ΓΑΠ: Η γλυκιά αναμονή της καταστροφής


Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Dusan Makavejev, still from “Sweet Movie”, 1974

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;

Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

—Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους… (
Κ. Καβάφης, «Περιμένοντας τους Βαρβάρους)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
ο Καραμανλής ο Β΄ ο μικρός δημιούργησε Σχολή. Δίδαξε την τέχνη του να μην κυβερνάς. Όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, δραπέτευσε αφήνοντας στη θέση του τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Πάνω από δυο μήνες κυβερνά ο κ. Παπανδρέου κι άλλο έργο από τις βαρύγδουπες μετονομασίες υπουργείων δεν είδαμε. Η αλήθεια είναι πως πλημμυρίσαμε από λόγια και εικόνες. Ο ΓΑΠ στα ΚΑΠΗ, Ο ΓΑΠ στο ΙΚΑ, ο ΓΑΠ στον Άγιο Δομίνικο, στην Κοπεγχάγη, σε σύσκεψη αρχηγών, στο υπουργικό συμβούλιο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΓΑΠ ομιλεί για την πληροφορική και την πράσινη ανάπτυξη, ο ΓΑΠ με το λαπ-τοπ του, ο ΓΑΠ φθέγγεται περί του αυτονόητου, ο ΓΑΠ παντού και πουθενά.

Ο Λουδοβίκος 16ος ένιωθε την Επανάσταση να έρχεται αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει. Έφτιαχνε κλειδαριές. Ο ΓΑΠ όσο κι αν η αυλή του αποφεύγει να του πει την αλήθεια, δεν μπορεί, καταλαβαίνει πως η οικονομία κλυδωνίζεται. Με αριστερή ρητορεία ετοιμάζει δεξιά μέτρα. Μόνο που κι αυτά ακόμη αναβάλλονται. Αργούν. Ο ΓΑΠ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η Εκκλησία παραμένει αφορολόγητη, οι εξοπλισμοί βρίσκονται στο ζενίθ, ο ΟΛΠ προκαλεί, τα γραφεία του ΕΟΤ κλείνουν, ο κ. Χρυσοχοϊδης παραβιάζει το σύνταγμα με προληπτικές προσαγωγές, η αστυνομική αυθαιρεσία θριαμβεύει, ο κ. Τσουκάτος αναμένει με εμπιστοσύνη τη δίκαιη κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία όμως θα αργήσει πάρα πολύ (λόγω φόρτου εργασιών).

Πόσο θα κρατήσει αυτό;

Επανάσταση βέβαια δεν πρόκειται να γίνει.

Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει.

Η χώρα θα βυθίζεται αργά και νωχελικά μέσα σε μια κρέμα καραμελέ, θα βουλιάζει γλυκά ενώ το επιτελείο του ΓΑΠ θα ετοιμάζει την ομιλία του στο διεθνές συμπόσιο της Σύμης για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα..

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to ΓΑΠ: Η γλυκιά αναμονή της καταστροφής

 1. Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

  Carthago delenda est…

 2. Ο/Η undantag λέει:

  «Με αριστερή ρητορεία ετοιμάζει δεξιά μέτρα.»

  Απλά υπέροχο κε Ροϊδη – μες τον ορυμαγδό των 100 πρώτων ημερών Υπαρκτού Σουρεαλισμού.

  Η αριστερή ρητορεία είναι, τελικά, το μόνο σοβαρό* διακριτικό μεταξύ GAP και Καραμανλή του Μικρού. Και αυτό που κάνει τον πρώτο απείρως πιο επικίνδυνο. Διότι ξε-γελάει. Οι βάρβαροι είναι, εδώ και καιρό, intra portas.

  * Γυμναστήριο αντί πιτόγυρου και λάπτοπ αντί πλαηστέησο είναι για να έχουν δουλειά οι επικοινωνιολόγοι και να ασχολούνται οι πληβείοι.

 3. ΟΙ ΙΔΕΕΣ

  Ό,τι κι αν κάνω ό,τι κι αν πω
  τίποτα δεν αλλάζει
  Κι όσο κρατάνε τα στραβά
  τόσο δεν με τρομάζει

  Όσο το βρίσκω δύσκολο
  επιρροή ν’ ασκήσω
  Τόσο και με τα τρέχοντα
  το προσπαθώ να ζήσω

  Τη μια είμαι κόντρα στη ζωή
  την άλλη κάνω πάσο
  Τη μια την βρίσκω τέλεια
  την άλλη να την βράσω

  Κάτι συντρέχει κι οι καιροί
  μας βγαίνουν πάντα πρώτοι
  απ’ τις ιδέες πού ’χουμε
  γι’ αυτούς θεοί κι ανθρώποι

  Του Σταύρου Βασδέκη

 4. Ο/Η ακάκιος λέει:

  Με τις βροχές και χιόνια του Δεκέμβρη το φετινό χειμώνα στην Ευρώπη θα σημαδέψει και η κατολίσθηση του Ευρώ. Καταμεσής γιορτές το ισχυρό ευρωπαϊκό νόμισμα που φιλοδοξούσε να ανατρέψει το δολάριο άρχισε ξαφνικά να παίρνει νερό. Ο αντίλαλος του χο-χο-χο του Άει Βασίλη αρχίζει να ακούγεται ως οχ-οχ-οχ! Γιατί;
  Για όσους μελέτησαν το πρόσφατο στραπάτσο της Αμερικανικής οικονομίας ξέρουν πώς το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του Allan Greenspan και της FED. Μια από τις στρεβλώσεις που επέφερε η παράνοια του 80χρονου τσάρου της αμερικάνικης οικονομίας ήταν ο υπέρμετρος δανεισμός χωρίς αντίκρισμα, τα γνωστά σε όλους μας subprime mortgages. Χάρις σ’ αυτές τις αλχημείες τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης και οι γνωστοί μας Σάιλοκς, έκαναν σε μικρό διάστημα μεγαλύτερα κέρδη από όσα όλα τα χρόνια μαζί από την ίδρυση των ΗΠΑ.
  Πρόσφατα πολλοί αναλυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην Ευρώπη του Τρισέ και του Αλμούνια . Εδώ δεν ήταν τα ιδιωτικά δάνεια που ήταν μετέωρα, αλλά τα κρατικά! Η Ελλάδα του μικρού Καραμανλή και τώρα του ΓΑΠ χρειάζεται φέτος 80 δισεκατομμύρια Ευρώ εξωτερικό δανεισμό για να διατηρήσει το μεγάλο φαγοπότι! Όχι πως η Ισπανία ή η Ιταλία του Μπερλουσκόνι είναι αναμάρτητες, αλλά τα 80 δις ξύπνησαν από τον λήθαργο ακόμα και τους πιο εφησυχασμένους αναλυτές. Οι Γερμανοί τώρα ανησυχούν για το νόμισμά τους. Τι αντίκρισμα έχουν οι πιστωτές πώς θα ξεπληρωθούν αυτά τα δάνεια;
  Με άλλα λόγια ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια από την απερισκεψία της ΕΚΤ και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών των Βρυξελλών, έφτασε στην επιφάνεια χάρις στην Ελλάδα. Τον σοσιαλιστρικό αυτό παράδεισο όπου κανείς δεν δουλεύει και οι περισσότεροι οδηγούνε Mercedes. Η σημερινή εικόνα της Ευρώπης είναι ανησυχητική και το Ευρώ γίνεται ο αποδέκτης αυτής της αβεβαιότητας.! Η κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να υπονομεύσει το Ευρώ ανεπανόρθωτα, και εκεί ποντάρει ο ΓΑΠ. H Ελλάδα με άλλα λόγια έγινε το σύμβολο του Ευρωπαϊκού subprime και ο ΓΑΠ ο πρώτος subprime-minister!
  Να μην ξεχνάμε όμως πως το λογαριασμό για τις πιτσικουλιές της FED τον πλήρωσε όχι ο Greenspan, αλλά ο φουκαράς αμερικανός δανειολήπτης που έχασε το σπίτι του. Περιμένουμε να δούμε που θα βρεθεί ο αντίστοιχος Ρωμιός.

 5. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Βέμπερ: Δεν θα παρέμβει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

  «Η Ευρώπη λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες, οι οποίοι δεν αφορούν το ΔΝΤ». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο ο διοικητής της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Άξελ Βέμπερ, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της. «Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», κατέληξε.

  http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_09/12/2009_312410

 6. Ο/Η K.Δ. λέει:

  Ο υπέρλαμπρος Γ. Παπανδρέου

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/12/2009

  Του Θανάση Καρτερού

  Υπάρχει ένας Μανώλης στη μέση τού γύρω-γύρω όλοι, από την πρώτη μέρα της στέψης της κυβέρνησης: ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γιώργος αντιστέκεται στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος επισκέπτεται τις ουρές του ΙΚΑ, ο Γιώργος τα βάζει με τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς, ο Γιώργος ζητάει τη συνδρομή των πολιτικών αρχηγών για να της κόψει τα κεφάλια, ο Γιώργος δίνει στο Ζάππειο το σύνθημα της εθνικής εξόρμησης για την οικονομία, ο Γιώργος πάει κόντρα σε όσα του λένε οι άτιμες οι αγορές, αλλά και οι αρμόδιοι για την οικονομία (που ο ίδιος κατέστησε αρμόδιους), ο Γιώργος τα βάζει με τα golden boys, ο Γιώργος τα λέει και τα ξαναλέει με τον Γκρούεφσκι, ο Γιώργος κάνει chat με τον Ερντογάν. Ο Γιώργος πάει παντού και τα φροντίζει όλα. Ος τα πανθ’ ορά.

  Ουφ! Πολύς Γιώργος, τόσο πολύς που καταντάει δύσπεπτος. Πρωθυπουργός είναι, θα πείτε, φρέσκος-φρέσκος μάλιστα, έχει μια λογική να είναι και ο πιο λαμπρός αστέρας στον κυβερνητικό αστερισμό. Μωρέ, ας είναι και υπέρλαμπρος. Μόνο δουλειά να γίνεται. Διότι όταν σε όλα τα μέτωπα της κυβερνητικής πράξης περισσεύουν οι εκκρεμότητες και οι ασκήσεις διαλόγου και τελικώς το μόνο πέντε και στο χέρι που εισπράττουμε είναι η προστιθέμενη λάμψη στην εικόνα του αρχηγού, τότε γινόμαστε φιλύποπτοι και μας ζώνουν τα φίδια. Βρε μπας και αυτό που πρυτανεύει στις συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, στις δραματικές εξαγγελίες για την οικονομία, στην παράσταση για ένα ρόλο του Ζαππείου, στην παράσταση για ένα πρωταγωνιστή του προεδρικού μεγάρου, στα σούρ’ τα – φέρ’ τα στας Ευρώπας, είναι πρώτα και κύρια η εικόνα του πρωθυπουργού;

  Μπααα, υπερβολές! Ίσως, αλλά ας δώσουμε καλού – κακού μεγαλύτερη σημασία στο τι έχουν αρχίσει να μουρμουρίζουν και να γράφουν δικοί του ειδικοί της πολιτικής και της εικόνας. Είσαι χρυσός και μαργαριταρένιος, λένε, αλλά μην το παραξηλώνεις. Δεν είναι ώρα να μας πεις πού θα βρεις λεφτά, τι θα κάνεις με το φορολογικό, με το ασφαλιστικό, πόθεν θα ρεύσει το χρήμα στην τρύπα του ελλείμματος και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Κι επίσης, καλού – κακού, ας θυμηθούμε πού οδήγησε η λατρεία της εικόνας (του) τον προηγούμενο εικονολάτρη πρωθυπουργό. Των φρονίμων τα παιδιά, λοιπόν, μήπως πρέπει εγκαίρως να αρχίζουν την εικονομαχία;
  ΠΗΓΗ

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=512486

 7. Ο/Η ΠΑΣΟΚ μεν αλλά λέει:

  Τι θα γίνει με τις Γραμματείες πρόεδρε, θα καλυφθούν ποτέ;
  Αξιοκρατικά εννοώ.
  Άντε γιατί γίναμε ρεζίλι των σκυλιών.

 8. Ο/Η ΠΑΣΟΚ μεν αλλά λέει:

  Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ αλλά πιό πολύ αγαπάμε τη χώρα.

  Ωραία τα λέει ο Παπαϊωάννου.
  http://papaioannou.wordpress.com/2009/12/17/%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2/

  « Μας υποβίβασαν ξανά πριν λίγη ώρα
  Ποιος πρεπει να χρεωνεται τις στρατιωτικες δαπανες σε μια Χωρα μελος της Ε.Ε? »
  Κύριε Παπανδρέου εσείς είστε στο πρόβλημα.

  Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Δεκεμβρίου 17, 2009

  Κύριε Παπανδρέου καταστρέφεται την χώρα μου. Βρίσκεστε συνεχώς τουλάχιστον ένα ή πολλά βήματα πίσω από τα ζητούμενα και όσα πρέπει να γίνουν. Πίσω απο τα γεγονότα. Μέσα την ατολμία, μέσα την αργοπορία μέσα τα ονείρατα σας χαμένος. Εγκληματικά χαμένος.

  Εδώ και 2,5 μήνες έχετε διαπιστώσει το έλλειμα και τρέχεται στο Σαν Ντομένικο, στις Πρέσπες και όπου αλλού. Αγοράσατε χρόνο απο την ΕΕ προ εβδομάδος για να κάνετε επικοινωνιακά κολπάκια στο Ζάππειο και για να παρουσιάσεται εκ νέου τις φαντασιώσεις σας αυτή την φορά σε παγκόσμια κλίμακα. Το πόσο κακό κάνατε στην χώρα απαντήθηκε σήμερα. Μας υποβάθμισαν εκ νέου. Τα δανεικά μας πλέον είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Είχατε την ευκαρία σας να σταματήσετε τον χαμό μας και την χάσατε.

  Αυτή την στιγμή που γράφω είστε στην Κοπεγχάγη για να σώσεται τον Πλανήτη από τον άνθρακα. Δηλαδή τι να πει κανείς. Έλεος. Είναι προφανές οτι οι προτεραιότητες σας είναι άλλες.

  Αυριο το πρωί τα ομόλογα μας θα ειναι κουρελόχαρτα. Μεθαυριο δεν θα πουλιούνται καν και σε λίγες εβδομάδες δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις καθώς όλα αυτά πληρώνωνται με δανεικά. Βρισκόμαστε μπροστά σε στάση πληρωμών. Μπροστά στο ΔΝΤ.

  Εδώ και 2,5 μήνες έχετε διαπιστώσει το έλλειμα και όμως αφήσατε την Ελλάδα ανοχύρωτη. Σήμερα στην Αγγλία μερικα ΜΜΕ καυτηριάζουν όσο πιο ευγενικά μπορούν τα πολλά μπλα μπλα σας και αναρωτιούνται εάν είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτές τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Στο ενδιάμεσω η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από έλλειψη αρμοδιότητων και αλληλοεποκαλύψεις και ήξεις αφίξεις με ευθυνη σας. Βλακωδώς εμμένεται στην δικής σας έμπνευση διαδιακασία διορισμών που στέρησε την χώρα κρίσιμα στελέχη από την μάχη. Ξεκινήσατε με δική σας συνταγή να πειραματιστείτε σε βάρος μας στην χειρότερη στιγμή μας.

  Εγκληματώντας πειραματίζεστε και αυτοσχεδιάζετε και με τις αγορές που μιλούν για μοναδική “συνταγή Παπανδρέου”.

  Το αποτέλεσμα κύριε παπανδρέου είναι ότι σε όλο τον κοσμο μιλουν για έλλειμα αξιοπιστίας. Πιο απλά αυτό σημαινει κύριε Παπανδρέου οτι δεν σας πιστεύουν. Δεν πιστεύουν εσάς ότι μπορείτε, ότι ξέρετε ότι τελικά αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος. Κύριε Παπανδρέου εσείς είστε στο πρόβλημα.

  Και είναι αλήθεια ότι δεν το έχετε κυριε πρόεδρε. Το ξέρετε ότι δεν το έχετε. Σας παρακολουθώ χρόνια και το ήξερα από την αρχή ότι δεν το έχετε. Σας το είχα πει από εδώ και με κάθε άλλο μέσο. Σήμερα ειλικρινά δεν χαίρομαι καθώς η χώρα μου πληρώνει την νύφη. Η χώρα μου είναι αυτή με την οποία τώρα πειραματίζεστε ασύστολα επί τρίμηνο εν μέσω κρίσης. Η χώρα της οποίας το έλλειμα προστίθεται στο δικό σας.

  Κύριε Παπανδρέου κάνω εκληση. Αντιληφθείτε τις στιγμές ή παρατήστε τα και αφήστε την χώρα να προχωρήσει μπροστά αν της μένει ακόμη καιρός. Νομίζω ότι υπάρχουν πρόθυμοι να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας στην φουρτούνα.

 9. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  «Sweet movie»

  στίχοι Mάνου Χατζιδάκι

  Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
  δεν μιλάνε στον καιρό
  μόνο πέφτουν στα ποτάμια
  για να πιάσουν το σταυρό

  Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
  κηνυγούν έναν τρελό
  τόνε πνίγουν με τα χέρια
  και τον καίνε στο γιαλό

  Έλα κόρη της Σελήνης
  κόρη του Αυγερινού
  να χαρίσεις στα παιδιά μας
  λίγα χάδια τ’ουρανού

  Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
  κηνυγάνε τους αστούς
  πετσοκόβουν τα κεφάλια
  σπό εχθρούς και από πιστούς

  Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
  κόβουν δεντρολιβανιές
  και στολίζουν τα πηγάδια
  για να πέσουν μέσα οι νιες

  Tα παιδιά μες στα χωράφια
  κοροιδέυουν τον παπά
  του φοράνε όλα τα άμφια
  και τον παν στην αγορά

  Τα παιδιά δεν έχουν μνήμη
  τους προγόνους τους πουλούν
  κι ό,τι αρπάξουν δε θα μείνει
  γιατί ευθύς μελαγχολούν…

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  αποφάσισα να πληρώσω φόρους μόνο για το 2009, μετά αποφάσισα να μείνω αφορολόγητος:

  Την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνεισφέρει οικονομικά μόνο για το 2009, με την καταβολή φορολογίας για την ακίνητη περιουσία της που αποφέρει εισοδήματα, εξέφρασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

  Συγκεκριμένα, ο κ.Ιερώνυμος τόνισε ιδιαίτερα την θετική σχέση της Εκκλησίας με τη νέα κυβέρνηση και ειδικότερα με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον οποίο συνάντησε δύο φορές και συζήτησε μαζί του τα εκκρεμή ζητήματα της Εκκλησίας. ………….

  http://www.tvxs.gr/v28611

 11. Ο/Η Άνεργος δικηγορίσκος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε κατηγορείτε τον κ.Χρυσοχοϊδη διότι παραβίασε το Σύνταγμα κάνοντας προληπτικές προσαγωγές στην Ασφάλεια. Τον αδικείτε. Δεν φταίει αυτός. Είχε προσλάβει σαν σύμβουλό του τον γιό του Εισαγγελέα κ.Διώτη, ο οποίος δεν είχε πτυχίο Νομικής. Πιθανόν λοιπόν να μην ήξερε τόσο καλά τους Νόμους ώστε να συμβουλέψει τον αξιότιμο κ.υπουργό.
  Υπάρχει από τη μια μεριά το ανθρώπινο δράμα της απόπειρας αυτοκτονίας του αυριανού συναδέλφου που όλοι συμμεριζόμαστε. Δεν θέλω να σπεκουλάρω.
  Έχω δικαίωμα όμως να ρωτήσω με ποιές διαδικασίες και κριτήρια προσλήφθηκε.

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1113419

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  Μιράκωλο!

  Οι μαθητές κινδυνεύουν μέσα στα σχολειά τους, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο για 1 εβδομάδα, αλλά δεν κινδυνεύουν μέσα στους ναούς.
  Το λιβάνι σκοτώνει τον Ιό της γρίππης.

  Αντιγράφω:

  Σχεδία στ’ ανοιχτά της Αίγινας

  http://sxedia.espivblogs.net/2009/12/15/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85/

  Προς εκκλησιάζοντες και εκκλησιάζουσες

  Όταν οι οδηγίες των υπουργείων, μιλούν για αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται σχολικές γιορτές, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, εκδηλώσεις στο ίδιο το σχολείο, τότε με ποια λογική (;)γίνονται οι εκκλησιασμοί; Τι προστατεύει τους μαθητές και τις μαθήτριες (όσους κι όσες πηγαίνουν) και τους/τις εκπαιδευτικούς (όσους κι όσες πηγαίνουν)στο σχολικό εκκλησιασμό από τον ιό της γρίπης; Με την ιερά λαβίδα τι γίνεται και με την από κοινού (από στόματος) χρήση της; Υπάρχουν εξαιρέσεις για κλειστούς χώρους, στους οποίους ο ιός δεν μεταδίδεται; Αν όχι, τι είναι αυτό που κάνει κάποιους κλειστούς χώρους (όπως τους ναούς) ακίνδυνους, για τη διάδοση του ιού; Ποιος από τους δυο φορείς εξαπατά; Το Υπουργείο Παιδείας ή το Υπουργείο Θρησκευμάτων; Η γη συνεχίζει να κινείται;

 13. Ο/Η fanis panagiotpoulos λέει:

  Επειδή με ξεχνάτε πολύ γρήγορα και κάνετε τους τζάμπα μάγκες θα παραθέσω ένα post του blog μου, με ημερομηνία 24/10/2009.
  Αναφέρεται στο τι είχε κάνει η κυβέρνηση μόλις τις πρώτες 15 μέρες:

  «Πολλοί συμπολίτες μας εξέφραζαν την άποψη πως είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, είτε η Ν.Δ., τα αποτελέσματα για τη χώρα είναι τα ίδια.

  Κάποιοι ήταν απλώς αδαείς.

  Πολλοί ήταν σαφώς προκατειλημμένοι και εκφραστές σαθρών επιχειρημάτων.

  Υπήρχαν και αυτοί που υπεράσπιζαν τις απόψεις τους με κάποια σοβαροφανή επιχειρήματα, όπως: «Οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι αναγκασμένες να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σε αυτούς απαντούσα πάντα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απλά θέτει τους στόχους (πλέον). Ο δρόμος που θα ακολουθήσει η κάθε κυβέρνηση για να πετύχει αυτούς τους στόχους εξαρτάται από την πολιτική της, το ιδεολογικό της στίγμα και σίγουρα την κοινωνική της ευαισθησία.

  Είμαι σίγουρος ότι τις τελευταίες 15 μέρες, πολλοί είναι αυτοί που είχαν αυτή την άποψη και τώρα έχουν αλλάξει.

  Είμαι επίσης σίγουρος ότι πολλοί είναι αυτοί που την είχαν και την έχουν ακόμα.

  Και στους μεν και στους δε αφιερώνω αυτή την πρώτη ανάρτηση του blog, με μερικά στοιχεία για τα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης, που σαφώς αντανακλούν και διαφορές στην ιδεολογία και την πολιτική σκέψη των προσώπων που την αποτελούν, σε σχέση με αυτά της προηγούμενης:

  1. Κατάργηση όλων των θέσεων stage στο Δημόσιο, τη μη ανανέωση των ρουσφετολογικών συμβάσεων της Ν.Δ. και την υπαγωγή όλων των θέσεων εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον ΑΣΕΠ.
  2. Όλες οι θέσεις γενικών γραμματέων στα υπουργεία θα καλυφθούν αξιοκρατικά, μέσω των 22500 βιογραφικών των ενδιαφερομένων, που στάλθηκαν διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης.
  3. Πάγωμα για τουλάχιστον 6 μήνες του νόμου Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους, δίνοντας έτσι ανάσα σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες.
  4. Αποκεφαλισμός του αρχηγό της ΕΛΑΣ μετά την προσαγωγή στην Ασφάλεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
  5. Αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, αλλά και την αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ.
  6. Αλλαγές στα τέλη των Ι.Χ. που δε ρυπαίνουν πολύ.
  7. Αλλαγές στη φορολόγηση των off-shore εταιριών.
  8. Εξαγγελία για την πρόσληψη μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα.
  9. Απόσυρση των χιλιάδων ρυπογόνων κρατικών αυτοκινήτων, μεγάλου κυβισμού και αντικατάστασή τους από καινούρια υβριδικά. Μετρό που θα επεκταθεί και στα στελέχη του Στρατού. Δραστικός περιορισμός των μετακινήσεων των στελεχών του Δημοσίου Τομέα με κρατικά αυτοκίνητα.
  10. Αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στα καμένα δάση της Αττικής.
  11. Περιορισμός των υπέρογκων αμοιβών των golden boys του Κρατικού Τομέα.
  12. Όχι στην απέλαση των παιδιών των παράνομων μεταναστών.
  13. Αλλαγή του εκλογικού νόμου. Περισσότερες και μικρότερες εκλογικές περιφέρειες για την πάταξη του μαύρου προεκλογικού χρήματος.
  14. Τέλος στις τροπολογίες νόμων που θα ψηφίζονται από το παράθυρο, μέσω της ενσωμάτωσής τους σε άσχετα νομοσχέδια.
  15. Δραστική περικοπή των, αποσπασμένων στη φύλαξη διαφόρων προσώπων, αστυνομικών. Το παράδειγμα δίνει πρώτο το Μέγαρο Μαξίμου, μειώνοντας κατά το ήμισυ τη φρουρά του. Επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.
  16. Για πρώτη φορά ο συνήγορος του πολίτη παρέστη σε υπουργικό συμβούλιο.

  Κλείνοντας να σημειώσω ότι για πρώτη φορά τέθηκε νομοσχέδιο σε διαβούλευση με το λαό, εφαρμόζοντας και σε αυτό τον τομέα την πίστη του ΠΑΣΟΚ στη Συμμετοχική Δημοκρατία. Τις σχετικές ιστοσελίδες επισκέφτηκαν πάνω από 25000 πολίτες και άφησαν τα σχόλιά τους πάνω από 1500. Είναι μια καλή αρχή.

  Υ.Γ.: 4 υπουργικά συμβούλια κάλεσε ο πρωθυπουργός σε 15 μέρες. Ο Καραμανλής πόσα είχε κάνει σε 5μιση χρόνια;»

  Αυτά που ακολούθησαν τις επόμενες εβδομάδες δεν θα μπω στον κόπο να τα αναφέρω. Τα παραπάνω είναι αρκετά για να πάρετε την απάντησή σας…

  Απλά θα σημειώσω ότι η αχαριστία και τα μεγάλα λόγια, παρότι είναι από τα αγαπημένα «χόμπυ» των νεοελλήνων, παραμένουν κατακριτέα!

  Αν εσείς κρίνετε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, είναι δικαίωμά σας. Αλλά είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο και ανέντιμο να κρίνεις τόσο υποτιμητικά μια νέα κυβέρνηση που βρίσκεται μόλις στο ένα εικοστό τέταρτο της θητείας της (!) κι έχει δείξει διάθεση για προσφορά και ειδικά όταν έχει διαδεχθεί την Καραμανλική λαίλαπα!!!

  Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τι ευθύνες του αναλογούν σε αυτή την κοινωνία και ας τις αναλάβει επιτέλους!

  http://olaosdenksexna.blogspot.com/

  • Ο/Η Αλέκτωρ λέει:

   Κικιρίκου
   Φανούλη Παναγιωτόπουλε.
   Προφητικός ο Λασκαράτος.
   Είπες
   6.Αλλαγές στα τέλη των Ι.Χ. που δε ρυπαίνουν πολύ.
   7.
   8.
   9.
   10.
   11.
   12.
   13. Αλλαγή του εκλογικού νόμου. Περισσότερες και μικρότερες εκλογικές περιφέρειες για την πάταξη του μαύρου προεκλογικού χρήματος.
   14. Τέλος στις τροπολογίες νόμων που θα ψηφίζονται από το παράθυρο, μέσω της ενσωμάτωσής τους σε άσχετα νομοσχέδια.

   Για το 6 ο αρχηγός σου παραδέχτηκε, λάθος, όπως το προείπε ο κ.Λασκαράτος
   Για το 13, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τσινάνε, όπως το προείπε ο κ.Λ.
   Για το 14, νύχτα ψηφίστηκε άσχετη φορολογική τροπολογία για γονικές παροχές κλπ, όπως πρόβλεψε πως θα γινόταν ο κ.Λ.

   Τόσο γρήγορα Φανούλη;
   Θα μπω και στο μπλογκ σου να στα πώ.
   Ναδούμε, θα μου το βάλεις το κόμμεντ;

 14. Ο/Η Po λέει:

  fanis panagiotpoulos,
  λέτε – και πολύ σωστά:
  Αν εσείς κρίνετε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, είναι δικαίωμά σας. Αλλά είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο και ανέντιμο να κρίνεις τόσο υποτιμητικά μια νέα κυβέρνηση που βρίσκεται μόλις στο ένα εικοστό τέταρτο της θητείας της (!) κι έχει δείξει διάθεση για προσφορά και ειδικά όταν έχει διαδεχθεί την Καραμανλική λαίλαπα!!!

  1. δεν αναφέρουμε πουθενά ότι η κατάσταση της χώρας είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

  2. δεν κρίνουμε υποτιμητικά μια νέα κυβέρνηση που βρίσκεται μόλις στο ένα εικοστό τέταρτο της θητείας της.

  Ζήσαμε την προηγούμενη λαίλαπα (συμφωνούμε και εδώ) και την α-κυβερνησία και στέλνουμε προειδοποιητικές βολές για να προλάβουμε τυχόν δεινά. Δεν είμαστε οι μόνοι, στελέχη του Πασόκ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους τα ίδια ακριβώς που λέμε κι εμείς.

  Δεν θέλουμε να αποτύχει – για την ίδια την χώρα – η νέα κυβέρνηση εξού και τα καμπανάκια τα δικά μας.

  ….

 15. Ο/Η Ιατροδικαστής λέει:

  Απερρίφθη από την Επιτροπή Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, αίτηση τριών δικηγόρων, με την οποία ζητούσαν την αφαίρεση των θρησκευτικών εικόνων από τις δικαστικές αίθουσες της πόλης.

  Η Επιτροπή κατʼ ουσίαν έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να αποφανθεί επί της προτάσεως, υιοθετώντας τη θέση που εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Φάνη Παναγιωτόπουλε,
  ψυχραιμία.
  Επισήμανα:

  @Η Εκκλησία παραμένει αφορολόγητη, οι εξοπλισμοί βρίσκονται στο ζενίθ, ο ΟΛΠ προκαλεί, τα γραφεία του ΕΟΤ κλείνουν, ο κ. Χρυσοχοϊδης παραβιάζει το σύνταγμα με προληπτικές προσαγωγές, η αστυνομική αυθαιρεσία θριαμβεύει, ο κ. Τσουκάτος αναμένει με εμπιστοσύνη τη δίκαιη κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης@

  Δεν απαντήσατε τίποτα σε αυτά.

  Στο άρθρο το οποίο επικαλείστε φέρνετε για παράδειγμα 16 πεπραγμένα ΓΑΠ.
  Ειλικρινά αυτά τα θεωρείτε επιχειρήματα υπέρ της κυβέρνησης ή ειρωνείες εναντίον της.
  Κάθε λογικός άνθρωπος θα τα εκλάμβανε έτσι.

  Απαντάω:

  16. Για πρώτη φορά ο συνήγορος του πολίτη παρέστη σε υπουργικό συμβούλιο.

  Ε και; Εικόνα χωρίς κανένα νόημα. Ξέρετε κάποια εισήγηση του Συνήγορου του πολίτη που να έγινε δεκτή από την κυβέρνηση;

  15. Δραστική περικοπή των, αποσπασμένων στη φύλαξη διαφόρων προσώπων, αστυνομικών. Το παράδειγμα δίνει πρώτο το Μέγαρο Μαξίμου, μειώνοντας κατά το ήμισυ τη φρουρά του. Επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.

  Έχετε παρακαλώ αριθμητικά στοιχεία; Πόσοι ήταν πριν και πόσοι τώρα οι αστυνομικοί φύλαξης ισχυρών;

  Αστυνομικός γειτονιάς;
  Ε και; Η χούντα να δείτε πόσους τέτοιους είχε.
  Για τους 15 αστυνομικούς που συνεργάστηκαν στη συνωμοσία κατά του νεαρού με τις πυτζάμες π.χ. έχετε να μας πείτε κάτι;
  Για τις αντισυνταγματικές προληπτικές προσαγωγές;

  14. Τέλος στις τροπολογίες νόμων που θα ψηφίζονται από το παράθυρο, μέσω της ενσωμάτωσής τους σε άσχετα νομοσχέδια.

  Χα χα χα. Καλά πόσο νεαρός είστε; Αυτή ήταν προεκλογική υπόσχεση του 81, του 85, του 93, κλπ κλπ και ουδέποτε υλοποιήθηκε.
  Κάντε λίγη υπομονή κι θα δείτε βροχή τις άσχετες τροπολογίες

  13. Αλλαγή του εκλογικού νόμου. Περισσότερες και μικρότερες εκλογικές περιφέρειες για την πάταξη του μαύρου προεκλογικού χρήματος.

  Χα χα χα . Πότε έγινε αυτή η αλλαγή; Μήπως ονειρεύεστε; Υποτίθεται πως αυτό θα ήταν το ΠΡΩΤΟ νομοσχέδιο που θα ερχόταν. Πρόβλεψή μου. Δεν θα κατατεθεί καν αυτός ο νόμος τέρας που θα υποβιβάζει τον βουλευτή σε βλαχοδήμαρχο. Ούτε ο Σαμαράς θα τον ψηφίσει γιατί είναι ολοφάνερη η λεηλασία της (χαμένης) ψήφου της Αριστεράς στη μονοεδρική (πλειοψηφικό) υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
  Στα σοβαρά αυτόν τον ΄θλιο νόμο τον ψευδεπίγραφα γερμανικό (απλή αναλογική) θα τον ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που από Β΄Αθηνών θα γίνουν βουλευτές Χαλανδρίου ή Κηφισιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται;

  12. Όχι στην απέλαση των παιδιών των παράνομων μεταναστών.
  Αστειεύεστε; ΓΑΠ: «Καμία ανοχή στη λαθρομετανάστευση».
  Θα εννοείτε τα παιδάκια που μεγάλωσαν εδώ.
  Πράγματι εδώ έγινε μια βελτίωση την οποία είχαμε προβλέψει και προεκλογικά.
  Εκεί που έπεσα έξω ήταν που είχα προβλέψει και μια δεύτερη βελτίωση. Γάμο ομοφυλόφιλων. Αλλά που;
  Περιμένει ο ΓΑΠ να γίνει μέσω του Εφέτη. Δεν τολμάει να το κάνει απ’ευθείας παληκαρίσια.

  11. Περιορισμός των υπέρογκων αμοιβών των golden boys του Κρατικού Τομέα.
  Αυτό ήταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.
  Για να το δούμε όμως στην πράξη.

  10.Αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στα καμένα δάση της Αττικής.

  Αυτό μάλιστα. Να προσθέσω και κατάργηση διατάξεων του δασοκτόνου νόμου του ΠΑΣΟΚ. Μπράβο. Μένει να δούμε την αντοχή του μέτρου στο χρόνο.

  9. Απόσυρση των χιλιάδων ρυπογόνων κρατικών αυτοκινήτων, μεγάλου κυβισμού και αντικατάστασή τους από καινούρια υβριδικά. Μετρό που θα επεκταθεί και στα στελέχη του Στρατού. Δραστικός περιορισμός των μετακινήσεων των στελεχών του Δημοσίου Τομέα με κρατικά αυτοκίνητα.

  Αστεία μας λέτε. Η οικονομική επιβάρυνση των φορολογούμενων από τις νέες αγορές θα είναι τεράστια. Το ποσοστό αυτών των αυτοκινήτων στο σύνολο είναι απειροελάχιστο.

  8. Εξαγγελία για την πρόσληψη μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα.

  Την είχε κάνει και η ΝΔ.
  Προς το παρόν παραμένει εξαγγελία.

  7Αλλαγές στη φορολόγηση των off-shore εταιριών.
  Πότε έγιναν;

  6. Αλλαγές στα τέλη των Ι.Χ. που δε ρυπαίνουν πολύ.

  Οι φουκαράδες που έχουν παλιά αυτοκίνητα θα πληρώσουν.
  Δεν μου φαίνεται πολύ σοσιαλιστικό αυτό.

  5. Αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, αλλά και την αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ.

  Αχ αυτοί οι αγρότες. Εικονικοί οι περισσότεροι. Μάλλον ταβλαδόροι. Μήπως θα έπρεπε κι αυτοί να πληρώνουν κάτι; ‘Οχι μόνο να παίρνουν από τους κόπους των άλλων;

  4. Αποκεφαλισμός του αρχηγό της ΕΛΑΣ μετά την προσαγωγή στην Ασφάλεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ελάτε, ποιόν κοροϊδεύετε;
  Θα τον άλλαζαν έτσι κι αλλιώς, για να βάλουν κάποιον άλλον (δικό τους) από το Ίντερνετ (Χα χα χα)

  3. Πάγωμα για τουλάχιστον 6 μήνες του νόμου Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους, δίνοντας έτσι ανάσα σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες.

  Χα χα χα! Αυτό λέγεται πράσινη πολιτική; Συνάδει με τα «οικΩλογικά» που μας είπατε παραπάνω;

  2. Όλες οι θέσεις γενικών γραμματέων στα υπουργεία θα καλυφθούν αξιοκρατικά, μέσω των 22500 βιογραφικών των ενδιαφερομένων, που στάλθηκαν διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης.

  Χα χα χα χα Έλεος!

  1. Κατάργηση όλων των θέσεων stage στο Δημόσιο, τη μη ανανέωση των ρουσφετολογικών συμβάσεων της Ν.Δ. και την υπαγωγή όλων των θέσεων εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον ΑΣΕΠ.

  Οι άνθρωποι δεν ζήταγαν απόλυση. Εργασιακά δικαιώματα γύρευαν.

  Ακούστε αν αδίκησα κάπου τον ΓΑΠ, είναι που δεν ανέφερα την κατάργηση του γελοίου υπουργείου Μακεδονίας.
  Αυτό μάλιστα, αλλά εσείς το αγνοήσατε.
  Μέχρις εκεί όμως.

 17. Ο/Η Mar.Pap.Ts. λέει:

  Το παιντί είναι ετυχισμένο.
  Παίζει με λαπτοπ, πάει ταξίντια, κάνει σχέντια γκια κενοτομίε.
  Ντεν τον κοροιντευει άλλο ο Πρεντετέρης.
  Αφηστε το να πέκσει.

 18. Ο/Η citizengr λέει:

  o xronos douleuei gia ti ND!

 19. Ο/Η ακάκιος λέει:

  Το σημερινό ECONOMIST σε άρθρο του για την Ελληνική οικονομική κρίση παρατηρεί πως ο ΓΑΠ προτιμά τον περίπατο στο διεθνή διπλωματική πασαρέλα από την σκληρή δουλειά να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας του. Τον συμβουλεύει να κάτσει σπίτι του και να παρακολουθεί προσεκτικά στο λαπτόπ του το γράφημα των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση….

  http://www.economist.com/world/europe/displayStory.cfm?story_id=15127474&source=hptextfeature

  Με το ευρώ να έχει πάρει την κατρακύλα, και τον Moody να φαντάζει σαν την Δαμόκλειο σπάθη πάνω από την ευρωζώνη, η Μέρκελ σταμάτησε την παπαρολογία και ετοιμάζεται να μας στείλει την Ιερά Εξέταση. Επιστροφή στη σωστή πίστη ή «καθαιρέσθω και αφοριζέσθω» για τον ΓΑΠ.

 20. Ο/Η Αίθρα λέει:

  Διάβασα -με προσοχή!- και τα άρθρα και τα σχόλια-αντισχόλια.

  Θεωρώ ότι η παράθεση των «Βαρβάρων» ήταν άστοχη!

  Τα «ΤΕΙΧΗ» έπρεπε να παραθέσετε.

  κατά τα άλλα…….

  Καλές γιορτές και καλή χρονιά !

 21. Ο/Η Αίθρα λέει:

  Υ.Γ.
  Και κάτι ακόμα:

  Μού φαίνεται σωστό να προσθέσετε στον τίτλο σας και το:

  «Καβάφη εμμονές».

  Καλό κουράγιο!

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κυρία Αίθρα,
  ίσως δεν ήμουν σαφής.
  Το ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ θέλει να πάρει σκληρά μέτρα αλλά δεν τολμάει.
  Θέλει να δείξει πως η κακιά Ε.Ε. το αναγκάζει.
  Το ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ είναι σοσιαλιστικό, αλλά αναγκάζεται από τη βάρβαρη Δύση.
  Στο μεταξύ ο ΓΑΠ απολαμβάνει τα αγαθά του αξιώματός του και η χώρα ανέμελη στολίζεται με γιορτινά ενεργοβόρα λαμπιόνια-πράσινη πολιική και λιτότητα-και το Νομοθετικό Σώμα αργεί.
  Ο στρατός των βαρβάρων που πλησιάζει-μπορεί να μην μπει ποτέ στην πόλη-είναι το ΔΝΤ.
  Αυτοί θα νομοθετήσουν.

 23. Ο/Η Αίθρα λέει:

  Laskarate (oxi …triskatarate)
  καλή και πρόσβαρη η ανάλυσή σου.

  Θα νοσταλγήσουμε λες την εποχή που ο «Χολαργός» έβαζε μπρος τα πιεστήριά του κι «έλυνε» το πρόβλημα;;;

  Ακάκιε!
  πολύ κακός είσαι!

  Κάνε λίγο «κράτει», χρονιάρες μέρες!

 24. Ο/Η Αίθρα λέει:

  Κι ένα τελευταίο για αυτές τις μέρες:

  Εκεί πάνω δεξιά, στα «περί Ρο’ί’δη», γράφετε πολλά ενώ θα αρκούσε το:

  «Υπάρχουν άτομα, ανοιχτόμυαλα, τα οποία θεωρούν ότι για κάθε πράγμα υπάρχουν δύο, τουλάχιστον, απόψεις:
  Η δικιά τους και η λαθεμένη».

  Άντε… καλή χρονιά και πάλι.

  • Ο/Η Po λέει:

   ευγενική μου Αίθρα,
   Σας ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω.

   όσο για το άλλο ότι γράφουμε «πολλά»…
   ξέρετε εδώ και χρόνια, κάποια παλιά ιστολόγια, όπως και το δικό μας, έχουμε με πολύ κόπο «κατοχυρώσει» έναν χαρακτήρα, ένα brand ή ένα trademark – όπως θέλετε ονομάστε το.
   καταλάβατε; Για μας αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί έγινε με πολύ κόπο και πολύ μεράκι.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  επιτρέψτε μου να ευλογήσω τα γένεια μου.
  Απαντώντας λίγο πιό πάνω, στα όσα έγραψε ο κ.Φάνης Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον κυοφορούμενο εκλογικό νόμα ΓΑΠ του είπα:

  «Πρόβλεψή μου. Δεν θα κατατεθεί καν αυτός ο νόμος τέρας που θα υποβιβάζει τον βουλευτή σε βλαχοδήμαρχο. Ούτε ο Σαμαράς θα τον ψηφίσει γιατί είναι ολοφάνερη η λεηλασία της (χαμένης) ψήφου της Αριστεράς στη μονοεδρική (πλειοψηφικό) υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
  Στα σοβαρά αυτόν τον άθλιο νόμο τον ψευδεπίγραφα γερμανικό (απλή αναλογική) θα τον ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που από Β΄Αθηνών θα γίνουν βουλευτές Χαλανδρίου ή Κηφισιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται;»

  Σήμερα γράφουν τα φιλοκυβερνητικά ΝΕΑ:

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4552990

  «…Προειδοποιητικά καμπανάκια για τον εκλογικό νόμο που πρόκειται να παρουσιάσει η κυβέρνηση εντός του 2010 έχουν αρχίσει να χτυπούν βουλευτές και κομματικά στελέχη, προτού ακόμη ενημερωθούν αναλυτικά για το ακριβές περιεχόμενό του, ο οποίος ουσιαστικά θα αποτελεί προσαρμογή του γερμανικού μοντέλου στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

  Βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν αρχίσει να… μουρμουρίζουν τόσο για το σπάσιμο των περιφερειών σε μονοεδρικές όσο και για την καθιέρωση της λίστας. …’.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.