θυμίζει τη φρασεολογία ενός άλλου σκληρού άνδρα, του Μεγάλου Άρχοντος της Ορθοδοξίας κ.Γρ.Μιχαλόπουλου-Φυλακαί Κορυδαλλού). Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια (μανία που την έχετε με το θέμα) και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας» (Τη Ντόρα εννοείτε;). Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα (αηδιαστικά και άνανδρα πράγματα κύριε, τα λέτε και στις παρελάσεις ενίοτε και μετά κρυβόσαστε και μιλάτε για μοντάζ) δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά (Ωραία η παρομοίωσις του λοκατζού με μαντρόσκυλο). Ναι, κορίτσια (εμμονή με τον σεξισμό βρε παιδί μου, ακόμη δεν ωριμάσατε;), οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες (τι λέξις!) το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα (να σας πω, ενίοτε το βλέμμα του αρχηγού σας πίσω από τα γυαλιά, είναι λίγο νωχελικό), άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου (εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, μα εκεί αγοράκι μου θα βρεις πραγματικούς άντρες, Γλέζο και μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές της Αντίστασης), στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ (μα ο αρχηγός σας συγκατοικούσε με τον αρχηγό τους ως κολλεγιόπαις). Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική (Βρε εμμονή κι αυτή).

Ο …. ήταν 20 χρονών. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». …. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια! (Μην τα λέτε αυτά θα σας περάσουν για αναρχικό)
«Μες της Κύπρου τα βουνά
(……..)
Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.
Μάνα μου τι χαλασμός,
Γέμισε ο ουρανός!
Σαν γεράκια, σαν αητοί
Κατεβαίνουμε στη γη!
Μες στο αίμα, στη φωτιά,
η 2α πολεμά!
Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
Πράσινα μπερέ ορμούν
Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!
Πατρίδα μου πώς να στο πω,
Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!
Θα το πούνε και στα νέα,
Θα σου φέρω εγώ σημαία.
Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,
θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.
…………………..»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα (τι εννοείτε αγαπητέ, από δω το ‘χετε από κει το ‘χετε κάπου το πάτε εσείς) αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε (Αθάνατο ελληνοχριστιανικό ήθος) πάνω στην πολιτική σας ορθότητα.
Φιλιά στο σβέρκο (Εδώ φιλοδοξεί να μας καθίσει ο φίλος σου ο Μακεδονομάχος).

(Γιατρέ μου, για πλήρη διάγνωση πηγαίνεται στην): Πηγή: AntiNews
ή καλύτερα αιδώ:

Υ.Γ.
Ευχαριστούμε τον Κωστή Παπαϊωάννου του «Αντίφωνου» για την καλωσύνη του να μας υποδείξει με σχόλιό του σε ποστ του κ.Ροϊδη, το κείμενο.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

47 Responses to Φίλων Αντωνίου Σαμαρά: Πατριωτική ποίησις

 1. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  To αγόρι με την κλαρωτή φούστα και τον αναποδογυριμένο κουβά στο κεφάλι, υπερέτησε και αυτό στα λοκ;

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητή Ρόζα,
  εννοείτε τον επίσης φλογερό Μακεδονομάχο άγιο Άνθιμο;
  Ομολογώ πως δεν ξέρω σε ποιό στρατιωτικό σώμα υπηρέτησε την πατρίδα.
  Κρίνοντας από το πατριωτικό του πάθος όμως και από την αντικανονική (προβλεπόμενη ποινή καθαίρεση) μετάθεσή του από την Αλεξανδρούπολη στα πρόσω στο μέτωπο των Σκοπίων, μάλλον λοκατζής θα ήταν.

 3. Ο/Η Αδελφή και Λιποτάκτης λέει:

  Όποιος πάει στην πρώτη δημοιευση στο Αντι μπλογκ ια βρεί έναν εκπληκτικό διάλογο.
  δείτε την αρχή του

  317 σχόλια για “Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι”

  hypo says:
  28/03/2010 at 08:18Ανεγκέφαλες ειδικές δυνάμεις δεν θέλουμε αγαπητέ. Και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν βρίζουν στην πανεπιστημίου είναι το λιγότερο ηλίθιοι. Τι και αν κάνει κάποιος όλα αυτά που λες όταν δεν του κόβει για να καταλάβει τα αυτονόητα. Το να είσαι ΟΥΚ δεν σημαίνει να είσαι και πρωτόγονος. Μα καλά, πως είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι θα την γλιτώσουν μετά από κάτι τέτοιο; Μάλλον δεν τους κόβει και πολύ. Και ύστερα οι πόλεμοι κερδίζονται και με το μυαλό και όχι μόνο με τον τσαμπουκά. Στρατιώτης σημαίνει να έχεις και ήθος, να διατηρείς την ψυχραιμία σου, να σέβεσαι τον πολίτη, ανεξαρτήτου εθνικότητας.

  Reply
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  28/03/2010 at 08:44Δεν κατάλαβες ούτε λέξη.

  Reply
  chalkion says:
  29/03/2010 at 08:34Το έχεις χάσει ρε μεγάλε. Πραγματικά όμως. Και δεν ξέρω αν μαζί με το μυαλό σου έχεις χάσει και το αντριλίκι σου. Πριν απο 2 μέρες ρε καταδρομέα μας έλεγες πόσο σε πλήγωσε το “σκασμός” ενός συνταγματάρχη με πολιτικά όταν κάποιοι ΑΝΤΡΕΣ συμπατριώτες σου προσπάθησαν να φωνάξουν κάτι. Τώρα που φάνηκε τι ήταν αυτό το κάτι μας λες αλλές παπαρίες. Η πατρίδα έχει ανάγκη από πατριώτες ρε. ΄Οχι απο τρυφερούς φασίστες.

  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  29/03/2010 at 09:34Άλλα είναι τα συνθήματα, σκουριασμένο χαλκείο, που λέγονται πάντα στις παρελάσεις, αλλά προφανώς κι εσύ είσαι “προοδευτικός” που υπηρέτησες στην Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου. Τους δε φασίστες τους ξέρουμε, είναι αυτοί που συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη ως σωβινιστική. Ή είναι κάποιος μ…ας σαν τα μούτρα σας ή είναι “φασίστας”. Ρε ουστ.

  chalkion says:
  29/03/2010 at 09:52“Προοδευτικός” εγώ; Σα δεν ντρέπεσαι.

  “Τους δε φασίστες τους ξέρουμε, είναι αυτοί που συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη ως σωβινιστική.”
  Καλό. Εσύ είσαι η αντίθετη άποψη;

  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  29/03/2010 at 09:59
  Η Γκομενοφυλακή βλέπω δεν σε πείραξε. Χτύπησα κέντρο, ε;

  chalkion says:
  29/03/2010 at 10:02
  Αχ καλέ, με κατάλαβες. Φτου.

  .
  .
  .
  .
  .
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  28/03/2010 at 10:47Να πας εσύ με το “μυαλό” σου να σε πετάξουν από ελικόπτερο στα βρωμόνερα του Σκαραμαγκά και να κολυμπήσεις μαραθώνιο ή να περπατήσεις από την Αθήνα ως την Θήβα με 30 κιλά στην πλάτη και τα ξημερώματα που θα φτάσεις να ‘χεις κουράγιο να κάνεις κι επίθεση. Μάλλιασε η γλώσσα μου: αν έγιναν έτσι τα πράγματα, το πολύ 2 μέρες κράτηση. Τέλος.

  Reply hypo says:
  28/03/2010 at 10:53Και τι σημαίνει αυτό; Ότι θα συμπεριφέρομαι σαν πρωτόγονος αν τα κάνω όλα αυτά; Πολύ περίεργη αντίληψη έχεις για τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης.

  Reply Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  28/03/2010 at 11:00Ακόμη να συνεννοηθούμε; 2 μέρες κράτηση το πολύ.

  Reply hypo says:
  28/03/2010 at 11:04Δεν τους υποχρέωσε κανείς να γίνουν ΟΥΚ. Εθελοντικό είναι.

  Reply Kurosaki Ichigo says:
  28/03/2010 at 11:25Hypo, δεν φτάνει που σου κάνει και σκόντο, επιμένεις. Είπαμε, 2 μέρες κράτηση. Μη ζητάς περισσότερα, δεν βγαίνει.

  Reply
  greekpoliticalreview says:
  30/03/2010 at 12:58xaxaxaxaxaxaxaxa !!!

 4. Ο/Η Donald Efraim Duck λέει:

  νομίζω ότι η κύριος Φαήλος είναι ένας ακόμα αδικημένος διανοούμενος.

  μην γελάτε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εγώ συμφωνώ. Τον τιμώ ως επιφανή Νομικόν και άσημον εισέτι Διανοούμενον.

   Έχει όμως μιαν νεανικότητα, κάτι το ανώριμον, ένα ύφος πολεμοχαρές, μιαν έκρηξιν ύμνου εις τον ανδρισμόν εν αντιδιαστολή με το γυναικείον φύλον το οποίον μάλλον περιφρονείται τρόπον τινά, εμέ προσωπικώς όλα αυτά με προβληματίζουν. Αυτό το «κορίτσια» εις ποίους το απευθύνει ο Έλλην Ράμπο;
   Το Αρσάκειον δεν μελετά Φαήλον. Απευθύνεται προς Ντιντήδες λοιπόν.
   Γνωρίζων πως εις την Ι.Σύνοδον φωνάζουν «παρούσα» οι Μπέμπες οι Σουλτάνες κλπ υπέθεσα πως απευθύνεται εκεί. Αλλά τοσαύτη ασέβεια;

   Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμόν αυτού και του αρχηγού του,
   αλλά και ημείς υπηρετήσαμεν την Πατρίδα (και με το παραπάνω) χωρίς να αναπτύξωμεν αυτήν την εφηβικήν ορμήν, το εφηβικόν λεξιλόγιον, την αντιπαλότητα με τους απέναντι κουμπάρους του κ.Καραμανλή και το ριψοκίνδυνον.
   Υπολειπώμεθα εις πατριωτισμόν;
   Διερωτώμαι και ανησυχώ.

   Αλήθεια ο κ.Σαμαράς, εις τα ΛΟΚ και αυτός;
   Με φακούς επαφής ίσως;

 5. Ο/Η undantag λέει:

  Αχ, η αδιάλειπτος συνέχεια του Ελληνοχριστιανισμού.
  Από το Σ της Ιλιάδος (Η ασπίς του Αχιλλέως ντε), στο έπος του Διγενή Ακρίτα, και μετά … αυτό (καλά, εντάξει, μεσολάβησαν και κάποια ευθυμογραφήματα της Έλενας της Ακρίτα).

 6. Ο/Η ΠΡΟΝΞ λέει:

  ΣΑΜΑΡΟ- ΦΑΗΛΟ- ΦΑΚΤΟΡΕΣ, ANTINEWS & ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

  Όταν τα σχόλια αποδεικνύουν προπαγανδιστική λογοκρισία, ΑΦΑΙΡΟΥΝ- ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ όλη την ανάρτηση. Όρα, -…κακή ώρα:

  @“Μισούν την Ελλάδα για τους ίδιους ακριβώς λόγους που κατέστρεψαν την Γιουγκοσλαβία”, (: John Pilger, newstatesman)

  σιδεράκιας says:
  22/05/2010 at 22:59

  να το βάζουμε ΟΛΟ το κείμενο!

  The right-wing government of Kostas Karamanlis that preceded the present Pasok (Labour) government of George Papandreou was described by the sociologist Jean Ziegler as “a machine for systematically pillaging the country’s resources”.

  pillaging σηγμαίνει λεηλασία.

  κι όποιος βιαστεί να με χαρακτηρίσει….είμαι αχαρακτήριστος, δε φορώ πολύχρωμα γυαλιά. αφού θέλουμε να δώσουμε ένα κείμενο, να το μεταφέρουμε αυτούσιο χωρίς ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΕΣ, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης το antinews

  και πάρτε και το λινκ για του λόγου το αληθές
  http://www.newstatesman.com/uk-politics/2010/05/greece-pilger-britain-imf

  Reply
  o Factorx says:
  22/05/2010 at 23:08

  Δεν μπηκε γιατί είναι ανακρίβεια του Jean Ziegler – δεν – τον – ξέρει – η μανα του.
  Δηλαδή μόνο η δεξιά του καραμανλή λεηλάτησε το δημόσιο;

  Reply
   anonymous says:
  22/05/2010 at 23:54
  Στο Ziegler έχει κάνει διδακτορικό ο Μελετόπουλος των δημοκρατικών.

   Άνθρωπος τις says:
  23/05/2010 at 00:27

  Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί κανείς με τον Ziegler (http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Ziegler) ούτε με τον Pilger ούτε με τον πάπα.
  Όταν όμως έχουμε ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ κάποιον, δεν ελαφρύνει τη θέση μας η απαξίωσή του. Το αντίθετο.

  o Strange Attractor says:
  22/05/2010 at 23:09

  Η δεξιά κυβέρνηση του ΚΚ την οποία διαδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, περιγράφτηκε από τον κοινωνιολόγο Jean Ziegler ως «μηχανή συστηματικής λεηλασίας των εθνικών πόρων», (: ο «SA» έχει υπογράψει το κείμενο- μετάφραση).

  o Strange Attractor says:
  22/05/2010 at 23:18

  Το ορίτζιναλ άρθρο έχει και λάθος στην ημερομηνία των τανκς στο πολυτεχνείο…
  Εν πάση περιπτώσει, στα περισσότερα ξένα άρθρα, απόδοση γίνεται και όχι ακριβής μετάφραση.

  Προφήτης, (: κορυφαίος σχολιαστής- συντάκτης- καθοδηγητής του αντινιούζ, -τον «τρέμει» ο Φάκτορας) says:
  22/05/2010 at 23:07

  Το άρθρο δεν είναι κανενός τυχαίου ΑΛΛΆ του John Pilger, ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ πολιτικού ερευνητή, δημοσιογράφου και ντοκυμαντερίστα.

  John Pilger, renowned investigative journalist and documentary film-maker, is one of only two to have twice won British journalism’s top award; his documentaries have won academy awards in both the UK and the US. In a New Statesman survey of the 50 heroes of our time, Pilger came fourth behind Aung San Suu Kyi and Nelson Mandela. “John Pilger,” wrote Harold Pinter, “unearths, with steely attention facts, the filthy truth. I salute him.”
  Όλα του τα άρθρα http://www.newstatesman.com/writers/john_pilger

  Factorx says:
  23/05/2010 at 00:34

  1. Πειράζει που δεν τον ξέρω;
  2. Για να μην χρησιμοποιούμε μεγάλες κουβέντες “ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ” θα ήταν αν δεν βάζαμε την προέλευση, αν παραποιούσαμε το κειμενο, δεν βάζαμε στοιχεία που περιείχε και δεν επιτρέπαμε και την κριτική που γίνεται και για την οποία είμαστε σίγουροι οτι θα γίνει επειδή δυστυχως ορισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν πατημα για το antinews
  3. Επι της ουσίας: η άποψη του τάδε για το ποιός ευθυνεται για το χρεος ειναι και ανακριβής και προκατειλημμενη και ανόητη για όποιον γνωρίζει και ελάχιστα την πραγματικότητα. Γι αυτόν δεν την βάλαμε
  4. Όπως είπε και ο συντάκτης του άρθρου, απόδοση κάνουμε οχι ακριβή μετάφραση. παραποιήθηκε η ουσία του άρθρου; οχι

  Άνθρωπος τις says:
  23/05/2010 at 00:54

  1. Όχι βέβαια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι “δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του”
  2. Το δέχομαι και διαβεβαιώνω ότι δεν ψάχνω “πάτημα” για κανένα.
  3. Επιμένω ότι ο Ziegler δεν αποδίδει στην κυβέρνηση Κ.Κ. την ευθύνη για το χρέος, αλλά λέει κάτι ακόμα χειρότερο… Με την υπόθεση βέβαια ότι δε διαστρεβλώθηκε η φράση του από τον Pilger – αλλιώς η συζήτηση πάνω σ’ αυτό το σημείο δεν έχει νόημα.
  4. Το δέχομαι.

  Reply
  o Factorx says:
  23/05/2010 at 01:19

  εντάξει το παίρνων πίσω: τον γνωρίζει η μάνα του και πολλοί άλλοι.
  Να πουμε ‘ομως τωρα που τον ανακάλυψα οτι είναι σοσιλίστης – ο,τι κι αν σημαίνει αυτό – οπότε υποκειμενικός απέναντι στην ελληνική κατάσταση

  Professor Moriarty says:
  23/05/2010 at 03:12

  O Pilger μάλλον έχει αναγάγει την Greece σε ονειρική χώρα των επαναστατικών ονειρώξεών του. Άκου η νεολαία και τα συνδικάτα αποτελούν ενιαίο μέτωπο. Και σε πιά συνδικάτα αναφέρεται, στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα συναφή; Και οι Φωτόπουλοι και Παναγόπουλοι είναι το αντίπαλο δέος του ευρωπαϊκού κορπορατισμού; Μεταξύ δύο κακών, δεν ξέρω πιό είναι το χειρότερο.

  Αν και διαφωνώ με την χειρουργική ΕΠΕΜΒΑΣΗ στο κείμενο, συμφωνώ πάντως ότι δεν αλλοίωσε καθόλου την ουσία του. Όσες φράσεις και να αφαιρέσεις, μία εκτός πραγματικότητας ασυναρτησία θα εξακολουθεί να είναι.
  Μακριά οι εύκολες κολακείες.

  Reply
  o Factorx says:
  23/05/2010 at 03:25

  Προφέσσορα ρίχνεις νερό στο μύλο των ανόπητων που την έχουν στημένη μπας και κάνουμε κανένα λάθος να το κτυπήσουν. Ειναι καμιά είδηση αυτά που γραφει και την ΚΟΨΑΜΕ για να μπορεί κανεις να μιλάει για ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και χειρουργία; Αρθρο άποψης είναι και ΚΟΨΑΜΕ δεκα λέξεις που και ανακριβείς είναι και θίγουν ένα μεγάλο κομμάτι των αναγνωστών μας. Αυτο δεν το σκέφτηκες καθηγητά μου; Σωστό είναι οτι αρέσει στο ΠΑΣΟΚ; Αν εβαζα την φράση, τώρα οι εκ δεξιών αναγνώστες θα έλεγαν τοι το αρθρο γραφει μακακίες.Και επιμένω γιατί ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ αν και δεν αξίζει τον κόπο

  ΣΣ: Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που αφαιρέθηκε ολόκληρη ανάρτηση από το ANT(ON)I-NEWS. Για σχόλια που σβύνονται, δεν το συζητάμε. Άπειρα. Φαντάσου, πόσα δεν αφήνουν καθόλου να εμφανιστούν.

 7. Ο/Η ΑΡΚΑΝ λέει:

  Το Δίκτυο 21 δίχασε τη ΝΔ
  Ως νέα ιδεολογική τάση η εθνικοπατριωτική Δεξιά διεκδικεί ρόλο στη στρατηγική του κόμματος
  Οι σκληροπυρηνικές θέσεις και η προσπάθεια ηγετικών μελών του να εκλεγούν στη νέα Πολιτική Επιτροπή προκάλεσαν την αντίδραση των στελεχών του «μεσαίου χώρου»

  ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ | Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

  ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΤΗ συνιστώσα της ΝΔεπιδιώκει να αναδειχθεί η εθνικοπατριωτική οργάνωση «Δίκτυο 21»,που την περασμένη Κυριακή επιχείρησε μέσω πρωτοκλασάτων να εισέλθει και στα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος,αν και δεν τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο δικηγόρος και πρόεδρος του «Δικτύου
  21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης- εκ των πιο φανατικών υποστηρικτών του κ. Αντ. Σαμαρά και τακτικός συνομιλητής του- δεν κατάφερε να εκλεγεί, αφού του ασκήθηκε έντονη πολεμική. Την ίδια επίθεση δέχθηκε και ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, εκ των ηγετικών παραγόντων του «Δικτύου» και στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξελέγη μόλις πέμπτος από το τέλος.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=341313&dt=04/07/2010#ixzz0sgxniiHM

 8. Ο/Η Τρύφων Σαμαράς γεωργοκτηνοτρόφος λέει:

  Ο οχετός ενός Δικτύου (ανθολογώντας το σαμαρικό think tank)

  Posted on Ιουλίου 5, 2010 by το φελέκι

  Οι ξέρες στις οποίες μπορεί να σε οδηγήσει το σερφάρισμα στο δικτυακό αρχιπέλαγος πολλές φορές έχουν αποκαλυπτική φύση. Πάνω που λέγαμε πως έχουμε κλείσει με τη ΝΔ μετά από το παραληρηματικό συνέδριο, όπου συμμετείχε ο Κώστας

  http://feleki.wordpress.com/2010/07/05/%CE%BF-%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-aka-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-think-tank/

 9. Ο/Η Φίφης κομμωτής λέει:

  Φαήλου έπη.
  Ω πατρίδα μας γλυκιά
  φουστανέλα του τσολιά

  ΤΑΡΑΤΑτΖΟΎΜ ΤΑΡΑΤΑτΖΟΎΜ ΤΑΡΑΤΑτΖΟΎΜ
  τΖουμ τΖουμ

  http://antonissamaras.blogspot.com/2010/04/21.html

  Θα σας πω κάτι που θα σας στεναχωρήσει, αδέρφια. Ο Γιώργος δεν μας πολυγουστάρει. Εμείς εδώ, οι Ογκλάλα Σιου, οι Μαυροπόδαροι Τσεγιέν και οι Απάτσι, που βρέθηκε να κυβερνάει, είμαστε πολύ πρωτόγονοι για τα αμέρικαν λίμπεραλ γούστα του. Είμαστε μονομπλόκ ορθόδοξοι κι Έλληνες το φρόνημα. Δεν είμαστε πολύχρωμοι, παρδαλοί, πολυπολιτισμικοί.

  Ο Γιώργος λοιπόν νομίζει πως τώρα με όπλο τον ΦΟΒΟ και την κρίση, θα μας στρώσει, θα μας κάνει όπως μας ονειρευόταν: πληθυσμό πάτσγουορκ. Στο χωριό μου το λέμε κουρελού.

  Θα φύγουν νύχτα και το 11% του Καραμανλή θα τους φαντάζει θρίαμβος. Θα φύγουν νύχτα, χωρίς ούτε τα χαρτιά τους να μαζέψουν και μαζί τους θα καταρρεύσει όλη η πρόστυχη μπαταρισμένη παράγκα της Μεταπολίτευσης. Θα πάρουν το ψευτοπροοδευτιλίκι τους και τα ρέστα από τα πλιάτσικα και θα φύγουν, γιατί ακόμη κι αν δανειστούμε με 0% επιτόκιο, με αγορά έρημο, μηδενική ανάπτυξη και χωρίς παραγωγική βάση, απλώς θα χρωστάμε ακόμη περισσότερα. Αυτοί έσπειραν τον πανικό, αυτοί επί δεκαετίες λαφυραγώγησαν, αυτοί θα θερίσουν τον δύσοσμο καρπό της Ήττας και της Φυγής μαζί με τις απονομιμοποιημένες κι αραχνιασμένες ιδέες τους.

  Και τότε εμείς θα ‘χουμε το χρέος να ξαναχτίσουμε τα πάντα από την αρχή. Θα επιστρέψουμε στη γη μας και θα παράγουμε πάλι την τροφή μας.

  Θα χτίσουμε πάλι την βιομηχανία μας και θα την βασίσουμε στην τεχνολογική έρευνα, με πρωτοπορία τα καλύτερα μυαλά μας.

  Θα επανελληνίσουμε την Παιδεία μας με μέτρο και δείκτη τους Άριστους κι όχι την αρχή της ήσσονος προσπάθειας και της εξίσωσης προς τα κάτω.

  Θα ορθολογικοποιήσουμε την Δημόσια Διοίκηση και θα κάνουμε το φορολογικό σύστημα πόλο έλξης για επενδύσεις κι όχι ανθρωποδιώκτη.

  Θα αποκαταστήσουμε τα δυο αγκωνάρια του κοινού σπιτιού μας: την Φιλοτιμία και τον Πατριωτισμό. Το ισχυρότερο κίνητρο είναι το ηθικό. Κι αυτό μόνο Ένας μπορεί να το κάνει. Αυτός που ακούραστα, ακόμη κι όταν ήταν σχεδόν μόνος, εξακολουθούσε να μνημονεύει το αληθινό όνομα του Χρέους. Τώρα πια δεν είναι μόνος. Εμείς μαζί του στον Μαραθώνα, αυτοί συνοδοί του Ξέρξη και του Αρταφέρνη.

 10. Ο/Η Φίφης κομμωτής λέει:

  Θρήνοι για την αποτυχία του Φαήλου Κανιδιώτη υποψήφιου για την Κ.Ε. της Νου δού.

  Fragmenta
  από το antinews.gr

  85 σχόλια για “Αποτελέσματα ψηφοφορίας για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ”
  ΙΩΝΑΣ says:
  28/06/2010 at 14:58 Το ότι δεν εκλέγεται ο Φαήλος,μου προξενεί εντύπωση. Θεωρώ ότι είναι απώλεια για τη ΝΔ. Φαήλο,μην πτοείσαι. Γερά,μαζί με τον Αντώνη.

  Reply Thraphsorchis says:
  28/06/2010 at 15:00 Who are these guys anyway?

  Reply
  dtd says:
  28/06/2010 at 15:09 Ακριβώς….
  Χαίρομαι πάρα πολύ που δε γνωρίζω τα ονόματα των περισσοτέρων… που δεν είναι φανταχτεροί σχολιαστές των τηλεπαραθύρων, τηλεπερσόνες, δημοσιογράφοι κλπ. απο τους 100 άγνωστους που εκλέγονται για πρώτη φορά, μπορεί να βγουν 10 – 15 αστέρια που θα αποτελέσουν μια καλύτερη νέα ηγετική ομάδα….

  Reply ψιλιασμενος says:
  28/06/2010 at 15:05 Εξελέγησαν άλλοι γιγαντες της πολιτικής, οπως ο Αγγελάκας, κ.α. μη λεμε και αλλα ονοματα, που εβριζαν τον Σαμαρά πατοκορφα…
  Αναρωτιεμαι ειναι ακομη προδοτης για όλους αυτούς???

  Reply Thraphsorchis says:
  28/06/2010 at 15:06 Που’ν οι γυναίκες οεο;
  Έχετε καλύτερες αναλογίες και από την Ευελπίδων.

  Reply
  Thraphsorchis says:
  28/06/2010 at 15:13 Τι Ευελπίδων λέω… Είστε καλύτεροι και από την Ιερά Σύνοδο.

  (…..)

  donaE says:
  28/06/2010 at 15:54 ο κ.Χρυσανθος Λαζαριδης;
  Ποσο λιγο γνωριζετε την Νεα Δημοκρατια…μιλαμε για ατταβιστικο ενστικτο,για προαιωνιο φοβο του κονσερβοκουτιου.
  Asterix says:
  28/06/2010 at 15:23 Αφού δείχνεις να ενδιαφέρεσαι, διάβασε και ξεστραβώσου:
  http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=63160&Itemid=92

  Reply
  Thraphsorchis says:
  28/06/2010 at 15:48 Ε.. αφού το ζητάτε ευγενικά…
  Asterix says:
  28/06/2010 at 16:35 Το “Είστε καλύτεροι και από την Ιερά Σύνοδο” είναι η αγένεια.
  Το “διάβασε και ξεστραβώσου” είναι ιερή προτροπή. Και το εννοώ.
  Καππαδόκης says:
  28/06/2010 at 15:30 Μπορεί κανείς να μας εξηγήσει ποιοι είναι οι 10 πρώτοι που μάζεψαν τόσους ψήφους; Εγώ και ίσως και αλλοι δεν ξέρουμε κανέναν. Καλόν είναι να γνωρίζουμε τα προσόντα τους και την θέση τους στην Κοινωνία.

  Reply Κώστας Ροδινός says:
  28/06/2010 at 16:01 Αλλενάκι και Επώνυμος,

  Τα πράγματα είναι απλά.
  Ο γνωστός μηχανισμός της Ρηγίλλης (που μόνο για τέτοια είναι ικανός) λειτούργησε με τον αυτόματο.

  Ε, κατάφεραν και εξελέγησαν και μερικοί νέοι, που προφανώς επένδυσαν περισσότερο χρόνο στα εσωκομματικά.

  Πάντως δείχνει και κάτι άλλο που το βρίσκω θετικό. Είναι προφανές οτι ο Πρόεδρος δεν έδωσε γραμμή για να υποστηριχθούν συνεργάτες και φίλοι.
  Θέλω να ελπίζω!

  Γιατί αν έδωσε και δεν, τότε “υπάρχει κάτι σάπιο στη Δανιμαρκία….

  (….)
  Reply Tassos says:
  28/06/2010 at 16:41 Αμα πιστεύετε ότι το κάρο από την λάσπη θα το τραβήξει η Κεντρική επιτροπή… Ο Αντώνης και οι άνθρωποί του θα το κάνουν με τις ιδέες τους και την αντισυστημική τους συμπεριφορά θα το κάνουν. Κάτι τρέχει που ο Φαήλος δεν βγήκε. Να υπάρχουν Φαήλοι έχει ανάγκη ο τόπος και όχι να βγαίνουν επίτροποι. Μπροστάρης θα είναι το παληκάρι στον Αγώνα για την καινούργια ΝΔ.

  Reply
  Επώνυμος says:
  28/06/2010 at 17:04 Τα κόμματα είναι θεσμοί και αν δεν είναι οι καλύτεροι επικεφαλής στους θεσμούς, τότε οι θεσμοί δεν είναι αξιόπιστοι. Έχουν τους κουμπούρες και τα λαμόγια για επικεφαλής και αυτό είναι η πεμπτουσία της πασοκοποίησης της ΝΔ. Κάποτε ο κόσμος σεβόταν το βουλευτή, το δήμαρχο, σήμερα δεν σέβεται κανέναν γιατί ξέρει τι σόι ανίκανοι είναι όλοι τους. Ο Σαμαρά μιλάει για κόμμα αξιών και αξίων και αν δεν χωράει ο Φαήλος στην κεντρική επιτροπή του κόμματος αυτού, αλλά χωρούν κάτι φαιδρά υποκείμενα που να μην πούμε τώρα ονόματα, αυτό είναι πρόβλημα κοινωνικό πια και όχι πολιτικό.

  Reply Asterix says:
  28/06/2010 at 17:08 Δεν καταλαβαίνω… Αν θεωρείς ότι η ΚΕ δεν παράγει πολιτικές θέσεις, τότε τι στ’ ανάθεμα την θέλουμε; Για εκκολαπτήριο βουλευτών;

  Δεν νομίζω ότι είναι έτσι αγαπητέ.
  ‘Η, αν θες, δεν ελπίζω να είναι έτσι.

  Reply ψιλιασμενος says:
  28/06/2010 at 17:09 Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα.
  Τα καλά ονοματα ειναι πισω και δεν τα καιει ο Σαμαράς. Αφησε να εκτεθουν οσοι ειναι για τις ταμπελες και μονο. Η ουσία δεν θα προέλθει απ αυτούς.
  Αλλώστε ουτε ο Φαήλος, αλλά και αλλοι, περιμένουν να πάρουν αξία απο την Π. Ε. της ΝΔ. Λες και ενδιαφέρει κανέναν ποιοι και αν εξελέγησαν.
  Συνηθως το κανουν αυτο οι ανασφαλείς, που ψαχνουν την καταξίωση μεσα απο τετοιες διαδικασίες.

  Reply τάρας μπούλμπα says:
  28/06/2010 at 17:10 πολύ σωστός…έμπαινε Φαήλε!

  Reply ΣΟΝ ΠΕΝ says:
  28/06/2010 at 18:26 Δεν πειράζει που δεν βγήκε ο Φαήλος.

  Δεν την χρειάζεται προσωπικά την Πολιτική Επιτροπή.

  Νόμιζα όμως πως τον χρειαζόταν…εκείνη.

  Τί λες εσύ Πρόεδρε?

  Reply
  ΣΟΝ ΠΕΝ says:
  28/06/2010 at 18:29 Φαήλε

  Με ρώτησες προχθές μετά την ομιλία σου,που σε αγκάλιασα

  συγκινημένος, γιατί δε βάζω υποψηφιότητα.

  Δε σου απάντησα επί της ουσίας.

  Μήπως τώρα κατάλαβες?
  Αφροδίτη says:
  28/06/2010 at 17:01 Όταν επί επτά ολόκληρους μήνες, έχεις ονειρευτεί ότι σε αυτό το συνέδριο η Ν.Δ. θα γύριζε σελίδα και θα γινόταν πραγματικότητα το «Αντώνη άλλαξέ τα όλα», βλέποντας αυτά ως αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας, μόνο απέραντη θλίψη και πλήρη απογοήτευση σου γεμίζουν την ψυχή.
  Τελεία και παύλα!!!

  (….)

 11. Παράθεμα: Οι επικίνδυνες για την χώρα θέσεις του κ. Σαμαρά « Ροΐδη Εμμονές

 12. Παράθεμα: Ο Μακεδονομάχος Σαμαράς ξεσκεπάζει τον προδότη Χριστόφια « Ροΐδη Εμμονές

 13. Ο/Η ΠΡΟΞ λέει:

  «ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, Ο ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ»! Ή ΓΑΡΟΥΦΑΗΛ & ΑΝΤ(ON)Ι- NEWS.GR ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

  Χθες, είχε ένα άρθρο του Γαρουφαήλ, (“Ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα ‘ρθει…”), όπου του γράφει κάποιος με το όνομα και την ιδιότητά του, -το λέω γιατί αυτός γκαρίζει για «κουκούλες» και τέτοια, σε όσους γράφουν με ψευδώνυμο, δηλαδή, …όλους:

  1. ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΡΟΖΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ says:
  04/10/2010 at 23:52

  Εάν τα όσα γράφετε περί φόβου και τρόμου του υποτιθέμενου καθεστώτος στήριξης του Παπανδρέου είναι στη σφαίρα του φαιδρού ή της ειρωνίας μπορώ να ελπίζω πως έχετε πλήρη καταλογισμό και συναίσθηση της πραγματικότητας. Αν στα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς του κυρίου Σαμαρά βρίσκετε και το ελάχιστο ψήγμα ρεαλισμού και σοβαρότητας τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ανησυχητικά.

  Εκτός κι αν σας αρέσει να μοιράζεστε φρεναπάτες με τυφλούς φανατισμένους ανθρώπους που δεν διαθέτουν μετριοπαθή και ψύχραιμη θεώρηση της πραγματικότητας αλλά αρέσκονται να βλέπουν παντού συνωμοσίες,ίντριγκες και παγίδες παντού. Εκτός κι αν ισχύει το δόγμα αν και όποτε δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας τόσο το χειρότερο για εκείνη, όπως για όλα τα άκρα και τους ακραίους.

  Αλήθεια, γιατί όσα ισχυρίζεται κι επικαλείται ο Σαμαράς περί εξάλειψης του κυκλικού ελλείμματος και κατόπιν δραστικού περιορισμού του διαρθρωτικού δεν τα εισηγήθηκε στον Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας; Γιατί ο παχουλός ράθυμος και ανεύθυνος άρχοντας έφυγε νύχτα και κυνηγημένος; Γιατί όσα υποστηρίζει ο Σαμαράς δεν τα πρεσβεύει κι εκτός Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στην καγκελάριο Μέρκελ που είναι ομοιδεάτισσά του; Γιατί δεν πηγαίνει στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να προβάλλει και να παραθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του στους ομολόγους και ομοιδεάτες του; Γιατί κανένας χριστιανοδημοκράτης ή κεντρώος ηγέτης ή πολιτικός αρχηγός δεν επικρότησε ούτε ενστρνίστηκε την δική θεώρηση για την οικονομία όπως την παρουσίασε στη ΔΕΘ;

  Αφήστε τα καλαμπουράκια για τα φανατισμένα πρόβατα στα οποία απευθύνεστε και για τους δύσμοιρους χαχόλους που τους εμπαίζετε ανερυθρίαστα εσείς και οι άλλοι θλιβεροί εμποράκοι του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας. Το μόνο που είστε ικανοί να κάνετε είναι συναγωνίζεστε σε φαιδρότητα διάφορους ρίπτες παπουτσιών όπως οι γελοίοι ομοιδεάτες και ομογάλακτοί σας τύπου Ζουράρι, Λαζαρίδη ή οι αριστεροί εθνολαϊκιστές όπως η Κανέλλη και ο Λαζόπουλος.

  Reply
  o Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  05/10/2010 at 00:22

  Χμμμ, πρέπει να πόνεσες πολύ, ε;

  Ο Σαμαράς, μικρό μου παραδείσιο πτηνό του Μνημονίου, παντού τα λέει και λέει τα ίδια πράγματα. Γιαστί τα πιστεύει.
  Ξαναδές την συνέντευξη στη ΔΕΘ, πως σας έτριψε στα μούτρα αυτά που έλεγε ο ίδιος ο Παπανδρέου ο Έσχατος και Φαρμακερός, ξαναάκουσε πως σας τρίψανε στα μούτρα οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι τις ασκήσεις πρωτόλειων οικονομικών που κάνουν οι γενίτσαροι “αντεξουσιαστές” σας στην καμπούρα μας.

  Τα δικά σου χολερικά καλαμπουράκια να τα φυλάξεις για τους χαχόλους που χωρίς τσίπα ωρύονταν “λεφτά υπάρχουν”. Πες τις μνημονιακές φασιστοειδείς εξυπνάδες σου σε αυτούς, τους νεοφιλελεύθερους ανθρωποφάγους πασόκους φίλους σου και τα εξαπτέρυγα τους, που έλεγαν ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση με την COSCO ως αποκιοκρατική και μετά κάνανε κωλοτούμπες μπροστά στον κινέζο και του γυαλίζανε τα παπούτσια.

  Πες τις τρίχες σου στα καθάρματα που διορίζουν αβέρτα κοπρόσκυλα συμβούλους, ακόμη κι αστράτευτους και κόβουν λεφτά από τις συντάξεις.
  Κάνε τον έξυπνο στους αλητήριους που έλεγαν ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα νεκρώσει την αγορά και τώρα την νεκρώνουν.

  Ο Καραμανλής δεν έφυγε κυνηγημένος, είπε την αλήθεια, έχασε και παρέδωσε σε έναν πολιτικό απατεώνα, ο οποίος υφάρπαξε την λαϊκή εντολή με κοινά παπατζίδικα ψεύδη. Εσείς θα φύγετε νύχτα, ανώμαλα, θα καταρρεύσετε υπό το κράτος της λαϊκής οργής, της εσωτερικής διάσπασης.
  Που είναι οι στελεχάρες σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Τολμούν να βγουν οι βουλευτές σας στα χωριά τους και στα καφενεία; Οι προσπηλακισμοί και το γιούχα πάει σύννεφο. Η χούντα των καθεστωτικών ΜΜΕ προσπαθεί να τα πνίξει αλλά υπάρχει το διαδίκτυο και βγαίνουν κάθε τόσο τα “συχαρίκια” που σας δίνει ο λαός.

  Πονάς αλλά επειδή το ξέρω το είδος, κατά βάθος σου αρέσει…

  Reply
  ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΡΟΖΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ says:
  05/10/2010 at 02:09

  Κλασσική περίπτωση φρενοβλαβούς ιδεοληπτικού, που βρίσκεται σε παραληρηματική κατάσταση και βιώνει το δράμα του σε σχιζοφρενική συναισθηματική και πνευματικά διαταραγμένη κατάσταση λόγω έντονων απογοητεύσεων, απορρίψεων και ματαίωσης προσδοκιών. Μην απελπίζεσαι η κλινική σου εικόνα είναι σαφής και ελπίζω η εγκεφαλική βλάβη που έχεις υποστεί να μην είναι ανήκεστος. Υπάρχει λύση για σένα αν και εφόσον απεξαρτηθείς από τη γαλάζια φρενίτιδα που προξενεί και τις φρεναπάτες. Κόψε την πολλή… Ν.Δ σου κάνει πολύ κακό και μαραζώνει η γαλάζια καρδούλα σου. Ούτε να σε είχε απατήσει ο Καραμανλής,ιδεολογικά εννοώ, έτσι, μην με παρεξηγείς, έχει άλλα γούστα ο άνθρωπος…

  (: Α_ΦΑΙ_ΡΕ_ΘΗ_ΚΕ!!! Αλλά οι έπιθέσεις εκ τους ασφαλούς, λόγω μοντερέισον, συνεχίστηκαν:)

   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  05/10/2010 at 08:15

  Δείξτε κατανόηση στον Λειτουργό της Ενημέρωσης. Στον Ερμή του Αμαρουσίου γράφει. Από τον ΟΤΕ κι απάνω κι από τα σίδερα ΧΑλάνδρίου και κάτω δεν έχει ενημέρωση.

   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  05/10/2010 at 14:55

  O οποίος ΕΡΜΗΣ καλύπτει και την Πεύκη, βεβαίως – βεβαίως.
  Α, μια φορά ο Δημοσιογράφος είχε στείλει και μια επιστολή στα ΝΕΑ! Ναι, αλήθεια σας λέω, να, στην τιμή του Φόρουμ.
  Τρέμετε σύγκορμοι λοιπόν εθνικολαϊκοί παπουτσορίχτες.
  Α, ρε, ευτυχώς που φθινοπώριασε.

  Φιλιά στο σβέρκο.

  Υ.Γ. Ρε φιλαράκι, έχω μια λοκατζίδικη αρβύλα, αριστερή, νούμερο 45. Ενδιαφέρεσαι;

  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
  05/10/2010 at 16:18

  … …
  Αφήστε την καθεστωτική λέρα και τους πιθήκους της, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, γράψτε εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις κοκότες της τηλοψίας και τους λιγούρηδες παρακατιανούς ψυχάκηδες των Νέων της Κολοπετινίτσας που περιφέρουν την σχιζοειδή ανεπάρκεια τους γλείφοντας το ΠΑΣΟΚ και βρίζοντας, υποδυόμενοι τους “δημοσιογράφους”. Αδέσποτα σκυλιά γύρω από το τραπέζι του Μνημονίου … … …

  ΣΣ: Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί, ως κουτοπόνηροι, είναι ότι ο κόσμος «δεν τρώει κουτόχορτο», πόσο, μάλλον, ο e- κόσμος. Τον Σαμαρά δεν τον ήξερα, αλλά απέκτησα την χειρότερη γνώμη, (: το λέω ευγενικά, «τον σιχάθηκα», αληθέστερα), μέσω των φίλων του στο antinews. Ποταποί ψευτόμαγκες…

 14. Παράθεμα: NΔ: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια « Ροΐδη Εμμονές

 15. Ο/Η Nτιντής λέει:

  Ti άνδρας Θεέ μου!

  Δονήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του δικηγόρου και επικεφαλής της εθνικοπατριωτικής οργάνωσης “Δίκτυο 21”, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος διατηρεί στενή επικοινωνία με σημαντικά στελέχη του κόμματος και τον ίδιο τον πρόεδρο, Αντ. Σαμαρά. Οι αναφορές του σε “κομψευόμενους διαδρομιστές” και “αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες” ενόψει του κομματικού ανασχηματισμού, ενόχλησαν βουλευτές και στελέχη, που έσπευσαν να εκφράσουν τη διαφοροποίησή τους.

  Αναφερόμενος στο ιδεολογικό πλαίσιο, εντός του οποίου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στη ΝΔ, ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρθηκε σε στελέχη που διαπρέπουν στην καμαρίλα και υπονομεύουν τη συλλογικότητα, προσπαθώντας να “κοντύνουν όσους θεωρούν απειλή, π.χ. για το βαμμένο τους μαλλί και το ασήμαντο εγώ τους”, αποκηρύσσοντας τα “αδελφίστικα κόλπα” με τα οποία, όπως είπε, δεν κάνεις πολιτική.

 16. Παράθεμα: Έξω οι Ντιντίδες από τη Ν.Δ. « Ροΐδη Εμμονές

 17. Παράθεμα: Η αφόρητη υποκρισία του κ.Σαμαρά « Ροΐδη Εμμονές

 18. Παράθεμα: Υπόσχεται Διαφθορά ο κ.Σαμαράς; « Ροΐδη Εμμονές

 19. Παράθεμα: Η Ελλάς απαιτεί πρωθυπουργόν Σαμαρά-αντιπρόεδρον Χρυσοχοϊδη « Ροΐδη Εμμονές

 20. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

  Καθημερινή
  07-07-11

  Η απομόνωση Σαμαρά
  Tου Αθανασιου Ελλις

  Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ιδιότυπη απομόνωση του Α. Σαμαρά στους κόλπους της Ε. Ε. λόγω της έντονης δυσφορίας των Ευρωπαίων ηγετών, και ιδιαίτερα αυτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στη Ν.Δ., για την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει αρχικά το Μνημόνιο και στη συνέχεια το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Τους τελευταίους μήνες το κλίμα έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που πολιτικοί και ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τον κ. Σαμαρά ως «λαϊκιστή» που λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό και κομματικό όφελος, αγνοώντας το εθνικό συμφέρον. Κάποιοι, μάλιστα, χρησιμοποιούν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τον περιγράφουν ως «εθνικιστή», «εγωπαθή» κ. ά. Στο ίδιο πνεύμα, επικαλούνται τη στάση του στο ζήτημα των Σκοπίων, όταν ως υπ. Εξωτερικών το 1992 διαφοροποιήθηκε από την πιο διαλλακτική προσέγγιση του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό, οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι «τότε ανέτρεψε την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας για να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα». Σε συζητήσεις με πολιτικούς και διπλωμάτες ευρωπαϊκών χωρών το τελευταίο διάστημα, ο γράφων έχει εισπράξει μια καθόλου κολακευτική εικόνα για τον πρόεδρο της Ν. Δ. Κάποια στελέχη της Ν.Δ. την αποδίδουν σε δάκτυλο της κυβέρνησης. Ο, τι και αν λένε ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του στους ξένους συνομιλητές τους, οι τελευταίοι αναπτύσσουν μια δική τους συλλογιστική, προβάλλουν επιχειρήματα και δεν περιορίζονται στη μεταφορά μιας ενδεχομένως διαστρεβλωμένης περιγραφής του κ. Σαμαρά, από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σε αυτούς που θα σπεύσουν να προβάλουν το επιφανειακό επιχείρημα ότι δεν έχει σημασία τι λένε οι ξένοι, η απάντηση είναι απλή. Στον σημερινό αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, η προσέγγιση αυτή δεν είναι όχι μόνο άτοπη, αλλά στη σημερινή συγκυρία για την Ελλάδα καθίσταται και εθνικά επικίνδυνη. Το συντηρητικό αστικό κόμμα της χώρας που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής, ο οποίος κόντρα στον λαϊκισμό των πολιτικών του αντιπάλων ενέταξε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια πριν από τρεις δεκαετίες, βρίσκεται σήμερα χωρίς συμμάχους. Ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία Ελληνας κεντροδεξιός ηγέτης δεν ήταν τόσο μόνος. Είναι γνωστό το πόσο συνέβαλε στον εξευρωπαϊσμό της Ελλάδας η φιλία του Κων. Καραμανλή με τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν και τον Χέλ. Σμιτ, ενώ οι σχέσεις του Κων. Μητσοτάκη με τον Χέλμουτ Κολ, όπως και του Κώστα Καραμανλή με τον Ζ. Μπαρόζο ή τον Ν. Σαρκοζί, (ακόμη και του Α. Παπανδρέου με τον Μιτεράν ή του Κ. Σημίτη με τον Σρέντερ και τον Ζοσπέν) απέφεραν συγκεκριμένα οφέλη, είτε αυτά αφορούσαν χρηματοδότηση της Ελλάδας από τον κοινοτικό προϋπολογισμό είτε στήριξη στη μοναχική πορεία της χώρας μας σε ζητήματα όπως αυτό της ονομασίας των Σκοπίων.

  Τώρα, για πρώτη φορά στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ηγέτης της Ν. Δ. εμφανίζεται τόσο απομονωμένος εντός της Ε. Ε, εξέλιξη που εγείρει ερωτήματα σε ό, τι αφορά τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει αυτό το τόσο αρνητικό κλίμα στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία. Κανείς Ελληνας πολίτης, ακόμη και αν ψηφίζει άλλο κόμμα, δεν μπορεί να χαίρεται για το γεγονός ότι το ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας της χώρας έχει απολέσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την Ε. Ε. Το ζήτημα δεν αφορά προσωπικά τον κ. Σαμαρά, αλλά την Ελλάδα. Εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ. πιστεύει ότι αφού κερδίσει τις εκλογές οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να τον αποδεχθούν και θα αγνοήσουν το παρελθόν, πλανάται. Εάν δεν προβεί σύντομα σε πρωτοβουλίες προσέγγισης -όποιες αυτός κρίνει αναγκαίες- τη στάση του ίσως πληρώσει η χώρα στο μέλλον.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_07/07/2011_448343

 21. Ο/Η Γαρουφαήλ ο ατρόμητος λοκατζής λέει:

 22. Παράθεμα: Με Γουδί απειλεί ο κ.Σαμαράς τον ΓΑΠ; « Ροΐδη Εμμονές

 23. Παράθεμα: Εμπρός! Να πάρουμε την Αγιασοφιά! « Ροΐδη Εμμονές

 24. Παράθεμα: Το Μώλυ » Κυβέρνησις ΝΔ-Λάος-Καμένου, με πρωθυπουργόν Γαρουφαήλ (με 5 ψήφουςτης “Χ.Α.”, όσων έχουν λευκό ποινικό μητρώο)

 25. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Λασκαράτε
  Το ήξερες πως ο Φαήλος, εκτός από σκληρό αγόρι και ΛΟΚατζης, είναι και «αντάρτης πόλεων»; Ε βέβαια, αφού δίνει συνέντευξη στον… συριζαίο τρομοκράτη Ιφικράτη Αμυρά!
  http://falsefaith.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

 26. Ο/Η Φιλιά στο σβερκο λέει:

  Αποδοκιμάστηκε ο σκληροπυρηνικός φίλος του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης

  Σκληρό χτύπημα επιφύλαξαν οι κάλπες όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όπως τον Φαήλο Κρανιδιώτη που ήταν υποψήφιος στην Β’ Πειραιώς.

  Το χτύπημα είναι διπλό αφού ο άνθρωπος που ήταν η αιχμή του δόρατος του Σαμαρισμού και αποτέλεσε την διαδικτυακή φωνή του προέδρου της ΝΔ μέσω του antinews, φαίνεται πως όχι μόνο δεν βγαίνει βουλευτής αλλά έρχεται τρίτος σε ψήφους.

  Με καταμετρημένο σχεδόν το 50% των ψήφων, ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά έρχεται τρίτος με μόλις 1.900 ψήφους, τη στιγμή που ο Γιάννης Τραγάκης βρίσκεται στις 3.000 ψήφους και παίρνει την έδρα.

  Στις δεύτερες εκλογές του Ιούνη εκλέγεται ο δεύτερος, δηλαδή ο Νεράτζης.

  Ο Φαήλος πάλι εκτός.

 27. Ο/Η του Μελισσανίδη λέει:

  http://jungle-report.blogspot.gr/2013/02/fail.html

  Διαπλεκόμενες FaiLιές και Μούγκα Μαζικής Ενημέρωσης

  τάδε έφη SPY Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 , 1:10 μ.μ.

  Αν και εδώ στο μπλογκ δεν συνηθίζουμε να ανοίγουμε θέμα για ένα tweet ή ένα σχόλιο στο facebook κάποιου πολιτικού ή άλλου προσώπου -αυτά είναι μόνο για τον πρόχειρο και ανάλαφρο σχολιασμό του facebook μας- στη προκειμένη, όμως, περίπτωση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να εξετάσει και να αναλύσει κανείς τις λαβυρινθώδεις νοητικές(;) διαδρομές που λαμβάνουν χώρα στην ενδοκρανιακή κοιλότητα του γνωστού μοσχαναθρεμμένου τροφαντού και βλαχογκλάμουρ προτεκτοράτου του Σαμαρά. Που το πρωί, προς άγραν ψήφων από καθυστερημένα εθνικοφρενή πρόβατα, καμώνεται πως είναι με τα «παιδιά των εργατών και αγροτών» -τα οποία στους δρόμους ματώνουν τους πατεράδες τους- και το βράδυ στέλνει επιστολές για λογαριασμό αμφιβόλου νομιμότητας νεοζάμπλουτων πετρελαιάδων, που αποτελούν επί δεκαετίες φίλοι του.

  http://jungle-report.blogspot.gr/2013/02/fail.html

  • Ο/Η του Μελισσανίδη λέει:

   http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/171-melissanidisapeilesunfollow.html

   Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη

   21 σχόλια

   Τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής συντάκτη μας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.

   Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».

   Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου, στις 19.50, δεχτήκαμε τηλεφώνημα στα γραφεία του περιοδικού από τον αριθμό 210 4586000, στο οποίο ο καλών ζήτησε να μιλήσει με τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα.

   Ο συντάκτης μας συνομίλησε μαζί του σε ανοικτή ακρόαση, παρουσία δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού. Ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε το περιοδικό και τον συντάκτη με αγωγή. Ο συντάκτης του απάντησε ότι ασφαλώς μπορεί να πράξει όπως νομίζει.

   Στη συνέχεια, παρά την προσπάθεια του συντάκτη μας να συνομιλήσει σε ήπιο τόνο, ο καλών ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε τη ζωή του και ό,τι υπάρχει γύρω από αυτόν. Από τα 20 λεπτά που διήρκεσε το τηλεφώνημα, τα μισά περίπου αναλώθηκαν σε απειλές προς τον συντάκτη.

   Μέρος όσων είπε ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης, τα οποία κατέγραψε ο συντάκτης παρουσία των δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού, έχει ως εξής:

   «Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».

   Όταν ο συντάκτης, σε στοιχειώδη αντίδραση αυτοπροστασίας, είπε στον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ότι πρόκειται να καταγγελθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και στον εισαγγελέα, απάντησε:

   «Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».

   Όταν ο συντάκτης μας τον ρώτησε αν μεγάλους δημοσιογράφους θεωρεί αυτούς που παίζουν το δικό του παιχνίδι και κάνουν δημόσιες σχέσεις, ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απάντησε:

   «Θέλω να μου τα πεις αυτά με το πιστόλι στον κρόταφο».

   Η αναζήτηση στο διαδίκτυο για το πού είναι καταχωρημένος ο αριθμός τηλεφώνου που κάλεσε στα γραφεία του UNFOLLOW, έδωσε αποτέλεσμα:

   «AEGEAN OIL SA (Μελισσανίδης Δημήτριος) Βιομηχανία και Εμπορία Πετρελαιοειδών – Κεντρικά Γραφεία».

   Σύμφωνα με το 11888 του ΟΤΕ, ο ίδιος αριθμός ανήκει στις εταιρείες «AEGEAN AGENCY Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN BUNKERING SERVICES Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN MARINE PETROLEUM Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN OIL Εμπόριο Πετρελαίου» και «AEGEAN SHIPPING MANAGEMENT Εμπόριο Πετρελαίου». Όλες με διεύθυνση Ακτή Κονδύλη 10, Πειραιάς, 18545.

   Κατόπιν τούτων:

   Πρώτον, το περιοδικό UNFOLLOW συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία του.

   Δεύτερον, μετά τις πρωτοφανείς απειλές εναντίον της ζωής του συντάκτη μας, δηλώνουμε ότι στο εξής για οτιδήποτε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα του συντάκτη μας ή άλλων συντακτών μας ή των οικείων τους, θα θεωρήσουμε υπεύθυνο τον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη.

   Τρίτον, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους.

   Τέταρτον, ζητούμε τη συμπαράσταση κάθε δημοσιογράφου με συνείδηση.

   Πέμπτον, καλούμε τις ενώσεις Τύπου να πάρουν θέση για το γεγονός και να κάνουν ό,τι χρειαστεί, ώστε η δημοσιογραφία να μην φιμώνεται.

   UNFOLLOW

   Αγγλική μετάφραση του κειμένου βρίσκετε εδώ.

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις απειλές στο UNFOLLOW

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις απειλές στο UNFOLLOW

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απειλές στο UNFOLLOW

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επιστολή του Φαήλου Κρανιδιώτη στο UNFOLLOW για τον πελάτη του, Δ. Μελισσανίδη

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Λ. Χαραλαμπόπουλος στο Κόκκινο 105.5 για τις απειλές κατά του UNFOLLOW

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.left.gr/article.php?id=24711

  Θα καταδικάσει ο πρωθυπουργός τις δηλώσεις του ….συμβούλου του;

  Ημερομηνία: 20/02/2013
  Συγγραφέας: left.gr

  Σάλο και έντονους προβληματισμούς για το επιτελείο του πρωθυπουργού προκαλούν οι δηλώσεις του στενού του συμβούλου, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος με απόλυτη κυνικότητα και έντονα προκλητικό ύφος αλωνίζει στο διαδίκτυο ειρωνευόμενος πολίτες που δοκιμάζονται από τα μέτρα λιτότητας και υποστηρίζοντας εξτρεμιστικές θέσεις. Οι αντιδράσεις της ΝΔ μέχρι στιγμής είναι χλιαρές, προκαλώντας πολύ σοβαρά ερωτήματα για το αν στη Συγγρού καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες δηλώσεις. Καμία αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διερωτάται αν ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει τον κ. Κρανιδιώτη στη θέση του συμβούλου του.

  Τα τελευταία ‘χτυπήματα’ του Φαήλου Κρανιδιώτη

  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει τον κ. Κρανιδιώτη στη θέση του συμβούλου του;

  Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σημειώνει: «O σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, περιφέρεται στα κοινωνικά μέσα, κάνοντας δημόσια επίδειξη ακροδεξιού κυνισμού, φραστικού τραμπουκισμού και προκλητικής πολιτικής απρέπειας απέναντι σε έναν άγνωστό του πολίτη, o οποίος εξέφρασε την αγωνία του για τη ζωή του πατέρα του.»

  «Ο κ. Σαμαράς, που δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα διατηρήσει στη θέση του συμβούλου αυτόν τον εκλεκτό και στενότατο συνεργάτη του;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

  Χλιαρές αντιδράσεις από τη ΝΔ

  Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μουρούτης, υπεύθυνος επικοινωνίας και «κοπτορραπτικής» της ΝΔ, δήλωσε ότι το μήνυμα του κ. Κρανιδιώτη είναι «απαράδεκτο – έστω και ως πλάκα» και υποστήριξε ότι «πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, έστω και αν δεν το εννοούσε».

  Ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο ρ/σ ‘Βήμα’, δήλωσε: «Σίγουρα αυτό που άκουσα ήταν αποκρουστικό. Αν υπάρχει αυτή η παραδοχή, με εκπλήσσει. Πάντως, αυτό που άκουσα, ήταν μια αποκρουστική δήλωση».

  Θα περίμενε κανείς ουσιαστικότερες αντιδράσεις για τόσο χυδαίες και απαράδεκτες δηλώσεις..

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36253

  Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μόλις έκανε τη μεγαλύτερη χοντράδα της ζωής του

  Updated

  ΣΧΟΛΙΑ (71)

  Είναι έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενος ο Φαήλος Κρανιδιώτης κι έχει πει πολλά και διάφορα.

  Αλλά σαν αυτό που απάντησε σε κάποιον στο τουίτερ του δε νομίζω ότι έχει ξαναπεί…

  Ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά αδιάλειπτα από το 1993, έγραψε χτες το παραπάνω κατάπτυστο πράγμα, κι από ό,τι ξέρω, απ’ τη Νέα Δημοκρατία (ή την Ομάδα Αλήθειας της) δεν έχει διαψευστεί, αλλά ούτε έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση, ή συγγνώμη.

  UPDATE 22.00: Ο Πρωθυπουργικός Σύμβουλος Γ. Μουρούτης αντέδρασε μέσω του τουίτερ του:

  UPDATE της επόμενης μέρας:

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αποδοκιμάζει τον Φαήλο Κρανιδιώτη για το επίμαχο tweet

  • Ο/Η Eco λέει:

   http://panosz.wordpress.com/2013/02/19/tsipras-30/#comment-167534

   Παλιό αλλά καλό!

   «Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι επιχειρηματίες, τέως ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης και Ι. Καρράς,που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου. Υστερα από τη δημοσίευση χτες το πρωί αποσπάσματος του βουλεύματος 298/96 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, εκδόθηκαν από την εισαγγελία εντάλματα σύλληψης των δύο πρώην συνεταίρων στην ανεφοδιαστική εταιρία “Πετρέλαια Αιγαίου”,που όμως δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστούν.

   Κι αυτό γιατί ο Δ. Μελισσανίδης από προχτές βρίσκεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς τις τελευταίες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ ο Ι. Καρράς έχει φύγει από τη χώρα εδώ και λίγο καιρό και βρίσκεται, λέγεται, στην Ευρώπη. Ο τελευταίος από χτες το μεσημέρι καταζητείται ενώ ο Μελισσανίδης νοσηλεύεται πλέον φρουρούμενος. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι τόσο σε αθλητικούς όσο και σε δικαστικούς κύκλους οργιάζουν οι φήμες ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ εισήχθη στο νοσοκομείο μόνον για να αποφύγει την προφυλάκιση.»

   http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3658124&publDate=

   Και το καινούργιο:

   Για πέμπτη φορά αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεση λαθρεμπορίου εναντίον της aegean oil.
   Τις τέσσερις προηγούμενες απουσίαζε ο …συνήγορος του δημοσίου!

   http://pitsirikos.net/tag/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82/

 29. Ο/Η Kαιάδας ψυχω πωνηάροις λέει:

  Κρανιδιώτης: «Καμίνη μπέη…στο μπαϊράμι να μοιράσεις αρνιά στα αδέλφια σου»

  Λίγες ώρες μετά την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο δικηγόρος και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης επιτέθηκε μέσω του twitter στον Καμίνη γράφοντας:

  «Καμίνη μπέη,στο κουρμπάν μπαϊράμ μπορείς να μοιράσεις αρνιά στα αδέρφια σου.Μερικοί,πριν τα σφάξουν, τα περιποιούνται μερακλίδικα κι αλλιώς».

 30. Ο/Η Γαρουφαήλ λέει:

  Στο επίμαχο σχόλιο του στο Facebook ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρει:

  «Έλειψα μερικές ώρες και το κάνατε πεδίο μάχης! Λοιπόν, αδέρφια, για να ξηγιόμαστε κι όπως είδατε δεν λογοκρίνω κανέναν. Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις «σφαίρες» μου για τον αληθινό αντίπαλο.

  • Ο/Η Συγκλονιστικές φωτογραφίες λέει:

   Συγκλονιστικές φωτογραφίες

   http://www.efsyn.gr/?p=123935

   30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

   «Αόρατα» θύματα της Χρυσής Αυγής

   Οι περισσότερες δράσεις των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής συμμορίας γίνονταν νύχτα, στα σκοτεινά και πάντα από ομάδες τριών και πάνω ατόμων. Στόχοι της νύχτας, φτωχοί και αόρατοι μετανάστες.

 31. Ο/Η Δεξιός λέει:

  http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/77290-g-giakoumatos-kakos-o-dromos-pou-xarakse-gia-prosopiko-tou-ofelos-o-k-kranidiotis

  Γιακουμάτος: Κακός ο δρόμος που χάραξε για προσωπικό του όφελος ο κ. Κρανιδιώτης

  08 Οκτωβρίου 2013
  Σφοδρή επίθεση κατά του συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον Alpha 98,9.

  «Λέω κατηγορηματικά όχι στις δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη», είπε o κ. Γιακουμάτος, προσθέτοντας ότι ο κ Κρανιδιώτης δεν τον εκφράζει και κάνει κακό στην ΝΔ.

  «Είναι κακός ο δρόμος που χάραξε για προσωπικό του όφελος. Σε όλες τις οικογένειες συμβαίνουν αυτά πάντα θα υπάρχει μία άναρχη φωνή» είπε.

 32. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5.html
  Η μαραμάγκα της .. Μπαλτακιάδας, «έφαγε» τον Φαήλο Κρανιδιώτη;

  Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

  Η μαραμάγκα της .. Μπαλτακιάδας, «έφαγε» τον Φαήλο Κρανιδιώτη απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αν πιστέψουμε το δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του «Ποντικιού».
  Σύμφωνα μ’ αυτό στην χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου Σαμαράς και Βενιζέλος κατέληξαν σε συμφωνία κυρίων για στροφή της κυβέρνησης προς το «κέντρο», οπότε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «θεωρείται σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα των 42 προσώπων που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».

  Αν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλιστα έχοντας σαν συνέπεια το antinews να υιοθετήσει αντισαμαρική γραμμή θα μιλάμε για τα ύστερα του κόσμου …

  Και επειδή αν τυχόν κάποιοι αναγνώστες μας δεν θα καταλάβουν το νόημα της γελοιογραφίας με την οποία καταλήγει αυτή μας η ανάρτηση, ας διαβάσουν αυτό μας το κείμενο., Αναφέρεται σε ένα απ’ τα συνηθισμένα, γραπτά, «κατορθώματα» του νεοδημοκρατικού στελέχους, συμβούλου του Σαμαρά και υποψηφίου στις περασμένες εκλογές της Ν.Δ.

 33. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2016/01/05/%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%ce%b1%ce%ae%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82/

  Ο κύριος Καθηγητής 23:35 σε 4 Ιανουαρίου 2016

  Να τελειώνουμε με τους «Φαήλους»!

  Θέλω να μπω κατευθείαν στο ψητό. Χωρίς περικοκλάδες, χωρίς πεποιημένο λόγο, χωρίς φιοριτούρες. Είναι ανάγκη πλέον να τελειώνουμε με τους Φαήλους. Αρκετά.

  Δεν με ενδιαφέρει ποιός στηρίζει Μεϊμαράκη, Άδωνι, Αμπέμπε Λελέκουα ή δεν ξέρω ποιόν άλλο υποψήφιο. Κατά τη γνώμη μου ακόμη κι ο θυρωρός των άδειων γραφείων της Ρηγίλλης αν γίνει Πρόεδρος της ΝΔ κι εκλεγεί πρωθυπουργός σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον καταληψία και τον καμμένο (πάντα με μικρό κ). Σαφέστατα δε, και μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε πως διαμορφώνονται διάφορες τάσεις μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο καθένας κρίνει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα με αφορμή το ποιός στηρίζει ποιον, σχετικά με το ποιές είναι αυτές οι τάσεις και τί εκπροσωπούν στην ελληνική κοινωνία.
  Διακριτή και σαφώς πολιτική, η πλέον πολιτική, είναι η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλα χαρακτηριστικά έχει – ή προσπαθούν να τις δώσουν διάφοροι- η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ξαναλέω πως, ανεξάρτητα από τη δική μου επιλογή θεωρώ πως όποιος από τους δύο και να εκλεγεί σίγουρα θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός από τον καταληψία.

  Αλλά εν προκειμένω το θέμα μου δεν είναι αυτό. Όσο κι αν θεωρώ πως έβλαψε όσο λίγοι την Νέα Δημοκρατία και την Κεντροδεξιά, μαζί με τον Ραφηνάτο και τους λοιπούς του «περιβάλλοντος» (βλ.https://toparatiritirio2012.wordpress.com/…/%CE%BF%CE%B9-%…/) ωστόσο αναγνωρίζω πχ στον Ευριπίδη Στυλιανίδη το δικαίωμα να λέει αρλούμπες και να έχει λόγο στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι, καλώς ή κακώς, σε τελική ανάλυση, μετέχει στο κόμμα αυτό ενεργά από την εποχή που ήταν φοιτητής στη Νομική Κομοτηνής τη δεκαετία του ’80. Έχει δικαίωμα λοιπόν να μιλάει, να λέει ανοησίες, να υπηρετεί τα όποια συμφέροντα υπηρετεί μέσα στο κόμμα κι από την άλλη –θεωρώ- έχουν την υποχρέωση οι Νεοδημοκράτες, να τον θέσουν πλέον στο περιθώριο. Αρκετά.

  Αλλά, αλήθεια, ο κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης, τί είναι; Τί και ποιόν εκπροσωπεί; Εκ του λεγομένου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ ορμώμενος ήρθε να μας κάνει μαθήματα δεξιοφροσύνης; Κι αν σε τελική ανάλυση, δεν μας ενδιαφέρει η προέλευσή του αλλά «όλοι οι καλοί χωράνε» και «μέσω της σύνθεσης προχωρούν οι μεγάλες παρατάξεις», ποιός είπε πως έχει να κερδίσει είτε η λαϊκή συντηρητική δεξιά είτε η φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική από το ήθος που διαχέει ο δημόσιος λόγος του εν λόγω κυρίου, όχι μόνο με αφορμή την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία; Αλήθεια, θεωρεί κανείς μεταξύ των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι ο Φαήλος με τις αήθεις επιθέσεις του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσφέρει καλές υπηρεσίες στη διεκδίκηση της προεδρίας από το Βαγγέλα τη προσεχή Κυριακή; Θέλω να πιστεύω πως όχι.

  Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι παρά τη δυσανάλογη σε σχέση με την αξία του ή την προσφορά του στην παράταξη ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν κατόρθωσε να εκλεγεί σε μια εκλογική περιφέρεια που τον βουλευτή που βγάζει η Νέα Δημοκρατία, αμφιβάλλω αν τον γνωρίζει έστω και φυσιογνωμικά ο σχετικά υποψιασμένος ψηφοφόρος της στην περιοχή.

  Δεν γνωρίζω τί θα γίνει την Κυριακή και φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω ποιές εξελίξεις θα πυροδοτήσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον, όπως και πολλοί άλλοι που δεν ανήκαν ούτε ανήκουν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, ψυχανεμίζονται ωστόσο πως οι εκλογές αυτές πραγματικά τους αφορούν, όπως φάνηκε και από τον πρώτο τους γύρο.

  Εκείνο όμως που μπορώ να πω είναι πως πλέον επείγει η ανάγκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τελειώνει με τους Φαήλους. Η γλώσσα τους, το ύφος τους, ο λαϊκισμός τους, ταιριάζει πολύ περισσότερο με το θλιβερό κόμμα του Πάνου του καμμένου (πάντα με μικρό κ) παρά με το κόμμα που εκφράζει ή που θέλει να εκφράσει τις αρχές της ευπρέπειας, του πολιτικού ήθους και όλων εκείνων των ιδανικών που ασπάζεται, με διαφορές, θεμιτές όμως, η αστική παράταξη και η Κεντροδεξιά που καλείται αυτή τη στιγμή να της δώσει φωνή μέσα στο ζόφο της ΠρωτοΔευτέρας Φοράς Αριστερά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  Κι αν ακόμη, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, όσοι ψήφισαν και ξαναψηφίσουν στον δεύτερο γύρο θεωρούν πως η παράταξη χρειάζεται να δώσει μεγαλύτερο χώρο και βάση σε ό, τι σχηματικά αποκαλούμε «λαϊκή Δεξιά» υπάρχουν και τα πρόσωπα και οι πολιτικές για να την εκφράσουν. Και σε αυτά, είναι αδύνατον να συμπεριλαμβάνονται ουτιδανοί όπως ο Φαήλος.

  Ο Επίμονος Δεξιός.

 34. Ο/Η Requiem λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_76.html

  Νέα εμέσματα Κρανιδιώτη και αποπομπή από Ν.Δ


  Σήμερα όντως το τερμάτισε το στέλεχος της Ν.Δ, υποψήφιος βουλευτής της συντηρητικής παράταξης και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης. Μπορούσε η ηγεσία της Ν.Δ να καταπίνει αμάσητα τις δηλώσεις του για «το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ’ αρχίδια μου τα δυο», καθώς και να εκτονώνει τα κτηνώδη συναισθήματα του σε συνομιλητές του στο twitter, αλλά τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει «νέα αρχή» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Μια αναζήτηση στο μπλοκ μας με το όνομα του ακροδεξιού δικηγόρου θα βρείτε πολλές σχετικές αναρτήσεις οπότε θα είναι πλεονασμός να επαναλάβουμε όσα είχαμε γράψει.
  Το τελευταίο επεισόδιο που ανάγκασε την Ν.Δ να θέση το στέλεχος της εκτός κόμματος το παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Ο Κρανιδιώτης έγραφε στο Facebook: «Βρε το Μουζάλα. Το αμόλησε το «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Έξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα

 35. Ο/Η Φιλελεύθερος λέει:

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μεταναστευτικής παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
  Άγγελος Συρίγος του Δικτύου 21

  https://www.tanea.gr/2014/04/11/politics/diktyo-21-oi-ethnikistes-poy-ithelan-na-antigrapsoyn-ti-filiki-etaireia/

  Δίκτυο 21: Οι εθνικιστές που ήθελαν να αντιγράψουν τη Φιλική Εταιρεία

  11 Απριλίου 2014 | 21:14

  Η απόσυρση από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του Φαήλου Κρανιδώτη ήταν παρενέργεια της εκτροπής Μπαλτάκου, που ταρακούνησε το Μέγαρο Μαξίμου και προκάλεσε σοκ ακόμη και στον Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αποκλεισμού του Κρανιδιώτη ελήφθη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εντάσσεται στις κινήσεις που δρομολογεί το Μαξίμου για την εκτόνωση της κρίσης που προκάλεσε ο εναγκαλισμός του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης με τους χρυσαυγίτες. Βασικό όπλο του κ. Κρανιδιώτη στην – πολυδιαφημισμένη από τον ίδιο – πολυετή φιλία του με τον κ. Σαμαρά ήταν η στενή σχέση τους την εποχή που ο σημερινός Πρωθυπουργός βρέθηκε στην «άγονη γραμμή» της πολιτικής. Συνδετικός κρίκος με τον κ. Σαμαρά ήταν η Πολιτική Ανοιξη (στην οποία ο κ. Κρανιδιώτης υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999) αλλά και το περιβόητο Δίκτυο 21, του οποίου ο κ. Κρανιδιώτης υπήρξε πρόεδρος.
  ………………………………………………..
  Στην ίδρυση του Δικτύου φέρεται να συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ευ. Τσίρκας, αντιστράτηγος ε.α., Φαήλος Κρανιδιώτης, Χρ. Λαζαρίδης, Κώστας Ζουράρις, Νεοκλής Σαρρής, Σαράντος Καργάκος, Αγγελος Συρίγος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
  ………………………………….

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα το ήθελες πολύ να ήταν ένοχος ο τραγικός Σύρος πατέρας, αλλά δεν φαίνεται να ήταν

  https://www.dikastiko.gr/%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/katepeigoysa-ereyna-dietaxe-o-ypoyrgos-dikaiosynis-k-tsiaras-gia-tin-gnomateysi-toy-nekroy-dithen-kakopoiimenoy-vrefoys/

  Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας για την γνωμάτευση του νεκρού δήθεν κακοποιημένου βρέφους

  19/02/2020

  Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προκάλεσε η υπόθεση του νεκρού βρέφους από την Συρία με την ιατροδικαστική γνωμάτευση του νεκρού βρέφους περι δήθεν σεξουαλικής κακοποίησης του. Ο υπουργός ζητεί από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

  Χυδαία εκστρατεία κανιβαλισμού

  Νωρίτερα σήμερα με επιστολή του προς τον Νικόλαο Καρακούκη, ο δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, ζητεί να κινηθούν όλες οι κατά το νόμο απαιτούμενες ενέργειες σε βάρος του ιατροδικαστή που έκανε την γνωμάτευση περί δήθεν σεξουαλικής κακοποίησης του 11μηνου βρέφους της οικογένειας των Σύριων προσφύγων.

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   https://www.ethnos.gr/ellada/89307_dikigoros-kai-pateras-nekroy-brefoys-tha-kynigiso-ton-mpoyziani-mehri-teloys

   Δικηγόρος και πατέρας νεκρού βρέφους: «Θα κυνηγήσω τον Μπουζιάνη μέχρι τέλους»

   19.02.2020

   «Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία» είπε ο δικηγόρος
   «Ηδοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» λέει ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι. Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά.

   Εκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία.

   Ο πατέρας όλες αυτές τις μέρες ήταν χαμένος… «Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε μιλώντας στο Open TV, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίακ μου. Ηταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

   Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περάσει οικογενειακώς από τη Μόρια όπου έφτασαν μέσω Τούρκων δουλεμπόρων από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσαν 800€ το κεφάλι στους διακινητές κι επιθυμούν να πάνε στη Γερμανία και να στήσουν εκεί ξανά τη ζωή τους.

 38. Ο/Η Ενας απλός πολίτης λέει:

  Ο Φαήλος είναι αυτός που είναι.Το ίδιο και ο Σαμαράς.Δεν θα τους υπερασπισθώ,γιατί όχι μόνο δεν το αξίζουν,αλλά και σε μεγάλο βαθμό αξίζουν την χλεύη και την ειρωνία μας.
  Εσείς όμως,λαικο-εθνικόφρονες , Δημοκράτες του γλυκού νερού,έχετε το θράσος και μιλάτε; Ξεχάσατε ωρέ παλικάρια τους πατριωτικούς θεατρινισμούς του Τσίπρα και του Καμένου,που ντύνονταν Τοπ Γκαν, συναγελαγεζόμενοι με τους χρυσαυγήτες και τους ψεκασμένους στα μυαλά;
  Η όποια κριτική κάνουμε,για να είναι πιστευτή θα πρέπει να ξεκινάει από τον εαυτό μας.Διαφορετικά είναι χειρότερη από αυτά που κρίνουμε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Απλέ πολίτα,
   επιτιθέμεθα στον Συριζα από το 2009 αδιαλείπτως.
   Έχετε χάσει συνέχειες.
   Συμφωνώ απολύτως με αυτό που λέτε για την αυτοκριτική και το χρέος της κριτικής στους δικούς μας χώρους πρωτίστως.
   https://roides.wordpress.com/2011/11/23/23noe11/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.