Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος


l' orthodoxie c'est Moi!

Ο πατρ. Βαρολομαίος προς αρχ. Ιερώνυμο στις 4.2.10 «Είναι μια επίσκεψη όχι εθιμοτυπική, η οποία προβλέπεται ή επιβάλλεται από το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο, αλλά αδελφική, αδελφού προς αδελφό. (…). Μας συνδέουν παλαιοί αδελφικοί δεσμοί και όχι απλώς φιλικοί».

Αδελφικοί και φιλικοί μεν αλλά…
…ο κ. Ιερώνυμος διάβαζε με έκπληξη στο ίδιο κείμενο ότι το Πατριαρχείο εξέφραζε «τη λύπη του και την απογοήτευσή του» επειδή η Εκκλησία της Ελλάδος παρέκαμψε το Πατριαρχείο στην υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη.»

«Τα Νέα 20-21.02.10» γράφουν:
Το Πατριαρχείο υποστήριζε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έπρεπε να ακολουθήσει τους εκκλησιαστικούς κανόνες. Δηλαδή να παραπέμψει τον Παντελεήμονα σε δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό δικαστήριο. Η Εκκλησία της Ελλάδος υποστήριζε πως από τη στιγμή που ο Παντελεήμων έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση χρημάτων – υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, γι΄ αυτό και καθαιρέθηκε – ο ισχύων νόμος περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων δεν της δίνει τη δυνατότητα να επανεξετάσει την υπόθεσή του...

Τα πήρε ο κ. Βαρθολομαίος που δεν του αρέσει να αμφισβητούν την εξουσία Του….

«Μετριοπαθείς κύκλοι» (αχ, δεν τα μπορώ αυτά) αναφέρουν κομψευμένα και τονίζουν πως η πραγματική αιτία που προκάλεσε την αντίδραση του Πατριαρχείου ήταν το πληγωμένο γόητρο του Φαναρίου.

Δεν πληγώθηκε το γόητρο του Φαναριού με την απίστευτη συμπεριφορά του Παντελεήμονος Μπεζενίτη που καταδικάστηκε και βούιξε όλη η χώρα με τα καμώματά του, αλλά «θίχτηκε» που Η Εκκλησία της Ελλάδος έπραξε βάσει της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου.

μετά το ιστολόγιό μας φταίει.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος

 1. Ο/Η πατήρ Βοθρολωμέως λέει:

  Από το ΒΗΜΑ
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=259396&dt=15/03/2009

  Το αρχείο της Ιεράς Συνόδου φαίνεται να είναι απίστευτης χωρητικότητας. Είναι η τρίτη φορά που μια υπόθεση που αφορά τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής παραπέμπεται σε αυτό το «απύθμενο» αρχείο. Το 2002 και το 2003 και πάλι η Ιερά Σύνοδος αρχειοθέτησε τις κασέτες με τις ροζ στιχομυθίες, όπου ο ένας εκ των συνομιλητών φερόταν να είναι ο εν λόγω ιεράρχης. Το σκεπτικό που επικράτησε τότε ήταν ότι η Σύνοδος θα έπρεπε να προσφύγει σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού για να αποδειχθεί η γνησιότητά τους. Ωστόσο οι Συνοδικοί αποφάνθηκαν ότι ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι δεν μπορούν να προσαγάγουν τεκμήρια σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. «Μπορεί ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες να υπάρχει κανένας εβραίος» είπε γνωστός ιεράρχης.

  Την ίδια περίοδο «η Ιερά Σύνοδος,ύστερα από διαλογική συζήτηση,θεώρησε ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο Μητροπολίτης Αττικής είναι επαρκείς και η υπόθεση ετέθη στο αρχείο» . Η υπόθεση που τότε ετέθη στο αρχείο ήταν οι πληροφορίες που τον έφεραν να έχει ρευστοποιήσει ομόλογα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών, τα οποία σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες αργότερα τοποθετήθηκαν στην υπεράκτια εταιρεία που φέρεται ότι διέθετε ο ιεράρχης. Στις 9 Μαρτίου του 2009 η Ιερά Σύνοδος «αφού μελέτησε τον σχετικό ανακριτικό φάκελο, κατέληξε με ψήφους 7 προς 5 στην κατά πλειοψηφία απόφασηότι δεν προκύπτουν από τον φάκελο επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατά του εγκαλουμένου αρχιερέως και έθεσε την κανονική υπόθεση στο αρχείο», παρά το γεγονός ότι ο κ. Παντελεήμων καταδικάστηκε δύο φορές από την ποινική Δικαιοσύνη για την ίδια υπόθεση, δηλαδή της υπεξαίρεσης χρημάτων από τη Μονή Οσίου Εφραίμ.

  Ο ιεράρχης που κατακλύζεται από τον ορυμαγδό των επικρίσεων των αρχιερέων είναι ο Μητροπολίτης Ιερισσού και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος , καθώς ουδείς ανέμενε ότι θα ηγούνταν μιας προσπάθειας, και μάλιστα θα την έφερε εις πέρας με τέτοια επιτυχία. Βραχύσωμος και με μακριά γενειάδα, ο κ. Νικόδημος αποφεύγει συστηματικά να εμπλέκεται σε κρίσιμες καταστάσεις. Πάντοτε καμαρωτός, έχει συγκεντρώσει πολλές φορές τα ειρωνικά σχόλια των πνευματικών αδελφών του.

  Αίτημα εξαίρεσης
  Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρος βρέθηκε το 2005 στη δίνη του κυκλώνα που ξέσπασε στη διοίκηση της Εκκλησίας με αφορμή τις καταγγελίες κατά ιεραρχών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ίδιος αλλά και ο κ. Παντελεήμων. Ο κ. Νικηφόρος βίωσε, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, τον διασυρμό από καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, τις οποίες στήριξε μόνο ένας μάρτυρας ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Αντίθετα, τον υποστήριξαν περισσότερα από 500 άτομα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

  Η στάση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του κ. Κωνσταντίνου έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή.

  Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, όπως υποστηρίζουν φίλοι του αρχιερείς, δηλώνει ότι «παρασύρθηκε». Ανεξάρτητα από το αν παρασύρθηκε ή όχι ο μητροπολίτης της πρωτεύουσας του θεσσαλικού κάμπου, το σίγουρο είναι ότι είναι φίλος του Μητροπολίτη Αττικής και ο ίδιος έχει ζήσει πολλές φορές δύσκολες στιγμές εξαιτίας των διαδηλώσεων και των κινήσεων που πραγματοποιούν εναντίον του οι υποστηρικτές του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης επί αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου Κοτσώνη, Θεολόγου .

  Ο 77χρονος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας φαίνεται ότι «δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε», αφού, όπως υποστηρίζουν μέλη της Ιεράς Συνόδου, με δυσκολία μπορούσε να αντιληφθεί, εξαιτίας των προβλημάτων της υγείας του, τις παραμέτρους του ζητήματος. Και κυρίως στο περιβάλλον του υπάρχουν γνωστοί κληρικοί που έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Παντελεήμονα.

 2. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Δεν μπορεί να χαλάει έτσι η πιάτσα αγαπητέ. Σε λίγο θα φορολογήσουν και την εκκλησία μας οι αχρείοι.

 3. Ο/Η dem λέει:

  Ρε σεις υπαρχει μεγαλυτερο καθαρμα
  απο τον Βοθρολυμαιο?

  Ανθρωπος που «καθαρισε» τον CIAκωβο ;

 4. Παράθεμα: Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος [2] « Ροΐδη Εμμονές

 5. Ο/Η σεραφειμ ? λέει:

  Λυπάμαι για τον Πατριάρχη μας .Φαινόταν καλός και σόφρων άνθρωπος.Τι θα πει Νέες Χώρες ? Γεράσαμε από τότε που περιήλθαν στην Ελλάδα και εκείνος ζητά υποταγή για να μη χάσει όπως λέει τα δικαιώματά του.Δηλαδή και αν δεν τον μνημονεύσουν οι άλλοι Μητροπολίτες που είναι στις Μητροπόλεις του Ελλαδικού χώρου για να ζήσει πολλά χρόνια εκείνος θα πεθάνει και θα πάπει πιο γρήγορα στον «Παράδεισο» ή μπορεί και στα αναμένα «καζάνια» ανάλογα με τις πράξεις του?
  Εγώ αγαπώ την εκκλησία και αναπολώ τον προκατοχό του εκείνο το Άγιο και ταπεινό γεροντάκι το Δημήτριο που δεν τον ξεχώριζες από τον πιο απλό ιερέα !! Ησυχος,ταπεινός και ανθρώπινος.Ο Μπαρμπά Βαρθολομαίος ομως βάζει λένε ιερείς ,γραμματείς και φαρισαίους κάθε Κυριακή να παρακολουθούν τις λειτουργίες του Ελλαδικού χώρου και ναακούσουν και να δουν πιος τον μνημονεύει υπέρ υγείας και μακροχζρονίας -πολλά τα έτη του- και πιος όχι .Για τό όνομα του ΘΕΟΎ,είναι πράγματα αυτά ?

 6. Παράθεμα: Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος [3] « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.