Στοχασμοί Έλληνος Στοχαστού (πρωθυπουργού)

Σελίδες πολιτικού προβληματισμού από το πράσινο ημερολόγιο του ΓΑΠ

(Διευκρίνισις: Έχουν γίνει μικροδιορθώσεις, αλλά διατηρείται το προσωπικό ύφος)

Σελίς 69:

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Tελείωνε σκηνοθέτη. Δεν αντέχω τόση σκέψη…

Γράφω στα ελληνικά παρ’όλο που είναι μια γλώσσα που δεν την κατέχω καλά. Ευτυχώς ο κόσμος ξέρει πως αυτό οφείλεται στο ότι έζησα για χρόνια μετανάστης στο εξωτερικό και η μάμυ είναι Αμερικανίς και δεν έχει καθόλου να κάνει με τις στροφές του μυαλού μου. Χρημάτισα και υπουργός Παιδείας αλλά τότε ο ντάντυ ήταν παντοδύναμος και κανείς δημοσιογράφος δεν τόλμησε να θίξει το θέμα των ελληνικών μου. Γενικά η δημοσιογραφία στην Ελλάδα ασκείται με έναν τρόπο που επιτρέπει στον εκάστοτε (ωραία λέξη την πήρε το αυτί μου στη Βουλή) πρωθυπουργό να κάνει ότι κουταμάρα θέλει χωρίς να ρεζιλεύεται. Το πρόβλημα αρχίζει από εκεί που χαλάς το χατήρι κάποιου καναλάρχη ή εκδότη. Έτσι την πάτησε ο χοντρός της Ραφήνας με το Βατοπέδιο. Η ομερτά έσπασε από κάποιο πικραμένο κανάλι και ενώ μέχρι τότε η δουλειά πήγαινε ρολόι, έγινε ο χαμός. Για την ώρα τα γκάλοπ με δείχνουν καταλληλότερο, εκτελώ το προεκλογικό μου πρόγραμμα κατά γράμμα-μη βαράς ημερολόγιο, μια κουβέντα είπα- και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Να φανταστείς ότι ακόμη και η Αριστερά δεν ρωτάει τίποτα για τη υπόθεση της μίζας του Θόδωρα Τσου…. (κρύβε λόγια ημερολόγιο) ούτε για τη νόμιμη και ηθική προμήθεια του παιδικού μου φίλου Γιώργου Τρε…. (τρομερό παιδί, πρώτος)

Ο λαουτζίκος τρόμαξε εύκολα, ποτέ δεν φανταζόμουν πόσο εύκολο θα ήταν να παίρνεις σκληρά μέτρα και μου τα ‘λεγε ο ντάντυ. Να δεις ρε συ πως τόλεγε. Για κάποιον καραβανά Κονδύλη που είπε «Αν τόξερα πόσο βλάκες είναι οι Έλληνες θα έκανα πραξικόπημα από δεκανέας». Εντάξει, γίνονται κάτι διαδηλώσεις και απεργίες της πλάκας, χωριστά το ΚΚΕ από τους άλλους, η Παπαρήγα κι ο Τσίπρας τα ρίχνουν όλα στον καπιταλισμό, ο Αλαβάνος τα βάζει με το Σύμφωνο σταθερότητας, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Δόξα το θεό κανείς δεν ψάχνει να βρει ποια είναι η αιτία που δεν φορολογώ την Εκκλησία, ακόμα και τώρα που το ζητά το 84% του λαού, ούτε γιατί αγοράζουμε αεροπλάνα και υποβρύχια που γέρνουν ακόμα και τώρα που η Τουρκία ζητά αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και το ταμείο είναι μείον. Ο λαός ξέρει πως είμαι καλό παιδί, το βλέπει στη φάτσα μου που ακτινοβολεί εξυπνάδα και καλωσύνη, και κανείς δεν αναρωτιέται φωναχτά γιατί δεν κλείστηκε ούτε ένας στη φυλακή έτσι για τα μάτια. Είναι βολικός λαός, όλοι έχουν εδώ που τα λέμε κάνει την παρανομιούλα τους κι έτσι το βουλώνουν. Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει είναι πως κανένα συνδικάτο δεν συγκρίνει πόσα χάνουνε οι εργαζόμενοι από τις περικοπές που τους κάνω, με εκείνα τα χιλιαπλάσια που δίνουμε για όπλα ή με τα φορολογημένα με συντελεστή 0,00000000001 εκκλησιαστικά εισοδήματα. Ο καθείς ζητά να μη χάσει τα δικά του και σκασίλα του για τα υπόλοιπα. Εκείνο το παλιόπαιδο ο Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Ιερώνυμο και μου έκλεψε εκείνο το ωραίο που μου δασκαλέψανε οι Συνταγματολόγοι: «Διακριτοί ρόλοι». Ντράπηκα να ρωτήσω τι πα να πει όταν μου το πρωτόπανε, αλλά έψαξα στα λεξικά της μαμάς και το βρήκα. Δεν θα πει τίποτα. Σαν τις υποσχέσεις του ντάντυ. Ότι και να κάνει που λές ο Τσίπρας εγώ έχω κερδίσει την καρδιά του High Priest, τον πήγα και στο υπουργικό συμβούλιο και τσιμουδιά από παντού. Είμαι μανούλα στα επικοινωνιακά, και θα τη βγάλω την τετραετία άνετα. Ο Νίκος λέει μαστίγιο και καρότο και αυτός ξέρει καλά, είναι πιο έξυπνος από μένα.

Ένα χρόνο πριν. «Είμεθα και με την Λαοκρατίαν». Α ρε παππού αθάνατε…. Έξεστι τοίς Παπανδρέου ασχημονείν.

Ο Σαμαράς δεν με ενοχλεί, καλό παιδί, φίλος από τα παλιά, τι να κάνει κάτι πρέπει να πει κι αυτός, δεν του κακιώνω, δεν διαφωνεί σε τίποτα εκτός από τους μετανάστες. Ο Καρατζαφέρης το παίζει ωραία, γκαρίζει λίγο, στηρίζει όμως, έχει κι αυτός δήθεν κόλλημα με τους μετανάστες. Ο πονηρούλης παλιότερα που φοβόταν μη τονε πούνε φασίστα έλεγε να δοθεί ιθαγένεια σε κάθε παιδί που γεννιέται. Δε βαριέσαι λέει και ξελέει χειρότερα και από τον ντάντυ. Να πω την αλήθεια είχα τρομάξει κι εγώ με τον εαυτό μου όταν διάβασα το αρχικό νομοσχέδιο, ευτυχώς ο Αντώνης κι ο Γιώργος με φέρανε στα ίσα μου, η μαμά πήγε να με πάρει στο λαιμό της με τις γυναικείες ευαισθησίες της. Με είχε πρήξει να μου θυμίζει πως κι εγώ είμαι και λίγο Πολωνός και λίγο Αμερικανός αλλά εγώ της είπα κάτι φοβερό που είχα ακούσει στο Καλέτζι από μια χωριάτισσα: «Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσα». Είπαμε να δώσουμε ιθαγένειες αλλά όχι κι έτσι. Άσε να ψήνονται στην αναμονή τα κωλόπαιδα, να χύσουνε ιδρώτα και αίμα για να πάρουν ιθαγένεια. Αργότερα βλέπουμε. Το ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης μας έβαλε τις φωνές, φαίνεται πως ο Παπαθεμελής κρατάει ακόμα γερά, χάλασε έτσι και τη δουλειά του Μπουτάρη που ήθελε συνεργασία με ΣΥΝ. Καλή μάρκα κι ο Μπουτάρης, παριστάνει τον διαφωνούντα από ταριστερά μας αλλά στις προηγούμενες εκλογές έγλειφε το Άνθιμο. Η μαμά κι ο Νίκος βρίζουν τον Άνθιμο αλλά μου λένε να κάνω το κορόϊδο, δεν μας παίρνει. Η Μαργαρίτα και ο Νικολάκης δεν χωνεύουν τους παπάδες αλλά χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις γλείφτο μου λένε. Αυτό κάνω και γω. Άλλωστε τι τον έχουμε τον Ιερώνυμο μας βοηθάει όσο μπορεί αλλά και μεις τον έχουμε στα όπα όπα.. Ο Κύρκος πάλι είναι πολύ πρώτος, κρίμα που γέρασε και δεν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι μαζί του. Ο χοντροΘόδωρος μου λέει πως είναι καμένο χαρτί. Ο μπαμπάς ήταν μάγκας σε αυτά, έφερνε βόλτα πολλούς αριστερούς, τους πουλούσε και τους αγόραζε, τους έστιβε σα λεμονόκουπες και περνε το ζουμί τους. Μεγάλος ηγέτης, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω.

Μου τη σπάνε πολλοί μέσα στο κόμμα. Ο Άκης με βρίζει όπου σταθεί και η Βασούλα ακονίζει τα νύχια της, ο Ανδρουλάκης με μισεί αλλά δεν τολμάει να πει κάποια εξυπνάδα, με μια κλωτσιά θα τον στείλω στο πουθενά, ο Χρήστος Π. και ο Κώστας Σ. πήγαν να μου τη βγούνε αλλά μαζευτήκανε, άμα χρειαστεί θα αμολήσω το Θόδωρο να τους φάει. Η Μαρία κάθησε φρόνιμα, μου έκανε στην αρχή τη δύσκολη με το υφυπουργείο του Χρυσοχοιδη, τη λυπήθηκα όμως και τη βόλεψα στην Ευρώπη, η μαμά με έμαθε να είμαι ιπποτικός με τις γυναίκες. Έχω φτιάξει ένα ωραίο τημ από υπουργίνες, γράφουν στο γυαλί, ο κόσμος τις συμπαθεί, εκτός από τη Λούκα που εντάξει δεν έχει φωτογένεια αλλά είναι think tank. Ο Σημίτης μαζεύτηκε, δεν τον φοβάμαι άλλο έχει τελειώσει, συναντήθηκε με τον Καρατζαφέρη μόνο και μόνο να ακουστεί το όνομά του. Τον λυπάμαι λιγάκι, αλλά ο Νίκος είπε να μην ξεχνάω πως πήγε να μου τη φέρει άσχημα. Οι υπουργοί είναι πολύ καλά παιδιά όλοι, φίλοι από το Γυμναστήριο, από την Αμερική, οικολόγοι, σμαρτ, ξηγημένοι όλοι τους, χωρίς παρελθόν, η Μπιρμπίλη άνετη και σκίζει, ο Γερουλάνος έχει πολύ στυλ, όποιος σηκώσει κεφάλι θα του το κόψω όπως έκανε κι ο μπαμπάς. Θέλω να εκλεγώ πρωθυπουργός άλλη μια φορά, να αποδείξω σε όλους την αξία μου και μετά δε με νοιάζει. Έχω πολλά πράγματα να κάνω, είμαι Στοχαστής, το έγραψε το TIME κι αυτοί δεν αστειεύονται, δεν τα λένε αυτά εύκολα, είναι πολύ απαιτητικοί, είμαι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα κάνω ποδήλατο, θα γυμνάζομαι, θα ταξιδεύω, θα δίνω διαλέξεις στα αγγλικά, θα με καλούν σε δείπνα, θα είμαι ένας σοφός, δεν θέλω να την πατήσω σαν τον Κώστα που κρύβεται γιατί τάκανε μούσκεμα, θα αφήσω κληρονομιά καλή στα παιδιά μου το όνομά μου και μερικά ακόμη, η δυναστεία θα συνεχιστεί. Θα αφήσω πίσω μου έργο. Μια ανταγωνιστική Ελλάδα, χωρίς ΙΚΑ και αηδίες, τα είχα πει αυτά στο Λαύριο, χωρίς μονιμότητες, συλλογικές συμβάσεις, ωράρια, κρατική ασφάλιση, απεργίες, με λίγο κράτος που οι ξένοι επιχειρηματίες θα την προτιμούν για επενδύσεις από την Κίνα και τη Βουλγαρία. Ένας Παράδεισος της επιχειρηματικότητας που θα μας οδηγήσει στην πράσινη ανάπτυξη. Χωρίς γραφειοκρατία, νομενκλατούρες, κρατισμό, οικογενειοκρατία και ρουσφέτια. Θα γκρεμίσω το διεφθαρμένο αναξιοκρατικό κράτος που έχτισε ο ντάντυ, θα του δείξω εγώ ποιός είναι ο καλύτερος. Όπου νάναι να περάσει η πρώτη μπόρα θα φέρω ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τα σχολεία στους Δήμους, αν προλάβω και ιδιωτικές φυλακές, όπως στη USA.

I have a dream!

….

(δια την αντιγραφήν, Αναγνώστης Λασκαράτος)

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Στοχασμοί Έλληνος Στοχαστού (πρωθυπουργού)

 1. Χαχαχαχα ωραίος ο Τζώρτζ!

  (Στα σοβαρά τώρα: αν δεν είχαμε τον Γιώργο πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή…θα είχαμε βουλιάξει!!!)

 2. Τα δυο κόμματα εξουσίας, στην χώρα της Ελλάδας πρόσφατα, εξέλεξαν αρχηγούς των κομμάτων τους – και μετέπειτα πρωθυπουργούς διατελέσαντες, ο εις εξ αυτών εν ενεργεία– βρισκόμενα αμφότερα σε κατάσταση απόγνωσης, ως προς την ανεύρεση αρχηγού, της προκοπής.
  Και οι δυο τους, από το όνομα των προγόνων τους επιλέχτηκαν. Για τα υπόλοιπα «προσόντα» τους, δεν χρειάζεται εδώ να κάνουμε μνεία.
  Τα παιδιά ήταν εκλογή απελπισίας, και φυσικό ήταν να παράγουν περισσότερη απελπισία.
  Όπως λέγεται, οι πνιγμένοι από τα μαλλιά τους πιάνονται.
  Ο ένας εντόπιος αποξεννερωμένος (Κωστίκας), κι ο άλλος αλλοδαπός ξεννερωμένος (Γιωρίκας).
  Μια χώρα που κυβερνάται από «πολιτικούς» επαγγελματίες απογόνους.
  Πάλι καλά. Φανταστείτε ότι κοτζάμ Βυζαντινή Αυτοκρατορία – η πρόγονος, την οποία σέβονται και αντιγράφουν, εκτός κι αν δεν έχουμε τώρα παπαδοκρατία – κυβερνήθηκε, επί αιώνες, από ευνούχους θρησκευτικοπολιτικούς Άρχοντες. Το τέλος της φυσικά όλοι το γνωρίζουμε. «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια».

 3. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ο πρόβλημα αρχίζει από εκεί που χαλάς το χατήρι κάποιου καναλάρχη ή εκδότη. Έτσι την πάτησε ο χοντρός της Ραφήνας με το Βατοπέδιο.»

  μιας και το φερε η κουβεντα που γυρναει αυτό το παιντι το δαμαλο;

 4. ακούγεται τόσο αληθινό που έχω ανατριχιάσει από τον κυνισμό!!

 5. Ο/Η Sky λέει:

  Σίγουρα τα έγραψε στο ελληνικό αλφάβητο και όχι σε greeklish; Εκτός αν αυτή είναι η μικροδιόρθωση που αναφέρεις φίλε Λασκαράτε.

  @Φάνης Παναγιωτόπουλος
  Δηλαδή θεωρείτε πως δεν έχουμε ήδη βουλιάξει; Εκτός αν εννοείτε πως ένας φελλός στην τρύπα του πλοίου, το καθιστά αξιόπλοο.

 6. Ο/Η undantag λέει:

  Σαν να Τον ακούω να τα τραυλίζει, θαύμα είναι!
  Ένα τέτοιο Μικρό Πράσινο Βιβλίο πρέπει να μπει στις καρδιές και τα σπίτια (συγκεκριμμένα, αποχωρητήρια) όλου του Έθνους!

 7. Ο/Η Кроткая λέει:

  «Ο μπαμπάς ήταν μάγκας σε αυτά, έφερνε βόλτα πολλούς αριστερούς, τους πουλούσε και τους αγόραζε, τους έστιβε σα λεμονόκουπες και περνε το ζουμί τους. Μεγάλος ηγέτης, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω.»

  Georgie walker που λέει κι η Ελληνοφρένεια…

  keep walking πάνω σε πτώματα.

 8. Παράθεμα: Πάει, πέρασε και το Πάσχα. « Το κόκκινο μπαλόνι

 9. Ο/Η Sky λέει:

  Ζητώ συγγνώμη για το ότι, στο προηγούμενο σχόλιο μου απέδωσα από βιασύνη, τη διόρθωση στο Λασκαράτο και όχι στον συντάκτη Ρο.

 10. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  «Μωρέ θα τον θάψω κι αυτόν»
  Κ. Μητσοτάκης

 11. Ο/Η Νίκος Βασιλείου λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΓΡΑΨΕΣ… μου αρέσει τόσο το κείμενο που σκέφτομαι να το εκτυπώσω κιόλας…

  Μπράβο, εύγε, ζήτω, να ‘μαστε καλά και του χρόνου!
  (Ναί, έχω ενθουσιαστεί, είναι προφανές… μάλλον η μπύρα θα φταίει… αλλα το κείμενο είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ)

 12. Ο/Η λ:ηρ λέει:

  Γράφω στα ελληνικά παρ’όλο που είναι μια γλώσσα που δεν την κατέχω καλά. Ευτυχώς ο κόσμος ξέρει πως αυτό οφείλεται στο ότι έζησα για χρόνια μετανάστης στο εξωτερικό και η μάμυ είναι Αμερικανίς και δεν έχει καθόλου να κάνει με τις στροφές του μυαλού μου.

  Το παραπάνω, όσο κι αν καλύπτεται απο χιουμοριστική πρόθεση, είναι προσβολή για πολλούς Έλληνες του εξωτερικού. Η ικανότητα χειρισμού μιας γλώσσας δεν έχει να κάνει με την ευστροφία κάποιου και η ειρωνία παραπάνω πραγματικά περισσεύει.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε λ:ηρ,
  νομίζω πως υπερβάλλετε.
  1. Είναι πασιφανές πως καμία πρόθεση δεν υπάρχει να θίξω τους Έλληνες του εξωτερικού, από τους οποίους προέρχομαι και εγώ.
  2. Στόχος του ποστ είναι ο Έλληνας Στοχαστής του TIME.
  3. Θα συμφωνείτε πως ένας Έλλην Στοχαστής και δη πρωθυπουργός οφείλει να ομιλεί καλά την ελληνική και διότι επηρεάζει γλωσσικά το κοινό.
  Το είπε ο πρωθυπουργός, σου λέει ο άλλος κι ας είπε μια αύντακτη και ανελλήνιστη κουταμάρα.
  4. Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα. Το είπε ο εθνικός μας ποιητής και δείτε το ως απάντηση στην τελευταία φράση σας.
  5. Ο κ.πρωθυπουργός όπως και ο κ.Έβερτ παλαιότερα, μιλάνε κάπως περίεργα ελληνικά. Είναι ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και όχ μόνο δικαιούμαστε αλλά υποχρεούμαστε να τους σατιρίσουμε.
  Ανήκουμε στη μειοψηφία εκείνει που ασχολείται με τον πρωθυπουργό και όχι με την κα Αλεξανδράτου, όπως ενδεχομένως θα προτιμούσε ο πρώτος.

  • Ο/Η λ:ηρ λέει:

   Δεν αμφισβητώ την πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα. Δεν αντιλαμβάνομαι με ποια κριτήρια θεωρείται υπερβολική η αντίδρασή μου — αυτά τα πράγματα είναι σχετικά. Θα έλεγα πως σε μια αΔιαφώτιστη χώρα όπως η Ελλάδα προσπερνούμε κάποιες ευαισθησίες με μεγαλύτερη ευκολία απ΄ότι θα δείχναμε κάτω από άλλες πολιτισμικές περιστάσεις.

   Διαφωνώ με το τρίτο σημείο σας παραπάνω. Νομίζω πως αν εμμένουμε στις «αυνταξίες» του (όποιου) πρωθυπουργού απλώς γυρεύουμε δικαιολογίες. Προκόψαμε δηλαδή με τον άλλον, που ήταν και (βραχνό) αηδόνι;

   Κι ο Ελύτης έγραψε για τη γλώσσα και με συγκινούν τα λόγια των ποιητών μας, αλλά ούτε η πολιτική είναι ποίηση ούτε ο πρωθυπουργός ποιητής. Αν θα έπρεπε, είναι άλλο ζήτημα.

   Θεωρώ τον εαυτό μου έργω μέλος της μειοψηφίας σας αλλά πιστεύω πως υπάρχουν σημαντικότερα θέματα άξια κριτικής και σάτιρας.

 14. Ο/Η bionick λέει:

  χαχαχα

  Βέβαια αυτό με τις ιδιωτικές φυλακές με τρόμαξε λίγο. Υπερβάλατε εκεί κ. Λασκαράτε .

  Μια ερώτηση. Έγλυφε ο Μπουτάρης τον Άνθιμο; Αν συνέβη αυτό , είναι πραγματικά κρίμα .

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Φίλε δεν υπερβάλει.
   Υπάρχουν στη USA ιδιοτικές φυλακές που καλομελέτα και έρχονται και σε μας

   Τίτλος : ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ
   Θέμα : ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

   Σ’ ένα αγρόκτημα στο Ρίτσμοντ, το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα συνάντησε τον Γκάρι Γκόγκερ. Μέχρι τα μέσα του ’90 ο Γκόγκερ έμενε στο αγρόκτημα με τους γονείς του. Κάποια μέρα βρήκε τους γονείς του δολοφονημένους και αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

   Χωρίς κανένα στοιχείο, οι τοπικές αρχές κατηγόρησαν τον Γκόκερ και άρχισαν να τον πιέζουν για να ομολογήσει. Μετά από 24 ώρες εξαντλητικής ανάκρισης, ο Γκόγκερ τους ρώτησε αν μπορεί να είχε διαπράξει το έγκλημα και να μην το θυμάται. «Αυτό ήταν, ομολόγησες», είπαν οι αστυνομικοί. Παρ’ ότι αρνήθηκε να υπογράψει ομολογία, ο Γκόγκερ παραπέμφθηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Δεν υπήρχαν στοιχεία ή κίνητρο, έτσι, o εισαγγελέας και οι αστυνομικοί κατασκεύασαν έναν μάρτυρα. Έβαλαν ένα καρφί, έναν κατάδικο, στο ίδιο κελί με τον Γκόγκερ που εξομολογήθηκε ότι πράγματι είχε διαπράξει το έγκλημα.

   Η υπεράσπιση του Γκόγκερ ήταν ανεπαρκής γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει ένα καλό δικηγόρο. Με βάση την ομολογία του καρφιού, ο Γκόγκερ καταδικάσθηκε σε θάνατο. Τον «έσωσε» μια ομάδα δημοσιογράφων και δικηγόρων που είναι αντίθετοι με τη θανατική ποινή. Η ομάδα κατάφερε να πετύχει αναψηλάφηση της δίκης και ο Γκόγκερ αθωώθηκε. Λίγο μετά το FBI ανακάλυψε τους πραγματικούς δολοφόνους οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν κάνει και άλλα εγκλήματα… Ένας λόγος για την αύξηση του αριθμού των φυλακισμένων στις Η.Π.Α. είναι οι ιδιωτικές φυλακές. Η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικών φυλακών είναι η Γουώκενχατ η μετοχή της οποίας ήταν, πριν δυο χρόνια, η τρίτη πιο κερδοφόρα μετοχή στη Γούωλ Στρήτ.

   Οι ιδιωτικές φυλακές πληρώνονται από το κράτος με το κεφάλι και γι’ αυτό κρατάνε περισσότερο χρόνο τους φυλακισμένους. Εταιρίες όπως η Γουώκενχατ πιέζουν για επί το αυστηρότερο αλλαγή της νομοθεσίας καθώς και για το κτίσιμο νέων φυλακών. Επί πλέον, ένα μέρος των κρατουμένων δουλεύει. Είναι ένα φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

   Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο στις Η.Π.Α. – το «φύλακο-βιομηχανικό σύμπλεγμα».

   ΠΗΓΗ
   http://www.rwf.gr/episode1-new.php?id=75

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Θεσσαλονίκη, 19/Ιουνίου/2006

   ΔEΛTIO TYΠOY
   Με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν σήμερα (χθες) το πρωί αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους Π. Αβραμόπουλο και Λ.Ζαχαριάδη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγραμματισμένου κύκλου επαφών με επικεφαλείς Εκκλησιών και δογμάτων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας αντίστοιχες κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και με τους επικεφαλείς των υπολοίπων θρησκευτικών κοινοτήτων της πόλης μας.

   Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμή ατμόσφαιρα, πέραν των εθιμοτυπικών που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατέθεσε δύο προτάσεις στον κ. Άνθιμο.

   Η πρώτη πρόταση αφορά στη συνεργασία του Δήμου με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για την ανάπτυξη του λεγόμενου θρησκευτικού τουρισμού, μέσα από την ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων και των Ναών της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη λειτουργία των υποδομών της πόλης ως προθαλάμου των επισκεπτών ? προσκυνητών του Αγίου Όρους.

   Η δεύτερη πρόταση αφορά στη συνεργασία της Εκκλησίας για την παροχή στήριξης από την πλευρά της στις ομάδες ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ψυχοτρόπες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ) σε επίπεδο ενημέρωσης και πρόληψης.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο προτάσεις που κατέθεσε η αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, βρήκαν θερμή υποδοχή και θετική ανταπόκριση από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και συμφωνήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί σε επίπεδο πιο εξειδικευμένο, ώστε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα.

   Τέλος, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών εκφράστηκαν ευχές και καλό κατευόδιο στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που αναχωρεί για την Αμερική, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.»

   • Ο/Η bionick λέει:

    Μάλιστα . Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Α , δεν ξέρω αν το ακούσατε αλλά στη Γεωργία ελλείψη επαρκούς χώρου στη φυλακή , στέλνουν κατάδικους σε μοναστήρια … Ενδιαφέρον μέτρο …

 15. Ο/Η iconology2009 λέει:

  Είναι προφανέστατα μούφα η επιστολή του στοχαστή. Κατά πρώτον, είναι αδικαιολόγητα ορθογραφημένη. Κατά δεύτερον, είναι ασυνήθιστα καλοσυνταγμένη-γιά τα συγγραφικά ήθη του στοχαστή-κι ας έχει το ναϊβίστικο ύφος προβληματικού μετέφηβου.Και τρίτο και κυριότερο, διαπνέεται από σκέψη και συλλογισμό που ο στοχαστής μας δύσκολα θα φτάσει ποτέ, ακόμα και στις πιό εμπνευσμένες του στιγμές, αν μπορεί να νοηθεί σκέψη και δη εμπνευσμένη συμβατή με τον εγκέφαλο του. Το πόνημα αυτό, επί της ουσίας, εκθέτει το συλλογικό σκεπτικό μιάς ολόκληρης ομάδας που λέγεται οικογένεια Τσαντ-(και δευτερευόντως)Παπανδρέου. Είναι ο κουτοπόνηρος τρόπος σκέψης που ενδημεί στη Μινεσσότα και στο Ιλλινόι, μεταγραμμένος όμως από έναν ευφυή μιμητή, που κατά τη μεταγραφή θα πρέπει να ένιωσε άβολα μέσα σ’αυτό το στενό δανεικό σχήμα σκέψης. Συμμερίζομαι και συμπάσχω με τη δοκιμασία σας απολαμβάνοντας τη παρωδία σας.

 16. Ο/Η παρτιζανα λέει:

  Ρε πάλι καλά που μιλάει έτσι όπως μιλάει και σκάει λίγο το χειλάκι μας. Διότι αυτά που κάνει θα μας στείλουν όλους για φούντο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.