Με ευκαιρία Ελλάδας, δυναμική ανασύνταξη του Συστήματος

«…ανάγκη έκτακτων μέτρων, τα οποία πρέπει να υιοθετήσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει την Ε.Ε…»

Βαν Ρομπέι
«Θα κάνουμε το παν…» «… όλοι οι θεσμικοί φορείς και τα μέλη της ευρωζώνης θα κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων» για να επιτύχουν τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.
-που σημαίνει
«…τέθηκε ως στόχος ο ισοσκελισμός των προϋπολογισμών των κρατών – μελών ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών…»
που σημαίνει
«Θα υποχρεώσουμε τα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους»
«…θα εξετάζεται προσεκτικά η δράση των οίκων αξιολόγησης
.» (ότι πουν οι Αγορές)
και θα
«…θα δημιουργηθεί μια ομάδα crisis management προκειμένου να περιορίζεται το κόστος κάθε μελλοντικής κρίσης.»

Άνγκελα Μέρκελ
«…αισθανόμαστε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ευρώ.» […] «Για να το κατορθώσουμε, είναι απαραίτητο να έχουμε από τη μια πλευρά μια γρήγορη ενδυνάμωση του προϋπολογισμού στα κράτη-μέλη μας αλλά επίσης να έχουμε καταφυγή σε ευρωπαϊκά εργαλεία προκειμένου να αμυνθούμε εναντίον αυτής της κερδοσκοπίας

και ο…

Νικολά Σαρκοζί
«…οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στόχευαν ολόκληρο το σύνολο της ευρωζώνης» και «… με την απόφαση για τη δημιουργία ενός κοινοτικού μηχανισμού στήριξης, οι 16 χώρες του ευρώ και όλα τα κοινοτικά όργανα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπνίξουν την κερδοσκοπία
που σημαίνει
«οι χώρες του ευρώ πήραν δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις, η πρώτη αφορά στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας ενώ η δεύτερη αφορά στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επέμβασης που θα διαφυλάττει την σταθερότητα στην ευρωζώνη

υπομονή, πλησιάζουμε
Ο κ. Όλι Ρεν κάνει
«Προτάσεις για τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίλυσης κρίσεων για θέματα οικονομίας.»

Η πρώτη ξεκάθαρη βολή
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, πεντακάθαρα μιλά για…
«Την ανάγκη έκτακτων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να υιοθετήσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει την Ε.Ε…»

Το ζουμί
Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ:
«Είναι ανάγκη όλες οι χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνο η Ελλάδα να καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση των ελλειμμάτων τους, ώστε το Σύμφωνο Σταθερότητας να γίνει γρήγορα σεβαστό».

όπου όλα τα παραπάνω παραδείγματα σημαίνουν ότι:

Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, κλπ. αυτά που ήξεραν, ξέρουν ζώντας σε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας, σταδιακά πρέπει να τα ξεχάσουν.

Το Σύστημα ανασυντάσσεται, ανανεώνεται, ετοιμάζεται για την Νέα Εποχή. Ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά μέρος των αστείρευτων εφεδρειών του, το κατορθώνει μάλιστα καταχειροκροτούμενος από πολλούς από τους οποίους στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα – εκεί βασίζεται η τεράστια αντοχή του

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Με ευκαιρία Ελλάδας, δυναμική ανασύνταξη του Συστήματος

 1. Ο/Η jewelry λέει:

  «…οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στόχευαν ολόκληρο το σύνολο της ευρωζώνης» και «… με την απόφαση για τη δημιουργία ενός κοινοτικού μηχανισμού στήριξης, οι 16 χώρες του ευρώ και όλα τα κοινοτικά όργανα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπνίξουν την κερδοσκοπία.»

 2. Ο/Η jewelry λέει:

  Το Σύστημα ανασυντάσσεται, ανανεώνεται, ετοιμάζεται για την Νέα Εποχή. Ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά μέρος των αστείρευτων εφεδρειών του, το κατορθώνει μάλιστα καταχειροκροτούμενος από πολλούς από τους οποίους στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα – εκεί βασίζεται η τεράστια αντοχή του

 3. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Γιατί «καταχειροκροτείται» λοιπόν «από πολλούς από τους οποίους στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα»?
  Γιατί η προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων είναι κακό πράγμα?
  Τι το παράλογο υπάρχει στο να «εξετάζεται προσεκτικά η δράση των οίκων αξιολόγησης» ή στο να υπάρχει «ευρωπαικός μηχανισμός επέμβασης για την σταθερότητα στην Ευρωζώνη» ?

  • Ο/Η Po λέει:

   δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη παράλογο.
   βλέπε ποιοι πληρώνουν τα ελλείμματα στην Ελλάδα, οι ίδιοι θα τα πληρώσουν και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, με περικοπές μισθών, μειώσεις συντάξεων, ελαστική εργασία και ουσιαστική κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, έτσι θα σταθεροποιηθεί μια και καλή το υπερκέρδος (βλέπε άλλοθι προστασίας €υρώ…)

   αλφαβήτα.
   (συμπληρωματικά, ρίξτε μια ματιά στον ορισμό του Κράτους από τον Ένγκελς, δεν θα σας βλάψει)

 4. Ο/Η Khlysty λέει:

  Απλά πραγματάκια: να διατηρήσουμε το συστηματάκι που μας έφερε ως εδώ, είτε γιατί δεν θέλουμε, είτε γιατί δεν μπορούμε (πιο πιθανό αυτό…) να το αλλάξουμε. Κι αν δεν έχουν να φάνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι. Το γεγονός ότι το όλο οικοδόμημα πάει για αποσάθρωση, ακόμα και σήμερα, δεν δείχνουν να το συνειδητοποιούν. Το γεγονός ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και η Λισσαβώνα οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση της Ευρώπης, ούτε που φαίνεται να τους απασχολεί. Μόνο η «σταθερότητα» και η «μείωση ελλειμμάτων» να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να παν να… Θα έλεγα ότι τα όσα αναφέρεις στην ανάρτηση είναι αποδείξεις ελαχιστότατου πολιτικού ύψους και ήθους. Γιατί, όμως, φοβάμαι ότι είναι κάτι χειρότερο, δηλαδή, συστηματική προσπάθεια ολικής αλλαγής υποδείγματος;…

 5. Ο/Η Epicurus λέει:

  Αγαπητε Ροιδη,

  Σε κανεναν δεν αρεσει ο καπιταλισμος οπως και η κοινοβουλευτικη πλειοψηφικη δημοκρατια.Δυστυχως ο κομμουνισμος δεν ειναι λυση.

  Το θεμα ειναι πως βελτιωνουμε το συστημα

  Οσοι διαφωνουν με αυτο μπουρουνε να μεταναστευσουν στην Βορεια Κορεα και την Κουβα, οπου θα βρουν τον παραδεισο τους. (αν πρωτα δεν πεθανουν απο την πεινα και αν δεν βασανιστουν και εκτελεστουν απο τους γνησιους σοσιαλιστες επαναστατες)

  • Ο/Η Po λέει:

   δεν αναφέρω πουθενά ότι ο κομμουνισμός (έτσι όπως τον έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα) είναι η λύση.
   και το σύστημα δεν βελτιώνεται, με στρατιές υποταγμένων, φοβισμένων άνεργων, χωρίς κοινωνική πρόνοια κλπ.

   προς το παρόν, τα λεγόμενα austerity measures εκεί φαίνεται να σκοπεύουν, προς μεγάλη χαρά των νομίμων και μη-νομίμων κερδοσκόπων.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είναι φανερό πως ο καπιταλισμός είχε αναγκαστεί κάτω από την πίεση των μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών Κ.Κ. των εργατικών-σοσιαλιστικών κομμάτων, του πολύχρωμου εργατικού κινήματος, της μαχόμενης διανόησης και του αντίπαλου δέους της ΕΣΣΔ να δώσει παροχές στους εργαζόμενους και να εξανθρωπιστεί.
  Μην ξεχνάμε ποτέ ποιό ήταν το ξεκίνημά του, που δείχνει και την πραγματική του φύση: αστυνομικό κράτος, 16ωρο, παιδική εργασία, όχι σε κρατική περίθαλψη, σύνταξη, συνδικαλισμό.
  Με την ευκαιρία της Ελλάδας πειραματίζεται πάνω στις ανοχές των εργαζόμενων.
  Θέλω να επισημάνω πως στους όρους που μας επιβάλουν δεν λέγεται π.χ. λέξη για μείωση των εξοπλισμών ή φορολόγηση της Εκκλησίας.
  Όλα τα σφυριά χτυπάνε στους εργαζόμενους.
  Τυχαίο είναι;

 7. Παράθεμα: La Saint Schuman – ας τους φωτίσει ο άγιος … * « Εξαιρετικά ή κατ' εξαίρεσιν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.