Αίτημα άρσης ασυλίας για βουλευτή του ΚΚΕ…

(…για συμμετοχή σε κινητοποίηση έξω από τα «Τζάμπο» στη Θεσσαλονίκη)

Μπα;
Από πότε κρίνεται παράνομη η συμμετοχή συμπαράστασης σε διαμαρτυρία ή διαδήλωση ενός βουλευτή και δεν μας το έχουν ανακοινώσει  οι Αρχές, τα περισπούδαστα μέσα ειδήσεων και ενημέρωσης που τόσο καίγονται να μας ενημερώσουν για τα χάλια της οικονομίας μας. Ίσως να μην έγραφα γι’ αυτό το ζήτημα, να το προσπερνούσα, όμως δεν είναι η πρώτη αίτηση ασυλίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά η δεύτερη… πάλι για βουλευτή του ΚΚΕ, του κ. Γιώργου Μαρίνου επειδή έκανε το… λάθος και συμπαραστάθηκε σε κινητοποίηση για κατάργηση των διοδίων.

Τέτοιου είδους φαινόμενα μπορεί να κερδίζουν επαξίως τη χλεύη, την ειρωνεία και την περιφρόνησή μας, αλλά όχι την αδιαφορία. Τα ίδια θα έγραφα ακόμη και εάν επρόκειτο για βουλευτών άλλου κόμματος –για να προλάβω καλοθελητές…

Το σφάλμα των εν λόγω «υπερκινητικών» βουλευτών είναι ότι επενδύουν σε θέμα που «δεν πουλάει» εξού και η πολιτική τους δίωξη. Βεβαίως, δεν αμφισβητώ το δικαίωμα του καθενός για έννομη καταγγελία βουλευτών ή άλλων πολιτών, αλλά να, πως να το πω, αν οι εν λόγω βουλευτές είχαν επενδύσει σε «ζητήματα» όπως το Βατοπέδι, τη Ζήμενς, τη καταλήστευση των Ταμείων μέσω ομολόγων κ.α. ενδεχομένως να ακούγαμε κάτι παραπάνω για το ζήτημα από τα πρόθυμα ΜΜΕ, έτσι δεν είναι.

Αν οι εν λόγω βουλευτές είχαν «παραπλανηθεί» -όπως μας έλεγε κάποτε ο εύστοχος κ. Σανιδάς – σε ανταλλαγές φιλέτων γης,  δεν θα είχαν διαπράξει πλημμέλημα ή αδίκημα, οι πράξεις τους θα είχαν αυτομάτως αγνοηθεί/παραγραφεί και… η αντιμετώπισή τους θα ήταν διαφορετική, ενώ τώρα έμπλεξαν με πληβείους εργαζόμενους των καταστημάτων «Τζάμπο».

Αν είχαν ασχοληθεί με μίζες τύπου Ζήμενς, δεν θα ευσταθούσαν κατηγορίες τύπου «παράνομης βίας» και … «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» -που αποδίδονται στην κ. Καλαντίδου…

Τι να κάνουμε, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που επενδύουν σε λάθος προϊόντα.

Τα σύκα λοιπόν, σύκα και• σε όποιον αρέσει.

.

ρο

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

11 Responses to Αίτημα άρσης ασυλίας για βουλευτή του ΚΚΕ…

 1. Ο/Η xamogelo λέει:

  χμ… ε εδώ έχουν κάνει μυνήσεις σε όλους ο βουλευτής θα ξέφευγε;;;
  Τέσπα εγώ η μόνη απάντηση που βρίσκω είναι συμμετοχή μας στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

 2. Ο/Η coolplatanos λέει:

  Ρο, εδώ αναφέρει και για αίτημα άρσης ασυλίας για μία γυναίκα βουλευτή του ΚΚΕ, σχετικά με τα Τζάμπο, και ότι τελικά απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας της βουλής. Αλλά όντως δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει να ζητάνε την άρση ασυλίας βουλευτών του ΚΚΕ για παρόμοια θέματα και από ό,τι είδα για το Μαρίνο ήταν το καλοκαίρι για τα διόδια.

 3. Ο/Η Polykarpos λέει:

  Βιτριόλι αμέσως…. άκου υποστηρίζουν υπαλλήλους και εργάτες τα καθήκια…

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  οι βουλευτές του κόμματος Σαμαρά πάντως δεν κινδυνεύουν να διωχθούν για τέτοιες ταπεινές αιτίες:

  http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3743174&publDate=

  Αρση ασυλίας για Καραμηνά, Γιοβανούδα

  * Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισηγείται την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δύο βουλευτών της ΝΔ, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση σωματικής βλάβης
  * Μετά τις δημοτικές η απόφαση από την Ολομέλεια του Σώματος

  Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Κ. Καραμηνά και Β. Γιοβανούδα προτείνει προς την Ολομέλεια του Σώματος η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που συνεδρίασε χτες, ενώ από τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας προκύπτει ότι ένας αριθμός βουλευτών της ΝΔ δεν πειθάρχησε στη γραμμή του κόμματος που ήταν υπέρ της άρσης της ασυλίας.

  Οπως είναι γνωστό, ο Κ. Καραμηνάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της φίλης του, σε τροχαίο ατύχημα, ενώ ο Β. Γιοβανούδας για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης σε βάρος της φίλης του. Τοποθετούμενοι στην επιτροπή, ο μεν πρώτος εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό της άτυχης Ε. Πειλίδου ζητώντας να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη, ενώ ο δεύτερος δήλωσε θύμα εκβιασμού καλώντας τους βουλευτές να μελετήσουν προσεκτικότερα τη σχετική διαδικασία.

  Οι εισηγητές όλων των κομμάτων τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο βουλευτών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος είπε για τον Κ. Καραμηνά ότι η υπόθεσή του είναι τέτοια που πρέπει να πάει στα δικαστήρια, ενώ για τον Β. Γιοβανούδα είπε ότι από τη μελέτη του φακέλου προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά τα οποία αρμόδιο να τα απαντήσει είναι το δικαστήριο.

  Από τους παριστάμενους βουλευτές ο Γ. Καρατζαφέρης της ΝΔ τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας των δύο, ενώ από τη μυστική ψηφοφορία που έγινε προκύπτει ότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις από τη γραμμή της άρσης, διαφοροποιήσεις που αποδίδονται σε βουλευτές της ΝΔ. Συγκεκριμένα, από τους 40 βουλευτές που μετείχαν στην ψηφοφορία για τον Κ. Καραμηνά, υπέρ της άρσης ψήφισαν 31, κατά 7, ενώ υπήρχαν και 2 λευκά. Για τον Β. Γιοβανούδα υπέρ της άρσης ψήφισαν 27, κατά 10 και 3 λευκά.

  Αρμόδια για την άρση της ασυλίας είναι η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αναμένεται μετά τις δημοτικές εκλογές να ασχοληθεί με τις υποθέσεις των παραπάνω βουλευτών.

  Με αφορμή τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ με δήλωσή του υπογραμμίζει ότι το γεγονός πως «σημαντικός αριθμός βουλευτών ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας των δύο βουλευτών υποβαθμίζει το κύρος του Κοινοβουλίου».

 5. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

  Για πολιτικά αδικήματα δόθηκε η ασυλία.
  H Βουλή δεν την ανακαλεί ούτε για τροχαίες παραβάσεις.
  Εδώ έχουμε κλασσική περίπτωση που η ασυλία δεν μπορεί να αρθεί.

 6. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Ροΐδη
  Είμαι κατάφορα κατά της ασυλίας των βουλευτών και συχνά απαντάω σε όσους προπαγανδίζουν υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου να καταργήσουν πρώτα το βουλευτικό άσυλο. Σ’ αυτήν όμως την περίπτωση, είναι μια από τις ελάχιστες φορές που το άσυλο προστατεύει πολιτικές πράξεις, που είναι επιπλέον αλτρουϊστικές και φιλολαϊκές…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Φίλε Ανορθόδοξε,
   η βουλευτική ασυλία είναι σωστός θεσμός διότι εξασφαλίζει τη δυνατότητα στον βουλευτή να μιλάει ελεύθερα κατά πολύ ισχυρών συμφερόντων χωρίς να κινδυνεύει να τον κλείσει μέσα ο κ.Σανιδάς.
   Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ευτελίσει το θεσμό παραχωρώντας ασυλία ακόμη και σε μη πολιτικά αδικήματα βουλευτών.
   Αυτό πρέπει να διορθωθεί.

 7. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Φυσικά δεν μπορει να αρθει
  αλλα το οτι ζητανε να αρθει ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΛΌΓΓΟ ΜΕΤ Α ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗς ΚΑΡΑΔΕΞΙΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ

  ειναι αποδεικτικο μιας εσχατης ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ

 8. Ο/Η Pygoskelis Sober λέει:

  Ανορθόξε, για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το άσυλο: Για να καλύπτει πολιτικές ενέργειες των βουλευτών. Π.χ.:Αν δεν υπήρχε το άσυλο, ένας βουλευτής δεν θα τολμούσε να καταγγείλει τις παρασπονδίες ενός μεγαλοεπιχειρηματία, γιατί θα έτρωγε μήνυση για συκοφαντική ή απλη δυσφήμιση. Νομίζω είδες πόσο εύκολα έφαγα μήνυση όσοι τόλμησαν να μην κολακεύσουν γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία και αθλητικό παράγοντα.
  Απο εκεί και περα, και δεδομένου ότι οι βολευτές της ελέω θεού κληρονομικής δημοκρατίας βλέπουν τη βουλή σαν φεουδό τους, χρησιμοποιούν το βολευτικό τους αξίωμα και για να βολέψουν και άλλες αβολούρες τους, άσχετες με την πολιτική τους δράση. Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει η βουλευτική ασυλία και αίρεται αυτόματα, αλλά οι βολευτές μας έχουν το μαχαίρι, έχουν και το πεπόνι…

 9. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

  Η εφημερίδα Εποχή, 6-12-2009, σελ. 25, στη στήλη ‘Ταξιδεύοντας στη μπλογκόσφαιρα’, με την υπογραφή ‘Συνήθης ύποπτος’, αναδημοσιεύει κ.Ρο το ποστ αυτό.

 10. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

  μη δημιουργήσω χωρίς να το θέλω πρόβλημα. Εξυπακούεται η «Εποχή» αναφέρει πηγή, δίνει και λινκ. Είναι κύριοι οι φίλοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.