O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Γ)

(Η γελοιοποίηση των υποκριτών)

Αφιέρωμα: η Μέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2009 (διαβάστε το περσινό αφιέρωμα)

(2 B )

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

«Ιεροί τράγοι»

Κύριε Ροϊδη,
misogyn2_9Δεν έχω την πέννα του ποιητή Αρχίλοχου και ούτε θέλω να γίνω όπως αυτός αιτία για κάποιους να αυτοκτονήσουν από ντροπή. Η υποκρισία του κλήρου όμως προσφέρεται για άφθονο γέλιο που θα ήταν άδικο να το στερηθούμε. Ας ρίξουμε λοιπόν μια αδιάκριτη ματιά στις γυναικοδουλειές των ρασοφόρων, όπου ο αρχαίος φτερωτός θεός παίρνει την εκδίκησή του και ρεζιλεύει τους Φαρισαίους που νομίζουν πως μπορούν να του ξεφύγουν, ενώ οι δαίμονες της σάρκας, εξωθούν τους Ρασπούτιν μας σε ακατανόμαστες ενέργειες. Στο μικρό αυτό επιλεκτικό απάνθισμα-γιατί παρέλειψα πολλά από τα απαθανατισμένα κατορθώματα των ιερών τράγων-με βοήθησαν πολύ δυο βιβλία ενός μεγάλου κομμουνιστή συγγραφέα, που έκαναν πάταγο όταν εκδόθηκαν και προκάλεσαν πανικό στην Ιεραρχία που προτίμησε την κλασσική ένοχη σιωπή. Ο πρόεδρος της «Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών» (1991-1992) Γιώργος Καρανικόλας, δημοσιογράφος, συνδικαλιστής, νομικός, αντιστασιακός, κυνηγημένος κομμουνιστής, απολυμένος από τη Χούντα εκδίδει το «Ρασοφόροι Συμφορά του Έθνους» (1976) και «Ανορθόδοξοι έρωτες ορθοδόξων κληρικών» (1979), εξαντλημένα και τα δυό [Διαβάστε τη νεκρολογία του «Ριζοσπάστη» (17.4.1996) για τον αμετακίνητο κομμουνιστή, που ανάμεσα στα άλλα έγραψε και για τον Θέμο Κορνάρο]. Υπάρχουν βέβαια καταγραμμένα πολλά ερωτικά επεισόδια με πρωταγωνιστές ρασοφόρους και στα βιβλία «Βίοι Αγίων» και «Φάκελος Εκκλησία» του Σπ. Καρατζαφέρη που δημοσιεύτηκαν στην «Ελευθεροτυπία» πριν εκδοθούν, προϊόντα κι αυτά της πολιτικοποιημένης μεταπολίτευσης που δεν χαριζόταν στο ιερατείο.
http://www.dimitriskaranikolas.gr/main.asp?ElementId=76751

misogyn2_101Δια του παρόντος, θέλω να αποκαταστήσω την ανδρική τιμή του Έλληνος κληρικού. Δεν με ενδιαφέρουν οι αλλοεθνείς ορθόδοξοι κληρικοί και απλώς επεκτείνομαι στην Κύπρο, την οποία θεωρώ ενιαίον αμυντικόν χώρον μας. Από την αρχή ξεκαθαρίζω πως όσο κι αν ψάξουμε δεν θα βρούμε στην Ορθοδοξία λαμπρές περιπτώσεις κοσμικών γυναικάδων και μπον βιβέρ σαν του καρδινάλιου ντε Ροάν της υπόθεσης του “Περιδέραιου της βασίλισσας”. Η καταγωγή των ορθόδοξων κληρικών είναι κατά κανόνα ταπεινή, χωριάτικη ή το πολύ μικροαστική, και ο ερωτικός τους περίγυρος δεν αποτελείται από αριστοκράτισσες αλλά από γυναικούλες της ενορίας.

Επικαλούμαι και τον οργιώδη βίο του ήρωα αρχιμανδρίτη Παπαφλέσσα που γλεντοκοπούσε και ξόδευε στα φανερά με τις ερωμένες του προκαλώντας την κοινή γνώμη. Τον κράζουν πολλοί αλλά επιλέγω τον αγωνιστή Κανέλλο Δελληγιάννη: «…ο Παπαφλέσσας ….ένεκα της ασελγείας και της θηλυμανίας του κατήντησε το κατάστημα του υπουργείου του πορνοστάσιον και εσύναξεν όλους τους ασώτους και μπιριμπάντας και έπραττεν …εις τους δυστυχείς κατοίκους τα μεγαλύτερα ανοσιουργήματα».

Έχει διαδοθεί η εσφαλμένη εντύπωσις πως μεγάλο μέρος του κλήρου, πάσχει από αυτό που ο άγιος Χριστόδουλος, πνευματικός πατήρ του πανοσιολογιώτατου τ. αρχιμανδρίτη Κουλουσούσα (πέταξε τα ράσα συκοφαντούμενος) και του τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου (παραιτήθηκε συκοφαντούμενος) και πνευματικόν τέκνον του τ.μητροπολίτη Πειραιώς αγίου Καλλίνικου (παραιτήθηκε συκοφαντούμενος, για λόγους υγείας), προστάτης του τ.Αττικής Παντελεήμονος (νύν έδρα Κορυδαλλός) αποκαλούσε ευγενικά: «κουσούρι».

Υπάρχουν κληρικοί που ασελγούν σε απροστάτευτες ανήλικες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κακουργίες που συγκαλύπτονται σχεδόν πάντα από τη Σύνοδο αλλά και από τη θρησκευόμενη κοινωνία που κάνει το κορόϊδο. Διαφορετική είναι η περίπτωση κληρικών που φέρονται ως «ΑΝΤΡΕΣ», «αρσενικά», «με δίδυμους γεννητικούς αδένες» «που τιμούν τα παντελόνια τους», (η ορολογία ανήκει σε ακροδεξιά ορθόδοξα έντυπα) που έλκονται από ενήλικες γυναίκες. Μερικοί γίνονται συμπαθείς, δεν παριστάνουμε τους ηθικολόγους, σχεδόν όλοι μπλέκουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις στριμωγμένοι από την οφειλόμενη σοβαροφάνεια, οι πολλοί όμως δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας και παλιανθρωπιάς. Ιδιαίτερη θέση στο Πάνθεον των τελευταίων διεκδικούν ο καταδικασμένος για μαστρωπία μεταναστριών ιερέας της Μυτιλήνης πατέρας Κωνσταντίνος Πνακάς και ο Ομολογητής επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Βρεσθένης Ματθαίος, ο Μυροβλήτης, κτήτωρ της Ιεράς Μονής Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας, γνωστής από την υπόθεση της καταδίκης της οσίας ηγουμένης Μαριάμ (τ.κορδελλιάστριας), βασανίστριας ανηλίκων που εκοιμήθη εν Κυρίω στη φυλακή. Στη δίκη της κατατέθηκε πως ο όσιος Ματθαίος, ως ιερέας του Οικ.Πατριαρχείου, ήταν ιδιοκτήτης πορνείου (φωτ.). Αυτά τα γράφω για να μην θεωρείται αδίκως πως οι μητροπολίται διαθέτουν μόνο αντρικά πορνεία (Καταγγελία συνδικαλιστού Γ.Γ. Ιερού Συνδ.Κληρικών Ελλάδος κ.Κολλά, κατά Χριστόδουλου και προστατευόμενου μητροπολίτη). http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-02-10_1.eragr.html#01

Μεγάλη έκταση πήρε η υπόθεση του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη Άνθιμου Ελευθεριάδη, ενός ενάρετου κληρικού που δολοφονήθηκε από την ψυχοπαθή έγγαμη ερωμένη και εξομολογούμενή του, η οποία ισχυρίστηκε (ψευδώς) πως της είχε αποσπάσει 25 εκατομμύρια δραχμές. Η Εκκλησία τον κήδεψε με αρχιερατικές τιμές. Ο θαυμαστής του Χριστόδουλου κ.Χ.Πασαλάρης του «Ελ. Τύπου», χαρακτήρισε το σκάνδαλο αυτό: «Ένα από τα πολλά και εξ ίσου νοσηρά που έζησε ο γράφων στην 55ετή καριέρα του, με πρωταγωνιστές βιτσιόζους ιεράρχες και διαβολικές καλόγριες» (28-7-’97).

Η στυγερή φόνισσα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 20ετή κάθειρξη. Της αναγνωρίστηκαν ως ελαφρυντικά ο πρότερος έντιμος βίος και η ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. Στην έφεση συνέβη ένα θαύμα. Δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό κι η ποινή της μετετράπη σε ισόβια. Πρόκειται για μνημειώδη απόφαση που δικαιώνει έναν αθώο αρχιμανδρίτη που αποπλανήθηκε από μια απεσταλμένη του Σατανά. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Γιαννακοπούλου κατά της απόφασης του Εφετείου. Η Δικαιοσύνη της οποίας ο ευσεβής πρόεδρος ήθελε να αναγείρει ναόν εις το προαύλιόν του Αρ.Πάγου, εστάθη εις το ύψος της αν και ο συνήγορος της κατηγορουμένης δεν το εκτίμησε και προέβη σε ανεπίτρεπτους υπαινιγμούς:: «και ο τρόπος, αλλά και η απόφαση του misogyn2_11Εφετείου μόνον περίεργες σκέψεις γεννούν για την απονομή της δικαιοσύνης σε ένα πρόσωπο που είχε συνεκτιμηθεί πρωτόδικα, αλλά και δευτεροβάθμια ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί με επιείκεια». Ο αδελφός του θύματος, ένας ευσεβής επιχειρηματίας δηλώνει με χριστιανική εγκαρτέρηση: «…Θέλω να σαπίσει στη φυλακή, δεν τη συγχωρώ για την πράξη που έκανε……. Ο αδελφός μου δεν ήταν αδερφή, ήταν άντρας. Αλλά οπωσδήποτε κάθε άνθρωπος έχει αδυναμίες. Δεν πιστεύω όμως ότι ο αδελφός μου είχε ερωτικές σχέσεις με τη Γιαννακοπούλου. Δεν μπορούσε να πάει με μια τέτοια γυναίκα. Μια θεούσα, μια γυναικούλα, μια γυναίκα που δεν είναι στα καλά της. Είχε μια εμμονή με αυτόν τον άντρα γιατί ήταν χαρισματικός και ισχυρή προσωπικότητα». http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=2&la=1&artid=936559&catid=5

Οι εχθροί της Ορθοδοξίας «ξέρασαν πάλι δηλητήριο» σε βάρος ενός αθώου νεκρού:
«Ο αρχιμανδρίτης Aνθιμος που δολοφονήθηκε από την ερωμένη του ξέπλενε χρήματα για τη ρωσική μαφία», υποστηρίζει η εφημερίδα «Σάντεϊ Eξπρές». Σύμφωνα με την εφημερίδα, δημοσιογράφοι της ερεύνησαν την υπόθεση του Aνθιμου στο Λονδίνο και έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους, «που φέρνουν στο φως ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές της προσωπικότητας του ιερέα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο Aνθιμος, που ιερουργούσε στο ναό του Aγ. Nικολάου στο δυτικό Λονδίνο, είχε διασυνδέσεις με τη ρωσική μαφία και μάλιστα «ξέπλενε χρήματα». Σύμφωνα με τη «Σάντεϊ Eξπρές» υπήρχε κοινός τραπεζικός λογαριασμός καταθέσεων 1, 5 δισ. στερλινών, στο όνομα του Aνθιμου και σε ένα άλλο όνομα που δεν αποκαλύπτεται. «Tώρα, μέλη της ενορίας, αλλά και μέλη της ελληνικής κοινότητας έχουν γίνει θύματα βίας της ρωσικής μαφίας που προσπαθεί να πάρει πίσω τα χρήματά της, και ζητεί πληροφορίες για κωδικούς που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο λογαριασμό», αναφέρει το δημοσίευμα».
http://archive.enet.gr/2000/11/07/on-line/keimena/greece/greece1.htm

Υπάρχουν όμως και ιερωμένοι που δεν μπόρεσαν να τιθασεύσουν την αρρενωπή τους φύση. Ξεκινώντας από τον ιερομόναχο Καπότα(!) της Μ.Αιτωλοακαρνανίας (Γ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες…») που τέθηκε σε 6μηνη αργία επί Χούντας για «σχέσεις μετά γυναικός», βρίσκουμε ιερέα που συνελήφθη από την τηλεοπτική κάμερα (Τ. Στεφανίδου, 19-2-’04) να συχνάζει σε στριπτiζάδικο. Άλλοι δυο παπάδες συνελήφθησαν γυμνοί από οργισμένους συζύγους την ιερή ώρα που εξομολογούσαν τις γυμνές γυναίκες τους («Νέα», 20-9-’77 & 28-12-’78). Το 1969 στην Θεσσαλονίκη αρχιμανδρίτης που δρούσε σε νοσοκομείο ως πρόεδρος χριστιανικής ομάδας, κατηγορήθηκε ότι ασχημονούσε στα γυναικάρια που πήγαιναν να εξομολογηθούν. Ο ανακριτής ιερέας στο πόρισμά του μεταξύ πολλών τον κατηγόρησε ότι διεγείρει επιθυμίες νεανίδων, απογυμνώνει, περιπτύσσεται, ασπάζεται, ή διαπράττει πορνεία σε άλλες. («Ανορθόδοξοι έρωτες…», Γ.Καρανικόλα). Ο Αρσινόης Στέφανος, επίσκοπος της πάλαι ποτέ «πόλης των κροκοδείλων», επίλεκτο στέλεχος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, είχε κατηγορηθεί ως αρχιμανδρίτης από τον εκκλησιαστικό ανακριτή (9.7.68) ανάμεσα στα πολλά και για σχέσεις μέσα σε μοναστήρι με γυναίκες. Αθωώθηκε από την συκοφαντία πως εξομολογούσε επί κλίνης, διότι απεδείχθη πως δεν επρόκειτο για εξομολόγηση αφού δεν έφερε επιτραχήλιον (Σ.Καρατζαφέρη «Βίοι Αγίων»).
Θύμα επιθέσεων έπεσε και ο συνονόματός του μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος που κατηγορήθηκε από την κάποτε παπανδρεϊκή, τώρα καραμανλική και πάντοτε χριστοδουλική «Αυριανή», με δυο αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα, τα οποία για λόγους αισθητικής δεν αναδημοσιεύονται, αλλά μπορεί ο αναγνώστης να τα βρει εδώ:
http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?dtmIssueDate=7/2/2005&lngDtrId=11&lngPublicationID=16
http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?dtmIssueDate=8/2/2005&lngDtrId=11&lngPublicationID=16

Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο “σεβασμιώτατος” …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». Η γυναίκα ξεκίνησε, πάντα κατά την «Αυριανή», 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους», μέχρι που 40άρα πιά με κλονισμένα νεύρα «δραπέτευσε» και αποκάλυψε σε «άνθρωπο του Τύπου» όσα είδαν τα μάτια της. Η υπόθεση έκλεισε με κάποιο συμβιβασμό μεταξύ της εφημερίδας και του δεσπότη που αρχικά υπέβαλε μήνυση. Η Σύνοδος κώφευε στις παλιότερες παρόμοιες καταγγελίες του Ομολογητή Γρ.Μιχαλόπουλου: «Πάντως πολλοί αρχιερείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα αποτελέσματα της κάθαρσης. «Tόσα χρόνια είναι γνωστές οι καταγγελίες για τον Mητροπολίτη Tριφυλίας, τώρα θυμήθηκαν να τις ελέγξουν;» αναρωτιούνται». Είναι αξιοπερίεργο επίσης πως η Σύνοδος χαρακτήρισε το ασήκωτα βαρύ αυτό δημοσίευμα με περίεργα ήπιους χαρακτηρισμούς: «το δημοσίευμα και οι φωτογραφίες που αφορούσαν τον μητροπολίτη της κ. Στέφανο και δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της 7/2/2005 δεν έχουν ουδεμία βασιμότητα και αποτελούν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης της εφημερίδιος». Ωστόσο από την ‘Αυριανή’ δήλωσαν ότι δεν ζητήθηκε ποτέ «συγγνώμη», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ι.Συνόδου.» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 02/06/’05). Έτσι οι φοβερές αυτές καταγγελίες που αφορούσαν ακόμη και παιδεραστία, δεν διερευνήθηκαν δικαστικά, ούτε και όταν αργότερα καταγγέλθηκαν οικονομικές λεηλασίες που έγιναν από το περιβάλλον του αγίου Στέφανου.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=02.06.2005,id=32178296
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=628621
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100029_08/02/2005_133102

misogyn2_12Είναι ανησυχητικό πως όλοι αυτοί σεβάσμιοι κληρικοί κατηγορήθηκαν από πιστές ή πιστούς και όχι από αθεϊστές. Το 1983 ο μητροπολίτης Βοστώνης Άνθιμος Δρακωνάκης κατηγορήθηκε πως είχε 4χρονη σχέση με την 17χρονη παπαδοπούλα Δέσποινα Gallas, που αυτή μεν κατέληξε μετά απ΄αυτό ανορεξική κι αυτός χωρεπίσκοπος Ολύμπου. Ο Άνθιμος δεν καταδικάστηκε από κανένα δικαστήριο. Ο πατέρας της Δέσποινας αναγκάστηκε να  παραιτηθεί και να καθαρίζει αποχωρητήρια στα Μc Donalds, μέχρι που απείλησε την Εκκλησία με αγωγή για να τον διορίσουν μέσα σε 3 ημέρες και πάλι σε ενορία. Ο Άνθιμος όμως δεν έκανε το χατήρι των συκοφαντών του και στα 2005 εμφανιζόταν υποψήφιος για την μητρόπολη του αγ.Φραγκίσκου.
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=453
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=451
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=254

Και μια και μιλάμε για 17χρονες, δυό μήνες φυλακή με διετή αναστολή επέβαλε δικαστήριο της Μελβούρνης στον 55χρονο οικογενειάρχη Ελληνοαυστραλό ιερέα Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο, η παρενόχληση μιας 17χρονης ενορίτισσάς του:
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=38

Παράδειγμα θαλερότητας ο 68χρονος πρωτοπρεσβύτερος της Αγίας Τριάδας του Port Charlotte της Φλώριδας αιδεσιμώτατος Δημήτριος Κάβουρας συνελήφθη από γυναίκα μυστική αστυνομικό που την θεώρησε πόρνη και κατεβάζοντας το σορτ του της επέδειξε τα γεννητικά του όργανα ζητώντας να προχωρήσουν σε συνουσία με αντίτιμο 20 δολάρια. Η υπόθεση ξετυλίχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και ενώ ο ιερέας καθόταν πάνω σε «σεξουαλικό παιχνίδι».
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=490
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=724
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=720

:

Συνεχίζεται, το τελευταίο Μέρος 2Δ, αύριο.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

23 Responses to O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Γ)

 1. Ο/Η Πάτερ Γκομένιος λέει:

  TA NEA Σήμερα
  link http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4506352&ct=1

  Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, ηλικίας 68 ετών, συνελήφθη αργά χθες το βράδυ από άνδρες της αστυνομίας, κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση».

  Ο ηγούμενος συνελήφθη μετά από καταγγελίες τεσσάρων νεαρών ηλικίας από 18 έως 34 ετών, ότι κατά το χρονικό διάστημα από το 1988 έως το 2007, κατά το οποίο ήταν ανήλικοι και είχαν εγκατασταθεί στην Ιερά Μονή, ως δόκιμοι μοναχοί, ο ηγούμενος ενεργούσε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους.

  Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ηγούμενος είχε ασελγήσει κατά 17 νεαρών οι οποίοι έμεναν μόνιμα ή προσωρινά στη Μονή.

  Από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι οι ασελγείς πράξεις γίνονταν είτε στο Ηγουμενείο, είτε στο χώρο των κελιών της Μονής, αφού ό ηγούμενος ασκούσε ψυχολογική πίεση σε βάρος των ανηλίκων και εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερη πνευματική σχέση εμπιστοσύνης με αυτούς.

  Ο ηγούμενος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα και απολογείται την Πέμπτη στην 25η τακτική ανακρίτρια.

  Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε καταγγελίες σε βάρος του έχουν προβεί περισσότερα από 10 άτομα.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  με αφορμή το νέο κρούσμα παιδεραστίας του ηγούμενου της Αγίας Σκέπης πανοσιώτατου Νήφωνος, που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε 17 (!!!!) ανήλικους (!!!!) μοναχούς, αναρωτιέμαι για χιλιοστή φορά ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ.
  Η Πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες γιατί επιτρέπει σε αρχιμανδρίτες και ηγουμένισσες να φυλακίζουν στις μάντρες τους ανήλικα παιδιά.
  Όλοι καταλαβαίνουν τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
  Οι ανήλικοι στις οικογένειές τους, ή αν δεν έχουν, σε ανάδοχες οικογένειες ή σε σοβαρά ιδρύματα (Παιδικό χωριό ΣΟΣ, Χαμόγελο παιδιού κλπ) και πάντα στα σχολεία. Όχι στα μοναστήρια, στις κακόφημες αδελφότητες τύπου Παναγίου Τάφου και στο Άγιο Όρος.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Γκάριζε όσο θέλεις Ροϊδη και Λασκαράτο. Υπάρχει δικαιοσύνη στην Εκκλησία. Τώρα θα καταπιείτε τη γλώσσα σας. Απατεώνες.

  Στο αρχείο η υπόθεση του Παντελεήμονα
  Nίκος Παπαχρήστου – 10/03/2009

  ΕκτύπωσηE-mail Δείτε Ακούστε
  O πρώην Μητροπολίτης Αττικής
  Το δρόμο της επιστροφής στη μητρόπολή του άνοιξε αργά τη Δευτέρα το βράδυ η Ιερά Σύνοδος στον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, πρώην Μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα.

  Με 7 ψήφους υπέρ, και 5 κατά, αποφασίστηκε ότι δε συντρέχουν λόγοι για παραπομπή του κ. Παντελεήμονα στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη θέτοντας την πολύκροτη υπόθεση στο αρχείο.

  Ο εκκλησιαστικός ανακριτής Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ, στο πόρισμα του τον είχε κρίνει ένοχο για 4 αδικήματα μεταξύ των οποίων και η υπεξαίρεση ζητώντας την παραπομπή του σε δίκη.

  Τον περασμένο Ιούνιο το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό τον κ. Παντελεήμονα σε κάθειρξη έξι ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης 160.000 ευρώ από τη μονή Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.

  Ο ίδιος έχει προσφύγει για την ακύρωση της καταδίκης του στον Άρειο Πάγο και εκκρεμεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

 4. Ο/Η k1 λέει:

  Ροϊδη, χρήσιμες και εξόχως διαφωτιστικές οι πληροφορίες με τις οποίες γενναιόδωρα μας προμηθεύεις. Μια απορία έχω μόνο: πότε προλαβαίνεις και τα γράφεις όλα αυτά;

 5. Ο/Η mpateskyloialeste λέει:

  Απαντώ στον »Θεολόγο» που έσπευσε να κατηγορήσει ως απατεώνες τους γράφοντες…

  Ηδη, πριν 2-3 μέρες, βγήκε η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση του Αρειου Πάγου για τον Παντελεήμονα… Τώρα , πως θα εφαρμόσει η εκλησία αυτά που έχει στους κανόνες της, και πρέπει να τον καθαιρέσει?

  -Εδώ σε θέλω ,Κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα…

 6. Παράθεμα: Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ « The Human Manual

 7. Ο/Η Aρχιμ. Πορφύριος λέει:

  Ε Ν Ω Π Ι Ο Ν
  ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
  ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μετά ΚΛΗΣΕΩΣ
  ——————–
  του Αρχιμ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ
  Σχολάρχου-Δ/ντή του Γεν. Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Αθηνών
  Α.Δ.Τ. ΑΒ-021981/06/ Α.Τ.Νικαίας -Οδ. Δεινοκράτους 68-11521 –Αθήνα

  ΠΡΟΣ
  Τον υπεύθυνο διαδικτυακής έκδοσης της «roides wordpress.com»
  —————————
  Πληροφορήθηκα ότι δημοσιεύσατε ρεπορτάζ και Σχόλια σε σχέση με το άτομό μου στην ηλεκτρονική σελίδα σας με ημερομηνίες 14-5-09 και 17-5-2009 και με το οποίο αναφέρεστε σε παρόν και παρελθόν και το οποίο δυστυχώς παραμένει αναρτημένο μέχρι σήμερα ( 14-1-2012) , για τρία περίπου χρόνια, παρά την ενημέρωσή Σας για την εξέλιξη της υπόθεσης.
  Σε ό,τι αφορά το παρελθόν, έχει κριθεί αμετάκλητα ότι δεν έχω υποπέσει ουδέποτε σε κανένα παράπτωμα και φυσικά ποτέ δεν «κάθισα στο εδώλιο». Αντίθετα τα άτομα που με είχαν τότε κατηγορήσει κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και απηλλάγησαν μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν ενώπιον του Δικαστηρίου και την ανάκληση της Μηνύσεώς μου.
  Επομένως με πoιό δικαίωμα αναπαράγετε στο ηλεκτρονικό δημοσίευμά σας μια «κατηγορία» σε βάρος μου, η οποία έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με ομόφωνες μάλιστα αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων Της και διασύρετε έτσι το όνομα και την προσωπικότητα ενός ακέραιου κατά πάντα εκπαιδευτικού και κληρικού, με αποδεδειγμένα πλέον συκοφαντικές κατηγορίες ;
  Άτομα τα οποία επεχείρησαν πρόσφατα (το 2009) να με διασύρουν είχαν καταμηνυθεί και η υπόθεση για τις σε βάρος μου συκοφαντίες έχει κριθεί ήδη από την Ελληνική Δικαιοσύνη (Αρ.Αποφάσεων : 50879/19-9-2011 Α΄ Τριμμελούς Πλημ-μελλειοδικείου Αθηνών και 2344/21-12-2011 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών .
  Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να την υποκαθιστά ή να παρεμβαίνει στο έργο Της με τέτοια αναληθή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα και Σχόλια!
  Σας ενημερώνω δε ότι τίποτε από όσα ανέφεραν σε βάρος μου είναι αληθές, γεγονός το οποίο σας γνωρίζω, και, κατόπιν της παρούσης, το ηλεκτρονικό δημοσίευμα σας, καθόσον με θίγει, είναι πλέον πράξις την οποία έχετε διαπράξει εν γνώσει της αναλήθειας των όσων δημοσιεύθηκαν σε βάρος μου στις Ιστοσελίδες σας.
  Κατόπιν αυτού είναι βέβαιο ότι δεν θα επιμείνετε στο διασυρμό μου, τον οποίο από τούδε τουλάχιστον διαπράττετε εν γνώσει σας.
  Αυτά σας τα γνωρίζω ώστε να μη μπορείτε να επικαλείστε άγνοια ή παραπληροφόρηση και Ζ Η Τ Ω :
  Α) Να αποσυρθεί άμεσα από την Ιστοσελίδα σας το απαράδεκτο, υβριστικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό σε βάρος μου δημοσίευμα – Σχόλιο,
  Β) Να αποσυρθεί άμεσα από την Ιστοσελίδα σας, οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο και στο όνομα μου,
  Γ) Να αναρτηθεί στην ίδια θέση και για ίσο χρόνο η παρούσα Εξώδικη διαμαρτυρία μου, με την επιφύλαξη κάθε Νόμιμου δικαιώματός μου.
  Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής
  Να επιδώσει Νόμιμα την παρούσα εκεί όπου απευθύνεται,
  προς γνώση τους και για τις Νόμιμες συνέπειες.
  Αθήνα 14-1-2012
  Ο Εξώδικα καλών
  †αρχιμ. Πορφύριος Γ. Παπαρούπας
  τ. Σχολάρχης Γεν. Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Αθηνών

 8. Δικάστηκαν τελικά και σε δεύτερο βαθμό, στις 5-7-2012 – ύστερα από τρείς (3) αναβολές – στο Γ΄ Τριμμελές Εφετείο Αθηνών, οι κυρίες Μ.ΜΑΛΤΕΖΟΠΟΥΛΟΥ και Ε.ΣΑΜΑΡΑ για το, σε βάρος μου, διαπραχθέν αδίκημα της Συκοφαντικής δυσφήμησης με το Δημοσίευμα-Συνέντευξη τους στην Εφημερίδα «Εspresso» (14-5-09). Kρίθηκαν και πάλι Ένοχες και τους επεβλήθη η Ποινή της Τρίμηνης(3) Φυλάκισης στην καθεμιά! Αρχιμ.Πορφύριος Παπαρούπας

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Συγχωρείστε τες Άγιε Πάτερ
   Την ευχή Σας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   In memoriam

   Ανεξερεύνητοι αι βουλαί του Υψίστου

   O παλιός επισκέπτης μας με συνεχή και επίμονα παρεμφερή σχόλια, όπως τα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι είχαμε σβήσει κάθε αναφορά σε αυτόν, ακόμη και από δημοσιεύματα τα οποία δεν ενέπιπταν στην αθωωτική απόφαση της αδέκαστης Δικαιοσύνης, ο αρχιμανδρίτης Παπαρούπας, αθωωθείς ομόφωνα και από την (ασχολίαστη) εκκλησιαστική, από τις κατηγορίες που εκτόξευσαν εναντίον του ο συνεφημέριός του και πολλές εξομολογούμενες ενορίτισσες, αργότερα δε και άλλοι, πυρί ετελειώθη.

   http://www.lifo.gr/now/society/92627

   Ο ιερέας που είχε απασχολήσει παλιότερα την κοινή γνώμη βρέθηκε απανθρακωμένος, καθώς έπιασαν φωτιά τα ράσα του

   8.3.2016 | 10:55
   ΣΧΟΛΙΑ 3

   Ο Παπαρούπας ήταν ο ιερέας που βρέθηκε απανθρακωμένος στα Γλυκά Νερά . Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 66χρονος ιερέας λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν μέσα στο οίκημα με αναμμένη σόμπα με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά τα ράσα του και να απανθρακωθεί. Τη σορό του βρήκαν οι πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

   Ο νεκρός πλέον Παπαρούπας είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη το 1995 όταν γυναίκες της ενορίας του στην Πετρούπολη όπου ιερουργούσε τον κατήγγειλαν ότι την ώρα της εξομολόγησης προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες.

   Απηλλάγη στη συνέχεια με δικαστικά βουλεύματα το 1996 και το 1997 ενώ τον απάλλαξε αργότερα και η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, με ομόφωνη απόφαση του Α/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγιότατε Αρχιμανδρίτα,
  για εκατοστή φορά σας ρωτάμε που στο διάολο σας αναφέρουμε;
  Υποδείξτε το μας για να το σβήσουμε.
  Πιστεύω πως έχουμε σβήσει κάθε αναφορά στο πρόσωπό σας. ΄Κάθε τόσο μας βομβαρδίζετε με το χιλιοδημοσιευμένο σε διάφορα ποστ ως σχόλιό σας μήνυμα της αθώωσής σας από τη Δικαιοσύνη.
  Το εμπεδώσαμε και το δημοσιεύσαμε.
  Μόνο σε αυτό το ποστ υπάρχουν πάνω από 6 σχόλια σας με το ίδιο θέμα.
  Έλεος!
  Τι ζητάτε από εμάς;
  Το πολύ το Κύριε ελέησον κλπ

 10. Ο/Η Po λέει:

  κ. Λασκαράτε, έκοψα όλα τα τελευταία σχόλια του κου άγιου Ιερέα διότι «ξέχασε» ότι στο παρελθόν με ευχαρίστησε γραπτώς για την ευγενική άμεση και θετική αντίδρασή μου, μέσω προσωπικής μας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

  Σας παρακαλώ να έχετε το νου σας, ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ σχόλιο του στο μέλλον του εν λόγω σεβάσμιου πατήρ.

  Είναι εμφανές ότι πάσχει από περιοδικό Αϊζενχάουερ και μαγουλάδες.

  Πάνω από 8 αυνανισμοί ημερησίως βλάπτουν σοβαρά την πνευματική υγεία.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Ροϊδα,
   είχα προηγουμένως δημοσιεύσει και τα 4 πανομοιότυπα σχόλια του σεβασμίου πατρός, διαψεύδοντος δια 69ην φοράν τας εναντίον του συκοφαντίας γυναικών, βάσει και δυο σχετικών δικαστικών αποφάσεων. Ουδείς εδώ αμφισβητεί την παρθενίαν, την συνεχή εγκράτειαν και την εν γένει σαρκικήν αρετήν του πατρός και διδασκάλου XXXX και τας αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
   Ίσως ο κατά παριόδους βομβαρδισμός μας με πυρ ομαδόν σχολίων του πανοσιολογιοτάτου να είναι ένα είδος επιτιμίου αποσκοπούντος εις την εξιλέωσιν ημών των αμαρτωλών.
   Ζητώ την κατανόησίν σας διότι ο πατήρ αποβλέπει εις την σωτηρίαν της ψυχής μας απειλών ημάς περιοδικώς με την ευσεβή δικαστική σπάθη του Καίσαρα.

   • Ο/Η Po λέει:

    Ως γνωστόν, θέλω οπωσδήποτε να σωθώ μα με εμποδίζει δολίως ο Σατανάς!!!

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παραιτήθηκε σήμερα ο Άγιος Χριστόφορος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κάτω από το βάρος των καταγγελιών ότι είχε 10 εξώγαμα παιδιά.
  Παραιτειται λέει για το καλό της Εκκλησίας είναι αθώος, ομολογεί μόνο δυο εξώγαμα (!) και τώρα θα αφιερωθεί στο επιστημονικό του έργο (!!) και στην προσευχή (!!!)

  http://www.novinky.cz/domaci/298928-nejvyssi-predstavitel-pravoslavne-cirkve-v-cr-odstoupil-udajne-kvuli-milenkam.html

  Nejvyšší představitel pravoslavné církve v ČR odstoupil, údajně kvůli milenkám

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

  ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ

  13 Αυγούστου 2013

  Ο παράνομος και παράφορος έρωτας

  Η σχέση της Γιαννακοπούλου με τον αρχιμανδρίτη ξεκίνησε σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η ίδια μετά από δική του παρότρυνση. Εκείνος της πρότεινε να μετατραπεί η σχέση τους από πνευματική σε ερωτική. Έγιναν ζευγάρι και μάλιστα σύμφωνα πάντα με όσα λέει η ίδια, για να μειωθούν οι τύψεις που είχε αρχικά, ο Άνθιμος της έδινε συγχώρεση, αποδίδοντας τα πάντα στις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.

  Η Γιαννακοπούλου τον ερωτεύτηκε παράφορα και του δόθηκε ολοκληρωτικά. Είχε παραμελήσει τα πάντα για εκείνον ενώ του δάνειζε μεγάλα χρηματικά ποσά -όπως υποστήριξε- και για να κάνει όσα του είχε ζητήσει η Παναγία σε όραμα, αλλά και για να καλύπτει τις προσωπικές του ανάγκες.

  Οι καβγάδες και το σχέδιο δολοφονίας

  To 1995, ο αρχιμανδρίτης ένιωθε να ασφυκτιά και της ζήτησε να διακόψουν. Εκείνη αρνήθηκε και άρχισε να τον εκβιάζει για να τον κρατήσει κοντά της. Εκείνος εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Εκείνη προσπαθούσε να επικοπινωνήσει μαζί του χωρίς αποτέλεσμα. Αποφασίζει να τον σκοτώσει. Αγοράζει από την Ομόνοια οκτάσφαιρο πιστόλι και το κρύβει στο δωμάτιό της. Τον σκοτώνει στη Νέα Σμύρνη στις 22 Ιουλίου του 1997. Ο Αρχιμανδρίτης βγαίνει από το σπίτι του και κατευθύνεται προς το τζιπ του. Εκείνη τον πλησιάζει και προσπαθεί να του μιλήσει. Όταν εκείνος της γυρίζει την πλάτη, βγάζει το περίστροφο και τον πυροβολεί οκτώ φορές.
  http://www.tlife.gr/Article/news-giannakopoulou/0-9-50343.html

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Ρουμάνος ορθόδοξος ιερέας Ιωάννης Ποπ επιτίθετο σεξουαλικά σε γυναίκες την ώρα της εξομολόγησης, κηδειών, γάμων.

  http://www.pokrov.org/priest-exploited-position-to-sexually-assault-women/

  Priest exploited position to sexually assault women

  Author: Sam Pazzano

  Date Published: 05/06/2015

  Publication: Toronto Sun (Toronto ON Canada)

  TORONTO – A disgraced Romanian Orthodox priest has admitted to sexually assaulting 10 women, exploiting his position to victimize them in church, during confessions and in other places.
  Ioan Pop, 56, used his holy position to fondle, kiss and make unwanted sexual advances at women from April 1, 1999 through September 2013. The assaults occurred while victims were seeking religious services such as confessions, weddings and funerals…………..

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εξεδήμησε προς άγνωστη κατεύθυνση ο αναφερόμενος στο κείμενό μου, αγιότατος επίσκοπος-μητροπολίτης Πίτσμπουργκ, Βοστώνης, Ντένβερ, Ολύμπου Άνθιμος Δρακωνάκης:
  Το 1983 ο μητροπολίτης Βοστώνης Άνθιμος Δρακωνάκης κατηγορήθηκε πως είχε 4χρονη σχέση με την 17χρονη παπαδοπούλα Δέσποινα Gallas, που αυτή μεν κατέληξε μετά απ΄αυτό ανορεξική κι αυτός χωρεπίσκοπος Ολύμπου. Ο Άνθιμος δεν καταδικάστηκε από κανένα δικαστήριο. Ο πατέρας της Δέσποινας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να καθαρίζει αποχωρητήρια στα Μc Donalds, μέχρι που απείλησε την Εκκλησία με αγωγή για να τον διορίσουν μέσα σε 3 ημέρες και πάλι σε ενορία. Ο Άνθιμος όμως δεν έκανε το χατήρι των συκοφαντών του και στα 2005 εμφανιζόταν υποψήφιος για την μητρόπολη του αγ.Φραγκίσκου.
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=453

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=451

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=254

  Η είδηση της αναχώρησης, με μικρή υπενθύμιση του ξεβρακώματός του, εδώ:
  http://www.pokrov.org/bish-anthimos-dies-at-81/

  Bish. Anthimos Dies at 81

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 05/30/2015

  Publication: The National Herald
  ………………..
  Due to accusations and articles in the mainstream media for inappropriate sexual behavior involving the young daughter of his chancellor, the late Rev. George Gallas, he was transferred to the Diocese of Denver in 1983 where he remained until his retirement from active ministry in 1987.

  Αναλυτικότερα η υπόθεσή του στο περιοδικό «People»: «Ένας μαύρος πρίγκηπας της Εκκλησίας»:
  http://www.people.com/people/archive/article/0,,20097213,00.html
  September 28, 1987
  Vol. 28
  No. 13

  A Black Prince of the Church

  By Garry Clifford

  Scorning His Vows, Bishop Anthimos Draconakis, Says Despina Gallas, Seduced Her and Left Her Emotionally Ravaged

  Ακόμη αναλυτικότερα σε μια σελίδα των γονέων ενός μοναχού, του Scott Nevins ,
  που αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει σε μια από τις πολυάριθμες μονές του αγίου ηγούμενου Εφραίμ της Αριζόνα, δηλαδή γονέων ενός θύματος της Ορθοδοξίας, που ξεφωνίζουν αγίους ιερωμένους της:
  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/category/bishop-anthimos-draconakis/
  «Η άνοδος και η πτώση και η άνοδος του επισκόπου Άνθιμου» (με συλλογή άρθρων για τις περιπέτειές του από εφημερίδες και περιοδικά). Ο σκωπτικός τίτλος αναφέρεται στα κουκουλώματα των συναμαρτωλών του επισκόπων, που τον ανεβοκατέβαζαν μέχρι να τον σώσουν.
  The Rise and Fall and Rise of Bishop Anthimos (Various Newspaper & Magazine Articles)

  Επίσης για την πολύκλαυστη αγιότητά του, δείτε:
  Εδώ
  https://groups.google.com/forum/#!topic/alt.religion.christian.east-orthodox/jeoKpEJwrZs
  εδώ
  http://connection.ebscohost.com/c/articles/57911549/black-prince-church-scorning-his-vows-bishop-anthimos-draconakis-says-despina-gallas-seduced-her-left-her-emotionally-ravaged
  και εδώ από έναν ελληνορθόδοξο ιερέα, που γράφει στην ιστοσελίδα Greek Orthodox Christians for truth and reform (Eλληνορθόδοξοι Xριστιανοί για αλήθεια και αναγέννηση) και διεκτραγωδεί το γενικότερο χάλι της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ («Ο πατριάρχης είναι κουφός», λέει ο ιερέας, αγανακτισμένος από τη συναίνεση του πατριάρχη ΓΑΠ και Τσίπρα στο κουκούλωμα κάθε αισχρού ιερατικού σκανδάλου):
  A LETTER FROM A GREEK ORTHODOX PRIEST
  A LETTER TO ONE OF OUR EDITORS FROM A GREEK ORTHODOX PRIEST

  Dear Editor,
  I miss Archbishop Iakovos dearly. As a Priest of 30 years, I feel compelled to write this, albeit with some degree of anonymity to protect myself (even though I have fully disclosed who I am to you). This is my confession that I feel most sorrowful for. The poor leadership that our GOA is plagued with is a multi-faceted problem that has its roots from the Seminary. The Church is suffering. If you don’t realize we are, you are living in a cave. Everything Fr. Artemas has said is correct. No one in their right mind would doubt this. Bishop Demetri’s “behavior” is well known for many years by many people. The same can be said for Metropolitan Iakovos. Some say that Bishop Anthimos, “the black prince”, is starting to look like a hero compared to these despots (how sad). Yet all this is tolerated. Additionally, the Ephraimite Fundamentalist problem is transforming our churches across the country to be centers for monasticism – usurping the regular routine of parish life and dismissing it as inferior to monastic life. Fr. Calivas correctly stated that holiness can be found in the Parish, as well as the Monastery. Fr. Harakas confirms this too. Yet some Hierarchs dismiss these proven beacons of truth. The subtle pressures of looking and behaving like monks is being introduced more and more. With all due respect, we don’t have to look like monks or “Amish” to be holy.

  With the Fr. Dokos allegations we see that priests are unjustly taking money and giving it to Hierarchs. The Patriarch is deaf……….
  http://gotruthreform.org/a-letter-from-a-greek-orthodox-priest

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.impeh.gr/inner.php?id=991&big=1

   Τιμητική Εκδήλωση για τον Επίσκοπο Ολύμπου κ. Άνθιμο.

   Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλιανών «Ο Κέραμος» διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Ανθίμου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου Φουρνής. Το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου παρουσίασε κρητικούς χορούς, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο κ. Γεώργος Μαυροειδής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο κ. Αιμίλιος Σολωμού, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο κ. Γεώργος Δρακωνάκης, Φιλόλογος και ο κ. Νικόλαος Ψιλάκης αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα γεγονότα της εξηντάχρονης ιερατικής πορείας του Επισκόπου Ολύμπου.

   Την επόμενη μέρα, Κυριακή 10 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου προεξήρχε της θ. Λειτουργίας στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Καστελλίου, στο τέλος της οποίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Άνθιμος προεχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού π. Ιωάννη Μαλλιαράκη.

   Παραθέτουμε την προσφώνηση του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου.

  • Ο/Η Κρυμένη Ιερή βρώμα λέει:

   Τούτη η βρωμερή υπόθεση με θύμα τη 18χρονη έχει πολλά πλοκάμια, σχόλιο αναφέρει και εκβιασμούς μητροπολιτών κλπ
   δείτε την εδώ (χρονολόγιο δημοσιεύσεων) με λεπτομέρειες. Η κοπέλα έγινε ανορεξική και κατηγορεί τον επίσκοπο πως την απείλησε με γεμάτο όπλο.

   «People»
   Magazine, September 28, 1987

   Today, 10 years later, Despi is a
   pitiably thin anorexic whose eating disorder, her doctors say, threatens her
   life. In this first public disclosure of her decade-long ordeal, she says she
   is the victim of a tormented love affair with Bishop Anthimos. She says the
   hierarch seduced her into sexual servitude when she was 18 years old and
   pursued the affair for three years. The relationship ended in 1982, she claims,
   when he threatened her with a loaded gun. ..

   https://groups.google.com/forum/#!topic/alt.religion.christian.east-orthodox/jeoKpEJwrZs
   DrGeor107a

   {Source Articles can be read in entirety by going to the http://www.Voithia.org
   website and clicking on blue titles of links.}

   AP, UPI, Bergen Couinty Record, New York Law Journal, People Magazine and
   Orange Country Register chronology compiled by Harry Coin, Voithia editor.

   The source of the rule forbidding clergy to sue the Archdiocese

   The Rise and Fall and Rise of Bishop Anthimos

   Given the recent forced departure of tenured and other clergy from their
   teaching posts, and the troubling signing of a contract to buy a house for
   Archbishop Spyridon by a priest using Church funds without legal authority, we
   asked the question: «How does it come to pass that a Greek Orthodox clergyman
   in America can’t finally use the courts if all else fails?». Clergy tell us
   point blank that they fear for their pension and health benefits and being
   defrocked from the priesthood should they sue. Searching legal records on the
   topic led us to the profoundly troubling case of Bishop Anthimos of Olympus.
   As a result of a startling accusation of clergy sexual misconduct against
   Bishop Anthimos by the daughter of a priest whom later Bishop Anthimos made his
   chancellor in Boston while the alleged affair was yet in progress, the
   Archdiocese in the late 80’s promugulated a rule which forbade priests from
   suing the Archdiocese.

   A review of the history raised several very troubling questions. Below is a
   chronology from June of 86 through December of 97 which completes a cycle
   wherein at first Bishop Anthimos was so successful as to be the chairman of a
   clergy – laity congress, then is accused of sexual misconduct splashed all over
   the national media and removed from service by the Ecumenical Patriarchate, to
   the Archdiocese escaping legal liability only through intimidating the priestly
   victimized family in to delaying suit until after the legal statute of
   limitations had passed, following that is a quiet period wherein sources tell
   us Bishop Anthimos served quietly in the Archdiocesan offices in New York–
   until suddenly and amid unanswered questions he left there to be with his Halki
   schoolmate Bishop Anthony of San Francisco on the other side of the country;
   and last year completing the circle and acting once again officially as an
   Orthodox Bishop, disbanding parish councils and acting officially for
   Metropolitan Anthony.

   This story has eerie parallel ties to current events regarding the attempt to
   cover up the sexual molestation at Holy Cross, the intimidation of presbyters
   to silence amid defrockment threats should the courts be employed, and the
   pains to which the Church will go to effect the «rehabilitation» of a Bishop or
   Archimandrite . The «Reporting» column of the National Herald frequently
   writes of «the club», now that meaning seems more evident. Also, by way of
   contrast, consider the speed with which a married Presbyter, such as Fr.
   Anthony Nicklas, who thought due to special circumstances he had permission to
   remarry from both his Bishop and the Patriarch himself, was bounced from his
   parish and from his teaching job at Holy Cross into a hotel night clerk for
   doing so by Archbishop Spyridon and Metropolitan Methodios– and told by Fr.
   Heropoulos, assistant to the Archbishop, that even though not found guilty by a
   spiritual court and not assigned to a parish would nevertheless have his due
   Archdiocesan health benefits terminated both for himself and his family.

   A chronology of the relevant news articles in summary with full text links
   follows.

   Chronology

   Greeks convene / June 26, 1986, Thursday, UPI, Texas:

   DALLAS: Some 2,000 delegates representing the 2 million members of the Greek
   Orthodox Archdiocese of North and South America convened in Dallas today for
   the start of the 28th Biennial Clergy- Laity Congress….Bishop Anthimos of
   Denver is to serve as congress chairman; the Rev. Nicholas Katinas, priest of
   Dallas’s Holy Trinity Greek Orthodox Church, is coordinator, and Dallas County
   Commissioner and lay leader Chris Semos is co-chairman….

   Greek Orthodox hierarchy gathers; Proper role of women in church to be debated
   / THE ORANGE COUNTY REGISTER, February 15, 1987 Sunday

   ANAHEIM — Like her mother before her, and her grandmother before that, Alice
   Scourby learned early that there were certain things girls could not do in
   church — like helping the priest conduct services….Bishop Anthony, spiritual
   leader of the Greek Orthodox Church in California and other Western states,
   said the gathering probably wouldn’t produce any big change in the church’s
   theology or practice….

   Former Greek Orthodox bishop of Boston named in sex scandal / U.P.I., September
   20, 1987, Sunday

   BOSTON: Bishop Anthimos Draconakis, former Greek Orhodox Bishop of Boston,
   allegedly seduced an 18-year-old girl and then had the three-year tryst covered
   up by members of the church heirarchy, a published report said. An article in
   the Sept. 28 issue of People magazine reports the alleged affair between
   Draconakis and Despina Gallas, now 27, began eight years ago and ended when she
   claimed Draconakis threatened her with a gun. In an account based on statements
   from Gallas and her family, the article reports the affair began in 1979, when
   Draconakis was transferred from Gallas’ hometown of Pittsburgh to Boston where
   he became bishop of the Greek Orthodox community.Draconakis, 53, would not
   comment on the allegations, but the magazine quoted his secretary as saying,
   »The girl is a kook. She fantasized this, and it’s a hallucination.» Gallas
   claims that while the scandal has been kept from public scrutiny and Draconakis
   denies the allegations, the bishop was protected by members of the church
   heirarchy…..

   Arkansas Democrat-Gazette, September 21, 1987 : «In the News»:

   Bishop Anthimos Draconakis, 53, former Greek Orthodox bishop of Boston, was
   alleged in a report in People magazine to have seduced an 18-year-old girl in
   1979 and then to have had the three-year tryst covered up by members of the
   church hierachy.

   NOW, A GREEK ORTHODOX SCANDAL / Bergen Record Corp. «The Record» September
   27, 1987

   The Greek Orthodox Church is investigating a charge by one of its priests in
   Paramus that his daughter was seduced when she was 18 by a high-ranking bishop
   who was supposed to abide by a vow of celibacy. A committee of Greek Orthodox
   bishops and lay people plans to meet Tuesday in Manhattan to discuss
   allegations that Bishop Anthimos Draconakis had a secret love affair from
   1978-82 with Despina Gallas, daughter of the Rev. George X. Gallas of St.
   Athanasios Church in Paramus. The Gallas family lived in the Massachusetts at
   the time. The church plans to announce Wednesday whether it will take
   disciplinary action against the bishop or allow him to remain bishop of Denver,
   church spokesman Panagiotis J. Gazouleas said. The allegations, which were
   rumored for five years in the close-knit Greek Orthodox community, became
   public last week when Ms. Gallas told her story in an article in People
   magazine….

   A BLACK PRINCE OF THE CHURCH; Scorning his vows, Bishop Anthimos Draconakis,
   says Despina Gallas, seduced her and left her emotionally ravaged / «People»
   Magazine, September 28, 1987

   Bishop Anthimos Draconakis was 43 and a fast-rising prince of the Greek
   Orthodox Church when he first laid his unsettling gaze on Despina Gallas. The
   dark-haired, intense Anthimos was presiding at a banquet honoring his
   enthronement as Bishop of Pittsburgh, yet his admiration for the young girl
   seated at another table was unconcealed….Today, 10 years later, Despi is a
   pitiably thin anorexic whose eating disorder, her doctors say, threatens her
   life. In this first public disclosure of her decade-long ordeal, she says she
   is the victim of a tormented love affair with Bishop Anthimos. She says the
   hierarch seduced her into sexual servitude when she was 18 years old and
   pursued the affair for three years. The relationship ended in 1982, she claims,
   when he threatened her with a loaded gun. …Anthimos denies Despi’s
   allegations, but in 1983 he was transferred from his prestigious post as Bishop
   of Boston and installed as Bishop of Denver, where he presides over relatively
   few Greek Orthodox faithful. …Anthimos’ punishment, says Father George
   Gallas, Despi’s father, «was just a slap on the wrist, and the hypocrisy and
   double standard of the church just sicken me. They provided him with sanctuary
   and a graceful exit so he could go somewhere else and do the same thing all
   over again. We are the victims.» For his attempts to win justice for his
   daughter, Father George has suffered financial hardships and rejection by his
   church. …After their affair had been underway for nine months, says Despi,
   Anthimos maneuvered her within easier reach by appointing Father Gallas as his
   chancellor in Boston. The move was costly, forcing Gallas to take a second job
   as a weekend parish priest while Despi’s mother, Mersene, became a secretary in
   Anthimos’ office. Mother and father worked in the diocesan residence for the
   next three years, never suspecting that their daughter, who was working at a
   hospital, was spending evenings upstairs in the bishop’s bedroom….Archbishop
   Iakovos came home from vacation as soon as he learned of the brewing scandal
   and interviewed Despi and her father. «He believed Despi’s story and he told us
   so,» says Father George. …Later, Iakovos urged Father George to sue Anthimos,
   then reneged by laying down a new church law forbidding clergy to bring civil
   suits. The Gallas family can only speculate as to the reason for Iakovos’s
   about-face. «Anthimos,» says Despi, «has something on everyone.»

   On April 21, 1983, nine months after charges were first lodged against
   Anthimos, the 10 bishops of the American Greek Orthodox synod met to consider
   the case. During a five-hour secret session that Anthimos attended, the girl
   and her father waited in vain to be called to testify. The synod ordered
   Anthimos to take a six-month leave of absence pending reassignment. He defied
   the order and went to Istanbul to appeal to Patriarch Dimitrios I, who upheld
   the synod. On Dec. 4, 1983, Anthimos was enthroned as Bishop of Denver, a
   position specially created for him, which has authority over 14 western states
   but only 20,000 church families.

   CHURCH LEADERS SUMMON BISHOP; GOING TO TURKEY FOR CELIBACY PROBE Summoned /
   The Record», October 1, 1987

   The Greek Orthodox bishop accused of breaking his vow of celibacy and having a
   love affair with the daughter of a Paramus pastor has been summoned to
   Istanbul, Turkey, to appear before the church’s international leadership. Also
   called to Istanbul was the Rev. George X. Gallas, pastor of St. Athanasios
   Church in Paramus, who says his daughter, Despina, was first seduced by Bishop
   Anthimos Draconakis of Denver when she was 18 years old. …The decision to
   refer the case to the world Orthodox leadership was made by Archbishop Iakovos
   Koukouzis, head of the U.S. branch of Greek Orthodoxy.

   Martin Christopher, Laramie, Wyo.: Bishop Anthimos Draconakis / October 19,
   1987, People Magazin «Mail» section, Pg. 4

   As a faithful member of the Greek Orthodox Church, I would like to extend my
   love and support to Despina Gallas and the entire Gallas family. It’s a
   disgrace that such a thing could happen in such a well-respected religion.
   Bishop Anthimos knew what he was getting into when he took his vows of
   celibacy, and I feel he should be punished for his actions. There is too much
   politics involved in religion, and the archdiocese must re-evaluate the loyalty
   of its supposed leaders.

   BISHOP ANTHIMOS RESIGNS DUE TO SEXUAL SCANDAL / U.P.I., November 10, 1987

   DENVER– Bishop Anthimos Draconakis, dogged by charges he engaged in a
   three-year affair with a priest’s daughter, apparently is out as spiritual
   leader of an estimated 20,000 Greek Orthodox families spread throughout 14
   states from Montana to Louisiana. A statement from the church’s highest
   authorities in Istanbul, Turkey, was reported this week in Greek-language
   newspapers in New York. The statement said Draconakis has resigned as head of
   the Denver diocese and the resignation was accepted by the Patriarchate.
   Sources said Draconakis would remain overseas for at least 18 months….

   ORTHODOX BISHOP CITED IN SEX SCANDAL RESIGNS DENVER POST / The Associated
   Press, November 10, 1987

   DENVER– Greek Orthodox Bishop Anthimos Draconakis, accused of having a
   four-year affair with a Paramus priest’s daughter, has resigned as leader of
   the Denver diocese, a newspaper reported today. The Rocky Mountain News said
   the church’s highest authorities in Istanbul, Turkey, reported the resignation
   in Greek-language newspapers in New York. The Istantbul leaders had ordered a
   hearing for Bishop Draconakis after the Rev. George Gallas of Paramus accused
   him of carrying on a four-year affair with Father Gallas’s daughter, Despina,
   now 27. According to Father Gallas, the affair ended in 1982. Church leaders
   here were told not to comment on the resignation until an official announcement
   by officials of the New York City-based Archdiocese of North and South America
   this week, the Denver newspaper said….

   Immunity Based on Religion Does Not Bar Tort Action; Gallas v. Greek Orthodox
   Archdiocese of North and South America, Supreme Court,
   IA Part 4, Justice Greenfield./ New York Law Journal, July 19, 1991

   This is a case involving prelates of a church, arising out of a charge by
   plaintiff that one of them, using the charisma of Rasputin and the mesmerizing
   power of a Svengali, had seduced her as a young parishioner and held her in
   thrall for several years, and that when she broke free, was coerced into
   silence by the church hierarchy. There are countercharges that plaintiff is
   fantasizing, that what she claims never took place, and that by publicizing her
   charges she has defamed the Bishop accused, subjecting him to ridicule and
   contempt, deprivation of benefice, and loss of emoluments….

   The complaint, served in November, 1988, which the defendants now move to
   dismiss, as amplified by the affidavits and the exhibits annexed, alleges in
   essence that in 1977, when defendant Anthimos Draconakis was Bishop of the
   Pittsburgh diocese of the Greek Orthodox Church he met the then 17 year old
   plaintiff, Despina Gallas, the daughter of an Orthodox priest. (The Greek
   Orthodox church permits priests to marry, but only before ordination.) Ms.
   Gallas charges the Bishop engaged in a course of conduct to seduce her; and
   began to make sexual advances despite his vow of celibacy. When he became
   Bishop of Boston in 1979, she alleges he preyed on her naivete and they
   continued a sexual affair which lasted until 1982. She claimed she had been
   held in a state of «sexual servitude» by the Bishop. He favored her father with
   a post as his chancellor in Boston, and gave her mother a secretarial position
   in the Bishop’s office. The affair broke up in July 1982 when the Bishop
   allegedly threatened Ms. Gallas with a gun. Finally she told her parents, who
   were naturally outraged. They notified the archdiocese, and the Archbishop,
   after convening a synod of American bishops, in 1983 ordered Bishop Draconakis
   to take a six month leave of absence. Thereafter he was reassigned as Bishop of
   Denver….She alleges further that the Archdiocese is vicariously liable for
   putting Bishop Draconakis in a position to engage in sexual abuse, and that
   defendants are liable for prima facie tort, the intentional infliction of
   emotional harm, and for assault, for which plaintiff seeks damages…The Greek
   Orthodox Archdiocese and the Archbishop claim that service was improper and
   have moved to dismiss the complaint under CPA 3211 (a), 5, 7 and 8. They
   contend the causes of action in the complaint are barred by the statute of
   limitations…..

   Plaintiff argues that it would be inequitable to apply the statute of
   limitations in her case, because she contends that the church lured her through
   promises and coercion to forego bringing any action, and to cloak the entire
   affair with a veil of silence to avoid embarassment. She and her father assert
   that they brought their complaint about Bishop Draconakis to the attention of
   Archbishop Iakovos in New York in July, 1982, and the Archbishop wanted the
   incident kept quiet. They say it was contemplated that a new position would be
   created for Father Gallas, and the church would take care of the medical
   expenses incurred on plaintiff’s behalf. Nevertheless, plaintiff filed formal
   charges with the Archdiocese in October, 1982. The Archdiocese convened a synod
   of ten bishops to investigate the charges. The synod, while finding the
   evidence did not warrant prosecution of charges, ordered a six month leave of
   absence for Bishop Draconakis, and then a reassignment. This was affirmed by
   the Patriarch of the church in Athens. Despite the outrage of plaintiff and her
   father, it is asserted that the agreement by the Archbishop to pay for
   plaintiff’s therapy and medical expenses caused plaintiff to exercise
   forbearance in commencing a lawsuit and making public disclosure. Plaintiff
   alleges that even after the payments to her were terminated in September, 1983,
   she was inhibited from litigation because of the threat that her father’s
   position with the church would be terminated. In fact, he was terminated in
   1985 and took a job «flipping burgers» at a MacDonald’s on the Connecticut
   Turnpike until assigned to a parish in New Jersey. In October, 1985, the
   Archdiocese promulgated a prohibition against litigation. …Therefore, by
   July, 1985 both of plaintiff’s worst fears had been realized, and she should
   have acted. There is no justification for not having commenced the action until
   November, 1988, and the statute of limitations stands .

   Bishop Anthimos, supposedly retired, acts for Metropolitan Anthony /
   Voithia/Angelides 9/27/96

   …Before Fr. Kouremetis left, Metropolitan Anthony of Dardanellion, Presiding
   Hierarch of the Diocese of San Francisco, who at that time was Bishop of San
   Francisco, ordered the removal of the entire [Long Beach] Parish Council.
   This was announced at a parish assembly meeting on September 27, 1996, by
   Bishop Anthimos of Olympos, who attended that meeting on then-Bishop Anthony’s
   behalf. On January 12, 1997, a new Parish Council was appointed to replace
   the one which had been removed.

   Although officially retired, Bishop Anthimos has been Metropolitan Anthony’s
   house guest in San Francisco for years, has acted on his behalf, and continues
   to do so. Most recently, on December 15, 1997, Bishop Anthimos wrote a letter
   to the clergy of the Diocese of San Francisco «on behalf of His Eminence
   Metropolitan Anthony of Dardenelles» regarding the new Metropolitans and
   Metropolitan Anthony’s commemoration as Archbishop….

   +Bishop Anthimos of Olympus: The elevation of the Bishops to the ecclesiastical
   rank of Metropolitan does not change the charter of the Greek Orthodox
   Archdiocese of America, the structure of our Church in America, or the Uniform
   Parish Regulations / Voithia 12/15/97

   Bishop Anthimos: «Beloved Brothers in the Diakonia of the Lord, You should be
   in receipt of the memo from the Diocese Office dated November 26,1997,
   informing you of the elevation of Bishop Anthony of San Francisco to the rank
   of Metropolitan. On behalf of His Eminence Metropolitan Anthony of Dardenelles
   who is currently visiting the Ecumenical Patriarchate, I am officially
   notifying you of the following: …The elevation of the Bishops to the
   ecclesiastical rank of Metropolitan does not change the charter of the Greek
   Orthodox Archdiocese of America, the structure of our Church in America, or the
   Uniform Parish Regulations. I extend to you the paternal blessings of His
   Eminence Metropolitan Anthony and wishing you, your families, and your
   communities a very blessed and happy holiday season, I remain,Paternally Yours,
   +Bishop Anthimos of Olympus»

   In article ,
   drgeo…@aol.com (DrGeor107a) writes:
   Quotes Harry Coin:

   >Although officially retired, Bishop Anthimos has been Metropolitan Anthony’s
   >house guest in San Francisco for years, has acted on his behalf, and
   >continues
   >to do so. Most recently, on December 15, 1997, Bishop Anthimos wrote a
   >letter
   >to the clergy of the Diocese of San Francisco «on behalf of His Eminence
   >Metropolitan Anthony of Dardenelles» regarding the new Metropolitans and
   >Metropolitan Anthony’s commemoration as Archbishop….
   >

   Don’t blame Metropolitan Anthony, he tried to get Kato Kaitlin to
   housesit, but Anthimos was all the Archdiocese could afford. Since you are
   implying that Anthimos was blackmailing +Iakovos, why wouldn’t he also
   blackmail his old schoolmate, +Anthony into letting him «crash»? A lot of
   people feel sorry for old Army buddies or roommates and sometimes, unwisely,
   help them when they have hit bottom.
   It seems that blackmail is even more common in the Roman Church; the
   «celebate» clergy who are having hetero- or homosexual affairs protect the
   child molesters out of fear of their own disgrace. In the Early Church, we had
   women deacons, all women over 40, who served women and children, so that male
   priests, «celebate» or otherwise, had contact only with women and children in
   their own families or at Liturgy. Why did the male «celebate» bishops get rid
   of women deacons?
   I wish that all the «celebate» clergy who have had sex with consenting
   adults of either sex would just go public with their «sins» and conquer this
   fear of blackmail that protects the sexual predators. Certainly us sinners of
   the laity would forgive our spiritual fathers for being human and join with
   them in sending the predators to jail. Then we would not have had the Anthimos
   or Holy Cross scandals causing such turmoil in the GOA or any church.

   PS: The Dardenelles are a beautiful group of mountain peaks in the Sierra
   Nevada, close to our UCBerkeley Alumni camp, Lair of the Bear. So His Eminence
   Anthony is Metropolitan of the Dardenelles, Republic of California.

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-amerikis/950-ekoimithi-o-episkopos-olumpou-anthimos
    (…..)
    Με την αλλαγή του συνταγματίου της Αρχιεπισκοπής καταστάθηκε στην Μητρόπολη Βοστώνης τον Απρίλιο του 1979 όπου παρέμεινε μέχρι το 1983 που μετατέθηκε στην Επισκοπή Ντένβερ του Κολοράντο, έπειτα από έντονη φημολογία και δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου που τον έφερναν αναμειγμένο σε σκάνδαλο σεξουαλικής φύσεως με την κόρη του πρωτοσυγκέλου του, π. Γεωργίου Γκάλλα, τις αιτιάσεις του οποίου δεν είχε παραδεχθεί ποτέ.

    Στο Ντένβερ παρέμεινε μέχρι το 1987 οπότε και παραιτήθηκε από την ενεργό υπηρεσία και έκτοτε εφησύχαζε στο Κέιπ – Κοτ, ενώ επί μακρά χρονικά διαστήματα διέμενε στην Καλιφόρνια και υπηρετούσε πλησίον του φίλου και συντοπίτη του, μακαριστού, σήμερα, Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Αντωνίου.

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε δώσει στον Επίσκοπο Άνθιμο τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ολύμπου.
    (…..)

    Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, του οποίου ο Επίσκοπος Άνθιμος είχε τελέσει την εις Διάκονο χειροτονία του, σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως «με το άγγελμα της εκδημίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανθίμου, αναπολώ τα πολλά χρόνια της φιλίας και συνεργασίας μας και ιδιαίτερα την ημέρα της χειροτονίας μου σε Διάκονο στην οποία προέστη. Ήταν άνθρωπος βαθιάς πίστης, αφοσιωμένος στην Ελληνική κουλτούρα και αγαπούσε πολύ την ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κρήτη».

    Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος αναφέρει ακόμα στη δήλωση του πως «ο αείμνηστος Επίσκοπος Άνθιμος ήταν ένας αφοσιωμένος δούλος του Κυρίου επί 61 χρόνια, κηρύσσοντας με αφοσίωση τον λόγο του Κυρίου σε όλους τους ανθρώπους που υπηρετούσε με ζήλο».

    1 σχόλιο

    Tim Nicholas • 7 ώρες πριν

    Περιμένουμε τις «λεπτομέρειες» του Καλμούκου γι αυτό το πρόσωπο που κατασκανδάλισε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο

 15. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.mixanitouxronou.gr/to-egklima-pathous-pou-sigklonise-tin-ellada-i-dolofonia-tou-archimandriti-apo-tin-katia-giannakopoulou-i-psichologiki-tis-katarrefsi-meta-to-chorismo-tous-ke-i-apofasi-na-skotosi-ton-epigio-t/

  Το έγκλημα πάθους που συγκλόνισε την Ελλάδα.

  Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη από την Κάτια Γιαννακοπούλου.

  Η ψυχολογική της κατάρρευση μετά τον χωρισμό τους και η απόφαση να σκοτώσει τον «επίγειο Θεό της»
  22/10/2014

  Στις 22 Ιουλίου του 1997 ένα ερωτικό έγκλημα που έγινε στη Νέα Σμύρνη της Αττικής, προκάλεσε το τεράστιο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και της εκκλησίας, αφού το θύμα ήταν ένας ιερωμένος. Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ελευθεριάδης έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του. Τον πυροβόλησε η πρώην ερωμένη του, Κάτια Γιαννακοπούλου. Ήταν ο τραγικός επίλογος μιας έντονης ερωτικής σχέσης, που η ιστορία της θυμίζει σενάριο ταινίας. Η γνωριμία με τον αρχιμανδρίτη Η Κάτια Γιαννακοπούλου ήταν μια συνηθισμένη σύζυγος και μητέρα ενός αγοριού. Ζούσε με την οικογένειά της στην Καλλιθέα. Το επάγγελμά της ήταν πλασιέ ειδών δώρου. Η σχέση της με την εκκλησία ήταν τυπική και χωρίς υπερβολές και συστηματική συμμετοχή στη θεία λειτουργία. Όταν για προσωπικούς της λόγους ζήτησε από μια φίλη της να της συστήσει έναν πνευματικό για να εξομολογηθεί, γνώρισε τον άνθρωπο που θα άλλαζε οριστικά τη ζωή της. Τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη, ο οποίος ιερουργούσε στην Παναγίτσα του Παλιού Φαλήρου. Η Γιαννακοπούλου άρχισε να παρακολουθεί τις λειτουργίες και να εξομολογείται συχνά στον αρχιμανδρίτη. Όπως εξήγησε η ίδια, ο Άνθιμος τη γοήτευσε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία του και τον τρόπο που μιλούσε. «Με τράβαγε κοντά του σαν μαγνήτης. Συνέβαινε κάτι το ανεξήγητο». Οι συναντήσεις τους ήταν συχνές, αλλά δεν είχαν ερωτικό χαρακτήρα. Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος έγινε ο επίγειος Θεός της Κάτιας Γαιννακοπούλου Μέχρι την ημέρα που ο Άνθιμος της ζήτησε να τον επισκεφτεί: «Μια μέρα με κάλεσε σπίτι του, όπου μιλήσαμε για πολλά, κυρίως γύρω από τη θρησκεία και την Εκκλησία. Αμέσως μετά άρχισε να μου μιλάει για τον έρωτα. Εκείνη την ώρα με φίλησε για πρώτη φορά και μάλιστα αυτό το φιλί στο στόμα κράτησε για πολλή ώρα», ανέφερε η ίδια. Την επόμενη ημέρα η Γιαννακοπούλου πήγε στον αρχιμανδρίτη και του εξομολογήθηκε όλα όσα είχαν γίνει μεταξύ τους την προηγούμενη ημέρα, σαν να μιλούσε για κάποιον τρίτο. Εκείνος της απάντησε: «είμαστε άνθρωποι και σαν άνθρωποι έχουμε ανθρώπινες αδυναμίες». Με αυτό το άλλοθι, ξεκίνησε μια θυελλώδης σχέση που κράτησε για χρόνια, αλλά δεν είχε αίσιο τέλος.


  Έφτασε στο σημείο να του δίνει τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία σήκωνε από την τράπεζα κρυφά από τον σύζυγό της

  Η παθιασμένη σχέση ήταν «ακριβή».

  Όσο περνούσε ο καιρός, η ερωτευμένη γυναίκα δενόταν όλο και περισσότερο με τον αρχιμανδρίτη. Η ζωή της περιστρεφόταν γύρω του, ενώ έφτασε στο σημείο να του δίνει τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία σήκωνε από την τράπεζα κρυφά από τον σύζυγό της. Ο αρχιμανδρίτης της είχε πει ότι ονειρεύτηκε την Παναγία να του ζητάει να κάνει κάποια πράγματα, τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά, αλλά όταν Της το είπε, η Παναγία του απάντησε: «θα σε βοηθήσει η Κάτια». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το συνολικό ποσό που έδωσε στον Άνθιμο, όσο καιρό ήταν παράνομο ζευγάρι, ξεπέρασε τα 27.000.000 δραχμές, χωρίς να εξηγήσει πως το ποσό δεν έγινε αντιληπτό από το σύζυγό της. Πέντε χρόνια μετά τη γνωριμία και την ερωτική τους σύνδεση, ο αρχιμανδρίτης απολύθηκε για άγνωστο λόγο από την εκκλησία του και μετατέθηκε στο Λονδίνο. Ήταν η αρχή του τέλους όχι μόνο για τη σχέση του ζευγαριού, αλλά και για τη ζωή του Άνθιμου. Η ρήξη στη σχέση του ζευγαριού. Από τη στιγμή που ο αρχιμανδρίτης έφυγε από την Ελλάδα, άρχισε να γίνεται ψυχρός και να αποφεύγει την ερωμένη του. Αντίθετα η Γιαννακοπούλου ένιωθε τόσο ερωτευμένη, που συχνά ταξίδευε μέχρι το Λονδίνο αυθημερόν, μόνο και μόνο για να τον δει μερικές ώρες. Η αδιαφορία του άρχισε να κλονίζει τον ψυχισμό της. Η εξάρτησή της από τον αγαπημένο της ήταν απόλυτη. Η Γιαννακοπούλου και μόνο στην ιδέα ότι θα τον έχανε, τρελαινόταν. Όταν συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν θα άλλαζαν και η σχέση έφθανε στο τέλος της, η απογοήτευσή της άρχισε να γίνεται οργή. Ξεκίνησε να ηχογραφεί τις αραιές, πια ερωτικές τους συναντήσεις για να μπορεί αργότερα να τον απειλεί. Όταν τον Σεπτέμβριο του 1996 η Γιαννακοπούλου πληροφορήθηκε ότι ο Άνθιμος βρέθηκε στην Ελλάδα για να ψηφίσει και δεν την είχε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, κατέρρευσε. Τον επόμενο Μάρτιο και ενώ είχαν μεσολαβήσει αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί του, οι δυο τους συναντήθηκαν στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Ακολούθησε ένας μεγάλος καυγάς κατά τον οποίο η απελπισμένη γυναίκα τραυμάτισε τον αρχιμανδρίτη ελαφρά με ένα μαχαίρι. Τον Ιούνιο του 1997 η Γιαννακοπούλου δεν άντεξε την αδιαφορία του ανθρώπου που λάτρευε και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Πήγε στην Ομόνοια και αγόρασε ένα όπλο με σκοπό να δώσει τέλος στον πόνο της. Μετά τη δολοφονία περιπλανιόταν μόνη της για τρεις ημέρες Η δολοφονία Στις 20 Ιουλίου η Γιαννακοπούλου τηλεφώνησε στην εκκλησία που ιερουργούσε ο Άνθιμος στο Λονδίνο και προς έκπληξή της πληροφορήθηκε ότι δεν ήταν εκεί, αλλά βρισκόταν στην Ελλάδα. Αμέσως του τηλεφώνησε και εκείνος το αρνήθηκε, αλλά της υποσχέθηκε να της τηλεφωνήσει την επόμενη ημέρα, υπόσχεση που τήρησε. Κατά τη συνομιλία τους, της είπε ότι θα συναντιόντουσαν κάποια από τις επόμενες ημέρες, όχι όμως στο σπίτι του. Η θολωμένη γυναίκα όμως δεν περίμενε. Πήγε στο σπίτι του και άρχισε να χτυπάει επίμονα το κουδούνι. Ο Άνθιμος της μίλησε άσχημα και την έδιωξε, απειλώντας να καλέσει την αστυνομία. Το επόμενο πρωί η Γιαννακοπούλου, που δεν άντεχε άλλο την απόρριψη, είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στην οδό Φιλαδελφείας. Όταν εκείνος εμφανίστηκε, τον πλησίασε και προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά της γύρισε την πλάτη. Χωρίς να το σκεφτεί έβγαλε από την τσάντα της το όπλο και άρχισε να τον πυροβολεί μέχρι που τελείωσαν οι σφαίρες. Η περιπλάνηση της δολοφόνου και η σύλληψη της έξω από μοναστήρι «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς θα το είχα ήδη κάνει», είπε στην απολογία της. Αμέσως μετά τη δολοφονία, η Γιαννακοπούλου μπήκε στο αυτοκίνητο του κουνιάδου της με το οποίο κινούνταν και άρχισε να περιπλανιέται στη Νέα Σμύρνη. Πέταξε σε διαφορετικούς κάδους το όπλο τα φυσίγγια και τη γεμιστήρα και εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Με ταξί έφτασε στην Ομόνοια από όπου νοίκιασε ένα ποδήλατο. Την πρώτη νύχτα την πέρασε σε μια εγκαταλειμμένη οικοδομή στην Καλλιθέα. Την επόμενη μέρα πήγε στο Αιγάλεω και στη συνέχεια στην Ελευσίνα όπου διανυκτέρευσε σε ένα πάρκο. Την Τρίτη ημέρα και ενώ οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη, βρέθηκε στη Μάνδρα Αττικής και το βράδυ έφτασε στο μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου όπου εξομολογήθηκε σε μια μοναχή, την πράξη της. Η μοναχή ειδοποίησε την αστυνομία και η δολοφόνος συνελήφθη. Η ομολογία και η καταδίκη της Γιαννακοπούλου «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς θα το είχα ήδη κάνει. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα της Γιαννακοπούλυου κατά την απολογία της στον ανακριτή. Αφού περιέγραψε με λεπτομέρειες τα πάντα για τη σχέση τους και πως έφτασαν στην τραγική κατάληξη δήλωσε: «Ο μεγαλύτερος τιμωρός, ο πιο αυστηρός εισαγγελέας είναι ο εαυτός μου. Αναρωτιέμαι μόνο ποια τιμωρία σκληρότερη μπορεί να μου επιβάλει η δικαιοσύνη από αυτήν που επέβαλα εγώ στον εαυτό μου σκοτώνοντας με τα ίδια μου τα χέρια τον επίγειο θεό μου». Το δικαστήριο επέβαλε στη δολοφόνο ποινή κάθειρξης 20 ετών, αλλά μετά από έφεση του εισαγγελέα καταδικάστηκε σε ισόβια. Στο άκουσμα της απόφασης κατέρρευσε και είπε : «Πείτε στον Γιώργο, τον άνδρα μου, να συνεχίσει με ή χωρίς εμένα. Για τον γιο μας». Καθ΄όλη τη διάρκεια της δίκης αλλά και της φυλάκισής της, η Γιαννακοπούλου είχε στο πλευρό της τον άντρα και τον γιο της. Αποφυλακίστηκε μετά από αίτησή της τον Αύγουστο του 2013….

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έγγαμος Ρώσος Ορθόδοξος Ιερέας, μαστροπός εργαζόμενος παρτ τάιμ σε πορνείο

  https://www.thesun.co.uk/news/4191280/priest-arrested-for-being-pimp-brothel-raid/

  UNHOLY CRIME Priest arrested for working as a part-time PIMP after cops found him wearing his holy robes inside a brothel during a raid
  Father Nikolay’s wife raised the alarm when he failed to return home from a religious trip to Moscow
  By Amanda Devlin
  7th August 2017, 5:10 pm Updated: 7th August 2017, 5:12 pm

  A PRIEST has been accused of being a part-time PIMP after he was discovered wearing his holy robes in a brothel during a police raid.

  Russian orthodox church priest Nikolay Kireev, 39, was apprehended by officers in the building in the city of Vitebsk in northern Belarusian Vitebsk Oblast region.


  He is accused of trafficking women to work as prostitutes in the establishment.

  But his friends and family claim the “kind” holy man was framed and could not be guilty of the alleged crime.

  The priest, of the Peter and Pavel cathedral in Imeni Morozova, in north-western Russia’s Leningrad’s Oblast region, was detained on charges of human trafficking.

  ………………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.