Διακορεύεις κι αγιάζεις!

[πηγή: από το freeinquiry.gr μέσω του σχολιαστή μας «Περαστικός»]

Απολαύστε

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το βίο του Αγίου Νεκταρίου από τον διδάκτορα θεολογίας Αχ. Πιτσίλκα στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας (9.11.09) και έμεινα εμβρόντητος από τον κυνισμό, με τον οποίο αναφέρονται τα «κατορθώματα» του αγίου! Δείτε και μόνοι σας το επίμαχο κείμενο, που παραθέτω αυτούσιο. Στις παρενθέσεις αναφέρονται δικές μου επισημάνσεις και σχολιασμοί:

« Όταν ο άγιος έφθασε στην ηλικία των 72 ετών, μια νέα κοπέλα, της οποίας η μητέρα είχε πάρει τον κακό δρόμο, κατέφυγε στο μοναστήρι, που είχε ιδρύσει ο άγιος στην Αίγινα ζητώντας να γίνει μοναχή. (Σημ. Τι εννοεί «κακό δρόμο»; Είναι φανερή η προσπάθεια που κάνει για να συκοφαντήσει εκ των προτέρων μια γυναίκα, που παλεύει να σώσει το παιδί της από τα νύχια του καλόγερου). Η καταφυγή της, όμως, αυτή εξαγρίωσε δυστυχώς τη μητέρα της, που, κρίνοντας εξ ιδίων, άρχισε να διαδίδει συκοφαντικά και βλάσφημα τα πλέον ψευδή και ανυπόστατα εναντίον του αγίου απειλώντας ταυτόχρονα, ότι θα κάψει το μοναστήρι. (Σημ. Ποιά θα ήταν η πρώτη αντίδραση οποιουδήποτε γονέα, που το παιδί του θα του κατήγγειλε, ότι ασελγούν εις βάρος του; Ας σημειώσουμε ότι στο αντίστοιχο κείμενο που έγραψε ο ίδιος ο κ. Πιτσίλκας στις 9.11.08 στην ίδια εφημερίδα, αναφέρει πως η μητέρα κατέφυγε για να διαμαρτυρηθεί και στον τότε αρχιεπίσκοπο Μελέτιο).

» Μην μπορώντας δε να πραγματοποιήσει τις απειλές της, κατέφυγε τότε στον ανακριτή του Πειραιά, στον οποίο κατηγόρησε τον άγιο ως δήθεν διαβολοκαλόγηρο, που έκανε αίσχη και τερατουργήματα, σαν αυτά που η ίδια ζούσε… (Σημ. Η γυναίκα λοιπόν ακουλούθησε τη νόμιμη οδό και κατήγγειλε το Νεκτάριο και στις αρχές της Εκκλησίας και της Πολιτείας). Οι κατηγορίες δε αυτές συνετέλεσαν στο να ταπεινωθεί και να εξυβρισθεί ο άγιος από πολλούς και ιδιαίτερα από τον υλιστή ανακριτή του Πειραιά, που έγινε όργανο επιτήδειο στα χέρια του Σατανά και για το λόγο αυτό είχε κακό τέλος πεθαίνοντας, ύστερα από μια γάγγραινα του χεριού του, δυστυχώς αμετανόητος. (Σημ. Είναι εντυπωσιακή και καταφανής η χυδαία επίθεση, που γίνεται εναντίον του δικαστικού, που δικαίωσε την καταγγελία της μάνας εναντίον του Νεκτάριου. Επίσης χυδαία και απροκάλυπτη είναι η προσπάθεια εκφοβισμού, που γίνεται “προς γνώσιν και συμμόρφωσιν” όποιου τολμήσει να επιβεβαιώσει τις πομπές του αγίου! Ο -κατά τα άλλα- πανάγαθος θεούλης, που είναι όλο αγάπη και συγχωρεί τους εχθρούς του, θα ρίξει γάγγραινα σε όποιον αποκαλύψει τα αίσχη των εκπροσώπων του και θα τον σκοτώσει!)

Ως επίσκοπος Πενταπόλεως, ο άγιος Νεκτάριος, υπήρξε πάλι αποδέκτης κατηγοριών ηθικής φύσεως, εξ αιτίας τον οποίων ο πατριάρχης Αλεξανδρείας, Σωφρόνιος, τον καθαίρεσε και τον εξεδίωξε, στη δε Ελλάδα, που κατέφυγε δεν μπορούσε επί μακρόν να προσληφθεί οπουδήποτε, διότι οι κατηγορίες αυτές τον ακολουθούσαν, άρα πρέπει να ήταν πολύ σοβαρές.

Η σημερινή Ρωμιοσύνη τιμά τον διακορευτή νεανίδων, Νεκτάριο: Στη φωτογραφία εικονίζεται θάλαμος του 2ου ορόφου του Αρεταίειου Νοσοκομείου (δεξιά), όπου είχε νοσηλευθεί ο Άγιος Νεκτάριος προτού πεθάνει. Πλήθος ανθρώπων διέρχονται καθημερινά από το θάλαμο αυτό, σταυροκοπιούνται κι ανάβουν κεριά στον προθάλαμο (αριστερά), που θυμίζει εκκλησία ή μοναστήρι, παρά νοσοκομείο. (Διαβάστε: Η ανάγκη αποθρησκειοποίησης της Ιατρικής.)

» Παρά τις σφοδρότατες ταπεινώσεις του, όμως, ο άγιος, που ήταν στολισμένος με θεία χαρίσματα ως εντελώς αθώος, δεν μιλούσε, (σημ. κοινώς έκανε την πάπια), αλλά άφηνε, σύμφωνα με τα πρότυπα μεγάλων αγίων, την υπεράσπισή του στον Κύριο. Κατά τη διάρκεια ακριβώς των προσβολών αυτών μία από τις δόκιμες μοναχές σκανδαλίστηκε από τη στάση της σιωπής του αγίου και είπε: “Σεβασμιότατε, γιατί δεν μιλάτε;” (Σημ. τον πήραν χαμπάρι και οι δικοί του λοιπόν). Εκείνος, όμως, αποκρίθηκε: “Αυτά σας διδάσκω τόσο καιρό; Υπέρ εμαυτού ουκ απολογήσομαι. Προσευχηθείτε υπέρ του ανθρώπου αυτού. Διαβλέπω επ’ αυτού βάσανον. Προσευχηθείτε παρακαλώ. Και δι’ αυτόν εσταυρώθη ο Κύριος”. (Χονδροπούλου, «Ο Άγιος του αιώνα», Αθήναι 2003, σ. 337). Ζώντας κατά τον τρόπο αυτό και διδάσκοντας και με το δικό του παράδειγμα την άκρα υπομονή και την υπερφυή αγάπη, κατά τον μακαριστό π. Θεόκλητο Διονυσιάτη, “ανέβηκε στις ύπατες βαθμίδες της κλίμακος των αρετών, νεκρώθηκε τω κόσμω, έζησε εν Χριστώ Ιησού, έγινε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος, κατέστη ένθεος και θεοειδής και, ως τεθεωμένος, αφθαρτοποιήθη ήδη από τον κόσμο αυτό, επορεύθη πλέον για την αιώνια και άληκτη, τη μακάρια και ισόθεα ζωή”. (“Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός”, Θεσσαλονίκη 1979, σ. 144).

» Σαν τον άγιο Νεκτάριο, όμως, που “διά τους λόγους των χειλέων” (του Χριστού) εφύλαξε οδούς σκληράς, πρέπει να ζούμε όλοι οι Χριστιανοί, λίγο ή πολύ, ώστε ο Θεός να μας συγχωρήσει τα αμαρτήματά μας και να δείξει το έλεός του προς τους αγαπώντας Αυτόν και τους φυλάσσοντας τα προστάγματά Του (βλ. Εξόδου 20, 5-6), εξ αιτίας των όσων θα έχουμε συγκεντρώσει, κατά τον μακαριστό Παΐσιο τον Αγιορείτη, με την υπομονή μας στον ντορβά του ουρανού.»

* * *

Συμπέρασμα: O διακορευτής (με δικαστική απόφαση παρακαλώ) τελικά αγιοποιήθηκε για να τη σκαπουλάρει! Δεν είναι απίστευτο; Κι όμως αληθινό!

Δρ Νικόλαος Παντελίδης
Λάρισα

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες. Bookmark the permalink.

36 Responses to Διακορεύεις κι αγιάζεις!

 1. Ο/Η tosiomorphy λέει:

  Υπέρ εμαυτού ουκ απολογήσομαι.

  ωραια ατακα, οταν κανω μαλακιες αυτο θα λεω, το ειπε ο αγιος νεκταριος ο διακορευτης αλλωστε. αμην.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  tosiomorphy,

  «Υπέρ εμαυτού ουκ απολογήσομαι»,
  έτσι δηλώνουν από τότε και ξεφεύγουν πολλοί παπάδες όταν κατηγορούνται για ροζ ιστορίες.

  Κύριε Ροϊδη,
  Η αλήθεια είναι πως δεν καταδικάστηκε τελικά ο Νεκτάριος από κάποιο δικαστήριο για ανηθικότητα, αλλά οι χαιρέκακοι βιογράφοι του σημειώνουν πως αρρώστησε βαριά ο Εισαγγελέας που τον κατηγόρησε.
  Γεγονός είναι πως είχε κατηγορηθεί δυο φορές για ανηθικότητα, στην Αλεξάνδρεια από τον ίδιο τον πατριάρχη που τον απέλυσε χωρίς δίκη (κλασσική μέθοδος αλληλεγγύης κατεργαραίων, όπως έγινε αρχικά και με τον Αττικής Παντελεήμονα, ώστε να μην αναγκαστούν να καθαιρέσουν από την αρχιερωσύνη τον συνάδελφό τους, μόνο να τον εκθρονίσουν για να τον ξεφορτωθούν χωρίς να τον εξοντώσουν) και στην Αθήνα από την μητέρα μιας μοναχής αφού ο Νεκτάριος ηγουμένευε στο χαρέμι του, σε ένα γυναικείο μοναστήρι το οποίο ο μητροπολίτης Αθηνών Θεόκλητος αρνιόταν να αναγνωρίσει.
  Πριν ορθοποδήσει οικονομικά έψαχνε πολύ καιρό να βρει κάποια δουλειά-ιερατική πάντα-αλλά δεν τον προσελάμβανε κανείς επίσκοπος στη δούλεψή του. Τελικά διορίστηκε έμμισθος ιεροκήρυκας με πολιτικό ρουσφέτι:

  Εβδομήντα επτά χρόνια μετά τον θένατό του, εκατόν οκτώ μετά την αναχώρηση του από την Αλεξάνδρεια & τριάντα επτά μετά την επίσημη αναγνώρισή του ώς Αγίου από το Πατριαρχείο Ισταμπούλ ο Νεκτάριος αποκατεστάθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ’ που του ζήτησε συγνώμη μαζί με τους επισκόπους του.
  Αναρωτιέμαι όμως γιατί αν ήταν αθώος η Αλεξανδρινή Εκκλησία άργησε τόσο πολύ να του ζητήσει συγνώμη.
  Πάντως τις αγυρτίες του τις άρχισε ο απατεώνας Νεκτάριος στην Αίγινα από νωρίς διαδίδοντας πως θεράπευσε έναν δαιμονισμένο και προκαλώντας τάχα, σαν Ινδιάνος μάγος, βροχή! Τι θα πει δαιμονισμένος δεν ξέρω πάντως η Ιατρική δεν αναγνωρίσει τέτοια πάθηση. Έτσι άρχισε να γεμίζει το πουγκί του

  Η μπαγιάτικη συγνώμη:

  «Την Α.Θ.Μ. από μακρού απησχόλησε το θέμα της αδίκου ποινής αποπομπής έκ της δικαιοδοσίας & του κλίματος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του έν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του Κεφαλά. Το γεγονός τούτο ήγαγεν Αυτήν να εισηγηθή είς την Αγία & Ιεράν Σύνοδον, όπως αυτή επιληφθή του σοβαρού τούτου θέματος. Μετά προσοχής πολλής η Αγία & Ιερά Σύνοδος διασκεψαμένη, έν φόβω Θεού, & της εικόνος του Αγίου ευρισκομένης έν τη Συνοδική Αίθουση, απεφήνατο διά την αποκατάστασιν της διαλευθείσης κανονικής τάξεως & εξητήσατο την συγχώρησιν παρά του Αγίου πατρός ημών Νεκταρίου διά τον διωγμόν & την αδικώτατην κατ’ αυτού μήνιν, επηρεία του πονηρού».

  Την αποκατάσταση του Νεκτάριου την πλήρωσαν οι φορολογούμενοι αφού ο πατριάρχης Πέτρος είχε την κάκιστη συνήθεια να μεταφέρεται τζαμπατζίδικα με πολυέξοδα πολεμικά πλοία και ελικόπτερα μαζί με την αυλή του. Αυτό του στοίχισε τη ζωή.

  «..Ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο έφτασε στην Αίγινα με την πυραυλάκατο ‘Μπλέσσας’ του Πολεμικού Ναυτικού. Στο πλοίο επέβαιναν και οι συνοδείες των δύο Προκαθημένων….».

  • Ο/Η Έρεβος λέει:

   Και χθες… ναι, χθες… ο πατριάρχης της Αλεξάνδρειας Θεόδωρος προσκύνησε τον τάφο του Νεκτάριου, σαν μια εκδήλωση επικύρωσης της αποκατάστασής του από τον προηγούμενο πατριάρχη Πέτρο Ζ’

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  H σιωπή που τάχα τηρεί ο κληρικός που κατηγορείται για σκάνδαλα είναι κλασσική μέθοδος υπεκφυγής.
  Άλλοι επικαλούνται τον άη Νεκτάριο που έκανε την πάπια, οι πιό αθεόφοβοι τον Χριστό που δήθεν δεν υπεράσπισε τον εαυτό του.

  π.χ.
  ο ηγούμενος Απόστολος της γνωστής υπόθεσης της Ναταλίας Λιονάκη:

  Kαταγγελίες για σκάνδαλα σεξ του γέροντα της Λιονάκη

  Η απάντηση του πατέρα Απόστολου

  Πριν από λίγο καιρό και υπό το θόρυβο που είχε δημιουργήσει ο εγκλεισμός της Ναταλίας Λιονάκη στη Μονή, ο πατέρας Απόστολος, απέστειλε στην εφημερίδα Πατρίς ιδιόχειρη επιστολή στην οποία επισήμανε ότι δεν αποδέχεται τις μομφές που του αποδίδονται, ωστόσο κρατά το στόμα του κλειστό για να μη βλάψει την αδελφότητα.

  Η επιστολή του πατέρα Απόστολου είχε ως εξής: «Η καθʼ ημάς Ιερά Μονή ως νεόδμητη και ανεγειρόμενη, δέχεται σιωπώσα τας όποιας μομφάς και κατηγορίας. Η αδελφότητα, αφήσαμε τον κόσμον και τα εν κόσμω δια να αφιερωθούμε εις τον Θεόν. Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν. Η σιωπή εις μίαν μομφήν δεν αποτελεί αποδοχήν της μομφής. Ευκόλως ένας έκαστος ανοίγει το στόμα αυτού εξ αγνοίας».

  http://www.fimes.gr/2009/10/kataggelies-apostolos-lionaki/

  Ο Αγ.Νεκτάριος ίδρυσε Σχολή:

  Ναταλία Λιονάκη: σκάνδαλο sex με τον πνευματικό «Τόλη»

  Αποκαλύψεις βόμβα για τον πνευματικό της Ναταλίας Λιονάκη κάνει το πρωτοσέλιδο της Real News. Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση προστίθενται στις κατηγορίες της μητέρας της Ναταλίας οτι ο πατέρας Απόστολος προσηλυτίζει κορίτσια στο μοναστήρι για να τους πάρει την περιουσία.

  Ο γέροντας Απόστολος, ή «Τόλης» όπως αναφέρει η Real News, αποχώρησε πριν μερικούς μήνες από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο. Φαίνεται οτι τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας για τον μοναχό που ηγείται της μονής Μοίρες στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Τέσσερις γυναίκες κατηγορούν τον μοναχό Απόστολο οτι τις παρενόχλησε σεξουαλικά και μάλιστα μια δηλώνει οτι της ζήτησε να μείνει έγκυος μαζί του. Διαβάστε αναλυτικά της καταγγελίες για τον πνευματικό της Λιονάκη. Ίσως έτσι λύνεται και η απορία πώς ένας γέροντας μένει στο μοναστήρι με τόσες μοναχές που φαίνονται απολύτως αφοσιωμένες σ’ αυτόν. Προκάλεσε άλλωστε σοκ η αφοσίωση της Ναταλίας Λιονάκη στο μοναχό «Τόλη» στην παρέμβαση της στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Η Ναταλία Λιονάκη δεν δίστασε να εκθέσει την ίδια της την μητέρα προκειμένου να υπερασπιστεί τον πνευματικό της μέντορα, τον οποίο γνώρισε πριν μερικούς μόνο μήνες.

  http://www.inews.gr/85/natalia-lionaki-skandalo-sex-gia-pnevmatiko-toli.htm

  http://www.fimes.gr/2009/10/lionaki-pneumatikos-skandalo/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+fimesgr+(%CE%A6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82)

  • Ο/Η Έρεβος λέει:

   Καθυστερημένο, αλλά ψάξτε το.
   Η Λιονάκη νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπ. Νοσ/μείου Ηρακλείου.
   Ο ηγούμενος Απόστολος απομακρύνθηκε από τη Μονή, με πρωτοβουλία του μητροπ. Πέτρας Νεκτάριου για να ξεχαστεί η υπόθεση, και «ησυχάζει» στο ιερό ησυχαστήριο του αγ.Ανδρέα Φινοκαλιά. Οι μετακινήσεις του, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, (μάλλον επισκέπτεται τη μονή) γίνονται με mercedes και οδηγό που του έχει παραχωρήσει ο τοπικός μητροπολίτης.
   Μανούλα η εκκλησία μας στο κουκούλωμα. Έχει, βλέπετε, πείρα δυο χιλιετιών…

 4. Ο/Η tosiomorphy λέει:

  να αρχισω να λεω ανεκδοτα με παπαδες?

 5. Ο/Η espectador λέει:

  Νομιζω οτι στο αμερικανικο δικαιο αυτο το «υπερ εμαυτου κ.λ.π.» το αναφερουν ως «5η τροπολογια».

 6. Ο/Η Σάρων λέει:

  Οι Αιγινίτες έχουν αφιονιστεί με τον Άγιο. Δυστυχώς. Κυκλοφοράνε ιστορίες για δήθεν θαύματα και το μοναστήρι πλουτίζει. Αφορολόγητα.
  Ένας πονηρός καλόγερος που διώχτηκε από την έδρα του και για να ζήσει μάζεψε γύρω του γυναικούλες και έζησε μαζί τους σαν πασάς. Σταλήθεια μπορεί ένας άντρας να ζει μαζί με καλόγριες; Το επιτρέπουν οι κανονισμοί της Εκκλησίας;

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σάρων,
  ασφαλώς και απαγορεύεται η διανυκτέρευση-πολλώ μάλλον διαμονή ενός άντρα με καλόγριες.
  Πόσω μάλλον ενός άνδρα που είχε διωχθεί από την επισκοπή του ως ανήθικος. Πόσω μάλλον που η Εκκλησία του για πολλές δεκαετίες αρνιόταν ακόμη και μετά την Αγιοποίησή του να τον αποκαταστήσει. Οι φήμες για τα σκάνδαλά του ήταν ακόμα ζωντανές στην Αίυπτο. Ο ίδιος ο Θεόκλητος Αθηνών δεν του νομιμοποιούσε τη μονή, έτσι ώστε να μην μπορεί νομικά να αποδέχεται τις δωρεές των ηλίθιων.

  Το ερώτημα που γεννιέται είναι το εξής.
  Οι συναξαριστές του ομολογούν πως ο Νεκτάριος ήταν Μάγος βροχοποιός, θεραπευτής και Εξορκιστής.
  Πως τολμάει ένα κρατικό νοσοκομείο να φιλοξενεί μουσείο ενός απατεώνα Μάγου;
  Ας το κλείσουν οι γιατροί το Νοσοκομείο να θεραπεύει τον κόσμο ο Νεκτάριος που ούτε τον εαυτό του δεν μπόρεσε να θεραπεύσει από προστάτη.
  Σέβονται οι κύριοι του νοσοκομείου τον όρκο του Ιπποκράτη;
  Στην Ελλάδα ούτε το αυτονόητο δεν γίνεται αποδεκτό.

  Από τη ζωή του μάγου Νεκτάριου:

  http://www.agios-nektarios.gr/03/03_01_02.html

  «…Όταν αποβιβάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα, του είπαν τα περί του δαιμονισμένου νέου και εκείνος ζήτησε να τον πάνε κοντά του. Ο δαιμονισμένος εξακολουθούσε να φωνάζει: «Έρχεται ο δεσπότης. Έρχεται να σώσει τον τόπο. Θα φτιάξει εκκλησία, θα φτιάξει το πιο μεγάλο μοναστήρι».

  Ο Άγιος βλέποντας τον άρχισε να προσεύχεται και άγγιξε με την άκρη της αρχιερατικής του ράβδου, το στόμα του παιδιού λέγοντας: «Το πνεύμα του Πύθωνος, το πονηρόν και ακάθαρτον, σε επιτάσσω εν ονόματι του Χριστού του Εσταυρωμένου, να εξέλθεις από τον νέον τούτον».

  Και το θαύμα εγένετο… το δαιμονισμένο παιδί έγινε αμέσως καλά!

  Την επομένη ημέρα έγινε και δεύτερο θαύμα! Έχοντας μάθει οι κάτοικοι της Αίγινας για την λύτρωση του δαιμονισμένου παιδιού πήγαν πολλοί εξ αυτών να συναντήσουν τον Άγιο -καθώς εκείνος μετέβαινε στον τόπο της μονής- και να πάρουν την ευλογία του.

  Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και μια άρρωστη γυναίκα που πλησίασε τον Άγιο Νεκτάριο και λέγοντας: «Δεσπότη μου, άγιε γέροντα» φίλησε το ράσο του. Αμέσως, και με την ευλογία του Αγίου, η γυναίκα θεραπεύτηκε!

  Λίγο πριν επιβιβαστεί, λοιπόν, στο πλοίο για την επιστροφή στην Αθήνα, μια αντιπροσωπεία των κατοίκων τον πλησίασε και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί για το καλό όλου του νησιού, μιας και εδώ και τριάμισι χρόνια το νησί αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα ανομβρίας. Επειδή όμως έπρεπε να φύγει υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα επέστρεφε την επομένη Κυριακή.

  Και όντως έτσι έγινε. Ο Άγιος ήρθε ξανά στο νησί, την ημέρα που είπε, και τέλεσε Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι παρευρέθησαν στην Λειτουργία εκείνη. Μετά το πέρας της και με παραίνεση του Αγίου, γονάτισαν όλοι και προσευχήθηκαν στον Θεό να ρίξει βροχή στο ξεραμένο από την ανομβρία νησί τους. Το απόγευμα που ο Άγιος επιβιβάστηκε στο πλοίο για την επιστροφή, ήδη τα πρώτα σύννεφα είχαν μαζευτεί στον ουρανό και οι πρώτες βροντές άρχισαν να πέφτουν. Καθώς άφηνε το πλοίο πίσω του το λιμάνι, ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή!

  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αντιπροσωπεία του νησιού επισκέφθηκε τον Άγιο στην Ριζάρειο μετά από ημέρες για να τον παρακαλέσει να προσευχηθεί ώστε να σταματήσει η βροχή που έπεφτε συνεχώς! Τότε ο σοφός Άγιος Νεκτάριος τους απάντησε ότι ο Θεός θα ρίξει τόση βροχή όση ακριβώς έχει ανάγκη η γη τους.

 8. Ο/Η Nίκος Θ. λέει:

  Βρε Αλήτες παλιάνθρωποι πόσες μαλακίες πρέπει να πειτε δευτεριάτικα πρωινιάτικα. Πόσο κομπλεξικοί και ανώμαλοι άνθρωποι είστε να τα βάζετε με τον μεγαλύτερο άγιο μας που τα θαύματα του είναι ξακουσμένα σε όλον το κόσμο; Έρχονται στη νήσο από τα πέρατα της γης άρρωστοι και γίνονται καλά. Καθηγητές πανεπησημίου και γιατροί τον παραδέχονται. Ο ανακριτής του έπαθε καρκίνο, αποδειγμένα εσείς τι θα πάθετε ρε τομάρια; Άντε να σας διαβάσει ένας παπάς ρε κομπλεξαρισμένοι ψυχανώμαλοι.

 9. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,
  η περιγραφή που δίνετε σχετικά μέ τά θαύματα τού Νεκτάριου, δέν διαφέρει από τήν θαυματουργική δραστηριότητα τού πρώτου διδάξαντος καί δημιουργού τής χριστιανικής εκκλησίας, Ιησού. Απλά, μέχρι σήμερα, οί πιστοί οπαδοί του ρασοφόροι, συνεχίζουν τήν παράδοση τής μεγαλύτερης Σχολής απάτης, μαγείας, θαυματοποιϊας, που έχει κάνει τήν εμφάνηση της στήν ανθρώπινη ιστορία. Ελέχθει από κάποιον, πως όλοι αυτοί, κυρίως οί κληρικοί, όταν προσφεύγουν στήν επιστήμη, (στήν Ιατρική), γιά οποιαδήποτε θεραπεία, θά πρέπει νά υπογράφουν κάποια απλή δήλωση, πως προσφεύγουν στήν επιστήμη τής Ιατρικής, διότι σ’ αυτήν πιστεύουν, σ΄αυτήν ελπίζουν γιά θεραπεία, καί όχι στήν θρησκεία μέ τίς «θαυματουργές» εικόνες καί στήν εξ’ ουρανού θεϊκή παρέμβαση. Ομως, ο Πολιτισμός, ανέχεται καί τήν βλακεία, καί πάντα απλώνει ένα φιλάνθρωπο χέρι κατανόησης ισότιμα σέ όλους, καί ένα τέτοιο πράγμα δέν θά τό εφάρμοζε ποτέ, αλλά είναι στιγμές που νιώθει κανείς θυμό μέ ανθρώπους που ενώ εξυμνούν καί πιστεύουν στήν θαυματοποιϊα τής χριστιανικής θρησκείας, εν τούτοις, καταφεύγουν στόν επιστήμονα γιατρό, όταν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

 10. Ο/Η Λοξίας λέει:

  Γεια σου ρε Νίκο Θ. με τα ωραία σου!
  Τι θα ήθελες να πάθουμε εμείς για την αλήθεια που λέμε για τον άγιο σου τον καταδικασμένο για ανηθικότητα; να βγάλουμε το κακό σπυρί; να βγάλουμε την κόρυζα; να βγάλουμε τον σκασμό; το τελευταίο θα σε βόλευε ιδιαιτέρως ε;
  Αχ καημένο μου προβατάκι! ωραίο το κουτόχορτο που σε ταϊζουν, αλλά δεν κάνει για όσους γουστάρουν να είναι έξω από μαντριά. Εσύ κάτσε μέσα, μην βγαίνεις έξω διότι έχει λύκους και θα σε κάνουν μαμ.

 11. Απέναντι στην απίστευτη ιστορία που ακολουθεί, ο Νεκτάριος είναι πράγματι άγιος με τα όλα του.

  Δολοφόνησαν 150 κορίτσια για να τα στείλουν στον… παράδεισο

  Tετάρτη 26 Ιανουαρίου 1953
  Εισαγγελεύς: Είναι αίσχος δια την Ελλάδα το ότι υπάρχει Κερατέα!…
  ΜΑΡΤΥΣ: Υποχρέωσαν τον φυματικό γαμπρό μου να μασά την τροφή και να την δίνει στο 6ετές παιδάκι του για να του μεταδώσει την επάρατη αρρώστια.
  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΙΣ: Γιατί;
  ΜΑΡΤΥΣ: Γιατί τον έπεισαν ότι θα γινόταν το παιδί του διάβολος και θα έκαιγε το μοναστήρι.

  Όλα τα ντοκουμέντα των φρικιαστικών εγκλημάτων από:
  http://209.85.129.132/search?q=cache:WNz2df0jS-wJ:www.ysee.gr/index.php%3Ftype%3Darticle%26f%3D200501302+http://www.ysee.gr/index.php%3Ftype%3Darticle%26f%3D200501302&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

 12. Ο/Η Po λέει:

  Αλήθεια τώρα, πόσοι άξιζαν πραγματικά το χρίσμα του Αγίου κατά τα … κριτήρια της χριστιανοσύνης; Αν δεί κανείς το ημερολόγιο, το οποίο είναι φίσκα όσιους κι αγίους, φαίνεται σαν να υφίσταται μια διαρκής αγωνία αντικατάστασης των μικρών, καθημερινών θεών της αρχαιότητας, μια πανίσχυρη θέληση κάλυψης των «κενών» που άφησαν.

  Η ιδέα μου είναι;

  ….

 13. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Φίλοι μου,

  αν πάτε στο Αρεταίειο στον 2ο όροφο στον θάλαμο 2, θα δείτε να καίει καντηλάκι κάτω από την εικόνα του και πλήθος ανθρώπων να περνάει από εκεί καθημερινά αποτίοντας φόρο τιμής. 89 χρόνια μετά τον θάνατο του!!!
  Λέτε όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που περνούν 89 χρόνια τώρα κάθε μέρα, να είναι κάφροι;

  Αναρωτηθείτε λιγάκι…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Γιώργο,
   να προσθέσω κάτι ακόμη στην απάντηση του κ.Ροϊδη την οποία προσυπογράφω. Στην Κάαμπα, στη Μέκκα, προσκυνάνε κάθε χρόνο υπερχιλιαπλάσιοι από όσοι στου μάγου Νεκτάριου. Πάει να πει αυτό πως η πέτρα αυτή είναι πιό θαυματουργή από το μάγο σου;

 14. Ο/Η Po λέει:

  Γιώργος,
  όσο και να ψάξεις σε αυτό εδώ το μπλογκ δεν θα διαβάσεις πουθενά ότι αποκαλούμε αυτούς τους συνανθρώπους μας κάφρους, όμως το ότι αποτίουν φόρο τιμής σε έναν -κατά την εκκλησία- άγιο, η πράξη τους δεν τους αναγάγει αυτομάτως σε ιδιοφυΐες…..

 15. Ο/Η Θειά Αμερσούδα λέει:

  Μεγάλα θάματα Παναϊαμ ο Νεκτάρης. Μεγάλη η Χάρη τ. Μέχρι και τσι θάλασσες νίκαε. Τύφλα νάχ ου Ποσιδώνς και ούλα τα στοιχειά τσι θάλασσας.

  Τηράτ ουρέ τι λε ου Αβιμαλέχης

  Θαύματα Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
  Θαύμα 1ο

  Το θαύμα αυτό του Αγίου Νεκταρίου γίνεται γνωστό σε εμάς μέσω του μοναχού Αβιμέλεχ, βιογράφου του Αγίου. Η βιογραφία αυτή εκδόθηκε το 1921, στον Βόλο…

  …Ο Άγιος Νεκτάριος ζούσε εκείνο τον καιρό στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργαζόταν και παράλληλα σπούδαζε στο εκεί σχολείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου. Πλησίαζαν οι ημέρες των Χριστουγέννων και ο Άγιος αποφάσισε να μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να εορτάσει μαζί με την οικογένεια του.
  Όταν το ιστιοφόρο που τον μετέφερε, μαζί με άλλους επιβάτες, βρισκόταν στα ανοικτά της θάλασσας, έπιασε φοβερή τρικυμία. Εν μέσω θαλασσοταραχής, είδε ο Άγιος να σκίζεται το πανί του σκάφους και να πέφτει προς την θάλασσα. Άνθρωποι και πλοίο ήταν έτοιμα να χαθούν. Τότε ο Άγιος βγάζει την ζώνη του, την δένει στο πανί και κρατώντας το κάνει προσευχή λέγοντας: «Θεέ μου, σώσε με να σπουδάσω, να γίνω θεολόγος για ν’ αποστομώσω αυτούς που υβρίζουν το Θείο σου όνομα». Και το θαύμα έγινε. Το πλοίο έφτασε στο προορισμό του με όλους τους επιβάτες του σώους και αβλαβείς χάρη στην παρέμβαση και την προσευχή του Αγίου Νεκταρίου.
  Ο Θεός έσωσε τους επιβάτες και τον Άγιο, και εκείνος με την σειρά του κράτησε την υπόσχεση του, σπούδασε θεολογία και αποστόμωσε τους υβριστές του Θεού. Αυτό ήταν το πρώτο θαύμα του Αγίου, και το έκανε όταν ήταν σε ηλικία περίπου είκοσι ετών.

  από το
  http://www.agios-nektarios.gr/03/03_01_01.html

 16. Ο/Η Σεξολόγος λέει:

  ωραία, ο εισαγγελέας έπαθε καρκίνο, αμ ο Νεκτάριος που πέθανε από προστάτη;
  Μηπως τον τιμώρησε ο θεούλης γιατί έβαζε το πουλάκι του εκεί που δεν έπρεπε;
  λέω μήπως καλοί μου πιστοί που έχετε κόψει τον θεό στα μέτρα σας, να στέλνει αρώστιες στους εχθρούς σας.

 17. Ο/Η pikos λέει:

  Ποιο είναι το πρόβλημα; Ένας διακορευτής δεν μπορεί να είναι και άγιος; Αρκεί να έχει μετανοήσει. Η Ορθοδοξία μας, τιμά έναν άγιο που βίασε ένα κοριτσάκι, στη συνέχεια το σκότωσε αυτό και το αδελφάκι του για να μην υπάρχουν μάρτυρες και μετά … μετανόησε εκ βάθους καρδίας και θαυματούργησε.

 18. Ο/Η Nίκος Θ. λέει:

  Ελπίζω να με ακούσετε. Προσπάθησα να σας εξηγήσω πόσον αδικείτε τον Άγιο.
  Ήμουν κάποτε άθεος αλλά ο Άγιος Νεκτάριος με βοήθησε να βρω εργασία. Κατάλαβα τότε πόσα πράγματα έχανα με την αθεϊα μου.
  Στην Ορθοδοξία βρήκα την Ζωή.
  Ήμουν αυστηρός μαζί σας για να μετανοήσετε. Δεν ήθελα να σας βρίσω αλλά με προκαλέσατε.
  Ο Αγιος Νεκτάριος είναι Μέγας.
  Κοιτάξτε εδώ πόσα θαύματα. Πιστέψτε και θα σωθείτε
  Ο Άγιος να σας λυπηθεί γιατί έχετε μέσα σας δαιμόνια που σας ερεθίζουν.

  http://vaggelis-godknowseverything.blogspot.com/2007/05/blog-post_24.html

  Λίγα Χρόνια μετά τη κοίμησή του, στα 1939, φέρανε στο μαναστήρι ένα δαιμονισμένο. Τον πήγαν στον τάφο του Δεσπότη. Τότες δεν υπήρχε τα εκκλησάκι πάνω από τον τάφο. Κι ο τάφος ήτανε χαμηλός. Το πεύκο μόνο ήταν κοντά. Οι παπάδες λοιπόν μνημονεύανε το δαιμονισμένο και τόνε διαβάζανε πάνω στον τάφο. Τον κρατούσαν δεμένο με αλυσίδες δύο χωροφύλακες και δύο ναύτες. Δεν μπορούσανε να τον κάνουνε καλά. Τους συντάραζε. Χάλαγε ο κόσμος. Μια στιγμή λοιπόν, ο δαιμονισμένος άρχισε να φωνάζει τόσο δυνατά, που φοβηθήκαμε όλοι: «ʼΑγιε Νεκτάριε, μʼ έκαψες». Φώναζε το δαιμόνιο που ταλαιπωριόταν από τον ʼΑγιο. Σε λίγο, ο άνθρωπος έπεσε σα νεκρός. Αυτό ήταν. Θεραπεύτηκε! Σηκώθηκε και με δάκρυα στα μάτια προσκύνησε τον τάφο, λέγοντας και ξαναλέγοντας: «ʼΑγιε Νεκτάριε, μʼ έσωσες, σʼ ευχαριστώ»!

  * * *

  ʼΑλλη μια φορά, φέρανε μια κοπέλα δαιμονισμένη. Ούρλιαζε σαν το θεριό. ʼΟλοι όσοι ήμασταν γύρω-τριγύρω, φοβόμασταν. Το πρόσωπό της ήταν αγριωπό σαν αγρίμι. Την ώρα που βαγίνανε τα Άγια, έγινε καλά. Μέρεψε. Γαλήνεψε η μορφή της. Έγινε πεντάμορφη. Κλαίγαμε όλοι μας. Βάραγαν οι καμπάνες.

  * * *

  Κάποιος νέος διηγόταν:

  «Είμαι Πειραιώτης. Μόλις επέστρεψα από το αλβανικό μέτωπο. Κινδύνεψα. Δίπλα μου ακριβώςε, έπεσε μια οβίδα. ʼΑνοιξε ολόκληρο πηγάδι. Εκείνη τη στιγμή, έρχεται αστραπιαία ένας παπάς – που βρέθηκε; – και μου δίνει μια γερή σπρωξιά. Μ΄ έριξε στο χώμα, αντίθετα από την οβίδα. Γλίτωσα, κυριολεκτικά από θαύμα. Όταν γύρισα στο Πειραιά, άρχισα να ρωτώ γνωστούς παπάδες και να κοιτάζω φωτογραφίες ιερωμένων, για να βρω τον παπά μου μ΄έσωσε. Εκείνος, μόλις μ΄ έσπρωξε, εξαφανίστηκε. Ταραγμένος όπως ήμουν, ούτε που μου ʼ κοψε να τον αναζητήσω εκείνη τη στιγμή. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που μου δείξανε, ήταν και μια του Αγίου Νεκταρίου. Αυτός είναι! Φώναξα ανατριχιασμένος. Γι΄αυτό έρχομαι στο μοναστήρι. Ήθελα κι εγώ, κάτι να προσφέρω στο μοναστήρι του. Ρώτησα κι έμαθα ότι έσπασαν τα κεραμίδια τους και δεν είχαν χρήματα οι μοναχές να τα επισκευάσουν. Ανέλαβα εγώ. Θα τα κάνω καινούργια απ΄την αρχή. Γι΄αυτό πηγαίνω. Είναι η δεύτερη φορά. Όταν πρωτοπήγα, με υποδέχτηκαν οι μοναχές, δίχως να με γνωρίζουν. «Ήρθατε για τα κεραμίδια;» με ρώτησαν! Τα΄ χασα. Δεν είχα πει τίποτα σε κανένα. Βλέποντας την απορία μου, μου είπαν: « Ήρθε χτες βράδυ χαρούμενος ο Δεσπότης μας (σ.σ. ο Άγιος) και μας το είπε!…»».

 19. Ο/Η Eλληνορθόδοξος λέει:

  Η αλήθεια για τον Άγιο του Αιώνος μας.
  Ροιδολασκαράτοι δεν δύνασθε να την σβήσετε.
  Χωρίς θρησκεία χωρίς πατρίδα είστε ένας κιμάς για την Παγκοσμοιοποίηση.

  http://ellinorthodoxosxr.blogspot.com/2009/11/blog-post_09.html

  Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009
  ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ!

  Παραταύτα, ο Νεκτάριος διατηρούσε στα βάθη της καρδιάς του τον διάπυρο πόθο της ησυχίας και της ειρήνης του μοναχικού βίου.

  Επω­φελήθηκε έτσι από την επιθυμία πού εξέφρασαν ορισμένες πνευματικές θυγατέρες του, για να ιδρύσει ένα γυναικείο μοναστήρι στη νήσο Αίγινα (μεταξύ 1904 και 1907), όπου και αποσύρθηκε στα 1908, αφού πα­ραιτήθηκε από τη διεύθυνση της εκκλησιαστικής σχολής. Παρά τις ανα­ρίθμητες φροντίδες και δυσκολίες, ο άγιος μερίμνησε να οργανώσει μια κοινοβιακή αδελφότητα, πιστή στο πνεύμα των αγίων Πατέρων. Εδαπάνησε αφειδώς τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις στην ανέ­γερση κτηρίων, στην τέλεση των ιερών ακολουθιών και στην πνευμα­τική καθοδήγηση κάθε μαθήτριας του ξεχωριστά. Τον έβλεπες συχνά να εργάζεται στον κήπο, φορώντας ένα τριμμένο ράσο, ή να διορθώνει τα υποδήματα των μοναζουσών.

  Και όταν γινόταν άφαντος για ώρες πολλές, μάντευες ότι ήταν κλεισμένος στο κελλί του για να ανατείνει τον νου του προς τον Θεό, διά της νοεράς προσευχής. Παρ’ όλο πού εμάκρυνε από κάθε επαφή με τον κόσμο και είχε αυστηρώς ρυθμίσει τις επισκέψεις στο μοναστήρι, η φήμη των αρετών και χαρισμάτων, πού αξιώθηκε από τον Θεό, εξαπλώθηκε στην περιοχή και οι πιστοί έρχον­ταν προς αυτόν, ελκόμενοι όπως το μέταλλο από τον μαγνήτη.

  Άλλα θέματα από την πλούσια ύλη

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ»ΣΤΟΧΟΣ» – ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 – ΑΡ.Φ 420 (1218)

  ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

  ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΕΥΜΕΝΙΟΣ
  Μετελάμβανε απο το ίδιο δισκοπότηρο των ασθένων στο Λοιμωδών των Αγίων Αναργύρων. Δεν έπαθε όλα αυτα τα χρόνια όμως τίποτα απολύτως, έχαιρε αρίστης υγίειας. Διότι εκείνη την ώρα δεχόταν ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΘΕΟΥ

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

 20. Ο/Η Ρώσος Ευσεβής λέει:

  Έχω Πτυχίο, 2 Διπλώματα (Master), Διδακτορικό, ξέρω αρκετές ξένες γλώσσες αλλά ο Άγιος δεν με βοήθησε να βρω δουλειά… Αν κάνει αυτή τη δουλειά, να κλείσουμε και τον ΟΑΕΔ [με όλους τους τεμπέληδες που έχει και μας δουλεύουν ότι δουλεύουν].
  Πέρασα τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής μου μέσα στην εκκλησία (ως ψάλτης και μάλιστα διακεκριμένος) και ένα έχω να πω: ΜΑΚΡΥΑ ΚΙ ΑΛΑΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΟΜΑΓΑΖΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!
  Η βρομιά τους είναι απερίγραπτη: και επιβιώνουν επειδή έχουν και άλλους απίθανους για να πιστεύουν τις ηλιθιότητές τους…

 21. Το επεισόδιο έλαβε χώρα, πριν δεκαετία, σε τεχνική σχολή της πόλης των Σερρών. Παραμονές της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σε τμήμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, με μαθητές ηλικίας 30 – 50 ετών.
  Παπάς που προσήλθε απρόσκλητος (επί δυο δεκαετίες ούτως προσερχόμενος), έλεγε για κάποιον στρατιώτη του 40, που πολεμούσε στο αλβανικό μέτωπο, πως τον κτύπησε κατακούτελα βλήμα, το οποίο εξοστρακίστηκε, επειδή ήταν πολύ πιστός χριστιανός.
  Κάποιος μαθητής: πάτερ, εσύ είσαι πιστός;
  Παπάς: φυσικά παιδί μου, θέλει και ρώτημα!
  Μαθητής: δηλαδή πολύ πιστός;
  Παπάς; Ναι παιδί μου, πολύ πιστός.
  Μαθητής: τότε την επόμενη φορά που θα έρθεις, θα φέρω την καραμπίνα μου και θα σου ρίξω μια κατακούτελα, για να δούμε τι θα συμβεί.
  Αποτέλεσμα: ο παπάς, μετά από ανελλιπή εικοσαετή προσέλευση στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ξαναπάτησε το πόδι του σ’ αυτό.
  Και το λέω αυτό υπεύθυνα, διότι εργάζομαι ακόμη στο σχολείο που ανάφερα.

  Βλέπεις Νικόλαε Θ. ότι ο παπάς μπορεί να σώζει άλλους από τα βλήματα των οβίδων, αλλά τον λόγο του θεού ούτε από δέκα λέξεις αραδιασμένες με τη σωστή σειρά.

 22. Ο/Η Γιατρός Του Ικα λέει:

  «Ήμουν κάποτε άθεος αλλά ο Άγιος Νεκτάριος με βοήθησε να βρω εργασία. Κατάλαβα τότε πόσα πράγματα έχανα με την αθεϊα μου.»

  Άχαχαχαχαχά!

  Χαχαχαχαχαχα!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!

 23. Ο/Η Έρεβος λέει:

  Να σας πω μια προσωπική μου ιστορία που συνέβη πριν 40 χρόνια.
  20χρονος τότε, με είχε καλέσει ο μητροπολίτης της περιοχής μου (Κρήτη) για να μου εκφράσει τη συμπαράστασή του και να μου προσφέρει τη βοήθειά του, για τις διώξεις μου από τη χούντα. Ήταν ένας προοδευτικός ιεράρχης… Βέβαια, όσο προοδευτικός μπορεί να είναι ένας ιεράρχης. Την ώρα που βρισκόμουν στο γραφείο του τον επισκέφτηκε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος και του εξέφρασε την επιθυμία του να χτίσει μια εκκλησία με δικές του δαπάνες. «Τι εκκλησία;» τον ρωτά ο μητροπολίτης. «Να… θα ήθελα να χτίσω μια για τον Άγ. Νεκτάριο», απαντά ο ηλικιωμένος. Και τότε ήρθε η ατάκα του Μητροπολίτη: «Σαν πολύ εμπορικό άγιο δεν διάλεξες; Αφιέρωσε την εκκλησία σου σε οποιονδήποτε άλλο άγιο, εκτός του αγ. Νεκταρίου».
  Άλλες εποχές… άλλα ήθη…

 24. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Παρεμβαίνω σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση για να παρατηρήσω πως με τους θαυματουργούς άγιους συμβαίνει ότι και με τις καφετζούδες. Αυτές βλέπουν το μέλλον των άλλων αλλά ποτέ το δικό τους. Έτσι και οι άγιοι όπως ο Νεκταρίνης, θεραπεύουν δαιμονισένους, καρκινοπαθείς, τη ποδάγρα και τις αιμοροϊδες αλλά δεν μπορούν να θεραπεύσουν τον προστάτη τους.
  Έτσι είναι η ζωή.
  Διασκεδάστε τώρα μ θεραπεία καρκινοπαθή από το φάντασμα του Νεκταρίνη και αν ξέρετε κάποιον ασθενή να διακόψει αμέσως τη θεραπεία και να πάει στην Αίγινα.
  Αυτό δεν έκανε και ο Χριστόδουλος.
  Ούτε Φλώριδα ούτε τίποτα.
  Βουρ στην Αίγινα λοιπόν.

  http://www.kivotoshelp.gr/Pages/nektarios.htm

  Ό π. Νεκτάριος Βιτάλης, γνωστότατος στό Λαύριο γιά τήν δράση του καί γιά τήν συμπαράστασή του στόν φτωχό καί ξεγραμμένο κόσμο τής υποβαθμισμένης αυτής περιοχής, διηγείται τό παρακάτω περιστατικό όπως τού συνέβη, όταν ετοιμοθάνατος από καρκίνο, περίμενε απλώς τήν ώρα τού θανάτου του…

  Τά όσα ειπωθούν παρακάτω έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένως από τά δίκτυα Ενημέρωσης, καί είναι καταχωρημένα καί στό βιβλίο » ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ » — Αθήνα 1997, τού γνωστού συγγραφέα κ. Μανώλη Μελινού.

  Διηγείται ό π. Νεκτάριος Βιτάλης,

  — » Είχα προσβληθεί από σοβαρή μορφή καρκίνου. Τό στήθος μου ήταν μιά πληγή ανοικτή πού έτρεχε αδιάκοπα αίμα καί πύον. Από τούς πόνους έσκιζα τίς φανέλες μου. Κατάσταση τραγική, πήγαινα κατ΄ ευθείαν στόν θάνατο. Νά φαντασθείτε, είχα ετοιμάσει ακόμη καί τά σάβανά μου…

  Στίς 26 Μαρτίου 1980 τό πρωϊ, συζητώντας στό γραφείο μου στό υπόγειο τού Ναού, μαζί μέ τήν νεωκόρο Σοφία Μπούρδου καί τήν αγιογράφο Ελένη Κιτράκη άνοιξε ξαφνικά ή πόρτα καί μπήκε ένα άγνωστό μου γεροντάκι. Είχε τά γένια του κατάλευκα, κοντός καί μέ ελαφριά φαλάκρα. Ίδιος ακριβώς όπως ό Άγιος Νεκτάριος στίς φωτογραφίες πού βλέπουμε. Πήρε τρία κεριά χωρίς νά ρίξει χρήματα κι΄ άναψε μόνο τά δύο. Προσκύνησε όλες τίς εικόνες τού τέμπλου, προσπερνώντας τήν εικόνα τού Αγίου Νεκταρίου χωρίς νά τήν προσκυνήσει. Εμένα δέν μ΄ έβλεπε στό σημείο πού βρισκόμουνα. Είχα φοβερούς πόνους όταν τράβηξα τήν κουρτίνα τού γραφείου καί προχώρησα πρός τό μέρος του. Μπροστά στήν Ωραία Πύλη σταύρωσε τίς παλάμες του καί χωρίς νά κοιτάξει πουθενά, ρώτησε,

  –Ό γέροντας είν΄ εδώ;

  Ή νεωκόρος ξέροντας τήν αρρώστια μου θέλησε νά μέ » προστατεύσει «…

  –Όχι, όχι…είναι μέ γρίπη στό σπίτι του…

  –Δέν πειράζει. Εύχεσθε, καί καλή Ανάσταση, είπε εκείνος καί έφυγε.

  Ήρθε ή νεωκόρος τρέχοντας καί μού λέει,

  –πάτερ Νεκτάριε, ό γέροντας πού μόλις έφυγε έμοιαζε ίδιος μέ τόν Άγιο Νεκτάριο! Τά μάτια του πετούσαν φλόγες. Μού φαίνεται ότι ήταν ό Άγιος Νεκτάριος κι΄ ήλθε νά σάς βοηθήσει…

 25. Ο/Η e-Μοναχός λέει:

  Άθλιοι, άθεοι, αντίχριστοι, κομπλεξικοί, τσιράκια του Τσίριζα, λαμόγια, αχυράνθρωποι της Νέας Τάξεως, Σατανιστές, αιρεσιάρχες,
  κοιτάτε την λαμπρότητα του ναού του Αγίου μας και φρίττετε δαίμονες.
  Φθονείτε τον Άγιον δια του οποίου και των θαυμάτων του ομιλεί ο Κύριος Ημών.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  μαζεύτηκε τελικά με τη βοήθεια των φίλων μας μπόλικο υλικό για τον εξορκιστή Νεκτάριο και νομίζω πως πρέπει με πρώτη ευκαιρία να αφιερώσουμε στη Χάρη του κάποιο ποστ.
  Στο μεταξύ θυμήθηκα πως κάποια παλαιοημερολογίτισα ηγουμένη Μαγδαληνή κάπου στην Κοζάνη, ξεμπρόστιασε με κάποιο βιβλίο της τον Άγιο για τους δικούς της λόγους.
  Έτρεξε τότε ο ηγούμενος Φιλόθεος Ζερβάκος να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του, περιλούζοντας χριστιανικότατα την ηγουμένη με καλογερίστικες βρισιές.
  Απολαύστε τον:

  Click to access 3a3b004AgNektariosAK323.pdf

  ᾿Επὶ τῇ ἱερᾷ μνήμῃ τοῦ ῾Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως τοῦ ἐν Αἰγίνῃ (9η Νοεμβρίου)
  ῾Ο Γέρων Φιλόθεος Ζερβᾶκος
  ὑπερασπίζεται τὸν πνευματικό του Πατέρα
  ῞Αγιο Νεκτάριο Αἰγίνης*
  Βαρυσήμαντος ᾿Επιστολὴ ἱστορικῆς σημασίας
  Κατὰ τὸ σωτήριον ἔτος 1976, ὅταν εἶχαν παρέλθει ἤδη
  ἑπτὰ ἔτη ἀπὸ τῆς προσχωρήσεώς μας στὸ Πάτριο
  ῾Ημερολόγιο ἐξ αἰτίας τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (1969),
  ἀφιερώσαμε ἕνα ὁλόκληρο τεῦχος τοῦ περιοδικοῦ μας
  «῞Αγιος Κυπριανὸς» (ἀριθ. 87/Μάρτιος 1976, σελίδες
  97-102), προκειμένου νὰ ἀναιρέσουμε τὶς συκοφαντίες
  ἐναντίον τοῦ ῾Αγίου Νεκταρίου Αἰγίνης (1846-1920), οἱ
  ὁποῖες περιείχοντο σὲ ἕνα βλάσφημο βιβλίο.
  Τὸ πολυ-βλάσφημο ἐκεῖνο βιβλίο, τὸ ὁποῖο………………………………………………

  Πρὸ 40 περίπου ἡμερῶν μοὶ ἔφερον τὸ βλάσφημον βιβλίον τῆς ὑπερηφάνου,
  παράφρονος καὶ δαιμονοπλήκτου ῾Ηγουμένης Μαγδαληνῆς. ᾿Ελυπήθην καὶ
  ἠπόρουν πῶς γυνὴ καὶ μάλιστα Μοναχή, νὰ φθάσῃ εἰς τοιοῦτον σημεῖον νὰ
  ὑβρίζῃ καπηλικώτατα τὸν ῾Αγιώτερον τῶν ἀνθρώπων τῆς σημερινῆς γενεᾶς,
  τῆς μοιχαλίδος καὶ διεστραμμένης, μὲ ὕβρεις τὰς ὁποίας ἡ χειροτέρα καὶ
  πονηροτέρα γυνὴ θὰ ἐξεστόμιζε εἰς τὸν χειρότερον καὶ αἰσχρότερον κακοῦργον……………..῾Η ἡγουμένη Μαγδαληνή, διὰ τὴν ἄμετρον αὐτῆς ὑπερηφάνειαν, ἐγένετο οἰκητήριον
  τοῦ ἄρχοντος τοῦ σκότους Βεελζεβούλ…………………………………………….

  Καὶ ὡς παράφρων, εἰς τὴν τελευταίαν σελίδα τοῦ βλασφήμου καὶ
  δυσσεβεστάτου βιβλίου της, ἡ πάντολμος, παμμόχθηρος, ἀσεβεστάτη καὶ
  παγκάκιστος, ὡς μαινομένη καὶ δαιμονισμένη, ἀφοῦ ἐξήμεσε πᾶσαν ὕβριν κατὰ
  τοῦ ῾Αγίου Νεκταρίου, στρέφεται καὶ κατὰ τοῦ Παντοδυνάμου Θεοῦ, τοῦ Ποιητοῦ καὶ Δημιουργοῦ πάντων τῶν ὁρατῶν καὶ
  ἀοράτων, καὶ τοῦ λέγει: ῎Ακουε Οὐρανὲ καὶ ἐνωτίζου
  γῆ! ῞Οσοι δέχονται τὸν Νεκτάριον Κεφαλᾶν ὡς
  ῞Αγιον, νὰ ἔχουν τὴν κατάραν καὶ τὸ ἀνάθεμα τῶν
  προαναφερθέντων Πατέρων ὡς καὶ τῶν Πατέρων
  τῆς Ζης ῾Αγίας Οἰκουμενικῆς Συνόδου. ᾿Αμήν!!!

 27. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Ροίδη
  Με αφορμή τα σχόλια του Νίκου Θ., θα κάνω μια απόπειρα χρήσης της χριστιανικής «λογικής»:

  Α.
  -Πώς πέθανε ο υλιστής και κακεντρεχής ανακριτής;
  -Από καρκίνο…
  -ΧΑ! Τον τιμώρησε ο Θεός για την υπεροψία του! Και μετά σου λένε οτι δεν υπάρχει Θεός…

  Β.
  -Πώς πέθανε ο Άγιος Νεκτάριος;
  -Από καρκίνο του προστάτη.
  -Και ο πάνσοφος παππούλης Παΐσιος;
  -Από καρκίνο του παχέος εντέρου.
  -Είδες μωρέ, ο Θεός τους ήθελε κοντά του και τους πήρε μια ώρα αρχύτερα, σίγουρα θα βρίσκονται δίπλα του στον Παράδεισο…

  Γ. (Συμπέρασμα)
  Τώρα εγώ είμαι παράλογος ή το όλο κατασκεύασμα δεν είναι ούτε για τα μπάζα;

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ανορθόδοξε,
  πως πέθανε ο Χριστόδουλος;
  Με δυο καρκίνους από ηπατίτιδα C.

  Τι λέει ο δρ.Παϊσιος γι’αυτό;

  Η αμαρτία φέρνει τις συμφορές
  9 Ιουλίου, 2009 — VatopaidiFriend

  Οι ακρίδες, οι πόλεμοι, η ανομβρία, οι αρρώστιες είναι μάστιγα. Όχι ότι ο Θεός θέλει να παιδαγωγήση έτσι τον άνθρωπο, αλλά είναι συνέπεια της απομακρύνσεως του ανθρώπου από τον Θεό. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον Θεό. Έρχεται η οργή του Θεού, για να θυμηθή ο άνθρωπος τον Θεό και να ζητήση βοήθεια. Δεν είναι ότι ο Θεός τα κανονίζει έτσι και βγάζει μια διαταγή να έρθη κάποια συμφορά στον άνθρωπο, αλλά ο Θεός βλέπει μέχρι πού θα φθάση η κακία των ανθρώπων και ότι δεν θα αλλάξουν, και γι’ αυτό επιτρέπει να συμβή μια συμφορά, για να συνετισθούν.
  http://vatopaidi.wordpress.com/2009/07/09/%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/

 29. Ο/Η Ιωάννης λέει:

  Τους αγίους δεν τους φτιάχνουν οι άνθρωποι, τους φανερώνει ο Θεός. Η ανθρώπινη λογική είναι λίγη μπροστά στην εμπειρία της ζωής. Έχετε δικαίωμα να μην καταλαβαίνετε κάτι, νομίζω όμως ότι η ειρωνία είναι σημάδι τουλάχιστον ανασφάλειας. Πιστεύω στο Χριστό και προσπαθώ να είμαι συνειδητό μέλος της εκκλησίας. Έχω γνωρίσει το γέροντα Πορφύριο, το γέροντα Παϊσιο και άλλους σύγχρονους αγίους. Στους μαθητές μου στο σχολείο λέω ότι αν η εκκλησία μας είναι ζωντανή και είναι, υπάρχουν όλα αυτά τα χαρίσματα που αναφέρει και το Ευαγγέλιο.
  Αν θέλετε μπείτε στον κόπο να περιγράψετε το κόκκινο, το πράσινο ή όποιο άλλο χρώμα, σ΄έναν εκ γενετής τυφλό. Αν δεν μπορέσετε, σημαίνει ότι το χρώμα δεν υπάρχει ή ότι η εμπειρία είναι πληρέστερη της περιγραφικής λογικής;
  Ο χρόνος θα δείξει αν οι όποιες επιλογές μας είναι ειλικρινείς και βιώσιμες.
  Χριστός Ανέστη

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προστάτης των Γυμναστών (!!!!) ο άγιος,
  αν και με τόσες κατηγορίες για «ανηθικότητα», μάλλον του έπρεπε, με τα παπαδίστικα κριτήρια της ηθικής, η προστασία των Γυμνιστών.

  Στο παρακάτω άρθρο, άραγε η εξαίρετη αρθογράφος κα (ή δις;) Σουλτάνα Λουκά, έχει συγγένεια με τη γνωστή ευσεβή διανοούμενη (φιλόλογο) κυρία Ελένη Λουκά;
  Το ερώτημα τίθεται για ιστορικούς λόγους.

  http://www.orthodoxnet.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=152

  Εκκλησιαστική Ζωή
  Άγιος Νεκτάριος (1846-1921) – Προστάτης των Γυμναστών (Πνευματική και σωματική άσκηση)
  της Σουλτάνας Γ. Λουκά, δασκάλας

  Η περσινή ανακήρυξη του Αγ. Νεκταρίου, ύστερα από εισηγητική πρόταση επιτροπής Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, ως Προστάτη των Γυμναστών, μάς έδωσε την αφορμή να μελετήσουμε κατά πόσο είναι επίκαιρες οι σχετικές θέσεις του Αγίου σήμερα, ώστε να αναδειχθεί η συμβολή του.

  ……………………………………………

  • Ο/Η nick λέει:

   η κατασταση σας θελει ψυχιατρο ολοι εσεις που μιλατε τοσο βρωμικα για τον αγιο ειστε για το λεμπετ

 31. Παράθεμα: Υπατία « σακιδιο

 32. Παράθεμα: Διακορεύεις κι αγιάζεις! | Ασμοδαιος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.