Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [1]

Μέρος 1ο : In Gold we trust

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

(Φωτ. Lothar Wollen) Τιτλοφορείται «Ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης»-1966. Όσο κι αν πρόκειται μάλλον για τον Αρμένη πατριάρχη της Ισταμπούλ η για τον Γεωργιανό πατριάρχη της Ιβηρίας, η φωτογραφία σηματοδοτεί το εξουσιαστικό πνεύμα των ανατολικών πατριαρχών.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος (στο εξής κ.Β.) απολαμβάνει μια πρωτοφανή ασυλία από το σύνολο του Τύπου. Το προνόμιο οφείλεται στην ιδιότητά του ως εχθρού του Χριστόδουλου και στο ότι το Πατριαρχείο της Νέας Ρώμης θεωρείται στο συλλογικό υποσυνείδητο εθνική κρατική υπόθεση.

H αντιπαλότητα όμως Β.-Χριστόδουλου, όσο κι αν ο πρώτος φρόντιζε να της δίνει ιδεολογικό περιεχόμενο, δεν ήταν παρά η σύγκρουση δυο στυγνών εξουσιαστών που στριμώχνονταν στο ίδιο χωράφι. Για παράδειγμα ο κ.Β. που έκανε δεκτή την έφεση του Αττικής Παντελεήμονα επειδή (εσκεμμένα για να μπορεί να δικαιωθεί στο μέλλον από το ΕΔΑΔ) δεν δικάστηκε σύμφωνα με τους νόμους και τους Ι. Κανόνες, απολύει τους δικούς του μητροπολίτες όποτε θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά. Και επειδή οι αρχιερείς έχοντας γράψει τις παραινέσεις του απ.Παύλου στις σόλες τους («Έχοντες δε διατροφάς και σκεπάσματα, τούτοις αρκεσθησόμεθα») λατρεύουν το καλό ντύσιμο και τα κοσμήματα σαν τις τελευταίες στάρλετ της TV, υπέβοσκε άλλη μια γυναικουλίστικη αντίθεση όπως την αποκάλυψε ο Στ. Θεοδωράκης στο «Βήμα» (29-10-2000): «Συναγωνίζονται στα μανικετόκουμπα, που συνοδεύουν άψογα τα αγαπημένα τους πουκάμισα με τις διπλές μανσέτες. Ο Β.-υποστηρίζουν οι περισσότεροι- νικά εδώ τον Χριστόδουλο, ο οποίος παίρνει στην συνέχεια την εκδίκησή του…..επιτραχήλιον, σάκος, επιμανίκια, επιγονάτια….εγκόλπια. Όλα ή τα περισσότερα με χρυσό, σμάλτο και πολύτιμους λίθους. Στα εγκόλπια ίσως είναι νικητής ο Χ., …. όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Χ. τις Κυριακές μέσω τηλεόρασης που έχει στην κρεβατοκάμαρα του, ο Β. παρακολουθεί τον Χ. στην μητρόπολη της Αθήνας και μετά αποφασίζει με ποιά άμφια θα εμφανισθεί».

Η συλλογή δώρων είναι ένα ακριβό (για τους φορολογούμενους) χόμπι του κ.Β. Τον Μάϊο του ’99, επισκέφτηκε την Ελλάδα. Πήρε μέρος σε 50 εκδηλώσεις, μάλιστα δε «…πολλές φορές, με χαρακτηριστικότερη στο Τσοτύλι, οι δυο προκαθήμενοι, αποκοιμήθηκαν στις καρέκλες τους….» («Ελευθεροτυπία», 1-6-’99). Ζητήθηκε από τις ενορίες των Αθηνών ένα ποσόν να αγοραστούν δώρα για τον πατριάρχη. Οι ιερείς εκφράστηκαν αρνητικά. («Εξουσία» 15-5-’99). Τελικά όπως αποκάλυψε η «Ελευθεροτυπία», πρέπει να συγκεντρώθηκαν πάνω από 17.000.000 δραχμές. Ιδού η σοδειά του κ.Β. μεταξύ πολλών άλλων, 20 εγκόλπια, 4 ράβδοι, 1 μίτρα, 38 χρυσά κλειδιά πόλεων, 120 πλακέτες, 1 μπαούλο, εικόνες και άλλα, τόσα ώστε ένα ολόκληρο πούλμαν πλήρες δώρων, μαζί με τους γεμάτους αποθηκευτικούς χώρους των συνοδευτικών οχημάτων, χρειάστηκε να ακολουθεί για να μεταφέρει τα λάφυρα της αποστολικής περιοδείας (Α. Λουδάρος, «Εξουσία», 8-6-’99).

Για το σκοτεινό κόσμο του πατριαρχείου έχουν εκφρασθεί χείλη υπεράνω υποψίας με προσωπικές μαρτυρίες: Ο Ι.Δραγούμης («Όσοι ζωντανοί») δίνει μια μαρτυρία για το Φανάρι με αφορμή μια διένεξη του πατριάρχη με τη Σύνοδο: «….σ’όλους τους συνοδικούς δεσποτάδες, όπου άκουγε τα πείσματά τους, τις βρισιές τους και κάθε μικροπρέπεια…….Ο δεσπότης αυτός….ήτανε σα φίδι….δεν έβριζε ούτε τον πατριάρχη ούτε τους συνοδικούς, μα έριχνε με τρόπο το φαρμάκι του και για τους δυό…..ένας άλλος γεροξεκουτιάρης δεσπότης αράδιαζε…ρητά της Αγίας Γραφής και στίχους του Ευριπίδη-έκανε τον γραμματιζούμενο-ανάκατα με παροιμίες λαϊκές και ιστορίες του Ναστραντίν Χότζα….έτσι εξακολουθούν να τρώγονται μέρες και βδομάδες και μήνες σα σκυλιά….Τέλος μια νύχτα είδε όνειρο ο πατριάρχης και η τύχη το έφερε να δη το ίδιο όνειρο, απαράλλαχτο την ίδια νύχτα και…..η αλεπού ο γερομυστικοσύμβουλος του πατριάρχη δεσπότης. Τα όνειρα αυτά έπεισαν τον παναγιώτατο να υποχωρήσει….». Ο πρέσβυς και λόγιος Άγγελος Βλάχος τη δεκαετία του ’80 έβγαλε («Μια φορά κι έναν καιρό, ένας διπλωμάτης») στη δημοσιότητα άκρως απόρρητη αναφορά του (1948) προς το υπουργείο (την είχε δακτυλογραφήσει μόνος του για να αποφύγει κάποια διαρροή): «Η Ιερά Σύνοδος…..είναι συγκέντρωσις φαυλοβίων και χρηματιζομένων ανθρώπων πολλοί των οποίων έχουν φθάσει εις σημείον πορώσεως….παιδείας ευρυτέρας ουδείς δύναται να γίνει λόγος, όσον δε αφορά την συνείδησιν της αποστολής….ίσως μόνον ο μητροπολίτης Σάρδεων την έχει…..Ο κατώτερος κλήρος, οι μητροπολίται δηλαδή της αύριον…..μολύνεται και σχηματίζει την θλιβεράν διαδοχήν μιας κακής κληρονομίας». Η χαριστική βολή ήταν για τους φοιτητές της Θεολογικής της Χάλκης: «οι εισερχόμενοι….προέρχονται από κύκλους μη ανεπτυγμένους».

Τα τελευταία χρόνια το προνόμιο της Ομερτά κλονίστηκε δυο φορές. Στη σύγκρουση Β.-Χριστόδουλου για τα τιμάρια της Β.Ελλάδας οπότε η εθνικόφρων μερίδα του Τύπου πήρε το μέρος του δεύτερου και στην κορύφωση της υπόθεσης της Α.Ε. Βατοπέδι οπότε κάποιοι αναρωτήθηκαν φωναχτά γιατί ο μεγαλομέτοχος της «Βατοπέδιον χρηματιστικής» πατριάρχης καλύπτει τον Εφραίμ. Πέρασε ο καιρός, ο ηγούμενος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή αλλά τώρα πιά κανείς δεν απόρησε που ούτε και τώρα απομακρύνθηκε από τη θέση του κι ας βγήκαν στη φόρα οι αποκρυφιστικές αγυρτίες των αλλεπάλληλων θαυμάτων της μονής που φτάνουν μέχρι βατράχια που μιλάνε και ακόμη και Ανάσταση νεκρού τινάζοντας στον αέρα το κέντρο της ορθόδοξης θεολογίας, την Ανάσταση του Χριστού!!! (Περιοδικό «Επίκαιρα», τ.1, Κ.Βαξεβάνη-ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ).

Ο κ.Β. δεν είναι Χριστόδουλος. Διαθέτει μόρφωση και λογική και ξέρει να κρύβεται. Εμφανίζεται ως εχθρός του εθνικισμού και φίλος της οικολογικής κρουαζιεροπλοϊας, ενός εξαιρετικού σπορ στους κόλπους των κοσμικών οικολογούντων. Οι οικολογικές του ανησυχίες εξατμίζονται στις όχθες της Βιστωνίδας και στις καλλιγραφίες των αυτοκρατορικών Χρυσόβουλων. Λίγοι αντιλαμβάνονται πως στη θέση που βρίσκεται δεν έχει πολλά περιθώρια να παίξει το χαρτί της εθνικιστικής δημαγωγίας. Είναι υπήκοος του τουρκικού κράτους αφ’ενός και φορέας του «γελοιώδους» («Ελληνική Νομαρχία») τίτλου «οικουμενικός» αφ’ετέρου, που του χάρισε ο κτηνώδης αυτοκράτορας Μαυρίκιος παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του πάπα Μ.Γρηγόριου. Η οικουμένη όμως πεισματικά αγνοεί την ύπαρξή του κι αυτός αναγκαστικά πατά σε δυο βάρκες αυτήν του Εθνάρχη του περιούσιου Γένους των Νεοελλήνων και αυτήν του υπερεθνικού πνευματικού ηγέτη με τα δεκανίκια όμως της ελληνικής διπλωματίας που τον λανσάρει όσο μπορεί διεθνώς, σε πείσμα των ορθόδοξων αδελφών Σλαβομακεδόνων και Ρώσων. Όταν του δίνεται η ευκαιρία ξεσπάει σε ψυχροπολεμικό κήρυγμα μίσους, όπως έγινε στην Έδεσσα που ξιφούλκησε κατά των υποτιθέμενων τέκνων του των ορθόδοξων γειτόνων μας, μιλώντας για τα «άνομα και ύπουλα σχέδια» αυτών που ήθελαν την υποταγή της «Ελληνικής Μακεδονίας» και για «τον λυσσώδη αγώνα εκ μέρους των παραχαρακτών της εκκλησιαστικής και εθνικής ιστορίας» (13.9.’05). Μόνο ο «Iός», επισήμανε τις «καθαρά πολιτικές» και «ανιστόρητες αναφορές» του προς το “target group” των υπολειμμάτων «των συλλαλητηρίων της περασμένης δεκαετίας» και εύλογα διαμαρτυρήθηκε γιατί κανείς δεν επέκρινε την «μετάπτωση του πατριάρχη από την οικουμενικότητα στον αγοραίο εθνικισμό» (24.9.’05).

Ποιος όμως θα το έκανε αφού ακόμη και στον ΣΥΝ υποβόσκει παρά φύσιν κρυφός έρως με τον πατριάρχη, που έχει εκδηλωθεί πολλές φορές με τρόπους τουλάχιστον γελοίους, τους οποίους αποφεύγω να απαριθμήσω. Μπορεί ο κ.Β. να κολάκευε τον κ.Αλαβάνο για την «λιπαράν του μόρφωσιν», αλλά με την ίδια ευκολία ο προκάτοχός του Αθηναγόρας υμνούσε τη χούντα και ο ίδιος θαύμαζε το Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς να προσγειώνεται στα κατάμαυρα μαλλιά του Καρατζαφέρη ή κολάκευε και τον αρχηγό της «Εθνικής Συμμαχίας» (18 χρόνια πρωτοδίκως, 9 χρόνια στο Εφετείο για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών). Ο κ.Γ.Μιχαλόπουλος όμως τον απειλούσε με ημιτελή ερωτήματα όπως αυτό: «Ας μας αποκαλύψουν την ιστορία του γνωστού ραδιούργου μητροπολίτη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στα νερά του Βοσπόρου μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από…. Δεν συνεχίζουμε σταματούμε εδώ…..Όσο κι αν ο Πατριάρχης μας πικραίνει» (27-7-2001). Ανεξίκακος ο πατριάρχης προσφωνούσε τον κ.Μιχαλόπουλο «Εντιμότατον» («Ορθόδοξη Κατάθεση», Νοέμβριος 2001), ενώ παλιότερα δήλωνε: «Κε Μιχαλόπουλε με πολεμάτε αλλά εγώ σας αγαπώ…» («Νέοι .Άνθρωποι.», 28-5-’99). Φορτωμένος με εκκλησιαστικά παράσημα και τίτλους ο κ.Μιχαλόπουλος, «Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» («Ελευθεροτυπία» 19-1-2003). Κι όμως ένας πατριαρχικός άνδρας ο Ζακύνθου Χρυσόστομος τον είχε κατηγορήσει-χωρίς να αποδειχθεί- πως «από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 … όλοι οι Πατριάρχες έχουν εκβιαστεί….(«Νέα», 5.2.’03). Κι όμως ο κ. Μιχαλόπουλος έβριζε κληρικούς καπηλικότατα στις εφημερίδες του με χυδαίες εκφράσεις που θα έκαναν ακόμη και πατριάρχη Ιεροσολύμων να κοκκινίσει.

Παρακάμπτω τον αδιαφανή τρόπο χρηματοδότησής του πατριαρχείου από το ελληνικό κράτος και επισημαίνω μια πρόσφατη δικαστική απόφαση (20.10), που περιέργως θάφτηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ που απέφυγαν ευλαβώς να ανασκαλέψουν δυσάρεστες για τον πατριάρχη μνήμες ενός δυσωδέστατου σκανδάλου. O σάλος που ξέσπασε για τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα της πατριαρχικής μονής της Αποκάλυψης κατέληξε ταχύτατα μετά από 10 μόλις χρόνια στην καταδίκη σε 8 χρόνια φυλάκιση ενός μόνο ηγούμενου του οσίου Γεράσιμου Μιχελή του ιερού καθίσματος της Κουμάνας και στη συνέχεια μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών κατηγορούμενου για υπεξαίρεση ενός μικροποσού 5δις δρχ. Ο όσιος αφέθη ελεύθερος με την καταβολή του αστρονομικού ποσού των 20.000 ευρώ : «… σε νέα επιστολή που έχει αποστείλει στον Πατριάρχη ο Γεράσιμος Μιχελής, τον καλεί για μία ακόμη φορά να τον στηρίξει και να πάρει θέση….. Οι αγοραπωλησίες δεν αφορούσαν μόνον τα ακίνητα της Μονής, αλλά και άλλες δραστηριότητες, με ακίνητα και κτήματα στις οποίες εμπλέκονταν τρεις κληρικοί: ο παπά – Γεράσιμος Μιχελής, ο (αποβιώσας) Ισίδωρος Κρικρής που ήταν ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη και ο Κύριλλος Πέντες (εκκλησιάρχης και ταμίας της Μονής) που αθωώθηκε ενώ πολλά από τα αδικήματα έχουν παραγραφεί..». «….Ο Εισαγγελέας …έκανε λόγο για φαινόμενα παρακμής και σήψης στην Μονή Πάτμου επισημαίνοντας ότι λειτουργούσε ως κτηματομεσιτικό γραφείο…. ….«Η μοιρασιά των ακινήτων ήταν απλόχερη και όλοι φρόντισαν να πάρουν» τόνισε ο Εισαγγελέας ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου Μιχελή στους οποίους όπως διαπιστώθηκε .. είχαν κατατεθεί και αναληφθεί περί τα 2 δισ. δρχ ενώ στο διάστημα που ήταν προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές της Κω και ενώ αναμενόταν η απαγόρευση της κίνησής τους άγνωστοι έσπευσαν και ανέλαβαν το υπόλοιπό τους………ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του μια Mercedes και ένα τζίπ, έχοντας και οδηγό …..Ο Εισαγγελέας εκτίμησε εξάλλου στην αγόρευση του ότι στη δίκη έπρεπε να βρίσκεται κατηγορούμενη και μια συμβολαιογράφος για κακούργημα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η συμβολαιογράφος έχει απαλλαγεί αμετακλήτως με βούλευμα…… ο κατηγορούμενος …επεσήμανε ότι ο ίδιος λειτουργούσε ως εντολοδόχος και ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για τις αγοραπωλησίες της Μονής τονίζοντας ότι είναι εξιλαστήριο θύμα..».

http://blogthea.gr/NextStep/aeaethoaeo/71448-dhieith-eueaenico-8-aothi-aea-oi-oeuiaeaei-oco-iiitho-dhuoiio.html
https://roides.wordpress.com/2009/06/16/16june09/
http://www.kalami.net/2005/arthra/patmos_patriarx.html
http://www.skyfm100.com/index.php?cat=17&aid=11652

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με θέμα: «Ο αδιαφανής τρόπος χρηματοδότησης του πατριαρχείου»

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

25 Responses to Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [1]

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  επειδή από λάθος μου οι σύνδεσμοι που παραπέμπουν στην υπόθεση του Πανοσιότατου πατριαρχικού ηγούμενου και σήμερα Πανιερότατου μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Γεράσιμου (8 χρόνια πρωτόδικη φυλάκιση) δεν είναι ενεργοί τους επαναφέρω εδώ ελπίζοντας πως θα λειτουργήσουν εν αναμονή της ενεργοποίησής τους και στο ποστ.

  http://blogthea.gr/NextStep/aeaethoaeo/71448-dhieith-eueaenico-8-aothi-aea-oi-oeuiaeaei-oco-iiitho-dhuoiio.html

  https://roides.wordpress.com/2009/06/16/16june09/

  http://www.kalami.net/2005/arthra/patmos_patriarx.html

  http://www.skyfm100.com/index.php?cat=17&aid=11652

 2. Ο/Η Γιάννης Ζίγδης λέει:

  Ο ηγούμενος Γεράσμος ήταν χρόνια γνωστόςγια διάφορες δραστηριότητες εδώ στην Πάτμο. Το μοναστήρι μας είναι Σταυροπηγιακό δηλαδή ανήκει στον πατριάρχη που βέβαια ξέρει πολύ καλά τι γίνεται πίσω από τα ψηλά του τείχη.
  Ο Γεράσιμος δήλωνε αθώος πριν τη δίκη.
  Δέστε εδώ συνέντευξή του κόβω μερικά κομμάτια και κρατάω τα πιο σημαντικά.
  Όλα εδώ::
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3268&Itemid=2

  Γεράσιμος Μιχελής: «φούσκα» το σκάνδαλο της Πάτμου!

  14.10.09

  «Φούσκα» χαρακτηρίζει το επονομαζόμενο σκάνδαλο της διαχείρισης των ακινήτων της Ιεράς Μονής Πάτμου σε συνέντευξη

  που έδωσε στη «Δημοκρατική Ρόδου» λίγες μέρες πριν την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ο μοναχός Γεράσιμος Ελευθέριος Μιχελής – Μητροπολίτης Δωδ/νήσου Γ.Ο.Χ.

  Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση που προσέλαβε πανελλήνια διάσταση για πρώτη φορά αποκαλύπτει τις θέσεις του και δίνει εξηγήσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν σκανδαλίσει το ποίμνιο εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι θα αθωωθεί από το δικαστήριο.

  Ο μοναχός που κατηγορείται για υπεξαίρεση του αντίτιμου της αξίας πώλησης 42 ακινήτων και συγκεκριμένα ποσού 362.685,25 ευρώ, σε λογαριασμούς του οποίου πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια δραχμές την επίδικη περίοδο, επισημαίνει ότι η μόνη περιουσία που έχει είναι το ξερό του το ράσο προκαλώντας μάλιστα τον οποιονδήποτε να κάνει έλεγχο στα περιουσιακά του στοιχεία.

  Στην ίδια συνέντευξη ο μοναχός αποδίδει ευθύνες για την εξέλιξη που είχε η υπόθεση στον πατέρα Αμφιλόχιο υποστηρίζοντας ότι προκάλεσε το θόρυβο για ίδιον όφελος και συγκεκριμένα για να αναρριχηθεί στην ηγεσία της Μονής.

  Αναλυτικά η συνέντευξη του Γεράσιμου Μιχελή:

  -Κύριε Μιχελή, η διαβόητη υπόθεση των εκποιήσεων ακινήτων της Μονής Πάτμου έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο και ως τέτοιο φέρεται να αντιμετωπίζεται και από τη δικαιοσύνη. Ποια είναι η άποψή σας;

  Οικονομικό σκάνδαλο με την έννοια της κατάχρησης ή της υπεξαίρεσης χρημάτων ή της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας της Μονής ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. Ούτε από τις πωλήσεις των οικοπέδων της Μονής έχασε μία δραχμή το Δημόσιο.

  Υπάρχουν ενδεχομένως άδολες παρατυπίες και παραλείψεις ή άλλα διαδικαστικά λάθη που απέβλεπαν στην εξυπηρέτηση του Πατμινιώτικου λαού. Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό.

  Πρώτον. Εκποίηση και υπεξαίρεση δεν σημαίνει ότι μοίραζα ή πωλούσα τα οικόπεδα της Μονής κατά βούληση, εν αγνοία της Αδελφότητας και ότι έβαζα τα χρήματα στην τσέπη μου.

  ______________________________

  -Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι θεωρείστε υπαίτιος και πρωτεργάτης και ποια ήταν τα αίτια που οδήγησαν στην προσωρινή σας κράτηση;

  Η Ιστορία έχει πολλά παραδείγματα σαν το δικό μου. Κατασκευάσθηκαν κατηγορίες και ψεύτικες μαρτυρίες εις βάρος μου (π.χ. εκποίηση Μοναστηριακής περιουσίας) και η δικαιοσύνη παραπλανήθηκε με όλα αυτά σε πρώτη φάση. Δεν είμαι επομένως ο πρώτος που φυλακίστηκε άδικα και που έπεσε θύμα πλάνης και συκοφαντίας.

  Ήδη ο λαός της Πάτμου 4 χρόνια μετά τα γεγονότα σιγοψιθυρίζει μέσα του τη φράση «σε φάγανε Γεράσιμε όχι γι’ αυτά που σε κατηγορούνε αλλά γιατί σε φοβόντουσαν και σε ζήλευαν». Πιστεύω να την έχετε ακούσει κι εσείς αυτή την φράση. Πικρή αλήθεια αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

  Πιστεύω ότι η δράση και η κοινωνική μου προσφορά ενοχλούσε ορισμένους. Ζήλευαν την εκτίμηση και την ανταπόκριση που είχα από τον κόσμο και θεωρούσαν ότι τους παραμέριζα όταν έκανα εξυπηρετήσεις που δεν μπορούσαν να κάμουν αυτοί. Δέστε ποιοι πρωτοστάτησαν εναντίον μου και βγάλετε συμπεράσματα. Ησαν όλοι άνθρωποι που είχαν ή ήθελαν να αποκτήσουν εξουσία.

  Έπρεπε λοιπόν να με βγάλουν από τη μέση και η ευκαιρία τους δόθηκε με την αναστάτωση που δημιούργησε ο π. Αμφιλόχιος. Μεγιστοποίησαν λοιπόν ορισμένα λάθη και αδυναμίες μου, έριξαν επάνω μου την ευθύνη για τα οικόπεδα και με παρουσίασαν ως αρχιεπαναστάτη και επικίνδυνο για τη Μονή.

  _______________________________________

  Το ότι εξυπηρέτησα ανθρώπους να πάρουν ένα φτηνό οικοπεδάκι για τα παιδιά τους ήταν σκάνδαλο; Το ότι εξυπηρέτησα επίσης ορισμένους επώνυμους μη Πατμινιώτες το έκανα για τον εαυτό μου ή για το νησί μας και το Μοναστήρι μας;

  Ποίος περισσότερο από μένα και τον πρώην Ηγούμενο Ισίδωρο διαφήμισε τόσο πολύ το νησί μας και το κάναμε τόσο γνωστό σε πολύ κόσμο εκτός Πάτμου. Η δράση μου επομένως ενοχλούσε ορισμένους και η εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό μου προκαλούσε ζήλια.

  Ένα απλό παράδειγμα. Λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση μέσα στη Μονή επισκέφθηκε την Πάτμο κάποιος Κυβερνητικός παράγων που τον γνώριζα χρόνια. Λόγω λοιπόν της φιλίας μας με το που έφθασε στο νησί έτρεξε να με συναντήσει και να τα πούμε. Το έμαθε λοιπόν ο τότε Ηγούμενος π. Αμφιλόχιος και με παίρνει στο τηλέφωνο και μου λέει «Ή Εσύ ή Εγώ!!! Αυτό δεν θα ξαναγίνει, δεν μπορεί να έρχεται στην Πάτμο ο τάδε… και να επισκέπτεται πρώτα την Κουμάνα και μετά το Μοναστήρι». Ιδού λοιπόν το μεγάλο αμάρτημά μου! Το άλλο αμάρτημά μου ήταν Η ΚΟΥΜΑΝΑ.

  Ζήλεψαν το δημιούργημά μου και βάλθηκαν να μου το πάρουν. Στο τέλος τα κατάφεραν, αλλά Ιδού πως την κατάντησαν οι ανάξιοι. Τι κατάλαβαν, όλος ο κόσμος τους κατακρίνει.

  Το τρίτο θανάσιμο αμάρτημα ήταν που έβρισκα τα χρήματα και έκανα αυτά τα έργα για και τις φιλανθρωπίες. Εγώ τα κατάφερνα όχι πάντως με κλεψιές όπως με κατηγορούν, αλλά με τη δράση, την προσφορά μου και ο κόσμος ξέρει και κρίνει ποίους πρέπει να βοηθήσει και ποίους όχι.

  Εγώ λοιπόν με τα έργα μου απέκτησα πολλούς και επώνυμους φίλους έτοιμους να με βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή γιατί ήξεραν ότι η δραχμή τους θα πιάσει τόπο.

  Το ότι π.χ. βοήθησα κάποια παιδιά οικονομικά να ξεκινήσουν μία επαγγελματική ζωή είναι κακό. Ποίο Πατινιωτάκι μου ζήτησε βοήθεια και δεν την έδωσα. Σε ποίον άνθρωπο αρνήθηκα εξυπηρέτηση. Έμαθα στη ζωή μου να κάνω φιλανθρωπίες.

  Δεν ήμουνα όμως Θεός. Ότι μπορούσα έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω. Μέσα στη φυλακή πολλές φορές τα χρήματα ή τα τρόφιμα που μου στέλνανε διάφοροι φίλοι και συγγενείς, εγώ τα έδινα σε δυστυχισμένους ανθρώπους μέσα στην φυλακή που ήταν έτοιμοι να καταρρεύσουν.

  Για τον εαυτό μου ποτέ δεν κράτησα τίποτα. Με δανεικό ράσο μπήκα στη Μονή πριν 40 χρόνια και με δανεικό θα πεθάνω. Εγώ σήμερα ζητιανεύω τα φάρμακα που παίρνω, ούτε ασφάλεια έχω, ούτε σπίτι για να μείνω. Αυτός είναι ο Γεράσιμος. Έτσι έμαθα να ζω.

  – Από τους λογαριασμούς σας πέρασαν πολλά εκατομμύρια δραχμές. Αλήθεια δεν έχετε σήμερα τίποτα από όλα αυτά;

  Έχω μείνει με το ξερό μου ράσο θέλετε το πιστεύετε θέλετε όχι. Ακόμα και αυτό το πατρογονικό μου σπίτι το έχω διαθέσει για την αναστήλωση της Κουμάνας, που ιδιοκτησιακά ανήκει στη Μονή.

  Ότι προσωπικά πράγματα είχα είναι κλειδωμένα στην Κουμάνα και δεν με αφήνουν να πάω να τα πάρω. Όσον αφορά τα ΔΙΣ, έχω προκαλέσει τον διευθυντή της Εθνικής Τραπέζης τον κ. Καλογιάννη να βγάλει στη δημοσιότητα τους δήθεν λογαριασμούς μου. Γιατί δεν το κάνει. Ποίοι τον εμποδίζουν. Φοβούνται να μη μάθει ο Πατινιώτικος λαός ότι ο λογαριασμός μου στην Τράπεζα είναι 120 δραχμές μόνο.

  Σας βεβαιώ ότι από την ημέρα που με εκδίωξαν από την Μονή είμαι εντελώς ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ. Επί 4 χρόνια ευρίσκομαι σε δεινή οικονομική και ηθική απόγνωση λόγω της άδικης κατ’ εμέ τιμωρίας μου και της διαγραφής μου από την Μονή που υπηρέτησα επί 40 χρόνια.

  Εγώ γεννήθηκα για να προσφέρω στον συνάνθρωπο και όχι να πλουτίζω και να περνώ ζωή ευχάριστη, όπως με κατηγορούν οι αντίζηλοί μου.

  -Τελικά ποιοι ζημιώθηκαν και ποιοι ωφελήθηκαν από το ονομαζόμενο σκάνδαλο της Μονής;

  Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι 5 Αδελφοί της Μονής που σπιλώθηκαν και διασύρθηκαν αδίκως. Κατά δεύτερον όλοι οι Πάτμιοι Μοναχοί που απομονώθηκαν και εξοστρακίσθηκαν εκτός Διοίκησης της Μονής και τρίτον ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ που έχασε τα πάντα.

  Εκτός όμως από εμάς ετρώθη ανεπανόρθωτα το κύρος της Ιεράς Μονής της Πάτμου. Οι εχθροί της Εκκλησίας βρήκαν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριό τους και να πουν μύδρους εναντίον της. Οι αδελφοί της Μονής έχασαν την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη του κόσμου, στο νησί μας.

  Η Πάτμος δυσφημίστηκε κι ο θρησκευτικός τουρισμός της τραυματίσθηκε με όλες τις συνέπειες. Η κόντρα Μονής και Δήμου έβλαψε και τους δύο.

  Παρ’ ολίγο κερδισμένο να βγει και το Δημόσιο που καραδοκεί χρόνια τώρα και εποφθαλμιά την κινητή και ακίνητη περιουσία της Μονής να έλθει στην δικαιοδοσία του. Το ότι δεν το πέτυχε στην φάση αυτή, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

  Σε μια δεύτερη παρόμοια αναστάτωση στη Μονή ενδεχομένως να το επιτύχει. Το ίδιο ισχύει και με εκείνους που ήθελαν με τους ανθρώπους τους στην Πάτμο να μετατρέψουν την Μονή σε Μουσείο και να εισπράττουν τα έσοδα της Μονής.

  Θα μου επιτρέψετε όμως να πω και για τον δύστυχο τον Πατινιώτικο λαό που άθελά του έβλεπε να διαπομπεύονται οι Μοναχοί της Μονής του, να διασύρονται, να συκοφαντούνται να φυλακίζονται χωρίς να ξέρει το γιατί και σήμερα να αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη απάτη, ήταν φτιαχτά, ήταν στημένα.

  -Θεωρείτε τον εαυτό σας «εξιλαστήριο θύμα»;

  Σαν άνθρωπος ίσως έκανα σφάλματα, για κανένα όμως σφάλμα μου δεν άξιζα την τιμωρία που μου επιφυλάχθηκε. Τιμωρήθηκα χωρίς να έχω κληθεί και απολογηθεί στην Προϊσταμένη Αρχή.

  Επί 4 χρόνια υπέστην δεινά πάθη και συνεχίζω να τραβώ ένα σταυρό μαρτυρίου που δεν ξέρω το τέλος του. Καρτερικά αποδέχθηκα όλες τις εις βάρος μου αποφάσεις και ενέργειες και κυρίως τις δεκάδες συκοφαντίες. Ικανοποίησα και υπάκουσα κάθε εντολή και επιθυμία του σημερινού Ηγουμένου και του Πατριαρχείου. Πίστεψα στα λόγια τους και παραιτήθηκα από όλα μου τα δικαιώματα.

  Έγινα το εξιλαστήριο θύμα εξαγνισμού λαθών και αμαρτημάτων που βασάνιζαν την Μονή μας. Με κατηγόρησαν, με συκοφάντησαν, με φυλάκισαν, με εξευτέλισαν, με εξόρισαν, μου στέρησαν την Ιεροσύνη, με έδιωξαν από την Μονή που υπηρέτησα επί 40 χρόνια, και μου στέρησαν την Όαση της ψυχής μου το δημιούργημά μου το κάθισμα της Παναγιάς της Κουμάνας.

  ____________________________

 3. Ο/Η Aναγνώστης λέει:

  Δείτε εδώ στο φόρουμ των επιστημών κάποια δημοσιεύματα που δείχνουν το χάλι της Εκκλησίας:

  http://www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=2964

  Κασσιανή : «Ασέλγησαν στο σώμα μου και στη ψυχή μου»
  diples

  «Με έσπρωχνε κοντά της. Σήκωνε το ράσο της και έτριβε τα γεννητικά της όργανα πάνω στο ποδαράκι μου, αναζητώντας την ηδονή. Εγώ ήμουν στα 13 και αυτή στα 30. Φρίκη …».

  Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Κασσιανή, απασχόλησε την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, λόγω της διαμάχης της με τον μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο.
  Όπως είναι γνωστό, η ίδια κατέθεσε μήνυση κατά του μητροπολίτη Ιερόθεου, επειδή όπως υποστηρίζει του ειχε παραδώσει το 2004 το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ, για εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών στο μοναστήρι, αλλά καμία εργασία δεν πραγματοποιήθηκε από τότε.
  Τον περασμένο Ιούλιο, ως «αντίποινα» ο μητροπολίτης Ιερόθεος, προχώρησε στην «καρατόμηση» της Κασσιανής από τη θέση της ηγουμένης της μονής.

  Από την πρώτη στιγμή μέσα στο μοναστήρι η μικρή Κασσιανή, έγινε «στόχος» του άρρωστου πάθους της «ΧΧΧΧ» (το όνομα δεν αναφέρεται γιατί είναι εν ζωή. Μιας μεγαλύτερης μοναχής, 30 χρονών τότε, που ασελγούσε πάνω της για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις της.
  «Το 1995 συνέλαβαν επ’ αυτοφωρω τη «ΧΧΧΧ» να ασελγεί σε μια δόκιμη. Για να αποφύγουν το σκάνδαλο έδιωξαν κακήν κακώς την κοπέλα από το μοναστήρι Το επόμενο θύμα της ήμουν εγώ, Όλες εκεί μέσα γνώριζαν τα γούστα της, αλλά καμία δε μιλούσε. Καμία δεν προσπάθησε να βάλει τέλος στα αίσχη της» λέει.
  Στα 18 της η Κασσιανή εξομολογήθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Νικόδημο Βαλληνδρά, τα αίσχη της «ΧΧΧΧ». Αντιδρώντας ο μητροπολίτης φώναξε τη «ζωηρή» καλόγρια και δημόσια μπροστά σε άλλες μοναχές την αποκάλεσε «βρωμο …».
  Ο ίδιος έδωσε εντολή να αλλάξει μοναστήρι η νεαρή δόκιμη και από το Παγγαίο να βρεθεί στην Αλιστράτη.

  (………………………)

  Καταγγέλλουν μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση

  Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009, 11:35

  Σοκ προκαλούν καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στο πρόσωπο του ιερομόναχου Απόστολου, πρώην ηγουμένου της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην Ανώπολη της Κρήτης.

  Ο αρχιμανδρίτης που το τελευταίο δίμηνο έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως «ο πνευματικός της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη» παρουσιάζεται – με βάση πάντα τις καταγγελίες – ως ένας άνθρωπος που μόνο με την ιεροσύνη δεν συμβαδίζει.

  Σε δημοσίευμα της Real news φιλοξενούνται ανώνυμες καταγγελίες γυναικών που στο παρελθόν ανήκαν στο ποίμνιο του πατέρα Απόστολου.

  Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ο ιερομόναχος παρουσιάζεται σαν … «σάτυρος» που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

  Μάλιστα μία εξ αυτών καταγγέλλει ότι ο Απόστολος την πίεζε να κάνουν παιδί, ενώ μία άλλη γυναίκα καταγγέλλει ότι ο αρχιμανδρίτης την απειλούσε για να παραμείνει δίπλα του.

  Οι καταγγελίες αυτές προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης.

  Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος αποφεύγει να πάρει θέση επί του θέματος και παραπέμπει – όπως συνέβη και με την υπόθεση της ηθοποιού – στον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερονήσου κ. Νεκτάριο, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η Μονή της Παναγίας θεογεννήτορος όπου σήμερα είναι ηγούμενος ο Απόστολος.

  (…………..)

 4. Ο/Η Aναγνώστης λέει:

  Γνωρίζω πως ίσως να ξεφεύγω από το θέμα που θίγετε όχι όμως όσο θα νομίζετε.
  Η Κρήτη μας, ανήκει εκκλησιαστικώς εις το πατριαρχείο και σας επισυνάπτω δημοσιεύματα για κάποιον ηγούμενο που πρωτογράφησαν στη Real News.
  Η υπόθεση πάει για κουκούλωμα, δεν πρέπει όμως.

  http://www.fimes.gr/2009/10/kataggelies-apostolos-lionaki/
  Kαταγγελίες για σκάνδαλα σεξ του γέροντα της Λιονάκη

  Σαν «σάτυρο» που παρενοχλούσε τις μοναχές σεξουαλικά παρουσιάζουν καταγγελίες τον πνευματικό της Ναταλίας Λιονάκη, πατέρα Απόστολο, πρώην ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ανώπολη της Κρήτης.

  Ο αρχιμανδρίτης Απόστολος που το τελευταίο δίμηνο έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως «ο πνευματικός της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη» παρουσιάζεται ως ένας άνθρωπος που μόνο με την ιεροσύνη δεν συμβαδίζει.

  Στο φως έρχονται καταγγελίες γυναικών που στο παρελθόν ανήκαν στο ποίμνιο του πατέρα Απόστολου. Τις μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη και αφήνουμε την αξιοπιστία τους στην κρίση του καθενός. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ιερομόναχος παρουσιάζεται σαν «σάτυρος» που παρενοχλούσε τις μοναχές σεξουαλικά. Μάλιστα μία εξ αυτών καταγγέλλει ότι ο Απόστολος την πίεζε να κάνουν παιδί, ενώ μία άλλη γυναίκα καταγγέλλει ότι ο αρχιμανδρίτης την απειλούσε για να παραμείνει δίπλα του.

  Οι καταγγελίες αυτές προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος αποφεύγει να πάρει θέση επί του θέματος και παραπέμπει – όπως συνέβη και με την υπόθεση της ηθοποιού – στον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερονήσου κ. Νεκτάριο, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η Μονή της Παναγίας θεογεννήτορος όπου σήμερα είναι ηγούμενος ο Απόστολος.

  Οι καταγγελίες

  Σε δημοσίευμα της Real News φιλοξενείται η καταγγελία μιας Μαρίας Π. η οποία αναφέρεται στην περίεργη σχέση που είχε με τον πατέρα Απόστολο πριν από οχτώ χρόνια. Τον αποκαλεί μάλιστα «Τόλη» γιατί έτσι το φώναζαν οι γυναίκες της Μονής. «Όποτε περνούσε από δίπλα μου, κάπου θα με ακουμπούσε. Κάποια στιγμή με κάρφωσε επίμονα με το βλέμμα του μέσα από το Ιερό. Σιγά-σιγά το πράγμα πήγε στο ερωτικό. Κάποια περίοδο μάλιστα που είχα πάει να μείνω στο μοναστήρι, έδειξε όλο το ερωτικό του ενδιαφέρον. Μου είχε ζητήσει πάντως μέχρι και παιδί να κάνουμε». Η ίδια ισχυρίζεται ότι διαθέτει στο κινητό της μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που της είχε αποστείλει ο μοναχός. «Θα ήθελα να σε ακουμπούσα και να σε φιλούσα».

  Μία άλλη καταγγελία αφορά σε 38χρονη, μητέρα ενός παιδιού, που γνώρισε τον πατέρα Απόστολο πριν από πέντε χρόνια. Η γνωριμία τους ξεκίνησε την ημέρα που μετέβη στη Μονή για να την εξομολογήσει ο μοναχός. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα ότι την πλησίασε και άρχισε να της πληρώνει τα ενοίκια, να καλύπτει όλα τα έξοδα της και να της παίρνει δώρα. Στην πορεία όμως άρχισε να της τηλεφωνεί αργά τη νύχτα και απαιτούσε να του δίνει πλήρη αναφορά για το πού βρίσκεται. Όταν εκείνη αρνήθηκε, ο ιερομόναχος την απείλησε. Της απέστειλε μία επιστολή, στην οποία ο Απόστολος φέρεται να έγραφε: «δε θα γλυτώσεις έτσι εύκολα, θα με συναντήσεις με τη μορφή διαβόλου μπροστά σου και σʼ εμένα θα καταλήξεις πάλι. Ο ένας δρόμος είναι αυτός και ο άλλος ο διάβολος».

  Η απάντηση του πατέρα Απόστολου

  Πριν από λίγο καιρό και υπό το θόρυβο που είχε δημιουργήσει ο εγκλεισμός της Ναταλίας Λιονάκη στη Μονή, ο πατέρας Απόστολος, απέστειλε στην εφημερίδα Πατρίς ιδιόχειρη επιστολή στην οποία επισήμανε ότι δεν αποδέχεται τις μομφές που του αποδίδονται, ωστόσο κρατά το στόμα του κλειστό για να μη βλάψει την αδελφότητα.

  Η επιστολή του πατέρα Απόστολου είχε ως εξής: «Η καθʼ ημάς Ιερά Μονή ως νεόδμητη και ανεγειρόμενη, δέχεται σιωπώσα τας όποιας μομφάς και κατηγορίας. Η αδελφότητα, αφήσαμε τον κόσμον και τα εν κόσμω δια να αφιερωθούμε εις τον Θεόν. Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν. Η σιωπή εις μίαν μομφήν δεν αποτελεί αποδοχήν της μομφής. Ευκόλως ένας έκαστος ανοίγει το στόμα αυτού εξ αγνοίας».

  Είναι σαφές ότι οι επίμαχες καταγγελίες διασύρουν τον ιερομόναχο και πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν την αντίδραση του ή την απάντηση του Μητροπολίτη Πέτρας. Μπορεί ο πατέρας Απόστολος να αποτελεί μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, τα όσα όμως καταγγέλλονται ξεπερνούν κάθε όριο. Αν πίσω από τις καταγγελίες κρύβονται σκοπιμότητες ή όχι είναι θέμα προς διερεύνηση. Η αλήθεια πάντως για το μοναστήρι που επέλεξε να μονάσει η Ναταλία Λιονάκη πρέπει να βγει στο φως.

  Eπίσης για το θέμα δεστε και στα λινκς

  http://www.fimes.gr/2009/10/lionaki-pneumatikos-skandalo/
  http://my-crete.pblogs.gr/2009/03/odhghsan-se-paraithsh-ton-apostolo-apo-to-monasthri-ths-anwpolhs.html
  http://www.pame.gr/news/greece/monaxos-sexoualiki-parenoxlisi.html
  http://www.inout.gr/showthread.php?p=306469

  H μητρόπολη όμως υπερασπίζεται τον άγιο ηγούμενο:

  Για «ηθική δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου και αδύναμου μοναχού» κάνει λόγο η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών σε βάρος του πατέρα Απόστολου για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών που ανήκαν στο ποίμνιό του.
  Στο δισέλιδο κείμενο η ιερά μητρόπολη παρέχει πλήρη στήριξη στον ιερομόναχο και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα λάμψει η αλήθεια, ενώ υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες αποσκοπούν στο διασυρμό του αρχιμανδρίτη, καθώς κάποιοι θέλουν να τον εκδικηθούν για διαφόρους λόγους……

  http://www.chaniablogs.gr/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/2009/10/22/_%CE%97%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%B1%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85_%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%8D_

 5. Ο/Η Serraios λέει:

  Αναγνώστη για την υπόθεση της ηγουμένης Κασσιανής και για τις τρομακτικές καταγγελίες για όσα υπόφερε από την ηγουμένη της και για τα υπόλοιπα υπάρχουν στο Ιντερνετ πολλά στοιχεία για πάντα ενδιαφερόμενο:

  http://panserraiki.blogspot.com/2009/07/blog-post_8056.html

  Περιγράφει στο επόμενο μπλογκ η ηγουμένη τη σκληρή μοίρα του κοριτσιού που από φτώχια μπήκε σε μοναστήρι για να γίνει χωρίς να το θέλει αντικείμενο σεξουαλικής εκτόνωσης άλλων καλογριών.

  http://www.exnet.gr/myblog/monaxi-diigeitai-tis-seksoualikes-epitheseis-pou-dextike.html

  «Με έσπρωχνε κοντά της. Σήκωνε το ράσο της και έτριβε τα γεννητικά της όργανα πάνω στο ποδαράκι μου, αναζητώντας την ηδονή. Εγώ ήμουν στα 13 και αυτή στα 30. Φρίκη…».

  Οι μνήμες ξυπνούν για την 61χρονη ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Αλιστράτης Κασσιανή, η ζωή της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

  Μπήκε σε μοναστήρι μόλις στα 13 της, για να ξεφύγει από τις κακουχίες και τις δυσκολίες του χωριού. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα της και τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν και τα καλύτερα.

  Το ξύλο έπεφτε κάθε μέρα

  «Το ξύλο ήταν στην ημερήσια διάταξη… δύσκολα χρόνια» λέει, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν το 1961 να βρει καταφύγιο σε μοναστήρι του Παγγαίου.***************

  Ακόμα μπορείτε να μάθετε περισσότερα στα κάτωθι:
  http://www.infoserres.gr/serres/index.php?option=com_content&view=article&id=1461
  http://www.infoserres.gr/serres/index.php?option=com_content&view=article&id=1178:vvcnvc&catid=8:2009-01-05-09-59-23&Itemid=5
  http://www.e-magazino.gr/?p=3349

 6. Ρο, η αμαρτωλή ιστορία του χριστιανικού ιερατείου, όπως ξεκάθαρα δείχνουν τα πάμπολλα περιστατικά, μάλλον δεν πρόκειται, τουλάχιστον σύντομα να λάβει τέλος.
  Έχει όμως σίγουρα κάποια αρχή. Κάποια ισχυρή ρίζα. Έχει κι αυτή την γενεαλογία της. Εάν η ρίζα της αυτή δεν ξεριζωθεί – ασφαλώς πρόκειται για δυσκολότατη διαδικασία – οι καρποί του δένδρου αυτού θα παράγονται και θα αναπαράγονται συνεχώς και αδιαλείπτως.
  Ιδού λοιπόν η γενεαλογία του χριστιανικού ιερατείου:

  Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η Παλαιά Διαθήκη είναι το πρώτο ιερό βιβλίο του χριστιανισμού. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένα και μόνο στοιχείο είναι ικανό να αποδείξει του λόγου το αληθές. Σε κάθε χριστιανική λειτουργία, θα ακούσει κανείς το τροπάριο που λέει «των αγίων πατέρων ημών Αβραάμ Ισαάκ και Ιακώβ». Άλλωστε σ’ αυτή «προφητεύεται» η έλευση του Χριστού.
  Όσον αφορά στην ιεροσύνη και στο ιερατείο, οι ίδιοι οι πατέρες τονίζουν την καταγωγή των πραγμάτων αυτών από τα αντίστοιχα ιουδαϊκά («κατά την τάξιν Μελχισεδέκ» κ.λπ.).
  Δεν υπάρχει καμμιά απολύτως αμφιβολία ότι ο πρώτος ιερέας αλλά και αρχιερέας των Εβραίων υπήρξε ο Ααρών, ο αδελφός του Μωυσή. Οι αδελφοί αυτοί ήσαν γιοί του Αμράμ, ο οποίος τους γέννησε με την θεία του, την Ιωχαβέδ. Ο Αμράμ αυτός ήταν γιός του Καάθ. Τέλος ο Καάθ ήταν παιδί του Λευί (Έξοδος 6, 16-20).
  Εξ αιτίας αυτού του Λευί προέκυψε η ονομασία Λευίτης που πάει να πει ιερέας. Μόνο αυτή η φυλή μπορούσε να τροφοδοτεί τους Εβραίους με ιερείς και καμμία άλλη.
  Τώρα αν αυτή η θεία Ιωχαβέδ, που την παντρεύτηκε ο ανεψιός της Αμράμ, και γέννησαν οι δυο τους τον Μωησή και τον Ααρών, ήταν θεία του από το σόι του πατέρα του ή της μητέρας του, γι’ αυτό δεν μας λέει τίποτε η γραφή.
  Στο ίδιο βιβλίο (Έξοδος 7, 1), στην αντίρρηση του Μωυσή προς τον Γιαχβέ, ότι δεν διαθέτει καλό λέγειν για να αντιμετωπίσει τον Φαραώ, ο θεός του, του απαντά: «Σε έκανα να είσαι για τον Φαραώ Θεός, κι ο αδελφός σου ο Ααρών, να είναι ο προφήτης σου». Εδώ σαφώς ο Ααρών παίρνει το χρίσμα από τον ίδιο τον Γιαχβέ.
  Η πρώτη φορά που αναφέρεται στη Βίβλο το όνομα ιερέας είναι στο βιβλίο Έξοδος (19, 22). Στην κορυφή του Σινά, λίγο πριν συντελεστεί η ιστορία του δεκαλόγου, λέει ο Γιαχβέ στον Μωυσή: «… ακόμη και οι ιερείς, που με πλησιάζουν, πρέπει να εξαγνιστούν για να μην οργισθώ εναντίον τους». Λίγο παρακάτω (19, 24) δε: «Πήγαινε, κατέβα κι έπειτα ανέβα πάλι μαζί με τον Ααρών. Οι ιερείς όμως και ο λαός να μην περάσουν τα όρια για να με πλησιάσουν, γιατί θα ξεσπάσει η οργή μου εναντίον τους».
  [Και μετά σου λένε ότι ο θεός των χριστιανών δεν είναι ανθρωπομορφικός, ότι είναι πνεύμα, πανάγαθον, οικτήρμον και άλλα παρόμοια! Τότε που τη βρήκε τόση τσαντίλα;]
  Είναι λοιπόν φανερό ότι όταν έφτασαν οι Εβραίοι στο Σινά, κατά την έξοδό τους από την Αίγυπτο, ήδη είχαν καθιερώσει κάποιο ιερατείο, τα καθήκοντα και τα δικαιώματα του οποίου δεν είχαν ακόμα καθοριστεί πλήρως, διότι αυτό έγινε μετά, όπως θα δούμε πιο κάτω. Γι’ αυτόν τον λόγο ακολουθεί μετά το βιβλίο της Εξόδου το Λευιτικό, όπου εκεί τακτοποιείται ξεκάθαρα το ζήτημα. Λίγο πριν μπούμε στο Λευιτικό μάλιστα (Έξοδος 28, 1), λαμβάνει χώρα η οριστική καθιέρωση του Ααρών και των γιών του ως ιερείς από τον ίδιο τον Γιαχβέ: «Μωυσή, κάλεσε τον αδελφό σου τον Ααρών και τους γιούς του: Ναδάβ, Αβιού, Ελεάζαρ και Ιθάμαρ. Θα τους ξεχωρίσεις ανάμεσα απ’ όλους τους Ισραηλίτες για να γίνουν Ιερείς μου».
  Εάν απορεί κανείς για τις σκανδαλωδώς υπερπολυτελείς και χρυσοποίκιλτες στολές των σημερινών αρχιερέων του χριστιανικού κόσμου, δεν έχει παρά να διαβάσει αυτά που ακολουθούν αμέσως μετά από το προαναφερθέν χωρίο. Δηλαδή όλο το 28ο κεφάλαιο της Εξόδου. Εκεί, ο ίδιος ο Γιαχβε περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια, που θα την ζήλευε κι ο μεγαλύτερος μόδιστρος της εποχής μας, το πώς πρέπει να ραφτούν οι στολές των ιερέων του.
  Θα αρκεστούμε να αναφέρουμε μόνο τα υλικά, διότι το κεφάλαιο αυτό είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση: «χρυσή κλωστή, γαλάζιο, πορφυρό και κόκκινο μαλλί, και λεπτό λινό, λίθοι από όνυχα, καθαρό χρυσάφι, πολύτιμοι λίθοι, ρουμπίνια, χρυσόλιθοι, σμαράγδια, μαλαχίτες, ζαφείρια, διαμάντια, υάκινθο, αχάτη, αμέθυστο, τοπάζι, όνυχα, ίασπι».
  Όσο και να ψάξει κανείς για να βρει και άλλα πολύτιμα και πολυτελή υλικά της εποχής εκείνης, απ’ αυτά που αναφέρονται εδώ, θα ματαιοπονήσει.
  Ο θεός αυτός όμως έχει επίγνωση και των αδυναμιών του. Πώς λέμε «γνώθι σ’ εαυτόν». Εκεί που δίνει τα μέτρα στις κοπτορραπτούδες, για την κατασκευή των στολών των ιερέων του, διατάσσει και το εξής: «Κάθε φορά που θα μπαίνει ο Ααρών στο αγιαστήριο, θα φοράει το επιστήθιο με τα ονόματα των φυλών του Ισραήλ, ώστε εγώ, ο Κύριος, να θυμάμαι πάντα το λαό μου» (στ. 29). Άντε τώρα να εξηγήσεις εσύ πώς γίνεται να ξεχνάει ο θεός του σύμπαντος, τον εκλεκτό του λαό!!!
  Αν πάλι απορεί κανείς για τα φυλαχτά και τα ματζούνια που βάζουν οι χριστιανοί στο ρούχα των παιδιών τους, αλλά και στα αυτοκίνητά τους, ας μάθει τώρα την καταγωγή τους: (στ. 30) «μέσα στο επιστήθιο θα βάλλουν τα Ουρίμ και τα Θουρίμ για να τα έχει ο Ααρών πάνω στην καρδιά του όταν παρουσιάζεται ενώπιόν μου και να μπορεί να διακρίνει ποιό είναι το θέλημά μου για τους Ισραηλίτες». Τώρα πώς γίνεται το 99% των αυτοκινήτων που τρακάρουν, με τραυματισμούς θανάσιμους, να είναι γεμάτα με σταυρούς και φυλαχτά και εικονίτσες, αυτό φαίνεται ότι κανέναν δεν προβληματίζει.
  Αμέσως μετά μαθαίνουμε τι ρόλο παίζουν και τα κουδουνάκια, που φαίνεται ότι μεταπήδησαν στα θυμιατά από την ιερατική στολή του Ααρών: «Γύρω γύρω σε όλο το κράσπεδο του σάκου θα κατασκευάσουν μικρά ρόδια από γαλάζιο, πορφυρό και κόκκινο μαλλί, και χρυσά κουδουνάκια ανάμεσά τους, εναλλάξ ανά ένα με τα ρόδια. Όταν ο Ααρών τελετουργεί θα φοράει το σάκο, και θα ακούγεται ο ήχος των κουδουνιών όταν μπαίνει στο αγιαστήριο ενώπιόν μου και όταν βγαίνει, για να μην πεθαίνει»!
  Στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο (29) ο Γιαχβέ περιγράφει, με λεπτομέρειες που θα τις ζήλευε κι ο καλύτερος χασάπης, πως να γίνει η θυσία των ζώων, για την καθιέρωση της ιεροσύνης του Ααρών και των γιών του, καθορίζοντας τι πρέπει να γίνει το κάθε μέλος του σώματος των σφαγίων μηδέ εξαιρουμένων των κοπράνων.
  Και ερχόμαστε στο ψητό. Αυτή η συμμορία του Ααρών, των γιών του και όλων των απογόνων του, πρέπει να λάβει κληροδότημα εσαεί την δωρεάν σίτιση και μάλιστα την καλύτερη που μπορεί να διαθέτει ο λαός: (Έξοδος 29, 38-46) «Κάθε μέρα για πάντα στο μέλλον θα προσφέρετε πάνω στο θυσιαστήριο δυό αρνιά ενός χρόνου».
  Όσοι είναι μερακλήδες στα κρέατα γνωρίζουν τι θα πει αρνί ενός χρόνου. Μιλάμε και για πολύ πρώτο πράμα.
  Αλλά δεν γίνεται να χλαπακιάζει κανείς μόνο κρέατα σ’ αυτή τη ζωή. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν (στ. 40) τα λαδάκια τα λεπτά, παρακαλώ αλευράκια και το απαραίτητο κρασάκι.
  Και για να μη ξεχνιόμαστε, και πάλι, λίγο πιο κάτω (στ. 42): «Δε θα πάψετε ποτέ στις κατοπινές γενιές σας, να μου προσφέρετε ολοκαυτώματα στην είσοδο της σκηνής του Μαρτυρίου».
  Θα προσβάλλαμε την νοημοσύνη του οποιουδήποτε αναγνώστη, εάν προσπαθούσαμε να αποδείξουμε ότι όλες αυτές οι προσφορές κατάληγαν στα χέρια των ιερέων. Διότι πού αλλού θα μπορούσαν να καταλήξουν; Μήπως όλα αυτά τα καταβρόχθιζε ο Γιαχβέ! Μη γένοιτο. αυτό το πνεύμα να τρώει κι από πάνω!
  Η αλητεία του ιερατείου όμως χρειάζεται και κάτι πολύ περισσότερο από το καθημερινό της φαγητό. Κάτι που είναι πολύ πιο χρήσιμο και απαραίτητο για την καλοζωία της. Χρειάζεται το χρήμα. Με το χρήμα δεν έχεις μόνο αυτά που σου «προσφέρουν» τα χαϊβάνια οι δεισιδαίμονες, αλλά κι ότι άλλο επιθυμεί η ψυχούλα σου.
  Δεν είναι τυχαία λοιπόν η φιλοχρηματία του ιερατείου, η οποία οργιάζει μέχρι και τη σήμερον ημέρα. Διότι γίνεται με εντολή του θεού! Πώς είπατε; Ότι αυτά δεν γίνονται; Γιά να δούμε.
  (Έξοδος 30, 11): «Ο κύριος είπε στον Μωυσή: όταν θα κάνεις την απογραφή των Ισραηλιτών, πρέπει καθένας τους να δώσει ένα χρηματικό ποσό, ως αντίλυτρο για τη ζωή του στον Κύριο, για να μην πέσει επάνω τους καμμιά μάστιγα, εξ αιτίας της απογραφής. Το χρήμα που θα εισπράξεις ως αντίλυτρο θα το χρησιμοποιήσεις για τη συντήρηση της σκηνής του μαρτυρίου».
  [Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλα αυτά γράφηκαν πολύ αργότερα από την εποχή της Εξόδου, διότι την εποχή εκείνη, όπως κατά κόρον αναφέρεται στην Βίβλο, οι Ισραηλίτες δεν είχαν καν εξασφαλισμένα ούτε τα προς το ζην. Διαρκώς διαμαρτύρονταν προς τον Μωυσή ότι τους πήρε από την Αίγυπτο, όπου είχαν τα πάντα, και τους έφερε στην έρημο για να πεθάνουν από την πείνα. Σίγουρα λοιπόν γράφηκαν σε μια εποχή που η συμμορία του ιερατείου είχε οργανωθεί για τα καλά].
  Αλλά η απληστία του ιερατείου δεν έχει τέλος. Βρήκε τρόπο να μαζέψει όλο το χρυσάφι που κατείχε ο λαός. Να πώς έγινε αυτό. Ενώ ο Μωυσής ήδη είχε λάβει τον «Νόμο» από τον Γιαχβέ (Έξοδος 20, 1-17), την κοπάνισε στο Σινά δήθεν για να τον πάρει και γραπτώς, από το ίδιο το χέρι του Γιαχβέ, πάνω σε λίθινες πλάκες. Τη άραξε λοιπόν εκεί και δεν κατέβαινε κάτω.
  Στο κεφάλαιο λοιπόν 32 της Εξόδου γράφονται τα εξής: όταν είδαν οι Ισραηλίτες ότι ο Μωυσής αργούσε να κατέβει από το βουνό, ζήτησαν από τον Ααρών να τους φτιάξει θεούς που να προπορεύονται στο δρόμο τους, διότι δεν ξέρανε τι έγινε ο Μωυσής. Δεν χρειάζεται και τόσο να πούμε ότι αυτοί που πρότειναν την ιδέα ήταν σίγουρα βαλτοί του Ααρών, του Μωυσή και της συμμορίας τους. Διότι μόλις συντελέστηκε το κόλπο να σου παρουσιάστηκε ο Μωυσής.
  Ποιό ήταν το κόλπο; Διέταξε ο Ααρών να του φέρουν όλοι οι Ισραηλίτες τα χρυσά τους σκουλαρίκια, με τα οποία, αφού τα έλειωσε, τα έχυσε σε καλούπι από το οποίο βγήκε ένα χρυσό άγαλμα μοσχαριού. Και τότε λέει φώναξε ο λαός: «Αυτός είναι ο θεό σου Ισραήλ, που σε έβγαλε από την Αίγυπτο»!!! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σ΄ αυτήν την ιστορία! Ότι αυτοί οι Ισραηλίτες ήσαν άραγε εντελώς ηλίθιοι! Ότι όλοι οι κατοπινοί, που θα διάβαζαν αυτές τις ασυναρτησίες, θα έτρωγαν όλοι κουτόχορτο!
  Αλλά το δούλεμα συνεχίζεται με απίστευτη θρασύτητα. Βλέποντας λοιπόν ο Μωυσής το χρυσό μοσχάρι, τσαντίστηκε τόσο πολύ που έριξε χάμω τις πλάκες και τι έσπασε. Θα ρωτούσε κανείς: μα τι σχέση είχαν αυτές με το μοσχάρι και ποιός ο λόγος να τις σπάσει. Ίσα ίσα που τώρα χρειάζονταν ακόμα περισσότερο.
  Έμεινε τώρα το χρυσό μοσχάρι. Τι απέγινε. Τα καθάρματα των επόμενων γενεών των απατεώνων ιερέων, τα οποία έγραψαν τις ιστορίες αυτές, όπως προείπαμε, προσέξτε με τι λογής αλχημείες κουκούλωσαν την ληστεία αυτή του Ισραηλιτικού λαού από τους παππούδες τους.
  Κι ο τελευταίος αγράμματος άνθρωπος γνωρίζει ότι ο χρυσός είναι ανοξείδωτος κι ότι δεν καίγεται στον αιώνα τον άπαντα. Στην ιδιότητά του δε αυτή έγκειται και η μεγάλη του αξία. Ότι αρχαιολογικά ευρήματα χιλιάδων ετών, που είναι από χρυσό ,παραμένουν ατόφια και ανέγγιχτα, από τον χρόνο και την οξείδωση. Παρ’ όλα αυτά προσέξτε την ελεεινή απάτη: (Έξοδος 32, 20) ο Μωυσής «πήρε το μοσχάρι… το έκαψε στη φωτιά και το κατακομμάτισε ώσπου έγινε σκόνη. Τη σκόνη αυτή την έριξε στο νερό και τους έδωσε να την πιούν»!!!
  Από κει και πέρα παίρνουν την σκυτάλη οι φρικαλεότητες του ιερατείου. Φρικαλεότητες με τις οποίες είναι κατάσπαρτη η Βίβλος. Κι ενώ ο Ααρών είναι υπεύθυνος για το χρυσό μοσχάρι, έστω συνυπεύθυνος, προσέξτε τι επακολουθεί: (Έξοδος 32, 25-29) ο Μωυσής «στάθηκε τότε στην είσοδο του στρατοπέδου και φώναξε: Όποιος είναι με τον Κύριο ας έρθει μαζί μου. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν κοντά του όλοι οι απόγονοι του Λευί (ας σημειώσουμε εδώ ότι είναι μόνο το σόι του Μωυσή και του αδελφού του Ααρών). Ο Μωυσής τους είπε: Ο Κύριος, ο θεός του Ισραήλ, προστάζει να ζωστεί καθένας σας το σπαθί του, και να διασχίσετε το στρατόπεδο, από τη μια είσοδο ως την άλλη, και να σκοτώσετε καθένας τον αδελφό του, το φύλο του και το συγγενή του. Οι Λευίτες εκτέλεσαν τη διαταγή του Μωυσή, και θανατώθηκαν από τον λαό εκείνη την ημέρα περίπου τρεις χιλιάδες άντρες. Τότε ο Μωυσής τους είπε: Σήμερα τελέσατε την πράξη καθιέρωσής σας στον Κύριο, αφού δεν διστάσατε να σκοτώσετε ο καθένας το γιό του και τον αδερφό του, και ο Κύριος σας ευλόγησε».
  Εάν υπάρχει κάποιος άνθρωπος σ’ αυτόν τον κόσμο, που να άκουσε ή να διάβασε, έστω και κατά προσέγγιση, τέτοιας απίστευτής φρικαλεότητας και απανθρωπιάς γεγονότα και πράξεις, τον παρακαλούμε να μας τα φανερώσει. Κι όλα αυτά γράφονται στο ιερό βιβλίο των χριστιανών!!! Κι όλα αυτά γίνονται με εντολή του Θεού του χριστιανισμού, του πατέρα του Χριστού. !!! Κι όλα αυτά ευχαριστούν τον Θεό των χριστιανών!!! Αυτός ο θεός ευλόγησε τους δολοφόνους των γιών και των αδελφών τους.!!!
  Χριστιανικό ιερατείο, μάθετε τώρα πως καθιερώθηκαν οι προπάτορές σας: «Σήμερα τελέσατε την πράξη καθιέρωσής σας στον Κύριο, αφού δεν διστάσατε να σκοτώσετε ο καθένας το γιό του και τον αδερφό του, και ο Κύριος σας ευλόγησε»».
  Θα περίμενε κανείς ότι η απληστία του ιερατείου θα τέλειωνε με την ιστορία του χρυσού μόσχου. Αμ δε. Το πράγμα έχει και συνέχεια. (Έξοδος 36, 2-) «Ο Μωυσής κάλεσε τον Βεσαλεήλ, τον Ολιάβ και τους τεχνίτες, στους οποίους ο Κύριος είχε δώσει ιδιαίτερη ικανότητα και που είχαν τη διάθεση να αναλάβουν τις εργασίες και να τις εκτελέσουν, και τους παρέδωσε όλες τις συνεισφορές που είχαν προσφέρει οι Ισραηλιτες για το αγιαστήριο». Η ληστεία του ιερατείου δεν έχει ποτέ τέλος.
  Και μπαίνουμε στο Λευιτικό. Εδώ βρίσκουμε την συνταγματική πλέον καθιέρωση της ληστείας του λαού από το ιερατείο. Κατ’ εντολή του θεού καθαρίζονται οι προσφορές του λαού προς αυτόν, δηλαδή προς τους ιερείς, για να μη φαινόμαστε και αφελείς. Αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν το καλύτερο πράμμα και τις ικανές ποσότητες. Το μενού αρχίζει με βόδια, πρόβατα και κατσίκια (Λευιτικό 1, 2). Το βόδι, το πρόβατο και το κατσίκι πρέπει να είναι αρσενικό, χωρίς ελάττωμα. Για να μη ξεφύγουν ούτε οι φτωχοί, να γίνει γι’ αυτούς το βόδι έστω τρυγόνι ή πιτσούνι. Πάμε τώρα στα εκτός κρέατος: σιμιγδάλια, λάδια, και για να μη ξεχνιόμαστε: «το υπόλοιπο της αναίμακτης αυτής θυσίας θα ανήκει στον Ααρών και στους γιούς του».
  Είναι απίστευτα τα όσα ακολουθούν στο βιβλίο αυτό της Βίβλου. Περιγράφονται με τέτοιες λεπτομέρειες τα γαστρονομικά γούστα του ιερατείου, που ακόμα και όλοι οι σεφ του ντουνιά να μαζευτούν, δεν θα κατορθώσουν ούτε τα μισά να ικανοποιήσουν. Δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει αυτό το βιβλίο, εάν νομίζει ότι υπερβάλλουμε. Το χούι αυτό του παπαδαριού στην μάσα, είναι φανερό ότι διαιωνίζεται ακάθεκτο, αφού την σήμερον ημέρα είναι γεγονός σπάνιο να βρεις παπά, που να μην είναι υπέρβαρος. Κι όλα αυτά, παρά τις ατέλειωτες νηστείες, στις οποίες υποτίθεται ότι υποβάλλονται.
  Για να μη παίρνουν ανάσα οι φουκαράδες οι θεοσεβούμενοι, το ιερατείο καθιέρωσε ένα σωρό από είδη θυσιών: θυσίες ολοκαυτωμάτων, αναίμακτες, κοινωνίας, εξιλέωσης, επανόρθωσης. Επίσης μια ολόκληρη παράγραφος του 6ου κεφαλαίου αναφέρεται στο μερίδιο του ιερέα (22-38).
  Στο 8ο κεφάλαιο, ξανά μανά η καθιέρωση του Ααρών και των γιών του.
  Τέλος στο 21ο κεφάλαιο του Λευιτικού καθιερώνεται «η αγιότητα των ιερέων». Στο κεφάλαιο αυτό άξια προσοχής είναι η πρώτη μάλλον αναφορά στην τιμωρία ανθρώπου δια της καύσης στην πυρά: (21, 9): «Αν η κόρη ενός ιερέα ατιμαστεί με πορνεία, πρέπει να καεί στη φωτιά».

 7. Ο/Η @ithaca λέει:

  Ο Βαρθολομαίος σε «γκαλά» που δίδεται προς τιμήν του από την Coca Cola στις 29/10/09, ημέρα εθνικής εορτής της Τουρκίας την οποία ο οικονομικός (γλώττα λανθάνουσα…) χαρακτηρίζει χώρα του. Από το 21ο λεπτό και μετά μπορείτε να θαυμάσετε το μαρκετίστικο φλερτ του με την πολυεθνική με αποκορύφωμα το σημείο που δηλώνει ότι έχουν κοινούς στόχους.

  Ιδού:

 8. Ο/Η Dracoumel λέει:

  Tρομερά ενδιαφέροντα είναι αυτά. Σίγουρα τα μμε σέβονται υπερβολικά το πατριαρχείο και του κάνουν πλάτες.

 9. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Eκβιάζονται κληρικοί;

  http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_6243.html

  Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009
  «Θα δεις τι θα γράψει η Εσπρέσο την Κυριακή για σένα»

  Για εκβιασμούς κληρικών μέσα από γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) κάνει λόγο το ρεπορτάζ του κ. Κώστα Ζαφειρίου στην «Εspresso».

  Ο δράστης- λέει το ρεπορτάζ – χρησιμοποιώντας αυθαίρετα το όνομα της εφημερίδας «ενημερώνει» με εκβιαστικό τρόπο τους κληρικούς αυτούς ότι η «Εspresso» θα έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που θα τους αφορά.

  Ως εκβιασθέντες, αναφέρονται ένας ιερέας της αρχιεπισκοπής, ένας αρχιμανδρίτης από μητρόπολη της Πελοποννήσου, και ένας μητροπολίτης από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι το τελευταίο 20ήμερο έχουν γίνει αποδέκτες γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος που ανέφερε: «Θα δεις τι θα γράψει η Εσπρέσο την Κυριακή για σένα».

  Το μήνυμα έφτασε στους τρεις παραλήπτες σε διαφορετικές μέρες και το περιεχόμενό του ήταν ακριβώς το ίδιο. Και στις τρεις περιπτώσεις υπήρχε ως υπογραφή επώνυμο πολύ συνηθισμένο αλλά όχι τηλεφωνικός αριθμός του αποστολέα του μηνύματος.

  Γράφει ο κ. Ζαφειρίου: «Πιθανότατα πίσω από τα εκβιαστικά μηνύματα να κρύβεται σπείρα που στόχος της είναι να εκβιάζει κληρικούς και να τους προκαλεί άνευ λόγου ανησυχία.».

  Εμείς, πάντως, δεν καταλάβαμε πού είναι ο εκβιασμός. Δεν είδαμε να ζητάει κάτι σαν αντάλλαγμα ο «γνωστός – άγνωστος» αποστολέας.

  Αναρωτιόμαστε δε, τι λόγο να έχουν άραγε οι ιερωμένοι αυτοί για να ανησυχούν.

 10. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ (1806)

  Ω συ μιαρά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, εις τι ομοιάζεις; Ήθελα να ξεύρω από σε τώρα όπου σε ερωτώ, εις τι, λέγω, ομοιάζεις τους ιερούς και θείους αποστόλους του λόγου της σοφίας του Ιησού Χριστού; Ίσως στην αφιλοκέρδεια, όπου εκείνοι εκήρυττον; Άλλ’ εσύ είσαι γεμάτη από χρήματα, όπου καθημερινώς κλέπτεις από τους ταλαίπωρους χριστιανούς. Ίσως την εγκράτεια και χαλιναγωγία των παθών; Άλλ’ εις ποίον μεγάλον ξεφάντωμα δεν ευρίσκεται μέρος από τους συγκλήτους σου, και ποιος από αυτούς δεν λατρεύει δύο και τρεις αρχόντισσας με άκραν αναισχυντίαν και σχεδόν φανερά;

  Μήπως τούς ομοιάζεις εις την ευλάβειαν των προς την θρησκείαν; Αλλά ποιος δεν γνωρίζει την άκραν ανευλάβειάν σου και ποίος δεν ηξεύρει πόσον γελοιωδώς και χλευαστικώς εκτελείς τας ιερουργίας; Εις τι λοιπόν τους ομοιάζεις; Εις την φιλανθρωπότητα; Εσύ τους πτωχούς δεν καταδέχεσαι ούτε καν να τους δής, ουχί δε να τους βοηθήσης. Η λύσσα σου δια τα χρήματα είναι απερίγραπτος. Τους ομοιάζεις ίσως εις την φιλαδελφότητα, εις την ομόνοια, εις την επάλληλον αγάπην; Αλλά ποίος δεν γνωρίζει πόσον προσπαθεί ο ένας να βλάψη τον αλλον; Εις τι λοιπόν τους ομοιάζεις; Βέβαια, εις ουδέν. Ω της δυστυχίας σας άνθρωποι βάρβαροι και μωροί. Έπρεπε νά ξαναγυρίσει ο Χριστός, δια να σας φωτίση, επειδή εσείς ούτε καν στοχάζεστε να ανοίξητε ποτέ εν βιβλίο, δια να λαμπρύνητε τον εσκοτισμένο σας νούν.

  Συ, λοιπόν, ω Σύνοδος, αγκαλά και να φέρεις τους τίτλους της αγιωσύνης και τα σημεία της αρετής, ουχί, ουχί, ποσώς δεν ομοιάζεις τα υποκείμενα, όπου προσπαθείς να παρησιάσης. Συ είσαι μία μάνδρα λύκων, όπου δεν υπακούεις τον ποιμένα σου και κατατρώγεις τα αθώα και πολλά ήμερα πρόβατα της ορθοδόξου εκκλησίας….

  Στην Κωνσταντινούπολιν, λοιπόν, ευρίσκεται ο πατριάρχης και η Σύνοδος. Ο πρώτος ονομάζεται οικουμενικός. Και αν άλλο δεν σημαίνει αυτός ο γελοιώδης τίτλος μαζί με τους τόσους άλλους όπου λαμβάνει, φανερώνει όμως, ότι οι άλλοι τρεις πατριάρχαι υπόκεινται εις αυτόν.

  Αυτός λοιπόν (δηλαδή ο Πατριάρχης), διαμοιράζει εις όλες τις επαρχίες του οθωμανικού κράτους, και πολλάκις πέμπει και εκεί οπού δεν είναι χριστιανοί, τόσες εκατοντάδες αρχιεπισκόπους, εξ ων ο καθείς έχει τέσσαρες ή πέντε επισκοπές, στις οποίες πέμπει και αυτός τόσους επισκόπους. Αυτό είναι το σύστημα της εκκλησιαστικής αρχής, ο τρόπος δε της διοικήσεως είναι ο ακόλουθος:

  Η Σύνοδος αγοράζει τον πατριαρχικό θρόνο από τον οθωμανικό αντιβασιλέα δια μίαν μεγάλη ποσότητα χρημάτων, έπειτα τον πωλεί ούτινος της δώσει περισσότερο κέρδος, και τον αγοραστή τον ονομάζει πατριάρχη. Αυτός, λοιπόν, δια να ξαναλάβει τα όσα εδανείσθη δια την αγορά του θρόνου, πωλεί τις επαρχίες, στις αρχιεπισκοπές, ούτινος δώσει περισσοτέραν ποσότητα, και ούτως σχηματίζει τους αρχιεπισκόπους, οι οποίοι πωλώσει και αυτοί εις άλλους τας επισκοπάς των. Οι δε επίσκοποι τας πωλώσει των χριστιανών, δηλαδή γυμνώνουσι τον λαό, δια να εβγάλωσι τα όσα εξώδευσαν. Και ούτος εστίν ο τρόπος, με τον οποίον εκλέγονται των διαφόρων ταγμάτων τα υποκείμενα, δηλαδή ο χρυσός.

  Η πρώτη έγνοια του πατριάρχη, είναι να αποκτήσει την φιλία των φίλων της Συνόδου, όπου ως επί το πλείστον, είναι οι γυναίκες των πρώτων αρχόντων, πλουσίων αμαθών του Φαναρίου. Και αυτό το κάμνει δια δύο αίτια: Πρώτον μεν, δια να ήμπορει να κλέπτη με περισσότερο θάρρος, δεύτερον δε να κλέπτει δια περισσότερο καιρόν, ωσάν όπου αυτή η Σύνοδος έχει όλα τα μέσα στην οθωμανική δυναστεία, και εξακολούθως, όταν ο πατριάρχης δεν της αρέσκει, ευθύς τον εξορίζει. Και δεν της αρέσκει πάντοτε, όταν δεν ομογνωμεί με αυτήν, και όταν δεν υπογράφει, χωρίς να αναγνώσει ο,τι γράμμα του παραδώσει.

  Η υπερηφάνεια και διεστραμμένη ψυχή αυτών των δώδεκα μωρών της Συνόδου τους εμποδίζει από το να στοχασθώσι την φοράν, οπού προξενούσι εις τον λαό με τα μεγαλώτατα έξοδα των συχνών αλλαγών των πατριαρχών, και άλλο δεν ενθυμούνται, παρά ότι, όσα εξοδεύσουν, τα ξαναλαμβάνουν από τον νεόφυτο, και πάντοτε με το διάφορον τους. Αλλά που να διηγηθώ, όσα η μιαρά των ψυχή εφευρίσκει! Φθάνει λοιπόν να ξέρετε, ότι, όσα και να κάμνωσι, τα κάμνωσι δια χρημάτων, και πληρώνοντάς τους τινάς ημπορεί να λάβη την συγχώρησιν δια κάθε αμάρτημα. Τόσον εβαρβαρώθη η κλάσις της ιεροσύνης των Ελλήνων. Προς τούτοις ο αρχιεπίσκοπος πωλεί τας ενορίας της πόλεως ούτινος ιερέως θελήσει, και έπειτα εξορεί όποιον θέλη από αυτούς, και ξαναπωλεί την ενορία αλλού, δια να του κάμη το ίδιον ύστερα απ’ ολίγον. Κάθε τόσον τους ζητεί δάνεια, και ποτέ δεν τους τα επιστρέφει. Κανείς δεν τολμεί να αντισταθεί εις τους λόγους του, επειδή ευθύς τον αφορίζει και έπειτα τον εξορεί και λαμβάνει την περιουσία του. Και ούτος εστίν ο τρόπος, με τον οποίον ενεργούσι τα ηδύτατα εντάλματα του Χριστού.

  Πώς άραγε ζώσιν αυτοί οι αρχιεπίσκοποι εις τας μητροπόλεις των και ποίαι είσίν αι αρεταί των; Τρώγωσι και πίνωσι ως χοίροι. Κοιμώνται δεκατέσσαρας ώρας τήν νυκτα καί δύο ώρας μετά το μεσημέρι. Λειτουργούσι δύο φοράς τον χρόνο, και όταν δεν τρώγωσι, δεν πίνωσι, δεν κοιμώνται, τότε κατεργάζονται τα πλέον αναίσχυντα έργα, όπου τινάς ημπορεί να στοχασθεί. Και ούτως εις τον βόρβορο της αμαρτίας και εις την ιδίαν ακρασίαν θησαυρίζουσι χρήματα, και οι αναστεναγμοί του λαού είναι προς αυτούς τόσοι ζέφυρες.

  Ο χορός των επισκόπων εξακολουθεί μετά τους αρχιεπισκόπους. Αυτοί, πάλιν, είναι άλλοι λύκοι, ίσως χειρότεροι από τους πρώτους, επειδή κυριεύουσι τους χωρικούς και ιδιώτες. Ανεκδιήγητα είναι τα ανομήματα των και η σκληρότητα των διαπερνά κατά πολλά εκείνη της ίδιας παρδάλεως. Αυτοί πέμπουσι τόσους ληστάς, δια να ειπώ έτσι, εις τα χωρία της επισκοπής των, και τους δίδουσι τον τίτλο του πρωτοσυγκέλλου ή του αρχιμανδρίτου άλλου τινός τάγματος, οι οποίοι άλλο δεν ξεύρουν, παρά να γράφουν ονόματα των χριστιανών με όλη την ανορθογραφία.

  Αυτοί, λοιπόν, περιφέρονται εις όλα τα χωρία της επισκοπής και με άκραν ασπλαγχνία εκδύουσι τους πολλά αθώους χωριάτας, και μάλιστα τας γυναίκας. Όταν δεν τοις ευρίσκουσι χρήματα, τότε τίνος αρπάζουσι εν φόρεμα, τίνος εν εργαλείο της γεωργικής, τίνος εν στολίδι της γυναίκας του, και φθάνουν να τους παίρνουν ως και τα δοχεία των φαγητών. Από άλλους πάλιν λαμβάνουν τόσα κιλά σιτάρι, τόσο κρασί. Με ένα λόγο τους γυμνώνουν, και έπειτα τους ευλογούν και φεύγουν. Πολλάκις δε περιέρχεται ο ίδιος επίσκοπος στα χωρία, και τότε πλέον ακολουθούν τα χειρότερα. Αυτός ο αναίσχυντος και βάρβαρος και αμαθέστατος άνθρωπος, αφού τρώγει δι’ όσας ημέρας μένει εις το χωρίον από την πτωχή κοινότητα, αφού αρπάζει όσα περισσότερα δυνηθή, τότε αφορίζει ένα δύο, και άλλους τόσους κάμνει παπάδες, και έπειτα φεύγει.

  Μετά των Επισκόπων, λοιπόν, έρχονται εκείνοι οι πρωτοσύγκελλοι, οι αρχιμανδρίτες και οι πνευματικοί, οι οποίοι στέλλονται από τα μοναστήρια με κάποιας πανταχούσας. Αυτοί είναι αναρίθμητοι, επειδή δεν ευρίσκεται πόλις χωρίον, οποίο να μην φυλάττη ένα ή δύο από αυτούς τούς λαοκλέπτας, οι οποίοι παρουσιάζονται εις τον αρχιερέα και αγοράζουν παρ’ αυτού την άδειαν του κλεψίματος, και έπειτα, με άκρα αυθάδεια, αρχινούσιν από σπίτι εις σπίτι, να ζητούσιν ελεημοσύνη, και εκδύουσιν εξόχως τας γυναίκας, όσον ημπορούσι.

  Εκατό χιλιάδες, και ίσως περισσότεροι, μαυροφορεμένοι ζώσιν αργοί και τρέφονται από τους ιδρώτας των ταλαιπώρων και πτωχών Ελλήνων. Τόσαι εκατοντάδες μοναστήρια. όπου πανταχοθεν ευρίσκονται, είναι τόσαι πληγαί εις την πατρίδα, επειδή, χωρίς να την ωφελήσουν εις το παραμικρό, τρώγωσι τους καρπούς της και φυλάττουσι τους λύκους, δια να αρπάζουν και ξεσχίζουν τα αθώα και ιλαρά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού. Ιδού, ω Έλληνες, αγαπητοί μου αδελφοί, η σημερινή αθλία και φοβερά κατάστασις του ελληνικού ιερατείου, και η πρώτη αιτία όπου αργοπορεί την ελευθέρωσιν της Ελλάδος.

  Αυτοί οι αμαθέστατοι, αφού ακούσουν ελευθερία, τους φαίνεται μία αθανάσιμος αμαρτία. Τι λοιπόν διδάσκουσι τον απλούστατον λαό; Τι στοχάζεσθε να λέγωσιν οι ιεροκήρυκες έπ’ εκκλησίας; Φέρουσιν ίσως τας παραβολάς του Ευαγγελίου, δια να παρακινήσωσιν τους ακροατές εις την ομόνοια; Μας είπον ποτέ ποίοι ήταν, και πόθεν κατάγονται; Μας ανέφερον ποτέ πως διοικείται ο κόσμος και οποία είναι η καλλιτέρα διοίκησις; Μας εξήγησαν ποτέ τι εστί αρετή, και οποία είναι τα μέσα δια να την αποκτήση τινάς, και ποτέ λάμπει ή αρετή; Και ποίος να μας τα είπη, αν δεν τα λέγουσιν αυτοί;

  Φεϋ! βαβαί της αθλιότητας μας! Οι ιεροκήρυκες αρχινούν από την ελεημοσύνη και τελειώνουν εις την νηστεία. Πώς θέλεις λοιπόν να ξυπνήσουν οι Έλληνες από την ομίχλη της τυραννίας; Ω άνθρωποι, όντως βάρβαροι, χυδαίοι και εχθροί φανεροί της πατρίδος μας και του ίδιου του Χριστού, πως κάμνετε με την αμάθεια σας και τινάς να βλασφημώσι; Ω εχθροί της αληθείας, τουτέστι του Ιησού Χριστού! Δεν βλέπετε, ότι με αυτήν την κακήν σας παρηγορίαν υποχρεώνετε τους Έλληνες, αντί να μισήσουν την τυραννία και να προσπαθήσουν να ελευθερωθούν, εξ εναντίας να την αγαπώσι, και μάλιστα, να νομίζωνται εύτυχείς πιστεύοντες από απλότητα των, ότι παιδεύονται εις την παρούσαν ζωήν, δια να αποκτήσουν τον παράδεισο; Ποίος Εσκαριώτης σας έβαλε εις τον νουν, να προφέρητε τοιαύτην παρηγορίαν, όταν δεν ηξεύρετε να την εξηγήσητε, ω αναίσχυντοι; Τα αμαρτήματα, ίσως, παιδεύονται μέ άλλα αμαρτήματα, ω άφρονες; Δεν στοχάζεσθε, πόσον ατιμείτε και τον εαυτόν σας και την Εκκλησίαν με τους παραλογισμούς σας;

  Ω αδελφοί μου Έλληνες, ίσως δεν καταλαμβάνετε πόσην δύναμιν έχουσι τα λόγια των καλογήρων και των πνευματικών εις τας ψυχάς των απλουστάτων ακροατών. Πόσον γρηγορώτερα ηθέλαμεν ελευθερωθή από τον οθωμανικόν ζυγόν, εάν οι πνευματικοί δεν ήταν αμαθείς, καθώς είναι, και αv εδίδασκον εις την εξομολόγησιν με γλυκά λόγια την αλήθεια και την αρετή, την ελευθερία και την ομόνοια, και όλα τα μέσα της ανθρωπίνης ευτυχίας. Αλλά ποίους να φωτίσουν οι εσκοτισμένοι και να διδάξουν οι αμαθείς; Ας σιωπήσουν το λοιπόν, αν δεν ηξεύρουν τι να ειπούν.

  Και εσείς, οι επίσκοποι και αρχιεπίσκοποι, παύσατε, δια όνομα του Θεού, παύσατε πλέον από το να χειροτονήσετε ιερείς, και μη, φοβούμενοι να πτωχύνει η εκκλησία του Χριστού από υπηρέτες, την γεμίζετε από αναξιωτάτους σκλάβους. Μάλιστα δε συ, ω πατριάρχα, οπού ως κεφαλή της εκκλησίας σέβεσαι παρά πάντων και τιμάσαι, προσπάθησε να διορθώσεις τα κακά, όπου προξένησε η αμέλειά σου. Έκλεξον αρχιερείς τους σοφούς και ενάρετους, κατεδάφισε όλα τα μοναστήρια, δια να ολιγοστεύσης τα βάρη του λαού, διόρθωσε μερικές συνήθειες της θρησκείας, όπου την σήμερον φανερώς βλάπτουσι κατά πολλά τούς χριστιανούς. Υποχρέωσε όλους τους καλογήρους, να υπάγουν να σπουδάξουν εις τα σχολεία και να μεταχειρισθούν εκείνον τον καιρόν, όπου εξοδεύουσι εις το να περιφέρωνται από σπίτι σε σπίτι, εις την μελέτη των σοφών της εκκλησίας και εις τον ορθόν λόγον. Πρόσταξε να μένουν τα λείψανα των αγίων εις τας εκκλησίας και να μην αποκαταστώνται είδος εμπορίου. Εμπόδισε τα θαύματα, δια να εξαλείψεις την δεισιδαιμονίαν. Βγάλε από την υπηρεσία της εκκλησίας τις γυναίκες, δια να ολιγοστεύσουν τα αμαρτήματα των καλογήρων. Και κάμε, τέλος πάντων, μίαν φοράν το χρέος σου, δια να φανής πιστός δούλος και επίτροπος αληθής του Χριστού. Τότε το ιερατείο, όπου σήμερον ο φιλόσοφος και ενάρετος κατηγορεί και αποστρέφεται, θέλει σέβεται και επαινεί.

  ‘ ..

 11. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Μπορεί νά μήν σχετίζεται άμεσα μέ τό σημερινό σας θέμα, κύριε Λασκαράτε, αλλά είναι ενδιαφέρον νά δεί κανείς τήν πρωτόγονη καί ειδωλολατρική Ελληνική χριστιανική κοινωνία τού σήμερα. Τό άρθρο τό πήρα από τήν «Ελεύθερη έρευνα» που μας περιγράφει μέ εικόνες καί μέ λόγια, τό θρησκευτικό καρναβάλι τής ντροπής τής 30ης Νοεμβρίου, ημέρα εορτής τού «αγίου» Ανδρέα. Δείτε καί τόν ξεπεσμό ενός «Ελληνα» πρωθυπουργού, που προσκυνάει κόκαλα….
  Πιστευει κανείς πως ο σημερινός πρωθυπουργός ο κύριος Γ. Παπανδρέου, θά φορολογήσει τήν εκκλησία, καί θά χωρίσει τήν εκκλησία από τό κράτός, ύστερα από αυτά που βλέπεί?

  http://www.freeinquiry.gr

  • Ο/Η Εωσφόρος λέει:

   Παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και των συνοδικών μητροπολιτών, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Πάτρα οι εορτασμοί για τον πολιούχο Άγιο, Απόστολο Ανδρέα, ο οποίος μαρτύρησε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

   Στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε, το απόγευμα, ο Δήμος Πατρέων, μίλησε (μετά τον αρχιεπίσκοπο) ο Μητροπολίτης…

   Στην αντιφώνησή του ενώπιον του πρωθυπουργού, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζήτησε βοήθεια για την αποκατάσταση των φθορών που προκάλεσε σε ναούς ο περσινός σεισμός.

   «Κύριε πρωθυπουργέ, στο αίμα σας ρέει αίμα ιερατικόν, κάτι που πιστεύουμε ακραδάντως ότι πάντοτε ενθυμείσθε και ουδέποτε θα λησμονήσετε» είπε ο Πατρών αναφερόμενος στον προπάππο του Γιώργου Παπανδρέου, ιερέα Ανδρέα…

   (Πηγή: apogevmatini.gr)

 12. Ο/Η Δοσίθεος λέει:

  Ποίοι είσθε υμείς κύριοι οίτινες θρασύνεσθε να κρίνετε την Α.Θ.Π. τον πατριάρχην του Γένους και της Οικουμένης;
  Διότι εν τώ προσώπω Του πυκνούνται αμφότεραι αι ιδιότητες.
  Ψεύδη, συκοφαντίαι, μηχανορραφίαι ενθυλακωμέναι εκ του Πονηρού Δαίμονος των σατανικών λογισμών σας, εις το αντίχριστον κείμενον ό γέμει πάσης κακοδοξίας και αιρέσεως.
  Προσεύχομαι να σας λυπηθεί ο Κύριος.

  • Ο/Η Άπιστος λέει:

   Τα «Πολιτικά Θέματα» είχαν γράψει για τα οικονομικά όργια της μονής Πάτμου.
   ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, αρ. τεύχους 1459, 17 Μαρτίου 2005
   http://ecclesianet.blogspot.com/2008/03/o-ba.html

   Το ιστορικό μιάς ρεμούλας

   Στην Πάτμο όλα είχαν δρομολογηθεί απο τον πάλαι ποτέ ηγούμενο και ήδη κατηγορούμενο για τις οικονομικές ατασθαλίες στη Μονή Ισίδωρο Κρικρή(εκοιμήθη προ διετίας) προκειμένου να εξυπηρετούνται οικονομικά για τις προσωπικές υποθέσεις τους κάποιοι αρχιερείς του Θρόνου με πρωταγωνιστές τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον μέχρι χθές Αρχιγραμματεύοντα Μελίτωνα Καρρά . Ο τότε ηγούμενος της Μονής Ισίδωρος Κρικρής απο το 1983 έπαιρνε τα μετρητά της Ιεράς Μονής της Πάτμου σε πουγγί συνοδεύοντας πολλάκις τους αρχιερείς του Θρόνου στα διάφορα ταξίδια τους ανά την υφήλιο και πληρώνοντας αδρά για τις πολυτελείς απαιτήσεις τους. Αλλωστε, ο κ. Βαθολομαίος Αρχοντώνης πριν απο την εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο της Κωσταντινούπολης είχε πολλάκις φιλοξενηθεί τα καλοκαίρια στα πολυτελή ιδιόκτητα κτίσματα του ηγούμενου Ισίδωρου Κρικρή στην περιοχή Εξημνιά της Πάτμου.
   Η παρέα αποθρασύνθηκε όταν το 1992 ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μελίτων αποφάσισε πως ήταν ώρα να προικοδοτήσει με οικόπεδα της πολύτιμης πατμιακής γής τα αγαπημένα του αδέλφια Γιώργο και Ιωάννη Καρρά. Το 1992 το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής της Πάτμου με χαριστική του πράξη πώλησε στον ένα απο τους αδελφούς του Μελίτωνα, τον Ιωάννη Καρρά, ακίνητο στην περιοχή Πλακί και στην τιμή του 1 εκατομμυρίου δρχ. την ώρα που η ΔΟΥ της Λέρου εκτιμούσε το εν λόγω ακίνητο στο ποσόν των 8,4 εκατομμυρίων δρχ.
   Η δεύτερη υπόθεση ξεκίνησε με ενδιαφερόμενο αγοραστή αυτή τη φορά τον άλλο αδελφό του Μητροπολίτη κ. Γεώργιο Καρρά, ο οποίος ακύρωσε την αγορά οικοπέδου της Μονής όταν ξέσπασε ο έλεγχος στα οικονομικά απο τον διάδοχο του Ισίδωρου Κρικρή ηγούμενο Αμφιλόχιο Καμίτση.
   Το 1997 ο Ισίδωρος Κρικρής μετά απο τετραετή αιρετή θητεία στο Μοναστήρι και με φουσκωμένους λογαριασμούς δέχθηκε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει απο τη Μονή της Πάτμου και διάδοχός του εκλέχθηκε ο ηγούμενος Αμφιλόχιος Καμίτσης. Ο νέος ηγούμενος σύντομα βρέθηκε πρό των ατασθαλιών που διενεργούσαν με τις ευλογίες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης τόσο ο προκάτοχός του Ισίδωρος Κρικρής όσο και οι μοναχοί αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μιχελής και ο Πολύκαπρος της Μονής της Κουμάνας γεμίζοντας τους λογαριασμούς τους με τα αντίτιμα απο τις διάφορες αγοραπωλησίες των οικοπέδων της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου.
   Ο νέος ηγούμενος αποφάσισε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου αρχίζοντας ένα εσωτερικό οικονομικό έλεγχο στη Μονή της Πάτμου, με αποτέλεσμα το 1999 να διαταχθεί απο τον τότε εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκαταρτική εξέταση για να εξετασθεί η βασιμότητα ή μή των καταγγελλομένων (οι καταγγελίες αναφερόνταν στη λεηλάτηση της μοναστηριακής περιουσίας της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και στον προκλητικό βίο ορισμένων μοναχών της).
   Μετά την προκαταρτική εξέταση αξιολογήθηακν τα στοιχεία και διατάχθηκε η έναρξη ποινικής δίωξης κατά των ιερομονάχων που ασκούσαν διοίκηση στη Μονή μέχρι το 1997 και κατά διαφόρων προσώπων που επωφελήθηκαν απο τις αμαρτωλές αγοραπωλησίες των ακινήτων της Ι.Μ. Ιωάννου του Θεολόγου. Σε αυτές τις ύποπτες δικαιοπραξίες εμπίπτει και η περίπτωση της μίσθωσης του ακινήτου της Πάτμου προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο με εικονικό μίσθωμα , την οποία εγκρίνει κι ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης το 1994 με ευχαριστήρια επιστολή στο Μοναστήρι της Πάτμου για την εξυπηρέτηση προς τον Ζακύνθου.
   Ακολούθησε η δέσμευση των λογαριασμών των ενεχομένων στις αγοραπωλησίες μοναχών καθώς και του πρώην ηγουμένου Ισίδωρου Κρικρή, ο οποίος φέρεται να κατέχει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς με ανομολόγητα ποσά. Κατά το άνοιγμα των λογαριασμών βρέθηκαν μηδέν υπόλοιπα, καθότι οι κάτοχοι είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν τα αμαρτωλά ποσά.
   Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο πραξικοπηματικά ο Μελίτων ανάγκασε τον Αμφιλόχιο Καμίτση σε παραίτηση απο την ηγουμενία. Ηταν αρχές του 2000, όταν κατέφθασε στην Πάτμο απο την πίσω πόρτα με τριμελή εξαρχία προκειμένου να εκλέξει ετσιθεληματικά νέο ηγούμενο της δικής του αρεσκείας και έγκρισης καταστρατηγώντας τους ιερούς κανόνες αλλά και τους περί ηθικής νόμους…
   Τα γεγονότα της ημέρας υπήρξαν κωμικοτραγικά όπως τα περιέγραψε στις 28 Ιανουαρίου ο συνάκτης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης Θεόδωρος Καλμούκος στις Απόψεις:
   «Προχτές παίχτηκε μιά ακόμη πράξη στο μελόδραμα της Πάτμου όταν με βυζαντινές μεθόδους οι οποίες επιστράτευσαν αγιορείτες μοναχούς Πατμιακής καταγωγής, που τους μετέφεραν με ελικόπτερο παρακαλώ στην Πάτμο, η τριμελής Φαναριώτικη αντιπροσωπεία αποτελούμενη απο τον Ηλιουπόλεως και Θείρων Αθανάσιο, Λαοδικείας Ιάκωβο και Φιλαδελφείας Μελίτωνα μεθόδευσε με την τοποθέτηση (ντρέπομαι να χρησιμοποιήσω τη λέξη εκλογή) ηγουμένου, αφού ο Βαρθολομαίος είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση τον ηγούμενο Αμφιλόχιο Καμίτση.
   Εμ, καλά να πάθει ο Αμφιλόχιος , ποιός του είπε να είναι έντιμος άνθρωπος και να καταγγείλει όλα τα απαράδεκτα των αγοροπωλησιών των προκατόχων του. Δεν ήξερε ότι πράξεις αποκαλυπτικές ακόμη κι αν γίνονται στο Νησί της Αποκάλυψης τιμωρούνται! Πήγε, που λέτε, η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία μέσω Σάμου με κάθε προφύλαξη αλλά οι Πάτμιοι τους πήραν είδηση και τους έκραξαν. Οταν μάλιστα βγήκε ο Μελίτων και άρχισε να διαβάζει το ανακοινωθέν ότι εκλέχτηκε ο ηγούμενος Αντύπας Νικηταράς (ανηψιός του αείμνηστου Γέροντα Παύλου), ότι δεν ανακαλείται η παραίτηση Αμφιλόχιου και τα συναφή, άρχισαν οι οργισμένοι κάτοικοι να τον κονταροχτυπούν με ομπρέλες. Φαντασθείτε τώρα τη σκηνογραφία, τον θεόρατο Μελίτωνα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως να τον ομπρελιάζουν! Αφήστε τα ηχηρά και μηνυματοφόρα συνθήματα των κατοίκων: «Δεν είναι Τουρκία εδώ», τα οποία έσπαζαν κόκκαλα.
   Τέτοιο ξέσπασμα οργής των πιστών και φιλήσυχων κατοίκων του νησιού θα το θυμάται ο Μελίτων σε όλη του τη ζωή γιατί εδώ που τα λέμε το ποτήρι πιά εκεί ξεχείλισε. Οχι τίποτε, αλλά για να καταλάβουν οι πάντες και πρώτος ο Βαρθολομαίος, ο οποίος γνώριζε τα πάντα και μάλιστα επί χρόνια, πως οι Πάτμιοι δεν είναι Ελληνοαμερικανάκια. Οταν καταλάβουν ότι τους εμπαίζει κάποιος και μάλιστα τους θίγει τα ιερά τους ξεσπαθώνουν…»
   Στο μεταξύ, την ίδια εποχή διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη απο επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικών με σχετικό έλεγχο στα ταμεία και τα βιβλία της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.
   Τον Μάιο του 2000 παραδόθηκε το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης στις δικαστικές αρχές. Διαπιστώθηκε έλλειμμα 318 εκατομμυρίων δρχ στο ταμείο της Μονής (απο ποσά που δεν είχαν μπεί στο ταμείο της απο τις αγοραπωλησίες ακινήτων) και ζημιά 1,6 δισεκατομυρίου στη Μονή λόγω του χαμηλού ποσού για την εκποίηση των ακινήτων της. Το Σεπτέμβριο του 2000 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του μοναχού Γεράσιμου Μιχελή και τέθηκαν περιοριστικοί όροι για την εξοδό του απο τη χώρα. Την ίδια ώρα αναγκάσθηκε ο πρώην ηγούμενος Ισίδωρος Κρικρής να καταβάλλει εγγύηση 80 εκατομμυρίων δρχ.
   Παραδόξως το Σεπτέμβριο η εισαγγελέας της Κώ κα Σμυρλή παραδιδει πρόταση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με την οποία προτείνει την παύση της όλης ποινικής διαδικασίας γιατί κατά τη γνώμη της δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την ενοχή των κατηγορουμένων, παρότι το κατηγορητήριο ήδη περιείχε 160 ειδικές περιπτώσεις μεταβιβάσεως ακινήτων της Μονής χωρίς την καταβολή του αντιτίμου στο ταμείο της.
   Τον Οκτώβριο του 2002 με το υπ’ αριθμόν 137/ 2002 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Κώ παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο 6 κατηγορούμενοι με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, απιστίας, απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αποδοχής προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβασης καθήκοντος.
   Στο μεταξύ, ο χρόνος κυλάει και παραγράφονται τα αδικήματα των 2 απο τους 6 κατηγορουμένους, ενώ το Δεκέμβριο του 2004 κρίθηκε άκυρη η όλη διαδικασία της ποινικής δίωξης για λόγους καθαρά δικονομικούς. Ο επιθεωρητής του υπουργείου οικονομικών σήμερα κραδαίνει τον φάκελλο των ατασθαλιών της Πάτμου για λόγους εντυπωσιασμού στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, αλλά πραγματικά τί μέλλει γενέσθαι;
   Ποιός θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο μιάς ιστορίας στην οποία ενέχεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά και ο στενός συμβουλάτοράς του Μελίτων Καρράς ; Ποιός θα αναλάβει να κλείσει αυτό το λυπηρό κεφάλαιο της Ορθοδοξίας που το συνθέτουν ίντριγκες, αμαρτωλές αγοραπωλησίες και έκλυτοι βίοι αγίων ανδρών;

 13. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Τί γυρεύει η αλεπού στό παζάρι?
  Τί γυρεύει ο Βγενόπουλος στό πατριαρχείο, καί τί σκοπο είχε η προ ολίγου συναντηση του μέ τόν Βαρθολομαίο?
  «Είχα μιά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, (μέ τόν Βαρθολομαίο), καί είναι πάντοτε συγκινητικό όταν μιλάς μέ τήν ηγεσία τής ορθοδοξίας».
  Ναί, αλλά κύριε Βγενόπουλε, δέν μας λέτε τί συζητήσατε, μέ τόν κύριο Βαρθολομαίο?
  Business, Business, Business !!! Like you say mr. Laskaratos, «In gold we trust».

  Τρίτη, 1 Δεκέμβριος 2009 – 18:30

  Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Ανδρέα Βγενόπουλο

  Τον πρόεδρο της Marfin Investment Group, Ανδρέα Βγενόπουλο δέχθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

  Σε δήλωσή του ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Olympic Air για την ενίσχυση της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά τον κόσμο.

  Κατά τη συνάντηση ο κ. Βγενόπουλος επέδωσε στον κ.κ. Βαρθολομαίο αναμνηστική πλακέτα με τη μορφή κάρτας επιβίβασης, η οποία αναγράφει: «Έχετε μία θέση στην καρδιά μας, έχουμε μία μόνιμη κάρτα επιβίβασης στο όνομά σας».

  Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε: «Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και είναι πάντοτε συγκινητικό όταν μιλάς με την ηγεσία της Ορθοδοξίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχα και την ευκαιρία να τονίσω ότι η Ολυμπιακή, η οποία είναι κτήμα όλων των Ελλήνων, προφανώς θα έλεγα για ιστορικούς και εθνικούς λόγους, θα είναι κοντά στην Ορθοδοξία.

  Ο όμιλος της ΜIG θα είναι δίπλα στις προσπάθειες στις οποίες γίνονται για το καλό της Ορθοδοξίας και για το καλό του ελληνικού έθνους», πρόσθεσε.

  Και συμπλήρωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι το φυσικό περιβάλλον των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αναπτύσσεται σε διάφορες χώρες και στην Ελλάδα και στην Τουρκία και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο. Είμαστε στην πραγματικότητα μία αγορά. Οι πολίτες όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες όλοι μαζί σε όλες αυτές τις χώρες παλεύουμε για μία ευημερία, την οποία ελπίζουμε κάποια στιγμή να συμμερίζονται και οι κυβερνήσεις και να μη μας δημιουργούν εμπόδια».

 14. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  To πατριαρχείο Ιεροσολύμων «στεγάζει» ανδρικά μοντέλλα;

  http://www.stifora.gr/article.php?id=14484
  http://www.stifora.gr/article.php?id=14497

  Καταγγελίες φωτιά ….
  ………………………
  Μεταξύ άλλων, ένας από αυτούς που στάθηκαν «τυχεροί» ήταν και ο γνωστός παρουσιαστής, …. Ο κύριος …..είναι ενοικιαστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς διαμένει σε διαμέρισμα-φιλέτο κάτω από την Ακρόπολη και συγκεκριμένα επί της οδού Τσάμη Καρατάσου στο Κουκάκι. Το διαμέρισμά του αυτό βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και έχει θέα την Ακρόπολη. Θέλετε να μάθετε πόσο πληρώνει ενοίκιο για το διαμέρισμα αυτό που πολλοί θα ήθελαν, αλλά λίγοι θα μπορούσαν να νοικιάσουν; Το εξωφρενικό ποσό των 110 ευρώ!!!

  …………………………..

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/corpora/nea/content.html?p=28&t=2,1207

  «Εκβιάστηκαν και Πατριάρχες»…
  Εμφύλιος στην Εκκλησία μετά την κατάθεση του Ζακύνθου στον εισαγγελέα

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ

  Σε κόντρα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Ζακύνθου εξελίσσεται η κατάθεση του κ. Χρυσόστομου στον εισαγγελέα για τους εκβιασμούς.

  Χρυσόστομος Ζακύνθου: «Από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 και αν δεν μιλήσουν θεωρούνται ύποπτοι». «Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν συνδέονται απαραίτητα με εκβιασμούς», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος

  Ο κ. Χρυσόστομος με δηλώσεις του χθες κατονόμασε τρεις δημοσιογράφους (Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ********), οι οποίοι, όπως υποστήριξε, τον εκβίασαν. Άφησε δε, να εννοηθεί ότι ο κ. Χριστόδουλος ήταν γνώστης της κατάστασης με αφορμή την παρουσία του κ. Μιχαλόπουλου στο επίσημο ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στη Μόσχα. Αμέση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη «οι οποίοι προσκρούουν ακόμη και στη λογική ενός μικρού παιδιού».

  Χθες ο κ. Χρυσόστομος, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι «από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 και πως αν δεν μιλήσουν θεωρούνται ύποπτοι». Ακόμη ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι όλοι οι Πατριάρχες έχουν εκβιαστεί. Για όσα ακούστηκαν, χθες, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Η Δικαιοσύνη ερευνά και πρέπει να της δώσουμε χρόνο. Δεν μπορούν να ενοχοποιούνται άνθρωποι από ανυποψίαστες κοινωνικές σχέσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν συνδέονται απαραίτητα με εκβιασμούς».
  Ποιους ενοχοποιεί

  * Αναφερόμενος στον κ. Μιχαλόπουλο υποστήριξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Ποιος από σας δεν ξέρει ότι τη μια μέρα έγραφε ελεεινολογήματα και την άλλη υπέρ». Στα όσα υποστήριξε ο Χρυσόστομος, απάντησε ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του κ. Μιχαλόπουλου: «Δεν γνωρίζω τι απ’ όλα αυτά απηχεί την πραγματικότητα. Θέλω όμως να πω ότι ίσως στόχος όλων αυτών να είναι ο Μακαριώτατος».

  ………………………………………..

  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται σήμερα να συζητήσει τα όσα είπε ο κ. Χρυσόστομος περί εκβιασμών όλων των Μητροπολιτών. Όπως έλεγε στα «ΝΕΑ» ιεράρχης θα «πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις. Δεν είναι δυνατόν να γενικεύονται μεμονωμένες καταστάσεις».

  Από την πλευρά του ο κ. Χριστόδουλος χθες ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος για τον θόρυβο που ξέσπασε.

  Πάντως εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστήριζαν πως η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών της Ιεράς Συνόδου δεν έχει κλείσει και πως η ανάκριση συνεχίζεται… Πέρα από όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες πολλοί Μητροπολίτες εκφράζουν φόβους ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η «Εκκλησία θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων, αφού για πολλά στελέχη της θα ακουστούν διάφορα…».

 16. ΦΟΡΟΥΜ ΙΝΔΩΝ ΑΓΓΛΙΑΣ
  ΠΡΟΣ
  τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  ΕΛΛΑΣ

  Εντιμότατε, Πληροφορηθήκαμε ότι κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στας Αθήνας, ο οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πρότεινε να «βαπτισθή» σαν Κέντρο Ορθοδοξίας το προ-χριστιανικό μεγαλειώδες ιερό της Θεάς Αθηνάς (Παρθενών). Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό γιά τον χριστιανισμό και προσβλέπουμε στον ίδιο σεβασμό από την πλευρά των χριστιανών, για όλες τις χώρες, απέναντι στους ανθρώπους που ακόμη θρησκεύονται κατά τα πάτρια. Ενώ κατανοούμε την αφοσίωση και τον ζήλο του Μεγάλου Οικουμενικού Πατριάρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας γιά την δική του θρησκεία, που είναι ο χριστιανισμός, οφείλουμε να μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι μία τέτοια κίνηση θα υποβάθμιζε ή θα υποβίβαζε την υπέροχη ΘΡΗΣΚΕΙΑ που ο ελληνικός λαός πίστευε πριν την υιοθέτηση του Χριστιανισμού. Θα είναι περαιτέρω απρεπές αν οι ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ρωτηθούν επί του θέματος διότι δεν διαθέτουν πολιτικό λόμπυ ή οι αριθμοί τους είναι περιορισμένοι λόγω της χριστιανικής ΜΗ ΑΝΟΧΗΣ γιά αιώνες. Στο σημερινό υγιές κλίμα της ανοχής, θα ήταν εξαιρετικά υπερβολικό αν οι ευαισθησίες τους και τα συναισθήματά τους δεν υπολογίζονται. Στην εντιμότατη Βρετανική παράδοση, επίσης, ακόμη κι ΕΝΑΣ αν πληγωθή ενώ ένα εκατομμύριο διασκεδάζει, το πάρτυ αμέσως σταματάει. Είναι απόλυτα αναγκαίο να τιμούμε την αρχαία θρησκεία ΟΛΩΝ των Ελλήνων, η οποία ΕΞΕΛΙΧΘΗ στον ιερό χώρο της Ελλάδος με απόλυτα δικά της (ελληνικά) γεω-πολιτικά, κοινωνικά και πολιτικά κριτήρια και μεγαλούργησε ήρεμα στη διάρκεια αμέτρητων αιώνων. Το μέγεθος και η μεγαλοσύνη ακόμη και των ερειπίων του Παρθενώνα, που επέζησαν ως σήμερα, δείχνουν πόσο προηγμένη θα πρέπει να ήταν η θρησκευτική αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων. Είναι ολοφάνερο ότι η θρησκεία που μετεφέρθη από την Ιερουσαλήμ ήταν ΞΕΝΟ προϊόν το οποίο ραφιναρίσθηκε πολύ, βελτιώθηκε με την ολική ΚΡΑΤΙΚΗ αρωγή, θεολογική μελέτη και τον πλούτο που του διατέθηκε ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ. Αν είχε δοθεί κρατική υποστήριξη και συνεχής αρωγή στην Ελληνική θρησκεία στον ΙΔΙΟ βαθμό και έκταση με την χριστιανική, ποιός μπορεί να πή ότι δεν θα ήταν ίση ή και θα ξεπερνούσε κάθε άλλη του πλανήτη μέχρι σήμερα; Το να υλοποιήση όμως κάποιος τα παραπάνω απαιτείται να είναι ανεκτικός και έντιμος. Αυτή είναι η άποψίς μας και την μεταφέρουμε στην Εντιμότητά Σας ακολουθώντας την παράδοση των προ-χριστιανικών Ινδιών και Ελλάδος και οι δύο χώρες φημισμένες για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εκφράσεως. Δυστυχώς από τότε μέχρι τώρα, η ελεύθερη έκφρασις υπέφερε πολύ, ειδικά σε χώρες οι οποίες απογυμνώθηκαν από τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ πνευματικές τους παραδόσεις κάτω από (μερικές φορές ήπια αλλά συνήθως ΒΑΝΑΥΣΗ) επιβολή του Χριστιανισμού και Ισλαμισμού. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Αθηνών, δεν θα περιμένουμε πολύ πριν ακούσουμε κάποιον πνευματικό ηγέτη του Ισλάμ να ανακηρύσει την Καμπούλ σαν «ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ». Σαν ΙΝΔΟΙ, θέλουμε να τονίσουμε τις ιδιαίτερες σχέσεις μας με την Ελλάδα. Όταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας, εισέβαλε στην Ινδία και κατέκτησε το Αφγανιστάν και το Πουντζάμπ, το 325 ΠΡΟ χριστού, όλα τα εμπλεκόμενα κράτη (Ελλάς, Αφγανιστάν και Ινδία) είχαν ΥΨΗΛΟ πολιτισμό. Κατά την διάρκεια της εισβολής, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ στην Ινδία και ούτε ένας ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟΣ στο Αφγανιστάν κατεστράφη, εμιάσθη ή λεηλατήθηκε. Ούτε ένας κάτοικος αναγκάσθηκε να αλλαξοπιστίση βιαίως από τους κατακτητές. Οι Έλληνες τότε είχαν μία πραγματικά ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ θρησκεία. Σήμερα δεν υπάρχει ίχνος Βουδισμού στο Αφγανιστάν ούτε ίχνος Ινδουισμού στο Πακιστάν και Μπαγκλαντές (τμήματα των Ινδιών ως το 1947), χώρες οι οποίες κάλυψαν τις μεγάλες πνευματικές θρησκείες και ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ κάτω από το άκαμπτο Ισλαμικό χαλί… Μόνο γι’ αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι Ινδοί τον αποκαλούμε «Μέγα». Σε όλες τις εισβολές και κατοχές που επακολούθησαν η Ινδία υπέστη ΑΠΕΡΑΝΤΗ καταστροφή και είναι σήμερα δύσκολο ακόμη και να εντοπισθούν τα ερείπια αρχαίων ναών στο Δελχί την Ματχούρα, το Βαρανάσι και την Αγιόντχια. Ελπίζουμε ότι η Εντιμότατη Δημαρχία Αθηνών θα δη την επίκλησή μας με συμπάθεια και θα απέχει από την ονομασία του Μεγάλου Ιερού της Θεάς Αθηνάς σαν «Κέντρο Χριστιανισμού». Αυτόν το τίτλο οφείλει να τον διεκδικίση η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ο Δήμος της οποίας πρέπει να προχωρήση στην διεκδίκιση της τιμής αυτής.Δικός σας ειλικρινά

  BHARAT RATNA KURUKSHETRA
  Coordinator
  NON RESIDENT INDIANS FORUM-EUROPE
  P.O. BOX 42
  Wellingborough
  NN8 3HL
  England
  30 Μαΐου 1999

 17. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  O ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ

  Φρίκη, αποτροπιασμός, αγανάκτηση! Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που νιώθει κάποιος ακούγοντας τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών να καταθέτει τα απίστευτα βασανιστήρια που υπέστη η 13χρονη σήμερα κόρη της 35χρονης Ειρήνης Τσονοπούλου, της αδίστακτης μάνας-μαστροπού του Ιλίου.

  Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών Παύλος Λουκάτος, ο οποίος προΐστατο των ερευνών για την εξιχνίαση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, κατέθεσε χθες στο δικαστήριο. Παρουσίασε τα σκίτσα που ζωγράφισε η μικρή Μ. και στα οποία απεικονίζει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όλα όσα βίωσε το κοριτσάκι στα χέρια διεστραμμένων ηλικιωμένων αντρών, με τη συναίνεση της ίδιας του της μάνας. Ο κ. Λουκάτος παρουσίασε, επίσης, και τις επιστολές τις οποίες έγραψε η μικρή Μ. ενώ συνεχίζονταν οι ανακρίσεις.

  Στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η πολιτική αγωγή (τα οποία δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso» και θα αποτελέσουν τη δαμόκλειο σπάθη που θα κρέμεται πάνω από τους τέσσερις κατηγορούμενους παιδεραστές μέχρι την έκδοση της απόφασης) περιλαμβάνονται τα σκίτσα που ζωγράφισε η ανήλικη Μ., κόρη της Ειρήνης Τσονοπούλου. Με αυτό τον τρόπο εξέφρασε όλα όσα δεν μπορούσε να πει πουθενά, αφού κύρια υπεύθυνη για την κόλαση στην οποία ζούσε ήταν η μητέρα της.

  Σε ένα από αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους που φέρονται ότι βίαζαν το ανήλικο κοριτσάκι, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος, φορώντας ράσα, με γενειάδα και καλυμμαύκι. Δίπλα του στ [Σε κάθε ζωγραφιά η ίδια εικόνα: στο μέσο βρίσκεται η μικρή Μ., κλαμένη, και δίπλα της, δεξιά και αριστερά, οι άνθρωποι που ευθύνονται για τα βασανιστήρια που υπέμενε όλα τα χρόνια. ] τέκεται κλαμένη η μικρή Μ. και τελευταία η μητέρα-μαστροπός, η οποία εξέδιδε την κόρη της για πενήντα ευρώ και κάποιες φορές ακόμη και για τριάντα ευρώ!

  «Πάσαρε το κοριτσάκι στον παπά μέσα στην εκκλησία»

  «Κλείσ’ τους όλους φυλακή, πρέπει να σταματήσω να πονάω»! Η κραυγή αγωνίας της 11χρονης στοιχειώνει ακόμα το μυαλό του Παύλου Λουκάτου, ο οποίος μαζί με την ειρηνοδίκη Δέσποινα Τηλιακού έχουν αναλάβει να γιατρέψουν τις πληγές που έχουν ανοίξει στην ψυχή του ανήλικου κοριτσιού οι επαίσχυντες πράξεις των τεσσάρων κατηγορουμένων. Από τις αντιδράσεις της μικρούλας, η οποία δεν μπορεί να ξεχάσει, είναι και το σοκ που έδειξε να υπέστη όταν αντίκρισε τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο. «Οταν τον αναγνώρισε «πάγωσε». Οπως μου είχε εξομολογηθεί, η αδίστακτη μάνα έδινε ραντεβού με τον παπά είτε στην εκκλησία της Παναγίας είτε στην Αγία Παρασκευή και εκεί του «πάσαρε» το κοριτσάκι αντί 30 ή 50 ευρώ. Το έβαζε σε ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο τραπέζι, σήκωνε τα ράσα και το βίαζε. Αυτό είχε γίνει πολλές φορές και κάθε φορά η μάνα προσποιείτο ότι έκανε δουλειές, για να μην προκαλέσει υποψίες» είπε ο κ. Λουκάτος πυροδοτώντας την αντίδραση της υπεράσπισης που υποστήριξε ότι «διάνθισε» την κατάθεσή του με στοιχεία που δεν υπάρχουν στο προανακριτικό υλικό. «Τα έγγραφα δεν «βίασαν» τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν βιασμένα» ήταν η απάντηση του μάρτυρα.

  http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1109235&catID=16

 18. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Λασκαράτε
  Εντυπωσιακό το άρθρο σου και ακόμα πιο υποσχόμενος ο τίτλος αυτού που ετοιμάζεις. Ασχολείσαι με θέματα που έχουν περάσει ως «ταμπού», καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι πιο αποδεκτό να κατηγορείς τον Παύλο και τον Ιησού, παρά τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και την παράλογη χρηματοδότησή του από το ελληνικό κράτος…

 19. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=509014

  Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τη Μονή Τοπλού;

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/12/2009

  Την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει την «επένδυση» στο Κάβο Σίδερο, στο Λασήθι, ζητούν οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαδημούλης και Μιχάλης Κριτσωτάκης με ερώτησή τους προς τους υπουργού Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. (…….)

 20. Παράθεμα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [2] « Ροΐδη Εμμονές

 21. Παράθεμα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [3] « Ροΐδη Εμμονές

 22. Παράθεμα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [4] « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.