Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [2]

Ο αδιαφανής τρόπος χρηματοδότησης του πατριαρχείου

(Διαβάστε, Μέρος 1ο: In Gold we trust)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στέκομαι λίγο στις ανταποδοτικές οικονομικές ενισχύσεις του πατριαρχείου από πλούσιους ομογενείς των ΗΠΑ και Δ.Ευρώπης στους οποίους μοιράζει αφειδώς γελοίους αραχνιασμένους βυζαντινούς τίτλους κολακεύοντας τη μωροφιλοδοξία τους. Άρχων Μέγας «Δεπουτάτος», «Χαρτοφύλαξ», «Πριμηκήριος» «Ιερομνήμων», «Υπομνηματογράφος» κλπ. Στη λίστα των ελληνορθόδοξων τιτλούχων της Μ.Βρεττανίας, υπάρχουν πέντε Λαιμοί και τέσσερεις Χατζηπατέρες. Ο κ.Θ.Τσάτσης που την δημοσίευσε (Ελευθεροτυπία-29-3-’04), παρατηρεί πως μια πτυχή του ζητήματος «είναι ένας τρόπος για να προσεγγίζονται οικονομικά ισχυροί….εκπρόσωποι…κοινωνικών ομάδων…που μπορούν να προσφέρουν….με τις ισχυρές προσβάσεις που διαθέτουν σε κάθε λογής εξουσία». Έτσι ο κ.Β. «Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, …μετέβη στον τόπο όπου βρίσκεται ο τάφος του αείμνηστου Γιάννη Λάτση…» («Βήμα», 6-5-’03). Το βρίσκω πολύ φυσικό αφού ο μακαρίτης ήξερε να χυδαιολογεί μπροστά σε πατριάρχες. Με τον παρά του φυσικά: «Λέγεται ότι, όταν το 88 επισκέφτηκε την Eλλάδα ο Πατριάρχης Δημήτριος, ο Λάτσης του διέθεσε το κότερό του για να μεταβεί στην Πάτμο, με τη φράση: «Eδώ που θα κοιμηθείς, πατριάρχη, έχει κοιμηθεί ο βασιλιάς Φαχτ και έχει ρίξει κάτι γαμήσια…..

Υποκρίνεται ο κ.Β. Ξέρει πως δεν θα τον ξεμπροστιάσει κανείς: «Η πίστη στο χρήμα επιφέρει δεινά«.

Η Ι. Φραγκούλη, έγραψε τη βιογραφία του τ. Αμερικής Σπυρίδωνα που απολύθηκε από τον πατριάρχη σαν ωρομίσθια καθαρίστρια (μην παρεξηγηθώ, υπολήπτομαι πολύ περισσότερο κάθε καθαρίστρια από έναν αρχιεπίσκοπο). Τον ίδιο πατριάρχη που δικαιώνει τον τ.Αττικής Παντελεήμονα όταν καταφεύγει στο πατριαρχείο για να κάνη έφεση με το πρόσχημα πως απομακρύνθηκε χωρίς δίκη, ακριβώς όπως και ο Σπυρίδων, εναντίον του οποίου μάλιστα δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία. Αντιγράφω: «…H επιταγή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον μεγιστάνα Aλεξ Σπανό, για την αγορά πατριαρχικής κατοικίας στην Πόλη, η οποία παραδόθηκε στον πατριάρχη στις αρχές Mαΐου από τον χρηματοκομιστή π. Kαρλούτσο, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Bαρθολομαίου να τελειώνει με το Σπυρίδωνα… Στις 2 Iουνίου, οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην αίθουσα των επισήμων της αεροπορικής εταιρείας «Xαβά Γιολαρί», ….Tο μέχρι τότε αγαπημένο παιδί του Φαναρίου διαπίστωσε μια φανερή εχθρότητα … ‘Οι φίλοι σου λένε ότι δεν τολμώ. Nα τους πεις ότι ο Bαρθολομαίος τολμά… Kαι μη νομίζεις ότι αυτό έχει να κάνει με χρήματα’ είπε ο πατριάρχης σιβυλλικά στο Σπυρίδωνα που έμεινε εμβρόντητος, ζητώντας κάποια εξήγηση χωρίς ποτέ να τη λάβει…».

Το «Ποντίκι» (30-12-2002), απορεί αφελώς γιατί ο κ.Β. έστειλε ευχαριστήρια γράμματα στην «υπερπολυτελή έκδοση με πανάκριβο χαρτί» του κ.Μουλατσιώτη, η οποία δημοσιεύει και «ένα κοσμικό δισέλιδο» με φωτογραφίες του εκδότη εν μέσω Τάκη Ζαχαράτου, Λαζόπουλου, Βόσσου, Τσαλίκη, Τριαντάφυλλου κλπ. Όμως ο ρόκερ κ.Μουλατσιώτης είναι γενναιόδωρος άνθρωπος και είναι διαχρονικά ισχυρή η αγανάκτηση της «Ελληνικής Νομαρχίας» για τον φιλοχρήματο τοποτηρητή του Σουλτάνου: «Ω εσύ μιαρά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως…είσαι γεμάτη από χρήματα, οπού καθημερινώς κλέπτεις από τους ταλαιπώρους Χριστιανούς…«.

Ενδεικτικά θα μπορούσε κανείς να επισημάνει και την άγνωστης σε εμένα έκβασης δικαστική διένεξη του επιχειρηματία κ.Βασιλάκη Φλωρίδη με τον πατριάρχη και Συνοδικούς για μια δωρεά του 3,3 εκατομμυρίων δολλαρίων προς τη Σχολή της Χάλκης που ο ενάγων θεώρησε πως έκανε φτερά και έγινε πολυτελής πατριαρχική βίλα στα Θεραπιά. Η υπόθεση ελάχιστα και ευκαιριακά προβλήθηκε στην ευσεβή Ελλάδα, στην «Εσπρέσσο» (23.2.2005- φωτ.) και στην «Ελευθεροτυπία» που προηγήθηκε-27/05/2004) αλλά πήρε διαστάσεις «στον τουρκικό και στον ξενόγλωσσο Τύπο«, – http://yenisafak.com.tr/arsiv/2004/ekim/05/g07.html – αλλά «ο πατριάρχης Β. τηρεί ενδεικτική σιγή» («Νέοι Ανθρωποι»-17-5-2002). Μητροπολίτης, καταδικάστηκε σε κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων ύψους 870.000 $, για κατάχρηση μέρους της δωρεάς. Αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσόν, για να του επιστραφεί η βαρύτιμη οικοσκευή του και 8 πίνακες που του κατασχέθηκαν παρουσία αστυνομικών. Με την σειρά του μήνυσε τον επιχειρηματία, ζητώντας επιστροφή των χρημάτων του και επί πλέον αποζημίωση για την ηθική ζημιά που υπέστη. Η ομογενειακή εφημερίδα «Κωνσταντινούπολις», έθεσε το ερώτημα που βρήκε ο ιεράρχης τα περίπου 700 εκατομμύρια δραχμές, για να αγοράσει τέτοια οικοσκευή και να πληρώσει ξανά για να την πάρει πίσω. Η ίδια κατηγορεί τον πατριάρχη και τους αρχιερείς του πως ξεχνούν «την ηθικά απαράβατη ιερατική αποστολή τους». Aν η τουρκική Δικαιοσύνη έχει δικαιώσει στο μεταξύ τον πατριάρχη και κάποιους μητροπολίτες, δεν είμαι σε θέση να το ξέρω αφού ο ελληνικός Τύπος τηρεί γενικά μυστικοπαθή σιωπή.

Με τέτοιες οικονομικές περιπέτειες είναι φυσικό ο Λεβιάθαν Πατριαρχείο να διψά για ζεστό χρήμα. Οι «πλατινένιοι» χορηγοί (υπάρχουν και χρυσοί και βεβαίως και απλοί) της Μητρόπολης Ατλάντα πληρώνουν 75.000 $ για να εξασφαλίσουν VIP εισιτήρια για prive δεξίωση, φωτογραφία με τον κ. Β. και ακρόαση με 4 συγγενείς τους. Αυτά κατά την επίσκεψή του τον Γενάρη του 2005 με προφανή σκοπό να τσεπώσει δολλάρια. Ο χορηγός θα εξασφασλίσει και προνομιακή μεταχείριση στο τουρνουά γκολφ, στο μπάρμπεκιου με χορό («glendi») και στην συναυλία Φραγκούλη. Το πανέξυπνο «Ποντίκι» (25.12.’05) που καταγγέλλει την «απίστευτη ιστορία εκμετάλλευσης του πατριάρχη», χάνει εντελώς την oξύνοιά του (συμβαίνει σχεδόν πάντα με τους προοδευτικούς όταν καταπιάνονται με τον κ.Β.) και αναρωτιέται αφελώς αν «είναι ενήμεροι» ο κ.Β. και ο αρχιεπίσκοπος των Ωκεανών Δημήτριος. Το «Έθνος» (10.1.’06), προχωρεί ένα βήμα μπροστά και ανακαλύπτει: «Tην έντονη δυσφορία των παραγόντων του Oικουμενικού Πατριαρχείου προκάλεσε η κατάρτιση τιμοκαταλόγου εκ μέρους της ελληνικής κοινότητας στη Φλόριντα για την υποδοχή του κ. Bαρθολομαίου. O τιμοκατάλογος, ο οποίος διακινήθηκε για την οικονομική ενίσχυση του Oικουμενικού Πατριαρχείου, κοστολογούσε το χειροφίλημα του κ. Bαρθολομαίου 200$, τη φωτογράφηση μαζί του 300 $,….». Πως, που και πότε εκδηλώθηκε αυτή η δυσαρέσκεια, ποιός γαλούχησε την κοινότητα σ’αυτήν την νοοτροπία, ποιός της έδωσε το δικαίωμα να ενεργεί έτσι και τέλος τι μέτρα πήρε ο κ. Β. και γιατί δεν επέστρεψε τα λεφτά στους μεγαλομανείς νεόπλουτους ιδιοκτήτες τους, είναι λεπτομέρειες που δεν απασχόλησαν το δημοσίευμα. Τις κεντροαριστερές φαντασιώσεις για τον έντιμο πατριάρχη που απλώς προεδρεύει, δεν συμμερίζεται ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός Πέτρος Μαρούδας, που με άρθρο του στην “National Herald”, δεν αναγνωρίζει στον κ.Β. το ελαφρυντικό της βλακείας αλλά θέτει το καίριο ερώτημα στο οποίο και απαντά: «Βρέθηκε έστω κι ένας κληρικός στην Ατλάντα, στη Ν.Υόρκη ή στην Κωνσταντινούπλη να διαμαρτυρηθεί…..; Προφανώς κανείς». Την αριστερή ομερτά που προστατεύει τον κ. Β. σπάει η «ΝΕΜΕCIC» της γνωστής φωνακλούς «κομμουνίστριας» αθεράπευτης θαυμάστριας του Χριστόδουλου και αναδημοσιεύει τον ίδιο μήνα το άρθρο βάζοντας και δικό του εμπρηστικό τίτλο : «Το ‘ιερόν’ τιμολόγιον ή πόσο πωλείται η θεία λειτουργία».

Χαρακτηριστική περίπτωση που αγκαλιάστηκε από τον πατριάρχη, είναι αυτή με πρωταγωνιστές τους Παΐσιο και Βικέντιο παλαιοημερολογίτες δεσποτάδες που στήσανε επιχείρηση με το ξόανο της Χρυσοβαλάντου στη Ν.Υόρκη που έκλαιγε στον Πόλεμο του Κόλπου με τεράστια οικονομική απόδοση. Ο κ.Βαρθολομαίος δεν μπορούσε να χάσει τέτοιο κελεπούρι και ας τους κατηγορούσε πριν η Αρχιεπισκοπή του για αγύρτες, υπαινισσόμενη πως η κλοπή όπως και τα δάκρυα ήταν σκηνοθετημένα. Ο Βικέντιος, είπε πως η Αρχιεπισκοπή τους ζήλευε. Οι “N.York Times (ALESSANDRA STANLEY-January 1, 1992), ασχολήθηκαν με το θέμα:

Σημειωτέον πως οι δυο επίσκοποι (ο Βικέντιος δεν είχε ούτε πανεπιστημιακό πτυχίο!) για να ενταχθούν στο πατριαρχείο με τους τίτλους των Απαμείας και Τυάνων, πέρα από κάθε κανονική τάξη ξαναχειροτονήθηκαν μέσα σε 7 ημέρες διάκονοι, ιερείς και επίσκοποι παρ’όλο που είχαν ήδη χειροτονηθεί από τη ρωσική Εκκλησία της Υπερορίας! – http://users.ira.sch.gr/markmarkou/1998/new1998.htmhttp://orthodoxia.forumup.gr/about903-orthodoxia.html

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η ιεροσύνη τους ήταν άκυρη γιατί τότε δεν επαναλήφθηκαν και τα μυστήρια (βαπτίσεις, γάμοι κλπ) που είχαν ήδη τελέσει;

Στο μεταξύ ομογενειακή ιστοσελίδα αναμεταδίδει:
«Αρχισαν πάλι τα »θαύματα» με εικόνες που…δακρύζουν: Σύμφωνα μ’ επίσημη ανακοίνωση, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επισκέφθηκε στις 23 Ιουνίου 2008 τον Ναό του Απ.Παύλου … από τα μάτια του Αγίου φαίνεται να έχει εκκριθή υγρό το οποίο είναι ελαφρώς ευώδες». ……..Τουλαχιστον ο αγαθος π. Παπαδεας ξεπληρωσε το χρεος της εκκλησιας στην τραπεζα…. Δύο νέα σκάνδαλα …’Ελληνας παπάς συνελήφθηκε από αστυνομικίνα που παρίστανε την πόρνη, στην Βοστώνη… ‘Ενας ακόμα ‘Ελληνας παπάς ….εκδιώχτηκε από την σύζυγό του, επειδή τον έκανε »τσακωτό» με τον φίλο του, μουσικό από την Ελλάδα. ….
»Τρώει καλά» ο Βαρθολομαίος: Κυριακή 22 Ιουνίου 2008, εορτή μητροπολίτη Τυάνων, στην Μονή Χρυσοβαλάντου», … ‘Οτι είχαμε και δεν είχαμε, τα παραδώσαμε στο οικουμενικό Πατριαρχείο
», δήλωσε ο μητροπολίτης (περίπου 8 εκατ. δολ.)».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
με θέμα: Πατριαρχική προστασία παιδεραστιών

«

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

22 Responses to Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [2]

 1. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΕΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ

  http://www.athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=176&mode=&order=0&thold=0

 2. Ο/Η Πολίτης λέει:

  Το πατριαρχείο συντηρεί αυλή από άχρηστους δεσποτάδες χωρίς λαό. Χαραμοφάηδες.
  Εμείς τους πληρώνουμε.

 3. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Τώ όντι ο Πατριάρχης εν πλήρη τελών συμπαιγνία, με τό πρόσχημα πως ο Αττικής Παντελεήμων δεν εδικάσθη κανονικώς έκανε δεκτάς τας εφέσεις του, εν ή στιγμή ο ίδιος απολύει ως ορθώς μαρτυρείτε Αρχιερείς άνευ δίκης ή αιτιολογίας.
  Δήλον εστί πώς εκ του πονηρού δεν εδικάσθη ουδέποτε κανονικώς δια να δικαιωθεί εις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και διότι θα προέβαινε άν εσύρετο εις την δικαστικήν αίθουσαν εις αποκαλύψεις ώς απειλούσε.
  Ιδετε:

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=545
  Πάντως κύκλοι του Οικουμενικού Θρόνου υπενθυμίζουν πως ο κ. Παντελεήμονας «δεν δικάσθηκε, για τις όποιες κατηγορίες τον βαρύνουν, από εκκλησιαστικό δικαστήριο» και επισημαίνουν πως για εκκλησιαστικά ζητήματα «οι Ιεροί Κανόνες υπερισχύουν των κανόνων οποιασδήποτε κοσμικής εξουσίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιβάλλονται πνευματικές ποινές βάσει κοσμικών διατάξεων και αποφάσεων».

  «Όταν την προηγούμενη φορά, ο κ. Παντελεήμονας έκανε έκκλητο προσφυγή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζητήθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος να τον δικάσει σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ιερών Κανόνων και αν μετά ταύτα κρινόταν απαραίτητο θα εξέταζε το αίτημα του. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν δικάσθηκε από Εκκλησιαστικό Δικαστήριο και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν λόγοι μεταβολής της αρχικής θέσης του Οικουμενικού Θρόνου. Δηλαδή δεν μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να ασχοληθεί με μια υπόθεση που δεν έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όπως επίσης δεν μπορεί ένας άνθρωπος να καταδικασθεί αν δεν δικασθεί» υποστηρίζει, μιλώντας στο Amen.gr, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 4. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε, ο πατριάρχης μοιράζει, πιό σωστά πουλάει, μεσαιωνικούς τίτλους πλουτίνδην σε κάθε λεφτά. Ενισχύει τη ματαιοδοξία ανθρώπων που πλούτισαν αντί να διδάσκει ταπεινοφροσύνη και σεμνότητα. Πληρώνω, ευεργετώ τον πατριάρχη και ως αντάλλαγμα παίρνω τίτλο.
  Μη γνώτω η δεξιά σου τι ποιεί η Αριστερά σου.

  Ακτουάριος, Μέγας Ευεργέτης, Μέγας Λογοθέτης, Πρωτοψάλτης, Δεπουτάτος, Δικαιοφύλαξ, Υπομνηματογράφος, Μέγας Χαρτοφύλαξ, Σκευοφύλαξ, Ορφανοτρόφος, Καστρίνσιος, Χαρτουλάριος, Πρωτέκδικος, Διερμηνεύς, Νοτάριος, Λαοσυνάκτης, Μέγας Ρεφερενδάριος, Μέγας Ιερομνήμων.

  Είναι μερικοί από τους τίτλους που φέρουν οι σύγχρονοι άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα οφίκια, όπως λέγονταν παλιότερα. Και από τον κατάλογο των ονομάτων, που δημοσιεύεται στην Εκδοση της Αδελφότητας των Οφικιάλιων του 2000, εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι δεν είναι καθόλου τυχαία τα πρόσωπα που διαθέτουν τίτλους αρχόντων.

  Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αποδώσει τίτλους, αφού το Πατριαρχείο διαθέτει τα «αποκλειστικά δικαιώματα», κάτι σαν copyright.

  Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος -για την ώρα- μοιράζει παράσημα. Το σημαντικότερο όλων είναι ο Σταυρός του Αποστόλου Παύλου.

  Κάθε οφίκιο έχει τη δική του μικρή ιστορία που ξεκινά από το Βυζάντιο ή και από την προχριστιανική εποχή. Στη σύγχρονη μορφή τους τα οφίκια ξεπερνούν τα 45.
  (…..)
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.03.2004,id=35372772

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 29/03/2004

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ΑΘΕΑΤΗ πλευρά της διαμάχης μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου

  Ο κρυφός πόλεμος για τα οφίκια

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Η εκκλησιαστική διαμάχη μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου για κάποιους βαίνει προς εκτόνωση και για κάποιους άλλους κατά κρημνών. Ο τρόπος που θα λήξει το θέμα εξαρτάται από το αν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα αποδεχτεί να εφαρμόσει την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928 στο σύνολό της.

  Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αποδώσει τίτλους αφού το Πατριαρχείο διαθέτει τα «αποκλειστικά δικαιώματα». Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος -για την ώρα- μοιράζει παράσημα
  Χωρίς ερμηνείες και προσπάθειες ενσωμάτωσης των μητροπόλεων των λεγόμενων Νέων Χωρών στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος. Η διαμεσολάβηση του έμπιστου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, πρωτοσύγκελου Θωμά Συνοδινού, που φέρει και τον τίτλο του πρωτοπρεσβύτερου του οικουμενικού θρόνου το τελευταίο διάστημα, έπαιξε τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια να εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό η εκκλησιαστική κόντρα.

  Οι λόγοι της κρίσης είναι γνωστοί και αφορούν κυρίως την εφαρμογή της Πράξης του 1928. Ενας από τους Ορους (ο Ε’) της Πράξης περιγράφει τον τρόπο εκλογής των μητροπολιτών στις λεγόμενες Νέες Χώρες. Πέρα από τον Ε’ Ορο, που ήταν η αφορμή για να βρεθούν αντιμέτωποι Βαρθολομαίος και Χριστόδουλος, υπάρχουν κάποιες πτυχές των διαφορών που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

  Μία από αυτές, ιδιαίτερα σημαντική, αφορά την προσέγγιση ισχυρών παραγόντων με την απόδοση οφικίων. Τα τιμητικά αξιώματα είναι ένας τρόπος για να προσεγγίζονται οικονομικά ισχυροί, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και άλλων κοινωνικών ομάδων και φορέων εξουσίας που μπορούν να προσφέρουν οικονομικά, με τις γνώσεις τους αλλά και με τις ισχυρές προσβάσεις που διαθέτουν σε κάθε λογής εξουσία. Είναι όμως και ο μοναδικός τρόπος για να τιμηθούν κάποιοι άνθρωποι που βοήθησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα.

  Η κόντρα για τα οφίκια προέκυψε τον Απρίλιο του 2001 όταν μια ομάδα αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος πήγαν στο Φανάρι για να διαπραγματευτούν ανάμεσα στ’ άλλα τη «μνημόνευση» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στις μητροπόλεις της βόρειας Ελλάδας (Νέες Χώρες). Οι ιεράρχες υπέβαλαν στους μητροπολίτες του θρόνου δύο αιτήματα που προκάλεσαν δικαιολογημένα οργή.

  Το πρώτο που ζήτησαν ήταν να μην κάνει το Φανάρι χειροθεσίες αρχόντων που είναι από την Ελλάδα. Δηλαδή, να μην αποδίδει οφίκια (σ.σ. τιμητικά αξιώματα) σε Ελληνες πολίτες. Το δεύτερο που ζήτησαν ήταν να μην προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης βιβλία που εκδίδονται στην Ελλάδα. Και για τα δύο αιτήματά τους είπαν ότι είχαν ως στόχο να προστατέψουν τον θεσμό του Φαναρίου από πρόσωπα που δεν τους αρμόζει να γίνονται άρχοντες και να φέρουν τιμητικούς τίτλους του Πατριαρχείου. Η απάντηση και στα δύο αιτήματα ήταν στο ύφος «δεν επιθυμούμε προστασία, μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας». Οι ιεράρχες που πήγαν στο Φανάρι ήθελαν να εξασφαλίσουν εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας την απόδοση οφικίων από την Ιερά Σύνοδο που εδρεύει στην Αθήνα. Ο στόχος, σαφής. Πιο κοντά στην εξουσία, πιο κοντά σ’ εκείνους που κατέχουν χρήμα και γνώσεις.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 29/03/2004

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.03.2004

 6. Ο/Η Μέγας Δεπουτανάτος λέει:

  πηγή:
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2327&Itemid=2
  Ο Σάκης Ρουβάς στον Οικουμενικό Πατριάρχη

  Ο Παναγιότατος υποδέχθηκε εγκάρδια τον Έλληνα τραγουδιστή και μάλιστα τον προσφώνησε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ευχόμενος καλή επιτυχία στον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και να χαίρεται την κόρη που απέκτησε πρόσφατα.

  Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθύμισε στους πιστούς που είχαν προσέλθει στη λειτουργία, πως ο Σάκης Ρουβάς ήταν ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που τον επισκέφθηκε πριν τον διαγωνισμό της Eurovision, το 2004, και πως το καλό του παράδειγμα ακολούθησαν έκτοτε κι άλλοι.

  Στην ιδιαίτερα συνάντηση που είχαν, ο Σάκης Ρουβάς ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προσευχηθεί για αυτόν και ο Παναγιότατος του απάντησε χαμογελαστός : «Αμφιβάλλεις»;

  Το κλίμα ήταν συγκινισιακά φορτισμένο, με τον Σάκη Ρουβά να παρακολουθεί ευλαβικά ολόκληρη την λειτουργία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να του σημειώνει αργότερα ότι παρατήρησε την αφοσίωσή του Έλληνα τραγουδιστή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

  Το όνομα της κόρης με τη…συνδρομή του Οικουμενικού Πατριάρχη

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ρώτησε τον Σάκη Ρουβά ποιό όνομα θα δώσει στην κόρη του και ο δημοφιλής τραγουδιστής απάντησε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα και πως θα ήθελε τη βοήθειά του σε αυτό. Ο Παναγιότατος, κάλεσε τον δημοφιλή τραγουδιστή να τελέσει το μυστήριο στον Πατριαρχείο.

  Κλείνοντας τη συνάντησή τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον Σάκη Ρουβά και τον ευχαρίστησε και για την επίσκεψη που έκανε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

  Μάλιστα, παρουσιάστηκε αρκετά ενημερωμένος για την Eurovision, ενώ ρώτησε τον Σάκη Ρουβά, αν πρόκειται να επισκεφθεί τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κύριλλο. Βγαίνοντας από τη λειτουργία ο Σάκης Ρουβάς υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του, που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

  Το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη:

  Ένα αντίγραφο από το 1904 της Καινής Διαθήκης με ιδιόχειρη αφιέρωση, ήταν το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Σάκη Ρουβά. Ο τραγουδιστής φανερά συγκινημένος έλαβε το δώρο του Παναγιότατου και του προσέφερε ένα καλαθόσχημο αγγείο από τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.

 7. Ο/Η Μέγας Δεπουτανάτος λέει:

  Ο πατριάρχις και ο Σάκις
  Βίδεο

  Sakis Rouvas meets His Holiness Patriarch Bartholomew in Constantinople- Eurovision 2009 promo tour

 8. Ο/Η bionick λέει:

  Να σας πω την αλήθεια θεωρώ πολύ πιο σοβαρό , τη σιωπή του πατριάρχη για το Βατοπέδι , παρά το μοίρασμα οφφικίων σε πλούσιους είτε για χρήματα είτε για διασυνδέσεις .

  Προτιμώ να χρηματοδοτείται από μωροφιλόδοξους επιχειρηματίες παρά από τους φόρους του ελληνικού λαού . Βέβαια το ξέρω ότι οι οφφικιούχοι δεν υποκαθιστούν τη χρηματοδότηση του «ποιμνίου» αλλά και αυτό κάτι είναι .

  Πάντως πρέπει ν’ αναγνωρίζουμε σπουδαίες διπλωματικές ικανότητες στον Βαρθολομαίο . Το οικολογικό προφίλ , αν και αναγνωρίζω ότι είναι λεζάντα , δεν πρέπει να το καταδικάζουμε, το αντίθετο μάλιστα . Ας ακούγονται τέτοιες απόψεις κι ας είναι αποσπασματικές και με εξαιρέσεις ( λίμνη Βιστωνίδα ). Θα προτιμούσατε να μην λεγόντουσαν καθόλου ; Άλλωστε για πολιτικό μιλάμε ουσιαστικά , όχι για ακτιβιστή 😛

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   bionick,
   δεν αντιλέγω. Η χρηματοδότηση του πατριάρχη από μεγιστάνες που αγοράζουν από το μαγαζί του βυζαντινούς τίτλους δεν μας αφορά. Αφορά όμως τους πιστούς που διαβάζουν το μπλογκ του κου Ροϊδη και που ξέχωρα από τους άθεους, είναι πολλές εκατοντάδες σε διαβεβαιώνω. Θέλω να τους δείξω πόση λίγη σχέση έχει ο πατριάρχης με τη θρησκεία τους. Αντί να διδάσκει την ταπεινότητα, υποδαυλίζει την ματαιοδοξία, τη μωροφιλοδοξία, τη γκλαμουριά.
   Εμπορεύεται τον οίκο του πατρός του.
   Από αυτή τη σκοπιά το είδα. Δεν τα λέμε εδώ ευτυχώς μόνο μεταξύ μας.
   Ύστερα υπάρχει και το θέμα της αδιαφανούς κρατικής χρηματοδότησης στην οποία έχει διαπρέψει ο ΓΑΠ.
   Στην ουσία όχι μόνο τα κορόϊδα οι πιστοί αλλά και όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε τη ντόλτσε βίτα του πατριάρχη και των επισκόπων του, τα μπιζού τους, τα μέγαρά τους, τα ταξίδια τους, τις απερίγραπτες ερωτοδουλειές πολλών από δαύτους.
   Ο φίλος Σταύρος Βασδέκης είχε την καλωσύνη να μας γράψει:

   ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΕΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ

   http://www.athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=176&mode=&order=0&thold=0

   Όσο για την υποκριτική οικωλογική διάσταση του πατριαρχικού θεάτρου, γιατί να μην γελάσουμε μαζί της και γιατί να μην αναδείξουμε την υποκρισία της που ευτελίζει την οικολογική ιδέα;
   Ή μήπως αμφιβάλλεις πως ο ΓΑΠ που τόσο γενναιόδωρα χρηματοδοτούσε διάφορες απίθανες Μη κυβερνητικές οργανώσεις, δεν θα ενισχύει και τις οικωλοκρουαζιέρες Βαρθολομαίου;
   Με τα λεφτά μας η Εκκλησία οργανώνει πράσινη μασκαράτα.

 9. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Α ρε δυστυχια, με αυτή τη σαχλαμαρολογία δεν προετοιμάζεται απάντηση στα ρεζιλίκια περί Ιωσήφ!!!!! Δικαιολογία γιατί απόκρυψες τα έγγραφα χρειάζεσαι και εσύ και ο μπαξεμπάνη και όχι αερολογίες για να δικαιολογηθείς! Αυτός που γράφει ψέματα έχει τη ρετσινιά για πάντα, οπότες τα λοιπά και οι προετοιμασίες περιτεύουν. Τώρα που είσαι μπαρμπαλήθειας χρειάζεσαι λόγο γιατί αναμάσησες παραμύθια και γιατί κρύφτηκαν τόσα χαρτιά.
  Αλλά από τον τίτλο που βάνεις φαίνεται ότι τις νιώσατε γερές τις φάπες για τα παραμύθια περί ιωσήφ και για τον μ@μ@κα τον τραμπούκο κορνάρο!!!!

 10. Ο/Η Po λέει:

  Tsakalias έφα:
  τον μ@μ@κα τον τραμπούκο κορνάρο

 11. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα λέει:

  http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_553.html

  O Ρουβάς και ο πατριάρχης

 12. Παράθεμα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [3] « Ροΐδη Εμμονές

 13. Παράθεμα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [4] « Ροΐδη Εμμονές

 14. Παράθεμα: Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία(13β): Ξυλολατρεία « Ροΐδη Εμμονές

 15. Ο/Η Ellinas USA λέει:

  Bartholomaios gia sou me tous mitropolites sou

  Read this about the two metropolitans of Chrysovalantou.

  Child abuse

  http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9519:2010-10-28-21-29-40&catid=20:editorial&Itemid=146

  Όλα όσα τα προσεχή 24ωρα θα αποκαλυφθούν, και θα είναι πολλά… με στοιχεία και ντοκουμέντα-και ξέρετε ότι όταν εδώ γράφουμε ντοκουμέντα, το εννοούμε- και τότε με τις εξελίξεις, να αλληλοδιαδέχονται τις μεγάλες ανατροπές, κινδυνεύουν να οδηγήσουν τουλάχιστον τον ένα από τους ανώτερους κληρικούς ενώπιον των αμερικανικών αρχών!
  Αν και εφόσον αληθεύουν και δεν πρόκειται για μια καλοστημένη πλεκτάνη… εις βάρος ενός άγιου ανθρώπου που απλά δοκιμάζεται…θα δείξει η συνέχεια των αποκαλύψεων…

  Εξ αρχής και πριν προχωρήσουμε σε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες των όσων θα ακούσετε και θα διαβάσετε να τονίσουμε στο βαθμό που είχαμε την δυνατότητα να το διασταυρώσουμε όλα όσα καταγγέλλονται, τα γνωρίζει εδώ και ένα χρόνο ο Επισκοπος Απαμείας Βικέντιος! Προσπάθησε να πείσει τον καταγγέλοντα να κάνει ενυπόγραφη και με public notary καταγγελία, αλλά ο ένας εκ των καταγγελλόντων προτίμησε να πάει στις Αρχές. Αστυνομία και FBI σύμφωνα με όσα μας λέει… ο ένας εκ των καταγγελόντων Κ.Β επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα 114 στην Αστόρια της ΝΥ και επί πέντε ώρες κατέθετε γεγονότα. Έδωσε ονόματα και στοιχεία και οι έρευνες κινούνται με άκρα μυστικότητα.
  Η ιστορία που θα ακολουθήσει, καθώς και οι συνεχείς αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες αν και ήδη άρχισαν οι πιέσεις να μην αποκαλυφθεί τίποτα(!) θα σας αφήσουν εμβρόντητους! Άφωνους κυριολεκτικά. Άναυδους! Με δυο λόγια θα σας σοκάρουν με την κυνικότητα τους… Είναι πράγματα που χρόνια ακούγωταν στην Αστόρια από στόμα σε στόμα και από οικογένεια σε οικογένεια… Άλλοι τα απέδιδαν σε φήμες…άλλοι σε κακοήθειες και άλλοι που ήξεραν σιωπούσαν για να μη στιγματιστούν τα παιδιά τους όπως η Οικογένεια του Ανδρέα Γ, από το Port Green τα έθαψαν βαθιά μέσα τους… ως ένοχο μυστικό που κατατρώει τις σάρκες της οικογένειας μαζί με τα χαμένα χρόνια του μικρού τότε Ανδρέα, σήμερα παλικαράκι χαμένο σε κάποιο θολό και αδιάβατο κόσμο…με σκιές από το παρελθόν που τρομάζουν και μόνο όταν έρχονται στην θύμιση…Πετάγεται από τον ύπνο ιδρωμένο το αγόρι και βλέπει εφιάλτες… ακόμα και σήμερα…
  Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι όλο το υλικό, το οποίο θα αρχίσουμε να δημοσιοποιουμε και είναι αρκετό- διασταυρώνεται και έτσι μέχρι αποδείξεως των όσων καταγγέλλονται για εμάς εδώ, όπως φαντάζομαι και για κάθε τίμιο λογικό και προπάντων ηθικό άνθρωπο, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας!

  Επιλέγουμε ωστόσο να τα δημοσιοποιήσουμε ακριβώς για να μη θαφτούν σε κάποια εκκλησιαστική «ανάκριση» που δεν θα οδηγήσει πουθενά και έτσι η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, όπως ήδη έχει συμβεί πολλές φορές με παρόμοιες εκκλησιαστικές υποθέσεις σεξουαλικών εκτροπών και μοναχικών ανήθικων παρεκτροπών και παραβάσεως των ιερών κανόνων της αγαμίας και της παρθενικότητας.
  Προχωράμε σε αυτή την δημοσιοποίηση και αυτή την έρευνα, γιατί υπάρχουν καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές και υπάρχουν ενδείξεις ότι λόγω του προσώπου που καταγγέλλεται της ισχύος, της πολιτικής και κυρίως της οικονομικής του δυνάμεως είναι δυνατόν αντί να πέσει φως, να υπάρξει πλήρης και απόλυτη συσκότιση όπως ακριβώς έχει συμβεί σε 10αδες άλλες υποθέσεις είτε της Ορθόδοξης Εκκλησίας είτε της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
  Προσωπικά έχω καλύψει υποθέσεις και των δυο Εκκλησιών και σχεδόν το 90% πέρασε αρχείο μέχρι κάποιο από τα θύματα σε μεγάλη ηλικία πια και γεμάτο ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα που πέρασαν και στα παιδιά του, να σπάει την σιωπή του και για να πάει να καταγγείλει όσα έχει βιώσει κάποια κρύα και απόμακρη νύχτα στα χέρια ενός επίορκου παθιασμένου κληρικού παιδεραστή που το βίασε… Ασέλγησε και το πόνεσε χωρίς έλεος… Ψυχούλα που πλήγωσε και μάτωσε για πάντα… με τραύματα και πληγές που δεν επουλώνονται… ποτέ!
  Δημοσιοποιούμε όλη αυτή την δυσώδη και ζοφερή υπόθεση για να δώσουμε το κουράγια την δύναμη και σε άλλα θύματα, αν και όπου υπάρχουν να μιλήσουν..να σπάσουν την σιωπή τους… για να καταγγείλουν, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα κρατήσουμε και θα σεβαστούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα μας τεθούν, προκειμένου να μιλήσουν όχι σε εμάς στον Τύπο-για να κάνουμε αυτάρεσκα άλλη μια επιτυχία όχι! μας φτάνουνε και έχουμε αρκετές στην πορεία μας φεύ από εμάς τέτοιου είδους «επιτυχίες»- αλλά να καταγγείλουν στις αρχές όσα τυχόν έζησαν και τραγικά βίωσαν κάτω από τα παθιασμένα και βρόμικα χέρια επίορκων και διαολεμένων κληρικών που σπάνε και ατιμάζουν τον κανόνα της αγαμίας και της παρθενίας, γιατί δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα μανιασμένα πάθη.
  Πάθη που έκρυψαν κάτω από το άγιο και τιμημένο ράσο. Ράσο που οι προκάτοχοι τους, άξιοι μάρτυρες ομολογητές της πίστεως, του Χριστού καλώς αθλήσαντες στο στίβο των μαρτυρίων και της αρένας, ήρωες δαφνοστεφανωμένοι της Εκκλησίας μας, αυτοί το ατίμασαν. Το χρησιμοποίησαν για να κρύψουν καλά για χρόνια πολλά τις ανομίες και τις ανώμαλες ορέξεις τους! Το χρησιμοποιήσανε και όχι μόνο μια φορά, αλλά κατά σύστημα και επάγγελμα ειδικά όταν όλοι σιωπούσαν μπροστά στην δύναμη.
  Την επίδειξη ισχύος και την οικονομική άνεση που προσφέρουν «θαύματα και δάκρυα» εικόνων που έκαναν φτερά και μετά ώ του θαύματος με UPS επέστρεφαν… Τα στόματα σφραγίζουν ερμητικά μπροστά στην δύναμη και το χρήμα. Μέχρι που κάποια ψυχή σπάει και ξεσπάει σε λυγμούς… από τον πόνο και τα τραύματα που έχουν αφήσει μέσα της όσα έζησε ατέλειωτα βράδια σε κρεβάτια μοναχικά γεμάτα από δάκρυα πόνου και λυγμούς, όχι προσευχής και μετάνοιας αλλά πόνου σωματικού από όσα βίωνε 14χρονη ακόμα καλογριά!…
  Σόδομα και Γόμορρα στην οδό των οργίων

  **

  Ο ένας, ο Μητροπολίτης Παϊσιος καταγγέλλεται -επώνυμα από άτομο που διέμενε στην Ιερά Μονή επί 13 χρόνια- για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της παιδεραστίας και του βιασμού ανηλίκων. Αδικήματα που επισύρουν πολλά χρόνια φυλάκισης αν σπάσουν και μιλήσουν όλοι…

  Και ο έτερος των δυο, ο επίσκοπος Βικέντιος, ενδεχομένως να κατηγορηθεί για απλή συγκάλυψη. Συγκάλυψη, η οποία όμως θα πρέπει να αποδειχθεί, δεδομένου και μάλλον όχι τυχαία, ο επίσκοπος Βικέντιος είχε επιλέξει να διαμένει εκτός της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής από τότε που υπήχθησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το 1999. Ενώ υπενθυμίζεται –και έχει σημασία –ότι και νωρίτερα πάλι το διάστημα 1996 1998, δεν έμενε στο Μοναστήρι επί της λεωφόρου Ditmars. «Μοναστήρι» το οποίο-αν επαναλαμβάνω το 1/10 να αληθεύει από όσα καταγγέλλονται και όσα στοιχεία έχουμε εμείς στην διάθεση μας ύστερα από πολύχρονη έρευνα μας… τότε αυτός ο «Οίκος» κάθε άλλο από οίκος Κυρίου δεν ήταν… Μάλλον οίκος ακολασίας και οργίων! Εάν και εφόσον -επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά- αληθεύουν οι καταγγελίες που έχουν γίνει στις αμερικανικές αρχές στην Αστυνομία προ ημερών και στο FBI …

  Βαρύτατες καταγγελίες που έχουν γίνει επώνυμα και ενυπόγραφα, μέρος των οποίων τα προσεχή 24ωρα θα αποκαλύψουμε με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα… φράση κλισέ που μας χαρακτηρίζει και μας ξεχωρίζει από ό,τι εμφανίζεται εδώ στις ΗΠΑ ως δημοσιογραφία για να μην ξεχνιόμαστε…

  Ξέρουμε ότι τα όσα θα αποκαλύψουμε θα προκαλέσουν αναταραχή. Θύελλα. Αναστάτωση και μεγάλο σκανδαλισμό των πιστών αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, ειδικά όταν ο δημοσιογράφος την συνοδεύει με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα, κάτι που χαρακτηρίζει αυτή εδώ την προσπάθεια για αυτό και συχνά όπως θα έχετε προσέξει γινόμαστε αντικείμενο λάσπης που πετάνε συχνά ανώνυμα οι γνωστοί κύκλοι τους οποίους θα δούμε στην συνέχεια με στοιχεία, αλλά και ύβρεων επιθέσεων και συκοφαντιών προκειμένου να θίξουν το κύρος και την επαγγελματική αξιοπιστία μας. Αξιοπιστία που έχει κριθεί εδώ και 25 έτη συνεχούς επαγγελματικής πορείας. Δυστυχώς επειδή τα όσα θα ακολουθήσουν είναι γνωστά και είναι το λιγότερο η λάσπη, οι ύβρεις και οι συκοφαντίες είναι το λιγότερο που μας απασχολεί, γιατί όποιος θίγεται στα αλήθεια πάει στην δικαιοσύνη… Και ουδείς, δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά την λάσπη, τις ύβρεις και την λάσπη, έχει καταθέσει εις βάρος μας στην Ελλάδα ή στην Αμερική οποιαδήποτε νομική παρέμβαση (μήνυση ή αγωγή).
  Αυτό ας σημειωθεί και ας υπογραμμισθεί όλως ιδιαιτέρως, γιατί αυτό ειδικά το ρεπορτάζ που θα βγει στον αέρα τα προσεχή 24ωρα θα σας κάνει να ανατριχιάσετε… θα σας κάνει να θυμώσετε. Θα σας εξοργίσει! Κάποιοι θα τα βάλλουν και μαζί μας και το περιμένουμε, αλλά επαναλαμβάνω είναι το λιγότερο αυτό… Το κυριότερο είναι να βγει η αλήθεια στο φως και να σπάσουν επιτέλους την πολύχρονη σιωπή τους κάποιοι από τα φερόμενα ως θύματα βιασμού και εξαναγκασμού σε σεξουαλικές πράξεις αγόρια και κορίτσια, όντας σε τρυφερή ηλικία από τον πρώην Αρχ. Αμερικής του παλιού ημερολογίου και νυν ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Μητρ. Παϊσιο…

  Σκεφθήκαμε πολύ αν πρέπει να βγουν όλα στο φως… Υπήρξαν πιέσεις διακριτικές, γιατί ανοίγεται ένα ακόμα μεταξύ των άλλων πολλών ανοιχτών μετώπων που έχουμε με την σαπίλα και το βρόμικο και ανήθικο κατεστημένο της δήθεν οργανωμένης ομογένειας. Κατεστημένο που συναποτελούν μια ομάδα ανθρώπων που μέσω της προβολής και αυτοπροβολής τους εξυπηρετούν με τεράστια κέρδη και οικονομικά οφέλη, αμφότερα τα συμφέροντα τους όσοι συμμετέχουν εκούσια ή ακούσια σε αυτό που ονομάσαμε και αποδείξαμε με στοιχεία ως οργανωμένο κύκλωμα συστηματικής εξαπάτησης του Ελληνισμού και της Ελληνικής Πολιτείας.

  Αποφασίσαμε πως όλο το ανήκουστο και φρικτό για κάθε άνθρωπο «υλικό», θα σταλεί ως έχει, χωρίς περικοπές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ήδη ταξιδεύει εδώ και ένα 24ωρο με άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης μας με εντολή μας να παραδοθεί στα χέρια του αρμόδιου Αρχιερέως για την Ιερά Μονή, Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτου…
  Το υπόλοιπο «υλικό» και οι μαρτυρίες θα μονταριστεί και θα ακούσετε μόνον ότι είναι επιτρεπτό, γιατί το διαδίκτυο δυστυχώς είναι ανοικτό και ξέφραγο αμπέλι, επειδή δεν προστατεύεται η προσβασιμότητα, όσο χρειάζεται, σε ανήλικα παιδιά.
  «Υλικό» με μαρτυρίες και άλλα αποδεικτικά ανατριχιαστικά στοιχεία, το οποίο ακούγοντας το θυμώνεις! Οργίζεσαι. Τσαντίζεσαι. Εξοργίζεσαι. Βρίζεις. Τα σπας. Θες να ξεσπάσεις….

  Ύστερα από ολονύκτιες συσκέψεις, με το νομικό μας τμήμα στην Ελλάδα αλλά και εδώ στις ΗΠΑ, όλα αυτά τα 24ωρα με τους νομικούς μας αλλά πάνω από όλα με την ομάδα των στενών φίλων και στενών συνεργατών μας, και κυρίως παλεύοντας με τους εαυτούς και την συνείδηση μας, αποφασίσαμε να μοντάρουμε κάποια σημεία που ακούγονται ονόματα και κάποια άλλα στοιχεία γνωστών και «ευυπόληπτων» ομογενών που συχνά συμμετείχαν σε αυτά τα πάρτυ οργίων και ακολασίας! να μη τα μεταδώσουμε καθόλου… Για λόγους ευνόητους… Ξέρουμε ότι κάποιοι θα κλονιστούν… Κάποιοι θα οργιστούν. Κάποιοι άλλοι φανατισμένοι θα καταφύγουν σε ακρότητες (και εις βάρος μας), κάποιοι άλλοι –και αυτοί είναι οι περισσότεροι – θα σκεφθούν… πολλά πριν μας κρίνουν, γιατί αν πρέπει να κριθεί κάποιος, αυτοί δεν είμαστε εμείς που κάνουμε το καθήκον μας, έστω για άλλη μια φορά με προσωπικό κόστος, αλλά αυτοί που καταγγέλλονται. Αν αληθεύει έστω και το 1/10 όλων όσων έχουν καταγγελθεί -και πιστέψτε μας- η αρχή έχει γίνει και πολλά στόματα έχουν αρχίσει και ανοίγουν… Πολύχρονη σιωπή κάποιων οικογενειών που φέρονται να έχουν πέσει θύματα τέτοιων ανήκουστων πράξεων βιασμών εις βάρος ανηλίκων, έχουν αρχίσει δειλά δειλά να μιλάνε…

  Υπάρχει μια περίπτωση που ερευνούμε διακριτικά εδώ και μια 7ετια. Πρόκειται για την περίπτωση του ανήλικου τότε Ανδρέα Γ. στο Green Port που φέρεται να βιάστηκε συστηματικά από τον Μητρ. Παϊσιο την 10ετια του 1980… Για ευνόητους λόγους προστασίας ανθρώπων και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ακόμα πολλών νέων ανθρώπων, δεν αναφέρουμε, ούτε «φωτογραφικά» όπως χαρακτηριστικά λέμε στην γλώσσα της επαγγελματικής δημοσιογραφίας, περισσότερα στοιχεία, ακριβώς γιατί έχουμε δεσμευθεί ότι θα προστατέψουμε τις «πηγές» μας και όσους μιλήσουν…
  Δεν ήταν εύκολο… χρειάστηκε χρόνος και υπομονή. Και υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος μέχρι το τέλος και την αποκάλυψη

  http://www.kalami.net/

  Τα ΡΟΖ και τα $πράσινα$ »ιεραρχών» στο γκέττο Αστόριας Νέας Υόρκης
  Από τα »σκύψε ευλογημένη» στα τέλη ’70, στα »τεκνά» της δεκαετίας ’80 και στα δημόσια »ξεκατινιάσματα» 2010 (γνωστά όλα στο…Πατριαρχείο, αλλά γι’ αυτό, το χρήμα »υπεράνω»)

  Τα βρώμικα παιχνίδια: Ο οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνώριζε από την περασμένη δεκαετία και γιά τα ΡΟΖ σκάνδαλα. Αλλά, προτίμησε να κάνει το »deal» γιά να εντάξει την (πλούσια) Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και την ακίνητη περιουσία της στο Πατριαρχείο, ενώ έναντι 6 εκατομ. δολαρίων ξαναχειροτόνησε Παίσιο και Βικέντιο. Το »deal» είχε κλείσει ο πρώην Αμερικής Σπυρίδων (1998), που γνώριζε επίσης και γιά τα ΡΟΖ σκάνδαλα.

  Γιά του δολαρίου (και του Βαρθολομαίου) την πίστη την αγία και της Ομογένειας την αφασία…
  ‘Oταν οι »χρυσοβαλάντιοι ιεράρχες»(Παίσιος και Βικέντιος) »ξεκατινιάζονται» δημόσια και ο »θεοφοβούμενος όχλος» συμμετέχει ωρυόμενος

  Η »σταυροπηγιακή Μονή αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου», μ’ έδρα το »γκέττο» μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης και τα 9 »Μετόχια» της, είναι από 7 Απριλίου 1998, υπό την δικαιοδοσία του οικουμενικού Πατριαρχείου. Τότε ο ηγούμενος (αφεντικό), μητροπολίτης Τυάνων, Παίσιος (Λουλουργάς) και ο βοηθός ηγούμενος επίσκοπος Απαμείας, Βικέντιος (Μαλαματένιος), (ξανα)χειροτονήθηκαν, καταβάλοντας 6 εκατομ. δολάρια στο Πατριαρχείο και τους τίτλους ιδιοκτησίας όλων των περιουσιακών στοιχείων της Μονής και των μετοχίων της. Η βασική αιτία, ήταν η μη αναγνώριση ίσαμε τότε, των χιλιάδων γάμων και βαπτίσεων, από το ελληνικό κράτος, αφού η Χρυσοβαλάντου ήταν με το παλαιό ημερολόγιο και ανεξάρτητη. Και οι ενοχλήσεις των ανθρώπων ήταν έντονες. Πριν, στα μέσα της δεκαετίας ’80 ειδικά, είχαμε τα »δάκρυα» της »θαυματουργού εικόνας» της οσίας Ειρήνης, που »κλάπηκε» κι έγινε πρωτοσέλιδο στις αμερικάνικες εφημερίδες, που πλήρωσε η ασφάλεια, που »επέστρεψε»… μόνη της. Τα »θαυματουργά» συνεχίζονται ίσαμε σήμερα. Το χρήμα άφθονο και οι κατηγορίες ειδικά εναντίον του μητροπολίτη γιά τάσεις προς »χλιδή», πολλές. Τελευταία, ο Παίσιος παραιτήθηκε (δύο φορές), κατηγορώντας τον στενό -γιά 40 χρόνια- συνεργάτη του, Βικέντιο γιά »υπόγειες» υπονομευτικές πράξεις. Στο γκέττο μας, στην Αστόρια, το θέμα πήρε διαστάσεις καφενειακής λογομαχίας και ραδιο- »ξεκατινιασμάτων». H »κόντρα» του μητροπολίτη Παίσιου είναι και με τον »προεδρεύοντα» της Μονής, τον μητροπολίτη -στο Φανάρι- Ικονίου Θεόληπτο. Στις 2 Νοεμβρίου 2010, Παίσιος και Βικέντιος θα παρουσιαστούν στην Σύνοδο στο Φανάρι κι αυτή θ’ αποφασίσει…
  Λογικά, θα τους »εφησυχάσει» και τους δύο, επειδή τα σκάνδαλα (πολύ χρήμα από τα »θαύματα», »τάματα» κ.ά., εκτός από τα ΠΟΛΥ »ροζ») είναι »κοινά μυστικά» στο γκέττο μας της Αστόριας, αλλά και στο Φανάρι…
  Σημ.: Τα περί »σκύψε ευλογημένη» (επίσημες ονομαστικές καταγγελίες μοναχής) είχαν δημοσιευτεί αρχές δεκαετίας ’80, στην τότε ημερήσια »Πρωϊνή», της οποίας αρχισυντάκτης ήταν ο εκδότης του »Κ».
  http://www.kalami.net/

  Καθαιρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λεμονάκης από τη Φλόριδα Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 Συντάχθηκε απο τον/την Εθνικός Κήρυκας – Θεόδωρος Καλμούκος 12:21 Η Ιερά Σύνοδος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθαίρεσε τον Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λεμονάκη από τη Φλόριδα.

  Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λεμονάκης υπηρετούσε από τον περασμένο Μάρτιο στο Μετόχι της Αναλήψεως του Σωτήρος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην πόλη Κλίαργουότερ της Φλόριδας με απόσπαση από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

  Αρνήθηκε να πειθαρχήσει στην κλήση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου να επιστρέψει στην οργανική του εφημεριακή θέση στην Κρήτη και με ομάδα από 30 ή 35 ενορίτες έφυγε και σε κοντινή απόσταση άνοιξε δική του εκκλησία σε κάποιο μαγαζί το οποίο διαμορφώθηκε καταλλήλως.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, επιβεβαίωσε την είδηση της καθαίρεσης λέγοντας πως «είναι αληθέστατο ότι ‘καθαιρέθηκε’, το κοινοποιήσαμε στους πάντες, έγινε η σύγκληση της Συνόδου και καθηρέθη ο πρώην Αρχιμανδρίτης».

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λεμονάκη, είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ, δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτό το θέμα (της καθαίρεσης), κανένα σχόλιο».

  Αναφορικά με το αν θα ήθελε να πει κάτι για την καινούργια εκκλησία που άνοιξε, είπε ότι «δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο, σας ευχαριστώ πολύ, ο Θεός να είναι μαζί μας».

  Αναζητήσαμε από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τον ηγούμενο της Μονής Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο, αλλά ο αρχιγραμματέας Ιωάννης Κωτσαρίδης είπε ότι «απουσιάζει στην Ελλάδα».

  Ο κ. Κωτσαρίδης ανέλαβε να τον βρει στην Ελλάδα για να επικοινωνήσει μαζί μας, πλην όμως δεν είχε επικοινωνήσει μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η ανά χείρας έκδοση.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος είπε ότι «το κοινοποιήσαμε στον ίδιον (τον Αρχιμανδρίτη Λεμονάκη) στην Αρχιεπισκοπή, στη Μονή, σε όλους».

  Υπενθυμίζεται ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος, αναπληρωτής ηγούμενος της Μονής Χρυσοβαλάντου, στη συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» στις 9 Σεπτεμβρίου είχε χαρακτηρίσει ως «λάθος» του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου την απόσπαση του Αρχιμανδρίτη Λεμονάκη.

  Η σχετική παράγραφος ήταν η εξής: «Αναφορικά με το αν έκανε λάθος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που έστειλε τον π. Λεμονάκη εδώ χωρίς την εκ των προτέρων έγκριση του Πατριαρχείου, ο κ. Βικέντιος είπε ‘νομίζω’ και συμπλήρωσε ‘παρόλο ότι είμαστε ευγνώμονες στον Αγιο Κρήτης. Εμένα με συγκίνησε η απόφασή του αυτή να στείλει έναν κληρικό κατεπειγόντως να καλύψει ένα κενό που είχαμε. Αλλά επειδή εγώ δεν μίλησα καθόλου ούτε με τον Αγιο Κρήτης, ούτε με κανέναν από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, το ανέλαβε ο ίδιος ο ηγούμενος, δεν ήξερα ότι ο π. Λεμονάκης απεσπάσθη από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, εδώ».

  Οταν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ζητήσαμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Επισκόπου Βικεντίου, είπε ότι «εμείς κάναμε την απόσπαση του Λεμονάκη όπως κάνουμε τις αποσπάσεις όλων των κληρικών.

  Δεχόμεθα τα δικαιολογητικά και κάνουμε τις αποσπάσεις, δεν έχομε ζητήσει ποτέ την έγκριση του Πατριαρχείου. Η ίδια η Μονή μας το ζήτησε, δεν μας είπε ότι πρέπει να έχομε την έγκριση του Πατριαρχείου. Αν μας το έλεγε κάποιος θα το κάναμε, δεν έχομε δυσκολία, αλλά κάναμε αυτό που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις».

  Στην ερώτηση πώς σχολιάζει αυτό που λέγεται ευρέως πλέον από κληρικούς και λαϊκούς, ότι με τη Μονή Χρυσοβαλάντου και τα Μετόχια, τα οποία λειτουργούν εν είδει ενορίας έχει δημιουργηθεί μία παράλληλη Δικαιοδοσία με εκείνη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και προτείνουν να υπαχθεί η Μονή στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος είπε, ότι «αυτό είναι εσωτερικό θέμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δεν γνωρίζω τα εκεί πράγματα, αν ήξερα θα σας έλεγα ευχαρίστως όπως σας είπα για τα υπόλοιπα θέματα που με ρωτήσατε».

  Οταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στον κλήρο όλων των βαθμίδων, απάντησε: «Δεν το συζητώ καθόλου, είναι απόβλητο, απαράδεκτο, η Αγία Γραφή, η Εκκλησία και οι Κανόνες ούτε συμβιβάζονται, ούτε τίποτε».

  Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα χειροτονούσε κάποιον εγνωσμένο ομοφυλόφιλο, ως Διάκονο, Πρεσβύτερο ή Επίσκοπο, υπογράμμισε:

  «Οχι μόνο αυτό δεν θα το έκανα, αλλά και άλλα πράγματα. Είμαι υπέρ της πολύ αυστηρής γραμμής όπως εάν υπάρχουν κωλύματα, τα συνήθη κωλύματα προγαμιαίων σχέσεων κ.λπ.». Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν ορισμένοι από τους αρχιερείς οι οποίοι παρακάμπτουν αυτά τα προβλήματα, εγώ ποτέ».

  – Εάν παρ’ ελπίδα έχουν παρεισφρήσει στην Εκκλησία της Κρήτης ομοφυλόφιλοι κληρικοί θα τους καθαιρέσετε; ρωτήθηκε, για να απαντήσει «βεβαίως, βεβαίως».

  Οπως είχε επισημανθεί στο δημοσίευμα του «Ε.Κ.» στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αρχιμανδρίτης Λεμονάκης προτού χειροτονηθεί, ήταν αγιογράφος με το όνομα Γεώργιος Λεμονάκης, με τον οποίο ο Μητροπολίτης Παϊσιος διατηρούσε στενή φιλία και γνωριμία και τον οδήγησε στον ιερό κλήρο μέσω της Εκκλησίας της Κρήτης και συγκεκριμένα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου για να υπηρετήσει στη Μονή Χρυσοβαλάντου. Γι’ αυτό μετά τη χειροτονία του επέστρεψε στην Αμερική και διορίσθηκε αρχικά στο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου στο Σικάγο.

  Μάλιστα, ενώ υπηρετούσε εκεί, ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος κατά παράκληση του Μητροπολίτη Παϊσίου και έγκριση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγενίου του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» την Τετάρτη με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγένιο, είπε ότι «έγινε η καθαίρεση στις 22 Σεπτεμβρίου από το Συνοδικό Δικαστήριο ομόφωνα οπότε έχει λήξει το θέμα».

  Στην ερώτηση πώς έγινε και τον είχατε χειροτονήσει καθ’ υπόδειξη του Παϊσίου, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω, σας παρακαλώ έχει λήξει το θέμα, το θέμα το ξέρετε πολύ καλά, τι να πω παραπάνω;».

  Στην ερώτηση αν έχει κάποια ευθύνη γι’ αυτόν τον άνθρωπο που εκείνος χειροτόνησε, απάντησε: «κατ’ εντολή, όταν παίρνεις μία εντολή την εκτελείς για να εξυπηρετηθεί το Μοναστήρι (Χρυσοβαλάντου) και μάλιστα τον ήξεραν εκ των προτέρων, έμεινε εκεί, είχαν μία καλή σχέση, από εκεί και πέρα τι μπορώ να σας πω».

  Αναφορικά με το αν γνώριζε τον Λεμονάκη ο ίδιος, είπε πως «ήλθε εδώ για λίγο, μετά πήγε στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, τα έχετε γράψει στην εφημερίδα σας τα γνωρίζετε».

  Και συμπλήρωσε: «Τι να σας πω περισσότερο, εκεί τον είχατε στην Αμερική, εμείς για το καλό της Εκκλησίας το κάναμε, δεν είχαμε κανένα συμφέρον».

  Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στις 9 Σεπτεμβρίου ο Επίσκοπος Βικέντιος κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις αποφάσεις και ενέργειες του Μητροπολίτη Παϊσίου, αποκαλύπτοντας συνάμα ότι αυτοί οι δύο μόνο, δηλαδή Παϊσιος και Βικέντιος, αποτελούν το Ηγουμενοσυμβούλιο.

  Υπενθυμίζομε τη συγκεκριμένη παράγραφο: «Στην ερώτηση ποιοι αποτελούν το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Χρυσοβαλάντου, ποιοι αποφασίζουν, ο Επίσκοπος Βικέντιος είπε, πως ‘σύμφωνα με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου είναι ο ηγούμενος και η ταπεινότης μου και τα πρακτικά τα τηρεί ο εκάστοτε αρχιγραμματέας της Μονής», ενώ όταν του ζητήθηκε η διευκρίνιση «δηλαδή εσείς οι δύο είστε το Ηγουμενοσυμβούλιο;», είπε «μάλιστα» και συμπλήρωσε «το βλέπω κι εγώ ότι δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί».

  Αποκάλυψε ότι το Νοέμβριο θα επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος. «Γι’ αυτό και αναμένοντας τον προσεχή Νοέμβριο την έλευση του προέδρου μας του Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεολήπτου, είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση του Ηγουμενοσυμβουλίου ώστε να υπάρχουν κι άλλες γνώμες», τόνισε.

  Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα διαμειβόμενα στη Μονή Χρυσοβαλάντου, κι ότι έχει διακοπεί ακόμα και η βασική επικοινωνία ανάμεσα στο Ηγουμενοσυμβούλιο, δηλαδή στους κ. Παϊσιο και Βικέντιο.

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5963:2010-10-01-09-37-02&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  Καθαιρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λεμονάκης από τη Φλόριδα Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 Συντάχθηκε απο τον/την Εθνικός Κήρυκας – Θεόδωρος Καλμούκος 12:21 Η Ιερά Σύνοδος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθαίρεσε τον Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λεμονάκη από τη Φλόριδα.

  Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λεμονάκης υπηρετούσε από τον περασμένο Μάρτιο στο Μετόχι της Αναλήψεως του Σωτήρος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην πόλη Κλίαργουότερ της Φλόριδας με απόσπαση από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

  Αρνήθηκε να πειθαρχήσει στην κλήση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου να επιστρέψει στην οργανική του εφημεριακή θέση στην Κρήτη και με ομάδα από 30 ή 35 ενορίτες έφυγε και σε κοντινή απόσταση άνοιξε δική του εκκλησία σε κάποιο μαγαζί το οποίο διαμορφώθηκε καταλλήλως.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, επιβεβαίωσε την είδηση της καθαίρεσης λέγοντας πως «είναι αληθέστατο ότι ‘καθαιρέθηκε’, το κοινοποιήσαμε στους πάντες, έγινε η σύγκληση της Συνόδου και καθηρέθη ο πρώην Αρχιμανδρίτης».

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λεμονάκη, είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ, δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτό το θέμα (της καθαίρεσης), κανένα σχόλιο».

  Αναφορικά με το αν θα ήθελε να πει κάτι για την καινούργια εκκλησία που άνοιξε, είπε ότι «δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο, σας ευχαριστώ πολύ, ο Θεός να είναι μαζί μας».

  Αναζητήσαμε από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τον ηγούμενο της Μονής Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο, αλλά ο αρχιγραμματέας Ιωάννης Κωτσαρίδης είπε ότι «απουσιάζει στην Ελλάδα».

  Ο κ. Κωτσαρίδης ανέλαβε να τον βρει στην Ελλάδα για να επικοινωνήσει μαζί μας, πλην όμως δεν είχε επικοινωνήσει μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η ανά χείρας έκδοση.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος είπε ότι «το κοινοποιήσαμε στον ίδιον (τον Αρχιμανδρίτη Λεμονάκη) στην Αρχιεπισκοπή, στη Μονή, σε όλους».

  Υπενθυμίζεται ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος, αναπληρωτής ηγούμενος της Μονής Χρυσοβαλάντου, στη συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» στις 9 Σεπτεμβρίου είχε χαρακτηρίσει ως «λάθος» του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου την απόσπαση του Αρχιμανδρίτη Λεμονάκη.

  Η σχετική παράγραφος ήταν η εξής: «Αναφορικά με το αν έκανε λάθος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που έστειλε τον π. Λεμονάκη εδώ χωρίς την εκ των προτέρων έγκριση του Πατριαρχείου, ο κ. Βικέντιος είπε ‘νομίζω’ και συμπλήρωσε ‘παρόλο ότι είμαστε ευγνώμονες στον Αγιο Κρήτης. Εμένα με συγκίνησε η απόφασή του αυτή να στείλει έναν κληρικό κατεπειγόντως να καλύψει ένα κενό που είχαμε. Αλλά επειδή εγώ δεν μίλησα καθόλου ούτε με τον Αγιο Κρήτης, ούτε με κανέναν από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, το ανέλαβε ο ίδιος ο ηγούμενος, δεν ήξερα ότι ο π. Λεμονάκης απεσπάσθη από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, εδώ».

  Οταν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ζητήσαμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Επισκόπου Βικεντίου, είπε ότι «εμείς κάναμε την απόσπαση του Λεμονάκη όπως κάνουμε τις αποσπάσεις όλων των κληρικών.

  Δεχόμεθα τα δικαιολογητικά και κάνουμε τις αποσπάσεις, δεν έχομε ζητήσει ποτέ την έγκριση του Πατριαρχείου. Η ίδια η Μονή μας το ζήτησε, δεν μας είπε ότι πρέπει να έχομε την έγκριση του Πατριαρχείου. Αν μας το έλεγε κάποιος θα το κάναμε, δεν έχομε δυσκολία, αλλά κάναμε αυτό που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις».

  Στην ερώτηση πώς σχολιάζει αυτό που λέγεται ευρέως πλέον από κληρικούς και λαϊκούς, ότι με τη Μονή Χρυσοβαλάντου και τα Μετόχια, τα οποία λειτουργούν εν είδει ενορίας έχει δημιουργηθεί μία παράλληλη Δικαιοδοσία με εκείνη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και προτείνουν να υπαχθεί η Μονή στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος είπε, ότι «αυτό είναι εσωτερικό θέμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δεν γνωρίζω τα εκεί πράγματα, αν ήξερα θα σας έλεγα ευχαρίστως όπως σας είπα για τα υπόλοιπα θέματα που με ρωτήσατε».

  Οταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στον κλήρο όλων των βαθμίδων, απάντησε: «Δεν το συζητώ καθόλου, είναι απόβλητο, απαράδεκτο, η Αγία Γραφή, η Εκκλησία και οι Κανόνες ούτε συμβιβάζονται, ούτε τίποτε».

  Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα χειροτονούσε κάποιον εγνωσμένο ομοφυλόφιλο, ως Διάκονο, Πρεσβύτερο ή Επίσκοπο, υπογράμμισε:

  «Οχι μόνο αυτό δεν θα το έκανα, αλλά και άλλα πράγματα. Είμαι υπέρ της πολύ αυστηρής γραμμής όπως εάν υπάρχουν κωλύματα, τα συνήθη κωλύματα προγαμιαίων σχέσεων κ.λπ.». Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν ορισμένοι από τους αρχιερείς οι οποίοι παρακάμπτουν αυτά τα προβλήματα, εγώ ποτέ».

  – Εάν παρ’ ελπίδα έχουν παρεισφρήσει στην Εκκλησία της Κρήτης ομοφυλόφιλοι κληρικοί θα τους καθαιρέσετε; ρωτήθηκε, για να απαντήσει «βεβαίως, βεβαίως».

  Οπως είχε επισημανθεί στο δημοσίευμα του «Ε.Κ.» στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αρχιμανδρίτης Λεμονάκης προτού χειροτονηθεί, ήταν αγιογράφος με το όνομα Γεώργιος Λεμονάκης, με τον οποίο ο Μητροπολίτης Παϊσιος διατηρούσε στενή φιλία και γνωριμία και τον οδήγησε στον ιερό κλήρο μέσω της Εκκλησίας της Κρήτης και συγκεκριμένα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου για να υπηρετήσει στη Μονή Χρυσοβαλάντου. Γι’ αυτό μετά τη χειροτονία του επέστρεψε στην Αμερική και διορίσθηκε αρχικά στο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου στο Σικάγο.

  Μάλιστα, ενώ υπηρετούσε εκεί, ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος κατά παράκληση του Μητροπολίτη Παϊσίου και έγκριση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγενίου του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» την Τετάρτη με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγένιο, είπε ότι «έγινε η καθαίρεση στις 22 Σεπτεμβρίου από το Συνοδικό Δικαστήριο ομόφωνα οπότε έχει λήξει το θέμα».

  Στην ερώτηση πώς έγινε και τον είχατε χειροτονήσει καθ’ υπόδειξη του Παϊσίου, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω, σας παρακαλώ έχει λήξει το θέμα, το θέμα το ξέρετε πολύ καλά, τι να πω παραπάνω;».

  Στην ερώτηση αν έχει κάποια ευθύνη γι’ αυτόν τον άνθρωπο που εκείνος χειροτόνησε, απάντησε: «κατ’ εντολή, όταν παίρνεις μία εντολή την εκτελείς για να εξυπηρετηθεί το Μοναστήρι (Χρυσοβαλάντου) και μάλιστα τον ήξεραν εκ των προτέρων, έμεινε εκεί, είχαν μία καλή σχέση, από εκεί και πέρα τι μπορώ να σας πω».

  Αναφορικά με το αν γνώριζε τον Λεμονάκη ο ίδιος, είπε πως «ήλθε εδώ για λίγο, μετά πήγε στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, τα έχετε γράψει στην εφημερίδα σας τα γνωρίζετε».

  Και συμπλήρωσε: «Τι να σας πω περισσότερο, εκεί τον είχατε στην Αμερική, εμείς για το καλό της Εκκλησίας το κάναμε, δεν είχαμε κανένα συμφέρον».

  Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στις 9 Σεπτεμβρίου ο Επίσκοπος Βικέντιος κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις αποφάσεις και ενέργειες του Μητροπολίτη Παϊσίου, αποκαλύπτοντας συνάμα ότι αυτοί οι δύο μόνο, δηλαδή Παϊσιος και Βικέντιος, αποτελούν το Ηγουμενοσυμβούλιο.

  Υπενθυμίζομε τη συγκεκριμένη παράγραφο: «Στην ερώτηση ποιοι αποτελούν το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Χρυσοβαλάντου, ποιοι αποφασίζουν, ο Επίσκοπος Βικέντιος είπε, πως ‘σύμφωνα με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου είναι ο ηγούμενος και η ταπεινότης μου και τα πρακτικά τα τηρεί ο εκάστοτε αρχιγραμματέας της Μονής», ενώ όταν του ζητήθηκε η διευκρίνιση «δηλαδή εσείς οι δύο είστε το Ηγουμενοσυμβούλιο;», είπε «μάλιστα» και συμπλήρωσε «το βλέπω κι εγώ ότι δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί».

  Αποκάλυψε ότι το Νοέμβριο θα επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος. «Γι’ αυτό και αναμένοντας τον προσεχή Νοέμβριο την έλευση του προέδρου μας του Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεολήπτου, είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση του Ηγουμενοσυμβουλίου ώστε να υπάρχουν κι άλλες γνώμες», τόνισε.

  Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα διαμειβόμενα στη Μονή Χρυσοβαλάντου, κι ότι έχει διακοπεί ακόμα και η βασική επικοινωνία ανάμεσα στο Ηγουμενοσυμβούλιο, δηλαδή στους κ. Παϊσιο και Βικέντιο.

  http://greekamericannewsagency.blogspot.com/

  Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010
  επώνυμες καταγγελίες στο FBI και την Αστυνομία της Αστόριας εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου….

  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  για το ίδιο θέμα την ίδια ημέρα 28 10 2010 (λίγες ώρες αργότερα) γράφει

  και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ…

  Child abuse FBI

  Επώνυμες καταγγελίες σε FBI και Αστυνομία για Παϊσιο

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  Οκτώβριος 28, 2010
  ΒΟΣΤΩΝΗ. Επώνυμες καταγγελίες έγιναν σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου τόσο στην κεντρική Διεύθυνση του FBI στο Μανχάταν, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας, για άκρως σοβαρά θ…
  http://www.ekirikas.com/category/Community-Church/1

  Συνάντηση Δημήτριου – Παϊσιου στην Αρχιεπισκοπή

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  Οκτώβριος 20, 2010
  ΒΟΣΤΩΝΗ. Την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου φαίνεται να ζήτησε ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος, για την κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μονή της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας.Η συ…
  Και 2η επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Παϊσιου

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  Οκτώβριος 19, 2010
  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παϊσιος έστειλε δύο επιστολές παραίτησής του στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, από την ηγουμενία της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου…
  Παϊσιος: Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο που περνώ από τον επίσκοπο Βικέντιο

  Του Σταύρου Μαρμαρινού

  Οκτώβριος 17, 2010
  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο που περνώ από τον επίσκοπο Βικέντιο», φώναξε με λυγμό στη φωνή ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παϊσιος, υπενθυμίζοντας την παραίτησή του, στο τέλος της Θείας Λειτουργί…

 16. Ο/Η M.S. λέει:

  Article from
  http://www.thenationalherald.com/

  Metropolitan Paisios of Tyana Said to Be Under Investigation by FBI and Local Police

  Theodore Kalmoukos

  TNH File Photo BOSTON – Federal and local authorities in New York have received public complaints against Metropolitan Paisios of Tyana. The National Herald has learned that these allegations, made to the FBI’s central New York office in Manhattan and the local 114th police precinct in Astoria, involve serious charges, which if proven true may even be subject to criminal prosecution. At least one of the accusers who has testified to the authorities has lived for years at the St. Irene Chrysovalantou Patriarchal and Stravropegial Monastery, where Metropolitan Paisios was the abbot, claims to hold great knowledge of the events in question. TNH contact one of the two individuals filing claims with the FBI and police, who stated that they “gave an account of everything,” after claiming that they were eyewitnesses to several events. This individual did not want to go into details to ensure that “the investigation would not be compromised,” and spoke to TNH under the condition of anonymity, for the time being.

 17. Ο/Η ο πρώην Λέρου Λέρας λέει:

  Θύματα κακοποίησης από ιερείς θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο Βατικανό Παρασκευή, 29 Οκτώβριος 2010
  ΑΠΕ
  Άνθρωποι που κακοποιήθηκαν από Ρωμαιοκαθολικούς ιερείς θα επιχειρήσουν να κάνουν πορεία προς το Βατικανό την Κυριακή — παρ’ ότι δεν έχει δοθεί άδεια από την αστυνομία — για να ζητήσουν από την Εκκλησία να προστατεύσει τα παιδιά και να αποδώσει ευθύνες στους δράστες.

  Στο Φανάρι πότε θα γίνει διαδήλωση;

  ΙΕΡΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ-ΕΠΕ

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2378

  Ενα σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων σόκαρε τη κοινή γνώμη, με επίκεντρο τις δραστηριότητες της μητρόπολης Καλύμνου. Πάνω από εκατό χειρόγραφες σελίδες από σημειώσεις λέγεται ότι κράτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στʼ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

  Ιστορίες φρίκης

  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος,(νυν αρχιεπ.Κρήτης) δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.
  Όλα φαίνονταν απίστευτα. Ο «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Αν και τα στόματα των περισσότερων έμεναν κλειστά, κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. «Όποιος είχε αφραγκιές, πήγαινε στον δεσπότη». Ούτε οι καταγγελίες ότι έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο λόφο του Δημοσίου, σόκαραν πλέον την τριμελή Εξαρχία του Οικ. Πατριαρχείου. Αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
  Εκτός των άλλων «κατορθωμάτων» του, ο μητροπολίτης Καλύμνου, ήταν και μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής μελιού. Το συγκεκριμένο μέλι το διαφήμιζε ο ίδιος, από άμβωνος! «Μόνο το μέλι της συγκεκριμένης εταιρείας να τρώτε», έλεγε στα κηρύγματα του, εξηγώντας πως το μέλι αυτό ήταν πιο άγιο κι από το αγίασμα!!! «Αυτό το μέλι είναι πραγματικό αγίασμα, είναι η ίδια η ευλογία του Κυρίου», έλεγε στους εμβρόντητους πιστούς.

  «Άγγελος ο Βαβύλης»

  «Ο Απόστολος Βαβύλης είναι ένας πραγματικός άγγελος», έλεγε ο ιεράρχης. Τον Βαβύλη του τον σύστησε ο αρχηγός της Μοσάντ με τον οποίο γνωρίστηκαν σε «λασπόλουτρα στη Χάιφα», είχε πει στον Οικ. Πατριάρχη. Όμως, το μοναστήρι της Λέρου γινόταν ξενώνας για τον Γιοσάκη και τον Κύριλλο Σταυρόπουλο, ενώ οι μοναχές διηγήθηκαν απίστευτε ιστορίες στους απεσταλμένους του Πατριάρχη, όπως π.χ. για τα προφυλακτικά που έβρισκαν.

  Ο Μητροπολίτης, ο φαντάρος και διάκος.

  Κάποτε ο μητροπολίτης Νεκτάριος κινδύνεψε να σφαγεί από Κρητικό για λόγους τιμής. Όπως διηγείται ο πατέρας Χρύσανθος, κληρικός που είχε επιλέξει τη σιωπή λόγω «εκκλησιαστικής υπακοής», είδε «σαν μάνα εξ ουρανού» την Εξαρχία, ο Νεκτάριος κάποτε προχώρησε σε άσεμνη πρόταση και χειρονομία προς νεαρό φαντάρο εκ Κρήτης, Ο φαντάρος το είπε στον πατέρα του, κι εκείνος πήρε το βαπόρι για Λέρο κι εμφανίστηκε στο επισκοπείο κρατώντας μαχαίρι. «Ακούσαμε έντρομοι τις φωνές ενός άνδρα που έβριζε τον δεσπότη και ζητούσε να τον δει για να τον σφάξει, επειδή ατίμασε τον γιο του. Τρέχοντας από φόβο ο δεσπότης είπε στον κληρικό Χρύσανθο «εσύ είσαι ο δεσπότης τώρα», έβγαλε το εγκόλπιο, του το φόρεσε και τον έστειλε να αντιμετωπίσει τον μαινόμενο πατέρα. «Δεν είσαι εσύ ο δεσπότης, τον έχω δει σε φωτογραφία. Φέρτε τον εδώ να τον σφάξω τον θεομπαίχτη» ούρλιαξε ο πατέρας. «Εγώ είμαι ο δεσπότης, φοράω και εγκόλπιο, δεν βλέπετε;» ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή ο κληρικός, που όφειλε να υπακούσει στον ιεράρχη. «Ποιος άλλος είναι μέσα;» ρώτησε ο πατέρας. «Ο διάκονός μου ο Χρύσανθος. Χρύσανθε! έλα παιδί μου!» Τότε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης ως οικονόμος, ζωσμένος με μια ποδιά, κουβαλώντας δίσκο με καφέδες. «Ναι γέροντα, έχω φτιάξει καφεδάκια. Θέλετε;» ρώτησε ο μεταμφιεσμένος δεσπότης, για να συλλάβει τελικά η Αστυνομία τον εξαγριωμένο πατέρα.

  πηγή: «Το Πρώτο Θέμα» 24. Απρ. 2005.

 18. Παράθεμα: Αποκαλυπτήρια Πατριαρχείου Οικουμένης (υποκατάστημα Χρυσοβαλάντου) « Ροΐδη Εμμονές

 19. Ο/Η Polotis λέει:

  Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις με Έλληνα επιχειρηματία από την Κωνσταντινούπολη, με μεγάλη οικονομική εμβέλεια, που είναι ΠΑΟΚτσής από τα γεννοφάσκια του.

  Πρόκειται για τον Βασίλη Φλωρίδη, 59 ετών, ο οποίος διαθέτει μια… τρέντι εμφάνιση, με μούσι, σκουλαρίκι και τατουάζ με το δικέφαλο από παιδί. Έκανε επιχειρηματική καριέρα σε ορυχεία στην Κένυα, ενώ με τις δραστηριότητές του στην Τουρκία έφτασε σε σημείο να συνεταιριστεί με την οικογένεια Τσιλέρ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει και δωρεά ύψους 3.300.000 δολαρίων στο Πατριαρχείο!
  http://paoktsidikimatia.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι ελληνικές εφημερίδες ανφέρθηκαν τελικά στην υπόθεση Φλωρίδη-ο οποιος δεν δικαιώθηκε στα τουρκικά δικαστήρια-λόγω του ότι ο επιχειρηματίας αποπειράθηκε να πάρει τον ΠΑΟΚ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Ποντίκι” ΣΤΙΣ 29-09-11

  ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί

  …..

  Το περίεργο στην ιστορία αυτή εί­ναι ότι ενεπλάκη και το Οικουμενι­κό Πατριαρχείο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αγορά του ΠΑΟΚ από τον Φλωρίδη αφού όλες οι πλη­ροφορίες λένε ότι ο Πατριάρχης και οι μητροπολίτες δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για τον Φλωρίδη, που είναι μάλιστα και αφορισμένος από το Πα­τριαρχείο!!!

  ….

  Η κόντρα με το Πατριαρχείο και ο αφορισμός…

  Ο υποψήφιος επενδυτής του ΠΑΟΚ όμως έχει πρωταγωνιστήσει και σε μία άλλη ιστορία, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη υπόθεση υπονόμευ­σης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ίδιου του Οικουμενικού Πα­τριάρχη Βαρθολομαίου.

  Συγκεκριμένα, ο Φλωρίδης, εκμε­ταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον μητροπολίτη Χαλκηδόνας Ιωακείμ, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί τη θητεία τους στον τουρκικό στρα­τό, εμφανίστηκε στο Πατριαρχείο με σκοπό να «σώσει» τη Θεολογική Σχο­λή της Χάλκης.

  Λίγο μετά τις πρωτοβουλίες του Φλωρίδη, ξέσπασε και η μεγάλη κό­ντρα του με το Πατριαρχείο, που τε­λικά οδηγήθηκε στα δικαστήρια με προσωπική επίθεση κατά του Πατρι­άρχη. Ήταν μία κόντρα που έληξε με την πανηγυρική δικαίωση του Πατρι­αρχείου και τον αφορισμό του Φλωρίδη από την Εκκλησία. Και μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια. Ο μητροπο­λίτης Χαλκηδόνας Ιωακείμ δεν άντε­ξε τη δοκιμασία στην οποία έβαλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο «συστρατιώτης» του. Υπέστη εγκεφαλικό και δεν συνήλθε ποτέ…

  Στο τέλος θα ζητάει και χρήματα

  Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν στην 3η Νοεμβρίου του 2007, οπότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αφόρι­σε τον Βασίλη Φλωρίδη και έκτοτε, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζεται ως εχθρός από το Φανάρι. Χαρακτη­ριστικές ήταν οι δηλώσεις του μη­τροπολίτη Δέρκων Απόστολου, γνω­στού, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιώργου Κούδα, ΠΑΟΚτζή και μάλι­στα στη θύρα 4, στην εφημερίδα της συμπρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη», όπου χαρακτήρισε μεγάλο λάθος να συμμετάσχει ο Φλωρίδης στα διοικη­τικά του Δικεφάλου του Βορρά.

  Ο μητροπολίτης Απόστολος ήταν ένας από εκείνους που προειδοποί­ησε, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην εμπλακεί σε τέτοια περιπέτεια, και τόνισε ότι «εμείς τους είπαμε ότι στο τέλος αυ­τής της ιστορίας ο συγκεκριμένος άν­θρωπος θα ζητάει και χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ένα ιστορικό σωμα­τείο όπως ο ΠΑΟΚ, με χιλιάδες φίλων στην Ελλάδα, θα μπει σε μία τέτοια περιπέτεια».

  «Τους είπαμε» είπε ο μητροπολί­της Απόστολος «όλα όσα έπρεπε να πούμε. Αν οι βετεράνοι, όπως ο Γιώρ­γος Κούδας, που έχουν χύσει ιδρώ­τα για τη φανέλα του ΠΑΟΚ χωρίς να πάρουν εκατομμύρια, δεν μπορούν να έχουν έναν συμβουλευτικό λόγο μέσα στην ομάδα, τότε τι να πούμε εμείς»;

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, μά­λιστα, στην ερώτηση για τα συναι­σθήματα που γεννά στον ίδιο η πιθα­νή εμπλοκή του Βασίλη Φλωρίδη, ο μητροπολίτης Απόστολος απάντησε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι αφορισμένος, που έχει τιμωρη­θεί από την Εκκλησία. Αυτό για εμάς τα λέει όλα».

  «Σαρξ εκ της σαρκός» της Πόλης ο Δικέφαλος

  Αν λοιπόν ο επιχειρηματίας Βασί­λης Φλωρίδης ήταν για το Οικουμε­νικό Πατριαρχείο ένας αφορισμένος και, φυσιολογικά, αντιμετωπίζεται ως εχθρός στο Φανάρι, ο ΠΑΟΚ αντι­μετωπίζεται με μεγάλη συμπάθεια. Το 2006 ο Πατριάρχης είχε παρευρε­θεί στη γιορτή για τα 80 χρόνια του ΠΑΟΚ. «Η μήτηρ Εκκλησία και η Αγία Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης παρακολουθούν τον ΠΑΟΚ και χαί­ρονται καθώς τις επιτυχίες τις χαίρο­νται και για δικές τους, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι “σαρξ εκ της σαρκός των”» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρ­χης και έκλεισε λέγοντας: «Γέννημα και θρέμμα της Πόλης είστε. Αυτό πρέπει να γεννά συγκίνηση και υπε­ρηφάνεια».

  Τώρα πλέον ο Φλωρίδης φαίνεται να αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ… Αν σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ο αφο­ρισμός και η στάση του Πατριαρχείου ή το γεγονός ότι ο «σωτήρας» του ΠΑΟΚ δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη πα­ρά μόνο στα λόγια, αυτό ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ…

  http://topontiki.gr/article/22826

  Το Έθνος όμως τα λέει κάπως αλλιώς.
  Υπαινίσεται πως μέσω Φλωρίδη το πατριαρχείο προσπάθησε να εξαγοράσει Τούρκους αξιωματούχους για τη Χάλκη

  «…Ο κ. Φλωρίδης εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Ιωακείμ, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί τη θητεία τους στον τουρκικό στρατό, εμφανίσθηκε στο Πατριαρχείο με σκοπό να «σώσει» τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

  Πηγές του Πατριαρχείου επιμένουν ότι τότε πείσθηκε ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος να δώσει ένα σεβαστό ποσό στον Βασιλάκη Φλωρίδη, πιστεύοντας ότι πράγματι έχει προσβάσεις στο «βαθύ κράτος» και θα μπορούσε έτσι να ανοίξει τον δρόμο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής…..».

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63211190

  Είναι άξιο απορίας γιατί ο ελληνικός Τύπος δεν είχε αναφερθεί στον Φλωρίδη πριν το όνομά του αναμιχθεί με τον ΠΑΟΚ

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιερέας του Οικουμενικού πατριαρχείου ευλόγησε τα γραφεία ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στις Βρυξέλλες:

  xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/agiasmos-sta-grafeia-twn-eurwbouleutwn-ths-chrushs-aughs-stis-brujelles#ixzz3FeQHvX2q

  Αγιασμός στα γραφεία των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες

  Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 – 21:23 59

  Αγιασμός στα γραφεία των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες

  Το πρωί της Δευτέρας 06 Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, στις Βρυξέλλες, τελέστηκε αγιασμός παρουσία όλου του προσωπικού των γραφείων, καθώς και της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής κας. Ευγενίας Χρήστου – Γερμενή.

  Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης του Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.