Υπόθεση Δραγώνα –τα συμπληρωματικά

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων, του Βλάση Γαβριηλίδη*

#

Ορισμένα από τα ποστ που αναρτήθηκαν στη μπλοκόσφαιρα και στο υπόλοιπο διαδίκτυο για τη κα Δραγώνα είναι εξαιρετικά. Ωστόσο, θα ήταν σκόπιμο να δώσουμε μία συμπλήρωση τεκμηρίωσης που διέφυγε ακόμη και από τους επιμελέστατους κυρίους του Jungle-Report:

Όλα ξεκίνησαν από το κείμενο που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ ο πρώην πρόεδρος του Δικτύου 21 – «Δίκτυο Πατριωτικής Αφύπνισης» (με την υπογραφή του απόστρατου Ευάγγελου Τσίρκα), στις 15.11.2009 (στο επίσημο site του Δικτύου 21 ), το οποίο αναπαρήγαγαν αυτούσιο αμέσως όλα τα ακροδεξιά και νεοφασιστικά blogs. Είναι τα «7 σημεία» που παρουσίασαν ως «στοιχεία» του «ανθελληνικού» βιβλίου της κ. Δραγώνα.

Τα ίδια «στοιχεία» αργότερα κυκλοφόρησαν ως ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων, τα οποία στη συνέχεια διάβασε ο Καρατζαφέρης στη Βουλή. Θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι το Δίκτυο 21 αποτελείται κυρίως από στελέχη του Σαμαρά. Η κ. Θάλεια Δραγώνα, σε συνέντευξη της στο «Βήμα» (3.1.2010) τονίζει ότι «…μού αποδίδουν φράσεις που ουδέποτε έγραψα ή είπα. Πρόκειται για κατασκευασμένες προτάσεις ή απομονωμένες λέξεις εκτός πλαισίου, οι οποίες παράγουν λόγο που αγγίζει τα όρια του γελοίου».

Πράγματι, όλα τα παρατιθέμενα «στοιχεία» είναι απολύτως ψευδή. Λέξη προς λέξη και φράση προς φράση η παραχάραξη αποδεικνύεται στο http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Θα ήταν όμως παράλειψη, αν πλάι στους αδιάλλακτους καρατζαφερικούς και σαμαρικούς σούπερ εθνικόφρονες, λησμονούσαμε τον ρόλο του… «εθνικού ιστορικού» Στάθη Σταυρόπουλου της «Ελευθεροτυπίας», ο οποίος όταν ανακοινώθηκε ο διορισμός της κ. Δραγώνα έκανε στις 10.11.2009 το σκίτσο που δημοσιεύθηκε την επομένη.

.

.

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

.

.

Όλα του Βλάση Γαβριηλίδη

This entry was posted in Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

30 Responses to Υπόθεση Δραγώνα –τα συμπληρωματικά

 1. Ο/Η Ανώνυμη λέει:

  Δεν υπάρχει λινκ στο κείμενο του Γαβριηλίδη…

  • Ο/Η Po λέει:

   τι εννοείτε.
   όλα τα λινκς είναι στη θέση τους.
   Ο κ. Γαβριηλίδης γράφει αποκλειστικά και μόνο στο ιστολόγιό μας -μήπως έχετε μπερδευτεί;

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πολύ σωστές επισημάνσεις. Αναγκαίες για να εντοπισθεί η ακριβής προέλευση του λίβελλου που πλαστογράφησε τις θέσεις της κας Δραγώνα.
  Αυτό είναι το ένα ζήτημα.
  Υπάρχει όμως και το άλλο:

  Δυστυχώς έχει αναπτυχθεί και στην Αριστερά μια λεγόμενη «πατριωτική» τάση.
  Προϋπήρξε βέβαια το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, αλλά για να είμαστε ειλκρινείς όσοι αυτοαποκαλούμαστε Αριστεροί, ο Σταλινισμός πρωτοέριξε βαθειά το σπόρο του «πατριωτισμού».
  Μην ξεχνάμε πως στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», ο παλιός σπουδαστής της ορθόδοξης ιερατικής σχολής της Τιφλίδας, έριξε στη μάχη και τον πατριάρχη.
  Δεν συγκρίνω καταστάσεις.
  Ο σημερινός ‘πατριωτισμός’ μερίδας της Αριστεράς, είτε αυτή λέγεται Κανέλλη, είτε Στάθης, είτε Καραμπελιάς, είτε Θεοδωράκης, είτε πολλοί ακόμη-εγώ δεν θα τους ταυτίσω, ούτε ακόμη και την πρώτη, αλλά ιδίως ούτε τον δεύτερο σε καμία περίπτωση με τη Δεξιά-δεν αποτελεί μια απλή γραφικότητα.
  Είναι επικίνδυνος.
  Θολώνει τα νερά και δημιουργεί λυκοσυμμαχίες.
  Λυπάμαι για τον Στάθη που τον θεωρώ ειλικρινή άνθρωπο, τίμιο, όχι αγοραίο όπως είναι άλλοι, αριστερό, δημοκράτη, αλλά κάπου έχει σοβαρό πρόβλημα.
  Με είχε σοκάρει όταν σε κάποιο άρθρο του είχε πει πως η τύφλωση χιλιάδων Βούλγαρων στρατιωτών που είχε κάνει ο Βασ.Βουλγαροκτόνος ήταν ανθρωπιστική πράξη-ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτό ήταν πάντως το νόημα.
  Θέλω να ελπίζω πως αυτός ο κατήφορος θα σταματήσει.
  Είναι σοκαριστικό πως αγωνιστές και μάλιστα διανοούμενοι όπως ο μακαρίτης ο Αμδρέας Λεντάκης καταδέχτηκαν αντί πινακίου φακής-δηλονότι βουλευτικής έδρας-να στρατευθούν παρά τω Νικήτα Κακλαμάνη (τώρα σε άλλο στρατόπεδο) υπό τη Σημαία Σαμαρά-τον καμαρώσαμε προχτές στον Αγιασμό των Υδάτων. Βοήθειά του.
  Σημαίες ευκαιρίας.
  Κρίμα.

 3. ΕΛΛΗΝΙΣ – ΕΛΛΗΝ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

  Λόγω της παραζάλης που προέκυψε από την βούληση της κυβέρνησης για «ελληνοποίηση» κάποιων μεταναστών, και λόγω της διαβόητης πλέον ιστορίας με την κ. Δραγώνα, περί του αν είμαστε Έλληνες ή εάν κάποιοι κάποτε μας «έπεισαν» ότι είμαστε τέτοιοι, κι αφού ακούσαμε τα χίλια μύρια, θέτω κι εδώ κάποιον προβληματισμό.

  Ρωτάω λοιπόν, πώς θα μπορούσαμε άραγε να θέσουμε το ζήτημα σε τέτοια θέα, ώστε να αισθανθούμε πιο άνετα στην εκφορά της γνώμης μας, ως προς την απάντηση του κακόμοιρου και πολυπαθούς ερωτήματος ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝ;
  Κι επειδή αυτό είναι το ένα κέρατο του ταύρου, για να τον πιάσουμε κι από το άλλο, μάλλον θα πρέπει ν’ απαντήσουμε και στο ερώτημα ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ;

  Θα μου πειτε, μεγάλη μαλτζάνα (όπως το έλεγε ο παππούς μου ο Προυσαλής). Μια ζωή μ’ αυτό ασχολείται ο κόσμος, ακόμη από την αρχαιότητα (όπως ο περίφημος και διαβόητος ορισμός του Ισοκράτη, περί του μετέχοντος της ελληνικής παιδείας και τα συναφή).

  Ας μη πω εδώ και τώρα τη γνώμη μου, διότι δεν διαθέτω την κατάλληλη πανοπλία, η οποία θα μπορούσε να με προστατέψει από τις κοτρόνες που θα πέσουν επάνω μου απ’ όλες τις μεριές (από την δεξιά αλλα κι από την αριστερή). Άμα δε τολμήσω να πω ότι δεν μ’ ενδιαφέρει το θέμα, τότε είναι που δεν πρόκειται να γλυτώσω το λιντσάρισμα.

  Όμως ένα είναι βέβαιο. Ότι το ζήτημα αυτό ενδιαφέρει την ίδια την Ιστορία. Η κυρία αυτή, ξέρετε, δεν διαθέτει στο βιβλίο της πολλές σελίδες, ώστε να καταγράψει στους καταλόγους των Ελλήνων όλους αυτούς που ισχυρίζονται ή νομίζουν ότι είναι Έλληνες. Απ’ όσο ερεύνησα, το κατά δύναμιν, διαπίστωσα, άνευ αμφιβολίας, ότι ως Ελληνίδες και Έλληνες έχει καταγράψει μόνον αυτούς οι οποίοι είχαν επιδοθεί στην δημιουργία. Και φυσικά με γράμματα αναλόγου μεγέθους με το μπόι της δημιουργικής επίδοσης του καθενός.

  Γι’ αυτό παρατηρώ ότι όσο πιο ξεγάνωτος τενεκές είναι κανείς τόσο και περισσότερο κόπτεται και αλαλάζει περί της ελληνικότητάς του. Πρόκειται επίσης και γι’ αυτό το άξιο περιφρόνησης είδος του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΠΟΓΟΝΟΥ, όπως το αποκάλεσε ένας από τους δασκάλους μου, ο ιδρυτής του «ΕΥΡΕΤΗΡΙΟΥ», Γ. Μανιάτης.

  Νομίζω ότι περιττεύει η διευκρίνιση ότι «ελληνικότητα» και «πατριωτισμός» τυγχάνουν ποσά ευθέως ανάλογα (τα εισαγωγικά δίκην των δημιουργών Ελλήνων πατριωτών).

 4. Ο/Η SLY λέει:

  Αγαπητέ Ροΐδη, είχαμε εξετάσει σε βάθος αυτό το θέμα, να είναι ο συγγραφέας του λίβελλου ο απόστρατος Ευάγγελος Τσίρκας. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι γι αυτό καθώς η εξαντλητική έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο αποκάλυψε ότι το κείμενο υπάρχει από το Σεπτέμβριο του 2007 ενώ το άρθρο του Δ21 είναι του 2009. Κι άλλο «συντάκτης», άλλο «συγγραφέας». Ακόμη και ο σημερινός Ιός παραθέτει σαν πηγή (του κακού) τον τέως βουλευτή της ΝΔ και νυν στέλεχος του ιού του Λά.Ο.Σ. η αυτού ετερόφωτος εξοχότης Κωνσταντάρας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του το 2007. Εμείς εντοπίσαμε την αρχική πηγή που δημοσιεύτηκε λίγες μέρες νωρίτερα.

  Ήταν ένας «Επισκέπτης» στο φόρουμ του Ρεσάλτο… η συγκεκριμένη σελίδα δεν υπάρχει πλέον παρά μόνο αποθηκευμένη σε μια υπηρεσία αρχειοθέτησης. Πάντως η έρευνα συνεχίζεται αλλά δεν έχουμε μάλλον πολλές ελπίδες πια να βρούμε τον ένοχο.

 5. Ο/Η Servitoros λέει:

  βούληση της κυβέρνησης για «ελληνοποίηση» κάποιων μεταναστών,
  —–
  Τα έχετε μπερδέψει για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας πρόκειται, ελληνοποίηση είναι άμα πάρεις κάποιον π.χ. Ρώσσο κατά προτίμηση ολυμπιακών επιδόσεων αθλητή που τον λένε Άντον Γεωργίεβιτς και του δώσεις ελληνικό διαβατήριο με το όνομα Άδωνις Γεωργιάδης με διαδικασία που να μην ξεπερνά τα 10′ λεπτά.

 6. Ο/Η SLY λέει:

  Στον αξιότιμο Γαβριηλίδη απευθυνόμουν ουσιαστικά, προσέτρεξα λίγο.

 7. Προς Servitoros, αναφέρομαι στην παλαιότερη ιστορία με την ελληνοποίηση των ποντίων που ήρθαν μετά το 90. Έχεις όμως δίκιο. Έπρεπε να το διευκρινίσω, λόγω της πρόσφατης ιστορίας με τις χορηγήσεις ή μη ελληνικής ιθαγένειας.

 8. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  μα να αναφερετε το Σταθη και να ξεχνατε τον Τριάντη που ως παπαγαάκι του Στάθη ακολούθησε…

  ένα δείγμα
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=102425

 9. Ο/Η albanian dog λέει:

  Προέτρεξα, φίλε, προέτρεξα.
  Από το προτρέχω.
  Εγώ τώρα θα προστέξω (βοηθήσω) με σχόλιο στο ποστ του καλού μου φίλου του Λασκαράτου.

 10. Ο/Η Po λέει:

  Greek Helsinki Monitor,
  Σας ευχαριστώ. Είχαμε εντοπίσει το μικρό σχόλιο του Τριάντη, αλλά το θεωρήσαμε ακριβως αυτό που είναι: μικρό κι ασήμαντο.

  φίλε SLY,
  ίσως να έχετε δίκιο, θα διαβάσει ο κ. Γαβριηλίδης το σχόλιο σας, και…βλέπουμε, αλλιώς αυτό που λέτε ότι «δεν έχουμε μάλλον πολλές ελπίδες πια να βρούμε τον ένοχο.» ίσως αποδειχτεί σαν final verdict!

  (πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, ευκολότερα αναπαράγεται ως έγκυρο ένα κείμενο του Δ21, από έναν σχολιαστή σε κάποιο φόρουμ…)

 11. Ο/Η Στυλιανός Παττακός φαντάρος τεθωρακισμένων φαλακρός λέει:

  O κ.Τσίρκας ήταν στο Ιππικό Τεθωρακισμένων.

  Βαστάτε Τούρκοι τάρματα
  Θα γίνει της Κορέας

  http://www.saith.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=1

  Με μεγάλη συμμετοχή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
  Με μεγάλη συμμετοχή των μελών, έλαβε χώρα η Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων στην Λ.Α.Ε.Δ., την Τετάρτη 12 Μαρτίου και ώρα 18.00. Στην Συνέλευση Προήδρευσε ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ευάγγελος Τσίρκας, με Γραμματέα τον Συνταγματάρχη Τ/Θ

  Ο κ.Τσίρκας δημιουργεί και στας Ακτίνας

  «Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει». Ι. Πολέμης

  08 Δεκ 2009
  Ευάγγελος Τσίρκας , Θάλεια Δραγώνα: Τι είν΄ η Πατρίδα μας;

  http://aktines.blogspot.com/2009/12/blog-post_87.html

 12. Ο/Η Abravanel λέει:

  Θολώνει τα νερά και δημιουργεί λυκοσυμμαχίες.

  Δεν είναι «συμμαχίες», είναι μια παράταξη. Το ορθό όνομα είναι εθνικοσοσιαλισμός αλλά το όνομα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από παλαιότερους πολιτικούς σχηματισμούς.

  Λυπάμαι για τον Στάθη που τον θεωρώ ειλικρινή άνθρωπο, τίμιο, όχι αγοραίο όπως είναι άλλοι, αριστερό, δημοκράτη, αλλά κάπου έχει σοβαρό πρόβλημα.

  Εγώ μάλλον συμφωνώ με το ανανεωτικό τμήμα του Συν – ανειλικρινή, άτιμο και αγοραίο. Και όσο αφορά τα περί του οίκου μου επίσης χυδαίο αντισημίτη που κρύβεται πίσω από την κρίση στην Μ.Ανατολή.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν μορώ να συμφωνήσω μαζί σου, ούτε όμως μπορώ με βεβαιότητα να πω πως σφάλλεις στην εκτίμησή σου αυτή.
   Ευτυχώς με ενεθάρρυνε στις σκέψεις μου το σχόλιο του κ.Σαραντάκου, στον οποίο θα απαντήσω μετά από εσένα.

   Για τον αντισημητισμό του Στάθη δεν ξέρω, γιατί δεν τον διαβάζω εδώ και πολύ καιρό επειδή με στενοχωρεί.
   Το ότι πολλοί της ελληνικής Αριστεράς όμως, έχουν υπολανθάνοντα αντισημητισμό εκδηλούμενο ως φιλοπαλαιστινιακή στάση, το έχω επισημάνει κι εγώ. Έχεις απόλυτο δίκιο.

   Καταδικάζω τον αντισημητισμό απερίφραστα, έχω σε μεγάλη υπόληψη ειδικά μια μερίδα των πολιτών του Ισραήλ (γενναίους διανοούμενους, ειρηνιστές, δωρητές σε Παλαιστίνους ασθενείς οργάνων του παιδιού τους που έπεσε θύμα Παλαιστινίων καμικάζι κλπ) καθώς και πτυχές της Δημοκρατίας του (κοινωνικό κράτος, απλή αναλογική, ειρηνιστική οργάνωση μέσα στο στρατό σε ώρα πολέμου!!!!) , και λυπάμαι πολύ αν ο Στάθης έχει ξεπέσει όπως ο Μ.Θεοδωράκης σε έστω και στιγμιαίο ή αθέλητο αντισημητισμό.

   Η ανθρωπότητα έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα γι’αυτήν τη βαρβαρότητα και ο εβραϊκός λαός έχει υποφέρει τα πάνδεινα από χιτλερικούς, σταλινικούς, καθολικούς, ορθόδοξους-ελληνορθόδοξους, μουσουλμάνους κλπ αντισημίτες.
   Έχουμε αφιερώσει πολλά δημοσιεύματα όπως θα ξέρεις, στον αισχρό αντισημίτη συκοφάντη άγιο Κοσμά Αιτωλό.

 13. «…με την ελληνοποίηση των ποντίων»

  Μα τι ρατσιστική και γελοία είναι αυτή η έκφραση,που εισήγαγε στο δημόσιο λόγο η Ν.Δ. για να δικαιολογήσει την ήττα του 2000.

  Δυστυχώς υπάρχουν Νεοέλληνες που μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούν.

  Βέβαια, ο ελλαδίτης ποτέ δεν έβλεπε με καλό μάτι τον «ξένο», ακόμα κι αν ήταν Έλληνας.

  Το φοβερότερο παράδειγμα ήταν αυτό με το νόμο των Κωσταντίνου-Γοιύναρη του Ιουλίου του 1922, με τον οποίαν απαγόρευαν για ροπάλου την αναχώρηση απ’ τη Μικρά Ασία των Μικρασιατών Ελλήνων, όπως και των Αρμενίων, ενώ είχαν αποφασίσει την οριστική εγκατάλειψη της Ιωνίας στους Τούρκους εθνικιστές του Μουσταφά Κεμάλ (απλώς δεν πρόλαβαν να φύγουν ειρηνικά). Και η απόφαση αυτή πάρθηκε ενώ ήταν γνωστό ότι θα επακολουθούσε γενική σφαγή.

  Η δεύτερη μεγάλη τέτοια στάση του κρατιδίου, ήταν κατά των Ποντίων προσφύγων της Μικρασατικής Καταστροφής που είχαν καταφύγει στην ΕΣΣΔ και καλύπτονταν από τη Συνθήκη Ανταλλαγής τωνπληθυσμών της Λωζάννης.

  Τότε η Ελλάς αποφάσισε την απαγόρευση καθόδου τους στην Ελλάδα παγιδεύοντάς τους στην ΕΣΣΔ, όπου με τις ρατσιστικές σταλινικές διώξεις του 1937-38 ΄’εγινε πραγματική σφαγή αυτών των προσφυγικών πληθυσμών…

  Και τόλμησαν εν έτει 2000 οι άθλιοι εθνικόφρονες, παρεϊτσα με διεφθαρμένους δημοσιογράφους, να μιλούν για «ελληνοποίηση των Ποντίων»!!!!!

 14. Ο/Η SLY λέει:

  Αγαπητέ Ροΐδη, δεν υπάρχει final verdict παρά μόνο διαρκής πάλη!

 15. Ο/Η SLY λέει:

  @albanian dog

  «Προέτρεξα», σωστά. Να τι παθαίνεις κανείς όταν προτρέχει.

  ΥΓ. Τι ράτσα είσαι, γκέκας;

 16. Πόντος και Αριστερά, και τα εισαγωγικά στη λέξη ελληνοποίηση και το ειρωνικό ύφος
  όλου του κειμένου δεν σου λένε τίποτα;

 17. Ο/Η sarant λέει:

  Κύριοι Ρο και Λασκαράτε, αν προσέξατε, το «μικρό σχόλιο» του Τριάντη που λέτε, αποδίδει στον Στάθη (Σταυρόπουλο) την πατρότητα της φράσης «μπροστά στη Δραγώνα, η Ρεπούση φαίνεται εθνικίστρια», φράση που την έγραψε το Έθνος αλλά που ο Στάθης δεν την έχει γράψει, τουλάχιστο στη στήλη του στην «Ε».

  Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του κ. Λασκαράτου για τον Στάθη, που πολύ τον αγαπώ και πολύ με πικραίνει να διαβάζω παρόμοια κείμενά του. Δυστυχώς ο Στάθης στα μεν γλωσσικά επηρεάζεται πολύ από νεογλωσσαμύντορες σαν τον Τζαννετάκο και στα ιστορικά-εθνικά από π.χ. τον Καραμπελιά, επειδή θεωρεί πως αυτοί είναι περισσότερο ειδήμονες από τον ίδιο στον συγκεκριμένο τομέα. Έτσι π.χ. και η άποψη για τον ανθρωπιστή Βουλγαροκτόνο.

  Πάντως, θα συγχαρώ για μία ακόμη φορά τα παιδιά του jungle report για την υποδειγματική ανασκευή της «λαοσπολογίας», ανασκευή που, με πολλή χαρά διαπιστώνω, έχει πιάσει τόπο, καθώς πολλοί τώρα τα μαζεύουν και αποδοκιμάζουν τα ψέματα του λιβέλλου. Θα περιμένω να δω αν ο Στάθης έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος που συμπορεύτηκε με απατεώνες.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Σαραντάκο,
   σας ευχαριστώ.
   Δεν σας κρύβω πως με το σχόλιό σας αυτό μου διασκεδάζετε κάποιες αμφιβολίες.
   Σε κάθε περίπτωση, περιμένω κι εγώ όπως πολλοί ακόμη από τον Στάθη να αναγνωρίσει το λάθος του. Εμπιστεύθηκε κείμενα ακροδεξιών-εξ ορισμού αναξιόπιστων-χωρίς προσωπική έρευνα και αδίκησε μια σοβαρή γυναίκα.
   Στοιχειώδης ανδρισμός και εντιμότητα απαιτούν αυτοκριτική.
   Ελπίζω πολύ γρήγορα-ο τίμιος άνθρωπος βιάζεται να επανορθώσει-να διαψευστεί ο φίλος Greek Helsinki Monitor, που από συγκυρία παρεμβλήθηκε ενώ έγραφα αυτό το σχόλιο.
   Αν δεν συμβεί αυτό, θα τείνω να πιστέψω πως ο φίλος Abravanel, έχει δίκιο.

 18. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  πότε ο Στάθης παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος για το ο,τιδήποτε;

 19. Ο/Η Μέγας Αλέξανδρος λέει:

  «Στοιχειώδης ανδρισμός »

  Οποίος ρατσισμός από άντρακλες!!!

 20. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  το «ανδρισμός» είναι μάλλν άστοχος όρος

  επίσης δεν είναι έτσι με το Στάθη

  όλους/ες τους/ις επιστημονες που υιοθετουν τη σύγχρονη αντίληψη περί σύγχρονων εθνικών ταυτοτήτων τους έχει κατ επανάληψη επι χρόνια βρισει

  για αυτο αλλωστα και της επιτεθηκε με βαση το Σόρος και το CRDSEE μόλις ανέλαβε και όχι τοσο τα ακροδεξια κειμενα που ακολουθησαν

 21. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  το «ανδρισμός» είναι μάλλον άστοχος όρος

  επίσης δεν είναι έτσι με το Στάθη

  όλους/ες τους/ις επιστημονες που υιοθετουν τη σύγχρονη αντίληψη περί σύγχρονων εθνικών ταυτοτήτων τους έχει κατ επανάληψη επι χρόνια βρισει

  για αυτο αλλωστα και της επιτεθηκε με βαση το Σόρος και το CRDSEE μόλις ανέλαβε και όχι τοσο τα ακροδεξια κειμενα που ακολουθησαν

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eντάξει Μεγαλέξανδρε και Greek Helsinki μη βαράτε.
   Παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες ως προς το ανδρισμός. Ούτε ρατσιστής είμαι, ούτε «άντρακλας» που λέει ο Μαλέξανδρος.
   Το είπα όχι με την έννοια πως μόνο οι άντρες είναι τίμιοι, αλλά με την επιβαρυντική έννοια πως αδίκησε μια γυναίκα, έτσι αισθάνθηκα.
   Τώρα δεν ξέρω αν και πάλι εμπίπτω σε κάτι μη πολιτικά ορθό, σε σεξισμό ή δεν ξέρω τι άλλο, πάντως είμαι φεμινιστής και καμμία πρόθεση δεν είχα.
   Ομολογώ λοιπόν το λάθος μου, θα προσέχω περισσότερο, και νομίζω Μεγαλέξανδρε πως μπορούσες να ήσουν λιγότερο ειρωνικός.
   Δεν έκανα και κάποιο έγκλημα.

   ΥΓ
   Greek Helsinki
   Ομολογώ πως δεν ήξερα αυτά τα στοιχεία για τον Στάθη.
   Tι να πώ;
   Κρίμα

 22. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  τρεις φορές υποβάλαμε σχόλιο αλλα δεν έχει ανέβει…

 23. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  εμεις παντως απλως επισημαναμε την αστοχια του όρου ξεορντας φυσικα πως δεν υποκρπυπτει τιποτε αλλο – τι διαλοε μαλακες ειμαστε αφουσ ε παρακαολουθουμε και σε εκτιμουμε

  χαιρομαστε που αρχίζεις να κατανοεις το βαθυτερο προβλημα του Σταθη που αποτελει το λογο που εμποδιστηκε απο τους αντιεθνικιστες του Συν η εκλογη του στη Βουλη

 24. Ο/Η Μέγας Αλέξανδρος λέει:

  Ναι αλλά και σύ είτε ως Δημητράς είτε ως Greek Helsinki Monitor, έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ τον «άντρακλα», μιας κι έχεις αυτοχριστεί Ρομπέν των Δασών… Επίσης το πρόβλημα δεν η «υιοθέτηση της νέας αντίληψης περί εθνικών ταυτοτήτων» αλλά το νταβατζιλίκι και η προσπάθεια να κατασκευαστεί από τα πάνω βιαίως και αυταρχικά μια νέα ταυτότητα. Γιατί πράγματα που αφορουν μόνο τους ιστορικούς ή τους κοινωνιολόγους, κάποιοι τα έχουν μετατρέψει σε σύγχρονο πάγκο του Προκρούστη για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους κατασκευαστικά ιδεολογήματα και για να εκβιάσουν την ίδια την κοινωνική εξέλιξη.

 25. Ο/Η Greek Helsinki Monitor λέει:

  @Μέγας Αλέξανδρος

  όλους εδω βρίσε βρίσε
  για να ξερουμε καλυτερα ποιος εισαι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.