Οι σοσιαλιστές παγώνουν καλύτερα * (μισθούς)

(Επιτέλους συνέπεια, η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας)

παγώνουν

Ο πλέον πετυχημένος τίτλος άρθρου τον τελευταίο καιρό και που αντικατοπτρίζει επακριβώς την πραγματικότητα, ήταν του φίλου δημοσιογράφου και blogger Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη: «Άλλο Cosco, άλλο βόσκω»

Θέλω να πω ότι η πορεία στην οποία βαδίζει η ένδοξη χώρα μας είναι η πλέον ανταγωνιστική, όχι μόνο ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η χτεσινή νίκη της Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν μόνο η αρχή, μας περιμένουν διεθνείς διακρίσεις, πιστέψτε με, και μαζί μου να εύχεστε να διαψευστώ/ούμε…

Όπως πάμε, πράγματι θα μας παρεξηγήσουν σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ασία και κυρίως την Κίνα, διότι επιτέλους η χώρα μας ορθώνει ανάστημα, πως να το πω, αποκτά «εκτόπισμα», έχει δίκιο ο κ. Τετράδης που λέει ότι η χώρα μας «ως κρατική οντότητα δεν ενδιαφέρεται να παραγάγει κάτι τις σε αξιόλογη βάση, αφού οι μεν ιθύνοντες αρκούνται στην καταλήστευση των κοινοτικών πόρων, της φορολογίας των μισών πολιτών και των αμοιβών από το άφθονο μαύρο, αδήλωτο, χρήμα, οι δε υπήκοοι είναι ευτυχείς μ’ αυτό που έχουν, αφού μέχρι στιγμής όχι απλώς ανέχονται, αλλά αναπαράγουν αυτό το σύστημα με την ψήφο τους χωρίς να έχουν ξεσηκωθεί αγανακτισμένοι.» (ο σαρκασμός του καλού δημοσιογράφου συνεχίζεται)… «…την κατάταξη… Ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών την επισημοποίησε μόλις χθες, με την έγκριση του πρωθυπουργού και υπό τα χειροκροτήματα των προηγούμενων υπουργού Οικονομικών και πρωθυπουργού».

Ερωτώ, μήπως ελλοχεύει κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου με τις προαναφερόμενες χώρες; Διότι σου λέει ο άλλος, πως τολμάς εσύ κύριε Ευρωπαίε Έλληνα να θεωρείς κανονικούς τους μισθούς των 300, 600, 800 και … υψηλούς των 2.000 €υρώ. Προκλητικό n’ est-ce pas?

Ένας άλλος εθνικός κίνδυνος που βρίσκεται προ των πυλών, είναι το Club των Όπου Γης Λαμογίων (C.O.G.L.A.N. προφέρετε ΤΣΟΓΛΑΝ), στο οποίο έχουν θορυβηθεί από την είσοδο πολλών απρόσκλητων ελλήνων που με αξιώσεις διεκδικούν πλέον θέση στο διοικητικό τους συμβούλιο, φτάσαμε στην «71η από την 57η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αναφορικά με τις επιδόσεις της στη διαφάνεια, «κύλησε» η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Η ετήσια έκθεση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει το τραπεζικό απόρρητο ως παράγοντα που ενθαρρύνει τη διαπλοκή ανά τον κόσμο» Τρίζουν οι καρέκλες ορισμένων: ««Πρωταθλητές» στη διαφθορά, το Αφγανιστάν και η Σομαλία. (με 1,3 και 1,1 βαθμούς αντίστοιχα). Η Ελλάδα έχει 3,8 βαθμούς, όσους και η Βουλγαρία, η ΠΓΔΜ και η Ρουμανία. Το 2008 είχε 4,7». Προκλητικό n’ est-ce pas?

Ένα  Κράτος κατά της τρομοκρατίας
Το κράτος μας εξαντλεί όλη του την πυγμή (και αποτελεσματικότητα) συλλαμβάνοντας μερικούς νεαρούς σε πορείες και ταυτόχρονα αδυνατεί να καθίσει στο σκαμνί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς, νονούς και παραλιακούς μεγαλομαγαζάτορες που έχουν γεμίσει μαρίνες με πανώρια πολυτελή κότερα, δρόμους με «λίμος» και λαγκάδια με βίλες-πισίνες…

Το κράτος μας εξασκεί αποτελεσματικότατα το καθήκον της Τάξης και της (ηθικής) Δικαιοσύνης όπως επιβεβαίωσε με μπρίο δια (μεγάλου) στόματος του υπουργό «προστασίας» του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη… Ενώ ακόμη περιμένουμε να ερευνηθεί η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από τα αρπακτικά όρνεα των Βατοπεδίων των Ζήμενς, των ομολόγων κ.α.

Το κράτος μας καλύπτει την ασκούμενη τρομοκρατία του πίσω από ευαίσθητες ρητορείες υπέρ των «ασθενέστερων τάξεων», και το κάνει  θα έλεγα με υπέρ-επάρκεια, και δεν δείχνει τη στοιχειώδη ευαισθησία να μας εξηγήσει γιατί στον νέο προϋπολογισμό

• «...οι έμμεσοι φόροι αντιπροσώπευαν το 2009 το 56,9% του συνόλου των άμεσων και έμμεσων φόρων. Το 2010 προβλέπεται ότι θα είναι το 56,2% του αντίστοιχου συνόλου, μείωση μόλις 0,7%, και όπως είναι γνωστόν οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα...»

• «Το 2009 τα φυσικά πρόσωπα κατέβαλαν το 74,2% του συνόλου των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ το 2010 προβλέπεται να καταβάλουν το 76,4% του αντίστοιχου συνόλου. Από τις αλλαγές, δηλαδή, επιβαρύνονται περισσότερο τα φυσικά πρόσωπα και όχι οι επιχειρήσεις»

(Έγκυροι κύκλοι ΣΕΒ και ΓΣΕΕ αναφέρουν ότι η περσινή αύξηση του Ενός (1) €υρώ ημερησίως στα κατώτατα ημερομίσθια, υπήρξε υπερβολική, πλήττει την ανταγωνιστικότητά μας...)

– Ο (τέως) κ. Καραμανλής είπε ότι όλα τα εισοδήματα πρέπει παγώσουν για μια διετία, ο κόσμος τον καταψήφισε.

– Ο (νυν) κ. Γ.Α. Παπανδρέου προεκλογικά μας είπε ακριβώς τα ίδια, με τα δικά του σοσιαλιστικά λόγια, ο κόσμος «δεν το’πιασε» και τον ψήφισε.

Πείτε μου, αν έχετε τον… Θεός Σας.

….

(*) ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από την χτεσινή εκπομπή της «Ελληνοφρένειας».

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Οι σοσιαλιστές παγώνουν καλύτερα * (μισθούς)

 1. ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΤΙΣΜΩΝ ΔΕΞΙΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

  Προς μια υπέρβασης των μειωτισμών Δεξιά – Αριστερά και Δεξιός – Αριστερός.

  Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε και την εξής ανοησία, μεταξύ των πολλών άλλων:
  ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, 18, 8 «Εάν το χέρι σου ή το πόδι σου σε σκανδαλίζει, κόψε το και ρίξε το μακρυά. Είναι καλύτερα για σένα να μπεις εις την ζωήν κουλός ή κουτσός παρά να έχεις δύο χέρια ή δύο πόδια και να σε ρίξουν στην αιώνια φωτιά». Αμέσως μετά λέει ακριβώς το ίδιο και για τα μάτια!

  Κανείς ευτυχώς χριστιανός δεν εφάρμοσε τις εντολές αυτές, όπως άλλωστε και καμμιά άλλη.

  Και ποιος να το περίμενε ότι οι εντολές αυτές θα εφαρμόζονταν στον χώρο της πολιτικής, εδώ κι έναν περίπου αιώνα!

  Διότι τι θα πει αυτός είναι Δεξιός; Θα πει πως είναι ένας άνθρωπος που έκοψε και έριξε το αριστερό του χέρι, πόδι και μάτι, επειδή τον σκανδάλιζαν! Και τώρα είναι κουτσός, κουλός και μονόφθαλμός. Και παρ’ ότι δεξιός, ότι και να κάνει, το κάνει αδέξια.
  Και δεν του φτάνει που ακρωτηρίασε τον εαυτό του, αλλά τον πιάνει μανία να ακρωτηριάσει και όλους τους άλλους, που δεν τους κόφτει να αυτοαακρωτηριαστούν, όπως να πούμε το έκαναν αυτό οι Αμερικανοί στους Βιετναμέζους ή στους Χιλιανούς.

  Ακριβώς μάλιστα το ίδιο κάνει και ο Αριστερός άνθρωπος. Μόνο που αυτός κόβει και ρίχνει τα δεξιά του μέλη, επειδή αυτά είναι που τον σκανδαλίζουν. Κι αυτόν τον πιάνει μανία να ακρωτηριάζει τους άλλους που είναι Δεξιοί! Όπως να πούμε έκανε ο Στάλιν σε εκατομμύρια Ρώσους που μετά μανίας ήθελαν σώνει και καλά να κρατούν τα δεξιά τους μέλη. Ή όπως έκαναν οι ίδιοι στους Πολωνούς και στους Τσεχοσλοβάκους.

  Ανάμεσα τώρα σ’ όλους αυτούς κάθομαι κι εγώ απορημένος. Επιθυμώ να περπατάω και με τα δυο μου τα πόδια. Και με το αριστερό και με το δεξί. Να εργάζομαι και με τα δυο μου χέρια, να βλέπω και με τα δυο μου μάτια, ν’ ακούω και με τα δυο μου αυτιά, να μυρίζω με τα δυο μου ρουθούνια, ν’ αναπνέω με τα δυο μου πνευμόνια.
  Γυρίζω προς τους Δεξιούς να συνομιλήσω και πριν προλάβω ν’ αρθρώσω μια λέξη μ’ αποκαλούν κουμμούνι. Ρε παιδιά, να, τα έχω όλα τα δεξιά μου μέλη κι αγαπάω και την πατρίδα μου. Όχι, μου απαντούν, διότι έχεις και τα αριστερά, κι αυτό είναι εγκληματικό.
  Γυρίζω προς τους Αριστερούς να συνομιλήσω και πριν προλάβω να πω μια λέξη μ’ αποκαλούν Χούντα και φασίστα. Ρε παιδιά, να, έχω πάνω μου όλα τα αριστερά μέλη μου. Όχι, μου απαντούν, διότι έχεις και τα δεξιά. Μα βρε καλά παιδιά, αγαπάω και την πατρίδα μου σας λέω. Όχι μ’ απαντούν, είσαι εθνικιστής. Το σωστό είναι να αγαπάς όλες τις πατρίδες του κόσμου πλην μιας. Την δική σου!

  Η περίπτωση του Αμελούς ανθρώπου:
  Ο τάδε ήταν Δεξιός. Ήδη δηλαδή είχε κόψει και ρίξει τα αριστερά του μέλη. Κάποια στιγμή όμως έλαμψε η αλήθεια μέσα του και μεταπήδησε στην Αριστερά. Εκεί βεβαίως αναγκαστικά έκοψε τα δεξιά του μέλη. Έτσι κατέστη ο άνθρωπος Αμελής. Άλλοι τώρα βλέπουν για λογαριασμό του κι άλλοι ακούνε για πάρτι του.
  Το χειρουργικό εργαλείο των ακρωτηριασμών έχει όνομα. Λέγεται Πίστη.
  Αυτός είναι ο λόγος που οι αρχαίοι πρόγονοι των Ελλήνων δίδασκαν το «Να θυμάσαι να απιστείς».
  Αυτός επίσης είναι ο λόγος που Γ. Μανιάτης, ο ιδρυτής του ΕΥΡΕΤΗΡΙΟΥ είπε «Πίστεψες; Χάθηκες».

  Πώς όμως πέρασε στην πολιτική η διδασκαλία του Χριστού περί των ακρωτηριασμών;
  Για μεν τους Δεξιούς δεν απαιτούνται εξηγήσεις αφού σ΄όλες τις σημαίες μοστράρει πάντοτε ο σταυρός του Χριστού.
  Με τους Αριστερούς όμως τι τρέχει; Ο Μαρξ υποσχέθηκε ότι αυτό που οι χριστιανοί επιδιώκουν για τον άλλο κόσμο, αυτός το υπόσχεται γι’ αυτόν, τον εδώ και τώρα. Ναι, συμφωνώ. Εδώ και τώρα δικαιοσύνη, ελευθερία, ισονομία και ειρήνη. Πώς όμως ολ’ αυτά!
  Με την δικτατορία του προλεταριάτου. Δηλαδή ξανά μανά ακρωτηριασμοί.

  Κοντολογίς οι πάντες, πλην σπανίων εξαιρέσεων, αποκλείουν την περίπτωση της υπέρβασης της αντίθεσης Δεξιά- Αριστερά. Πώς είναι αδύνατον να επέλθει συμφωνία των τάξεων αντί της υπάρχουσας «πάλης των τάξεων».

  Δηλαδή ότι οι Σουηδοί, οι οποίοι διαθέτουν αξιοθαύμαστη επίδοση στο ζήτημα της συμφωνίας των τάξεων, μάλλον τυγχάνουν εξωγήινοι. Το γεγονός ότι είτε κυβερνώνται από «αριστερό» κόμμα είτε από «δεξιό» είναι ένα και το αυτό για την χώρα, δεν φαίνεται να συγκινεί και να προβληματίζει ούτε Αριστερούς ούτε Δεξιούς.

  Όπως όμως και να έχουν οι ιδέες και οι θεωρίες, τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι κατηγορηματικές και ανελέητες. Και οι Δεξιοί και οι Αριστεροί, όπου έχωσαν τη μούρη τους, ωσάν τέτοια, αριστερή ή δεξιά, δημιούργησαν τραγωδίες. Είναι που είναι ο άνθρωπος τραγικό ων από τη φύση του, πλάκωσαν και οι επεμβάσεις των ακρωτηριασμένων ανθρώπων για να τον φέρουν σε τραγικότερη ακόμα κατάσταση.

  Ας ξαναθέσουμε λοιπόν την πρόκληση: μπορούμε και πρέπει να βαδίσουμε προς μια υπέρβαση της αμαρτωλής ψευδοαντίθεσης ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΔΕΞΙΑ;
  Επί τέλους, οι αρτιμελείς άνθρωποι ως πότε θα τυγχάνουν υπό κατηγορία!

  Σταύρος Βασδέκης

 2. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Πέρασε ένας μήνας και βάλε και το ΠΑΣΟΚ αυτοσχεδιάζει.
  Χωρίς ΓΓ τα υπουργεία γιατί δήθεν τους ψάχνουν από τις μικρές αγγελίες.
  Με αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις στη σκληρή γραμμή Καραμανλή.
  Με τους χρυσαυγίτες και τους αστυνομικούς να αλωνίζουν.
  Συλλήψεις νέων παιδιών στην ειρηνική διαδήλωση του Πολυτεχνείου , διακοπή παρουσίασης βιβλίου στη Στοά χτες από μπουκάρισμα Χρυσαυγιτών.
  Άντε Γιωργάκη με συμβουλάτορες μεγαλοδικηγόρους συμφερόντων να μας φέρεις γρήγορα το Σοσιαλισμό.

 3. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Καλοί μου ορθόδοξοι έχετε εθισθεί στις σφαγές. Οι άγιοι σας οι Κων/νοι οι Θεοδόσιοι, οι Κύριλλοι και οι διάφορες Θεοδώρες σας έχουν ποτίσει με την ιδέα πως όταν σφάζονται μουσουλμάνοι ή ευερόθρησκοι αυτό είναι μια ευλογημένη δουλειά.
  Συνέλθετε

 4. Ο/Η Πράσινη κουκουνάρα λέει:

  H prasini politiki ξεκίνησε κε Ρο μου, ή ακόμα, γιατί πρασινάδες ακούω και πρασινάδες δε βλέπω.
  Μόνο κουτόχορτο

 5. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Για το ποστ του κ.Λασκαράτου το είχα το παραπάνω σχόλιο. Αλλού το έβαλα.
  Γράψτε λάθος.
  Στο νοσκομείο που εργάζομαι η ίδια αθλιότητα εξακολουθεί να βασιλεύει. Οι κοινωνικές δαπάνες ψαλιδίζονται.
  Έρχονται ράντσα και ιδιωτικές κλινικές.
  Ξυπνάτε πολίτες, η δημόσια υγεία κινδυνεύει.
  Χάνονται κεκτημένα της εποχής Γιώργου Γεννηματά.

 6. Ο/Η Σοσιαλ-λΗστής λέει:

  H Σύμβουλος του ΓΑΠ

  ΗΜΕΡΗΣΙΑ
  Τη δική της απάντηση έδωσε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Γλ. Σιούτη, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που φέρνοντας στην επιφάνεια ένα ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως ήταν μέλος της ομάδας των νομικών που είχε επιστρατεύσει ο Μ. Χριστοφοράκος για να αποφύγει την έρευνα της «Debevoise & Plimpton» για τα μαύρα ταμεία της εταιρίας.

  «Δεν υπήρξα ποτέ συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου» υποστηρίζει η κα Σιούτη προσθέτοντας «αυτό που η εταιρία Siemens είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχα ήταν η περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρείας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο κάποιου ελέγχου αυτά της ζητούντο….

  Όλα τα ανωτέρω συνέβησαν πολύ πριν η αλλοδαπή ελεγκτική εταιρεία έρθει στην Ελλάδα για έλεγχο της Siemens και βεβαίως πολύ πριν η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με τη λεγόμενη υπόθεση Χριστοφοράκου».

  Για τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων και στην επιτροπή του διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποκαλύπτει το δημοσίευμα, η κα Σιούτη αναφέρει πως συμμετείχε υπό την ιδιότητά της, ως καθηγήτριας του Διοικητικού δικαίου, μετά από υπόδειξη της Νομικής Σχολής. Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του δημοσιεύματος η συνεργάτης του πρωθυπουργού αναφέρει:

  Στην υπόθεση της Μονής Τοπλού υπήρξε δικηγόρος της ΤΕΔΚ Λασιθίου, δηλαδή «της τοπικής κοινωνίας και όχι της αγγλικής εταιρείας» στην υπόθεση Βοτανικού υπήρξε δικηγόρος του δήμου Αθηναίων και όχι της κατασκευάστριας εταιρείας «Βωβός».

  Τέλος σημειώνει ότι δεν είναι προσωπάρχης του Μαξίμου, αλλά ως καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και ζητεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

 7. Ο/Η S G λέει:

  «οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα»

  δεν το καταλαβα αυτο. Δηλαδη αυτος που καταναλωνει παραπανω δεν πληρωνει παραπανω ΦΠΑ?

  Αλλα δεν καταλαβα και την γενικη θεση του κειμενου. Με την Ελλαδα να ειναι κοντα στην χρεοκοπια, την ανεργια να καλπαζει, την οικονομια να ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ (αυτο σημαινει πτωση ΑΕΠ), τον πληθωρισμο να ειναι σχεδον στο μηδεν, υπαρχει κανεις που θεωρει ευλογο ή δικαιο να εχουμε αυξησεις στους μισθους δημοσιων υπαλληλων που βγαζουν 2000 ευρω τον μηνα?

  Δεν καταλαβαινω, πραγματικα δεν καταλαβαινω.

 8. Ο/Η kassios λέει:

  Προδημοσίευση από το πρόσφατο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο του Αλέν Μπαντιού «Η κομμουνιστική υπόθεση» που κυκλοφόρησε χθες από τις εκδόσεις Πατάκη (από το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

  «Η πλανητική χρηματιστηριακή κρίση, όπως μας την παρουσιάζουν, μοιάζει με μια απ΄ αυτές τις χονδροειδείς κακές ταινίες που παράγει το εργοστάσιο των προσχεδιασμένων επιτυχιών που αποκαλούμε σήμερα «σινεμά». Δεν λείπει τίποτε: το σταδιακό θέαμα της καταστροφής, το σασπένς βασισμένο σε προφανείς μηχανισμούς, ο εξωτισμός του πανομοιότυπου- το Χρηματιστήριο της Τζακάρτας που βρίσκεται στην ίδια θεαματική δυσκολία με αυτό της Νέας Υόρκης, η διαγώνιος από τη Μόσχα στο Σάο Πάολο, παντού η ίδια πυρκαγιά να εξαπλώνεται στις ίδιες τράπεζες-, οι απρόβλεπτες αναταράξεις που τρομοκρατούν: να που και τα πιο καλοστημένα «σχέδια» δεν μπορούν να αποτρέψουν τη μαύρη Παρασκευή, την κατάρρευση των πάντων… Αλλά η ελπίδα παραμένει: στο προσκήνιο, με το βλέμμα απλανές, σκεφτικοί σαν σε ταινία καταστροφής, ο μικρός ουλαμός των ισχυρών, οι Σαρκοζύ, Πώλσον, Μέρκελ, Μπράουν και άλλοι Τρισέ, καταποντίζουν στην κεντρική Τρύπα εκατομμύρια δισεκατομμυρίων. Θα αναρωτηθούμε αργότερα (είναι για τα προσεχή επεισόδια) πού τα βρίσκουν, καθότι στο παραμικρό αίτημα των φτωχών απαντούσαν εδώ και χρόνια, αδειάζοντας τις τσέπες τους, ότι δεν είχαν φράγκο. Προς το παρόν, δεν μας πολυνοιάζει. «Σώστε τις τράπεζες!» (…) Ποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό ή τι θα σήμαινε; Ας σώσουμε τις τράπεζες λέω εγώ και όλα τ΄ άλλα έρχονται. Για τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, δηλαδή για τους πλούσιους, τους υπηρέτες τους, τα παράσιτά τους, αυτούς που τους φθονούν κι αυτούς που τους «λιβανίζουν», ένα χάπι εντ, ίσως κάπως μελαγχολικό, είναι αναπόδραστο, αν λάβουμε υπ΄ όψιν τι είναι σήμερα ο κόσμος και οι πολιτικοί που κινούνται σ΄ αυτόν».

  «Ας στραφούμε περισσότερο στους θεατές αυτού του σόου, το αμήχανο πλήθος που, αόριστα ανήσυχο, ενώ λίγα πράγματα καταλαβαίνει, εντελώς αποσυνδεδεμένο από κάθε ενεργή δέσμευση στην περίσταση, αφουγκράζεται σαν μακρινό θόρυβο τους αλαλαγμούς των απελπισμένων τραπεζών, μαντεύει τα όντως εξοντωτικά σαββατοκύριακα της ένδοξης μικρής κλίκας των πρωθυπουργών, βλέπει τα σκοτεινά αστρονομικά ποσά να περνούν, και τα συγκρίνει μηχανικά με τους δικούς του πόρους ή, ακόμα, με την πλήρη απουσία πόρων, η οποία για μια πολύ σημαντική μερίδα της ανθρωπότητας συνιστά το πικρό αλλά και θαρραλέο φόντο της ζωής της. (…) Μιλήσαμε συχνά αυτές τις τελευταίες εβδομάδες για την «πραγματική οικονομία» (την παραγωγή και την κυκλοφορία των αγαθών) και για την οικονομία- να την πούμε εξωπραγματική;- από την οποία έρχονταν όλα τα δεινά, αφού οι δρώντες της είχαν γίνει «ανεύθυνοι», «παράλογοι», «ληστές», που ανακάτευαν μέσα στην αρπακτικότητα, έπειτα μέσα στον πανικό, την άμορφη πλέον μάζα των μετοχών των τιτλοποιήσεων και των νομισμάτων. Αυτή η διάκριση είναι παράλογη και είχε γενικά διαψευστεί δύο γραμμές παρακάτω, όταν, με μια μεταφορά με αντίθετο νόημα, παρουσίαζαν την οικονομική κυκλοφορία και κερδοσκοπία ως το «αιμοφόρο σύστημα» της οικονομίας. Θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την καρδιά και το αίμα από τη ζώσα πραγματικότητα ενός σώματος; (…)»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s