Το εθνικό σκάνδαλο της αφορολόγητης Εκκλησίας [1]

Εδώ «υπάρχουν τα λεφτά», που έταζε ο ΓΑΠ

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δεν ανήκω στους αφελείς, ούτε στους υποκριτές για να παραστήσω τον έκπληκτο επειδή ο κ. Παπανδρέου ο Γ΄ ο μικρός, όχι μόνο δεν φορολόγησε την Εκκλησία, αλλά την έφερε στο υπουργικό συμβούλιο, τη μπούκωσε με πακέτα μέσω της κας Λούκας Κατσέλη-Αρσένη, επιβάρυνε για χάρη της τον προϋπολογισμό με 6 πολυέξοδους βοηθούς επισκόπους και με μια νέα μητρόπολη (Ιλίου), πέταξε-όπως δείχνουν τα πράγματα- στον κάλαθο των αχρήστων το αίτημα του Υπ.Εξ να επιστραφούν τα κλεμμένα των σάπιων κοτόπουλων της «Αλληλεγγύης», κόβει και ράβει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες τρομοκρατημένος από τις κραυγές των αρειμάνιων δεσποτάδων και ξέχασε ακόμη και τη ρητή του δέσμευση για σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων για να μην ενοχλήσει τους, ηθικολόγους της πλάκας, κρυφοομοφυλόφιλους επισκόπους. Στιγμή δεν πίστεψα στα προεκλογικά μισόλογα του ΓΑΠ περί διακριτών ρόλων και φορολόγησης της επιχειρηματικής (μόνο) δραστηριότητας της Εκκλησίας. Και μόνο ο προκλητικός ισχυρισμός πως υπάρχουν δραστηριότητες της Εκκλησίας που δεν είναι επιχειρηματικές, αρκούσε για να αντιληφθούμε. Aκόμη και η προσβλητική για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου «φιλανθρωπία» της Εκκλησίας, (στους δυστυχισμένους που το ευλογημένο από το ιερατείο πολιτικό σύστημα δημιουργεί) δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιχειρηματική δραστηριότητα με ξένα κόλλυβα μάλιστα, που χρησιμοποιείται ως άλλοθι και εφαλτήριο για νέες κονόμες. Η Εκκλησία ΑΕ, όπως εκφυλίστηκε επίσημα από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου, είναι η μεγαλύτερη, μακροβιότερη, η πιο διεφθαρμένη και αποδοτικότερη επιχείρηση που στήθηκε ποτέ από καταβολής κόσμου. Παράλληλα δηλητηριάζει και σκοτίζει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων, εμποδίζοντάς τους να παλέψουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο μικρός Παπανδρέου, διαδέχτηκε τον (άφαντο σήμερα) μικρό Καραμανλή που βιάστηκε να το σκάσει, έναν άνθρωπο που εμφανίστηκε με τη μάσκα του θρήσκου ή και του θρησκόληπτου. Το φυλαχτό του δεν έσωσε το διαβόητο αρχιεπίσκοπο που κίνησε γη και ουρανό για να αποφύγει το ραντεβού με το θεό του, η συν γυναικί τηλεοπτική υπογραφή του για δημοψήφισμα των χριστιανών της αστυνομικής ταυτότητας, δεν τιμήθηκε από τον ίδιο, η (ανιδιοτελής) πνευματική του σχέση με το Βατοπέδιο και η επιλογή του για συγκάλυψη των εκκλησιαστικών σκανδάλων του 2005 είναι παραπάνω από προφανέστατες. Στην αρχηγία της ΝΔ τον μικρό Καραμανλή (που τώρα καραδοκεί σιωπηλός περιμένοντας την πτώση του ΓΑΠ) διαδέχτηκε ο κ.Σαμαράς, ένας άνθρωπος που βασίζεται στο ηθικά και ιστορικά καταδικασμένο ψευδώνυμο δίπολο «Πατρίς-Θρησκεία» και δεν υπόσχεται τίποτα άλλο πέρα από το ότι όταν σαπίσει και πέσει κατάχαμα το πράσινο μήλο, αυτός θα είναι πολύ χειρότερος πρωθυπουργός και από τους δυο προκατόχους του. Έχει δώσει ήδη με επιτυχία εξετάσεις ως διαχειριστής μυστικών κονδυλίων (Υπ.Εξ) δια εθνικούς λόγους και ως λογοκριτής της Ανατολικής Εκκλησίας. Ο μικρός Παπανδρέου υλοποιεί τώρα τις δειλά εκφρασμένες νεοφιλελεύθερες απόψεις του και καταργεί τις πιο στοιχειώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων και των πολιτών, επωφελούμενος και από το κυρίαρχο κλίμα της Ε.Ε., αλλά δεν αγγίζει την αμαρτωλή φοροκλέφτρα Εκκλησία των φασιστών Μήδων επισκόπων που σαλπίζουν (χωρίς να αποδοκιμάζονται από την ηγεσία της Εκκλησίας ή από την προϊσταμένη τους υπουργό Θρησκευμάτων) το βάρβαρο κήρυγμα του φυλετικού μίσους στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας: «Μαύρισε η Ελλάδα από τους ξένους». Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε απαντήσει: «Μαύρισε η Ελλάδα και η ζωή της από το ράσο» και να είχε υποχρεώσει τους μαυροφορεμένους χρυσοκάνθαρους κηφήνες να σιτίζουν και να στεγάσουν στα μέγαρά τους τους πεινασμένους μετανάστες, τους «ελαχίστους αδελφούς» του Χριστού.

Δάση, λιβάδια, βουνοπλαγιές, παραλίες, λιμνοθάλασσες, μετοχές, ομόλογα, καταθέσεις αμέτρητες, μητροπολιτικά μέγαρα, ναοί, εξωκλήσια, μοναστήρια, προσκυνήματα, κυβερνητικά κτίρια, θαυματουργά πτώματα, οικόπεδα, διαμερίσματα, προσοδοφόρες εικόνες που δακρύζουν, ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, κινηματογράφοι, θέατρα, καταστήματα, νυκτερινά κέντρα, χρυσαφικά, άμφια, κειμήλια, σκεύη, τάματα, θησαυροί αστρονομικής αξίας, παγκάρια, έρανοι, δωρεές, διαθήκες, τεράστιες προσωπικές περιουσίες αυτών που έδωσαν όρκο ακτημοσύνης και εκπροσωπούν αυτόν που είπε: «Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της γης». Η σκανδαλοποιός Εκκλησία του Μαμωνά, αυτή που την προσκυνούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, η μόνη που μπορεί να αναγνωριστεί στο πρόσωπο της Βαβυλώνιας πόρνης της Αποκάλυψης (εικ.2), βρίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο αυτόν που δήθεν πιστεύει ως θεό της και ο οποίος την έχει διατάξει να έχει το δίλεπτο της χήρας ως μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο.

η πόρνη της Βαβυλώνας, η Εκκλησία, που την προσκυνάνε οι βασιλιάδες-πολιτικοί

Θέλω να είμαι δίκαιος. Μερίδιο ευθύνης έχει και η Αριστερά. Πρόσφατα η κα Παπαρήγα και ο κ.Τσίπρας, εκφράσανε τον θαυμασμό τους για τη δράση του αποικιοκρατικού πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική σε βάρος των ιθαγενών (!)
https://roides.wordpress.com/2009/12/10/10dec09-2/

Θα μπορούσα να απαριθμήσω μακρύ κατάλογο γεγονότων που αποδεικνύουν την ανοχή της Αριστεράς προς την Εκκλησία, ασφαλώς σε πολύ μικρότερο βαθμό από τη συνενοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί βέβαια, κανένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί να θεωρεί πως ξέμπλεξε διατυπώνοντας απλά κάποιες σοβαρές προτάσεις διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία. Χρωστάει καθημερινό μέτωπο, θεωρητικές επεξεργασίες, συνεχείς παρεμβάσεις, προτάσεις και καταγγελίες. Φροντίζει άλλωστε το επισκοπάτο να μας δίνει διαρκώς αφορμές. Η ανοχή της Αριστεράς προς την Εκκλησία, εκδηλώνεται και με την προφανή συμπάθεια προς τα πρόσωπα των δυο προκαθημένων της, συμπάθεια που γίνεται με το ανόητο σκεπτικό πως μας κάνουν τη χάρη και είναι καλύτεροι από τον Χριστόδουλο. Η συγκατάβαση αυτή δεν έχει οικονομικό ή πολιτικό όφελος-κάθε άλλο. Είναι καθαρή εκδήλωση άγνοιας, πολιτικής ανικανότητας, υποβόσκουσας κουτοπονηριάς και δουλοπρέπειας απέναναντι στο υποκριτικό ντουέτο των κ.κ.Γιάννη Λιάπη και Δημήτρη Αρχοντώνη, για το οποίο η Αριστερά κάνει τα στραβά μάτια (π.χ.Βοιωτοπέδιο-αποκατάσταση Αττικής Παντελεήμονα) σε βαθμό που να γεννά υποψίες υπόγειας διαπλοκής. Τώρα που φορολογείται και ο αέρας που αναπνέουμε, τώρα που δολοφονούνται άνθρωποι-οι απολύσεις, η ανεργία, η αποσάθρωση της κοινωνικής και κρατικής αλληλεγγύης και το διαλυμένο σύστημα υγείας δολοφονούν-το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνουν στο κέντρο της πολιτικής σκηνής το ζήτημα της πιο σκληρής δυνατής φορολόγησης της αμαρτωλής εκκλησιαστικής περιουσίας, ενός προϊόντος αδίστακτης μακραίωνης ληστείας-αλλά αρκούνται σε ψιθύρους εδώ κι εκεί αν και για να είμαι ακριβής, μετεκλογικά προσωπικά δεν άκουσα ούτε αυτά τα συνήθη διάσπαρτα μισόλογα, που κι αυτά λες και εκφωνούνται για άλλοθι, ευκαιριακά, χωρίς πάθος, χωρίς πειστικότητα, χωρίς δυσάρεστα στοιχεία. Είναι όμως στις παραδόσεις της Αριστεράς η σύγκρουσή της με το ανώτατο ιερατείο, που στην Ισπανία ειδικά πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Ασφαλώς δεν πιστεύω τις εύκολες ρητορίες της Αριστεράς πως για όλα φταίνε οι κακοί δυτικοί καπιταλιστές. Όχι βέβαια πως ο σκληρός καπιταλισμός, χωρίς το αντίπαλο δέος της ΕΣΣΔ, δεν αντεπιτίθεται παγκόσμια σαν το πληγωμένο θηρίο μάλιστα, μετά από την πρόσφατη κρίση του. Αλλά αυτές οι απλουστεύσεις κινούνται στο γνωστό λαϊκίστικο και εθνικιστικό πεδίο της συνωμοσιολογίας, υποδαυλίζουν πατριωτικά ανακλαστικά και χαϊδεύουν αυτιά συνενόχων. Δεν φταίει η Δύση για το κατάντημα της Ελλάδας. Στο κάτω κάτω μας προικοδότησε με πακέτα, πολλά από τα οποία δεν μπορέσαμε ούτε να απορροφήσουμε. Για το που διέθεσε τα υπόλοιπα η ρωμέϊκη κουτοπονηριά, ας μη γίνεται καλύτερα λόγος. Ούτε φταίει η Δύση για τα χαριστικά δάνεια σε ημέτερους, για τα προικιά των ΠΑΕ, για το ότι το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει ούτε το Φ.Π.Α. για την εισφοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων, για την τεράστια φοροδιαφυγή. Έλεος πιά!

….

Μην χάσετε την αυριανή Συνέχεια (Μέρος 2ο) του κειμένου!

Advertisement
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

7 Responses to Το εθνικό σκάνδαλο της αφορολόγητης Εκκλησίας [1]

 1. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Γειά σας φίλοι Ρο και Λ.
  το ΠΑΣΟΚ και η Εκκλησία έχουν παλιό έρωτα.
  Το έχετε αναδημοσιεύσει και εσείς αλλά δεν βλάφτει να το θυμούμαστε
  Η εφημερίδα Καθημερινή για φοροδιαφυγές Εκκλησίας και 70 παπάδες που οπλοφορούν

  ΣYN: «Φοροδιαφεύγουν οι εκκλησίες»
  Στην καταγγελία ότι οι εκκλησίες φοροδιαφεύγουν με την παραίνεση και μητροπολιτών προέβη χθες στη Bουλή ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Γ. Δραγασάκης. Kατέθεσε μάλιστα φύλλο της Eφημερίδας της Kυβερνήσεως με απόφαση του μητροπολίτη Kαλαβρύτων κ. Aμβροσίου, που δίνει οδηγίες στους ναούς για τήρηση διπλών βιβλίων, μη απόδοση του σωστού ποσοστού από τις εισπράξεις του παγκαριού στο TAKE και γενικώς μη τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων των ναών να συνεισφέρουν σε ποσοστό 35% στον κρατικό προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία των κληρικών.

  Aπό την πλευρά του ο υφυπουργός Oικονομικών κ. A. Pεγκούζας παραδέχθηκε ότι η σχετική απαλλαγή της Eκκλησίας από το 35% έγινε με νόμο του ΠAΣOK λίγο πριν από τις εκλογές του 2004, διάταξη την οποία είχε καταψηφίσει η N.Δ. Παρ’ όλα αυτά, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το θέμα και δεν λαμβάνει τώρα αποφάσεις για να μη θεωρηθεί ότι επιδιώκει όξυνση υπό τις παρούσες συνθήκες.

  Mιλώντας εξάλλου στη Bουλή, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Kωνσταντόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί ως θεατής ή τηλεθεατής τα τεκταινόμενα και ότι «συνιστά πολιτική παράκρουση να γίνονται φίρμα οι Bαβύληδες». Σε έντονο ύφος ο κ. Kωνσταντόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα μέτρα διαλευκάνσεως και αντιμετωπίσεως των σκανδάλων που αποκαλύπτονται τους τελευταίους μήνες δεν επαρκούν, αποκάλυψε ότι οι ιερείς που οπλοφορούν ξεπερνούν τους εβδομήντα, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει τον σχετικό κατάλογο και κατήγγειλε εργολαβική προσπάθεια σπίλωσής του από την εφημερίδα «Tο Θέμα». O κ. A. Παπαληγούρας υπενθύμισε τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης.

 2. Ο/Η nomikos λέει:

  …..»Η Εκκλησία ΑΕ, όπως εκφυλίστηκε επίσημα από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου, είναι η μεγαλύτερη, μακροβιότερη, η πιο διεφθαρμένη και αποδοτικότερη επιχείρηση που στήθηκε ποτέ από καταβολής κόσμου. Παράλληλα δηλητηριάζει και σκοτίζει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων, εμποδίζοντάς τους να παλέψουν για έναν καλύτερο κόσμο».

  Έτσι ακριβώς. Λέξη προς λέξη. Τα σέβη μου φίλε.

 3. Ο/Η Αισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση λέει:

  Αγαπητόί κύριοι είμαι νεοφερμένη στο χαριτωμένο μπλογκ σας που μου μυρίζει άρωμα εκλεκτής λεβάντας και καπνό από πούρα Αβάνας.
  Αφήνω σχόλιο γνωριμίας και θα σας επισκέπτομαι συχνά.
  Μου αρέσετε.
  Ναι να φορολογηθεί η μεγάλη πόρνη της Βαβυλώνας.

 4. Ο/Η Μπάμπης Χλέμπουρας γκαραζέρης λέει:

  Mαζί σου μανταμίτσα.
  Να φορολογηθεί η καρα….. με το μπαρδόν να μην σας κάνω να ξανακοκκινήσετε.
  Υμέτερος
  Μ.Χ.

 5. Ο/Η Καλόγερος Τακ λέει:

  Ξομολογιέμαι την αμαρτία μου. Φήφισα ΓΑΠ. Δεν το ξανακάνω. Η Εκκλησία θα μας πάρει και τα σώβρακα.

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Oικονομικά σκάδαλα στη ρωσική εκκλησία.
  Ο πατριάρχης φωτογραφιζεται με πανάκριβο ρολόϊ
  Ο Αρχιπαπάς Mikhail Grigoriev αποκαλύπτεται πως διαθέτει τρια πανάκριβα αυτοκίνητα τζιπ και μερσεντές, εξοχικό και τρια διαμερίσματα. Κρυφή κάμερα τον έπιασε να έχει πανάκριβο κινητό και ρολόϊ.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/8790457/

  Russian-Orthodox-Church-embroiled-in-corruption-scandal.html

  Wednesday 28 September 2011

  Russian Orthodox Church embroiled in corruption scandal

  A Russian Orthodox provincial priest was revealed to have amassed a collection of luxury cars and to keep hundreds of thousands of pounds of cash in his safe.

  Image 1 of 2

  Patriarch Kirill, the head of the Orthodox Church, has been photographed wearing a Swiss watch Photo: EPA

  By Andrew Osborn, Moscow

  9:33PM BST 26 Sep 2011

  An undercover investigation on Russian TV into Archpriest Mikhail Grigoriev of Kazan has raised wider questions about the propriety of the country’s clerics and their relationship with wealthy donors who contribute to restoration work.

  In the case of Father Grigoriev, he was shown to own a BMW jeep, a Mercedes jeep, and a Mercedes saloon as well as three flats and a country house. To add insult to injury, a secret camera filmed the priest bragging about his £60,000 Swiss watch, his £12,000 phone, while talking about his love of Italian designer clothes and fine dining. In an indication of how much wealth the priest had amassed, he complained of recently being robbed of the equivalent of £300,000 from his safe.

  The undercover investigation into Father Grigoriev has prompted church elders to banish him to a small rural church in the same region as punishment. Yet it seems church elders are concerned by his attitude rather than how he came into such wealth.

  «The problem is not wealth,» Archpriest Alexander Pavlov, a senior cleric in the area, was quoted as saying. «The problem is the priest’s attitude to it. Now we have given him a chance to toil not for his own enrichment but for the church’s benefit.»

  It is not the first time Russian priests have been accused of graft. Patriarch Kirill, the head of the Orthodox Church, has been photographed wearing a Swiss watch worth £30,000. Clerics batted away that criticism, saying the watch was a gift from a wealthy parishioner.

  Related Articles

  Russian Orthodox Church facts
  26 Sep 2011

  Wealth of churches vs the wealth of people
  26 Sep 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.