Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος οσίου Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2]


(Να μην ξεχάσετε να διαβάσετε πρώτα το 1ο Μέρος)

Mερος 2ο
Μονή Βατοπεδίου. Αμαρτωλαί Ιστορίαι του εν οσίοις Γέροντος Ιωσήφ

IeraSyn_Cyprus-Small

Η Ιερά Σύνοδος Κύπρου για τον όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό (κλικ για μεγέθυνση)

Με αφορμή το σκάνδαλο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Βατοπεδίου, λύθηκαν κι άλλες γλώσσες και θυμήθηκαν και τις ροζ πτυχές της πέτρας του σκανδάλου που λέγεται Βατοπέδι.. Μίλησε ακόμη και ο «Ελ.Τύπος» της κας Γιάννας.

BATOΠΑΙΔΙΟ Α.Ε.
Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Εφραίμ

Ο Ιωσήφ είναι το πρόσωπο-κλειδί στην πορεία της «παρέας» που ακόμη και σήμερα «καθοδηγεί» πνευματικά τον Εφραίμ και τους υπόλοιπους της μονής. Η δράση του αρχίζει στην ουσία από την Κύπρο, όταν συναντά τον Εφραίμ ….και τον Αθανάσιο,……Οι τρεις εγκαθίστανται στο μοναστήρι του Σταυρού της Μύθνης …..Παράλληλα, ιδρύουν και ένα γυναικείο μοναστήρι. Τα σχόλια εκείνη την περίοδο περίσσευαν για περίεργες σχέσεις μεταξύ των δύο μονών, με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης Πάφου (νυν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου) να εκδιώξει τον Ιωσήφ και την ομάδα του έπειτα από καταγγελία μοναχής για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Ιωσήφ με τους Εφραίμ και Αθανάσιο φτάνουν στο Αγιον Ορος, ……Στη «μάχη» που γίνεται για την εκλογή νέου ηγουμένου όλοι περιμένουν ότι ο Ιωσήφ θα δώσει το χρίσμα στον Αθανάσιο. …. εξελέγη ο Εφραιμ και ο Αθανάσιος έφυγε για την Κύπρο.… Ο διοικητής του Αγίου Ορους, αλευροβιομήχανος Λούλης, τον στηρίζει, όπως και πολλοί Κύπριοι επιχειρηματίες. ….Ο Ιωσήφ έχει ρόλο συμβουλευτικό, αλλά και τολμηρές ιδέες (επιχειρήσεις ακόμη και με Σαουδάραβες) …… Ο σκοπός είναι η προσέγγιση επιχειρηματιών και πολιτικών. Το μεγάλο όπλο της μονής, εκτός των άλλων κειμηλίων, είναι η Τιμία Ζώνη. Από το 1995 και μετά η Ζώνη πηγαινοέρχεται στην Αθήνα. Περνά από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (σημ.Λασκ. εννοεί το Υπ. Προστασίας Πολίτη), από τα σπίτια των Παπανδρέου και Μητσοτάκη, επιχειρηματιών, αλλά και από το εργοστάσιο του κ. Λούλη. Τα έσοδα ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Η περιοδεία της εικόνας είχε και χορηγό Κύπριο επιχειρηματία. Στο πλαίσιο προσέγγισης πολιτικών, ο Αρσένιος σκέφτεται και τον πρωθυπουργό. Η γέννηση των διδύμων ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Στο σπίτι του πρωθυπουργού φτάνει μια εικόνα (η οποία πριν ταξιδέψει είχε διαβαστεί στο μοναστήρι). Ο Κ. Καραμανλής «ανταποδίδει» το δώρο των μοναχών με μια ιστορική για το Αγιον Ορος επίσκεψη. Ο Αρσένιος έχει βρει τον τρόπο να κεντρίζει το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τον κόσμο. Μία από αυτές είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ακολουθεί ο Πούτιν, με αποτέλεσμα το Βατοπαίδι να κερδίζει σε «δόξα και χρήμα»…….

IosifVat2

Μοναχοί και δόκιμος (Α.den Doolard 1958)

Μητροπολίτης με βίο πολυτάραχο

Ο Αθανάσιος, νυν μητροπολίτης Λεμεσού, από τη στιγμή που δεν εξελέγη ηγούμενος στο Βατοπαίδι επέστρεψε στην Κύπρο, όπου αναβίωσε η κόντρα με το σημερινό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. …….. Οι δύο αρχιμανδρίτες κατηγόρησαν τον Αθανάσιο για ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Στην πορεία εμφανίστηκε και ένας κομμωτής από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση. Για το θέμα έγινε ειδική συνεδρίαση της Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου και ο Αθανάσιος αθωώθηκε. Τότε είχε και εκπρόσωπο Τύπου τον πρώην σύζυγο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και συμπέθερο του τέως Προέδρου της Κύπρου κ. Τάσσου Παπαδόπουλου. Ολο αυτό το διάστημα φρόντιζε να προσεγγίζει τους νέους. Οι γονείς όμως πολλών νεαρών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Τελικά κατάφερε να εκλεγεί μητροπολίτης Λεμεσού (ο προκάτοχός του είχε κατηγορηθεί και για οικονομικά σκάνδαλα). ………ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ -Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008».

Αναφορά στην υπόθεση Ιωσήφ βρίσκουμε και στα ΝΕΑ:
«Η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να συγκριθεί με το Νταβός της Ελβετίας. Μόνο στα δύο αυτά μέρη μπορείτε να συναντήσετε τόσους γνωστούς μάνατζερ», επεσήμανε σε ρεπορτάζ του τον Ιανουάριο του 2005 το δίκτυο Βloomberg, το οποίο διέκρινε από νωρίς τη δυναμική που συγκεντρωνόταν στην αγιορείτικη μονή, την οποία ανέφερε ως «παράδεισο επενδύσεων»………… Το όνομα του Ιωσήφ και της ομάδας του συνδέεται με σκάνδαλα ηθικής φύσης, σύμφωνα με τις κατηγορίες των επικριτών τους, και υποχρεώνουν τον τότε Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο να τους ζητήσει να εγκαταλείψουν την επαρχία του».

IosifVat4

Ιερά κρανία

Κατά περίεργο τρόπο οι ιστορίες σεξ κυνηγάνε το περιβάλλον των Βατοπεδινών. Στην Κύπρο ένας νεαρός κατηγόρησε έναν αξιωματούχο κληρικό της μητροπόλεως Λεμεσού για σεξουαλική αποπλάνηση όταν ήταν ανήλικος. Συνόδευσε τις κατηγορίες του με φωτογραφίες μια από τις οποίες βρήκε φιλοξενία σε πρωτοσέλιδο της ελλαδίτικης “Espresso”. Η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που παρουσίασε εκτενώς το θέμα, ανακάλεσε τις κατηγορίες και εξέφρασε τη θλίψη της για την ταλαιπωρία που προκάλεσε στον ενάρετο κληρικό, διευκρινίζοντας όμως κάποια πράγματα: «…Το όλο θέμα διευθετήθηκε εξωδικαστικά μεταξύ των δικηγόρων της εφημερίδας και των δικηγόρων του πατρός….Ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης -ο οποίος μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του, όπως πολλές φορές μας ανέφερε, τελούσε υπό καθεστώς τρόμου και αναγκάστηκε να μετοικίσει στην Ελλάδα- προέβη σε αντιφατικές ενέργειες. Σε κατάθεσή του υποστήριξε όσα διατύπωσε εναντίον του Αρχιμανδρίτη επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη φωτογραφικού και ηχητικού υλικού από τις συναντήσεις του με τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη. Ο νεαρός κατέθεσε επίσης αγωγή εναντίον του Αρχιμανδρίτη. Μερικούς μήνες αργότερα, ωστόσο, σε κατάθεσή του ενώπιον των δικηγόρων του Αρχιμανδρίτη ανέτρεψε την αρχική του κατάθεση. Τις επόμενες μέρες και πάλιν σε κατάθεσή του ενώπιον των δικηγόρων του «Πολίτη» ανέφερε ότι αναίρεσε την αρχική του κατάθεση για να τον αφήσουν ήσυχο, επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά στη Λεμεσό. Είπε επίσης ότι του υποσχέθηκαν ότι μετά την αναίρεση και την απόσυρση της αγωγής εκ μέρους του, ο Αρχιμανδρίτης θα απέσυρε τις καταγγελίες εναντίον του ιδίου αλλά και του «Πολίτη». Όντως τις επόμενες μέρες, οι δικηγόροι του πατρός απέσυραν την αγωγή κατά του νεαρού όχι όμως και εναντίον του «Πολίτη»…….Το θέμα ανέλαβε να ξεδιαλύνει με δημόσιες δηλώσεις του ο γενικός εισαγγελέας, κ. Πέτρος Κληρίδης, τέλη Αυγούστου 2006. Προς αυτή την κατεύθυνση ο «Πολίτης» παρέδωσε το υλικό και επιτελείο αστυνομικών και τεχνικών του ΤΑΕ αναχώρησε για τη Γερμανία για να θέσει τα πιο πάνω τεκμήρια ενώπιον ειδικού εργαστηρίου, το οποίο συνεργάζεται με όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της ΕΕ. Ο Γενικός Εισαγγελέας επέλεξε για δικούς του λόγους την μη δημοσιοποίηση αυτού του πορίσματος, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της εφημερίδας μας να το κάνει, ζητώντας από τις δύο πλευρές να συμβιβαστούν».
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=886920&-V=archivearticles
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=886606&-V=archivearticles&-p
http://www.cmcc.org.cy/Decisions/index_2008_files/7_2008.html

Ειλικρινά πιστεύω πως ο σεβαστός κ.Εισαγγελεύς της Κυπριακής Δημοκρατίας όφειλε να δώσει το πόρισμα για την πλαστότητα του αποδεικτικού υλικού, ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η σκευωρία εναντίον του ενάρετου κληρικού.

Αξίζει τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο του κ. Βαξεβάνη στα «Επίκαιρα». Το περιοδικό δυστυχώς δεν το έχει αναρτήσει ακόμη στην ιστοσελίδα του.

Από τον Πακτωλό των στοιχείων του αντιγράφω:

IosifVat3

 Νεαρός μαθητευόμενος Αγιορείτης

«Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην είδε το φως της δημοσιότητας αλλά είναι καταγραμμένη και συγκλονιστική. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου…οι μοναχές κατήγγειλαν στον μητροπολίτη πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους με το επιχείρημα πως έπρεπε να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα…..οι μοναχές μάλιστα είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ….. Ανατριχιαστική όμως είναι η κατάθεση μιας καθηγήτριας η οποία σε ηλικία 12 ετών είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο…Την πήγαινε στην Εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πως ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι άνοιξε τα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική της ήβη για να τις κάνει φυλαχτό……..πηγαίναμε στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και είμαστε μόνοι μας και έκανε τα ίδια πράγματα. Άγγιζε το δάχτυλό του πάνω μου και ταυτόχρονα μου μιλούσε για το Ευαγγέλιο. …Με έβαλε και μέσα στιο Ιερό………Στην εκλησία καθόταν στο σκάμνο κι εγώ πάνω του…..Στην Ι.Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας κρυμμένης πίσω από επικλήσεις στον Χριστό……Άφησέ με αγάπη μου να εκφρασθώ…τι σημαίνει αγάπη Χριστού…..Πρόσεχε μη σου ξεφύγει το μυστικό και μάθει κάποιος άλλος αυτά που σου λέγω….. Η Σύνοδος ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΣ…… Δεν μπορεί όμως να τον τιμωρήσει γιατί ανήκει στο Αγ.Όρος».

Το περιοδικό δημοσιεύει φωτοτυπία της ανακοίνωσης της Συνόδου (29.12.1998) στην οποία γίνεται αποδεκτή η ενοχή του πανοσιότατου Ιωσήφ και διαβιβάζεται η ετυμηγορία στον οικουμενικό πατριάρχη και στο Άγιο Όρος για τα περαιτέρω.

Το θύμα έκανε μια προφητική ερώτηση στη Σύνοδο:
«Αυτά τα πράγματα θα σκεπαστούν για να μην γίνουν σκάνδαλα»;

Ναι όλα αυτά κουκουλώνονται από τις ορθόδοξες Συνόδους και από τον ίδιο τον πατριάρχη. Αυτά λοιπόν έκανε στο Ιερό ο όσιος και ο πατριάρχης και το Άγιο Όρος τον τιμούν ως Άγιο. Ο ίδιος πατριάρχης ο κ.Δημήτρης Αρχοντώνης, που είχε μερίδιο από τα κέρδη του Βατοπέδιον Α.Ε., και που προήγαγε τον μητροπολίτη Καλύμνου πανιερότατο Νεκτάριο αν και βαρυνόταν με ανάλογες καταγγελίες δημοσιευμένες σε δυο Κυριακές στην μεγαλύτερης τότε κυκλοφορίας εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα». Ο πατριάρχης γνωρίζει και ανάλογες ανατριχιαστικές κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί στο βιβλίο «Παρθενοσυλλέκτες» από το γνωστό σοβαρό θεολόγο και φιλόλογο κ. Κ. Σιαμάκη σε βάρος πολλών εκλεκτών πατέρων της Ορθοδοξίας που υπάγονται στη δικαιοδοσία του.

Αυτή τη μονή με την απροκάλυπτα θεομπαιχτική δήθεν ζώνη της Παναγίας, προσκυνούσαν Ανδρέας Παπανδρέου, Κ.Μητσοτάκης, Καραμανλής Β΄ και υπουργοί.

Κάθε σχόλιο περιττεύει.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

69 Responses to Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος οσίου Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2]

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    επειδή το λινκ
    http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=886920&-V=archivearticles

    εμφανίζεται σήμερα περιέργως ανενεργό, δίνω το link του άρθρου της εφημερίδας Πολίτης (μέσω των αποθηκευμένων σελίδων του Google), για όποιον ενδιαφέραται να διαβάσει τις αναλυτικές εξηγήσεις της κυπριακής εφημερίδας σχετικά με την υπόθεση του αρχιμανδρίτη της μητρόπολης Λεμεσού δημοσιεύοντας εδώ μόνο ένα μικρό απόσπασμα.

    http://209.85.229.132/search?q=cache:u9Q4bowkeWQJ:www.politis-news.com/cgibin/hweb%3F-A%3D886920%26-V%3Darchivearticles+%CE%A4%CE%BF+%CF%8C%CE%BB%CE%BF+%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5+%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%82&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    Το θέμα ανέλαβε να ξεδιαλύνει με δημόσιες δηλώσεις του ο γενικός εισαγγελέας, κ. Πέτρος Κληρίδης, τέλη Αυγούστου 2006. Προς αυτή την κατεύθυνση ο «Πολίτης» παρέδωσε το υλικό και επιτελείο αστυνομικών και τεχνικών του ΤΑΕ αναχώρησε για τη Γερμανία για να θέσει τα πιο πάνω τεκμήρια ενώπιον ειδικού εργαστηρίου, το οποίο συνεργάζεται με όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της ΕΕ. Ο Γενικός Εισαγγελέας επέλεξε για δικούς του λόγους την μη δημοσιοποίηση αυτού του πορίσματος, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της εφημερίδας μας να το κάνει, ζητώντας από τις δύο πλευρές να συμβιβαστούν.

    Η έκφραση λύπης
    Υπό τις πιο πάνω συνθήκες και έχοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η εξέλιξη μιας δίκης, ύστερα από νομική συμβουλή η εφημερίδα μας συγκατάνευσε στην έκφραση λύπης προς τον Αρχιμανδρίτη την οποία, παρά τις πιο πάνω διευκρινίσεις, εννοούμε απόλυτα και δεν αναιρούμε σε καμιά περίπτωση. Εξάλλου, αντιλαμβανόμαστε ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για την εφημερίδα μας, η δημοσιοποίηση της είδησης της 23ης Ιουλίου 2006 ήταν μια εμπειρία τραυματική.

    «ΠΟΛΙΤΗΣ»

    Κωδικός άρθρου: 886920

    ΠΟΛΙΤΗΣ – 28/07/2009, Σελίδα: 3

    • Ο/Η haris64 λέει:

      Δεν μας κανει εντυπωση η επιθεση που δεχονται οι φωτισμενοι πατερες του αγιου ορους . Το περιεργο θα ηταν να μην δεχοντουσαν. Ειναι ενα συνηθες φενομενο απο τους ανοητους
      και διεστραμενους οπως αυτος που ισχυριζεται τα παραπανω σε βαρος του γεροντος Ιωσηφ του Βατοπεδινου.Για μερικους που δεν το γνωριζουν (αν και εφοσον πραγματι εχουν καποιοι απο την ιερα συνοδο τετοια αποψη,πραγμα αμφιβολο)
      το αγιο ορος βασει του κανονισμου υπακουη μονο στο πατριαρχειο και οχι στην εκκλησια της ελαδος που ηγηται η ιερα συνοδος οποτε ισως καποιοι καλοθελητες στην ιερα συνοδο να εχουν διαρευση τετοιες κακοηθειες.Οπως και να εχει παντως τον συντακτη του επεσχυντου αυτου αρθρου τον παραπεμπουμε στην δικαιοδωσια της ψυχιατρικης — αντε και καλλη λευτερια!!

      • Ο/Η Po λέει:

        «Για μερικους που δεν το γνωριζουν»
        ενώ εσείς γνωρίζετε, είμαι σίγουρος.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Mήπως θα έπρεπε αντί να βρίζετε τον συντάκτη του ποστ, αφού πιστεύετε πως ο όσιος είναι αθώος, να βρίζατε

        1.Τη Σύνοδο της Κύπρου που τον καταδίκασε και ποτέ δεν ανακάλεσε

        2.Το πατριαρχείο που τον αθώωσε χωρίς να λέει με ποιο σκεπτικό, ποιούς μάρτυρες, ποιούς δικαστές, ποια ακροαματική διαδικασία, ποια γνωμάτευση γραφολόγου για την αποδιδόμενη στον όσιο χειρόγραφη παιδεραστική επιστολή;

  2. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

    ΗΤΑΝ Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ;
    13 Ιουλίου, 2009 — VatopaidiFriend

    Η ιστοσελίδα μας δέχεται επισκέψεις και από καλοπροαίρετους ανθρώπους που όπως φαίνεται δεν γνωρίζουν την ιστορία της Συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ. Κάποιος από τους αναγνώστες μας ρώτησε αν ο κοιμηθείς Γέροντας Ιωσήφ ήταν ιερομόναχος (δηλαδή μοναχός και ιερέας). Η απάντηση είναι όχι.

    Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός,- το γράφουμε αυτό γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν-, ήταν υποτακτικός του Οσίου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού. Στη Συνοδεία του Οσίου Γέροντα ανήκαν οι μακαριστοί: μοναχός Αρσένιος και μοναχός Αθανάσιος (αδελφός του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού). Μετά ήλθε ο Γέροντας Ιωσήφ. Ο παπα Εφραίμ ο Κατουνακιώτης είχε μεν πνευματικό καθοδηγητή τον Όσιο Ιωσήφ, αλλά ανήκε στη Συνοδεία του Γέροντα Νικηφόρου. Ως ιερομόναχος εξυπηρετούσε με τη τέλεση της Θ. Λειτουργίας τη Συνοδεία του Οσίου Ιωσήφ, ο οποίος δεν ήταν ιερέας και δεν είχε ιερομόναχους στη συνοδεία του. Μετά ήλθαν ο μακαριστός παπα Χαράλαμπος και ο παπα Εφραίμ, προηγούμενος της Μονής Φιλοθέου και τώρα ευρισκόμενος στην Ι. Μ. Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα (Αμερικής).

    Το ποιός θα γίνει ιερέας σε μια συνοδεία το κρίνει και το αποφασίζει ο Γέροντας ή ο Ηγούμενος σε μια Μονή. Ο Όσιος Ιωσήφ έκρινε ότι έπρεπε να χειροτονηθούν για να εξυπηρετούν τη Συνοδεία οι πιο πάνω αναφερθέντες ιερομόναχοι, οι οποίοι δεν το ζήτησαν. Απλά ως υποτακτικοί έκαναν υπακοή. Το ότι δεν έγιναν οι άλλοι ιερομόναχοι δεν σημαίνει ότι ήσαν ανάξιοι. Μάλιστα στο Άγιον Όρος οι μοναχοί αποφεύγουν την ιεροσύνη και παρακαλούν μάλιστα τον Γέροντα τους να μη επιμένει στην πρόταση του. Η Συνοδεία του Οσίου Ιωσήφ μέχρι την κοίμηση του είχε μόνο αυτούς τους δύο ιερομονάχους.

    Και τώρα μια πληροφορία άγνωστη στους πολλούς. Όταν ζούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος παρακάλεσε τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό να γίνει ιερέας. Ο Γέροντας δεν δέχθηκε. «Εφ’ όσον ο Γέροντας μου δεν με έκανε ιερέα, εγώ δεν γίνομαι». Έτσι παρέμεινε μοναχός. Όταν πλήθυνε η Συνοδεία στη Νέα Σκήτη, ακολούθησε τα βήματα του Γέροντα του και είχε στην αρχή δύο ιερομονάχους, τον παπα Θανάση (νυν Μητροπολίτη Λεμεσού) και τον παπα Εφραίμ (νυν Ηγούμενο της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου). Όταν η Συνοδεία εγκαταστάθηκε στο Βατοπαίδι και εξελέγη Ηγούμενος ο Γέροντας Εφραίμ τότε αυτός αποφάσισε την χειροτονία των νέων ιερομονάχων και ιεροδιακόνων για να εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες της Μονής. Ο κοιμηθείς Γέρων Ιωσήφ πνευματικά καθοδηγούσε τη Συνοδεία του Βατοπαιδίου , άφησε όμως τη διοίκηση στον Ηγούμενο και την Γεροντία της Μονής. Αποσύρθηκε δε στην καλύβη του για να προετοιμαστεί, ακολουθώντας το ησυχαστικό του πρόγραμμα, για την έξοδο του από τον παρόντα κόσμο.

    Αυτά ως απάντηση στην ερώτηση του επισκέπτη της Ιστοσελίδας αλλά και για όσους έχουν λανθασμένη πληροφόρηση.

    Από το VatopediFriend.

  3. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Ωφεληθείται ω αμαρτωλοί από τους θείους λόγους του Γέροντα

    http://www.pigizois.net/afieromata/iosif_vatopedinos/g_iosif.htm

  4. Ο/Η Greek American λέει:

    From the book «»Parthenosyllektes»» read about a famous abbot who now lives here in USA.

    http://www.philologus.gr/2008-08-02-10-20-04/37/77

    57 Μιὰ φορὰ κι ἕναν καιρὸ ἦταν ἕνας δεινὸς παρθενοσυλλέκτης καὶ στάρετς. ἦταν ἡγούμενος ἀντρικοῦ μοναστηριοῦ ἀλλ᾽ εἶχε καὶ τέσσερα καινούργια γυναικεῖα μοναστήρια στὴν Ἀττικὴ καὶ σὲ νησιά. καὶ ὅλο στὰ γυναικεῖα βρισκόταν• ἐκεῖ εἶχε στήσει σὰν ἀράχνη τοὺς ἱστούς του καὶ μάζευε μοναχὲς ἀλλὰ καὶ λαϊκὲς «ἀφιερωμένες»• στίφη πολυπληθῆ. ὅταν τοὺς δύο θερινοὺς μῆνες Ἰούλιο καὶ Αὔγουστο βρισκόταν στὸ ἀντρικὸ μοναστήρι του, γιὰ νὰ ὑποδέχεται τοὺς θερινοὺς θρησκοτουρίστες καὶ νεοχατζῆδες, ἐκεῖ θέσπιζε ἀλλόκοτα πράγματα. κοινωνοῦσαν ὅλοι μέρα παρὰ μέρα. μιὰ φορὰ ῥώτησα ἕνα μοναχό του• «Γιατί τὸ κάνετε αὐτό;». μοῦ λέει• «Μὲ τὴν τόσο συχνὴ θεία κοινωνία, εἶπε ὁ γέροντας, εἴμαστε ὡς “λέοντες πῦρ πνέοντες” ἀπὸ τὰ ῥουθούνια μας, κι ὁ σατανᾶς δὲν τολμάει νὰ μᾶς πλησιάσῃ, γιατὶ θὰ καῇ»! ὥσπου ὁ γέροντας μπούχτισε ὅλα τὰ ἐδῶ καὶ ἔφυγε σὲ χώρα μακρινὴ καὶ εὐδαίμονα, ὅπου ἀπέκτησε καὶ ἰθαγένεια• καὶ φώλιασε. ἐκεῖ καθαιρέθηκε κάποτε κι ἔπειτα ἀποκαταστάθηκε. θὰ πῶ κάτι

    + + + + + + + + + + + + + + +

    ὁ γέροντας φωλιάζει, βόσκει, καὶ θαυματουργεῖ στὸ ἄλλο ἡμισφαίριο τῆς γῆς. λέγεται ὅτι, ὅταν λειτουργῇ, δὲν πατάει στὴ γῆ• βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω ἀπὸ τὸ ἔδαφος. ὁ στάρετς καὶ παρθενοσυλλέκτης ἔχει τώρα ἐκεῖ 17 (δεκαεφτὰ) γυναικεῖα μοναστήρια — μόνο γυναικεῖα, κανένα ἀντρικό— καὶ ἀμέτρητα πλήθη ἀφιερωμένων γυναικῶν, μόνο γυναικῶν, ὅπως μοῦ εἶπε παλιός μου «φίλος» καὶ συμφοιτητὴς (ἄλλης σχολῆς) καὶ τώρα μοναδικὸς ἀρσενικὸς ὑποτακτικὸς
    61 τοῦ «γέροντος». αὐτὸς ὁ ὑποτακτικός, λαϊκὸς ἀκόμη, κουβαλοῦσε τακτικὰ σ᾽ αὐτὸν τὸν παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφῖνες. μιὰ φορά, καθὼς κουβαλοῦσε τὶς μορφῖνες, τὸν τράκαρε ἕνας ἀπὸ πίσω, τοῦ τσαλάκωσε τὸ πὸρτ – μπαγκάζ, καὶ τὰ ζουμιὰ τῶν μορφινῶν ἔτρεχαν στὴν ἄσφαλτο. βλέπει ἡ τροχαία τὶς μορφῖνες καὶ τὸν συλλαμβάνει (ἦταν τὸ 1968). τοὺς λέει• «Εἶμαι προσωπικὸς γιατρὸς τοῦ Τάδε «γέροντος», καὶ τοῦ πηγαίνω αὐτὰ τὰ φάρμακα, ἐπειδὴ τὰ ἔχει ἀνάγκη. τοῦ λένε• «Τόσο πολλὲς μορφῖνες; αὐτὲς εἶναι γιὰ ἀρρώστους ἑνὸς νοσοκομείου γιὰ ἕνα ἔτος! κι ἀπὸ τί πάσχει ὁ ἐν ἐνεργείᾳ ἡγούμενος;». δὲν μποροῦσε νὰ τοὺς πῇ ἀπὸ τί ἔπασχε ὁ γέροντας. τοῦ ἐπέτρεψαν νὰ τηλεφωνήσῃ σὲ κάποιον. ἐκεῖνος, ἀντὶ σὲ δικηγόρο, τηλεφώνησε σὲ κάποια προσωπικότητα, κι ἡ προσωπικότητα σὲ κάποιον ἀνώτατο ἀξιωματικὸ τοῦ στρατοῦ, κι ὁ ἀνώτατος ἀξιωματικὸς διέταξε τὴν τροχαία νὰ τὸν ἀφήσουν ἐλεύθερο. τὸν ἄφησαν ἐλεύθερο μὲ τὴν ἐξωργισμένη παρατήρησι• «Θὰ σὲ παρακολουθοῦμε• ἂν ξανασυμβῇ αὐτό, θὰ σὲ συλλάβουμε. καὶ θὰ πᾷς φυλακή. δὲν θὰ τὴν ξαναγλυτώσῃς». ἐγὼ τὰ ἔμαθα ἀπὸ τὸ γιατρὸ καὶ τὴν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα.

  5. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Μην την ψάχνετε. Στην Κύπρο το παπαδαριό έχει γίνει ρόμπες ξεκούμπωτες αλλά κρατάει γερά. Ο κοσμος δεν καταλαβαίνει Χριστό.

    στέλνω ρεπορτάζ από την υπόθεση του αρχιμανδρίτη Μερακλή που έπασχε από AIDS και κατηγορήθηκε για ομοφυλόφιλος. Συνηθίζεται να κατηγορούν κάποιο παπά για σεξ ύστερα οι μάρτυρες να ανακαλούν και πάει λέγοντας.
    Θα διαβάστε απίστευτα πράγματα που αν είχαν συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα θα παίρνανε την Εκκλησία στο ψιλό.

    http://archive.enet.gr/1998/05/02/on-line/keimena/greece/greece4.htm

    H πληροφορία που αφέθηκε να διαρρεύσει στον Tύπο ότι ιερωμένος είναι φορέας του AIDS έπεσε σαν βόμβα στην κυπριακή κοινωνία. Παρά το γεγονός ότι τα MME προσπάθησαν να τηρήσουν την ανωνυμία του φορέα, δόθηκαν τόσες πολλές λεπτομέρειες για την ταυτότητά του, που σε λίγες μέρες έγινε σε όλους γνωστή.

    Tην περασμένη Πέμπτη ο αρχιεπίσκοπος Kύπρου Xρυσόστομος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ξεδιάλυνε και την παραμικρή αμφιβολία, αποκαλύπτοντας δημοσίως το όνομα του ιερωμένου. Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Mερακλή.

    Πέρα από κάθε αρχή δεοντολογίας, η οποία επιβάλλει τη μη δημοσιοποίηση της ταυτότητας των φορέων του AIDS, η διαρροή της πληροφορίας στον Tύπο και στη συνέχεια η αποκάλυψη του ονόματός του ήταν η ρεβάνς του αρχιεπισκόπου σε βάρος του αρχιμανδρίτη. Ο σάλος που δημιουργήθηκε στους κόλπους της Eκκλησίας παραπέμπει στην πριν από δύο χρόνια περίοδο, όταν ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον του αρχιεπισκόπου Xρυσοστόμου, ο οποίος βγήκε στην τηλεόραση και αποκάλεσε τον Παγκράτιο ομοφυλόφιλο.

    H μητρόπολη Mόρφου

    Aφορμή ήταν η πρόθεση του αρχιμανδρίτη να διεκδικήσει το αξίωμα του μητροπολίτη Mόρφου, σε αντίθεση με τη θέληση του αρχιεπισκόπου, ο οποίος προόριζε για το αξίωμα αυτό άλλον ιερωμένο.

    Σύμφωνα με το καταστατικό της Eκκλησίας της Kύπρου, η εκλογή αρχιερέων γίνεται απευθείας από το λαό. Οι ψηφοφόροι εκλέγουν αντιπροσώπους, οι οποίοι συνεδριάζουν με την Iερά Σύνοδο και με την επιφοίτηση του Aγίου Πνεύματος επιλέγουν τον καταλληλότερο μητροπολίτη. Οπως εφαρμόζεται στην πράξη η διαδικασία, συνήθως το Aγιο Πνεύμα απέχει, αφού οι αντιπρόσωποι είναι εκ των προτέρων τοποθετημένοι υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

    Στην περίπτωση των εκλογών στη Mητρόπολη Mόρφου είχαν εκλεγεί όλοι οι αντιπρόσωποι που υποστήριζαν τον Παγκράτιο. Ο ευνοούμενος από τον αρχιεπίσκοπο υποψήφιος καταποντίστηκε. Kι αυτό ήταν καθ’ όλα φυσιολογικό. Ο Παγκράτιος είναι απλοϊκός και ταπεινός. Mοιράζει το μισθό του στους φτωχούς και είναι πάντοτε κοντά στους πονεμένους και στους κατατρεγμένους.

    Οταν ο αρχιεπίσκοπος Xρυσόστομος βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι ήταν 3.000% βέβαιος πως ο αρχιμανδρίτης ήταν ομοφυλόφιλος και συνεπώς είχε ηθικό κώλυμα να εκλεγεί μητροπολίτης, η Kύπρος έζησε για πρώτη φορά στη νεότερή της ιστορία στιγμές θρησκευτικού φανατισμού. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιφέρεια του αρχιμανδρίτη και εκδήλωνε την αγάπη και την αφοσίωση που έτρεφε προς το πρόσωπό του.

    Οταν ο αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να δικάσει εκ των υστέρων τον Παγκράτιο Mερακλή, δεκάδες λεωφορεία με πιστούς κατέβηκαν στη Λευκωσία και απείλησαν να λιντσάρουν την Iερά Σύνοδο. Ως μάρτυρες κατηγορίας κλήθηκαν ο Γεώργιος Kουκουμάς και ο Aνδρέας Tρύφωνος. Eίχαν και οι δύο βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Aφού κατέθεσαν εις βάρος του Παγκράτιου, διανυκτέρευσαν στην Aρχιεπισκοπή και την επόμενη μέρα διέφυγαν στο εξωτερικό. Aργότερα ο Kουκουμάς, από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Ουγγαρία, τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό κανάλι και ισχυρίστηκε ότι ο Tρύφωνος πήρε 15.000 λίρες από άνθρωπο του αρχιεπισκόπου για να ψευδομαρτυρήσει. Ο Tρύφωνος επέστρεψε στην Kύπρο και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Παγκράτιο, παραδεχόμενος ότι είχε ψευδομαρτυρήσει.

    Ο Παγκράτιος αντιμετώπιζε τις εξελίξεις με μεγάλη δόση αφέλειας. Kαι εκεί που άρχισε να αποκρυσταλλώνεται η γνώμη ότι επρόκειτο για σκευωρία, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι και περιέγραψε την εξής ιστορία: Πήγε σε δημόσιο ουρητήριο στη Λευκωσία για να αφοδεύσει. Ξαφνικά, ο διπλανός του άρχισε να φωνάζει ότι ο ιερωμένος τού έκανε άσεμνη επίθεση.

    Tότε επενέβη ένας τρίτος, ο οποίος του πρότεινε να δώσει στο «θύμα» 200 λίρες, για να κλείσει η υπόθεση. Tο «θύμα» ζήτησε 2.000 λίρες, αλλά έγινε συμβιβασμός και η συμφωνία έκλεισε στις 400 λίρες!

    Ο Παγκράτιος, σύμφωνα με την εκδοχή του, εξέδωσε προσωπική επιταγή στον εκβιαστή για να εξαγοράσει τον μπελά, αλλά έδωσε αμέσως εντολή στην τράπεζά του να την σταματήσει. Mετά πήγε στον αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε! Οι δύο άγνωστοι υποτίθεται ότι ήταν ο Kουκουμάς και ο Tρύφωνος και προμελετημένα την είχαν στημένη στον Παγκράτιο.

    «θύμα αφέλειας»

    Tο περιβάλλον του Παγκράτιου επέμενε ότι αυτός έπεσε θύμα της αφέλειάς του και ότι η Iερά Σύνοδος χρησιμοποίησε το περιστατικό αυτό για να τον εκβιάσει να μην ενδιαφερθεί για τη Mητρόπολη Mόρφου. Πάντως, ο κόσμος πείστηκε πως ο Παγκράτιος ήταν αθώος, γι’ αυτό και τον υπερψήφισε στις εκλογές. H Iερά Σύνοδος, προφανώς μην έχοντας πλέον εμπιστοσύνη στην επιφοίτηση του Aγίου Πνεύματος, αρνήθηκε να αποδεχτεί την ετυμηγορία του πληρώματος της Eκκλησίας.

    Eθεσε τον Παγκράτιο σε αργία και ακύρωσε τις εκλογές. Ξεσηκώθηκαν τα πλήθη και λιθοβόλησαν για άλλη μια φορά την Aρχιεπισκοπή. Tελικά επήλθε συμβιβασμός για αναστολή κάθε εκλογικής διαδικασίας μέχρι να εκτονωθεί η κρίση. Nέες εκλογές προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Iούνιο.

    Στο μεταξύ, ένα άλλο περιστατικό, που είχε συμβεί τον Iούνιο του 1996, επιβεβαίωσε την αφέλεια του Παγκράτιου. Aφού προσεγγίστηκε από μια επιπόλαιη οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε για να απελευθερώσει το Bυζάντιο, υπέγραψε μια δήλωση που έλεγε ότι ήταν ο πρέσβης του Bυζαντίου στο νησί και την απέστειλε στον πρέσβη της Pωσίας στη Λευκωσία. Ο Pώσος πρέσβης ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο. H ιστορία αφέθηκε να διαρρεύσει στον Tύπο και ο Παγκράτιος Mερακλής χλευάστηκε. Aπό τότε παρέμεινε στην αφάνεια. Mέχρι πρόσφατα, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το AIDS.

    Ο αρχιμανδρίτης Παγκράτιος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ηρεμία. «Ο Θεός μάς δοκιμάζει για να μας εξαγνίσει», είπε στους δημοσιογράφους, που μεταδίδουν τη φωνή του αλλοιωμένη. Tο περιβάλλον του αναφέρεται σε μεταγγίσεις αίματος που είχε υποστεί και στην πιθανότητα να μολύνθηκε από τοξικομανείς με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς. Ο ίδιος δεν θέλει να επιρρίψει τις ευθύνες σε τρίτους: «Δεν έχω το δικαίωμα να επιρρίψω τις ευθύνες στους γιατρούς γιατί δεν έχω στοιχεία», είπε. Στην αντίπερα όχθη ο αρχιεπίσκοπος Xρυσόστομος υποσχέθηκε ότι θα τον καθαιρέσει. «Aπαραίτητα πρέπει να βγάλει τα ράσα», δήλωσε στο κρατικό κανάλι. «Kι αν ακόμη δεν φέρει ο ίδιος την ευθύνη, κινδυνεύει να μεταδώσει τον ιό στους πιστούς διά της Θείας Kοινωνίας», διευκρίνισε. «Kι αν θέλει να παραμείνει ιερωμένος και να αφοσιωθεί στο Θεό; » ρώτησε ο δημοσιογράφος. «E, τότε πρέπει να κρυφτεί στα βουνά», απάντησε κοφτά ο αρχιεπίσκοπος.

    Άγιες μπίζνες

    H υπόθεση του αρχιμανδρίτη Παγκράτιου Mερακλή επισκιάζει ένα άλλο σκάνδαλο, που προκάλεσε αναταραχή στους κόλπους της Eκκλησίας της Kύπρου. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον Tύπο η φωτοτυπία ενός συμβολαίου, σύμφωνα με το οποίο ο μητροπολίτης Λεμεσού Xρύσανθος θα δάνειζε σε άγνωστο πρόσωπο ή οργανισμό 500 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο μητροπολίτης παραδέχτηκε ότι δεν είχε τα χρήματα, αλλά θα τα δανειζόταν από αλλού. Ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε χρηματικό ποσό ως προμήθεια και θα το χρησιμοποιούσε σε αγαθοεργίες!

    Tελικά η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά η πρόθεση έδωσε τροφή σε ψιθύρους ότι έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η Eκκλησία ακόμη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πάντως, οι μπίζνες είναι θεμελιώδες στοιχείο της κυπριακής Eκκλησίας, η οποία θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο εύρωστους οικονομικούς οργανισμούς. Διαθέτει εργοστάσια, τράπεζες, ακίνητα, καταθέσεις σε μετρητά και τον πιο σύγχρονο, από απόψεως υποδομής, ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το «Λόγο».

    http://www.hyper.gr/makthes/960320/60320a11.html

    ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 20 (Του ανταποκριτή μας).-

    Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει κάθε μέρα η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Παγκράτιου Μερακλή, υποψήφιου για τον επισκοπικό θρόνο της μητρόπολης Μόρφου.

    Ενας από τους μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του εν αργία αρχιμανδρίτη ο Ανδρέας Τρύφωνος, που διέμενε στην Ουγγαρία, ήρθε χθες στην Κύπρο και δήλωσε ότι τον παραπλάνησαν κάποιοι λαϊκοί από την αρχιεπισκοπή για να κατηγορήσει τον Παγκράτιο και τόνισε ότι, δεν είχε ανήθικες σχέσεις με τον αρχιμανδρίτη, όπως ισχυρίσθηκε στην αρχή.

    Ο Τρύφωνας, πρόσθεσε ότι ουδέποτε ο αρχιεπίσκοπος του πρότεινε να ψευδομαρτυρήσει, ή να προβάλει οποιοδήποτε ισχυρισμό για τον αρχιμανδρίτη Μερακλή.

    http://18.85.3.140/news/cyprus/kyptypgr/1998/98-05-03.kyptypgr.html

    Η «Μάχη» έχει κύριο τίτλο «Σε Μοναστήρι ο Παγκράτιος Μερακλής» και σημειώνει ότι η υποκρισία των αρμοδίων αλλά και των ΜΜΕ για την περίπτωση του νέου θύματος της νόσου του AIDS, προκαλεί αναστάτωση και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Ο Μερακλής, γράφει, θα μετατεθεί σε Μοναστήρι χωρίς να του αφαιρεθούν τα ράσα.

    http://www.hri.org/news/cyprus/logosg/1996/96-03-14.logosg.html

    Η Ιερά Σύνοδος, συνήλθε το πρωί, μέσα σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και συνέχισε την εκδίκαση του θέματος του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου Μερακλή. Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου αποκάλυψε το απόγευμα ότι υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου, γι’αυτό και είχαν ληφθεί τα αυστηρά μέτρα. Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ότι στη σημερινή συνεδρία παρέστη και κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας – κληρικός – ενώ άλλοι τρεις μάρτυρες, δεν μπόρεσαν να παραστούν και εξήγησαν τηλεφωνικώς στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ότι τόσον αυτοί όσο και οι οικογένειές τους, δέχθηκαν απειλές από υποστηρικτές του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου. Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής, κληθείς να απολογηθεί στις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, δήλωσε γενικά ότι δεν παραδέχεται τις κατηγορίες. Ως εκ τούτου αναφέρει η ανακοίνωση, η Ιερά Συνοδος, επέδωσε εγγράφως τις κατηγορίες στον Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο, καλώντας τον να απαντήσει γραπτώς σε προσεχή συνεδρία της. Ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος, δήλωσε εξάλλου, ότι εκλήθη να απαντήσει στο κατηγορητήριο, εντός των προσεχών πέντε ημερών. Στο χώρο μπροστά από την Αρχιεπισκοπή, σημειώθηκαν σοβαρές συμπλοκές, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που προσπαθούσαν με κάθε μέσο να διασπάσουν τον κλοιό και να εισβάλουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η αστυνομία έκανε και χρήση γκλόμπς και δακρυγόνων, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, τόσο πολιτών, όσο και αστυνομικών. Τέσσερα άτομα, από τα οποία δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τουλάχιστον πενήντα άτομα διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ δεκάδες άλλα σε ιδιωτικές κλινικές με αναπνευστικά προβλήματα. Κατα τη διάρκεια των επεισοδίων διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα καθηγητών του Παγκυπρίου που βρίσκονταν σταθμευμένα στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής, ενώ ένα βυτιοφόρο έχυσε πετρέλαιο το οποίο και πυρπολήθηκε. Η Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα κυρίως νεαρούς
    ——————————————————————————–
    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε η αστυνομία μετά το πέρας των επεισοδίων έξω απο την Αρχιεπισκοπή.Ο κύριος Χατζηλοίζου είπε πως η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι θα γινόταν απόπειρα κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμουτα γι’αυτό και λήφθησαν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ο κύριος χατζηλοίζου είπε ακόμη ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόπειρα θα γινόταν με εκρηκτικά, και όπλα τύπου τζι τρία με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι Εθνοφύλακες.
    ——————————————————————————–
    Σε μέγα πολιτικό θέμα επιχειρούν κάποιοι να αναγάγουν τις διαδικασίες για την εκλογή Μητροπολίτη Μόρφου. Η στάση ωρισμένων πολιτικών δυνάμεων αποκαλύπτει πλήρως τους υποκινητές της όλης κατάστασης, που στοχεύουν να πλήξουν ταυτόχρονα τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την Εκκλησία της Κύπρου, όσο και την κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι τοπικά παραρτήματα πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή Σολιάς, ενώ γιά χρόνια ολόκληρα ουδέποτε πραγματοποίησαν συσκέψεις για να οργανώσουν την συμμετοχή των πολιτών στις πάμπολες αντικατοχικές εκδηλώσεις που γίνονταν για την σκλαβωμένη Μόρφου, τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούν ολονύχτιες συσκέψεις, ψάχνοντας τρόπους υποκίνησης των πολιτών. Πάντως ερωτηματικά προκαλούν οι ανακοινώσεις ωρισμένων κομμάτων, με τις οποίες επιχειρούν να μετατρέψουν το θέμα σε διαμάχη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εναντίον του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου, παραλείποντας εντέχνως να αναφέρουν ότι το θέμα Παγκράτιου Μερακλή, δεν το εξετάζει προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου,ως θέμα εφαρμογής των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού της Εκκλησίας. Εν τω μεταξυ, η κυβέρνηση απηύθηνε σήμερα νέα έκκληση πρός όλες τις κατευθύνσεις για εκτόνωση της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πρόθεση ανάμειξης της, σε ένα καθαρά εσωτερικό θέμα της Εκκλησίας. Αδιαμφισβήτητες πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ, αναφέρουν ότι μεταξύ των συγκεντρωθέντων σήμερα έξω απο την Ιερά Αρχιεπισκοπή, παρεισέφρυσαν «αναρχικά στοιχεία» που έχουν τάξει ως στόχο τους, την κατάλυση του κράτους. Οι πληροφορίες αυτές, εμμέσως επιβεβαιώθηκαν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος δήλωσε ότι η Αστυνομία είχε απο χθές πληροφορίες ότι ετοιμάζονταν έκτροπα με πετροβολισμούς και άλλες μεθόδους.

  6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Ως πότε η Πολιτεία θα επιτρέπει στους Γεροντες και στους κληρικούς γενικά να μαζεύουν γύρω τους ηλίθια κορίτσια ή πεντάρφανα και να τα καταστρέφουν;
    Ένιωσα σιχασιά και αηδία από αυτά που καταγγέλει ο θεολόγος κ.Σιαμάκις στο βιβλίο Παρθενοσυλλέκτες που μας παραπέμοπει το σημερινό ποστ.
    Το κείμενο βρίσκεται στην διεύθυνση
    http://www.philologus.gr/2008-08-02-10-20-04/37/77

    «124
    Γιὰ ἕναν, τὸν πιὸ ἰδιότυπο, ἄκουσα ἀπὸ πολλὰ θύματά του πρώην «κορίτσια του», ποὺ τοῦ ἔφυγαν καὶ παντρεύτηκαν, καί, ὅσα ἔλεγαν, τὰ ἔλεγαν ταραγμένες καὶ κατάχλωμες μπροστὰ στοὺς ἄντρες των, τὰ πιὸ ἀλλόκοτα. ὅλες ἀνεξαιρέτως ἦταν γυναῖκες διαφόρων ἡλικιῶν, ἀπὸ διαφόρους τόπους, πέρασαν ἀπὸ κοντά του σὲ διαφορετικοὺς καιροὺς μιᾶς τεσσαρακονταετίας, δὲν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δὲν εἶχαν κἂν ἰδωθῆ ποτέ τους, καὶ εἶχαν ἔρθει νὰ ἐκμυστηρευτοῦν τὸν πόνο τους σ᾽ ἐμένα, ὅταν μὲ κάποιο βιβλίο μου ἔγινα κοινὸ σημεῖο ἀναφορᾶς γιὰ ὅλες. διότι ἤλπιζαν ὅτι θὰ γράψω καὶ δεύτερο παρόμοιο. ὅλες λοιπὸν αὐτὲς οἱ ἄγνωστες μεταξύ τους κατέθεταν ἕνα πρᾶγμα ὁλόιδιο καὶ πολὺ ἰδιότυπο• καὶ γι᾽ αὐτὸ ἦταν γιὰ μένα ἀξιόπιστες. τὸ κατατιθέμενο ἦταν ὅτι γυμνὸς μὲ γυμνὲς ἔκανε μαζί τους τὰ πάντα ἐκτὸς ἀπὸ τὴ διείσδυσι, ἐπειδὴ δὲν εἶχε στῦσι. μία εἶπε• «Ὅλα ὅσα κάνω μὲ τὸν ἄντρα μου, ἐκτὸς ἀπ᾽ αὐτό». καὶ σ᾽ ὅλες ἔδειχνε καὶ «ἐξηγοῦσε»• «Νά, βλέπεις; δὲν ἐρεθίζομαι• εἶμαι ἀπαθής, διότι εἶμαι ἄγγελος». τόσες γυναῖκες, τέτοια πράγματα ποὺ τἄλεγαν μπροστὰ στοὺς ἄντρες των, μὲ τόση ταραχή, ἄγνωστες κι ἀσυνεννόητες μεταξύ τους, νὰ καταθέτουν τὸ ἴδιο πρᾶγμα, καὶ μάλιστα τὸ πιὸ ἀλλόκοτο κι ἀπίθανο, τὶς θεώρησα ἀδιαμφισβήτητα εἰλικρινεῖς. τὸ κατατιθέμενο ἦταν, ὅπως λέμε στὴν κριτικὴ κειμένου, lectio difficilior. οἱ ψεῦτρες καὶ οἱ βαλτὲς γιὰ διαβολὴ πόρνες θὰ ἔλεγαν ὅτι μαζί τους ὡλοκλήρωνε, ὅτι αὐτὸς τὶς διακόρευσε (οἱ ἄντρες των ὡμολογοῦσαν ὅτι τὶς βρῆκαν παρθένες), ὅτι ἔκανε μαζί τους ὄργια ὡλοκληρωμένα. αὐτὲς ὅμως δὲν ἔλεγαν τέτοια οὔτε μία. ἢ μπορεῖ οἱ ψεῦτρες ν᾽ ἀπέκρυβαν τὰ βαριὰ καὶ νὰ ὡμολογοῦσαν τὰ ψιλοπράγματα. αὐτὲς ὅμως τὰ ἔλεγαν ὅλα καὶ μὲ πολλὴ ταραχή. ἦταν κάτι τὸ συγκλονιστικὸ
    125 κι ἀνατριχιαστικό. δύο μόνο κατέθεσαν ὅτι τὶς διακόρευσε μὲ τὸ δάχτυλο — τὸ δάχτυλο ἔχει κόκκαλα καὶ δὲν εἶναι ἀγγελικό —, κι ὅτι, ὅταν τὶς πῆραν τὰ αἵματα, κι ἐκεῖνες ἔβαλαν τὰ κλάματα, ἐκεῖνος, μᾶλλον πανικοβλημένος, τὶς σκούπιζε μ᾽ ἕνα μαντήλι, λέγοντάς τις• «Μὴν κλαῖς• ἐγὼ εἶμαι ἡ μανούλα σου, καὶ σὲ σκουπίζω• δὲν εἶναι τίποτε». ἄκου «μανούλα»! οἱ δυὸ ὁμοιοπαθεῖς κοπέλλες δὲν γνωρίζονται μεταξύ τους, οὔτε γνωρίζει ἡ κάθε μία ὅτι ὑπάρχει
    126 καὶ ὁμοιοπαθής. πολλὲς ἐπίσης κατέθεσαν ὅτι κατὰ τὴ συγκύλισι ὁ παρθενοσυλλέκτης ἔκλανε πολὺ ἠχηρὰ κι ἐπιδεικτικά. μία εἶπε ὅτι παρατήρησε ὅτι μερικὲς ὧρες πρὶν ἀπὸ κάθε τέτοια συνεύρεσι ὁ παρθενοσυλλέκτης ἐπίτηδες ἔτρωγε φασολάδα, γιὰ νὰ ἔχῃ ἀπωθημένα ἀέρια διαθέσιμα σὲ συχνὲς στιγμές. ἕνας πολὺ πεπειραμένος ἐξομολόγος, ὄντως πιστὸς κι ἁγνὸς κι ἀξιοσέβαστος ἄνθρωπος, ἐξηγώντας τὸ φαινόμενο αὐτό, ὅταν τοῦ τὸ εἶπα, μοῦ εἶπε• «Εἶναι ἡ ἐπικυριαρχία τοῦ ἄρρενος στὸ θῆλυ. αὐτὸς ὁ ἄστυτος δὲν εἶχε ἄλλον τρόπο νὰ τὴν ἐκφράσῃ». παραδέχομαι τὴν ἑρμηνεία του.
    127 Ἡ ἑρμηνεία τοῦ σοφοῦ ἀντρὸς γιὰ τὶς πορδὲς τοῦ ἐν λόγῳ παρθενοσυλλέκτου σκάλισε στὴ μνήμη μου παρατηρήσεις μου ποὺ ἐπὶ πολλὰ χρόνια δὲν μποροῦσα νὰ τὶς ἑρμηνεύσω. ὁ παρθενοσυλλέκτης αὐτός, ὅταν ἔτρωγε σὰν ἀγᾶς στὸν «παρθενῶνα» — ἔτσι λέει τὸ κάθε ἐκτροφεῖο τῶν «κοριτσιῶν του» —, συνήθιζε ν᾽ ἀφήνῃ στὸ ποτήρι του 2 – 3 γουλιὲς νερὸ ἢ κρασί, τὸ ὁποῖο κάποια στιγμὴ τὸ πετοῦσε ξαφνικὰ στὰ μοῦτρα ἢ στὰ μαλλιὰ ἢ στὰ στήθη τῶν «κοριτσιῶν» ποὺ τὸν ὑπηρετοῦσαν. ἄλλοτε τὶς διέταζε «νὰ κάνουν ὑπακοὴ» (ἔτσι λέγεται στὴ διάλεκτό τους ἡ ἔκφρασι αὐτή, ὅπως λὲν οἱ θεριακλῆδες «κάνε τσιγάρο») «καὶ νὰ φᾶν τὰ ὑπολείμματα τοῦ φαγητοῦ του». καί, δὲν θὰ τὸ πιστέψετε, τὸ ἔτρωγαν κι ἐκεῖνες εὐχαρίστως. καὶ μία φορὰ συνέβη τὸ ἑξῆς. βγαίναμε μαζὶ ἀπὸ τὸ ἐκτροφεῖο τῶν «κοριτσιῶν», καὶ μᾶς ξεπροβοδοῦσε ἡ μεγάλη «Δεσποινίς», σὲ κλῖμα πολλῆς εὐθυμίας κι εὐφορίας. καὶ καθὼς ἐκεῖνος βρισκόταν σὲ μέρα ἀποθεραπείας κρυολογήματος καὶ συναχιοῦ, ἀποχρέμφθηκε ἐπιδεικτικὰ μιὰ μεγάλη κίτρινη ῥέχα, ποὺ ἀνακάτεψε μέσα στὸ στόμα του καὶ μὲ αἷμα ποὺ ἀπομύζησε ἀπὸ τὰ δόντια του, κι ἔφτυσε τὸ μῖγμα τὴν τελευταία στιγμὴ πάνω στὰ στήθη τῆς «Δεσποινίδος», στὸ φόρεμά της. κι ἀπομακρύνθηκε γελώντας καὶ πολὺ χαρούμενος καὶ ἱκανοποιημένος. τοῦ λέω• «Μὰ τί κάνεις; θὰ γίνῃ τώρα ἔξω φρενῶν». μοῦ λέει• «Δὲν θὰ θυμώσῃ, θὰ τὸ χαρῇ»! μετὰ τὴν προειρημένη ἑρμηνεία τοῦ σοφοῦ ἀντρὸς γιὰ τοὺς βροντεροὺς ἐξαερισμοὺς τοῦ παρθενοσυλλέκτου, ἑρμηνεύω τώρα μετὰ τόσα χρόνια κι ἐγώ• «Ἔτσι ἐκσπερματώνει στὰ «κορίτσια του» αὐτὸς ὁ ἄστυτος». δὲν εἶναι καὶ εὔκολο νὰ ἑρμηνεύσῃς ἕναν ἀνώμαλο, γιατὶ δὲν ὑπάγεται στοὺς γνωστοὺς κανόνες τῶν φυσιολογικῶν ἀνθρώπων. ὁ κάθε ἀνώμαλος ἀποτελεῖ μόνος του δικό του εἶδος. γι᾽ αὐτὸ λέγεται sui generis (= τοῦ δικοῦ του εἴδους).

  7. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Αγαπητοί κύριοι σας έχει διαφύγει μια τρέχουσα περίπτωση παιδεραστίας σε κατασκήνωση της Ουκρανίας σε βάρος περισσότερα από 700 παιδιών στην οποία μπλεκεται και ένας ορθόδοξος παπάς ο αρχιπαπάς Vadym Paevksyi, που υπηρετούσε στην κατασκήνωσι και σε εκκλησία της περιοχής, παρόλο που λέγεται πως είχε καταδικαστεί παλιότερα για τέτοιες υποθέσεις.

    Α
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1142

    As to him, for the last three years more than 700 children were sexually abused but parliamentarians are interested only in ‘hot’ facts with political implication.

    (……)
    Webzines published a copy of an appeal made to President Viktor Yuschenko (allegedly drafted by Parliamentary Deputy Hryhorii Omelchenko of the Yulia Tymoshenko Bloc) by parliamentary deputies, in which they claimed that Artek’s Director-General Novozhylov, the centre’s chief doctor Heinrich Ratt, its priest Vadym Paevksyi, and Parliamentary Deputy Viktor Ukolov of the Yulia Tymoshenko Bloc were involved in harassment of children at the Artek international children’s center.

    Β

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=710

    Archpriest Vadim Paevsky
    Aliases:
    Vadym Paevksyi
    Vadym Paevsky

    Public Allegations

    Archpriest Vadim Paevsky is a priest of the Moscow Patriarchate. He serves in the Uman Eparchy of the Ukrainian Orthodox Church, at Holy Assumption Church which is located in the town of Uman in the Cherkasy region.

    Paevsky has been accused of being involved in the sexual abuse of children at the Artek international children’s center. According to one news report, Paevsky was convicted for similar crimes in the Russian Federation.

  8. Ο/Η Θεούσα λέει:

    Παλιό αλλά καλό.
    Βίντεο-δηλώσεις της Λουκά κατά του πάπα

    http://biosphere.wordpress.com/2009/10/23/%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%b7%ce%b8%cf%8e%ce%bc%ce%b5%ce%bd/

  9. Ο/Η Εαμοβούλγαρος λέει:

    Καλά ρε σεις απορώ με την όρεξη που έχετε. Τσάμπα τα γράφετε. Το πλήρωμα της Εκκλησίας ΑΕ δεν κολώνει από τέτοια. Ο διάβολος σας έβαλε θα λένε, τα γνωστά τα παπαδίστικα. Σας βρίσανε προχτές μαζευτήκανε σήμερα ένεκα του εγγράφου της Ιερής Συνόδου που δημοσιεύετε. Κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο τώρα που βράζει η υπόθεση. Αύριο όλα θα ξεχαστούν. Στο μπλογκ του Βατοπέντι φρεντ δεν ξέρουν τίποτα.
    Κρύβε λόγια πάτερ Εφρέμ μου να περάσει η μπόρα.
    Δεστε πως έχουν προλάβει κάθε τι κακό που θα γραφόταν για τον πεθαμένο.

    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=41779&theme=Printer

    Μοναχός Ιωσήφ Βατοπεδινός

    Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

    Ο Γέροντας Ιωσήφ και η συνοδεία του κατηγορήθηκε, συκοφαντήθηκε, περιγελάσθηκε και διαπομπεύθηκε παντού. Αυτά τα “εύσημα” κομίζει στην άνοδο της ψυχής του. Το ιλαρό πρόσωπό του ήταν σαν να τους συγχωρούσε όλους.

  10. Ο/Η Βαρνάβας Κύπριος λέει:

    Πανείτε αχρήοι καλαμαράδες γομάρια και κουτσουληές να χαθείτε.
    Δαιμονισμένοι με τα 99 δαιμόνια του Εξαποδώ.
    Πανείτε να σας ξορκίσει ο πατήρ Σάββας, κυριεμένοι από όλους τους δαιμόνους.
    Φάτε κουτσούλους βρε

    http://www.scribd.com/doc/8941755/-

  11. Ο/Η Βαρνάβας Κύπριος λέει:

    ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ,Μαγεία Δαιμονισμός Απολύτρωση

    πανείτε να σας διαβάσει ο Πατήρ Σάββας, κουρέλες

  12. Ο/Η Ψαγμένος Ψαχνιώτης λέει:

    Κυριε Ροϊδη χαίρομαι που επικοινωνώ με το μαχητικό μπλογκ σας που τυχαία έπεσα πάνω του.
    Ελπίζω να δημοσιεύσετε μια παλιά ιστορία που συνέβη στο χωριό μου. Μια σκληρή ηγουμένη μας έκοβε το νερό. Τότε ήμουν μαθητής ακόμα. Αυτό το περιστατικό με ξύπνησε και μου άνοιξε τα μάτια.
    Είναι μια στορία που δεν έγινε γνωστή στο πανελλήνιο αν και έπρεπε. Με συγκίνηση σας στέλνω το μαθητικό περιοδικό μας την γυμνασιακή Μαθητική Παρρησία που ρίχτηκε στην μάχη για το νερό και φώναξε δυνατά ενάντια στην παραδόπιστη μονή.

    http://e-parisia.blogspot.com/

    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (Τεύχος 3, Άνοιξη 2000)
    Όλη η αλήθεια για το έγκλημα!
    Το νερό του δικτύου ύδρευσης Ψαχνών και Καστέλλας είναι ακατάλληλο προς πόση και άκρως επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών, λόγω του υπερβολικά μεγάλου ποσού νιτρικών ανιόντων (ΝΟ3) που περιέχει. Η ποσότητα αυτού του τοξικού είναι τρομακτικά μεγάλη, σε σημείο που να θεωρείται βέβαιο ότι το νερό είναι καρκινογόνο. Όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα οι πανικοβλημένοι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ή να προμηθεύονται νερό από τα γύρω χωριά. Είναι, πάντως, αρκετοί κι αυτοί που συνέχισαν και συνεχίζουν να πίνουν το τοξικό νερό της βρύσης, από συνήθεια ή και από αδυναμία να αγοράζουν εμφιαλωμένο ή να τρέχουν στα χωριά με τα πλαστικά μπιτόνια…

    Ως καταλληλότερη θέση γεώτρησης, λόγω της καλής ποιότητας του υπόγειου νερού, επιλέχθηκε η «Καταβόθρα», που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια των Ψαχνών. Βρέθηκε, όμως, αντιμέτωπος ο Δήμος Μεσσαπίων με τη Μονή Μακρυμάλλης. Η αντίδραση της Ηγουμένης – με την κάλυψη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου – ήταν άμεση. Στη Μονή ανήκουν πολλές χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, μεταξύ των οποίων και αυτά τα 1744 τετραγωνικά μέτρα (!) στη θέση «Καταβόθρα» όπου επρόκειτο να γίνει η γεώτρηση. Η Ιερά Μονή είδε το θέμα οικονομικά, υλιστικά δηλαδή! Γι’ αυτό και πουλάει, νοικιάζει μάλλον, τα 1744 τετραγωνικά μέτρα έναντι 18.000.000 δραχμών και μάλιστα με τον όρο ότι τα χρήματα θα της προκαταβληθούν εφάπαξ για εδαφοχρησία 30 ετών και ότι με δαπάνη του Δήμου Μεσσαπίων θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο δικής της υδροδότησης. Το βασικό επιχείρημα της υλοφροσύνης της Μονής, των ανθρώπων δηλαδή που την εκπροσωπούν, είναι ότι επείγονται οι ανοικοδομήσεις κτιρίων της και απαιτούνται πολλά εκατομμύρια. Ήμαρτον, Κύριε!

    Το θέμα έφτασε πλέον στα δικαστήρια, όπου δικαιώθηκε η Μονή, όπως θα δικαιωνόταν ο κάθε ιδιοτελής και άκαρδος ιδιώτης. Ο Δήμος, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της Μονής, κατέφυγε στη λύση της απαλλοτρίωσης, μια λύση χρονοβόρα όμως. Εντωμεταξύ, με εσπευσμένες ενέργειες, κατασκευάστηκε το νέο δίκτυο υδροδότησης. Αλλά, αφού η Μονή δικαιώθηκε (!), λήφθηκαν ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της. Χιλιάδες λοιπόν, άνθρωποι συνεχίζουν να πίνουν δηλητηριασμένο νερό στα Ψαχνά και την Καστέλλα. Η αγία Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Μακρυμάλλης συνεχίζει να προσεύχεται στο Θεό…

    Ακούστε: «Το Μοναστήρι μας… εδώ και 600 χρόνια σκέπεται και φυλάσσεται από το Χέρι της Φοβεράς προστασίας της Κυρίας Θεοτόκου και ευχόμεθα διακαώς να μην αντιληφθούν οι πολέμιοι της Μονής Της πόσο σκληρό είναι το ‘προς κέντρα λακτίζειν’».
    Ήμαρτον, Κύριε! Αυτές οι απειλές προς τους πιστούς δημοσιεύθηκαν σε ευβοϊκή εφημερίδα (Πανευβοϊκόν Βήμα, 27-1-2000) σε ολοσέλιδη επιστολή υπό τον τίτλο «Όλη η αλήθεια για το νερό της Μονής Μακρυμάλλης», που υπογράφεται, «μετά τιμής», από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας!

    Και κάτι ακόμα, κάτι που ίσως για κάποιους «αγίους» να μην σημαίνει και πάλι τίποτα. Είπαμε ότι, αν τα νιτρικά ανιόντα του νερού ξεπερνούν τα 45 ή 50 ppm, τότε το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά στα σχολεία των Ψαχνών και της Καστέλλας πίνουν νερό με 67,5 ppm. Αλλά και το ανώτατο όριο ασφάλειας σε περιεκτικότητα NO3 είναι κι αυτό σχετικό και απατηλό. Ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι το όριο κυμαίνεται ανάλογα με την ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι για τις νεαρές ηλικίες, για τα παιδιά του σχολείου, το πόσιμο νερό κρίνεται επικίνδυνο όταν τα NO3 που περιέχει ξεπερνούν τα μόλις 20 ppm. Έγκλημα!
    (Δημ. Μπαρσάκης)

    ΕΛΕΟΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΗ! (Τεύχος 3, Άνοιξη 2000)
    Οταν κάποιος επιλέγει τη ζωή του μοναχού, σημαίνει ότι τουλάχιστον έχει συνειδητοποιήσει την προσωρινότητα της επίγειας ζωής κι ότι η μόνη του αληθινή περιουσία είναι η ελπίδα του προς το Θεό. Φαίνεται, όμως, πως για πολλούς μοναχούς και μοναχές δεν ισχύουν αυτά. Αλλους στόχους θέτουν στη ζωή τους, πέφτοντας από τη μια αντίφαση στην άλλη. Μας λένε λόγια για αγάπη, αλλά οι πράξεις τους δεν μας επιτρέπουν να τους εμπιστευόμαστε! Μας πονάει η υποκρισία τους, που μας σβήνει την πίστη και γκρεμίζει από μέσα μας κάθε ιερό.
    Πόσο ουτοπικό ακούγεται αυτό που είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά την ενθρόνισή του: «Υπάρχει ένας χώρος που δε θα σας προδώσει ποτέ. Είναι ο χώρος της Εκκλησίας. Ελάτε να βρείτε την αληθινή δικαιοσύνη και την αλήθεια…!».

    Ποια δικαιοσύνη; Αφού ένα μοναστήρι στερεί από τον κόσμο το βασικότερο αγαθό, το κοινό αγαθό, το νερό! Γεμίζουμε καρκίνο, αλλά καρφί δεν της καίγεται της Ηγουμένης Μαριάμ. Αυτή λεφτά θέλει!

    Ποια αγάπη μας πουλάτε; Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για ταπείνωση ή για ευσπλαχνία; Νομίζετε πως ο δρόμος που ακολουθείτε οδηγεί στο Θεό; Νομίζετε; Και επαίρεστε και αυτοδιαφημίζεστε (με επιστολή σας στις εφημερίδες) ότι έχετε, ως Μοναστήρι, προσφέρει πολλά στον κόσμο. Βοηθήστε και τώρα τον κόσμο, σώστε τον από τον καρκίνο. Μπορείτε! Αλλά μη ζητάτε «ακριβά» ανταλλάγματα, μη ζητάτε λεφτά. Ας ζητούσατε πίστη, ας δίνατε το καλό παράδειγμα.

    Είναι τραγικό ότι πιο πολύ κινδυνεύουμε εμείς τα παιδιά από το δηλητηριασμένο νερό που πίνουμε. Είναι τραγικό το πόσο τυφλοί είστε. Επιτέλους, λυπήσου εμάς τα παιδιά, Ηγουμένη! Και σκέψου ότι το υπόγειο νερό δεν είναι ιδιοκτησία σου. Δεν έχεις δικαίωμα να το σφετερίζεσαι και να το πουλάς. Το νερό είναι άγιο δώρο του Θεού μας στον κάθε άνθρωπο και στο κάθε ζωάκι και φυτό. Μπορείς εσύ να ξεδιψάς με καθαρό νερό, όταν ξέρεις ότι τόσοι άνθρωποι, τόσα παιδιά στα σχολεία, πίνουν δηλητηριασμένο νερό, νερό καρκινόγο; Μπορείς και το αντέχεις; Αντέχεις να μετράς την ευλογία του Θεού με λεφτά και να τρέχεις στα δικαστήρια για να μην επιτρέψεις στους ανθρώπους να πίνουν καθαρό κι αμόλυντο νερό; Τόση απληστία, Ηγουμένη του Μοναστηριού;

    Η δικαίωση της Μονής στα δικαστήρια, με τη λήψη ασφαλιστικών – απαγορευτικών – μέτρων κατά της γεώτρησης και της άντλησης νερού από εκείνο το 1,5 στρέμμα (που δεν ξέρουμε γιατί και πώς της ανήκει), είναι καταδίκη. Καταδίκη της πνευματικότητας, καταδίκη της αγάπης και της αλήθειας, καταδίκη του Λόγου του Θεού. Συγχαρητήρια!
    (Κερασία Πασσαλή)

  13. Ο/Η Γιαννίκης Γεώργιος λέει:

    Ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ…. Τέτοιο μίσος; Δεν το καταλαβαίνω. Πρέπει να είστε πολύ δυστυχισμένοι τελικά…..

    Είχα την ευλογία να γνωρίσω το «σκοτεινό» Γέροντα προσωπικά, όπως επίσης και κάποιους από τους «αντίχριστους» μαθητές του. Είχα επίσης την ευλογία να γνωρίσω και τον συνασκητή του π. Χαράλαμπο Διονυσιάτη. Είχα την ευλογία να συνδεθώ και με τη συνοδεία του πνευματικού του αδελφού π. Εφραίμ Κατουνακιώτη.
    Είχα την ευλογία να γνωρίσω τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

    Μας εύχομαι – πρώτα στον εαυτό μου – να φτάσουμε στα μέτρα της αγιότητας τους.
    Ξέρω πως ότι και να πω δεν πρόκειται να αλλάξετε εσείς γνώμη, απλά καταθέτω τη μαρτυρία μου για την εξυπηρέτηση της αλήθειας.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ευτυχισμένε κύριε Γιαννίκη,
    ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί εσείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μπορείτε να κάνετε δυο πράγματα.
    α.Να μην βρίζετε τους αντιπάλους σας.
    β.Να μην μπορείτε να πείτε την αλήθεια.

    Τον όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό της Βατοπέδιον Κτηματομεσιτικής, δεν τον κατηγορήσαμε εμείς, όπως προσποιείσθε πως καταλάβατε.
    Τον καταδίκασε η Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας.
    Τον καταδίκασαν δυο αρχιεπίσκοποι.
    Οι οπαδοί του, η μονή του, ο ίδιος δεν τόλμησαν να απαντήσουν ποτέ.
    Παρεκτός και αν θεωρείτε εκτός από την εμπορία λιμνοθαλασσών και την αποπλάνηση 12χρονης και μάλιστα μέσα στο ιερό θεάρεστη πράξη.

    Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

  15. Ο/Η Γιαννίκης Γεώργιος λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,

    δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε πως σας βρίζω. Δεν θυμάμαι να εκτόξευσα εναντίον σας βρισιές. Αν θεωρείτε πως σας έβρισα, να με συγχωρείτε.

    Μήπως όμως ακολουθείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί εν προκειμένω δέχεστε ως θέσφατο ένα έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, και δεν δέχεστε την αθώωση του Γέροντα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Κοινότητα του Αγίου Όρους. Μήπως επειδή δεν σας βολεύει;

    Άραγε, δεν υπάρχει ούτε καν ως υποψία η περίπτωση λάθους ή δόλιας σκευωρίας;

    Μην ξεχνάτε πως και τον Χριστό τον καταδίκασαν.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kε Γιαννίκη,
    μας είπατε:

    @ Πρέπει να είστε πολύ δυστυχισμένοι τελικά…..@

    και σας φαίνεται πως δεν είναι υβριστική αυτή η υποκριτική παπαδίστικη προσβλητική φράση;

    Ώστε αθωώθηκε ο όσιος από το πατριαρχείο;
    Μπορείτε παρακαλώ να μας στείλετε την ημερομηνία και το κείμενο της απόφασης;
    Τα Επίκαιρα δεν αναφέρουν τίποτα τέτοιο. Ούτε το μπλογκ του Βατοπεδίου απάντησε στα «Επίκαιρα».
    Τέτοια αδιαφορία; Τέτοια περιφρόνηση στο κοινό και στη μνήμη του Γέροντα; Περίεργα ήθη.
    Να θεωρήσω βέβαιο πως η μονή του και το πατριαρχείο έχουν ήδη απαντήσει για να υπερασπιστούν τον Γέροντα όπως οφείλουν αλλά και για να μην σκανδαλίζεται η κοινή γνώμη;
    Θα αγοράσω το 2ο τεύχος για να δω.

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kε Γιαννίκη,
    μας είπατε:
    @Μην ξεχνάτε πως και τον Χριστό τον καταδίκασαν@

    Είστε τόσο αθεόφοβος θεομπαίχτης και κουτοπόνηρος;

    Ίσα κι όμοια ο διεστραμμένος παιδεραστής Γέρων και ο Χριστός;
    Ίσα κι όμοια η Σύνοδός Σας-η δική σας ιερή σύνοδος, της Εκκλησίας σας, με τον Πόντιο Πιλάτο;
    Ίσα κι όμοια η δημοκρατική Κύπρος που ο καθένας μπορεί να βρει το δίκιο του με το καθεστώς των Ρωμαίων κατακτητών;

  18. Ο/Η Γιαννίκης Γεώργιος λέει:

    Ποιος βρίζει ποιον……

    Εκτός και αν τα «κουτοπόνηρος, θεομπαίχτης και αθεόφοβος , υποκριτής με παπαδίστικες φράσεις» δεν είναι βρισιές.

    Το «πρέπει να είστε δυστυχισμένοι τελικά…» το θεωρείτε βρισιά; Αν το θεωρείτε βρισιά, σας ξαναζητώ συγγνώμη. Αν και δεν καταλαβαίνω τι μύγα σας τσίμπησε. Εκτός και αν είστε ήδη μυγιασμένος.

    Καλά, κάνετε ότι δεν γνωρίζετε ελληνικά, ή όντως δεν γνωρίζετε;
    Εσείς καταλάβατε ότι έβαλα στην ίδια σειρά τον Ιησού Χριστό και τον Γέροντα; Αυτό καταλάβατε; Λυπάμαι…

    Με εκπλήσσετε με το σεβασμό που δείχνετε στις αποφάσεις και στις ανακοινώσεις των Συνόδων. Ελπίζω την ίδια ευαισθησία και την ίδια αποδοχή να δείχνετε και στο μέλλον.

    Όσον αφορά το κείμενο και την ημερομηνία να ζητήσω να μου το στείλουν, αν και νομίζω ότι περιττεύει. Αν είχε καταδικαστεί, είμαι σίγουρος, ότι θα το είχατε μάθει πρώτος και θα το δημοσιεύατε με πηχυαίους τίτλους.

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Γιαννίκη,
    η εμπνευσμένη επιστολή σας (Λείπει μόνο η all time classic δικαιολογία: Εδώ καλέ κατηγόρησαν και τον άγιο Νεκτάριο την οποία πήρα το θάρρος να προσθέσω) με αναγκάζει να κάνω κι εγώ τον συνήγορο του Αττικής Παντελεήμονα, χρησιμοποιώντας τα ατράνταχτα επιχειρείματά σας τα οποία προσφέρονται για κάθε περίπτωση.

    Κύριε Ροϊδη και Λασκαράτε,
    Τέτοιο μίσος; Δεν το καταλαβαίνω. Πρέπει να είστε πολύ δυστυχισμένοι τελικά
    Είχα την ευλογία να γνωρίσω τον Σεβασμιότατο προσωπικά, όπως επίσης και κάποιους από τους μαθητές του. Είχα επίσης την ευλογία να γνωρίσω και τον συνασκητή του αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που τον τιμούσε με την ψήφο του και με αξιώματα. Είχα την ευλογία να συνδεθώ και με τη συνοδεία του πνευματικού του τέκνου Ιάκωβου Γιοσάκη.
    Είχα την ευλογία να γνωρίσω τον συνήγορό του πρωτοπρεσβύτερο Τσάκαλο.

    Μας εύχομαι – πρώτα στον εαυτό μου – να φτάσουμε στα μέτρα της αγιότητας τους.
    Ξέρω πως ότι και να πω δεν πρόκειται να αλλάξετε εσείς γνώμη, απλά καταθέτω τη μαρτυρία μου για την εξυπηρέτηση της αλήθειας
    Μήπως όμως ακολουθείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί εν προκειμένω δέχεστε ως θέσφατο μια απόφαση του Αρ.Πάγου και δεν δέχεστε την αθώωση του Γέροντα από την Ιερά Σύνοδο αλλά και την έφεση του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο που έγινε δεκτή. Μήπως επειδή δεν σας βολεύει;

    Άραγε, δεν υπάρχει ούτε καν ως υποψία η περίπτωση λάθους ή δόλιας σκευωρίας;

    Μην ξεχνάτε πως και τον Χριστό τον καταδίκασαν.
    Μην ξεχνάτε πως και τον Άγ.Νεκτάριο τον κατηγόρησαν.

    Για την αντιγραφή
    Λασκαράτος.

    Και με την ευκαιρία κε Γιαννίκη
    μήπως μπορείτε να μας πείτε τι έπραξε το Οικουμενικό σας πατριαρχείο-του οποίου μια αόρατη αθωωτική απόφαση για τον ιερό Γέροντα επικαλείσθε- στις περιπτώσεις των επισκόπων του
    αγίου Νεκταρίου Καλύμνου που εσυκοφαντήθη όπως ο ιερός Γέρων
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2378

    Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’)


    και
    αγίου Τραχείας Παύλου
    που φέρεται να έχει καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλακή για παιδοφιλία και «εφησυχάζει»
    http://users.ira.sch.gr/markmarkou/1991/new1991.htm
    από το 2001

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1088
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Convicted&id=72&sType=Persons

    Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε)

    Γιατί σιωπά το Σεπτόν πατριαρχείον;
    Εμπρός λοιπόν ευλαβέστατε κε Γιαννίκη,
    μαζί με την αθώωσιν του Γέροντος επισυνάψατε παρακαλώ και τας αποφάσεις δια τους 2 εκλεκτούς επισκόπους.
    Ευχαριστώ.

  20. Ο/Η Μαρία Μαγδαληνή λέει:

    Kύριε Γιαννίκη Γεώργιε ο Κύριος Μετά σου. Δυστυχώς για εσάς το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του όλη την έρευνά του για το Βοθροπαίδιο.
    Επίσης η μονή, ο Εφρέμ και κανείς άλλος δεν έχουν απαντήσει στο περιοδικό. Μουγκαφόν δηλαδή.
    Κύριε Λασκαράτε σας κατηγορώ πως από πουριτανισμό κόψατε πολλά αίσχη του Γέροντα Ιωσήφ.
    Όποιος έχει μάτια βλέπει.

    Κοραής: για το άγιο φως της Ιερουσαλήμ

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Βατοπαίδι θέλει να γκρεμίσει τον Χρυσόστομο και να εκπληρώσει την προφητεία του Ιωσήφ. Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθε-σης, απαντά φέρνοντας στην Ιερά Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.

    Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές και αρκετά ιερό να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο όπως ο Ιωσήφ. Η συμπεριφορά του Ιωσήφ όμως, όπως περιγράφει η ίδια, δεν είχε στοιχεία ιερότητας αλλά παιδεραστίας. Την πήγαινε στην εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πώς ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι, άνοιξε στα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική ήβη για να τις κάνει φυλαχτό:

    «Μου έλεγε “εγώ είμαι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν υπάρχει τίποτα κακό. Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου”. Πολλές φορές που καθόμουν πάνω στα γόνατά του είχε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, τραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε θα τα κόψω να τα κάνω φυλαχτό. Με έστειλε και του έφερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Έβγαλέ μου το εσώρουχο. Μου ’πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Δεν αντιδρούσα, γιατί όλα αυτά μου φαινότανε φυσικά. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν σκεφτόμουνα αν ήμουν παρθένα…».

    Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας, κρυμμένης πίσω από επικλήσεις στο Χριστό και στην Παναγία, σίγουρα, πάντως, όχι αγιοσύνης:

    «Άφησέ με, αγάπη μου, να εκφρασθώ έστω και λίγο, όπως αισθάνομαι για σένα, τη γνήσιά μου μορφή για να δω, και σε λίγο τι σημαίνει αγάπη Χριστού και πνευματική πατρότης, και ειδικά να μάθεις έστω αμυδρώς πόσο σε αγαπά αυτός που αποκαλείς ΠΑΤΕΡΑ και διερωτάσαι γιατί σου κάνει πατρικούς υπαινιγμούς. Δεν αγαπώ την κορούλα μου για να την κολακεύσω ούτε να την ενθαρρύνω, αλλά την αγαπώ γιατί της αξίζει, δεν είναι ξένο πράγμα που προσάρτησα κοντά μου, αλλά ο ίδιος μου ο εαυτός. Πρόσεχε μη σου ξεφύγει το μυστικό και μάθει κάποιος άλλος εκτός από σένα αυτά που σου λέγω, γιατί θα τα χάσεις και θα κλαίεις σε όλη σου τη ζωή».

    Το μοναστήρι εξασφαλίζει ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και γίνεται σιγά σιγά πόλος έλξης… Στην κατοχή του το Βατοπαίδι έχει χιλιάδες βυζαντινά κειμήλια και τμήμα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας

    Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως οι καταγγελίες που έκανε ο Πάφου Χρυσόστομος είναι αληθείς και ο διωγμός του Ιωσήφ δικαιολογημένος. Δεν μπορεί όμως να τον τιμωρήσει, γιατί ανήκει στο Άγιο Όρος και τη Μονή Βατοπαιδίου. Η υπόθεση θα σταματήσει εκεί για να εκπληρωθεί όχι η προφητεία του Ιωσήφ, αλλά η δραματική πρόβλεψη που έκανε η καθηγήτρια-θύμα του Ιωσήφ τελειώνοντας την κατάθεσή της στην Ιερά Σύνοδο:

    «Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι. Αυτά τα πράγματα θα σκεπαστούν για να μην γίνουν σκάνδαλα;».

    Το 2006, ο Χρυσόστομος Πάφου έγινε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρά τις προφητείες. Οι Βατοπαιδινοί καλόγεροι κατέβηκαν στη Μεγαλόνησο για να εκλέξουν τον εκλεκτό τους Αθανάσιο Λεμεσού, αλλά δεν τα κατάφεραν.

    • Ο/Η ATHEOS TALIMPAN λέει:

      Το ρεπορτάζ, βασικά, μπάζει από παντού. Το ίδιο και οι γνωστοί ταλιμπάν του εν λόγω blog.

      Μιλάνε για καταδίκες ανθρώπων χωρίς φωτοτυπίες των (κατα)δικαστικών αποφάσεων.

      Γράφουν, σαν να απευθύνονται στα 10χρονα ανίψια τους ότι κάποιος ΦΕΡΕΤΑΙ να έχει καταδικαστεί, και μας στέλνουν σε μια ιστοσελίδα με 5 παραγράφους.

      Έχουν μετατρέψει το blog σε ένα ανούσιο πρακτορείο αναδημοσιεύσεων, λες και αυτό μπορεί να βοηθήσει τον οποιονδήποτε να βγάλει συμπέρασμα.

      Εδώ έχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ότι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας έχουν δημοσιεύσει ρεπορτάζ για συμβάντα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ), ενώ ξέρουμε χιλιάδες περιπτώσεις όπου ένα ρεπορτάζ είναι συκοφαντικό, είναι ψευδές, υπηρετεί συμφέροντα. Κατά συνέπεια η αναδημοσίευση ρεπορτάζ είναι μια τρύπα στο νερό, και αυτό φαίνεται από το κλειστό κύκλωμα απαντήσεων που αναρτώνται σε αυτό το blog, όπου οι ίδιοι και οι ίδιοι λένε «μπράβο μεγάλε», «ωραία τα έγραψες», και άλλα τέτοια εμπεριστατωμένα.

      Έτσι και ο Βαξεβάνης, νομίζει ότι όλοι τρώνε το ίδιο κουτόχορτο και γράφει τα εξής ωραία:

      «Όπως ΕΙΠΑΝ αργότερα, ο Ιωσήφ είχε κώλυμα ιεροσύνης, γιατί στα 16 του χρόνια είχε βιάσει ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι…»

      Κάποιοι ΕΙΠΑΝ…

      «Υπάρχουν ΦΗΜΕΣ για ηθικά παραπτώματα του Ιωσήφ αλλά τίποτα παραπάνω».

      Κάποιες ΦΗΜΕΣ…

      «ο Ιωσήφ εξακοντίζει μια ΑΠΕΙΛΗ, την οποία ονομάζει προφητεία…»

      Την άκουσε ο Μπαξεβλανης ΓιούριΓκέλερ την απειλή….

      «Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική»

      Προσέχουμε το εξής συγκλονιστικό. Επειδή ο Μπαξεβάνης θέλει η κατεύθυνση του «ρεπορτάζ» να είναι συγκεκριμένη, κάνει την εξής ηλιθιότητα: ενώ ο Χρυσόστομος, κατηγορείται «για σκάνδαλα», την ίδια στιγμή δίνει …μαρτυρία «συγκλονιστική»!!!!

      Και είναι ΗΔΗ κατηγορούμενος! Παρ’ όλα αυτά, η μαρτυρία του είναι άψογη.

      Έρε ταλιμπανίκι ΜπαξεΜπάνι.

      «Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ»

      «Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως οι καταγγελίες που έκανε ο Πάφου Χρυσόστομος είναι αληθείς και ο διωγμός του Ιωσήφ δικαιολογημένος. Δεν μπορεί όμως να τον τιμωρήσει, γιατί ανήκει στο Άγιο Όρος και τη Μονή Βατοπαιδίου. Η υπόθεση θα σταματήσει ΕΚΕΙ…»

      Καταρχάς, για κάτι τέτοιο απαιτείται τουλάχιστον η φωτοτυπία της απόφασης. Έχει βάλει στο άρθρο 100 φωτογραφίες και ο ανόητος δεν έβαλε την απόφαση, γελοιοποιώντας έτσι την ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

      Ακόμη χειρότερα όμως, προσέξτε την σιωπή που επικρατεί από εκεί και πέρα.

      Ο δημοσιογράφος δεν μας λέει τίποτε για άλλες ενέργειες, δεν λέει για την απολογία του Ιωσήφ (ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ), δεν μας λέει αν πήγε στο Πατριαρχείο η υπόθεση, αν έγινε επαναξέταση, για το τι είπε το Πατριαρχείο.

      ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ!

      Αλλά λέει τις εξής ανοησίες:

      Η υπόθεση σταματάει…

      «….για να εκπληρωθεί όχι η προφητεία του Ιωσήφ, αλλά η δραματική πρόβλεψη που έκανε η καθηγήτρια-θύμα του Ιωσήφ τελειώνοντας την κατάθεσή της στην Ιερά Σύνοδο»

      Η καθηγήτρια αφού αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, πήγε σε δικαστήριο; Αν δεν πήγε, γιατί δεν πήγε; Αν πήγε, ποια ήταν η κατάληξη; Ποια ήταν η απόφαση;

      Εγώ ο Άθεος Ταλιμπάν, προσκυνώ την χάρη σας.
      Πάντα ήξερα ότι μόνο εμείς οι άθεοι κάνουμε αξιόπιστα ρεποστάζ και επιβεβαιώθηκα. Τύφλα να’ χει η Λαμπίρη.

      • Ο/Η haris64 λέει:

        ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩς Ο ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΟς ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Η ΒΛΑΞ

      • Ο/Η haris64 λέει:

        Α ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ??? Ε ΤΟΤΕ ΔΕΣΑΜΕ ! ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ

      • Ο/Η Nεκ λέει:

        Φίλτατε συμφωνώ απόλυτα μην σου πω πως οι Αμερικάνοι χρειάστηκαν το διαδίκτυο και αργήσανε να ανακαλύψουνε τον όρο fake news. Είμαστε πολύ μπροστά οι Έλληνες.

  21. Ο/Η Γιαννίκης Γεώργιος λέει:

    Εδώ βλέπω συνταρακτικά πράγματα κα Μαγδαληνή να μου παραθέτετε.

    Μόνο επιτρέψτε μου να εκφράσω κάποιες μικρές αποριούλες γιατί μπερδεύτηκα.

    Ο σεβαστός πρώην Πάφου Χρυσόστομος, γιατί δεν έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, αφού είχε τόσο τρανταχτές αποδείξεις; Και άντε δεν ήταν αυτός ο άμεσα θιγόμενος και δεν είχε το έννομο δικαίωμα. Αν και από όσο γνωρίζω, εδώ μιλάμε για αυτεπάγγελτο αδίκημα. Αλλά απλά τον απομάκρυνε; Γιατί;

    Η 12χρονη και μετέπειτα 29χρονη ή η οικογένεια της, γιατί δέχτηκε να εμφανιστεί ενώπιον συνοδικής επιτροπής από τη μία, άρα δεν τίθεται θέμα αποφυγής διαπόμπευσης της, αλλά από την άλλη δεν υπέβαλε τις πρέπουσες μηνύσεις στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
    Και άντε οι γονείς της δεν ήθελαν να κάνουν περαιτέρω κακό στην κορούλα τους. Η ίδια όμως η θιγόμενη, γιατί δεν άσκησε τα νομικά δικαιώματα που ο νόμος της παρέχει;
    Από όσο γνωρίζω, σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως το θύμα έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά μέχρι 3 χρόνια μετά την ενηλικίωση του. Μετά τα 3 χρόνια το αδίκημα παραγράφεται. Δεν βλέπω όμως να έχει γίνει κάτι στην κατεύθυνση αυτή. Και το πρόβλημα της δεν φαίνεται να είναι η διαπόμπευση. Αντίθετα, εμφανίστηκε κατόπιν εορτής σε μια συνοδική επιτροπή, που το μόνο που μπορούσε βασικά να του κάνει του Γέροντος Ιωσήφ είναι να του επιβάλει το επιτίμιο της ακοινωνησίας.
    Εδώ γελάνε… Πιστεύετε πως ένα κάθαρμα όπως περιγράφεται, είχε πρόβλημα με τέτοια μέτρα;

    Και τι ρόλο παίζουν οι «προφητικές» φράσεις της περί κουκουλώματος ενώπιον της επιτροπής που έτσι και αλλιώς δεν μπορούσαν να του κάνουν στην ουσία τίποτα. Αυτό που εγώ θα ήθελα να ακούσω από την ίδια, είναι πως περιμένω από τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Γιατί όμως δεν το ακούω, απορώ…

    Και αν τις υπέβαλε τελικά τις μηνύσεις, γιατί ο εισαγγελέας δεν διέταξε την ποινική του δίωξη, ζητώντας και την βοήθεια της Ιντερπόλ; Εδώ μιλάμε για κύκλωμα παιδεραστίας, δεν είναι παίξε γέλασε….

    Δεν ξέρετε πως ένας άρρωστος παιδόφιλος, δεν αρκείται μόνο σε μία φορά, αλλά επιθυμεί διακαώς να ικανοποιεί τις άρρωστες ορέξεις του πολλές φορές και σε πολλά διαφορετικά παιδιά;

    Και άντε να δεχτώ ότι ο Γέροντας Ιωσήφ ήταν άρρωστος και ένοχος του εγκλήματος τούτου και άξιος να ευνουχιστεί και να κρεμαστεί στο Σύνταγμα.

    Αυτοί που του επέτρεψαν να κυκλοφορεί ελεύθερος τι είναι;

    Εσείς αν ήσασταν μάρτυρας ενός τέτοιου αποτρόπαιου εγκλήματος και είχατε και θέση και διασυνδέσεις και τα μέσα και τους πόρους, δεν θα κινούσατε γη και ουρανό ώστε το κάθαρμα αυτό να σαπίσει στη φυλακή; Τι θα κάνατε; Θα συστήνατε μια επιτροπή, που θα εξέταζε την υπόθεση και σε περίπτωση που έβρισκε ένοχο τον κατηγορούμενο, θα τον έβαζε να γράψει 500 φορές σε ένα τετράδιο » Δεν θα ασελγήσω ξανά σε μικρό παιδί!»;

    Αυτούς όμως βλέπω ότι τους έχετε παραχωρήσει το απυρόβλητο και το θέσφατο. Δικάζετε και καταδικάζετε ανθρώπους, χωρίς καν να έχει υπάρξει δίκη. Γιατί; Μήπως επειδή έτσι σας βολεύει;

    @Λασκαράτος

    Και επειδή βλέπω ότι σέβεστε πάρα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη, φαντάζομαι πως δεν έχετε καμία αντίρρηση με την απόφαση της 10ης Ιουλίου 2009 του δικαστηρίου της Ξάνθης, όπου δικαιώθηκε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο δικαστήριο που έγινε μετά από μήνυση που έκανε ο πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ουρανούπολης, αλλά και ο Δήμος Τρίγλιας για παράνομη ανταλλαγή.

    α) της λίμνης Βιστωνίδας προς το δημόσιο (ο μηνυτής έλεγε πως η λίμνη είναι κοινόχρηστη και εκτός συναλλαγής)

    β) της έκτασης 8.800 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη που ο μηνυτής έλεγε πως είναι αρχαιολογικός χώρος, δάσος ή δασική έκταση εκτός συναλλαγής.

    Το δικαστήριο δικαίωσε την Ι.Μ. με χθεσινή απόφαση λέγοντας ότι η Βιστωνίδα δεν είναι λιμνοθάλασσα αλλά λίμνη και ακόμα και αν είναι κοινόχρηστη λίμνη ορθώς η Ι.Μ. μεταβίβασε την λίμνη στο δημόσιο γιατί έτσι προστατεύετε και η κοινοχρησία αν αυτή υπάρχει.
    Το συμβόλαιο δεν είναι άκυρο και η λίμνη ανήκε στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου που σωστά την μεταβίβασε.
    Ενώ για την έκταση στην Ουρανούπολη το δικαστήριο είπε ….
    ότι ορθώς έγινε η μεταβίβαση και τυγχάνει της προστασίας του συντάγματος και των νόμων μετά από αυτή.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aκούστε κε Γιαννίκη και Athee Talimpan
    εδώ δεν μιλάτε σε κουτορνίθια θεούσες της ενορίας σας.

    1.Mας λέτε
    @Κατά συνέπεια η αναδημοσίευση ρεπορτάζ είναι μια τρύπα στο νερό@

    Θα έλεγα η αναδημοσίευση ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΩΝ ρεπορτάζ. Δεν είδα την παραμκρή διάψευση εκ μέρους της μονής Βατοπεδίου, του Αγ.Όρους ή του πατριαρχείου στο ρεπορτάζ των Επίκαιρων, στο επόμενο τεύχος που κυκλοφόρησε. Η σιωπή αυτή κάτι σημαίνει.

    2.
    @και αυτό φαίνεται από το κλειστό κύκλωμα απαντήσεων που αναρτώνται σε αυτό το blog, όπου οι ίδιοι και οι ίδιοι λένε “μπράβο μεγάλε”, “ωραία τα έγραψες”, και άλλα τέτοια@

    Κλειστό κύκλωμα απαντήσεων;
    Βαρνάβας Κύπριος, Γιαννίκης Γεώργιος, Atheos Talimpan, 3 διαφωνούντες με αλλεπάλληλα σχόλιά τους. Μήπως μας μπερδεύετε με το μπλογκ του Βατοπεδίου ή της Χρυσής Αυγής τα οποία δεν έχουν δημοσιεύσει ούτε ένα αντιρρητικό σχόλιο;
    Βαρεθήκαμε στου κ.Ροϊδη να δημοσιεύουμε υβριστικά σχόλια Δηδρ, Νίκου Μετανοείτε, Θ.Β. diagrammenou, κλπ κλπ.

    3.Λέτε:
    @Καταρχάς, για κάτι τέτοιο απαιτείται τουλάχιστον η φωτοτυπία της απόφασης. Έχει βάλει στο άρθρο 100 φωτογραφίες και ο ανόητος δεν έβαλε την απόφαση, γελοιοποιώντας έτσι την ανάρτηση του στο διαδίκτυο….Έρε ταλιμπανίκι ΜπαξεΜπάνι.@

    Νομίζετε πως με ανοησίες τύπου Μπάξε Μπάνι-μου θυμίσατε τα ψευτοροϊδολασκαράτοι ή τύπου Λασκαράτε άλλων αδελφών σας-απαντάτε στα ερωτήματα που θέτουμε;
    Φωτοτυπία της απόφασης της Συνόδου υπάρχει αναρτημένη στο ποστ μας παρμένη από το περιοδικό; Έχετε κακοήθη πρεσβυωπία;
    Αντίθετα δεν μας ΄εχετε κοινοποιήσει πουθενά καμμία απαλλακτική απόφαση για τον Ιωσήφ, ούτε καν την ημερομηνία της, ούτε καν από πιό δικαστήριο πάρθηκε.

    4.@Ο σεβαστός πρώην Πάφου Χρυσόστομος, γιατί δεν έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, αφού είχε τόσο τρανταχτές αποδείξεις; Και άντε δεν ήταν αυτός ο άμεσα θιγόμενος και δεν είχε το έννομο δικαίωμα. Αν και από όσο γνωρίζω, εδώ μιλάμε για αυτεπάγγελτο αδίκημα. Αλλά απλά τον απομάκρυνε; Γιατί;@

    Σε ποιόν νομίζετε πως απευθύνεσθε;
    Τομ σεβαστό σας Πάφου δεν τον πήρε ο πόνος για τις παιδεραστίες του Ιωσήφ. Τον ένοιαζε να εξουδετερώσει τις εναντίον του κατηγορίες από τη συμμορία Ιωσήφ και η επικείμενη μάχη για τη διαδοχή στο θρόνο της Κύπρου.
    Κατά πάγια εκκλησιαστική παράδοση όταν χηρεύει ένας θρόνος οι υποψήφιοι βγάζουν τα άπλυτα του άλλου στη φόρα.
    Όρα Χριστόδουλος κατά Ιερώνυμου, Ειρηναίος Ιεροσολύμων κατά Βόστρων Τιμόθεου και τούμπαλιν, Πέτρος Αλεξανδρείας κατά μητροπ. Γιοχάνεσμπουργ κλπ κλπ κλπ
    Ο Γέρων δεν παρεπέμφθη για τους ίδιους λόγους που ο πατριάρχης κουκουλώνει παιδεραστές μητροπολίτες, (σας απηύθηνα κάποια σχετικά ερωτήματα αλλά κάνετε την πάπια), ο Χριστόδουλος κουκουλώνει Παντελεήμονα Αττικής, Ιάκωβο Γιοσάκη, παιδεραστή Ανδρέα Παπαϊωάννου, Χριστόδουλος και Ιερώνυμος κουκουλώνουν παιδεραστή Πέτρο Παπουτσάκη και πάει λέγοντας. Τα ξέρετε καλύτερα από εμένα, μέσα σε αυτή τη μπόχα ζείτε, αναπνέετε και την υπερασπίζεστε.

    4.@Εσείς αν ήσασταν μάρτυρας ενός τέτοιου αποτρόπαιου εγκλήματος και είχατε και θέση και διασυνδέσεις και τα μέσα και τους πόρους, δεν θα κινούσατε γη και ουρανό ώστε το κάθαρμα αυτό να σαπίσει στη φυλακή; Τι θα κάνατε; Θα συστήνατε μια επιτροπή, που θα εξέταζε την υπόθεση και σε περίπτωση που έβρισκε ένοχο τον κατηγορούμενο, θα τον έβαζε να γράψει 500 φορές σε ένα τετράδιο ” Δεν θα ασελγήσω ξανά σε μικρό παιδί!”;@

    Εδώ συμφωνώ μαζί σας απόλυτα, αλλά το πατριαρχείο όπως ξέρετε και οι Αρχιεπισκοπές δεν έχουν τη δική μας (ημών των μπλογκερ και των αναγνωστων μας) ηθική. Συγκαλύπτουν συστηματικά τους παιδεραστές. Δείτε τι κάνει η Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ και ο πατριάρχης στην περίπτωση του καταδικασμένου και δευτεροδίκως επισκόπου Τραχείας. Τα ξέρετε αυτά πολύ καλύτερα.

    5. @Και επειδή βλέπω ότι σέβεστε πάρα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη, φαντάζομαι πως δεν έχετε καμία αντίρρηση με την απόφαση της 10ης Ιουλίου 2009 του δικαστηρίου της Ξάνθης, όπου δικαιώθηκε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο δικαστήριο που έγινε μετά από μήνυση που έκανε ο πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ουρανούπολης, αλλά και ο Δήμος Τρίγλιας για παράνομη ανταλλαγή.@

    Γίνεστε αστείος. Ξέρετε πολύ καλά πως η απόφαση αυτή πάρθηκε για καθαρά τυπικούς λόγους, επειδή οι προσφεύγοντες δεν είχαν έννομο συμφέρον. Το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Αύριο θα δικαιωθεί με μαθηματική ακρίβεια από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο και ο Αττικής Παντελεήμων. Φρόντισαν οι συνένοχοί του μητροπολίτες να τον καταδικάσουν με σωρεία δικονομικών παραβάσεων. Θα είναι κι αυτός αθώος;

    Για την τυπική αυτή απόφαση, ιδού:
    http://ouranoupolis.wordpress.com/
    «Το πρώτο «δείγμα γραφής» της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση του σκανδάλου Βατοπεδίου, φάνηκε στην απόφαση 99/9.7.2009 του δικαστηρίου της Ξάνθης. Όπου μπορεί να μην δικαίωσε για τυπικούς λόγους –ελλείψει έννομου συμφέροντος- τους κατοίκους της Ουρανούπολης και του Δήμου Τρίγλιας στην προσφυγή τους κατά των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, έδειξε όμως ότι το ξεκαθάρισμα του σκανδάλου δεν θα έχει αίσιο τέλος για τους εμπλεκόμενους στη λεηλάτηση της Δημόσιας περιουσίας. Κι ας λέγανε τότε οι αυλοκόλακες του Εφραίμ πως δικαιώθηκε το μοναστήρι. Προχθές το Εφετείο Κομοτηνής καταδίκασε σε 15μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, τον καλόγερο Αρσένιο και την πρόεδρο Πρωτοδικών Μ. Ψάλτη»

    6.@Και επειδή βλέπω ότι σέβεστε πάρα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη, @

    Δεν είμαι απατεώνας και υποκριτής να δηλώνω πως σέβομαι συνολικά την ελληνική Δικαιοσύνη. Σέβομαι τους έντιμους δικαστές της και σιχαίνομαι τους διεφθαρμένους. Είναι πασίγνωστο και ομολογημένο δια του προέδρου του Α.Π. κα Ματθία πως η Δικαιοσύνη εμπλέκεται με την Εκκλησία κατά ένα μέρος της. Είναι αποδεδειγμένο με την αποκάλυψη του ιερού παραδικαστικού κυκλώματος το 2005
    Σας θυμίζω την καταδίκη Ψάλτη, τις ευλαβείς δικαστίνες Ηλία, Τσέβη, τον κ.Στάθη και πολλούς ακόμη. Όσο για την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, αυτή δεν τη σέβεται ΚΑΝΕΙΣ. Έχει καταγγελθεί από παντού, από επισκόπους, τον ΙΣΚΕ και κορυφαίους Νομικούς.
    Υπηρετεί σκοπιμότητες. Άπειρα τα παραδείγματα.

    Α προ πο, εκείνες οι απαλλακτικές αποφάσεις για τον Ιωσήφ θα δοθούν επιτέλους στη δημοσιότητα; Ή το πατριαρχείο ντρέπεται;
    Γιατί τόση σιωπή για το συκοφαντούμενο γελαστό πτώμα;

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητή Μαρία Μαγδαληνή σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και για το ενεργοποιημένο πλέον λινκ. Βλέπετε οι πιστοί του Βατοπεδίου έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και κατηγορούν την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου. Παραβίασαν και την απόφαση για εμπάργκο σχολίων στο μπλογκ μας μετά την αποστρατεία Δηδρ.

    Αντιγράφω κι εγώ μερικά αποκαλυπτικά αποσπάσματα.

    Κοραής: για το άγιο φως της Ιερουσαλήμ

    «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».

    Σημ. Λασκαράτου
    Ανάσταση νεκρού λοιπόν από τη μονή του Βατοπεδίου και το πατριαρχείο των θεολόγων όπως ο Περγάμου Ιωάννης σιωπά. Αν αυτό δεν είναι ΑΙΡΕΣΗ τότε τι είναι;

    Συνεχίζω την αντιγραφή:

    Κοραής: για το άγιο φως της Ιερουσαλήμ

    «Ο Εφραίμ πηγαινοερχόταν με ελικόπτερα επιχειρηματιών. Υπολογιζόταν ως άγιος, μια και κανένας δεν έμπαινε στον κόπο ή δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αγιότητά του. Μοναχοί του Αγίου Όρους μίλαγαν για ζωή που δεν έχει σχέση με τη μοναστική παράδοση και γι ́ αποκρυφιστικά κηρύγματα, αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πολύ ισχυρά και αποκλειστικά πάνω στον Εφραίμ.

    Ο Ιωσήφ έπαιζε το ρόλο πνευματικού του Βατοπαιδίου. Κανένας δεν γνώριζε το παρελθόν. Άρχισε να συγγράφει βιβλία που από τους Βατοπαιδινούς διαφημίζονταν ως το ίδιο το κήρυγμα του Θεού. Στην πραγματικότητα ήταν εσχατολογικές αντιλήψεις, χωρίς καμιά θρησκευτικότητα, και κηρύγματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα. Δεν αντέχουν σε καμιά θεολογική κριτική. Ιδού ένα απόσπασμα από τα «θεόπνευστα» βιβλία, με τα οποία ο Ιωσήφ κηρύσσει την τυφλή υπακοή:

    «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν. Του λέει: “Παιδί μου, πήγαινε στα βατράχια και πες είπε ο γέροντας να σταματήσετε, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε την ακολουθία”. Ο υποτακτικός δεν είπε όχι, έδειξε, όπως έπρεπε, υπακοή. Πήγε λοιπόν και τους είπε: “Να σταματήσετε, είπε ο γέροντας”. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει: ”Πες του γέροντα τώρα τελειώνουμε εμείς τη δοξολογία του Θεού και όταν πάμε να ξεκουραστούμε συνεχίστε εσείς”».

    Σε μια άλλη θεόπνευστη συγγραφή, ο Ιωσήφ διηγείται πως ένας άλλος πήγε για ψάρεμα, ενώ το απαγόρευσε ο γέροντας, και βγήκε ένα θηρίο από τη θάλασσα, ο διάβολος και άρχισε να τον κυνηγά. Σκοταδισμός και συλλογιστική δημοτικού που βαφτίζονται θεόπνευστο μήνυμα. Κανένας δεν τα πρόσεχε. Όλοι κολυμπούσαν στα κύματα της αόριστης αγιότητας του Εφραίμ ίσως για να ξεφύγουν από το πέλαγος των αμαρτιών τους. Όσοι τον κριτικάρουν τους έχει βάλει ο διάβολος. Απλοί λογαριασμοί και προεξοφλημένοι.

    Ο Ιωσήφ βαφτίστηκε ιερή και προφητική μορφή. Ήταν ενορατικός και άγιος. Έβλεπε οράματα και είχε το χάρισμα της προφητείας. Πολλά πνευματικά του τέκνα έπαιρναν γράμματα που περιείχαν προφητείες-στιχάκια. Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα. Ο Ιωσήφ διαψεύστηκε στην προφητεία του ότι θα εκθρονιστεί ο Χρυσόστομος Πάφου, αλλά για τον κόσμο είναι σίγουρος. Όπως και ο Λιακόπουλος.

    Προφητείες και θαύματα σαν τα αντιβιοτικά. Κάθε έξι ώρες μετά το φαγητό. Ίσως την καλύτερη θεολογική κριτική για το σύστημα Βατοπαιδίου να την έχει εκφράσει ο Χρήστος Γιανναράς στην Καθημερινή χαρακτηρίζοντάς το «ατομοκεντρικό ευσεβισμό».

    ……………………………………

    Λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, ο Εφραίμ είχε δημιουργήσει την εντύπωση του συνομιλητή με τον Θεό. Συνάντησα δεκάδες ανθρώπους που υποστήριζαν πως ο Εφραίμ έχει το χάρισμα της ενορατικότητας. Μου έλεγαν μάλιστα πως, όταν τον συνάντησαν, τους έλεγε λεπτομέρειες από την προσωπική τους ζωή. Όλοι τους είχαν όμως ένα κοινό: Είχαν πριν εξομολογηθεί. Στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 100 οικογένειες που τα παιδιά τους, επιστήμονες οι περισσότεροι, έγιναν μοναχοί στο Άγιο Όρος. Ήταν παιδιά θρησκευόμενων οικογενειών που οι γονείς τους σήμερα θεωρούν πως ο Εφραίμ τα πλησίασε με τον ίδιο τρόπο. Επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος και πείστηκαν από τα θεϊκά του χαρίσματα. Το σύστημα του Εφραίμ έχει ένα δίκτυο από ιερείς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι ιερείς, αφού εξομολογήσουν τα παιδιά, τα στέλνουν στο Άγιο Όρος. Ενημερώνουν όμως τον Εφραίμ για λεπτομέρειες από τη ζωή του παιδιού που εξομολογήθηκε. Όταν ο Εφραίμ συναντήσει τον νεαρό, αρχίζει να του μιλά λέγοντας λεπτομέρειες από τη ζωή του. Ο νεαρός συγκλονίζεται και αποδίδει τα πάντα στις μαγικές ενορατικές ικανότητες του ηγουμένου. Στο δεύτερο στάδιο, το βράδυ αρχίζουν να σημαίνουν τα σήμαντρα και οι καλόγεροι φωνάζουν πως εμφανίστηκε η Παναγία. Ο Εφραίμ μεταφράζει την «εμφάνιση» της Παναγίας ως σημάδι. Η Παναγία θέλει τον εκλεκτό της στο Βατοπαίδι.

    • Ο/Η haris64 λέει:

      Κυριε λασκαρατε σιγουρα δεν ειστε θεουσα αυτο ειναι βεβαιο.
      Αν εισασταν θα εισασταν και ειλικρινης . εισαστε ομως σε εντεταλμενη υπηρεσια!! ακομα βεβαια δεν ξερει κανεις απο που και γιατι? ισως καποιοι απο την κυπρο να ηθελαν το κατι τις τους !

  24. Ο/Η ATHEOS TALIMPAN λέει:

    «εδώ δεν μιλάτε σε κουτορνίθια θεούσες της ενορίας σας»

    που σημαίνει:

    «δεν μπορείτε να μου συμπεριφέρεστε όπως εγώ στους οπαδούς μου. Ίδρωσα να βρω τόσους κλακαδόρους στο blog μου».

    Λασκαρέιτος, μην χτυπιέσαι. Με κάνεις να ανησυχώ για την υγεία σου.

    Κι ένας άθεος ταλιμπάν έχει τις ευαισθησίες του.

    • Ο/Η polarstream λέει:

      @ATHEOS TALIMPAN

      “δεν μπορείτε να μου συμπεριφέρεστε όπως εγώ στους οπαδούς μου. Ίδρωσα να βρω τόσους κλακαδόρους στο blog μου”.

      Να είσθε καλά αγαπητέ Ταλιμπάν που μου δώσατε να καταλάβω ότι τόσο καιρό ήμουν ένας κλακαδόρος στο ιστολόγιο αυτό. Τώρα, που πλέον τα μάτια μου βλέπουν χάριν σε σας, θα πάω να εξομολογηθώ στην Εκκλησία και μάλιστα σε εκείνες που έχουν διαβληθεί από τους κακούς δημοσιογράφους προς ένδειξη συμπαράστασης.

  25. Ο/Η Po λέει:

    ATHEOS TALIMPAN,
    Προς το παρόν αγαπητέ ισχύει το:
    εδώ δεν μιλάτε σε κουτορνίθια θεούσες της ενορίας σας” – του κ. Λασκαράτου…

    …αντιθέτως κλακαδόρους θα βρείτε πάμπολλους ανάμεσα στα αμνοερίφια των ενοριών σας, που δεν αναρωτιούνται ποτέ για το γεύμα που τους σερβίρετε αιώνες τώρα και στέκονται σε στάση ταπεινότατης προσοχής.

    Τον μόνο που βλέπω να χτυπιέται είστε εσείς αγαπητέ, που βλέπετε το θράσος και την αναίδεια του ιστολογίου μας να συνεχίζει εδώ και τόσα χρόνια, χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει να βγάζει αλήθειες, κάτι που ακόμα δεν μπορείτε να πιστέψετε, όπως κάποιοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η ορθόδοξη παντοδυναμία της επιβαλλόμενης σιωπής έχει παρέλθει. (o! tempora, o! mores)

    αιώνια περαστικά σας.

    αμήν

  26. Ο/Η Σουζάνα Χόλμπρουκ λέει:

    Αγαπητοί κύριοι των Ροϊδη εμμονών.
    Οδηγούμενη από δικά σας παραπομπή, κατέληξα να μελετώ σχόλια για το τεχνητό χαμόγελο του παιδεραστή Γέροντα Ιωσήφ.
    Διερωτώμαι πως δεν κινείται ο Εισαγγελέας για την απροκάλυπτη απάτη.
    Σας ξετυλίγω τα σχόλια, έχουν πλάκα. Οι περισσότεροι είναι φευγάτοι.
    Ένας σας βρίζει ελεεινά

    »»Ανθρωποειδή σαν τον Λασκαράτο πεθαίνουν»»

    +Γέρων Ιωσήφ, ο Βατοπαιδινός

    20 σχόλια »
    Synexise na vazeis snapshots. Ksereis: Mia vdomada meta, 3 mines ktl. Ews skeletou (i moumias). Pali den tha katalavw ti thes na mas peis.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από giorgio | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    Ου παντός πλειν ες Κόρινθον.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    Fantazesai na lege kaneis simera aftin tin frasi? Px. “Eee pws pws na to kanoume, den einai gia olous i Nea Yorki”. Ti tha pisteve kaneis gia afton. Ki omws epanalamvanoume mia tetoia eksorgistiki eksypnada pou kapoios ksestomise prin apo toso kairo.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από giorgio | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    Την ευχή του νάχουμε!

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από cummulus | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    Αμήν.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    πολλοί σημαντικοί άνθρωποι στην ιστορία πέθαναν με μια περίεργη- κάπως χαμογελαστή- γκριμάτσα. Δεν γνωρίζω αν ο μοναχός Ιωσήφ ήταν σημαντική προσωπικότητα, αλλά και πάλι τέτοιου είδους γκριμάτσες δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο σε νεκρούς, εκτός κι αν ο ιστολόγος θέλει κάτι άλλο να πει.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από stratos fountoulis | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    Ο ιστολόγος δεν θέλει να πει κάτι το ιδιαίτερο.
    Απλώς, ο ιστολόγος δεν έχει υπ΄οψιν του άλλη περίπτωση που ο νεκρός να θυμήθηκε να χαμογελάσει, μιάμιση ώρα μετά την αποδημία του! 8-0
    (ενώ μέχρι τότε έμοιαζε μ΄ένα κανονικότατο κιτρινιάρικο και βουλιαγμένο πτώμα -κι ο ιστολόγος έχει δει πολλά τέτοια- όπως θα μοιάζουμε όλοι μας, αφού τινάξουμε τα πέταλα.)

    Ένα πτώμα σου δίνει την άμεση και έντονη εντύπωση του ακατοίκητου, του εγκαταλελειμμένου. Αντίθετα η τέταρτη φωτογραφία εγείρει υποψίες νεκροφάνειας.
    Αν όμως δεν είναι αυτό, τότε χμμμμ…. κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει.
    Τα πτώματα δεν συνηθίζουν να χαμογελούν κατόπιν εορτής, ο,τι έχουν να κάνουν κι όποια έκφραση σκοπεύουν να πάρουν, το κάνουν πριν την αποδημία του ενοίκου εις τόπον χλοερόν. Μετά απ΄αυτό δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Ακινητούν ως άψυχα πατσαβούρια και δεν παρουσιάζουν καμία πρωτοβουλία ή μεταβολή (πλήν της σταδιακής σήψης).

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    (ας μου επιτραπεί η απορία)
    δηλαδή που οφείλεται το φαινόμενο; κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει, δεν μπορεί.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από stratos fountoulis | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    Εγώ πάντως δεν έχω καμία λογική ή “λογική” εξήγηση.
    Γι΄αυτό, απορώ κι εγώ εξ ίσου.

    Αν κάποιος έχει κάποια εξήγηση, θα μ’ ενδιέφερε να την μάθω.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    tou kataskevasan tin ekfrasi oi kalogeroi gia na sas valoun na skefteste tetoia san afta pou diavazw twra. Pantws an einai alitheia kai kanei kapoios mia logiki ektimisi tis taxytitas me tin opoia kineitai mia psyxi. Afou gnwrizoume oti tou pire miamisi wra, mporoume panw katw na ypologisoume tin apostasi vatopediou-paradeisou.

    10έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από giorgio | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    @ giorgio
    Λυπάμαι, αλλά για άλλη μια φορά… ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009

    mnk, με βρίσκεις κ ά θ ε τ α σύμφωνο με το σχόλιο 7, Παρασκευή, 10 Ιουλίου , 2009.
    Τα ρέστα μου! ;+)

    Καλή συνέχεια,
    απο το σκότος,
    στο Φώς! ;+)

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από Elijah H. Junior | Κυριακή, 12 Ιουλίου , 2009

    mnk μη γίνεσαι γελοίος κάποιοι που διαβάζουν τα σχόλιά σου γελούν. Kαλίτερα να σιωπήσεις γιατί δε ξέρεις τι παθαίνουν οι βλάσφημοι .

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από Νικος Λογικόπουλος | Κυριακή, 12 Ιουλίου , 2009

    Τι παθαίνουν οι βλάσφημοι, ωρέ “λογικόπουλε”;
    Θα μου κάνεις βουντού;
    Γελάνε με μένα, αλλά και με ‘σένα… μπρρρρρ! πέφτουν απ΄τις καρέκλες. Άντε τώρα στη στοά, να δώσεις ραπόρτο, χαμένε.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Δευτέρα, 13 Ιουλίου , 2009

    Re mnk mipws ennoei emena etoutos kai den kserei na diavazei poios grafei ti?

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από giorgio | Δευτέρα, 13 Ιουλίου , 2009

    Που να ξέρω τι ψυχασθένεια κυκλοφορεί;
    Όλοι οι τρόλλιδες τρελαίνονται για τέτοια θέματα.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Δευτέρα, 13 Ιουλίου , 2009

    Ενδιαφέροντα στοιχεία περί νεκρών:

    http://aktines.blogspot.com/2009/07/t.html

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Τετάρτη, 29 Ιουλίου , 2009

    […] […]

    00έτσι δεν είναι;

    Pingback από Κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος (γελαστού πτώματος) Ιωσήφ Βατοπεδινού « Ροΐδη Εμμονές | Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου , 2009

    Αυτό που δεν μπορεί το φτωχό μυαλό μερικών να καταλάβει είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι κοιμούνται δεν πεθαίνουν….
    Ανθρωποειδή σαν τον Λασκαράτο πεθαίνουν…

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από Greecewatch | Τρίτη, 27 Οκτωβρίου , 2009

    @ Greecewatch

    Ζητάς πολλά νομίζω. Για να το καταλάβει κανείς αυτό, πρέπει να έχει τις ανάλογες εμπειρίες. Και για να τις έχει, πρέπει να κατέβει απ΄το καλάμι.

    00έτσι δεν είναι;

    Σχόλιο από mnk | Τρίτη, 27 Οκτωβρίου , 2009

  27. Ο/Η Ηγούμενος Παιδεράστιος λέει:

    μπλογκ Βατοπέδι
    1ο Ετήσιο Μνημόσυνο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού – The 1st Annuall Memorial Service for Elder Joseph of Vatopedi
    Τρεχάτε στη χάρη του

    http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001004001&nodeId=36&articleId=889

    Ρεπορτάζ
    11/4/2009
    Βατοπαίδι – Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία
    Έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

    ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Αν o σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε ναι, στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν πολλοί «άγιοι». Το σκάνδαλο δεν είναι πως μερικοί μοναχοί μπέρδεψαν το προσευχητάρι με τα μπλοκ επιταγών. Είναι ακόμη πιο βαθύ. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ένα παραθρησκευτικό σύστημα, γαντζωμένο πάνω σε αυτούς που ασκούν ή που θέλουν εξουσία, ονειρεύεται παντοκρατορίες, υπόσχεται με «προφητείες» και απειλεί όχι με την εικόνα του διαβόλου, αλλά με αυτή της δικής του μορφής και δύναμης. Ο αποκρυφισμός, οι συνωμοσίες, τα απλοϊκά κηρύγματα, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί, ο υποκριτικός ευσεβισμός, συναντούν την κοσμικότητα, τις δημόσιες σχέσεις, τη λαϊκή ανασφάλεια και πάντα το χρήμα. Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, και πολύ περισσότερο η ιστορία των πρωταγωνιστών του, αποδεικνύει πως στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις τα χειρότερα πράγματα, επικαλούμενος τα καλύτερα και αποσκοπώντας στα πάντα. Εν ολίγοις, όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο περισσότεροι θα το πιστέψουν.

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.vanityfair.com/business/features/2010/10/greeks-bearing-bonds-201010

    Το Vanity Fair για το Βατοπέδι, με εκτεταμένο κείμενο και φωτογραφίες

    Φοβού τους Γραικούς ομόλογα φέροντες

    Business
    Beware of Greeks Bearing Bonds

    As Wall Street hangs on the question “Will Greece default?,” the author heads for riot-stricken Athens, and for the mysterious Vatopaidi monastery, which brought down the last government, laying bare the country’s economic insanity. But beyond a $1.2 trillion debt (roughly a quarter-million dollars for each working adult), there is a more frightening deficit. After systematically looting their own treasury, in a breathtaking binge of tax evasion, bribery, and creative accounting spurred on by Goldman Sachs, Greeks are sure of one thing: they can’t trust their fellow Greeks.
    By Michael Lewis•Photograph by Jonas Fredwall KarlssonOctober 1, 2010

  29. Ο/Η Πατήρ Σάτυρος λέει:

    Attantion!
    Blog Βατοπεδίου

    VatopaidiFriend:

    Ένας φίλος της σελίδας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα που είναι πολύ σημαντικό και το παραθέτουμε αυτούσιο.

    Είχαμε χθες μια συνάντηση με την παιδοψυχολόγο στον παιδικό σταθμό με θέμα την κακοποίηση των παιδιών και μας είπε φοβερά πράγματα, που μας άφησαν όλους άφωνους.

    Ένα από αυτά είναι ότι οι παιδόφιλοι έχουν σύμβολα για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και σε κοσμήματα και tatoo.
    ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΓΚΕΛΟ!!! Είμασταν 15 γονείς και κανένας μας δεν ήξερε ούτε είχε ακούσει κάτι για το θέμα.

    Σήμερα λοιπόν μπήκα σε ένα site για κακοποιημένα παιδιά και τα βρήκα για να σας τα στείλω. Δώστε προσοχή και στείλτε το σε όλους τους γνωστούς σας, έχουν δεν έχουν παιδιά οι ίδιοι. εκείνοι μπορεί να τα προωθήσουν σε άλλους και η αλυσίδα να σώσει ένα παιδί, και μόνο για αυτό αξίζει λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Πρέπει να παρατηρούμε τα πάντα, σκεφτείτε ότι κάποιο από τα σύμβολα μπορεί να το έχουμε σαν κόσμημα και εμείς (εν αγνοία μας) γιατί μας έκανε “κλικ” και μας άρεσε. Δίνουμε άθελά μας στόχο. Προσοχή και πάλι προσοχή.

    Αναρτήθηκε στις Γονείς & Παιδιά, Κοινωνία. Ετικέτες: Γονείς, Παιδιά, σύμβολα, παιδεραστές.
    Ό Ταξιάρχης του Μανταμάδου »

  30. Ο/Η AKΕΛίτης λέει:

    Mηνύθηκε από γονείς ο Εφραίμ και αλλοι δυο κληρικοι από Κύπριους γονείς που τους στρατολογούν τους νέους στα μοναστήρια, ειδικά πλούσιους ή φοιτητές Οικονομικών

    http://greece.greekreporter.com/2010/11/27/parents-of-young-monks-file-lawsuit-against-high-ranking-greek-cypriot-clerics/

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1513ks-file-lawsuit-against-high-ranking-greek-cypriot-clerics/

    Cult Abuse
    Monasteries manipulating young men to become monks
    Author: Elias Hazou

    Date Published: 11/27/2010

    Publication: Cyprus Mail (Cyprus)

    THREE high-ranking clerics in Cyprus and Greece are being sued for deceiving and manipulating young men into becoming monks.

    The lawsuits, filed by parents of sons who became monks, have been filed agaiThe first hearing in one of the lawsuits takes place next month, and more court cases are in the pipeline.

    Meanwhile, five families have jointly filed a group recourse with the European Court of Human Rights in which they make similar allegations against the priests but also accuse the Republic for failing to take action to stop this “brazen recruitment.”

    Earlier this week, a group of concerned parents spoke to MPs during a behind-closed-doors session in parliament. The parents demanded the establishment of an independent commission of inquiry to investigate their claims of “illegal recruitment,” intellectual terror and “enslavement” of their children.

    The parents accuse the three clerics in question of running a recruitment operation, where young men – usually students in Cyprus and Greek universities – are approached. The “targets” are preferably young men studying for a degree in economics.

    According to the parents, men with degrees in economics are a prime target, because upon being converted they will be more than capable of running the monasteries’ financial affairs – and for free.

    Moreover, the recruiters prefer men who are financially well-off, in the hopes that the prospective monks will bequeath all their possessions to the monasteries, which then get to increase their holdings. In one case, the parents said, a monastery went to court to contest the will of a monk who had bequeathed all his possessions to his siblings.

    nst abbot Epifanios of Maheras Monastery, Limassol bishop Athanasios and chief monk Efraim of the Vatopedi Monastery in Greece.

    They stand accused of running an operation aimed at brainwashing young men, isolating them from their families and secular way of life and finally recruiting them at monasteries.

  31. Ο/Η AKΕΛίτης λέει:

    http://www.prosylitismos.com/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD.aspx

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    ΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Ο γιος μας μετά από τη συμπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στην Εθνική Φρουρά, πηγε στην Ελλάδα για σπουδές ,με βάση τις προσωπικές του επιλογές και για επίτευξη των προσωπικών του στόχων.
    Τα τρία πρώτα χρόνια κύλησαν ομαλά, μέχρι την ημέρα που συνάντησε το γέροντα Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, στο ΄Αγιο ΄Ορος, μετά από πρωτοβουλία φοιτητή, που εκτελούσε χρέη στρατολόγου και πληροφοριοδότη του ιδίου γέροντα. Κατά την πρώτη επίσκεψη στη Μονή έγινε η πρώτη εξομολόγηση, που κράτησε τρείς σχεδόν ώρες.
    Κατά την εξομολόγηση αυτή ο γέροντας προσπάθησε, να εντυπωσιάσει με την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων του γιού μας, τα οποία εξασφάλησε εκ των προτέρων από τους συνεργάτες του.
    Από τη πρώτη επίσκεψη του γιού μας στη Μονή ο γέροντας Εφραίμ, ακολούθησε το συγκεκριμένο σχέδιο στρατολόγησης μοναχών και εφάρμοσε καθορισμένες τεχνικές προσηλυτισμού και ψυχολογικής χειραγώγησης, που είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που ακολουθούν οι διάφορες θρησκευτικές αιρέσεις. Οι διαδικασίες χειραγώγησης που διάρκεσαν ένα χρόνο περιελάμβανα τις πιο κάτω τεχνικές :
    1. Ανακριτική εξομολόγηση διαρκείας τριών ωρών.
    2.Βομβαρδισμός με υποκριτική και ψεύτική αγάπη.
    3.Ενοχοποίηση με υπαρκτές και κατασκευασμένες αμαρτίες, με επίκεντρο τις προγαμιαίες σχέσεις. (Οι προγαμιαίες σχέσεις με βάση τον Εφραίμ και Αθανάσιο αποτελούν θανάσιμο αμάρτημα, που εξαλείφεται μόνο με τη μοναχική κουρά)
    4.Σταδιακή και έντεχνη αποκοπή από γονείς και αδέλφια.
    5.Εγκατάλειψη φίλων και επιβολή νέων «φίλων», συνεργατών του κυκλώματος.
    6.Νέα προσωπική ζωή (νηστεία, αγρυπνίες,τακτικός εκκλησιασμός μόνο σε ορισμένη εκκλησία).
    Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο για τη χειραγώγηση του γιού μας, έπαιξε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ο οποίος συνεργάζεται στενά με το γέροντα Εφραίμ σε θέματα στρατολόγησης μοναχών.
    Τελικά με άξονα τις υποβολές, τους εκβιασμούς και απειλές, ο γέροντας και οι συνεργάτες του κατάφεραν να θέσουν κάτω από τον απόλυτον έλεγχο τους το γιο μας και έτσι κατάφεραν να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει τις σπουδές του και την οικογένεια του και να μπεί στη μονή Βατοπαπαιδίου, μυστικά από όλους, μετά από εντολή του γέροντα. …….
    …………………
    ……..
    ………
    Ζωή – κόλαση στον Μαχαιρά

    Σε επίσκεψή μας στη Μονή, ο γιος μου μας είπε ότι για τα πάντα πρέπει να πάρει «ευλογία» από τον «ηγούμενο», ακόμα και για να πιει νερό! Δεν υπάρχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν ακούν ειδήσεις, παρά μόνον αυτά που επιτρέπει ο «ηγούμενος»! Κι όλα αυτά για δική τους προστασία, από τους πειρασμούς που υπάρχουν στον «έξω» κόσμο! Η ζωή έξω από το μοναστήρι φαντάζει «κόλαση». Μέσα είναι «παράδεισος»! Ο γιος μου, μου είπε ότι, αν τύχει να βγει έξω, βιάζεται να επιστρ……………

    http://www.prosylitismos.com/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD.aspx

  32. Ο/Η AKΕΛίτης λέει:

    http://www.prosylitismos.com/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD.aspx

    ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΑΚΕΛΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ» ΙΩΣΗΦ Θ’ ανοίξουμε σήμερα τον Φάκελο του «γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού», που είναι ο ένας από τους τρεις «γέροντες», οι οποίοι δημιούργησαν το σατανικό Κύκλωμα Στρατολόγησης Μοναχών, το οποίο «μαντρίζει» νέους επιστήμονες στον Μαχαιρά και στα άλλα κυπριακά μοναστήρια που ελέγχει το Κύκλωμα, όπως και τη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος. Οι άλλοι δύο είναι, ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο υπό βαρύτατες κατηγορίες τελών ηγούμενος Βατοπεδίου Εφραίμ. Θα ακολουθήσει, βέβαια, και το άνοιγμα του φακέλου και των δύο αυτών. Γιατί ο κόσμος, στην Κύπρο και την Ελλάδα, πρέπει να ενημερωθεί περί ποίων «κυρίων» πρόκειται, πώς δρουν με τους πολλούς συνενόχους τους στο Κύκλωμα και πώς κρατούν «με το έτσι θέλω» δεκάδες νέους επιστήμονες στα ελεγχόμενα από το αιρετικό Κύκλωμα μοναστήρια.

    ΓΙΑ τον Ιωσήφ, λοιπόν, ο λόγος, για τον οποίο η αισχρή γκαιμπελική προπαγάνδα του Κυκλώματος διένειμε φωτογραφίες και κείμενα, για να «πείσει» ότι «ο γέροντας»…χαμογέλασε μετά το θάνατό του (!) και ότι «αυτό το χαμόγελο είναι το πρώτο υπερφυσικό γεγονός και έγινε μεγάλη παρηγοριά σε όλους»!..

    ΜΑΛΙΣΤΑ, αγαπητοί μας!…Ένα βρομερό ον, ένα σκουλίκι στις τάξεις της Εκκλησίας, ένας αναίσχυντος και τρισάθλιος «γέροντας», ένα ανθρωπόμορφο τέρας, τον οποίο η Ιερά Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας βρήκε ένοχο το 1998 για παιδεραστία, να παρουσιάζεται ως… «υπερφυσική» αποκάλυψη και να…χαμογελά μετά τον θάνατό του!..

    ΙΣΩΣ, βέβαια, η «αποκάλυψη» περί χαμόγελου να υπονοεί ότι ο «γέροντας» Ιωσήφ εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο χαμογελαστός, γιατί σ’ ολόκληρη τη ζωή του μπόρεσε να επιδεικνύει τα χαμερπή του ψυχοσεξουαλικά του ένστικτα και γι’ αυτό, όχι απλώς να μην πληρώσει, αλλά τελικά να πάει στο διάολο και το γνωστό Κύκλωμα να τον αποκαλεί «μακάριο γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό»!…
    Αν αυτό εννοούν οι υποτακτικοί – πληρωμένοι και μη – του Κυκλώματος της Καταστροφής, τότε τους συγχαίρουμε για την «ευφυία» τους και τους απονέμουμε, με ορθάνοικτα και τα δέκα μας χέρια, το παράσημο του Ιωσήφ του Παιδεραστριώτη.

    ΩΣ…πρώτο πιάτο στον «Φάκελο Ιωσήφ», παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία που έδωσε Κυπρία, ενήλικη σήμερα, η οποία, ως μαθήτρια Δημοτικού, έπεσε θύμα των πλέον αποτρόπαιων διαστροφών του «γέροντα» Ιωσήφ. Η μαρτυρία δόθηκε ενώπιον δύο μελών της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι έμεναν ενεοί προ της αναισχυντίας, της αναισθησίας, της ανηθικότητας και της ψυχοπνευματικής αρρώστιας του «γέροντα».
    Μιλούμε για «πρώτο πιάτο», αλλά είμαστε σίγουροι ότι, διαβάζοντας τα όσα έζησε η εν λόγω γυναίκα στα χέρια του σάτυρου Ιωσήφ, όχι μόνο θα χάσετε τη διάθεσή σας για φαγητό, αλλά και θα θέλατε να τον είχατε μπροστά σας, για να τον φτύσετε και να του εμετήσετε στο πρόσωπο, αποβάλλοντας από μέσα σας τους τόνους του θυμού και των βρομολυμάτων, που θα συγκεντρωθούν από την ανάγνωση!..
    ΟΠΩΣ θα διαπιστώσετε, για λόγους ευνόητους, αποφεύγουμε να αποκαλύψουμε την ταυτότητα της γυναίκας και τον τόπο διαμονής της, όπως και άλλα ονόματα προσώπων ή μοναστηριών. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει καθόλου το όλον κείμενο – σοκ, όπως θα το αποκαλούσαν οι δημοσιογράφοι.

    Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
    «Τον Ιωσήφ, και συγνώμην που τον λέω πάτερ, τον γνώρισα όταν ήμουν Δημοτικό. Ήμουν στην Τρίτη τάξη. Ερχόταν στην…….(πόλη της Κύπρου) και έκανε ομιλίες, στις οποίες παρευρίσκετο πολύς κόσμος. Πολλές φορές φιλοξενείτο και διενυκτέρευε στο σπίτι μας. Οι γονείς μου του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη. Τον είχαν για άγιο άνθρωπο. Αυτό το έλεγε ο πατέρας μου και η μητέρα μου.
    Στην αρχή με προσέγγισε μέσω της εξομολόγησης. Με ρωτούσε απλά «αν υπάρχει κανένας συμμαθητής σου που σ’ αρέσει». Θυμούμαι πως ήμουν μωρό και έλεγα «τον Γιώργο».
    Πάντα μου έλεγε ότι είναι ο πατερούλης μου. «Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου». Και με έκανε να νιώθω ότι ήμουν κάτι το ειδικό γι’ αυτόν. Πάντα χρησιμοποιούσε φράσεις, όπως: «Πάντα σε βλέπω και ξεκουράζομαι. Ο κόσμος με κουράζει».

    Αυνανισμός
    Άρχισε να μου μιλώ πολύ απλά για το ανθρώπινο σώμα. Με μια απίστευτη φυσικότητα. Ούτε καν να πονηρευθείς. Άρχισε να μου λέει ότι ένα από τα πρώτα πράγματα είναι η ηδονή.
    Χωρίς να Πονηρευτώ, έλεγε ότι όλα είναι φυσικά και ότι οι γυναίκες νιώθουν αυτήν την ευχαρίστηση που λέγεται ηδονή, όταν πάνε στον γιατρό να σε εξετάσει. Όταν ανεβαίνεις στο ποδήλατό σου και νιώθεις ευχαρίστηση δεν είναι αμαρτία! Είναι φυσικό. Ότι ο αυνανισμός δεν είναι αμαρτία. Είναι κάτι το φυσικό. Έλεγε τη λέξη αυνανισμός.
    ■Τότε άρχισε να με αγγίζει. Με έβαζε και καθόμουν στα γόνατά του. Στην αρχή έβαζε το χέρι του πάνω μου, στο γόνατό μου. Σε κάποια φάση, σιγά σιγά, έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα μου και με άγγιξε στα γεννητικά μου όργανα και μου έλεγε «εγώ είναι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν είναι τίποτε το κακό».Όχι μόνο κάτω από τη φούστα μου έβαζε το χέρι του, αλλά και μέσα στο εσώρουχό μου.
    Μετά, όταν ερχόταν σπίτι μου, κάθε φορά όταν μέναμε μόνοι μας για να μιλήσουμε, σαν εξομολόγηση, καθόμουνα στα γόνατά του και το χέρι του ήταν μέσα στο εσώρουχό μου και το δάκτυλό του από μέσα μου. Φυσικά, όταν άκουε βήματα ότι ερχόταν κανένας, έβγαζε το χέρι του και συνέχιζα να κάθομαι στα γόνατά του.
    Θυμούμαι, επίσης, να με φιλά στο στόμα! Και θυμούμαι να βάζει το χέρι του κάτω από τη μπλούζα μου. Δεν είχα τότε στήθος. Μόλις άρχισε να σχηματίζεται και να με τσιμπά στο μέρος εκείνο και να λέει χαριτολογώντας «τα βυζάκια σου, τα βυζάκια σου»!..
    Θυμούμαι ότι, όταν άρχισαν όλα αυτά, ο Ιωσήφ μου’ πε, μια φορά συγκεκριμένα, ότι αν με ρωτήσει κανένας τι κάνουμε όταν είμαστε μαζί (παράδειγμα η κυρία…..αναφέρει το όνομά της – οικογενειακή φίλη) «θα τους πεις διαβάζουμε την Γραφή»Ι Ότι μου την εξηγά. «Ο κόσμος είναι κακός, δεν καταλαβαίνουν. Μην πεις τίποτε άλλο»…

    Ύπνος χωρίς το εσώρουχο!
    Οι γονείς μου τον είχαν για τόσο άγιο άνθρωπο, που τον είχαν να κοιμάται στο δωμάτιό μου. Η μόνη που έλεγε κάτι ήταν η γιαγιά μου η…..(όνομα), ότι «δεν είναι σωστό να μένει μοναχός με το μωρό».
    Είχαμε δύο κρεβάτια, που είχαν απόσταση, αλλά τα έβαζε δίπλα -δίπλα και έλεγε πάντα «για να είναι κοντά στην κορούλα μου, το αγγελούδι μου»! Το πρωί επανέφερε και πάλι τα κρεβάτια στη θέση τους.
    Το βράδυ πριν κοιμηθώ, με έβαζε να βγάζω το εσώρουχό μου, «για να μην με ενοχλεί τη νύχτα», όπως έλεγε, και να το βάζω κάτω από το μαξιλάρι!..
    Πολλές φορές που καθόμουνα στα γόνατά και είχε το χέρι του πάνω στα γεννητικά μου όργανα, ετραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε «θα τα κόψω τα μαλλάκια σου, θα τα κάνω φυλακτό»!..
    Το «φυλακτό» θυμούμαι ότι το έλεγε και στις μοναχές. Τούτο το έμαθα όταν άκουσα τη γερόντισσα….(όνομα), καθώς πήγαινα με τους γονείς μου στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο, να συζητά με μια από τις μοναχές «αν επιτρέπεται να κόβουν τα μαλλιά». Την ίδια φράση μου έλεγε κι εμένα.

    Ψαλίδισμα στα γεννητικά!
    Ως μικρό παιδί ένιωθα απογοήτευση, γιατί είχα την εντύπωση ότι μόνον εγώ ήμουν η αγαπημένη του. Με είχε πείσει ότι τα μαλλιά κάτω στα γεννητικά όργανα ήταν μεγάλα και έπρεπε να τα κόψει λίγο!..
    Ε: Το έκανε;
    Α: Ναι!
    Ε: Μόνος του;
    ■Α: Με έστειλε και του’ φερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι, μου έβγαλε το εσώρουχο, μου’ πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Έλεγε ότι ήταν πολύ μεγάλα…
    Να αναφέρω ότι, όταν πηγαίναμε στο Μοναστήρι …..(όνομα μοναστηριού) και είμαστε μόνοι μας, έκανε τα ίδια πράγματα. Άγγιζε το δάκτυλό του πάνω μου και, ταυτόχρονα, μου…μιλούσε για το Ευαγγέλιο! Συγκεκριμένα μέσα στην εκκλησία! Η εκκλησία ήταν κλειστή, αφού κάναμε εξομολόγηση. Με έβαλε και μέσα στο ιερό! Μου’ λεγε ότι είμαι αγγελούδι…
    Στην εκκλησία καθόταν στον σκάμνο και εγώ πάνω του. Και το χέρι του κάτω από τη φούστα μου!..
    Με είχε πάρει με τη γερόντισσα ….(όνομα) πριν γίνει το πιο πάνω μοναστήρι, όταν αυτή ήταν ακόμη στο ερειπωμένο Μοναστήρι……(όνομα μοναστηριού), στο δικό του Μοναστήρι, του Σταυρού της Μίνθης. Για τους γονείς μου ήμουν με την Γερόντισσα, αλλά είχαν εμπιστοσύνη στον ίδιο.
    Θυμούμαι και τότε ότι μου’ δωσε ένα από τα εσώρουχά του τα μεγάλα να το φορέσω εγώ! Τώρα που μεγάλωσα, κατάλαβα γιατί. Και πάλι με έβαλε στα γόνατά του, όταν δεν ήταν η Γερόντισσα εκεί.

    Η υποψία της μητέρας
    Μια μέρα που πήγε η μητέρα μου στο Μοναστήρι……..(όνομα μοναστηριού) και επέστρεψε, με ρώτησε αν «ο Γέροντας Ιωσήφ προσπάθησε να με αγγίξει ή να μου κάνει τίποτε». Εγώ, παρ’ όλον που με διαβεβαίωσε η μητέρα μου ότι δεν θα θυμώσει, της είπα «όχι», γιατί ήμουν του Δημοτικού και φοβήθηκα. Με έβαλε μπροστά στον Εσταυρωμένο και ορκίστηκα. Η μητέρα μου, για ένα διάσημα, θεωρούσε τα παντελόνια, την τηλεόραση και τις διασκεδάσεις αμαρτία.
    Μετά, θυμάμαι ότι είμαστε με τη μητέρα μου στο Μοναστήρι……..(όνομα μοναστηριού). Ήρθε ο Μητροπολίτης Πάφου. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω τώρα, τότε θα πρέπει να είχαν ξεκινήσει (αποκαλυφθεί) ορισμένα πράγματα και ήρθε ο Μητροπολίτης να ρωτήσει σχετικά για όλα αυτά τα θέματα.
    Η μητέρα μου μου’ πε (αναφέρει το όνομά της):…….μου, να πας μέσα, να πεις όλη την αλήθεια και ό,τι θέλει ο Κύριος». Θυμούμαι τα λόγια αυτά, γιατί για να τα πει αυτά , διερωτούμαι μέχρι τώρα ότι υποψιάζετο.
    Μπήκα στο Συνοδικό. Μπήκε και η Γερόντισσα…………(όνομα), Εκεί ήταν ο Μητροπολίτης Πάφου. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Ουδέποτε η Γερόντισσα το είχε συζητήσει μαζί μου. Και ο λόγος που το λέγω αυτό, είναι γιατί θεωρώ αναξιόπιστη πηγή τη Γερόντισσα ………….(όνομα).

    Ζωγραφιά σεξουαλικής επαφής
    Μπήκαμε μέσα και είπα συγκεκριμένα για ένα σχέδιο, που μου’ κανε ο πατήρ Ιωσήφ. Δεν θυμούμαι τα συγκεκριμένα λόγια, αλλά με ρωτούσαν να τους πω τι έγινε. Θυμούμαι για ένα σχεδιάγραμμα, που μου’ κανε ο π. Ιωσήφ. Εζωγράφισε πώς γίνεται η σεξουαλική επαφή και μου’ λεγε πώς γίνονται τα παιδιά! Ο Μητροπολίτης Πάφου με ρώτησε αν είχα εκείνο το σχέδιο. Του απάντησα «όχι». Μου το ζωγράφισε στο Μοναστήρι, κι εγώ δεν έπιασα την κόλλα.
    Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο. Απογοητεύτηκα που δεν είχα τίποτε να του δείξω για να πιστέψει. Όταν βγήκα, η μητέρα μου δεν με ρώτησε τίποτε. Κατάλαβα ότι κάποιος την είχε συμβουλεύσει. Τότε, ήμουν στο Δημοτικό ακόμα.
    Και κάτι που ξέχασα να προσθέσω:
    Όταν ξεκίνησαν οι χειρονομίες, άρχισε η φαγούρα στα γεννητικά μου όργανα. Με είδε η μητέρα μου, ανησύχησε, και μου’ πε να πάω στο γιατρό. Σταμάτησα τότε να το δείχνω (το πρόβλημα μου) μπροστά της.
    Μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Πάφου στο Μοναστήρι, δεν ήρθε ξανά στο σπίτι μου ο Ιωσήφ. Βρεθήκαμε σε κάποιον ανοικτό χώρο με άλλο κόσμο και έλεγε «άνθρωποι που ανέβσα στον ουρανό, θέλουν να με ρίξουν στην κόλαση»! Σηκώθηκε να πάει βόλτα και με ρώτησε αν θέλω να πάω μαζί του, αλλά εγώ δεν ήθελα. Θυμούμαι ότι είχα το άγχος ότι δεν ήθελα να μείνω μόνη μου μαζί του. Μετά έφυγε από την Κύπρο.
    Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, αν δεν ήταν ο……(το όνομα του συζύγου της) μου, ο άντρας μου, στον οποίο τα είπα όλα και μου συμπαραστέκεται, δεν μπορείτε να περιγράψετε τα κλάματα και τις σκέψεις που έκανα. Αν και φαίνομαι χάλια, είμαι αρκετά ήρεμη σήμερα.

  33. Ο/Η Αδαμάντιος ΚΟραής λέει:

    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΦΡΑΙΜ

    Τελικά μετά από διακοπή πρόκειται να διεξαχθεί μεθαύριο η δίκη σχετικά με το Βατοπαίδι, σε βάρος του Ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου και δεν ξέρουμε αν έχει πάρει η μπάλα και άλλους.

    Εμείς έχουμε διατυπώσει δημόσια την άποψη ότι η δίωξη αυτή θα εκθέσει όσους την επινόησαν και την υπηρέτησαν.
    Χωρίς να είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε νομική ανάλυση του όλου θέματος, πρέπει να πούμε λίγα λόγια και να πούμε κάποιες αλήθειες, που εν γνώσει τους όσοι μεθόδευσαν την ιστορία αυτή, τις αποκρύβουν.

    Η υπόθεση του Βατοπαιδίου είναι για μας μια εντελώς καθαρή υπόθεση που από αντεκδίκηση ένας επιχειρηματίας την έβγαλε μπροστά.

    Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είναι γεγονός ότι υφίστατο υπό καθεστώς λειψανδρίας, όπως άλλωστε και τα άλλα απανταχού Μοναστήρια, μέχρι που ήρθε ο χαρισματικός Ηγούμενος π. Εφραίμ που κατάφερε να εμπνεύσει τον Μοναχικό ζήλο στους δεκάδες νέους ανθρώπους που αποτελούν την σημερινή συνοδεία του, και κατάφερε να το αναστηλώσει και να το εξωραΐσει.

    Αυτή την μεγάλη αλήθεια δεν μπόρεσαν να την ερμηνεύσουν σωστά και να την αξιολογήσουν, όσοι αντιμετώπισαν το όλο θέμα, διότι ένας τέτοιος άνθρωπος όχι μόνο δεν μπορεί να είναι τυχαίος αλλά πιθανό να αποτελεί σκεύος εκλογής!

    Ο άνθρωπος αυτός ενδιαφέρθηκε για να υπηρετήσει το Μοναστήρι του και έκανε κάποιες κινήσεις προκειμένου να αξιοποιήσει την περιουσία της Μονής, στην οποία αναμφισβήτητα ανήκε και η λίμνη Βιστωνίδα.

    Για τις ανταλλαγές που έγιναν, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος με καθαρό και αμερόληπτο μυαλό που να ισχυριστεί ότι αυτές υπήρξαν προϊόν επίμεμπτης συναλλαγής, από την στιγμή που έχει δηλωθεί απερίφραστα και δημόσια στα τηλεοπτικά παράθυρα, από τα τότε Κυβερνητικά στελέχη, ότι οι ανταλλαγές αυτές αποτελούσαν Κυβερνητική απόφαση.

    Όταν λοιπόν πρόκειται για Κυβερνητική απόφαση δεν μπορεί να έρχεται ο «καθένας» και να λέει ότι μια ολόκληρη Κυβέρνηση θέλησε να ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο και ότι διέπραξαν απιστία τα Κυβερνητικά όργανα που υλοποίησαν την απόφαση αυτή.

    Και το λέμε αυτό διότι μια Κυβέρνηση μπορεί με απόφαση της να παραχωρεί ακόμα και δωρεάν Δημόσια περιουσία προς διάφορους φορείς, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, κάτι που το έχουμε δει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

    Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν έχει ακόμα βεβαιωθεί η τυχόν τόσο «προφανής» ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, από τις ανταλλαγές που έγιναν.

    Αλλά και στην εντελώς υποθετική περίπτωση που πράγματι ήσαν επωφελείς για την Ιερά Μονή οι ανταλλαγές που έγιναν, εάν ο Ηγούμενος Εφραίμ αρνιόταν να τις δεχθεί, θα διέπραττε εκείνος απιστία σε βάρος της Μονής που εκπροσωπούσε και που αν δεν κάνουμε λάθος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου!

    Σκάνδαλο Βατοπαιδίου για μας δεν υπάρχει.

    Για την ταλαιπωρία όμως του π. Εφραίμ και της Μοναχικής Κοινότητας γενικότερα, πιστεύουμε ότι θα εκτεθούμε για άλλη μια φορά, αν τους αναγκάσουμε να καταφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια!

    Περικλής Σταυριανάκης

    Πηγή: http://www.dealnews.gr/apopseis/item/1815-%CE%A3%CE%B5-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BF-%CE%95%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC

  34. Ο/Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ λέει:

    Ξεπεσμός μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο!!

  35. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

  36. Ο/Η Μefisto λέει:

    The pope accepted the resignation of the Belgian Bishop Roger Joseph Vangheluwe. Vangheluwe, the bishop of Bruges, came clean about abusing a young man at the beginning of his episcopate

    Ο παιδεραστής επίσκοπος της Μπριζ

  37. Ο/Η Σίμων λέει:

    http://misha.pblogs.gr/2008/11/o-papa-gabrihl-poy-ton-ediwxan-oi-neobatopedinoi-kthmatomesites.html

    o παπα Γαβριήλ που τον έδιωξαν οι νεοβατοπεδινοί κτηματομεσίτες

    Στην έρημο με έστειλε ο Εφραίμ

    Ο γέροντας κατηγορούσε τον ηγούμενο της Μονής και άλλους μοναχούς για εμπορευματοποίηση.
    Μια εργασία υπέρ των δωρεάν κεριών οδήγησε στην απόλυσή του.
    Τώρα ζει σε μια καλύβα

    Ηλικιωμένος μοναχός της Μονής Βατοπεδίου διώχτηκε από τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ επειδή εκανε κριτική στον τρόπο διαβίωσης του ίδιου και άλλων μοναχών στο μοναστήρι και μιλούσε για εμπορευματοποίηση και εκκοσμίκευση.
    Ο γέροντας Γαβριήλ, 81 χρόνων σήμερα, από τα οποία τα 53 ιερομόναχος, πήρε το… απολυτήριο, τα λιγοστά υπάρχοντά του και την πίκρα του το Πάσχα του 2002 και διωγμένος έφυγε από το Βατοπέδι.
    Από τότε ζει σε μία καλύβα στην περιοχή της Καψάλας στην… έρημο του Αγίου Ορους με την πενιχρή σύνταξη των 330 ευρώ από τον ΟΓΑ τον μήνα.
    «Ο γέροντας Εφραίμ και οι μοναχοί που εγκαταβιούν στο Βατοπέδι είναι αντίθετοι με τον μοναχισμό. Το μοναστήρι έχει κοσμικοποιηθεί κι αυτό δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής των μοναχών.
    Επιπλέον, δεν θέλουν να το ακούνε αυτό και εγώ δεν μπορούσα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό», είπε στο «Εθνος» ο γέροντας Γαβριήλ.Η αφορμή στάθηκε μια εργασία του για το… κερί, η αιτία ωστόσο ήταν οι συγκρούσεις του με τον π. Εφραίμ.

    Στη 207 σελίδων εργασία του, με τίτλο «Το Κερί», ο γέροντας αναφέρεται ιδιαίτερα στην τακτική του ηγούμενου π. Εφραίμ να τοποθετήσει πρώτος αυτός παγκάρι στο Αγιον Ορος και να πουλάει κεριά στους επισκέπτες.
    «Αυτό εμένα μου έκανε πολύ κακή εντύπωση και συνέχεια τους έλεγα ότι δεν ήταν σωστό.
    Τα κεριά έπρεπε να τα δίνουμε δωρεάν στους επισκέπτες.
    Αντίθετα, ο ηγούμενος έστησε παγκάρι, μάζευε χρήματα, έβαλε έναν μοναχό δίπλα σε αυτό και μόλις ο πιστός έφευγε ο μοναχός έσβηνε το κεράκι», μας είπε ο γέροντας Γαβριήλ και προσέθεσε: «Τα έλεγα όλα αυτά και δεν τους άρεζε.
    Το ήξερα ότι δεν τους άρεζε, αλλά δεν μπορούσα να σιωπήσω». Την εργασία του την παρέδωσε τον Απρίλιο του 2002. «…όταν παρέδωσα την εργασία μου για το κερί στον άγιο καθηγούμενο Εφραίμ την οποία θα διάβαζε, αλλά όπως φαίνεται το περιεχόμενό της δεν τον ανέπαυσε πνευματικά διότι μόλις με είδε μου είπε προφορικά ότι τον στενοχώρησα πάρα πολύ και του είπα αμέσως το ευλόγησον».
    Ο π. Εφραίμ ήταν οργισμένος, αλλά δεν το έδειχνε. Ο γέροντας Γαβριήλ τρόμαξε, αλλά δεν το έδειξε. «Πίστεψα ότι θα μου κάνει παρατήρηση, δεν περίμενα να με διώξει. Αυτό με πίκρανε πολύ», λέει σήμερα.
    «Τη Δευτέρα το πρωί της Διακαινησίμου εβδομάδος -μετά την Κυριακή του Πάσχα- και ενώ παντού αντηχούσε το Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών και το Αναστάσεως ημέρα… και αλλήλους περιπτυσσόμεθα… μετά το τέλος της πρωινής ακολουθίας και της τραπέζης με κάλεσαν στο γραφείο του αγίου καθηγουμένου και ενώπιον σύμπασας της Γεροντίας της Μονής, μου ανακοίνωσαν την απόφαση της Γεροντίας… πλήρης και τελεία αποβολή και απέλαση εκ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και η εγκαταβίωσή μου σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Αγίου Ορους εκτός της Μονής Βατοπεδίου. Δεν μου επέτρεψαν να απολογηθώ, ούτε να τους πω ούτε μία λέξη, ούτε και να τους ρωτήσω και να τους πω το γιατί και για ποιο λόγο με τιμωρούν με τη βαρύτατη των ποινών για μοναχούς, την επιβολή της οποίας μόνο η Ιερά Κοινότητα μπορεί να επιβάλει…».

    Για το παγκάρι

    Ο αγαθός γέροντας, στην εργασία του για το κερί, με αφορμή το γεγονός ότι η Μονή Βατοπεδίου πρώτη και στη συνέχεια κάποια άλλα μοναστήρια είχαν τοποθετήσει παγκάρια δίπλα στις εικόνες των αγίων όπου άναβαν οι πιστοί το κερί τους, έγραφε:«Θρονιάσαμε τον Μαμμωνά και μέσα στα καθολικά των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους, αφού κατάφερε με τους δεξιούς λογισμούς της δήθεν ιεραποστολής να τα μετατρέψουμε σε ενοριακούς ναούς και αγοραπωλησίας κεριών και λαμπάδων, δηλαδή σε οίκους εμπορίου και σε σπήλαια ληστών κατά τους λόγους των κυρίων μας». Σε άλλο, επίσης, σημείο έκανε λόγο για κατακόρυφη εμποροποίηση των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους.Ο 81ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 330 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ
    «Εμένα μου φτάνει η προσευχή και ένα κομμάτι ψωμί»Πάμφτωχος, λυπημένος και απογοητευμένος από τα όσα έζησε στο Βατοπέδι, ο πατέρας Γαβριήλ βρήκε καταφύγιο σε ένα καλυβάκι, στην έρημο της Καψάλας, στην πιο σκληρή περιοχή του Αγίου Ορους, δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίας Γοργοεπηκόου, να ζει με τη σύνταξη του ΟΓΑ και τις προσφορές άλλων μοναχών.«Ο μοναχός δεν θέλει πολλά για να ζήσει. Λίγη τροφή και πολλή προσευχή. Ούτε κτίρια, ούτε χωράφια, ούτε λεφτά. Τι να τα κάνουμε εμείς τα λεφτά; Επιτρέπεται να πουλάμε και να αγοράζουμε γη; Να φροντίζουμε τα μοναστήρια, να καλύπτουμε τα έξοδά τους, να τα συντηρούμε όπως πρέπει, αλλά τίποτε παραπάνω. Ο π. Εφραίμ έχει στο Βατοπέδι κάποιους νέους μοναχούς, σπουδαγμένους, με γνώσεις οικονομικών, που τον στρέφουν σε άλλα μονοπάτια. Εμένα μου φτάνει η προσευχή κι ένα κομμάτι ψωμί. Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι τον μοναχισμό», μονολογεί κι όταν τον ρωτάμε πώς κρίνει όσους ενεπλάκησαν στο μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, απαντά ότι «κριτής πάντων είναι μόνο ο Θεός».Πολύ κοντά στην καλύβα του γέροντα Γαβριήλ βρίσκεται το κελί του Αγίου Θεοφίλου, που ανήκει στη Μονή Παντοκράτορα.

    Ο πνευματικός γέροντας του κελιού, πατέρας Χρύσανθος, τον γνωρίζει, αλλά αποφεύγει να τον ρωτά για τη διαφωνία του με τον Εφραίμ, γιατί δεν θέλει να τον στενοχωρεί. «Ο μοναχισμός δεν συνάδει με τις επιχειρήσεις. Οι μοναχοί του Βατοπεδίου έχουν έντονη επιχειρηματική δράση, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Δυστυχώς πολλοί από εμάς που εγκαταβιούμε στο Αγιον Ορος έχουμε περάσει σε έναν κοσμικό τρόπο, εντελώς έξω από τα πιστεύω του μοναχισμού», μας είπε ο π. Χρύσανθος .

  38. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1660

    Controversy in the Clergy

    Date Published: 5/10/2011

    Publication: Alberta Prime Time (Alberta Canada)

    Orthodox Church of America Archbishop Kenneth William Storheim is accused of two sexual assaults on pre-teen boys in Winnipeg 25 years ago, and now police suspect there may be victims in Edmonton, where he moved in 1987. The case is just one of several, including the recent case of a Nova Scotia bishop pleading guilty to importing child pornography. Victims say a veil of secrecy still exists in religious institutions. Churches say they’re taking precautions. Why do sex crimes persist in the church? What is being done to prevent them, and are the efforts enough?

  39. Ο/Η Seliniasmenos λέει:

    Για το βίντεο και τα επαληθευόμενα έχετε κάποιο σχόλιο;

  40. Ο/Η Μεφίστο λέει:

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/01/wikileaks-cables-russia-mafia-kleptocracy

    WikiLeaks cables condemn Russia as ‘mafia state’

    Kremlin relies on criminals and rewards them with political patronage, while top officials collect bribes ‘like a personal taxation system’

    Η Μαφία με τη Μαφία

    Πούτιν-Εφραιμ Βατοπεδινός
    φωτογραφία

    http://helleniclegion.blogspot.com/2011/10/blog-post_1508.html

  41. Ο/Η laskaratos λέει:

    200.000 ευρώ;
    Που να τα βρεί ο Ακτήμων;
    Η Εκκλησία δεν έχει λεφτά (Ιερώνυμος)
    Να κάνουμε έρανο.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328017

    Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο Αρσένιος για το Βατοπέδιο

    Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο μοναχός Αρσένιος, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ύστερα από απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.
    Ο μοναχός θα πρέπει να καταβάλει 200.000 ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα.

    Η υπόθεση αναμένεται να «κλείσει», με την απολογία του ηγούμενου Εφραίμ στις 29 του μήνα.

    Οι Εφραίμ και Αρσένιος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων: ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εξόδων από παράνομες δραστηριότητες…….

  42. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Twitter: Κόντρα Βαξεβάνη – Αλαφούζου για το Βατοπέδι με καταγγελίες

    «Διαξιφισμούς» για την υπόθεση του Βατοπεδίου αντάλλαξαν μέσω twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρώτος είναι βέβαιος για την ενοχή των μοναχών, ο δεύτερος παλεύει να τους αθωώσει. Τα tweet που αντάλλαξαν έχουν το δημοσιογραφικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον τους. Ειδικά οι αναφορές του Κώστα Βαξεβάνη για «διωγμένη από την Κύπρο παρέα του Βατοπεδίου με καταγγελίες για παιδεραστία»:

    http://www.mynews.gr/5/314997/twitter-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82

  43. Παράθεμα: ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣTHΣ;

  44. Ο/Η pelekanos92 λέει:

    Τα «Ουαί υμίν…» μετατρέπονται σε «Ουαί ημίν…». Τι να κάνουμε, τα μέλη της Εκκλησίας είναι άνθρωποι, και ως άνθρωποι, έχουν κι αυτοί τις αδυναμίες τους. Άλλοι μικρές, άλλοι μεγάλες. Άλλοι απλά ειδολοποιούν εικόνες ή ανθρώπους για να ικανοποιήσουν τις δικές τους νευρώσεις και ψυχαναγκασμούς, άλλοι βάζουν φωτοστέφανα μόνοι τους στα κεφάλια των ή στα κεφάλια όποιων θεωρούν εκείνοι άγιοι, και απαιτούν από τους άλλους να γυαλίζουν τα φωτοστέφανα αυτά… Τέλος πάντων, το θέμα είναι να μην αφήσουμε τις κομπλεξάρες να μας χαλάσουν τη σχέση μας με το Θεό. Ας αφήσουμε τις αγάμητες να αυτομαστιγώνονται, και ας πορευθούμε εμείς εν Χριστώ.

  45. Ο/Η Συμεών λέει:

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8090.html

    Ο Αγιος Ιλαρίωνας λέγει ότι το να μιλάς για “θαύματα” που γίνονται με τις δικές σου προσευχές, είναι κάτι περισσότερο από αναίδεια;

    Φαντάσου τι θα έλεγε αν μάθαινε ότι Αγιορείτης Γέροντας άφησε εντολή στους υποτακτικούς του να τον “φουσκώσουν” μετά θάνατο, ώστε να φαίνεται στους αφελείς – και στους ακριβοπληρωμένους φυσικά -, ότι χαμογελά από την αιωνιότητα!!!

  46. Ο/Η Συμεών λέει:

    http://monahismos.com/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%C2%BB-%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%86/

    ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΑΚΕΛΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ» ΙΩΣΗΦ

    Published April 2, 2011 | By Rad

    Θ’ ανοίξουμε σήμερα τον Φάκελο του «γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού», που είναι ο ένας από τους τρεις «γέροντες», οι οποίοι δημιούργησαν το σατανικό Κύκλωμα Στρατολόγησης Μοναχών, το οποίο «μαντρίζει» νέους επιστήμονες

    ……..

    ΓΙΑ τον Ιωσήφ, λοιπόν, ο λόγος, για τον οποίο η αισχρή γκαιμπελική προπαγάνδα του Κυκλώματος διένειμε φωτογραφίες και κείμενα, για να «πείσει» ότι «ο γέροντας»…χαμογέλασε μετά το θάνατό του (!) και ότι «αυτό το χαμόγελο είναι το πρώτο υπερφυσικό γεγονός και έγινε μεγάλη παρηγοριά σε όλους»!..

    ΜΑΛΙΣΤΑ, αγαπητοί μας!…Ένα βρομερό ον, ένα σκουλίκι στις τάξεις της Εκκλησίας, ένας αναίσχυντος και τρισάθλιος «γέροντας», ένα ανθρωπόμορφο τέρας, τον οποίο η Ιερά Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας βρήκε ένοχο το 1998 για παιδεραστία, να παρουσιάζεται ως… «υπερφυσική» αποκάλυψη και να…χαμογελά μετά τον θάνατό του!..

    ΙΣΩΣ, βέβαια, η «αποκάλυψη» περί χαμόγελου να υπονοεί ότι ο «γέροντας» Ιωσήφ εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο χαμογελαστός, γιατί σ’ ολόκληρη τη ζωή του μπόρεσε να επιδεικνύει τα χαμερπή του ψυχοσεξουαλικά του ένστικτα και γι’ αυτό, όχι απλώς να μην πληρώσει, αλλά τελικά να πάει στο διάολο και το γνωστό Κύκλωμα να τον αποκαλεί «μακάριο γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό»!…

    Αν αυτό εννοούν οι υποτακτικοί – πληρωμένοι και μη – του Κυκλώματος της Καταστροφής, τότε τους συγχαίρουμε για την «ευφυία» τους και τους απονέμουμε, με ορθάνοικτα και τα δέκα μας χέρια, το παράσημο του Ιωσήφ του Παιδεραστριώτη.

    ΩΣ…πρώτο πιάτο στον «Φάκελο Ιωσήφ», παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία που έδωσε Κυπρία, ενήλικη σήμερα, η οποία, ως μαθήτρια Δημοτικού, έπεσε θύμα των πλέον αποτρόπαιων διαστροφών του «γέροντα» Ιωσήφ. Η μαρτυρία δόθηκε ενώπιον δύο μελών της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι έμεναν ενεοί προ της αναισχυντίας, της αναισθησίας, της ανηθικότητας και της ψυχοπνευματικής αρρώστιας του «γέροντα».

  47. Ο/Η Συμεών λέει:

    Απαντά ο ναζιστικός βόρβορος

    http://www.stoxos.gr/2011/12/blog-post_31.html

    31/12/11

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΩΣ «ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ»

    12:25 μ.μ. ΣΤΟΧΟΣ 3 σχολια

    Ο γνωστός υβριστής της Ορθοδοξίας και κολλητός του Τατσόπουλου, συνεχίζει να υβρίζει τον Γέροντα Εφραίμ, τη Μονή Βατοπαιδίου, το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία εδώ και χρόνια: Αναμασάει συνεχώς τις ίδιες αρλούμπες περί «τεράστιου σκανδάλου», χωρίς φυσικά να μας έχει δώσει ποτέ έστω ένα χειροπιαστό στοιχείο και αριθμό που να αποδεικνύει τις αρρωστημένες εικασίες του.

    Δεν είναι όμως αυτά που μας ενοχλούν, αφού σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του δημοσιοκάφροι βρίσκονται σε εντεταλμένη αποστολή από τα αφεντικά τους για να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό για το θέμα: Εκείνο που δεν ανεχόμαστε, είναι τα απίστευτα σενάρια του εμετικού αυτού αναρχοκομμουνιστή περί δήθεν «παιδεραστίας» του Μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ενός από τους πιο φωτισμένους Αγιορείτες Πατέρες της εποχής μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

    Αναρτήθηκε στο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,Εχθρική Προπαγάνδα

    3 σχόλια:

    Ανώνυμος γράφει:

    1/1/12 10:20 μ.μ. Απάντηση

    Δεν πρεπει να τον αφηνουμε να βριζει και να συκοφαντει ετσι. Ενταξει, τον παρατησε η γκομενα, οι αλλοι τι του φταινε;

    Ιωάννης Παναγιωτόπουλος γράφει:

    4/1/12 10:20 μ.μ. Απάντηση

    Η ώρα της Θείας δίκης για τους αντίχριστους ήρθε!!!

    Ανώνυμος γράφει:

    5/1/12 11:44 π.μ. Απάντηση

    ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ

    Δημοσίευση σχολίου

  48. Ο/Η NIKOLAOS λέει:

    ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΛΕΜΕ. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ………ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΛΟΙ…….

  49. Παράθεμα: Παιδεραστία σε βάρος Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2] – Ασμοδαιος

  50. Παράθεμα: Παιδεραστία σε βάρος Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2] | Ασμοδαιος

  51. Ο/Η Nεκ λέει:

    fake news.

    • Ο/Η Lawyer λέει:

      O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

      O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού
      ….

      Ιδού λοιπόν η χριστιανική ΟΟΔΕ: «Δοκίμιο επάνω στις «φούσκες» της blogόσφαιρας με αφορμή την κατάρρευση των συκοφαντιών κατά του αγαπημένου Γέροντα Ιωσήφ
      http://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/gerwn_iwsif_2.htm
      ……………………..
      Να σημειωθεί ότι και οι δυο απαντήσεις της ΟΟΔΕ δεν δίνουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις των δυο άρθρων στα οποία υποτίθεται ότι απαντά, σε μας και στο άρθρο Βαξεβάνη.
      ……………….
      Και τι κάνει λοιπόν ο πατριάρχης; Αθωώνει τον Ιωσήφ. Έχουμε θέσει όμως μερικά εύλογα ερωτήματα:

      Α) Γιατί η Εκκλησία που δεν δικάζει παιδεραστές κληρικούς με το πρόσχημα πως θεωρεί πιο ικανή την κοσμική Δικαιοσύνη και περιμένει (να τελεσιδικήσει μάλιστα στον Άρειο Πάγο, δηλαδή για πάνω από δεκαετία ή και ποτέ γιατί έχει ο Θεός) την απόφασή της, δεν έστειλε την υπόθεση αυτή και εκεί όπως είχε εκ του νόμου μάλιστα υποχρέωση, ούτε η Εκκλησία της Κύπρου, ούτε το πατριαρχείο, αλλά τη χειρίστηκαν παράνομα και μυστικά, σαν εσωτερικό ζήτημα μιας αυτονομημένης από την κοινωνία μυστικής οργάνωσης που δεν θέλει να μαθευτεί τίποτα παραπέρα;

      Β) Γιατί έγκλημα το οποίο φέρεται ότι διαπράχθηκε στην Κύπρο δικάζεται στην Ιστανμπούλ;

      Γ) Γιατί δεν έγινε η δίκη στην Κύπρο, έστω με πατριαρχική Εξαρχία;

      Δ) Ποιοι ήταν οι πατριαρχικοί επίσκοποι που εκδίκασαν την υπόθεση Ιωσήφ;

      Ε) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης;

      Στ) Το φερόμενο ως θύμα κλήθηκε και διευκολύνθηκε να πάει να καταθέσει; Κατέθεσε τελικά;

      Ζ) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας;

      Η) Ποιο είναι το σκεπτικό της αθώωσης;

      Θ) Ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και οι μητροπολίτες εκείνοι που αποφάσισαν την ενοχή του οσίου Ιωσήφ συγνώμη; Αναγνώρισαν την απόφαση του πατριαρχείου;

      Ι) Και το συντριπτικότερο των ερωτημάτων: Έγινε γραφολογική εξέταση του ισχυρότατου πειστήριου του εγκλήματος; Δηλαδή της παιδεραστικής επιστολής που αποδόθηκε στον Ιωσήφ; Γατί δεν ανακοινώνεται τίποτα σχετικό;

      Νομίζω ότι τα ερωτήματά μας είναι εύλογα, αναγκαία, χρήσιμα και κρίσιμα. Οι δυο απαντήσεις της ΟΟΔΕ, όπως μπορεί να διαπιστώσει από μόνος του όποιος τις διαβάσει (ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ Η ΟΟΔΕ), βρίθουν από εικασίες, βρισιές και σοφίσματα, αλλά δεν απαντούν σε κανένα ερώτημά μας. H ΟΟΔΕ μάλιστα του Ιωσήφ, κρύβει λέει τα άρθρα μας για να προστατεύσει τα παιδιά από το μπλογκ του οποίου ούτε το όνομα δεν αναφέρει, μήπως και γίνει αφορμή έστω και ένας αναγνώστης της να μας διαβάσει και να δει πως έχει η αλήθεια: «Βεβαίως, δεν σημειώνουμε σε ποιο blog αναφερόμαστε, διότι στηρίζουμε το έργο του … του «Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου» το οποίο προσπαθεί να «αφυπνίσει όλους τους Έλληνες .. να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονει το διαδίκτυο». Δεν θα μπορούσαμε κατά συνέπεια να παραπέμψουμε σε ένα blog με περιεχόμενο τουλάχιστον τραγικό, .. που απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους ανθρώπους…»).
      …………..

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ο Κύπρου Χρυσόστομος για τον υπόλογο για παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινό και τους «θεομπαίχτες» της Μονής Βατοπεδίου

        http://cyprustimes.com/2018/07/10/sklires-koyventes-me-fonto-episkepsi-toy-archiepiskopoy-sto-agion-oros-anithiko-psema-oti-moy-zitithike-chrimatiki-voitheia/

        Σκληρές κουβέντες με φόντο επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Άγιον Όρος… «Ανήθικο ψέμα ότι μου ζητήθηκε χρηματική βοήθεια»
        15:31 – 10.07.2018
        …………………….

        Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

        Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

        Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

        Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

        Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες.

  52. Ο/Η dimitris2434 λέει:

    Το ποιο ψεύτικο άρθρο που διάβασα στη ζωή μου…ο πατέρας μου τον γνώρισε και μου είπε Άγιος άνθρωπος ήταν. Επίσης, αμόρφωτος αλλά έγραφε και μιλούσε λες και ήταν καθηγητής φιλολογίας σε πανεπιστήμιο! (Φαίνεται απο τις ομηλίες του και τα 16 βιβλία που έγραψε)
    Βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους με διάφορα προβλήματα. Να πιστέψω τώρα ότι μία μοναχή έδωσε όλες αυτές τις ανατριχιαστικές λεπτομέριες για το τι της έκανε ο Ιωσήφ κ.τ.λ. Χμμ και αν πράγματι έγιναν γιατί ο μητροπολίτης δεν κινήθηκε νομικά; Μήπως στο Άγιο Όρος δεν υπάρχει αστυνομία; Αν ήθελαν τον συλλάμβαναν, μην μου λέτε τρέλες τώρα είναι σοβαρές οι καρηγορίες! Πάντως, τον γέροντα Εφραίμ μια χαρά τον έβαλαν στην φυλακή… Κάτι δεν πάει καλά με το παραμυθάκι σας…Έναν άνθρωπο τον κρίνω απο τους καρπούς του και όχι απο το τί λέει ο ένας και ο άλλος! Αν δούμε και τον βίο του: Από τα 16 στο Σταυροβούνι και σεξουαλικά διεστραμένος;; Ο παππούς μου που πήγενε σε πορνία και έβλεπε ανήθικα περιοδικά στην ηλικία του και δεν έγινε σεξουαλικά διεστραμένος όχι ένα παιδί απο τα 16 στην μονή. Πώς διαστρεβλόθηκε;; απο το ψαλτήριο ή απο τον ευεργετινό; Άστο ότι ο γεροντάς του ήταν ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής!! Απλά αυτό το άρθρο υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών! Κρίμα το μίσος που έχετε για αυτόν και την εκκλησία. 😦

  53. Παράθεμα: Αγιοποίηση Αγιορείτη μάντη που κατηγορήθηκε για παιδεραστία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.