Βατικανό: Η Ιερή, χριστιανική παιδεραστία συνεχίζεται

Ο Χριστιανισμός συνεπής εις τους αιώνας: Μετά την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, σειρά των Καθολικών. Παιδεραστία, μια λαμπρή χριστιανική παράδοση αιώνων, συνεχίζεται.

σταυρός και κατάνυξη

Μία ακόμη συνωμοσία των Illuminati
Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες κακοποίησης παιδιών από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, με το Βατικανό να κάνει λόγο «αήθη» επίθεση των μέσων ενημέρωσης στο πρόσωπο του Πάπα.

Σύμφωνα με άρθρο των Νew York Times, που αναδημοσιεύεται από την διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, «γνωστοί αμερικανοί ιερείς, αλλά και ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ – πριν εκλεγεί πάπας – μαζί με τον σημερινό υπουργό των εξωτερικών της Αγίας ‘Εδρας Ταρτσίζιο Μπερτόνε, συνέβαλαν στην συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος ιερέα που κατηγορήθηκε για παρενόχληση διακοσίων και πλέον ανηλίκων».

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον ιερέα Λόρενς Μάρφι, ο οποίος εργάσθηκε σε καθολικό σχολείο για κωφάλαλα παιδιά, στην πολιτεία του Γουϊσκόνσιν, από το 1950 μέχρι το 1977.

Σύμφωνα με τους New York Times, το 1996, ο τότε καρδινάλιος Ράτσιγκερ – πρόεδρος της επιτροπής «για την ορθότητα της πίστεως – επέλεξε να μην απαντήσει σε δυο γράμματα που του είχαν αποσταλεί από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της πόλης Μιλγουόκι, στα οποία γινόταν αναφορά στην απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω ιερέα.

Οκτώ μήνες αργότερα, ο καρδινάλιος Μπερτόνε έδωσε οδηγίες να ξεκινήσει μια άκρως απόρρητη εκκλησιαστική δίκη, αλλά η όλη διαδικασία, μετά από λίγο καιρό, σταμάτησε.

Μόλις, ουσιαστικά, ο Λόρενς Μάρφι απέστειλε γράμμα στον καρδινάλιο Ράτσιγκερ – προσθέτουν οι New York Times – στο οποίο τόνιζε ότι «η όλη υπόθεση είχε πλέον παραγραφεί και, γι αυτό, ζητούσε να μπορέσει να περάσει την ζωή που του απέμενε με ιερατική αξιοπρέπεια».

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι επεβλήθη, τελικά, κάποια τιμωρία στον συγκεκριμένο ιερέα», προσθέτει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Ο πατέρας Μάρφι μετατέθηκε,απόρρητα, πάντα, σε άλλα καθολικά σχολεία και ενορίες, όπου και παρέμεινε μέχρι που απεβίωσε, το 1998.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού,πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, σε ανακοινωθέν του, εξηγεί σήμερα ότι στην απόφαση να μην τιμωρηθεί ο Μάρφι, «μέτρησαν η κακή κατάσταση της υγείας του κληρικού και η απουσία νέων κατηγοριών σε βάρος του».

Ο Λομπάρντι πρόσθεσε ότι «πρόκειται, όντως, για τραγική περίπτωση, την οποία, όμως, το Βατικανό πληροφορήθηκε μόλις το 1996, πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών ερευνών».

Σήμερα το πρωί, ακτιβιστές του αμερικανικού συνδέσμου Σναπ (που μάχεται κατά των κρουσμάτων παιδεραστίας μέσα στην Καθολική εκκλησία), πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στα σύνορα Ιταλίας – Βατικανού, κατακρίνοντας την στάση του πάπα Βενέδικτου στην όλη υπόθεση.

«Δόθηκε, σαφώς, προτεραιότητα στην προστασία της Εκκλησίας», γράφουν οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα μπόρεσε να ασχοληθεί σε βάθος με την ιστορία αυτή, βασιζόμενη σε αποδεκτικά στοιχεία που της παρέδωσαν πέντε άνδρες, οι οποίοι κατήγγειλαν την καθολική επισκοπή του Μιλγουόκι, διότι «υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση πολύ πριν ενηλικιωθούν».

από: http://209.85.229.132/search?q=cache:QY1X2tsjM_gJ:30-45.gr/vatikano-kalipsi-pederasti-ierea/+skai.gr+%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία. Bookmark the permalink.

10 Responses to Βατικανό: Η Ιερή, χριστιανική παιδεραστία συνεχίζεται

 1. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Αυτά βγήκαν στη φόρα. Χιλιάδες δεν βγήκαν.
  Εδώ τι γίνεται;
  Ποιός θα ζητήσει συγνώμη;
  Ποιός θα πληρώσει αποζημίωση;
  Ποιός θα ανοίξει να μπει φως;
  Ποιός θα βοηθήσει παιδικά στόματα να μιλήσουν;
  Γιατί εδώ δεν φωνάζει κανείς για την Εκκλησία της συγκαλύψεως;

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  H Εκκλησία της Ελλάδος θα δώσει εξηγήσεις για τους έγγαμους οικογενειάρχες ιερείς
  Πέτρο Παπουτσάκη
  Σωτήριο Παπαδόπουλο
  Ανδρέα Παπαϊωάννου
  που καταδικάστηκαν για παιδεραστία και ΔΕΝ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ενώ ο τρίτος καθαιρέθηκε με προκλητική καθυστέρηση πολλών ετών, πριν καν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη λόγω του κλίματος πανικού του Χριστόδουλου το 2005;

  Θα φιλοτιμηθεί ποτέ κάποιος να απαντήσει στις σχετικές καταγγελίες της «Αυγής» για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ως ιερέα ιδρύματος αρρένων επί Χούντας, αφού ο ίδιος δεν έκανε τον κόπο;

  Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης θα μας πει τι απέγινε με τον Κρητικό παπά που παραδόθηκε με ευρωένταλμα (ιστορική πρωτιά) στις Ισπανικές αρχές να δικαστεί για παιδεραστία;

  Το Οικουμενικό πατριαρχείο θα απαντήσει γιατί δεν καθαίρεσε τον καταδικασμένο για παιδεραστία επίσκοπο Τραχείας Παύλο;

  Θα μας πει τι απέγινε με τις καταγγελίες κατά του μακαρίτη τ.Λέρου Νεκτάριου για τον οποίο όχι μόνο δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις στις δημοσιευμένες καταγγελίες, όχι μόνο δεν τον δίκασε, αλλά τον προήγαγε σε Γάνου και Χώρας;

  Θα απαντήσει ποτέ στα δημοσιεύματα των «Επικαίρων» και στις εκπομπές του δημοσιογράφου τους κ.Μπαξεβάνη για τον Ιωσήφ Βατοπεδινό πνευματικό πατέρα του καταδικασμένου πρωτόδικα σε 15μηνη φυλάκιση με αναστολή, εν ενεργεία ακόμη, ηγούμενου Εφραίμ;

  Με ποιά διαδικασία τον απήλλαξε από την καταδίκη για παιδεραστία από την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου;
  Ποιοί ήταν οι δικαστές;
  Ποιοί ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας;
  Ποιοί ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης;
  Έγινε γραφολογική εξέταση της, φερόμενης ως ιδιόχειρης δικής του, παιδεραστικής επιστολής;
  Ποιό ήταν το σκεπτικό της αθώωσης;

  Γιατί η Σύνοδος της Κύπρου στο έδαφος της οποίας τελέστηκε το υποτιθέμενο αδίκημα κρίθηκε αναρμόδια την ίδια στιγμή που ο αγιορείτης που φέρεται πως τέλεσε ανάλογο αδίκημα στη Στυλίδα, δεν δικάζεται αρμοδίως από το πατριαρχείο, αλλά υποτίθεται πως θα δικαστεί στη μητρόπολη Λαμίας;
  Δικάστηκε; ανακρίνεται; ποιό είναι το πόρισμα;

 3. Ο καλός Χριστούλης είχε πει «άφετε τα παιδία ελθείν προς ‘με». Λένε γι’ αυτόν ότι μόνον τα χάϊδευε τα κακόμοιρα.
  Αυτοί οι σημερινοί του αντιπρόσωποι επί της γης τι τα κάνουν τα παιδάκια; Τα χαϊδεύουν κι αυτοί. Ε, τώρα αν το πασπάτεμα, από την πολλή του θέρμη, φτάνει καμμιά φορά και σ’ όλα τα σημεία του σώματος, ας εκληφθεί ως υπερβάλλον ζήλος, να πούμε.
  Τους γλωσσοφάγατε τους άγιους τους παππούληδες. Τι κάνουν δηλαδή οι άνθρωποι; Να, εφαρμόζουν τις θείες επιταγές: «άφετε τα παιδία ελθείν προς ‘με». Δεν είπε όμως και τον λόγο. Δεν είπε για να τους σώσουν την ψυχή. Εξ άλλου τα παιδάκια είναι αναμάρτητα. Επομένως όταν τα καλούν οι παπάδες, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται είναι η σωτηρία της αθώας ψυχής τους.
  Συμπέρασμα: πας ιερωμένος που πλησιάζει ή καλεί κοντά του παιδιά ας θεωρείται ύποπτος.
  Μακριά, καλοί μου άνθρωποι τα παιδάκια σας από το παπαδαριό, γιατί αυτό τους μαυρίζει την ψυχούλα τους. Μακριά. Διότι ακόμα κι αν δεν σας τα κακοποιήσουν σωματικά, σίγουρα τα κακοποιούν ψυχικά. Μια είναι η έννοια τους: να τους εμφυτεύσουν στην ψυχή τους την ενοχή της αμαρτίας. Κι ένας είναι ο λόγος της συντέλειας αυτού του εγκλήματος: να τα καταστήσουν δια παντός πελάτες τους, οι κακούργοι.

 4. Ο/Η negentropist λέει:

  Yπέροχα τα είπες φίλε Σταύρο … ‘Ετσι είναι … Κάθε ρασοφόρος είναι εξ’ ορισμού (by default) ύποπτος !

  Έχουν ενδιαφέρον τα παρακάτω λόγια του I. Asimov :

  » Είμαι άθεος πέρα για πέρα. Μου πήρε πολλά χρόνια να το πω. Πάντoτε ήμουν άθεος, αλλά περιέργως αισθανόμουν ότι θα ήταν διανοητικά ασεβές να το παραδεχτώ, επειδή κάτι τέτοιο ενδεχομένως να προϋπέθετε γνώση που δεν είχα. Θεωρούσα ότι ήταν καλύτερο για κάποιον να λέει ότι είναι ανθρωπιστής ή αγνωστικιστής. Αν και δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει Θεός, διαισθάνομαι πολύ έντονα ότι δεν υπάρχει και δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου με αυτό το θέμα ! »

  (Στα παραπάνω όμορφα λόγια του Asimov θα πρόσθετα και το εξής. Κανένας δεν είναι επίσης σε θέση να αποδείξει, ότι και η περίφημη επουράνια τσαγιέρα του Bertrand Russel δεν υπάρχει !)

  Σκόπιμος Πόνος !

  Σταύρος

 5. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Βλέποντας τήν φωτογραφία τού πάπα νά κρατά ορθομένο μπροστά του τόν σταυρό, συνειδητοποιώ πως ο σταυρός έχει μιά τεράστεια καί ακατανίκητη δύναμη. Απλά είναι ένα υπερόπλο, που μπροστά του ωχριούν όλα τά σύγχρονα υπερόπλα τής πιό τέλειας καί πιό εξελιγμένης πολεμικής τεχνολογίας. Ο Κωνσταντίνος, ο μέγας, πρέπει νά ήταν ένας στρατηγός μέ μεγάλη ιδιοφυία, όταν διέκρινε στό «όραμα» που είχε τήν σημασία τού σταυρού. «Εν τούτο νίκα» Μέ αυτό θά νικήσεις. Πίσω από τήν αμυντική καί προστατευτική αδιαπέραστη ασπίδα τού σταυρού, κρύβονται όλα τά τερατογεννήματα τής κοινωνίας. Παιδεραστές, απατεώνες, βρωμεροί τυχοδιόχτες, ψεύτες, υποκριτές, χρηματολάτρες, τεμπέληδες, εχθροί τού πολιτισμού, τής διανόησης, τής δημιουργίας, ανήθικοι, εγκληματίες, που δρούν ανενόχλητοι, καί σάν νά μήν έφτανε αυτό πληρόνωνται κιόλας, μέ μισθούς καί επιδοτήσεις. Γιάτί? Διότι «εν τούτο νίκα».
  Η χριστιανική θρησκεία, αυτό τό απόρθητο φρούριο, η φοβερή αυτή υπερδύναμη, μέ στρατευμένους όλα τά παραπάνω καθάρματα που ανάφερα, κατέκτησε τήν ανθρωπότητα ολόκληρη, καί γιά δυό χιλιάδες χρόνια τώρα, κρατά τήν ανθρωπότητα υπόδουλη στό σκοτάδι τής αμάθειας καί τού φόβου. Οί μεγάλοι στρατηλάτες τής ιστορίας ήλθαν καί παρήλθαν. Δέν κράτησαν πολύ. Μέγας Αλέξανδρος, Ναπολέων, Χίτλερ, καί τόσοι άλλοι, έσβησαν πρίν αποπερατώσουν τό κατακτητικό τους έργο. Η δέ, εκκλησία χρησιμοποιώντας τήν θρησκεία καί μέ ορθομένο τόν σταυρό, αποδήχτηκε, η μεγαλύτερη υπερδύναμη, καί ακόμη καί σήμερα η δύναμη της καί η επιροή της καλά κρατεί. Καί αυτό διότι επένδυσε στήν βλακεία, η οποία είναι απέραντη, διαχρονική καί αστείρευτη.
  Πρίν λίγες ημέρες ο Sam Harris γνωστός αμερικανός άθεος συγγραφέας καί πανεπιστημιακός, οργάνωσε μία συζήτηση μέ θέμα «Εχει ο θεός μέλλον?» Σέ σχόλιο μου που υπέβαλα, πρότεινα πως θά ήταν καλύτερα νά είχε αλλάξει τόν τίτλο τής συζήτησης, καί αντ’ αυτού νά είχε βάλει ως τίτλο, «Εχει η βλακεία μέλλον?» Διότι θεωρώ, πως όσο η βλακεία, η αμάθεια η άγνοια, η αμορφοσιά υπάρχουν στήν ανθρωπότητα, τότε θά υπάρχει καί ο θεός. Διότι αυτά τά δύο συνυπάρχουν.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν ο αρχηγός της Χριστιανοσύνης, ο ηγέτης της ενιαίας Εκκλησίας μέχρι το 1054, ο και κατά την Ανατολική Εκκλησία Πρώτος μεταξύ ίσων, ο διάδοχος του Αγίου Πέτρου, ο αρχηγός της πιό πολυάριθμης θρησκευτικής κοινότητας του Κόσμου, συγκαλύπτει παιδεραστές, αυτό κάτι σημαίνει και για τον ίδιο και για την Εκκλησία και για τους πιστούς που καμώνονται πως δεν βλέπουν.

  Στο ίδιο σπορ της συγκάλυψης έχει συλληφθεί επανειλημμένα να επιδίδεται και ο πρώτος πατριάρχης της Ανατολής. Εδώ όμως έχουμε σχεδόν απόλυτη δημόσια σιωπή και μια εγκληματική συνενοχή των πιστών που προσποιούνται πως δεν ξέρουν τίποτα.

  Τυφλοί οδηγοί τυφλών οι επίσκοποι, διαπράττουν τεράστια ύβρι.
  Θα έλθει και η ώρα της Τίσης.

 7. Ο/Η Lamia citizen λέει:

  Eρώτηση
  Πως τιμώρησε τον παπά η Εκκλησία;

  Καλά κρυμμένες πίσω από τα ράσα έκρυβε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας αρχιμανδρίτης που συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για διακοπές στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 20χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό αγόρι στους αξιωματικούς της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία της Στυλίδας τον πλησίασε ένας παπάς, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί του για αρκετή ώρα. Μάλιστα, ήταν τόσο φιλικός απέναντί του, που του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πόλη.

  Ομως, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος, ο αρχιμανδρίτης τον μετέφερε στην παραλία του Καλόγερου, σε μια ερημική περιοχή έξω από τη Στυλίδα, και άρχισε να τον χαϊδεύει και να τον φιλά. Ο 20χρονος αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο ιερέας να τρομοκρατηθεί. Ετσι, αφού δεν κατάφερε να τον βιάσει, επέστρεψε ξανά στην πόλη, όπου και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο.

  Αμέσως ο νεαρός πήγε στο σπίτι του και τρομαγμένος ενημέρωσε τους γονείς του για την περιπέτειά του. Εντρομοι οι δικοί του κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας και κατήγγειλαν τη σεξουαλική επίθεση. Αφού ο νεαρός έδωσε την περιγραφή του ρασοφόρου, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα ο παπάς βρέθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου έκανε τις… διακοπές του, και συνελήφθη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρινόμενος ο αρχιμανδρίτης ομολόγησε ότι προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του στο 20χρονο αγόρι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Λαμίας. Εκείνος του άσκησε δίωξη για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

  27 Ιουλίου 2009,

 8. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Η αρχή τού τέλους τού πάπα, καί τού κάθε πάπα.
  Ο πάπας στόν κατήφορο τής πτώσης του.
  Δείτε καί αυτό.
  http://bit.ly/bCp811

 9. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

  Από το Cosmo.gr:
  http://www.cosmo.gr/News/England/269332.html

  Το πώς μπορούν να προχωρήσουν στην σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου εξετάζουν ο Richard Dawkins και ο Christopher Hitchens, όταν έρθει η στιγμή της επίσκεψης του στην Μεγάλη Βρετανία.
  Ο εξελικτικός βιολόγος (και φανατικός άθεος) Richard Dawkins και ο συγγραφέας Christopher Hitchens σχεδιάζουν να συλλάβουν τον Πάπα για εγκλήματα κατά τη ανθρωπότητας, ψάχνοντας συμβουλές από δικηγόρους που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Η υπόθεση των βιασμών ανηλίκων από τους κληρικούς αλλά κυρίως η αποκάλυψη ότι το 1985 ο Πάπας από άλλη θέση είχε προτείνει τη συγκάλυψη μιας υπόθεσης παιδεραστίας, παρακίνησε τους δύο να βρουν τρόπους για να πετύχουν τη σύλληψη του Ποντίφικα.
  Σε γράμμα του το 1985, ο Πάπας υποστηρίζει πως «για το γενικό καλό της Καθολικής Εκκλησίας δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί ένας αμερικανός ιερέας που κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικα αγόρια».
  Σύμφωνα με τους Dawkin και Hitchens, ο Ποντίφικας πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες που θα επισύρουν ποινές καθώς το «πρώτο του ένστικτο» ήταν να προστατεύσει την Εκκλησία και όχι τα παιδιά.
  Μάλιστα, υπάρχει μια πιθανότητα να μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του Πινοσέτ, όταν επισκέφθηκε τη Βρετανία το 1998.
  Ο Πάπας αναμένεται να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 16 Σεπτέμβρη.
  «Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι υπεράνω νόμων. Η συγκάλυψη της υπόθεσης των βιασμών είναι έγκλημα και δεν απαιτεί ιδιωτικές τελετές μετάνοιες, ή Κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά δικαιοσύνη και τιμωρία» γράφει ο συγγραφέας Hitchens.
  Οι δικηγόροι τους, Geoffrey Robertson και Mark Stephens θεωρούν πως μπορούν να ασκήσουν μήνυση στο Βασιλικό Δικαστήριο και πως ο Πάπας δεν θα μπορεί να ζητήσει διπλωματική ασυλία, αφού είναι επικεφαλής κράτους που δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

 10. Παράθεμα: Περι θρησκευτικής ιθικής « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.