Κράτος χωρίς ορθόδοξους μάγους, μαγικά σύμβολα [1]

(Μια ανάρμοστη σχέση που πρέπει να λήξει)

XwrisMagika1

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στη διάρκεια της συζήτησης για το Σύνταγμα του 1975 ο Α.Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει: «Πιστεύουμε στον πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας». 27 χρόνια μετά στην εκδήλωση μνήμης που του οργάνωσε το «Ίδρυμα Α.Παπανδρέου» ακούστηκε απομαγνητοφωνημένη η φωνή του από παλιά ομιλία. «Ο διαχωρισμός κράτους και Εκκλησίας κατοχυρώνεται συνταγματικά«»Ελευθεροτυπία», (5-7-’01). Λόγια ψεύτικα ενός πρωθυπουργού που βυθισμένος στη μαλθακότητα της ντόλτσε βίτα του, υποχώρησε έντρομος μπροστά στα στίφη των ρασοφόρων που κάνουν τη χώρα μας να φαίνεται σαν μια γραφική εκδοχή του Ιράν στα μάτια της Δύσης (φωτογραφία©Life Magazine).

O Εμμανουήλ Ροΐδης μετέφρασε τον ορισμό της κρατικής Εκκλησίας κάποιου ξένου σοφού: «Τερατώδες αποκύημα τεχθέν εκ της μοιχείας του κοσμικού κράτους μετά της πνευματικής εξουσίας, ημίονον γεννηθέν εκ της συζυγίας του ίππου του Αντιχρίστου μετά του όνου του Σωτήρος». Aποτέλεσμα αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι η χώρα μας να επιδεικνύει τριτοκοσμική θρησκευτικότητα. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της TNS ICAP με θέμα «H θρησκευτικότητα στον 21ο αιώνα», που διεξήχθη τον Iούνιο του 2005 σε συνεργασία με την Gallup International Association σε 68 χώρες των πέντε ηπείρων η λίστα των δέκα πιο θρήσκων λαών περιλαμβάνει τις: Γκάνα με 96%, Nιγηρία 94%, Σενεγάλη 90%, Φιλιππίνες 90%, Kένυα 89%, Παναμά 88%, Iνδία 87%, Eλλάδα 86%, Kόσσοβο 86% και Kαμερούν 86% («Καθημερινή», 16.11.’05). Προφητικά ο Αδ. Κοραής, στα προλεγόμενα των «Πολιτικών» του Πλούταρχου, παρατηρεί πως «Η κατά των ετεροδόξων πρόληψις είναι τόσο ισχυρά, ώστε αυτών μας των προγόνων οι μεγάλοι άνδρες εάν επέστρεφον σήμερον εις την ζωήν, χωρίς να αποστραφώσι την θρησκείαν των, δεν ήθελαν προκριθεί εις τα πολιτικά μας αξιώματα από Χριστιανούς». Μέχρι σήμερα λοιπόν με τέτοια διαδεδομένη θρησκοληψία, πολιτικοί τύπου ΓΑΠ παριστάνουν τα ευλαβικά γραϊδια με λείψανα, κεριά, ξόρκια και χαϊμαλιά, προκειμένου να «προκριθούν» στο αξίωμα της πρωθυπουργίας.

Το 2005 λόγω των εκκλησιαστικών σκανδάλων το πρόβλημα της αποκρατικοποίησης της Εκκλησίας τέθηκε επιτακτικά. Για τη Δεξιά η Εκκλησία αποτελεί προέκταση του εαυτού της. Όμως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να θολώσουν την ατμόσφαιρα θεωρώντας πως δικαιούνται μερίδιο από την εκλογική προίκα της Εκκλησίας και πολιτικό όφελος από την παραγόμενη θρησκοληψία. Η κα Διαμαντοπούλου, καταφεύγει σε φτηνές παλινωδίες: «η λέξη διαχωρισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αφού προσδιορισθεί ακριβώς πως και τι εννοούμε» («Αυγή», 20.11.’05). Μέσα στα 31 χρόνια του το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι εννούσε. Από κοντά ο χαμαιλέων κ. Ανδρουλάκης με φτηνιάρικες σοφιστείες: «Δεν υπάρχει εκκλησιαστικό πρόβλημα. Υπάρχει στην παράδοσή μας η ιστορική αλληλεξάρτηση Κράτους-Εκκλησίας, η οποία όμως έχει προχωρήσει στο αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας και στους διακριτούς ρόλους. Αυτά να τα ενισχύσουμε χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες περιττών ανακατατάξεων…..τείνουμε να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας με προκατακλυσμιαίες συγκρούσεις του 18ου αιώνα….». Ο κ. Βενιζέλος παρέχει πρόθυμα τις δικολαβικές του υπηρεσίες με περίπλοκες ασυναρτησίες: «Στο πεδίο της θρησκευτικής ισότητας πρέπει να γίνει μία βασική διάκριση ανάμεσα στη μεταχείριση των ατόμων και τη μεταχείριση των θρησκευτικών οντοτήτων. Η θρησκευτική ισότητα σε ατομικό επίπεδο είναι επίσης απόλυτα επιβεβλημένη χωρίς περιθώρια πολιτικών επιλογών. Στο επίπεδο όμως της συλλογικής θρησκευτικής ισότητας πρέπει να γίνει μία βασική πολιτική και κοινωνική επιλογή για το αν η θρησκευτική ισότητα μεταξύ Εκκλησιών ή θρησκευτικών ομάδων και κοινοτήτων θα επιβληθεί στο υψηλότερο δυνατό, στο χαμηλότερο δυνατό ή σε ένα ενδιάμεσο επίπεδο». Ένας έντιμος φιλελεύθερος δημοσιογράφος ο Πάσχος Μανδραβέλλης σημείωσε για το απερίγραπτο αυτό άρθρο στη δεξιά «Απογευματινή» (10.3.’05). «Τελικά Τριώδιο έχουμε, και αυτό το άρθρο μάλλον είναι στο κλίμα … ….δεν είναι παρά Χριστόδουλος στην καθαρεύουσα. Για να μην το καταλαβαίνουν και οι ΠΑΣΟΚοι…»

XwrisMagika2Πολλοί πολιτικοί έχουν αναπτύξει προσωπικό δίκτυο σχέσεων με την Εκκλησία. Κάποιοι το παρακάνουν. Όπως αποκάλυψε το κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου «υπόδειγμα δημοσιογραφίας», η «Αυριανή», «…νεαρός βουλευτής…..κάνει ανωμαλίες με τον γέροντα ιεράρχη, ο οποίος έχει ιδιαίτερες αδυναμίες σε νεαρούς τους οποίους φέρεται να αμείβει αδρά.». Ο Μητροπολίτης μάλιστα ήθελε να τον έχει αποκλειστικό σύντροφο γι’αυτό και πολλές φορές τον παρακολουθούσε από ζήλεια. Ας ελπίσουμε πως το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο και πρόκειται για την ίδια περίπτωση που αναφέρει και το «Βήμα»: «δημοσιεύονται καταγγελίες για ερωτικές σχέσεις βουλευτή με ηλικιωμένο ιεράρχη» (6.2.’05).

Το μάρμαρο βέβαια πληρώνουν κι εδώ οι φορολογούμενοι αφού «Τα όργια Μητροπολίτη με βουλευτή» απαθανατίστηκαν «σε ροζ κασέτα που βρίσκεται στα χέρια εκβιαστών!» («Αυριανή», 5.2.’05). Ασφαλώς καρπός αυτών των ακατανόμαστων σχέσεων θα είναι εκατοντάδες ψήφοι ευλαβών γραϊδίων προς τον εκπορνευόμενο εθνοπατέρα.

Ο τ. Πρόεδρος Χ. Σαρτζετάκης είναι ο Δικαστής, που έδειξε τόλμη στις υποθέσεις Λαμπράκη και Πόλε και διώχθηκε επί Δικτατορίας. Παρά τις πολλές ενστάσεις που δικαιούται να έχει κανείς σχετικά με επί μέρους συμπεριφορές του ως προέδρου, είναι άνθρωπος με ανεξαρτησία γνώμης. Αν και θρησκευόμενος, υπενθυμίζει ο ίδιος στην «Ελευθεροτυπία» πως ποτέ του δεν φίλησε παρά τις υποδείξεις χέρι ιερωμένου, ποτέ δεν προσκάλεσε ιερωμένους σε επίσημα δείπνα προς τιμήν ξένων ηγετών και ποτέ δεν παρέθεσε γεύμα στην Σύνοδο διότι «η Δημοκρατία μας δεν είναι θεοκρατική» (28.4.’05). Ο νομιμόφρων, μέχρι τυπολατρείας, Δικαστής παραμέρισε τον πιστό ορθόδοξο για να ασκήσει τα συνταγματικά του καθήκοντα. Πολλοί θα θυμούνται το περιστατικό όταν αρνήθηκε να υποδεχτεί τον πατριάρχη Δημήτριο ως αρχηγό κράτους στα σκαλιά του ξενοδοχείου της Μ. Βρεττανίας. Αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσερχόταν με αργοπορία στην μητρόπολη για να μην απαγγείλει το «Πιστεύω» την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Επισημαίνω αυτές τις λεπτομέρειες όχι για να πω πως οι δυο πρόεδροι ήταν υποδειγματικοί εκπρόσωποι του λαϊκού κράτους, αλλά πως σε δυσκολότερες εποχές πρόβαλαν κάποια μικρή αντίσταση αντίθετα από τους δυο σημερινούς διαδοχικούς πρωθυπουργούς.

Συνεχίζεται Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Advertisement
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

38 Responses to Κράτος χωρίς ορθόδοξους μάγους, μαγικά σύμβολα [1]

 1. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  k.Λασκαράτε δεν πίστευα στα μάτια μου.
  Βρήκα το άρθρο της Καθημ. που λέτε και τω όντι η Ελλάδα έχει τριτοκοσμική θρησκευτικότητα.

  Eλληνες, οι πλέον θρησκευόμενοι Eυρωπαίοι σε παγκόσμια έρευνα
  Tης Eλενας Kαρανατση

  Oι περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό θρησκευόμενων είναι η Aφρική (91%) και η Nότια Aμερική (82%), ενώ η λίστα των δέκα πιο θρήσκων λαών με σειρά θρησκευτικότητας περιλαμβάνει τις εξής χώρες: Γκάνα με 96%, Nιγηρία 94%, Σενεγάλη 90%, Φιλιππίνες 90%, Kένυα 89%, Παναμάς 88%, Iνδία 87%, Eλλάδα 86%, Kόσοβο 86% και Kαμερούν 86%. Eίναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ των χωρών αυτών, πλην της Eλλάδας, δεν υπάρχει άλλο κράτος της Eυρώπης ούτε και οι HΠA, όπου η θρησκεία φαίνεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Aντιθέτως, οι δέκα τόποι με τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν θρησκευόμενοι είναι κατά σειρά: Xονγκ Kονγκ 14%, Iαπωνία 17%, Tσεχία 22%, Tαϊλάνδη 28%, Iσραήλ 33%, Nορβηγία 36%, Tαϊβάν 36%, Oλλανδία 42%, Hνωμένο Bασίλειο 48% και Σιγκαπούρη 50%.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_16/11/2005_163735

 2. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  To Γούγλι είναι θησαυρός.
  Να και απόσπασμα της πολύ ενδιαφέρουσας επστολής στην Ε του Σαρτζετάκη

  ούτε εις χειροφιλήματα ιερωμένων προήλθον, καίτοι επιμόνως μου το συνιστούσαν, θεωρών την πρακτικήν αυτήν ως εξευτελιστικήν, αντικειμένην εις την ανθρώπινην αξιοπρέπειαν· ούτε εις επίσημα Προεδρικά δείπνα προς τιμήν ξένων Ηγετών εκάλεσα ποτέ τον Αρχιεπίσκοπον ή άλλους Ιερωμένους (με μόνην εξαίρεσιν ευλόγως κατά την επίσκεψιν του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου), ούτε γεύματα προς τιμήν της Ιεράς Συνόδου ποτέ (π.χ. διά την εορτήν της Ορθοδοξίας) παρέθεσα, όλα αυτά με την «υπεροπτικήν» σκέψιν, πρώτον, ότι η Δημοκρατία μας δεν είναι θεοκρατική και επομένως εις μεν τας επισήμους διακρατικάς σχέσεις της θρησκευτικοί ηγέται δεν έχουν θέσιν, η δε επίσημος συμμετοχή της εις θρησκευτικάς επετείους πρέπει να περιορίζεται εις μόνας τας θρησκευτικάς τελετάς, ιδίως κατά τας εθνικάς επετείους, και δεύτερον, ότι η αρχή της ισότητος θα επέβαλε τυχόν πρόσκλησις να περιλάβη τους Αρχηγούς όχι μόνον της συντριπτικώς πλειονοψηφούσης Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αλλά και των άλλων δογμάτων ή θρησκειών, καίτοι αυτά αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστον μόνον μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, πρακτική όμως η οποία ουδέποτε ηκολουθήθη.

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.04.2005,id=65124112

 3. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ωραία έρευνα.

  Επίσης, οι χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν τα πολυπληθέστερα και μεγαλύτερα εγκλήματα, ήταν όλα τα κράτη όπου επικράτησε ο Αθεϊσμός:

  Κορέα, Βιετνάμ, Περού, Νικαράγουρα, Ρωσία, Καμπότζη, Κίνα, Αγκόλα και τόσα άλλα.

  Μου φαίνεται λίγο παράξενο να κολλάει κάποιος ταμπέλες στο blog του περί φασισμού, δηλ. αθεϊσμού, όταν όλοι οι εκπρόσωποί του είναι γνωστό πως ήταν χασάπηδες.

  Αν ρώταγες πάντως τα εκατομμύρια παιδάκια που πέθαναν από την πείνα στα καθεστώτα αυτά, τι γνώμη έχουν για την αθεΐα, θα σου έλεγαν μάλλον δυσάρετα πράγματα.

  Ο αθεϊσμός είχε την ευκαιρία του, κόντεψε να αφανίσει τον πλανήτη, οπότε, τώρα ας μείνει στα blog όπου είναι και ακίνδυνος και γραφικός, κάτι σαν τον Πατακό.

 4. Ο/Η zaphod λέει:

  Πολύ καλό άρθρο όπως και η υπενθύμιση περί Ζαρτετάκη. Είχε τις λόξες του αλλά ομολογούμε μεθ επιτάσεως πως ήταν πρώτα και κύρια τίμιος

 5. Ο/Η Γιατρός Του Ικα λέει:

  Αχ ναι!Ποιός από δω δεν αναπολεί νοσταλγικά την αείμνηστον Ορθολογική Σκεπτικιστική Δημοκρατία της Καμπότζης.Ή την Ανεξίθρησκη Λογοκρατική Δημοκρατία της Κίνας.

 6. Ο/Η fade λέει:

  @Tsakalias

  Με την εξαίρεση ότι η ιδεολογία των κρατών αυτών δεν ήταν η αθεία αλλά ο κομμουνισμός. Σαθρά και κλισέ επιχειρήματα…

 7. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Δείτε ένα ενδιαφέρον ποστ με το ίδιο θέμα

  http://agrimologos.com/2009/11/10/10-11-09/

 8. Ο/Η Εικονομάχος λέει:

  Γιώργο Κ. με λένε, κάνω πρεμιέρα στο ωραίο μπλογκ σας ως εικονομάχος γιατί τα πήρα στο κρανίο από τον ειρωνικό τρόπο που το in gr του Λαμπράκη που τα έχει κάνει πλακάκια με την Εκκλησία ειρωνεύεται καλούς πολίτες και πολιτικούς που κάνανε το καθήκον τους.

  Δεν δίνω το λινκ για να μην δώσω ούτε έναν επισκέπτη σ αυτούς αλλά έκαν cut-paste του άρθρου.

  Μετά την απόφαση για την Ιταλία
  Ανοίγει θέμα απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων από σχολεία και δικαστήρια

  Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ιταλία
  Αθήνα

  Σε πλήρη ετοιμότητα φαίνεται ότι βρίσκονται οι σύγχρονοι «εικονομάχοι» στην Ελλάδα του 2009 και αξιώνουν, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απομάκρυνση των σταυρών από τα σχολεία της Ιταλίας, να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις δικαστικές και τις σχολικές αίθουσες της χώρας.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Το Βήμα, τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ.Ψαριανός υπέβαλε ερώτηση σχετική με την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία προς την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, στο Εφετείο Αθηνών ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΣΠΑ) κ. Δημητράς ζητούσε την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από δικαστική αίθουσα, απευθυνόμενος στους δικαστές-μέλη της σύνθεσης δικαστηρίου, οι οποίοι άκουγαν για πρώτη φορά ένα τέτοιο αίτημα.

  Ο κ. Ψαριανός, ειδικότερα, ανέφερε στην ερώτησή του ότι στην περίπτωση που το Δικαστήριο δεν αναγνωρίσει στην ιταλική κυβέρνηση το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, τότε η απόφαση θα καταστεί τελεσίδικη και θα ισχύει για όλες τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Με αυτό το δεδομένο ερωτά την αρμόδια υπουργό αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου: α) Να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, β) η προσευχή και ο εκκλησιασμός να γίνουν προαιρετικές δραστηριότητες, που δεν θα πραγματοποιούνται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και γ) ποια θα είναι η ατζέντα των συζητήσεων της επιτροπής μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Εκκλησίας.

  Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΕΣΠΑ κ. Δημητράς με την ιδιότητα του μάρτυρα σε υπόθεση διόρθωσης δικαστικής απόφασης και η πολικώς ενάγουσα στη δίκη Αndrea Gilbert υπέβαλαν, επικαλούμενοι την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ, αίτημα προς το Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών για την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τη δικαστική αίθουσα. Ο εισαγγελέας ζήτησε αμέσως την απόρριψη του αιτήματος, ενώ το δικαστήριο αρχικά επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις νέες τάσεις της νομολογίας.

  Τελικά ύστερα από διάσκεψη το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει ομόφωνα το αίτημα για δύο λόγους: Πρώτον, διότι δεν υπάρχει νομοθετική διάταξη που να προβλέπει κάτι σχετικό και, δεύτερον, διότι η κατηγορουμένη δεν ήταν παρούσα ώστε να προσβληθεί το δικαίωμά της στην ανεξιθρησκία.

  Newsroom ΔΟΛ

 9. Ο/Η Eκπαιδευτικός ΜΕ λέει:

  Kύριοι Ροιδη και Λασκαράτε σας αντιγράφουν χωρίς να αν αναφέρουν τη πηγή. Και είναι και σοβαρό μπλογκ.

  http://alfavita.gr/neoproaylio/YaBB.pl?num=1220300355/655

  ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ (Διαβάστηκε 12131 φορές)
  adonis
  Senior Member

  Offline

  Καταχωρίσεις: 300

  Κράτος χωρίς ορθόδοξους μάγους, μαγικά σύμβολα
  Απάντηση #655 – Σήμερα στις 10:29:14 …Ο τ. Πρόεδρος Χ. Σαρτζετάκης είναι ο Δικαστής, που έδειξε τόλμη στις υποθέσεις Λαμπράκη και Πόλε και διώχθηκε επί Δικτατορίας. Παρά τις πολλές ενστάσεις που δικαιούται να έχει κανείς σχετικά με επί μέρους συμπεριφορές του ως προέδρου, είναι άνθρωπος με ανεξαρτησία γνώμης. Αν και θρησκευόμενος, υπενθυμίζει ο ίδιος στην «Ελευθεροτυπία» πως ποτέ του δεν φίλησε παρά τις υποδείξεις χέρι ιερωμένου, ποτέ δεν προσκάλεσε ιερωμένους σε επίσημα δείπνα προς τιμήν ξένων ηγετών και ποτέ δεν παρέθεσε γεύμα στην Σύνοδο διότι «η Δημοκρατία μας δεν είναι θεοκρατική» (28.4.’05). Ο νομιμόφρων, μέχρι τυπολατρείας, Δικαστής παραμέρισε τον πιστό ορθόδοξο για να ασκήσει τα συνταγματικά του καθήκοντα. Πολλοί θα θυμούνται το περιστατικό όταν αρνήθηκε να υποδεχτεί τον πατριάρχη Δημήτριο ως αρχηγό κράτους στα σκαλιά του ξενοδοχείου της Μ. Βρεττανίας. Αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσερχόταν με αργοπορία στην μητρόπολη για να μην απαγγείλει το «Πιστεύω» την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Επισημαίνω αυτές τις λεπτομέρειες όχι για να πω πως οι δυο πρόεδροι ήταν υποδειγματικοί εκπρόσωποι του λαϊκού κράτους, αλλά πως σε δυσκολότερες εποχές πρόβαλαν κάποια μικρή αντίσταση αντίθετα από τους δυο σημερινούς διαδοχικούς πρωθυπουργούς….

  Πηγή: //**// ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΑΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ \\**\\ Πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα από τα: Είσοδος ή Eγγραφή

 10. Ο/Η derwanderer λέει:

  Αγαπητε κ. Λασκαρατε και λοιποι νοσταλγοι του «αναδελφου» Σαρτζετακη:

  Το μονο, ΤΟ ΜΟΝΟ! για το οποιο πρεπει να τον τιμουμε, αλλα και να τον θαυμαζουμε ειναι ο οντως γενναιος και αξιοθαυμαστος τροπος με τον οποιο ανεκρινε την υποθεση Λαμπρακη και ξεσκεπασε το ακροδεξιο παρακρατος. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

  ΟΛΑ τα υπολοιπα, αρχης γενομενης απο τον αθλιο και αντισυνταγματικο τροπο με τον οποιο εξελεγη («ομοιομορφα» κλπ), μεχρι την επαρμενη μωροφιλοδοξια με την οποια αποχωρησε της ενεργου πολιτικης, δεν τον τιμουν.
  Το να ειναι κανεις αθεος δεν ειναι εισητιριο προοδευτισμου ουτε μαγικο φιλτρο κατα της αντιδραστικης ιδεολογιας.

  Πολυ πιο ουσιαστικος και αξιοπρεπης υπηρξε ο Στεφανοπουλος που «πεταξε εξω» απο το Πρ. Μεγαρο τον Πρασκευαϊδη και τις 2.000.000 τζιφρες που συνελεξε για τις ταυτοτητες. Και τον θαυμασα, ακομα μια φορα και εκ του συνεγγης, μολις περυσι, στην κηδεια της ΜΕΓΑΛΗΣ Αγγελικης Λαϊου (της αξεπεραστης καθηγητριας Βυζ. Ιστορας του Χαρβαρντ και εξαιρετικα εφημερης βουλευτου και υφυπ. Εξωτερικων [2000, κατι μηνες μονο] ) Στα φλημαφηματα του δεσποτη Καισσαριανης περι «αιωνιου ζωης», απαντησε στον επικηδειο του (περιπου, απο μνημης τα γραφω, το θεμα δεν ελαβε καμμια δημοσιοτητα, δεν υπηρχαν καμερες): «Ας επιτραπει σε μας, που δεν πιστευουμε στην «αιωνιο», να παρηγορουμαστε τιμωντας το παραδειγμα και το ηθος της, οσο ηταν εν ζωη και δρουσε, απο εδρας και απο βηματος». Επρεπε να βλεπατε τη μουρη του Καισσαριανης!!!

  Οσο για το βδελυγμα που ονομαζεται Σαρτζετακης, διαβαστε τον σημερα και θαυμαστε τον:
  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ
  (2005)
  «…Ἔτσι ἐγκώμια ἐκφερόμενα, καὶ μάλιστα ἀσυστόλως, περὶ τῆς ἐν γένει δράσεως τοῦ ἐκλιπόντος Ἡγέτου τοῦ Κ.Κ.Ε., ὡς ἐξαιρέτου ἀνδρὸς προσενεγκόντος ὑψίστας ὑπηρεσίας εἰς τὸν τόπον, ὥστε καὶ ἡ κηδεία του νὰ γίνῃ δημοσίᾳ δαπάνῃ καὶ νὰ διαταχθῇ ἐπισήμως μεσίστιος σημαιοστολισμός (!), σημαίνουν καὶ ἐγκωμιασμὸν τῶν ὅσων ἀντεθνικῶν καὶ ἐγκληματικῶν, ὡς ἀνωτέρω, εἰς βάρος τῆς Πατρίδος μας διεπράχθησαν ἀπὸ τὸ Κ.Κ.Ε., εἰς τὰ ὁποῖα καὶ ὁ ἴδιος τόσον ἐνεργῶς συμμετέσχε. Δηλαδή, ἀπονομὴν ἐπαίνων εἰς ἐθνοπροδοτικὰ ἐνεργήματα, ἀδίστακτον δικαίωσιν ἐγκλημάτων ἐναντίον τῆς Πατρίδος μας, ἐπιμόνως σημειωτέον ἐπιζητουμένην μεταπολιτευτικῶς ἀπὸ συνεχῆ καὶ καθημερινὴν κομμουνιστικὴν προπαγάνδαν !…»

  ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟ/ΒΙΤΣΙ;
  » M N H M H E Θ Ν Ι Κ Η

  (Ἐπὶ τῇ συμπληρώσει 56 ἐτῶν ἀπὸ τῆς συντριβῆς

  τοῦ κομμουνιστοσυμμοριτισμοῦ)

  [……………….]

  Ἐθνοπροδόται καὶ προδόται τῆς χώρας, λοιπόν, καὶ συμμορῖται ὑπῆρξαν, κατὰ τὸν μόνον δυνατὸν καὶ ἐπιστημονικῶς ἀκριβῆ χαρακτηρισμόν, οἱ ἀποτελέσαντες τὸν ψευδώνυμον «Δημοκρατικὸν Στρατόν». Ἑπομένως καὶ ὀρθότατα ἐχαρακτηρίζοντο ἀνέκαθεν ὡς «συμμορῖται» καὶ ἐγίνετο λόγος συνεκδοχικῶς περὶ «συμμοριτοπολέμου», ἐξ αἰτίας δὲ τῆς ἀποκλειστικῶς ἀπὸ τὸ Κ.Κ.Ε. ποδηγετήσεώς των, περὶ «κομμουνιστοσυμμοριῶν» καὶ «κομμουνιστο-συμμοριτοπολέμου»….»

  Ο Γκοτζαμανης, ο φον Γιοσμας και ο Λαδας θα προσυπεγραφαν, φανταζομαι!

  ΤΙ; ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
  ΜΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ!!!
  Βριθει, ακροδεξιας ρητορειας, εθνικισμου, μισαλλοδοξιας, συνομωσιολογικου αντισημιτισμου… και ολα τα ανθη του κακου. ΕΜΕΤΟΣ.
  Λινκς για τα δυο αποσπασματα που παραθετω. Οσοι εχουν γερο στομαχι, ας κανουν κρουαζιερα και στα λοιπα βοθρολυμματα του «πατριωτισμου» του κ. Σαρτζετακη:
  http://www.sartzetakis.gr/thesis/dilosis4.html
  http://www.sartzetakis.gr/points/ellinismos10.html
  (η ορθογραφια ειναι, βεβαιως, του συντακτη )
  Ειπαμε, το να εισαι αθεος ή αντιμοναρχικος δεν ειναι, αυτοματα, πιστοποιητικο δημοκρατικης ιδεολογιας.
  Τιμη στον Ανακριτη. Ονειδος στον συμπλεγματικο ΠτΔ και στον ξεσαλωμενο ακροδεξιο συνταξιουχο.

 11. Ο/Η Δρ. Μεσμέρ λέει:

  dr. Ambrozio

  επιθεωρητής πτωμάτων

  http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_465.htmlΚυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009
  Αν και του πεθαμένου αυτού καλόγερου, του… «σηκώνονταν» όλα (που λέει ο λόγος), «όλα» εκτός από τον ίδιον το νεκρό από το φέρετρο, …τον έθαψαν!!!..

  Αμβρόσιος: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή (και στο φέρετρο;), σαν ροζ συγκρότημα…»

  Κοιτάζοντας τώρα τα μέηλ μου, είδα και ένα του μητροπολίτη Αμβρόσιου, που μου το έστειλε χτες το βράδυ, κοντά στα μεσάνυχτα και στο οποίο μέηλ κάνει λόγο για μια… νεκροψία ατόμου σε φέρετρο! Νεκροψία, που έκανε ο ίδιος ο Δεσπότης σε έναν καλόγερο της μητροπολιτικής του περιφέρειας!

  Πρόκειται για τον μοναχό του Μεγάλου Σπηλαίου Βησσαρίωνα Σιούσουρα (προσήλθε εκεί στη μονή σε ηλικία 14 ετών), και ο οποίος μοναχός πέθανε από καρδιά προχθές το πρωί, σε ηλικία 59 ετών, σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

  Χτες λοιπόν ο τοπικός μητροπολίτης (Καλαβρύτων) έσπευσε – τσάκα, τσάκα – να τον κηδέψει εκεί στο Μέγα Σπήλαιο…

  Δεν ξέρω αν έδειξαν στον Αμβρόσιο το πιστοποιητικό θανάτου του καλόγερου, αλλά εκείνος ήθελε να βεβαιωθεί πλήρως για το… πόσο πεθαμένος ήταν ο νεκρός!..

  Υπέβαλε λοιπόν το «λείψανο» σε διάφορες δοκιμασίες, για να δει… «αν το σώμα του νεκρού παρουσιάζει την σχετική ακαμψία», για να δει… «αν είναι και παγερό». Τι διαπίστωσε λοιπόν; Διαπίστωσε ότι αν και το σώμα του καλόγερου είχε λέει βγει από το ψυγείο του νεκροθαλάμου του νοσοκομείου, …ήταν και ευκίνητο, …ήταν και ζεστό!..

  Γράφει ο μητροπολίτης στο μπλογκ του (όπου το μέηλ του μας παραπέμπει):

  «Πίεσα το μπράτσο του, το οποίον ήταν μαλακό, όπως στο ζωντανό σώμα. Ακολούθως πίεσα το μάγουλό του, το οποίον επίσης ήταν όπως σε ένα ζωντανό άτομο! Τέλος έπιασα τα δάκτυλά του στο δεξί χέρι, τα οποία σηκώνονταν όπως γίνεται σε ένα ζωντανό άτομο!».

  Παρά ταύτα όμως, αν και του πεθαμένου αυτού καλόγερου, του… «σηκώνονταν» όλα (που λέει ο λόγος), «όλα» εκτός από τον ίδιον το νεκρό από το φέρετρο, …τον έθαψαν!!!..

  Ως πολύ σοβαρή πάντως χαρακτηρίζεται η παράληψη του μητροπολίτη, να μην υποβάλει το νεκρό καλόγερο, και, στη δοκιμασία του… Μαραθωνίου δρόμου!!!..

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ derwanderer,
  από πουθενά δεν προκύπτει πως είμαι νοσταλγός του Σαρτζετάκη. Με την ίδια λογική και του Κ.Καραμανλή αφού κι αυτόν επαίνεσα γιατί δεν απάγγελε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Πιστεύω όπως ο ομολογητής ΓΑΠ. που προσήρχετο αυτεπαγγέλτως στην ενορία του της Ν.Ερυθραίας και φρόντιζε ματά να διαρεύσει η απολαυστική του απαγγελία (Φίλη της μητέρας μου ενορίτισσα με βεβαίωνε πως ήταν αριστουργηματικός!).

  Επαίνεσα τον Σαρτζετάκη για 2 ή 3 πράγματα, δήλωσα τις επιφυλάξεις μου, υποκλίνομαι στον δικαστή του Ζ και στον δικαστή της υπόθεσης Πόλε (πρέπει μάλλον να αγνοείς την υπόθεση, αρνήθηκε την έκδοση του Γερμανού αναρχικού).
  Ήταν μια σαφώς αντιφατική φυσιογνωμία Κάνεις λάθος λέγοντας πως είναι άθεος. Δεν με διάβασες προσεκτικά. Ήταν φανατικός πιστός συνδεδεμένος στενά με την Εκκλησία, αλλά ήταν και δικαστής.

  Για τον τρόπο εκλογής του ευθύνεται πρώτιστα ο Α.Παπανδρέου. Η Βουλή (ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ) αποφάσισε πως η εκλογή ήταν νομότυπη, και συνταγματικό δικαστήριο δεν υπάρχει όπως ξέρεις.

  Για τις ελεεινότητες που ξεστόμισε σε βάρος του Φλωράκη και για πολλά ακόμα φαιδρά και παράξενα, κρίνεται και επικρίθηκε με το παραπάνω.

  Τsakalia,
  γίνεσαι αστείος. Μπορώ εγώ να σχολιάσω στον απόλυτο μονόλογο του άμβωνά σας ή των μπλογκ του Βατοπεδίου ή της Ιεραποστολής; Εσύ και οι όμοιοί σου όμως επωφελείσθε της δημοκρατικότητας του μπλογκ και εκθέτετε τη σαβούρα σας.
  Κανείς εδώ δεν ύμνησε Τον Στάλιν, τον Μάο, τον Μπρέζνιεφ, τον Κιμ Ιλ Σουγκ, τον Χότζα ή τον Πολ Ποτ. Προς τι οι επισημάνσεις σου;

  Για τον ΤΙΜΙΟ Θ.Κορνάρο που η ζωή του ήταν άμεμπτη, είναι πρόστυχο να τον κατηγορείς για τους ύμνους του στον Μάο, χωρίς ο άνθρωπος να έχει τη δυνατότητα να ξέρει αυτά που σήμερα ξέρουμε εμείς.
  Ο Κορνάρος δεν ήξερε πως ο Μάο ήταν τύραννος ή παιδεραστής, τιμούσε όπως και εκατοντάδες διανοούμενοι στη Δύση, τον Επαναστάτη που φαινόταν πως έβγαζε την Κίνα από τον Μεσαίωνα.

  Εσείς όμως το ξέρετε για τον παιδεραστή όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό, και τον τιμάτε σαν άγιο. Ακόμη περιμένα την απάντηση που μου υποσχεθήκατε, ποιο δικαστήριο, που πότε και πως τον απήλλαξε από τη βαριά ετυμηγορία της Ι.Συνόδου; Γιατί αυτή η ένοχη σιωπή.
  Ούτε ένας να μην υπερασπίζεται με στοιχεία τον γερο βρυκόλακα;

  • Ο/Η derwanderer λέει:

   Φιλε κ. Λασκαρατε,
   Μια συντομη απαντηση: [να μην «βαμπιρισω» το εξαιρετικο, επι της ουσιας, αρθρο σας με την αποστροφη μου για τον «αναδελφο» Σαρτζετακη].
   1. Δεν αγνοουσα την -επισης γενναια- αποφαση του για την εκδοση του Πολε. Και αυτη τον τιμα.
   2. Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι, πραγματι, πιστος χριστιανος. Διαβαζοντας ομως την προζα του (εχω κυριολεκτικα, μεχρι μαζοχισμου, ξεψαχνισει την σελιδα του) διακρινω μια επιφυλαξη για την ορθοδοξια ως «συστατικου στοιχειου» της περιφημης αναδελφοσυνης» των ελληνων που μηρυκαζει. [ενδεικτικα εδω :http://www.sartzetakis.gr/points/thema1.html%5D
   Αλλα μικρη σημασια εχουν για μενα οι μεταφυσικες ανησυχιες του ανδρος. Χιλιοι τοσοι ναζιζοντες και εθνικιστες ειναι «αντιχριστιανοι» για δικους τους λογους.
   3. Η ιστορια με τον Δημητριο και το «αρχηγος κρατους» ειναι αλλη μια μωροφιλοδοξια του, και σχετιζεται με το πρωτοκολλο, αναγνωσμα που ο αναδελφος ρουφουσε σα σουπιτσα και απαιτουσε τυφλη υπακοη του απο οποιον ειχε την ατυχια να τον συναντα: ΕΓΩ ειμαι αρχηγος κρατους, ο αλλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (και ας του αναγνωριζονται παραδοσιακα και οχι νομοτυπα τιμες αρχηγου κρατους απο την ελληνικη πολιτεια). ΑΥΤΟΣ λοιπον να κατεβει να μου υποβαλει τα σεβη του. Και τιποτα παραπανω. Εχω κρατησει πληθος δημοσιευματων απο τον τοτε τυπο, δεν τα εχω ακριβως προχειρα, αν ομως σας ενδιαφερει θα τα εντοπισω και θα τα σκαναρω.
   4. Τελος, τα της αθλιας εκλογης του τα εχει κανει γαργαρα, ο αδεκαστος. Τη βρισκει μια χαρα και το βροντοφωναζει στο σαιτ του (με νομικιστικα, φυσικα, επιχειρηματα, χωρις ιχνος αποστασιοποιησης απο το ηθος και την ουσια της διαδικασιας http://www.sartzetakis.gr/bio/proedros8.html , ιδιως 9 και 10).
   Οσο για το αλανθαστο ΚΚΕ, που ασμενως συνεπλευσε με την παλαιοπασοκικη, ανδρεοκουτσογιωργικη αυτη χυδαιοτητα, ας τον διαβαζει σημερα και ας κανει (επιτελους) αυτοκριτικη.
   Πολυ ασχοληθηκαμε νομιζω. Vivement jeudi, να διαβασουμε τη συνεχεια του αρθρου σας!

 13. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε οι αξιοθρήνητες δηλώσεις Ανδρουλάκη που ξαναφέρατε στην επιφάνεια υπάρχουν ακόμα στο σαιτ της Εκκλησίας.
  Καμαρώστε τον, που ούτε το αφεντικό του δεν τον έκρινε άξιο να πάρει υπουργείο.

  Μιλάει στον ρ.σταθμό της Εκκλησίας μαζί με Ανθιμοζουράρηδες και λοιπούς ανάλογους.

  http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_52.html

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

  Ευρεία συζήτηση πραγματοποιήθηκε στον Ρ/κό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για το πολυθρύλητο ζήτημα του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας (24,25/1/2006).

  Για το ζήτημα της μισθοδοσίας του Κλήρου, ο Μητρ. Θηβών κ. Ιερώνυμος ………
  Ο Μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος …..

  Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος ……

  Ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κρητικός …..

  Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός …….

  Ο Καθ. Κώστας Ζουράρης ……

  Η Ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα ….

  Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Ιωαννίδης …

  Ο Βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει Εκκλησιαστικό πρόβλημα. Υπάρχει στην παράδοσή μας η ιστορική αλληλεξάρτηση Κράτους – Εκκλησίας, η οποία έχει προχωρήσει στο αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας και στους διακριτούς ρόλους. Αυτά να τα ενισχύσουμε χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες περιττών ανακατατάξεων που δε μας δίνουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Όταν δεν είναι ορατές οι ιδεολογικές διαφορές Αριστεράς – Δεξιάς, τείνουμε να επιβεβαιώνουμε τον εαυτό μας με προκατακλυσμιαίες συγκρούσεις του 18ου αι. να ανακαλύπτουμε ένα «μείζον Εκκλ/κό πρόβλημα» το οποίο δεν υφίσταται σήμερα…»

 14. Ο/Η Tsakalias λέει:

  @Fade

  Πράγματι, ιδεολογία τους δεν ήταν ο αθεϊσμός. Αυτά πρέπει να τα λέμε, διότι μερικοί δεν ξέρουν ότι οι «Ενώσεις Στρατευμένων Αθεϊστών» ήταν στην πραγματικότητα λέσχη φίλων του τάβλι. Απλά στον ελεύθερο χρόνο τους έσφαζαν χριστιανούς και κληρικούς γιατί και το πολύ τάβλι το βαριέται κανείς.

  Και βεβαίως τα καθεστώτα αυτά δεν ανατίναζαν ή γκρέμιζαν εκκλησίες επειδή κυρίαρχη ιδεολογία ήταν ο αθεϊσμός, αλλά ήταν όλες χτισμένες σε σεισμοπαθείς περιοχές και γκρεμίστηκαν μόνες τους.

  Να προσθέσουμε ότι όποιος συνδυάσει τις φυλακίσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις κληρικών και μοναχών με την κυρίαρχη ιδεολογία του αθεϊσμού, είναι κακοπροαίρετος και προβοκάτορας του καπιταλισμού, και ντροπή του.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tsakalia,
  σου έκανα κάποια ερωτήματα, αλλά απάντηση δεν πήρα, αν και κελαϊδάς πολύ εδώ μέσα.
  Μα ούτε ένας σας δεν θα υπερασπιστεί τον παιδεραστή βρυκόλακα όσιο Ιωσήφ;
  Τόση σιωπή;

  derwanderer,
  από εγωϊσμό ή από εμμονή στις αρχές του λαϊκού κράτους ο Σαρτζετάκης πολύ σωστά δεν καταδέχτηκε να υποδεχθεί ως ισότιμο με τον αρχηγό του ελληνικού κράτους το θλιβερό ρασοφόρο κατάλοιπο του βυζαντινού Μεσαίωνα.

  Τώρα για να ευθυμήσουμε λίγο με τον αντιφατικό Σαρτζετάκη, και για να δεις πως παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες, ρίξε μια ματιά εδώ:

  https://roides.wordpress.com/2009/01/10/10dec09/

  Ο Σαρτζετάκης με τον γελοίο σταυρό του καλόγερου Θανάση του Αθωνίτη.

  • Ο/Η derwanderer λέει:

   Φιλε κ. Λασκαρατε,
   μα ειναι δυνατον να μην ειναι κανεις «φαν» σας!
   Το σταυρο του Αθωνιτη δεν θα θυμαμαι!!! Εκ των εκλεκτων τεκμηριων του αρχειου μου!
   Θα ενθυμειστε βεβαιως και τον Χαρυ Κλυνν, που δυο τρεις βδομαδες μετα το πρωτοσελιδο του περιοδικου Ταχυδρομος που εκοσμειτο απο φωτογραφια του ανδρος με τη γελοια αυτη εξαρτηση, εμφανιστηκε, επισης πρωτοελιδα, με πατομπουκαλα, αντιγραφα του σταυρου και του παλουκιου απο…λινολεουμ, και αποβλακωμενο χασκον χαμογελο. Ασκηθηκαν διωξεις για «προσβολη» του ΠτΔ, σαλος και…απαλλακτικο βουλευμα.

   Αν ενδιαφερει κανενα, νομικιστικη (δικολαβιστικη, πιο σωστα) και καθολου «προοευτικη» ηταν και διαφωνια του για την αναγραφη του θρησκευματος στις ταυτοτητες:
   http://www.sartzetakis.gr/thesis/sxolia1.html
   (ολο το κειμενο, παρα το ορθο του «δια ταυτα», ειναι πραγματικο παραληρημα κακοπιστιας)
   Προτιμω να θαυμαζω ιδεολογους, τα εργα των οποιων τιμουν τις ιδεες, και οχι τυπολατρες οιηματιες αντιδραστικους, ακομα και αν καποιες πραξεις τους με βρισκουν συμφωνο.

 16. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

  AYΓΗ

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=503645

  Ζήτησαν να απομακρυνθούν οι εικόνες από τη δικαστική αίθουσα

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/11/2009
  Η πρώτη «παρενέργεια» της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά με την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια καταστήματα εκδηλώθηκε χθες σε δικαστήριο της Αθήνας.

  Πρόκειται για το Τριμελές Εφετείο, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση στην οποία ως μάρτυρες είχαν κληθεί τα στελέχη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Αντρέα Γκίλμπερτ και Παναγιώτης Δημητράς. Οι δύο μάρτυρες ζήτησαν από το δικαστήριο να απομακρυνθούν από τη δικαστική αίθουσα τα θρησκευτικά σύμβολα της εικόνας του Χριστού και του Ευαγγελίου σε εφαρμογή της πρόσφατης καταδίκης της Ιταλίας από το ΕΔΔΑ. Επικαλέστηκαν μάλιστα και γενικές αρχές του δικαίου, όπως είναι η υποχρέωση ουδετερότητας της πολιτείας σε θρησκευτικά θέματα, όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί από τον καθηγητή της Νομικής και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μ. Σταθόπουλο.

  Το δικαστήριο πάντως απέρριψε το αίτημά τους και οι δύο μάρτυρες αποχώρησαν

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=503267

  Προσευχές, σταυροί και μπούρκες

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/11/2009
  Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απομάκρυνση των σταυρών (ως συμβόλων) από τα ιταλικά σχολεία, μπήκε από το παράθυρο(;) ως πρόβλημα και στην Ελλάδα. Το γιατί, αυτονόητο. Η έκπληξη δεν προήλθε από τη γνωστή πλευρά («…δεν θα το δεχθούμε…», απεφάνθη εκπρόσωπος των θεολόγων, εκφράζοντας απλά και σταράτα την άποψη ότι η μειοψηφία πρέπει να ακολουθεί τα γούστα της πλειοψηφίας).

  Το βαθύ κράτος της Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών καλά κρατεί. Όμως να εκφράζεται -διά της τεθλασμένης- υπέρ της παραμονής των εικόνων στα σχολεία ο γνωστός φιλόλογος Γιώργης Γιατρομανωλάκης (ΤΑ ΝΕΑ, 5 Νοεμβρίου 2009), με άφησε άφωνο. Και μάλιστα με επιχειρήματα του τύπου ότι «ελάχιστοι θα είναι οι γονείς ή οι μαθητές (…) που νοιάζονται πια για τέτοια θέματα» και ότι «η κακομοιριά των σχολείων μας και της Παιδείας μας» δεν εξαρτώνται από την ύπαρξη ή μη του σταυρού. Πανεπιστημιακός δάσκαλος, ευφυής και δημιουργικός, πού άραγε στηρίζει τη θυμωμένη του άποψη;

  Υποστηρίζει πως αυτά που εκφράζει είναι ανεξάρτητα του «αν πιστεύουμε ή όχι». Και ότι ειδικά τώρα που αυτά τα σύμβολα (εικόνες, σταυροί, αλλά και πρωινή προσευχή και προσηλυτισμός κύριε καθηγητά;) απειλούνται, δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα. Να περιμένουμε δηλαδή; Ώς πότε; Δεν πέρασε ακόμη ο Μεσαίωνας; Θα διδάξουμε στα παιδιά την εξέλιξη ή θα κρατάμε ψηλά τον κρίνο; Χωρίς να απαιτεί κανείς δηλώσεις πίστεως, δεν είναι ίσως πιο έντιμο αν κάποιος εκφράζει απόψεις αυτού του τύπου να διευκρινίζει, αν -φυσικά- το επιθυμεί, αν εκφράζεται ως ένθεος ή ό,τι άλλο;

  Ευτυχώς, ακριβώς δίπλα παρέθεσε η εφημερίδα την άποψη της κυρίας Λένας Διβάνη. Στο ένα τρίτο του χώρου που χρειάστηκε ο κ. Γιατρομανωλάκης η γνωστή ιστορικός και συγγραφέας μιλά τη γλώσσα του 21ου αιώνα και καταλήγει: «Τα σχολεία είναι ο προνομιακός χώρος της «χαρούμενης γνώσης». Οι προσευχές, οι μπούρκες και οι σταυροί ας μείνουν στις εκκλησίες όπου ανήκουν». Α, νʼ αγιάσει το στόμα σου, κυρία Διβάνη.

  Κλέαρχος Τσαουσίδης

  ΥΓ.: Ας σκεφτούμε και αν ο προσδιορισμός προοδευτικός συνάδει κατʼ ανάγκην με την πολιτική τοποθέτηση.

 17. Ο/Η Κράτος ροζ επισκόπων λέει:

  http://www.hri.org/news/europe/bbc/2005/05-02-05.bbc.html

  Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και «ροζ» σκανδάλων

  Οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά εντείνουν την κρίση στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ νέα στοιχεία εμφανίζουν ιεράρχες να εμπλέκονται και σε «ροζ» ιστορίες.

  Οι βολές, αγγίζουν πλέον και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, προς τον οποίο εντείνονται οι πιέσεις για δραστικότερα μέτρα που θα οδηγήσουν στην κάθαρση στους κόλπους της Ιεραρχίας.

  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έθεσε σε εξάμηνη αργία τον μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, για ολιγωρία στην περίπτωση του πρωταγωνιστή των παραδικαστικών κυκλωμάτων, αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

  Σημαντικό ρόλο για το «επιτίμιο» της Συνόδου, έπαιξε και η εκ μέρους του παραδοχή ότι συνομιλούσε με δικηγόρο για τη σύνθεση του δικαστηρίου σε υποθέσεις που τον αφορούσαν.

  Ωστόσο, νέες διαστάσεις στην όλη υπόθεση, προσδίδει η αποκάλυψη επιστολής του κ. Χριστόδουλου, όταν ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος, με την οποία ζητούσε την αποφυλάκιση νεαρού, που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών.

  Η ώρα των ροζ σκανδάλων

  Σε εκπομπή στο τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA 3» παρουσιάσθηκε ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία με ροζ περιεχόμενο μεταξύ δύο ιερωμένων. Ένας εκ των συνομιλητών φέρεται να είναι ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων.

  Όσα ακούγονται, αποδίδονται από άγνωστο που παγίδευσε τη τηλεφωνική γραμμή, στον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και σε έναν νεαρό ιερωμένο που δέχεται το τηλεφώνημα σε γραφείο στο Πεντάγωνο.

  Σε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο ο ηλικιωμένος άντρας που φέρεται να είναι ο Μητροπολίτης Αττικής, προσπαθεί να πείσει το νεαρό ιερωμένο να τον επισκεφθεί για να συνευρεθούν ερωτικά, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν και αναζητούν ημερομηνία για να κανονίσουν τη συνάντηση.

  Στον Μητροπολίτη αποδίδονται φράσεις στις οποίες συμβουλεύει το νεαρό ιερωμένο να φροντίζει τον εαυτό του, καθώς όπως φέρεται να λέει, είναι δύσκολο να τελέσουν τη σεξουαλική πράξη αν ο νεαρός έχει πάρει κιλά.

  Ο θεολόγος Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με τα ηγετικά κλιμάκια της Εκκλησίας, επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ʼλφα» ότι κάποιοι ιεράρχες προσφωνούν ο ένας τον άλλο με γυναικεία ονόματα.

  Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει να συστήσει επιτροπή για να εξετάσει καταγγελία για ροζ σκάνδαλα.

  Η πρώτη υπόθεση που θα απασχολούσε την επιτροπή ήταν οι καταγγελίες εις βάρος του Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα.

  Ο καθηγητής θεολογίας Γεώργιος Γαλίτης ήταν μέλος αυτής της επιτροπής, αλλά όπως λέει ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε.

 18. Ο/Η tropikosss λέει:

  @tsakalias

  Μπερδεύεσαι.Φανατικοί ήταν αυτοί,δογματικοί κι άρα πιστοί σαν τα μούτρα σας.Δεν νομίζω να σου έχει δώσει κάποιος την εντύπωση εδώ μέσα ότι είναι νοσταλγός ή θαυμαστής κανενός απ αυτούς που αναφέρεις.Δεν πα να χτυπιέσαι οι άθεοι που αναφέρεις που έκαναν εγκλήματα ήταν προπάντων κομμουνιστές.Η αθεία είναι αγάπη,αλλά δεν περιμένω να το καταλάβεις.Επίσης δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει αντικειμενικότητα,είσαι καταδικασμένος και ως εκ τούτου για λύπηση.

 19. Κ. Τσακαλία, σας παρακαλώ θερμά να μας καταθέσετε συγκεκριμένα στοιχεία περί των «Ο αθεϊσμός είχε την ευκαιρία του, κόντεψε να αφανίσει τον πλανήτη», και περί του “Ενώσεις Στρατευμένων Αθεϊστών” – όπως ακριβώς τα αναφέρετε – ώστε να διαφωτιστούμε ικανώς για τα εγκλήματα αυτά των άθεων, τα οποία αγνοούμε.
  Επίσης αισθανόμενος την ασχετοσύνη μου, σας παρακαλώ να ρίξετε άπλετο φως στη σχέση των πολέμων που έλαβαν χώρα στις χώρες που αραδιάζετε – Κορέα, Βιετνάμ, Περού, Νικαράγουρα, Ρωσία, Καμπότζη, Κίνα, Αγκόλα και τόσα άλλα – με τον αθεϊσμό.
  Θεωρώ μάλιστα πιθανόν να γνωρίζετε την σχέση του αθεϊσμού με τις αιτίες και τις φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα κατά τους δύο παγκοσμίους πολέμους, τις γενοκτονίες των λαών της Αφρικής και Αμερικής, από τους χριστιανούς αποικιστές, τις θρησκευτικές σφαγές τύπου νύχτας του αγίου Βαρθολομαίου, τύπου Ταλιμπάν, τύπου Βανδάλων ή των Ισραηλινών επί των Παλαιστινίων, των Αμερικάνων στο Βιετνάμ, κλπ.
  Ελπίζοντας στην υπευθυνότητά των απόψεών σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 20. Ο/Η Po λέει:

  κ.κ. Λασκαράτε και φίλτατοι συνδαιτυμόνες…

  Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι υποχρεωτική η απάντηση σε τενεκέδες.

  Ευχαρίστως τους παραχωρούμε το βήμα – κάτι το οποίο εκείνοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν – αλλά πέραν τούτου καμία άλλη δεν έχουμε υποχρέωση.

  Ας αφήσουμε τους νοήμονες αναγνώστες μας να απολαύσουν το διακριτικό άρωμα του ασβού που αφήνουν πίσω τους αυτά τα σχόλια, κι ας συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την αμαρτωλή ζωή των ηδονών αλλά και των… Εμμονών μας.

 21. Ο/Η Tsakalias λέει:

  «Για τον ΤΙΜΙΟ Θ.Κορνάρο που η ζωή του ήταν άμεμπτη, είναι πρόστυχο να τον κατηγορείς για τους ύμνους του στον Μάο, χωρίς ο άνθρωπος να έχει τη δυνατότητα να ξέρει αυτά που σήμερα ξέρουμε εμείς. Ο Κορνάρος δεν ήξερε πως ο Μάο ήταν τύραννος ή παιδεραστής, τιμούσε όπως και εκατοντάδες διανοούμενοι στη Δύση, τον Επαναστάτη που φαινόταν πως έβγαζε την Κίνα από τον Μεσαίωνα.»

  Η αναφορά του Κορνάρου στον Κου-Φου, δείχνει ότι ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Θεωρούσε όμως τους πάντες μ@λ@κες, και γράφει ότι οτι Κινέζοι είχαν ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ άνθρωπο στη φυλακή!

  Επίσης, η παιδεραστία του Μάο ήταν γνωστή από χρόνια και οι προτιμήσεις του για τα παιδάκια.

  Επίσης, αν όπως γράφει εκεί, γνώριζε ΟΛΑ τα γεγονότα του 1958, τότε, έκανε τον Κινέζο για το γεγονός ότι η δυσφορία είχε ξεκινήσει ήδη το 1958.

  ΑΛΛΑ κυρίως, ο Κορνάρος, σκάβει τον λάκο του με τις προσθήκες που έκανε στο βιβλίου του «οι Άγιοι χωρίς μάσκα» το 1946, δηλ. 13 χρόνια μετά, πράγμα που δεν έκανε για το άθλιο αυτό βιβλίο.

  Δυστυχώς για τον ίδιο, μέχρι το 1970, δεν έκανε ΚΑΜΙΑ αναθεώρηση στα όσα εγκληματικά έγραψε, ως φερέφωνο του Μαοϊκού μηχανισμού, και άρα η συνείδησή του, αλήτικη σαν τον ίδιο, εξακολουθούσε να γλύφει τον δολοφόνο, παιδεραστή σφαγέα Μάο, χωρίς να ντρέπεται για τους ύμνους που έγραψε το 1959.

  Είναι ένας γνήσιος παλιάνθρωπος, ο οποίος είχε ξεκινήσει έναν γνήσιο ιδεολογικό πόλεμο. Οι ακραίες του τοποθετήσεις τον καταδικάζουν προφανώς ως έναν λεκέ, μια κηλίδα της ιστορίας.

  Ο άνθρωπος που δεν τον ενοχλούν τα εκατομμύρια νεκρών, ο άνθρωπος που αποκρύπτει το σάπιο καθεστώς του Μάο, ο άνθρωπος που αποκρύπτει διώξεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις και κανιβαλισμούς, έστω με μια αποκήρυξη του προηγούμενου περιεχομένου και νέα αναθεώρηση του 10 χρόνια μετά, δεν μπορεί παρά να είναι ΣΑΠΙΟΣ ως το κόκκαλο.

 22. Ο/Η Έρεβος λέει:

  @ Δρ. Μεσμέρ

  Ιδού και το πρωτότυπον:
  http://mkka.blogspot.com/2009/11/blog-post_07.html

  Βάζει στοίχημα ότι σε τρία χρόνια από σήμερα (ή έστω κατά την εκταφή του πτώματος) θα βρεθούμε μπροστά σ’ έναν νέο Βησσαρίωνα;

 23. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ω, αγαπητέ κύριε Βασδέκη.

  Θα ήθελα να σας πληροφορήσω, ότι οι στρατευμένοι αθειστές ήταν ένα σύνολο από 6 περίπου εκατομμύρια ΖΩΑ (που τους έλεγαν ανθρώπους), οι οποίοι τρέφονταν από το αθεϊστικό καθεστώς του Στάλιν, και σκοπός τους ήταν καταρχάς, όπως και σήμερα «ΚΑΠΟΙΟΙ» κάνουν, να σπέρνουν το μίσος για τον χριστιανισμό, φτιαχνοντας αφίσες, φυλλάδια, εφημερίδες κ.λπ., όπου έγραφαν ότι ο τάδε παπάς έκανε αυτό, και ο τάδε παπάς έκανε το άλλο (σήμερα ξέρετε, αυτό γίνεται σε ιστοσελίδες και blogs).

  Αυτά τα ζώα λοιπόν, το έκαναν αυτό για να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε θεωρώντας ζώα και τους άλλους πολίτες της χώρας, να βάλουν στο ίδιο ζύγι τα πεταγμένα μυαλά των κληρικών και των μοναχών, με τα σκάνδαλα που εκείνοι έλεγαν ότι έκαναν ή έστω, πράγματι έκαναν.

  Δηλ. έβαζαν στην πρώτη γραμμή τα σκάνδαλα και τις αδυναμίες χριστιανών κληρικών (πολλές φορές ψευδείς φυσικά), αποφεύγοντας φυσικά να μιλήσουν για τις χιλιάδες εκείνων που δεν κάνουν σκάνδαλα και αποφεύγοντας να μιλήσουν για το γεγονός ότι η χριστιανική πίστη και κυρίως η Ορθόδοξη, ουδόλως βλάπτεται από τις αδυναμίες, ακόμη και ΟΛΩΝ των κληρικών.

  Με αυτό τον τρόπο, έδωσαν ουσιαστικά άλλοθι στον εαυτό τους για την εποχή που άρχισαν οι φυλακίσεις, οι εκτοπισμοί στη Σιβηρία και στα καταναγκαστικά έρτγα, τα βασανιστήρια και οι αποκεφαλισμοί, οι τουφεκισμοί, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας που έκαναν σε κληρικούς και μοναχούς που είτες τους είχαν πρώτα φυλακίσει, είτε τους πετύχαιναν απλώς να περπατούν στο δρόμο.

  Αυτά τα ΖΩΑ, στηριζόμενα στην προπαγάνδα που είχαν πλέξει, όπως γίνεται σήμερα σε ΚΑΠΟΙΑ blogs, γκρέμισαν εκκλησίες, έκαναν ελέγχους για την Αγία Γραφή σε σπίτια, έκαιγαν τυπογραφεία, έσπαγαν εικόνες και φυσικά, ΕΣΦΑΞΑΝ χιλιάδες κληρικούς χριστιανούς, αλλά και ιμάμηδες και ραββίνους, ενέργειες που σχετίζονται με την «ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ» της αθεϊας στον κόσμο.

  Αυτά τα έξι εκατομμύρια ΖΩΑ, ανήκαν σε έναν μεγάλο σύλλογο, που λεγόταν Στρατευμένοι Αθείστές.

  Τέτοιες οργανώσεις, με διάφορα ονόματα, υπήρξαν σε ΟΛΑ σχεδόν τα αθεϊστικά καθεστώρα στις χώρες που προανέφερα και είχαν σκοπό να «αναμορφώσουν» σε ειδικές φυλακές και στρατόπεδα, ανθρώπους που έστω φόραγαν ΣΤΑΥΡΟ στο λαιμό τους.

  Οπότε, κε Βασδέκη, καταλαβαίνεται ΠΟΣΑ ΖΩΑ γέννησε και γεννάει ακόμη ο αθεϊσμός σε αυτή τη γη.

  Ελπίζω να μην σας κούρασα.

 24. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Φίλτατοί μου Ρο και Λα (μου επιτρέπεις το χαϊδευτικό;) είστε πουλημένοι Νεοεποχίτες που επί χρήμασι γράφετε αυτό το μπλογκ. Είσαστε ολόκληρη ομάδα νεοπαγανιστών που…….

  Αυτά και άλλα σας γράφουν οι Ιεραπόστολοι αντί να απαντήσουν σε όσα γράψατε. Ο τρελλο Τσακαλίας-ως γιατρός των σοβιετικών γκούλαηκ διαγιγνώσκω μανιοκατάθλιψη-γράφει ως απεσταλμένος τους τα ίδια με αυτούς.Για την αλήθεια των λόγων μου, ιδού:

  http://ierapostoli.wordpress.com/2009/09/04/gkafa-roidi/

  #
  Ελάχιστος Says:

  Νοεμβρίου 6, 2009 at 3:32 μμ

  Αδελφοί και φίλοι αγαπητοί, το μπλογ αυτό επανήλθε με σειρά άρθρων γεμάτων όξος και χολή κατά των Ιεραποστόλων Χριστού.

  Ο Θεός να τους λυπηθεί.
  #
  pilotos91 Says:

  Νοεμβρίου 8, 2009 at 9:14 μμ

  Ο Θεός να τους λυπηθεί και να τους ελεήσει.

  Αν και δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά μια οργανωμένη ομάδα δήθεν άθεων ( ουσιαστικά είναι κρυμμένοι νεοπαγανιστές ή νεοεποχίτες ) που , επί χρήμασι, επαγγελματικά και ανώνυμα διαβάλλουν και συκοφαντούν την Εκκλησία, με στοχευμένο ακροατήριο ( είτε προς την κεντροααριστερά , μεταμφιεσμένοι ” άθεοι”, είτε στον πατριωτικό χώρο, ως ” αρχαιολάτρες” και ” εθνικοί” ).

  Εσύ πιστεύεις ότι θα υπήρχε άνθρωπος βιοπαλαιστής, άνθρωπος της εργασίας, οικογενειάρχης που, από το πρωί ώς το βράδυ. θα έψαχνε να βρει ” σκάνδαλα” στον εκκλησιαστικό χώρο, ακόμα και στη Ρωσία ; Είναι οι γνωστοί- άγνωστοι, που κρύβονται πίσω από τα μπλογκ, γιατί τους έχει ξεσκεπάσει ο Ανώνυμος Απολογητής. Οι άνθρωποι είναι χρηματοδοτούμενοι από διάφορα κέντρα για να πλήξουν την Ορθόδοξη πίστη. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί τους. Θα σβήσουν, όπως έσβησαν τόσοι άλλοι, νεοπαγανιστές και πολέμιοι της Εκκλησίας και κανένας δεν τους θυμάται … Εμείς το καθήκον μας, παρόλο που ίσα ίσα περνάμε το μήνα : ότι μπορούμε να προσφέρουμε για τους ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική, σε όλο το κόσμο, στην Ελλάδα.

  Αγάπη, αγάπη, αγάπη και αφήστε τους αργυρώνητους ρατσιστές της Νέας Ταξης, τους κρυφοφασίστες της Νέας Εποχής να ωρύονται …

 25. Υπερ-υπευθνότατε κ. Τσακαλία, παρ’ όλο που με κουράσατε με τον τεράστιο αυτόν όγκο των εγκυρότατων πληροφοριών και ιστορικών ντοκουμέντων σας, όπως και με τα αδιάσειστα στοιχεία περί του αθεϊστικού μένους των «6 εκατομμυρίων αθεϊστικών αυτών ΖΩΩΝ», σας ευχαριστώ πολύ.
  Να φανταστείτε ότι το ΖΩΟΝ η αφεντιά μου, νόμιζα μέχρι χθες ότι μόνον χριστιανοί έσφαζαν χριστιανούς, όπως οι Ευρωπαίοι καθολικοί, οι ορθόδοξοι Βυζαντινοί (βλ. Βογόμιλοι) ή όπως τότε – κατά την αγαθή πρωτοχριστιανική εποχή με τις αγάπες – στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας, όπου σφάχτηκαν μεταξύ τους χριστιανοί άνθρωποι για ένα ιώτα (το γράμμα ι). Κι έκατσα ο βλάξ κι έγραψα ολόκληρο ποίημα γι’ αυτό το περιστατικό, το οποίο θα σας αφιερώσω, για να ξεπληρώσω την υποχρέωσή που αισθάνομαι απέναντί σας για όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες που απλόχερα μας χαρίσατε αφιλοκερδώς.

  ΔΙΑ ΕΝ «ΙΩΤΑ» ΤΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

  Ομοιούσιον οι μεν, ομοούσιον οι δε
  ήθελον την φύσιν Ιησού του Γαλιλαίου
  εις την Έδεσσαν της Μεσοποταμίας
  τινές χριστιανοί άπαντες πιστοί

  «Ούτε ιώτα από του νόμου» είπεν ο Κύριος

  Και ιδού, δια έν ιώτα τόσον ευτελές
  Χριστιανοί εσφάγησαν εις την Έδεσσαν
  δια έν ιώτα «Υιέ του ανθρώπου». Τοσούτον πιστοί

  Με της αγάπης το σκοπό οι ομοιούσιοι
  κατέσφαξαν τους άμοιρους τους ομοούσιους.
  Ναι καλώς ηκούσατε, τους κατέσφαξαν

  Κι ο βασιλεύς φίλος των φιλοσόφων Ιουλιανός
  ένεκα της μεγάλης του φιλανθρωπίας
  υπέρ των πτωχών τω πνεύματι χριστιανών
  απόφαση έλαβε δια την σωτηρίαν των.

  Δίχως πολύ σπουδή και βία
  εδέσμευσε υπέρ των στρατιωτών
  τα χρήματα της εκκλησίας των Εδεσσηνών

  Και διακήρυξεν ο ειδωλολάτρης και παγανιστής
  ότι ούτως έπραξεν
  όχι τοσούτον δια την υποστήριξιν των στρατιωτών
  όσο δια την σωτηρία των της Εδέσσης χριστιανών

  ότι κατά Χριστόν
  «πλούσιος ουκ εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών»

  Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από νόμο του αυτοκράτορα Ιουλιανού, όταν αποφάσισε να δημεύσει την εκκλησιαστική περιουσία. Πρόκειται για ακαταμάχητο επιχείρημα:

  «Αφού λοιπόν ο θαυμάσιος (χριστιανικός) νόμος τους τούς προτρέπει να απαρνηθούν τα υπάρχοντά τους για να πορευτούν πιο εύκολα προς τη βασιλεία των ουρανών, γι’ αυτό και εμείς, συμφωνώντας με τους αγίους τους, δώσαμε διαταγή να κατασχεθούν όλα τα χρήματα της εκκλησίας των Εδεσσηνών και να δοθούν στους στρατιώτες και τα κτήματά τους να προστεθούν στα δικά μας ιδιόκτητα. Και αυτό για να φτωχύνουν και να βάλουν μυαλό, αλλά και για να μη στερηθούν τη βασιλεία των ουρανών στην οποία ακόμα ελπίζουν». (από http://stephanosmytilineos.blogspot.com/2009/11/blog-post_06.html).

 26. Ο/Η xarxar λέει:

  Το αντέγραψα από ΤVXS αλλά παραθέτω το πρωτότυπο:

  http://www.jhuger.com/kisshank.php

 27. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Έλληνας ιερέας πιάνει τα αμελέτητα Αμερικανού αστροναύτη;
  Δεν το πιστεύω.
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1156
  Alexios Marakis, who then made sexual comments and grabbed the reservist’s genitals.

  Από ελληνική πηγή
  http://www.protothema.gr/content.php?id=50859&category_id=33

  Απίστευτη ιστορία με έλληνα ιερέα
  11 Νοεμβρίου 2009, 11:08

  της Ματίνας Νταλλαρή
  Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα έλληνα ιερέα κάνει την Τετάρτη το γύρο του κόσμου. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν έφεδρος αξιωματικός του Ναυτικού επιτέθηκε με μεταλλικό αντικείμενο σε Ελληνα ιερέα. Αρχικά διέρρευσε ότι η επίθεση έγινε επειδή ο αξιωματικός πέρασε τον παπά για… τρομοκράτη.

  Ωστόσο, ο δικηγόρος του αξιωματικού, δίνει τώρα μία διαφορετική εκδοχή, ισχυριζόμενος ότι ο πελάτης του αντέδρασε βίαια στη σεξουαλική παρενόχληση από πλευράς του ιερέα.

  Ο 28χρονος έφεδρος του Ναυτικού Jasen Bruce, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατευθυνόταν σε πάρκινγκ κτηρίου στην Τάμπα, όταν ο πάτερ Αλέξιος Μαράκης άρχισε να του κάνει πονηρές προτάσεις, ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκε σεξουαλικά με αποτέλεσμα ο νεαρός να απαντήσει.

  Ωστόσο, στην αναφορά που έκανε ο 29χρονος ιερέας από την Κρήτη στην αστυνομία αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε χαθεί και ακολούθησε τον άντρα για να ζητήσει βοήθεια, όταν εκείνος του επιτέθηκε, φωνάζοντας ότι πρόκειται για τρομοκράτη.

  Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο έφεδρος αξιωματικός έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις, δίνοντας συνεχώς διαφορετικές εκδοχές για την ιστορία.

  Την απάντηση φαίνεται ότι θα δώσουν τελικά οι κάμερες παρακολούθησης που βρίσκονταν στο γκαράζ.

  Ο έφεδρος αξιωματικός βγήκε από τη φυλακή με εγγύηση, ενώ ο 29χρονος ιερέας βγήκε από το νοσοκομείο και ανυπομονεί να επιστρέψει στην Κρήτη…

 28. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  Πλήρες ρεπορτάζ για τον ιερέα και τον πεζοναύτη με φωτογραφίες εδώ.
  Κάτω τα χέρια Αμερικάνοι από τους Έλληνες ιερείς.

  http://the44diaries.wordpress.com/2009/11/11/tampa-police-marine-reservist-attacked-greek-priest-he-mistook-for-a-terrorist/

  November 11, 2009…2:05 am
  Tampa Police: Marine Reservist Attacked Greek Priest He Mistook for a Terrorist
  Jump to Comments

  Posted by Audiegrl

  Marine reservist Jasen Bruce charged with aggravated battery with a deadly weapon.
  St. Petersburg Times/Jamal Thalji—A Marine reservist armed with a tire iron beat and chased a man he thought was an Arab terrorist and even called 911 to say he was detaining the man, police said.

  But the man he assaulted was actually a Greek Orthodox priest visiting from overseas who spoke limited English, police said.

  That’s why police arrested reservist Jasen D. Bruce on a charge of aggravated battery with a deadly weapon.

  Police said they’re also investigating whether Bruce, 28, committed a hate crime.

  The incident took place around 6:35 p.m. Monday, police said. The priest, Alexios Marakis, 29, is from Crete, Greece. He is visiting St. Nicholas Greek Cathedral at 17 E Tarpon Ave. but police said he was in the Westshore area to bless another retired Greek priest.

  Lance Cpl. Jasen D. Bruce, seen with his wife Nichole, is accused of attacking the Rev. Alexios Marakis, 29, of Crete, Greece.
  But Marakis apparently got lost and exited northbound Interstate 275 into downtown Tampa, police said.

  The priest followed several cars into the Seaport Channelside Apartments on Twiggs Street. He got out of his car and asked Bruce for help.

  Instead of offering help, Bruce struck the priest on the head with a tire iron, police said.

  He then chased the priest for three blocks to the Madison Avenue and Meridian Avenue, police said, and even called 911 to say that an Arabic man tried to rob him.

  Bruce said he was going to take the Arab into custody. When police arrived, Bruce told them the victim was a terrorist.

  The priest was taken to Tampa General Hospital. There, a translator helped Marakis speak to police.

  More @

  The Rev. Alexios Marakis, 29, of Crete, Greece, is carried to an ambulance after being beaten
  SunCoastNews/Josh Poltilove—In a 911 call, Bruce made a derogatory comment about a man he said was a terrorist and was trying to rob him and had grabbed him in a sexual manner, police spokeswoman Laura McElroy said.

  When officers arrived, police say, Bruce told them he heard the man say “Allahu Akbar” – Arabic for “God is great.”

  “That’s what they say before they blow you up,” Bruce said, according to police.

  But at a news conference today, Bruce’s attorney said his client didn’t understand what Marakis said.

  “Lance Cpl. Bruce defended himself with the full legality of the law for being sexually attacked and potentially robbed,” lawyer Jeffrey Brown said.

  Bruce, 28, faces a charge of aggravated battery with a deadly weapon. He was released on $7,500 bail.

  McElroy said Bruce “teared up when we told him that (Marakis) was a Greek Orthodox priest and not a terrorist.”

  Victim Rev. Alexios Marakis
  Marakis, 29, was treated at Tampa General Hospital and released. He told investigators he’s visiting St. Nicholas Greek Orthodox Cathedral in Tarpon Springs.

  Marakis declined to comment today, saying he does not speak much English. The Rev. Michael Eaccarino of St. Nicholas said Marakis is doing well.

  Before deciding whether the incident qualifies as a hate crime, police will determine whether Bruce’s motive was based on a belief that Marakis was Arabic.

  The Marines Reserve will wait for the investigation to conclude before taking any action, an official said.

  In 2007, Bruce was accused of pushing a tow truck driver in the back and chest when his Jaguar was about to be towed, records show. Bruce told police the truck driver had grabbed him to stop him getting in his car.

 29. Ο/Η ciaoant1 λέει:

  Και μια ακόμα παράθεση και από άλλο ιστολόγιο:

  «Limit up» και άγιος ο Θεός
  Δεν καταλαβαίνουν ..ευαγγέλιο ..οι αρχιρασοφόροι.
  Χτες στην Ελευθεροτυπία διαβάσαμε ότι η «Ιερά Σύνοδος» εξετάζει την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας της Εκκλησίας στην προσπάθεια να απαλλαγεί η εκκλησία από την φορολόγηση της αμύθητης περιουσίας της.

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/11/limit-up.html

 30. Ο/Η Friend from abroad λέει:

  Greetings from USA

  Father Alexios who was attacked by a Marine reservist is a Greek priest who visited St. Nicholas Greek Orthodox Church in Tarpon Springs, Florida, in November of 2009.

  St. Nicholas church.
  In 1989, the parish priest was Fr. Tryfon Theophilopoulos. Theophilopoulos was interviewed by the St. Petersburg Times when Fr. John M. Liadis was arrested in July of 1989 for sexually assaulting a fifteen year old girl at the Greek Orthodox Youth Center in Brooksville. Liadis was the director of the camp from 1979-1989, and he often brought children from the camp to St. Nicholas on Sundays.
  In July, 1989, Liadis was charged with fondling a 15 year old girl at the Greek Orthodox Youth Center in Brookville, Florida. The center was the site of summer camps which were endorsed by the diocese in Atlanta. Liadis was one of the founders of the camp program and had been its director since 1979.

  3 more under-age females came forward in October, 1989, with similar accusations. These additional incidents were alleged to have taken place in 1979, 1983 and 1984. Shortly after the district attorney presented information on these new witnesses to Liadis’ attorney, the priest pleaded no contest to the charges.

  Liadis was placed on probation for 10 years. He was also ordered to have no contact with children less than 18 years of age without adult supervision during his probationary period. In addition, Liadis was required to register as a sex offender.

  Despite the conviction, and the restrictions of his probationary period, Liadis served as the priest at St. Nicholas Chapel in Brooksville, Florida, from 1990 until he was replaced by Fr. Stanley S. Harakas in 2002. Liadis served as a fill-in priest after Harakas took over the parish. The chapel is located on the grounds of the summer camp where Liadis committed his offense.

  St. Nicholas Chapel was purportedly renamed Eastern Orthodox Church of Hernando County after Harakas’ arrival. However, the GOA yearbooks continued to refer to the parish as St. Nicholas Chapel until 2004, when the name was changed to Christ the Savior Mission.

  The GOA Sexual Misconduct Policy has nothing to say about convicted child molesters serving as parish clergy.

  Liadis continues to reside on the premises of the camp where the molestations occurred.

  For more information please look at:

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=33
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1156

 31. Παράθεμα: Κράτος χωρίς ορθόδοξους μάγους, μαγικά σύμβολα [2] « Ροΐδη Εμμονές

 32. Έξοχο άρθρο, αγαπητέ κ. Λασκαράτε. Πάω στο δεύτερο μέρος τώρα!

 33. Παράθεμα: «Αποθεσμοποίηση της Παράνοιας»™ « Διαγόρας ο Μήλιος

 34. Παράθεμα: H θρησκευτικότητα στον 21ο αιώνα στη χώρα μας | The Net War

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.