Ν. Κακλαμάνης: Επίθεση στο πράσινο και στη Δημοκρατία

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
kaklaman1O κ. Κακλαμάνης που διορίστηκε μέσω του εκλογικού νόμου δήμαρχος με 45%, εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Αποχώρησε από τη ΝΔ για να πολιτευθεί με τον εθνικιστή κ.Σαμαρά-τον μόνο αρχηγό που απέκλεισε υποψήφιους βουλευτές της μειονότητας της Θράκης. Ο κ. Κακλαμάνης ξεκίνησε από «αβερωφικός», εξελίχθηκε σε «μητσοτακικό», συνέχισε με τον Μακεδονομάχο κ. Σαμαρά, και επέστρεψε στη ΝΔ, μεταπηδώντας διαδοχικά από το μητσοτακικό στο καραμανλικό στρατόπεδο. Το 1997 στο Συνέδριο της ΠΟΛΑΝ μιλούσε για «ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου».
«Ο Ευρωβουλευτής της ΠΟΛ. ΑΝΟΙΞΗΣ Νικήτας Κακλαμάνης με καταθέσεις ερωτήσεων προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών Ε.Ε. ζητά τη θέση τους για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Αργότερα «….Σοβαρό θέμα για τον τέως υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη ανακύπτει από την αποκάλυψη ότι τέσσερις φαρμακευτικές εταιρείες πλήρωσαν μέρος των εξόδων προεκλογικής του εκδήλωσης. Η εκδήλωση έγινε στις 17 Φεβρουαρίου του 2004 και λίγες μέρες μετά ο κ. Κακλαμάνης έγινε υπουργός Υγείας. Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση της «Ε» και περιορίστηκε να πει ότι είναι «αστειότητες, που εντάσσονται στο προεκλογικό παιχνίδι………Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Ε», συνεργάτιδα του κ. Κακλαμάνη (Παγώνα Καρατζά) εμφανίζεται να συμφωνεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες για την πληρωμή εκ μέρους τους συγκεκριμένων ποσών ώστε να καλυφθεί μέρος των εξόδων της εκδήλωσης που έγινε στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ». Τα υπόλοιπα, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, θα τα πλήρωνε ο ίδιος.…….. όπως προκύπτει από τα παραστατικά, τα τελικά ποσά που πληρώθηκαν. Στην Bayer κόπηκαν δύο τιμολόγια για 6.994 και 900 ευρώ. Η Phizer πλήρωσε 2.074 ευρώ, η Roche πλήρωσε 915 ευρώ, η Gap όπως ακριβώς συμφώνησε 13.999,50 ευρώ και τέλος κόπηκε τιμολόγιο στη κ. Παγώνα Καρατζά 6.405 ευρώ». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 07/10/2006).

kaklaman2 Ο κ. Κακλαμάνης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στους 131 πολίτες και στο Συμβ. Επικρατείας που τον εμποδίζουν να υλοποιήσει τη συμφωνία του με τον κ. Βωβό. Μαζί του κραυγάζουν ο τηλε-πλασιέ βιβλίων και βουλευτής του Λάος κ.Γεωργιάδης και ο έγκριτος δημοσιογράφος του ΔΟΛ και εκσφενδονιστής πλαστικών μπουκαλιών στα γήπεδα κ.Πρετεντέρης. Αντιγράφω από άρθρο του Χαρ. Κ. Τσούκα καθηγητή στο ALBA και στο University of Warwick («Καθημερινή»-30.1.’09):
«Δεν έχει υπάρξει υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τα τελευταία 20 χρόνια που να μην έχει καταφερθεί δημοσίως κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η φράση του Κώστα Λαλιώτη, «αυτή η απόφαση (του ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου) δεν με αφορά», συνοψίζει τη θρασύτητα των (ουκ ολίγων) επηρμένων και λαϊκιστών πολιτικών μας. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι υποκριτικά επικρίνουν τη βία των «αντιεξουσιαστών», δεν παραλείπουν να καταπατούν τις αρχές του κράτους δικαίου όταν αυτό τους συμφέρει. Το ΣτΕ είναι κάρφος στο μάτι των κυβερνήσεων. Λειτουργώντας ως θεσμικό αντίβαρο στην εξουσία τους, ενοχλεί πολύ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε κάποια από τις πάμπολλες αναθεωρήσεις του Συντάγματος θα το ευνουχίσουν. Το κράτος δικαίου, συστατικό στοιχείο του οποίου είναι το ΣτΕ, θέτει εμπόδια στις επιδιώξεις των διαπλεκόμενων κυβερνήσεων και γι’ αυτό, όπου μπορούν, το παρακάμπτουν……………… Οι ευθέως επικριτικές για το ΣτΕ δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γεωργιάδη και εμμέσως αιχμηρές του δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη ουδόλως εκπλήσσουν. Δεν θα περίμενε κανείς τίποτα διαφορετικό από ένα βουλευτή, που περισσότερο κραυγάζει και λιγότερο σκέπτεται, ούτε από έναν πρώην υπουργό Υγείας που, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Τύπου το 2006, αποδέχθηκε προεκλογική χρηματοδότηση φαρμακευτικών εταιρειών. Θα περίμενε όμως κανείς περισσότερο σεβασμό στους θεσμούς από αυτούς που σχολιάζουν καυστικά την παθολογία του δημόσιου βίου. Σε άρθρο του στο «Βήμα» (16/1/2009), με απροσδόκητα συνωμοσιολογικό ύφος, ο κ. Πρετεντέρης βλέπει «ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία κινούνται πίσω και από τους «ευαίσθητους» (προσφεύγοντες πολίτες) και από τους «αδέκαστους» (δικαστές)». …..Προσέξτε τη ρητορική του ισχυρισμού: η δικαστική αίθουσα συσκέψεων χαρακτηρίζεται «σκοτεινή», γεγονός που συνειρμικά παραπέμπει σε γιάφκες τρομοκρατών, μαφιόζων και συνωμοτών. Σε τέτοιες «σκοτεινές αίθουσες», κατοικοεδρεύουν στρυφνοί και αλλόκοσμοι δικαστές, πιθανά ενεργούμενα ιδιωτικών συμφερόντων, τους οποίους, κατά τη ρήση του εθνικόφρονος κ. Γεωργιάδη, κανείς δεν ξέρει «ποιος τους έχει διορίσει και από πού κρατάει η σκούφια τους»! Η προσπάθεια για την απαξίωση του ΣτΕ είναι προφανής».

Είναι ενδεικτικό πως το ΚΚΕ που δεν χάνει ευκαιρία και έχει καταγγείλει και αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ για ασυνέπεια, υποκρισία κλπ σε συγχορδία με τον δήμαρχο, αν και δηλώνει πως είναι ΚΑΙ κατά του γηπέδου μένει στο απυρόβλητο (!). Πιστεύω πως πρόκειται για σεβασμό σε ένα κόμμα-μουσείο που δεν ενοχλεί πιά το σύστημα και όχι για ανίερη συμμαχία.

theatro1Πολλοί από τους κυρίους που θέλουν το Mall κουκιά ξέρουν και κουκιά μολογάνε. Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Θ.Α ναστασιάδη που αποκάλυψε πως οι γονείς του Αλέξη Τσίπρα μένουν στο Διόνυσο (!) και πως ο ίδιος είχε πάει πασχαλιάτικες διακοπές στο Λονδίνο (!), και από τον Μ.Τ ριανταφυλόπουλο που αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πτυχίο και άδεια πολιτικού μηχανικού (!) και μάλιστα είχε το θράσος να εργάζεται (!) και μάλιστα ΘΑ μπορούσε να πάρει και δημόσια έργα αν δεν εκλεγόταν πρόεδρος του ΣΥΝ (!) και κρίνοντας εξ ιδίων, διαδίδουν ψιθύρους πως πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους 131 ενεργούς πολίτες κρύβονται αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους είναι αδύνατο να αντιληφθούν πως υπάρχουν ανιδιοτελείς πολίτες και κόμματα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Τους είναι αδύνατο να αντιληφθούν γιατί ο παναθηναϊκάκιας Αλέξης Τσίπρας δεν στοιχίζεται πίσω από την ομάδα του και αναλαμβάνει τόσο υψηλό πολιτικό ρίσκο. Οργανώνουν χουλιγκανισμούς στα γήπεδα «Τσίπρα Κουβέλη και Αλαβάνο, βάλτε στον κ… σας τον Κορμοράνο». Οργανώνουν εισβολή υπαλλήλων του κ.Βωβού συτα γραφεία του ΣΥΝ. Συντονίζουν τηλεοπτικούς μονόλογους του κ.Ν.Κακλαμάνη. Μανιασμένοι «φίλαθλοι» βρίζουν χυδαία στο Διαδίκτυο τον Αλέξη Τσίπρα και η ΠΑΕ αποσύρει με ανάγωγο τρόπο πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΣΥΝ για παρουσίαση βιβλίου. Όταν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού υποχωρούν και επισκέπτονται τα γραφεία του ΣΥΝ, ερμηνεύουν το γεγονός ανάποδα και βλέπουν υποστολή της επαναστατικής σημαίας. Οργανώνουν γκάλοπ με πονηρά ερωτήματα, μέχρι να έρθει η εγκυρότατη VPRC να τους διαψεύσει, χωρίς ερωτήσεις παγίδες προς το κοινό:
«….. το 95% θεωρεί απαραίτητο το πάρκο που θα δημιουργηθεί στη θέση του σημερινού γήπεδου του Παναθηναϊκού στη λεωφ. Αλεξάνδρας και το 71% το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα. Κατακόρυφα στο 42% πέφτει το ποσοστό εκείνων που θεωρούν απαραίτητη την κατασκευή του νέου δημαρχιακού – εμπορικού μεγάρου στον Ελαιώνα και ακόμη μικρότερο (36%) την κατασκευή του εμπορικού κέντρου τύπου Mall στον Ελαιώνα.

Πώς η ερώτηση επηρεάζει την απάντηση
Εντύπωση προκαλούν οι αντιφατικές απαντήσεις σε δύο ερωτήματα για τη «διπλή ανάπλαση» και το εμπορικό κέντρο Βωβού. Το πρώτο καλούσε τους ερωτηθέντες να δηλώσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ και του μεγάλου εμπορικού κέντρου, χαρακτηρίζοντας τα έργα άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Πρόκειται ουσιαστικά για τη θέση της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη και 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν σύμφωνοι.

Το δεύτερο καλούσε τους ερωτηθέντες να δηλώσουν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με την άποψη ότι το γήπεδο του ΠΑΟ δεν πρέπει να σχετίζεται με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, καθώς το δεύτερο θα επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον και θα πλήξει τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης. Είναι δηλαδή η θέση της «Ανοιχτής Πόλης» και 57% δήλωσαν ότι συμφωνούν.
«Όταν θέτεις τους πολίτες μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα, πολύ πιθανό να πάρεις την απάντηση που θέλεις. Γιατί στην ουσία τους καλείς να διαλέξουν ανάμεσα στο κάτι (το σύνολο των έργων) και το τίποτα» ..».

Αντιγράφω από το Lifo:
«Έχω προσωπική πείρα της καπατσοσύνης του κ. Μπ. Βωβού: τρεις φορές με επισκέφθηκε για αρθρογραφία μου εναντίον του. Σίγουρος ότι όλοι (και δη οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι) έχουν την τιμή τους, τις δύο φορές μού προσέφερε να διαχειριστώ (!) ένα δισεκατομμύριο δραχμές για τους «αναξιοπαθούντες» της κοινωνικής μου ευαισθησίας...».
Άλαλα τα χείλη. Ο Γιώργος Βότσης στην «Ελευθεροτυπία» καταγγέλλει τον Μπάμπη Βωβό, με τρεις γραμμές που οπουδήποτε στην Ευρώπη θα προκαλούσαν την επέμβαση δέκα εισαγγελέων».

Ο κ. Κακλαμάνης έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής. Η «Αυγή» (12.2) αποκάλυψε πως ο κ. Π. Λαφαζάνης απέσπασε στη Βουλή ομολογία του υφυπουργού κ.Μπούρα ότι η εταιρεία που έκοψε τα δέντρα στην Κυψέλη επιδοτείται από πάνω με 2 εκατ.ευρώ, πράξη που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «χονδροειδή παρανομία».
Ο κ.Κακλαμάνης δεν προστάτευσε ούτε το πεδίο του Άρεως από την επέλαση Κυριακού. Αντιγράφω από τη «Γαλέρα»:
«….Δικαστήριο τού Ναυπλίου τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για πολεοδοµικές παραβάσεις στο εξοχικό του κτήµα στον Άγιο Αιµιλιανό Αργολίδας. Με άλλα λόγια, πιάστηκε να έχει προχωρήσει σε αυθαίρετες κατασκευές. …. Αν τώρα συνυπολογίσουµε σε αυτό και την αυθαίρετη δόµηση σε πέντε στρέµµατα του Πεδίου του Άρεως µέσω του Πανελληνίου, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι αυθαίρετες κατασκευές είναι για τον κ. Κυριακού µια συνήθεια που δείχνει να λατρεύει. Καθώς η ποινή φυλάκισης των τεσσάρων ετών που του επέβαλε το Τριµελές Πληµµελειοδικείο Ναυπλίου ήταν άµεσα εκτελεστή, η συνήθεια του αυτή κάθε άλλο παρά αθώα πρέπει να είναι. Νέα δικάσιµος δεν ορίστηκε, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί πιθανότατα στα µέσα Μαΐου. Ο κ. Κυριακού δεν είχε παραστεί στη δίκη του για λόγους υγείας. Αντίθετα, στην περίπτωση του Πεδίου του Άρεως ήταν οι ογδόντα κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προχώρησαν σε δεντροφύτευση, που πλήρωσαν την κακή συνήθεια του κ. Κυριακού. Τα ΜΑΤ φρόντισαν να επιβάλλουν… δικαιοσύνη. Έτσι, αν όπως υποστηρίζει η Νοµαρχία δεν ήταν αυτή που κάλεσε τα ΜΑΤ, τότε ο κ. Κυριακού µπορεί να προσθέσει στους τίτλους του και εκείνον του «προέδρου» των ΜΑΤ. Γιατί όχι ιδιωτικοποίηση και στα σώµατα ασφαλείας;Από τη µεριά του, ο δήµαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαµάνης υποστήριξε πως προτιµά να αθλούνται χιλιάδες παιδιά, παρά να εγκαταλειφθεί ο χώρος. Λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γυµνάζονται τα παιδιά παρά µόνο αν τα λυπηθεί και µεριµνήσει για αυτά κάποιος…ευεργέτης. Για άλλη µια φορά διαπιστώνουµε ότι η Αθήνα διαχρονικά διαθέτει Δηµάρχους Περιορισµένης Ευθύνης………… Έτσι, η προεκλογική δέσµευση του κ. Κακλαµάνη, ότι θα βρει ευεργέτες προκειµένου να γκρεµίσουν οικοδοµικά τετράγωνα για να φυτευτεί πράσινο, µόνο ως ανέκδοτο µπορεί να εκληφθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το γάντι, αλλά ο κ. Σουφλιάς, και ο κ. Κακλαμάνης δεν το σηκώνουν:
«Χτίστε κι αφήστε τις υπεκφυγές»
22/1/2009

Την πεποίθησή του ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού μπορεί να γίνει στον Βοτανικό εξέφρασε για μία ακόμη φορά με δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας βέβαια την αντίθεσή του για την κατασκευή εμπορικού κέντρου. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού σχολίασε πως «…το έργο μπορεί να γίνει αν θέλουν. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές…….. Έρχεται η απόφαση του ΣτΕ, του ανώτατου οργάνου που μπορεί να κρίνει τους νόμους, που μας δικαιώνει πλήρως. Λέει πως δεν έχει σχέση το εμπορικό κέντρο με τη διπλή ανάπλαση και πως η κατασκευάστρια εταιρία δεν μπορεί να εγείρει αξιώσεις για να μην κατασκευαστεί το γήπεδο. Η απόφαση αναφέρει πως η αναστολή εργασιών του εμπορικού κέντρου δεν έχει να κάνει με το γήπεδο».

O κ. Κακλαμάνης απαντά με βρισιές:
«Μεταφερόμενους μπαχαλάκηδες» αποκάλεσε ο δήμαρχος τους δημότες που αντιδρούν στην πολιτική τσιμεντοποίησης της Αθήνας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα (επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης»). «Ένα κίνημα 100-200 υβριστών, αναπαραγωγών των ύβρεων και βανδαλιστών, με ομπρέλα τον ΣΥΡΙΖΑ και υποτίθεται τη Δημοκρατία, θέλουν να καταδικάσουν την πόλη σε ακινησία», υποστήριξε προσθέτοντας ότι «δεν του αρέσουν τα σύννεφα της σκόνης, που σηκώνουν όσοι με τα δήθεν επαναστατικά ποδοβολητά σκεπάζουν τις φωνές της πλειοψηφίας και ταράζουν τις λειτουργίες της πόλης». (Χ.Τζ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 12/02/2009).

Advertisements
This entry was posted in περιβάλλον, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ν. Κακλαμάνης: Επίθεση στο πράσινο και στη Δημοκρατία

 1. Ο/Η xasodikis λέει:

  Είναι λίγο άκομψη η αυτοπαραπομπή, αλλά επιτρέψτε μου να προσθέσω μία ουρά στα όσα πολύ σωστά αναφέρετε αγαπητέ Λασκαράτε.

 2. Ο/Η pornogeros λέει:

  Κι ένα ερώτημα που ΔΕΝ έχει τεθεί ποτέ σε δημοσκόπηση:
  – Πιστεύετε ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών?

 3. Ο/Η Μπαχαλάκιας λέει:

  Να προσθέσω πως ανάμεσα στους μπαχαλάκηδες που κατηγορεί ο δήμαρχος είναι ο πραγμτικός πατριώτης και ήρωας Μανώλης Γλέζος, που συνυπέγραψε την προσφυγή.
  Να προσθέσω πως ο κ.Κακλαμάνης έστειλε τα ΜΑΤ ή ήλθαν μόνα τους όπως είπε κατά δημοτών του.

  ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ * Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

  Αμετανόητα τσιμεντοδήμαρχος

  Του ΜΑΚΗ ΣΕΛΑΜΑΖΙΔΗ

  ***************************************************
  Ωστόσο οι εκπρόσωποι της επιτροπής κατοίκων για τη σωτηρία του πάρκου Μαρ. Βήχου και Β. Καραγιάννη, που έλαβαν τον λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αμφισβήτησαν αυτή τη δυνατότητα, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδύνατον να φυτευτούν μεγάλα δέντρα σε τσιμεντόπλακα 22 εκατοστών.

  Η Μαρ. Βήχου πρόσθεσε μάλιστα ότι οι προβλεπόμενες αρχικά 250 θέσεις πάρκινγκ μειώθηκαν σε 184, γιατί για κάτω από 200 θέσεις (σύμφωνα με τον νόμο) δεν απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

  Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε η κ. Βήχου στην κρατική τηλεόραση, ότι «πίσω από την όλη υπόθεση κρύβονται οικονομικά συμφέροντα και μίζες», την κάλεσε να κατονομάσει «ποιοι πήραν μίζες».

  «Αυτή είναι η πεποίθηση των κατοίκων», απάντησε η Μαρ. Βήχου και ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ο δήμος θα υποβάλει μήνυση εναντίον της.

  .*****************************************************.Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Κακλαμάνη, είπε χαρακτηριστικά: «Είστε ο δήμαρχος που θα μείνει στην Ιστορία ως αυτός που μισεί το πράσινο και προτιμά το τσιμέντο… Κρίνεστε για την αυταρχική πολιτική και την καταστολή… Είστε δήμαρχος με πολλά λόγια και ελάχιστα έργα… Πήγατε νύχτα σαν τους κλέφτες να κόψετε την ανάσα των κατοίκων της Κυψέλης…».

  Ο Αλ. Τσίπρας καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είστε έκπτωτος ηθικά και πολιτικά στη συνείδηση των Αθηναίων πολιτών… Ή αλλάξτε στρατηγική ή παραιτηθείτε τιμίως…».

  Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Στ. Λάμπρου υποστήριξε ότι «η δημόσια γη πρέπει να διαχειρίζεται υπέρ των δημοτών και τα πάρκινγκ πρέπει να είναι δημόσια, δωρεάν, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ταχθεί κατά της διπλής ανάπλασης».

  Ο Στ. Λάμπρου υπογράμμισε ακόμη ότι «ο αυταρχισμός που επιδείχθηκε με τη χρήση των ΜΑΤ και η στάση της δημοτικής αρχής έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα…».

  Για «βανδαλισμούς εναντίον της ιστορίας της Αθήνας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης, τονίζοντας συγκεκριμένα: «…Βεβαίως δεν ήταν κανένας κάτοικος της Κυψέλης που έσπασε πόρτες, έριξε πέτρες στα παράθυρα του δημαρχείου και βανδάλισε την ιστορία της πόλης…

  …Είμαι περήφανος για τη στάση μου έναντι των κουκουλοφόρων και όποιοι τους γουστάρουν, ας τους κάνουν παρέα».

  Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Κυψέλης στο παρκάκι της οδού Κύπρου, ο κ. Κακλαμάνης ισχυρίστηκε ότι δεν κάλεσε ο ίδιος τα ΜΑΤ, αλλά αυτό έγινε με εντολή του εισαγγελέα.

  Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί, δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος και ο λαός της Αθήνας θα αποφασίσει. *

  Νέο ξύλο στους δημότες

  Σε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις εξελίχθηκε η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων έξω από το δημαρχείο στις 2 μ.μ. για την κοπή των δένδρων στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων. Ολα ξεκίνησαν όταν, γύρω στις 3.45 μ.μ., οι συγκεντρωμένοι πήγαν στην πίσω πόρτα του δημαρχείου και κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να μπουν μέσα. Τότε έκαναν την εμφάνισή τους τα ΜΑΤ και ακολούθησε συμπλοκή. Τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος του ALTER Θοδωρής Παναγιωτίδης στο αυτί από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και μεταφέρθηκε στον «Λευκό Σταυρό». Επίσης, από χειροβομβίδες κρότου λάμψης τραυματίστηκαν 2 νεαρά αγόρια, το ένα στον θώρακα και το άλλο στο πόδι και νοσηλεύονται στο «Λαϊκό». Το παιδί που τραυματίστηκε στο πόδι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Εν τω μεταξύ ακολούθησε συμπλοκή των ΜΑΤ με τους συγκεντρωμένους επί της Πατησίων. Τότε ήταν που περίπου 6 άνδρες των ΜΑΤ έπιασαν έναν νεαρό, τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν όλοι μαζί με μανία. Παρενέβη κόσμος και έτσι μόνο άφησαν το παιδί. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, που ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ., ότι «επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών».

  Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι κάτοικοι φώναζαν: «Κακλαμάνη Ψαλιδοχέρη, το δένδρο λέει να σου κοπεί το χέρι», σύνθημα που έγραψαν με σπρέι και έξω από δημαρχείο, ενώ μπροστά στην πόρτα του δημαρχείου τοποθέτησαν ένα κλαδί από φοίνικα. Αλλα συνθήματα που ακούστηκαν: «Μίζες, τσιμέντο και παρακρατικοί, αυτή είναι του δημάρχου η πολιτική», «Περίφραξη στο πάρκο κανένας δεν θα κάνει, βάλ’ το στο μυαλό σου φασίστα Κακλαμάνη», «Το πάρκο ανήκει στους πολίτες και όχι στου δημάρχου τους συμμορίτες», «Του μικρού Νικήτα του άρεσε το μπετό, μα η δόλια η μανούλα του τον ήθελε γιατρό». Πανό που έγραφε «Οχι άλλα κέρδη και μπετόν, το πάρκο θα σώσουμε για χάρη των παιδιών» κρατούσαν μέλη της επιτροπής κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν για συμπαράσταση με δικά τους πανό και το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλεων και Ενεργών Πολιτών, η Green Attack, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα. Η συγκέντρωση τελείωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

  *Οι κάτοικοι συνεχίζουν να φυλάνε το παρκάκι με βάρδιες όλο το 24ωρο.

  ΝΑΥΣΙΚΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 03/02/2

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  1. Για την Ιστορία να θυμηθούμε λίγο την μακαρίτισσα την πατριώτισσα Πολάν των κ.κ.Σαμαρά και Κακλαμάνη και τις ιστορίες με τα δις των μυστικών κονδυλίων:
  http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070603.htm

  «………..Ενας βασικός μηχανισμός παραγωγής της εθνικιστικής έξαρσης του 1992 υπήρξαν, ως γνωστόν, τα διαβόητα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ. Χάρη σ’ αυτά, μια μερίδα δημοσιογράφων «ενθαρρύνθηκε» να υιοθετήσει την πιο αδιάλλακτη, ανιστόρητη και πολιτικά καταστροφική «πατριωτική» γραμμή, για ένα ζήτημα που μέχρι τότε ουδόλως απασχολούσε τους πολίτες.

  Οπως αποκαλύφθηκε τα επόμενα χρόνια, οι απόρρητες δαπάνες της «Υπηρεσίας Ενημέρωσης» του ΥΠΕΞ επί υπουργίας Σαμαρά εκτινάχθηκαν στα ουράνια (από 194 εκατομμύρια δρχ. το 1990 σε 714 εκατομμύρια το 1991 και σε 290 κατά το πρώτο τρίμηνο του 1992), για να ξεφουσκώσουν δραστικά μετά την αποπομπή του (μόλις 35 εκατομμύρια για το υπόλοιπο 1992).

  Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και οι «απόρρητες δαπάνες» που διατέθηκαν «με εντολή του κ. υπουργού», το συνολικό ύψος των οποίων επί Α. Σαμαρά έφτασε το 1.981.735.000 δρχ.

  Σύμφωνα με τον τότε πρωθυπουργό, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων δόθηκε σε έλληνες δημοσιογράφους για να καλλιεργήσουν το εθνικιστικό κλίμα που εξυπηρετούσε τις πολιτικές φιλοδοξίες του Σαμαρά: «Υπήρχε ένα τσουβάλι με χαρτονομίσματα. Για την ακρίβεια ήταν μια μαύρη νάιλον σακούλα, σαν αυτές που βάζουν σκουπίδια, που ήταν γεμάτη πεντοχίλιαρα. Από εκεί έπαιρναν χρήματα και τα μοίραζαν» (Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ, «Μυστικά κονδύλια – Πόρισμα», 19.10.1994, σ. 2).

  Η γαλαντομία αυτή ήταν κοινό μυστικό, όπως διαπιστώνουμε από σχετική προειδοποίηση του Αντώνη Παπαγιαννίδη στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» (6.2.92). Παρ’ όλο που το ζήτημα των «μυστικών κονδυλίων» αναδείχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα της εποχής, ελάχιστα συγκεκριμένα πράγματα ήρθαν τελικά στο φως, καθώς ο Σαμαράς φρόντισε να καταστρέψει -για λόγους «εθνικής ασφαλείας»- όλα τα σχετικά παραστατικά πριν παραδώσει το υπουργείο……………».

  2. Το αίτημα του κ.Κακλαμάνη ως ευρωβουλευτή της μακαρίτισσας της Πολάν για αυτονομία της Β.Ηπείρου, βρίσκεται σε κάθε πατριωτικό μπλογκ από το Στόχο ως το ευσεβές Νοιάζομαι, που έχει στην προμετωπίδα του τον πίνακα του μυθολογικού «Κρυφού Σχολειού». Τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα του αιτήματος που θα άνοιγε το ασκό του Αιόλου και για άλλες περιοχές των Βαλκανίων, την αφήνω στην κρίση του κοινού. Ελπίζω πως τώρα ο δήμαρχος δεν συνεχίζει να την υιοθετεί:

  «Ευρωβουλευτής ΠΟΛ. ΑΝΟΙΞΗΣ Νικήτας Κακλαμάνης (νυν Δήμαρχος Αθηναίων) με καταθέσεις ερωτήσεων προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών Ε.Ε. ζητά τη θέση τους για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, για να λάβει την απάντηση του Βρετανού Προεδρεύοντας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέντερσον, ο οποίος ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε: «Η Αλβανική Κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι μέσα στα σύνορά της υπάρχουν ειδικές καταστάσεις, που πρέπει να κατοχυρωθούν για την Ελληνική Μειονότητα που διαβιεί στο νότιο τμήμα της Αλβανίας»!!!».

 5. Ο/Η undantag λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε,
  1. «Σύμφωνα με τον τότε πρωθυπουργό»…
  Χωρίς να υπερασπίζομαι το αμφισβητήσιμο ποιόν του Σαμαρά και των άλλων πατριδοκάπηλων εκείνης της δεκαετίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί), δεν νομίζω ότι καταδίκη του Σαμαρά για τα μυστικά κονδύλια μπορεί να στηριχθεί σε μαρτυρία του Μητσοτάκαρου (ΑΚΑ επίτιμου ΑΚΑ γκαντέμη ΑΚΑ καθάρματος, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι). Ένοχος ένοχον, ως γνωστό, ου ποιεί.

  2. Σ’ό,τι αφορά το κυρίως θέμα της ανάρτησης, μπορώ να καταλάβω το – πολιτικό – μένος δεξιού Δημάρχου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – αν ήταν στα πλαίσια τίμιας πολιτικής αντιπαράθεσης, θα τη χειροκροτούσα κιόλας. Αλλά το να καθίσταται μέλος της εκτελεστικής εξουσίας τιμητής της δικαστικής, τρίζουν τα κόκκαλα του Αριστοτέλη και του ντε Μοντεσκιέ.
  Και, φυσικά, οι πολίτες θα’πρεπε να σκεφτούν δυό φορές πριν αφήσουν τον κάθε Κακλαμάνη να απαξιώσει (κι άλλο) τη Δικαιοσύνη – ποιός θα τους προστατεύσει όταν ο κάθε Κακλαμάνης χάσει και τους λίγους φραγμούς που ακόμα έχει και τσιμεντώσει τα πάντα; Αυτό ισχύει δε ιδιαίτερα για τα Διοικητικά Δικαστήρια και το ΣτΕ, τα οποία, ίσως γιατί είναι νεώτερα, ίσως γιατί έχουν θεωρητική αφετηρία στο γαλλικό διοικητικό δίκαιο (λογική, état laique κτλ.) δεν εμφανίζουν ακόμα τις αγκυλώσεις της ποινικής/αστικής δικαιοσύνης.

  3. Τέλος, αναφορικά με την τέταρτη εξουσία, τις ευχαριστίες μου που δεν επανελήφθη το ατόπημα με το κουφάρι του Βησσαρίωνα, αλλά ο θαυματουργός διαμορφωτής της κοινής γνώμης Pretenderης τοποθετήθηκε σε ασφαλή απόσταση απ’την κεφαλίδα.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ Undantag,
  κανείς δεν καταδίκασε τον κ.Σαμαρά, ούτε εγώ-από που κι ως πού- ούτε η Δικαιοσύνη. Τον κατηγόρησε ο κ.Μητσοτάκης αλλά εγώ ακούω αυτά που λέει ο Ιός:
  «»Οπως αποκαλύφθηκε τα επόμενα χρόνια, οι απόρρητες δαπάνες της «Υπηρεσίας Ενημέρωσης» του ΥΠΕΞ επί υπουργίας Σαμαρά εκτινάχθηκαν στα ουράνια (από 194 εκατομμύρια δρχ. το 1990 σε 714 εκατομμύρια το 1991 και σε 290 κατά το πρώτο τρίμηνο του 1992), για να ξεφουσκώσουν δραστικά μετά την αποπομπή του (μόλις 35 εκατομμύρια για το υπόλοιπο 1992).

  Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και οι «απόρρητες δαπάνες» που διατέθηκαν «με εντολή του κ. υπουργού», το συνολικό ύψος των οποίων επί Α. Σαμαρά έφτασε το 1.981.735.000 δρχ»………Παρ’ όλο που το ζήτημα των «μυστικών κονδυλίων» αναδείχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα της εποχής, ελάχιστα συγκεκριμένα πράγματα ήρθαν τελικά στο φως, καθώς ο Σαμαράς φρόντισε να καταστρέψει -για λόγους «εθνικής ασφαλείας»- όλα τα σχετικά παραστατικά πριν παραδώσει το υπουργείο……………”..

  Λέω λοιπόν:

  Όπου και να πήγαν τα μεγάλα αυτά ποσά αυτά, είτε δόθησαν σε αναξιοπαθούντες, σε χήρες ή σε ορφανά, είτε οπουδήποτε αλλού, πιστεύω πως ο υπεύθυνος πολιτικός, για να μην κατηγορηθεί από τον κ.Μητσοτάκη ή από κάθε κακόπιστο, κρατάει τις αποδείξεις και είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις σε κάποια επιτροπή της Βουλής ή οπουδήποτε του ζητηθούν αρμοδίως, ακόμη κι αν ο νόμος-όπως πράγματι συμβαίνει-δεν το απαιτεί αυτό. Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό, κι ας λέει ο κ.Καραμανλής. Επ’αυτού υπάρχουν και άλλαι απόψεις.
  Με λίγα λόγια δεν εμπιστεύομαι τα μυστικά κονδύλια και με ενοχλούν όσοι καταστρέφουν τα παραστατικά για «λόγους εθνικής ασφάλειας». Δεν ξέρω τι στο διάλο λόγοι είναι αυτοί, αλλά εκτός από την εθνική ασφάλεια, πρέπει να υπάρχει και αυξημένη προσωπική ευαισθησία, γιατί ο κόσμος είναι κακός και πολύ καραδοκούν να κατηγορήσουν άδικα τους πολιτικούς μας. Ίσως πάλι να τα λέω αυτά γιατί εγώ δε είμαι τόσο πατριώτης όσο ο κ.Σαμαράς, ίσως γιατί νομίζω πως ο πολιτικός πρέπει να είναι πολύ τσιγκούνης με το χρήμα των άλλων και ειδικά με το κρατικό.
  Δεν ξέρω πάλι, ίσως να είμαι και παράξενος.

 7. Παράθεμα: Τουρκοϊσραηλινά, Σέξυ εκβιασμοί και Ούγκο Τσάβεζ για…πάντα. « Kopanakinews’s Weblog

 8. Ο/Η Bostonian λέει:

  Blog Kouloglou
  http://www.tvxs.gr/v5410

  Ante kai stou Nikita

  Ζήτημα έκπτωσης από το αξίωμα του Νομάρχη αντιμετωπίζει ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την καταδίκη για παράβαση καθήκοντος. Το θέμα εγείρουν νομαρχιακοί σύμβουλοι που επικαλούνται τη σχετική νομολογία, η οποία ορίζει σαφώς ότι σε περίπτωση που νομάρχης ή δήμαρχος καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος τίθεται σε αργία.

  Επίσης, είναι θέμα ημερών η κοινοποίηση στο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, στον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο Περιφερειάρχης, θα πρέπει αμέσως, να τον θέσει σε αργία.

  Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε επειδή μείωσε από 89.000 σε μόλις 5.000 ευρώ πρόστιμο που είχε επιβάλλει η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή, σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων για νοθεία.

 9. Ο/Η Συνασπιστής λέει:

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ TVXS

  Στις ερωτήσεις των χρηστών της ιντερνετικής τηλεόρασης «TV Χωρίς Σύνορα» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη λήξη του Διαρκούς Συνεδρίου του Συνασπισμού.

  Οι ερωτήσεις περιστράφηκαν γύρω από τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΝ το οποίο εγκρίθηκε στο Συνέδριο και για τους οποίους ζητήθηκαν συγκεκριμένες διευκρινήσεις από τους χρήστες.

  Οι προτάσεις για την Παιδεία και το Περιβάλλον, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τις συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις κυριάρχησαν στη συζήτηση του προέδρου του ΣΥΝ με τους φίλους του TVXS.
  (………)
  Επικριτικός εμφανίστηκε έναντι των Οικολόγων Πρασίνων, για τους οποίους είπε πως δεν αρκεί να δηλώνεις οικολόγος αλλά και «να μπαίνεις στη φωτιά όταν χρειάζεται, κάτι που δεν έκαναν για παράδειγμα στο θέμα του Ελαιώνα ή του Πάρκου Λέλας Καραγιάννη (Κύπρου και Πατησίων)».

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπήρχε η δυνατότητα on-line υποβολής διευκρινιστικών ερωτήσεων από τους συνδεδεμένους χρήστες ενώ έγιναν συνολικά 34.500 συνδέσεις στον server μετάδοσης κατά τη διάρκεια της μίας ώρας και δέκα λεπτών της συνέντευξης.

  Την ομαδοποίηση και υποβολή των ερωτημάτων ανέλαβε ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης και την διαχείριση του chat room η δημοσιογράφος Ιουλία Κιλέρη.

  Το βίντεο της συνέντευξης είναι διαθέσιμο μαγνητοσκοπημένο στο http://www.tvxs.gr , στο http://www.syn.gr και στο ιστολόγιο διαλόγου για το πρόγραμμα του Συνασπισμού http://syn09.wordpress.com .

  16.2.2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 10. Ο/Η Aθηναίος λέει:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=991575

  Πως ο Κακλαμάνης εξαγοράζει τα μέσα ενημέρωσης – Η περίπτωση της Lifo

  Από indy.gr

  Πολλοί αναγνώστες της free press εφημερίδας LΙFO σοκαρίστηκαν όταν είδαν στις τελευταίες της σελίδες να υπάρχει ένα ένθετο του Δήμου με προκλητική προπαγάνδα του Κακλαμάνη. Το ένθετο αυτό έχει ξανά δημοσιευτεί στην εφημερίδα με άλλη θεματολογία και κανείς δεν του έδινε σημασία. Όμως αυτή τη φορά και μετά την ισοπέδωση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, η προπαγάνδα του Κακλαμάνη δεν πέρασε απαρατήρητη. Εξόργισε τους πάντες κατά και της εφημερίδας.

  ­ ­Το χρονικό, πως ο Κακλαμάνης «αγόρασε» τη Lifo

  3 Απριλίου 2008, Τεύχος 106: Ο Αρχισυντάκτης της Lifo Στάθης Τσαγκαρουσιάνος στο Εditorial διαμαρτύρεται έντονα προς τον Κακλαμάνη για το θέμα των σταντς των Free Press και αναγγέλλει σε αντεκδίκηση την δημιουργία νέας στήλης με τον τίτλο: «Ο γυμνός Δήμαρχος»
  17 Απριλίου 2008, Τεύχος 108: Εμφανίζεται η στήλη «Ο ξυπόλητος Δήμαρχος» με πρώτο θέμα τις νεραντζιές της οδού Κανάρη.
  22 Μάη 2008 Τεύχος 112: O «Ξυπόλητος δήμαρχος» τα χώνει για το free press του 9.84-Δήμου Αθηναίων. Γράφει μεταξύ άλλων: «…φαιδρό «δημοτικό free press», το οποίο ουσιαστικά είναι μια τετρασέλιδη καταχώρηση του δήμου σε έντυπα της αρεσκείας σας (και του κύκλου σας).» και «…Υπάρχει «μεσάζων» που σπρώχνει αυτό το τετρασέλιδο στα έντυπα της αρεσκείας σας (δίκην διαφημιστικής) – και τι σχέση έχει με τον κ. Καφέζα; Ποιοι παίρνουν ποσοστά; Και βάσει ποιου διαγωνισμού τα παίρνουν;»
  17 Ιουνίου 2008: Η Lifo καταγγέλλει σφοδρά τον Δήμαρχο για αυθαίρετη αφαίρεση επιλεκτικά των σταντ της. Γάφει μεταξύ άλλων: «Να υπενθυμίσουμε ότι η LifO είναι το μόνo εβδομαδιαίο free press πού πληρώνει το δήμο για τη χρήση stands και βεβαίως το μόνο που διώκεται επειδή δεν χαϊδεύει την ξυπόλυτη Αρχή. Εννοείται ότι τέτοιες φαιδρές πολιτικές κινήσεις δεν μας πτοούν.»
  16 Οκτωβρίου 2008, Τεύχος 130: Ξαφνικά η στήλη «Ξυπόλητος Δήμαρχος» που τα έχωνε στα πεπραγμένα του Δημάρχου εξαφανίζεται!
  23 Οκτωβρίου2008, Τεύχος 131: Εμφανίζεται στις τελευταίες σελίδες της Lifo το ένθετο του 9.84-Δήμου μαζί και ένα περίεργο Editorial στο οποίο μεταξύ άλλων διαβάζουμε «Άπαξ και αποφασίσεις να μπεις στο παίγνιο της κοινωνίας των Αθηνών, πρέπει να γίνεις ψεύτης. Να υποστηρίζεις διά της παρουσίας σου (ή συνηθέστερα διά της σιωπής σου) το χρυσοποίκιλτο μπερντέ που προσποιείται το ανάκτορο. Δεν φτάνει που έχεις τις εσωτερικές σου αρρώστιες (όρα λήμμα 4), πρέπει να γλύφεις και τους καραγκιόζηδες. Κι όμως όλοι το κάνουν. Και κάνουν τη δουλίτσα τους. Ψευδέστεροι: εκείνοι που υποδύονται τους ανένταχτους, τους εξωκοινοβουλευτικούς, τους αλτέρνατιβ και προνομιούχοι όντες φοράνε τετριμμένα (ναι, συμπεριλαμβανόμαστε).»
  26 Οκτωβρίου 2008: Αμέσως με την δημοσίευση του ενθέτου του Δήμου στην Lifo αρχίζουν οι διαμαρτυρίες και η Lifo απαντά, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Για να πάψει η μίρλα ας ανακοινωθεί κατι που και το στοιχειωδέστερο ρεπορτάζ θα αποκάλυπτε: Το τετρασέλιδο του Δημου Αθηναίων δημοσιεύται ΔΩΡΕΑΝ στη LIFO (όπως και σέ όλα τα υπόλοιπα free press) και αποτελεί συμψηφιστικό όρο του συμβολαίου για την ενοικίαση των stands.»
  30 Οκτωβρίου 2008, Τεύχος 132: Τα πράγματα έχουν σκουρύνει και ο Τσαγκαρουσιάνος αφήνει τα μυστήρια Editorial του για να ασχοληθεί με το πεζό θέμα της κρατικής διαφήμισης και να υπογραμμίσει ότι η Lifo αδικείται σε σχέση με άλλα έντυπα». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πάντως το ότι το λέει αμέσως μετά την ενσωμάτωση του ενθέτου του Δήμου στη Lifo και την απάντηση ότι αυτό μπαίνει δωρεάν/συμψηφιστικά μόνο καθαρές καταστάσεις δεν δείχνει. Μοιάζει κάποιοι να έχουν ενοχές και να ρίχνουν μελάνι ως σουπιές…
  18 Δεκεμβρίου 2008, Τεύχος 139: Εμφανίζεται για μία και μόνη φορά ξανά η στήλη «Ο ξυπόλητος Δήμαρχος» Αυτή τη φορά με υπογραφή συντάκτη και για θέμα που δεν αφορά τον Δήμο Αθηναίων αλλά τη Νομαρχία Τι κουφό πάλι κι αυτό…
  13 Φλεβάρη 2009: Αναγνώστης της Lifo τα χώνει στην εφημερίδα για το προκλητικό τετρασέλιδο του Δήμου. Γράφει μεταξύ άλλων: «Γιατί η Lifo είναι το μόνο free press έντυπο αυτή τη βδομάδα που δημοσιεύει αυτό το τετρασέλιδο; Γιατί η Athens Voice και η FAQ, αν και στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει παρόμοια τετρασέλιδα, αυτή τη βδομάδα δεν το κάνουν; Και πόσα είναι, τέλος πάντων, τα γαμημένα τα λεφτά για να εξαγοράσεις μια συνείδηση;» Αηδία… Η Lifo του απαντάει 10(!) λεπτά αργότερα με το γνωστό τροπάρι ότι το τετρασέλιδο είναι δωρεάν/συμψηφιστικό, σε άλλη μια απελπισμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Την ξεφτίλα της. [Δείτε το ένθετο στις τελευταίες σελίδες του PDF αρχείου] (αργεί λίγο να ανοίξει)
  Συμπέρασμα:

  Όσα διατείνεται η Lifo περί του δωρεάν/συμψηφιστικού τετρασέλιδου του δήμου θα μπορούσαν να πείσουν κάποιους, αν ταυτόχρόνος με την εμφάνιση του δεν είχε εξαφανιστεί η δυναμική στήλη του «ξυπόλητου δημάρχου». Στην οποία άλλωστε όπως αναφέραμε κατηγορούσε το Δήμο ότι μοιράζει το ένθετό σε έντυπα της αρεσκείας του.

  Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει ξεκάθαρο ξεπούλημα της εφημερίδας, σε ένα δήμαρχο που από την αρχή της δημαρχίας του έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κυριαρχήσει στα media. Ένα δήμαρχο που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ανενόχλητος bussines εις βάρος της πόλης, αρκεί να μπορεί να παρουσιάζει (με τα λεφτά των δημοτών πάντα) μια μαγική εικόνα μέσω των media. Μια ανάγνωση του τετρασέλιδου στη Lifo θα σας πείσει. Η Lifo δεν του καθόταν καλά, και αφού δεν μπόρεσε να την εκβιάσει (υπόθεση των σταντς), αποφάσισε να την «αγοράσει».

  Οι δικαιολογίες της Lifo δεν πείθουν κανέναν και αποτελούν δωρεάν συμψηφισμούς.

  Έχει πουληθεί στον Κακλαμάνη όχι μόνο ως προς το τετρασέλιδο και μιλάνε τα γεγονότα και η σειρά τους.

  To κακό για τη Lifo είναι «για δες καιρό που διάλεξε…»
  Η Εφημερίδα την πάτησε και ξεφτιλίστικε γιατί ο Κακλαμάνης έχει γίνει κόκκινο πανί για κάθε σκεπτόμενο κάτοικο αυτής της πόλης και φυσικά και για το νεανικό κοινό της Lifo.

  Ακούστε και ραδιοφωνική εκπομπή για το θέμα της λογοκρισίας στον τύπο με αναφορά στην περίπτωση της Lifo
  indy.gr/analysis/pos-o-kaklamanis-eksagorazei-ta-mesa-enimer…

 11. Ο/Η Αγαπήτε.... λέει:

  Διάβασε παρακαλώ στο παρακάτω link
  Πως ο Κακλαμάνης εξαγοράζει τα μέσα ενημέρωσης – Η περίπτωση της Lifo
  http://indy.gr/analysis/pos-o-kaklamanis-eksagorazei-ta-mesa-enimerosis-2013-i-periptosi-tis-lifo

 12. Ο/Η Συνασπιστής λέει:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝ

  Ημέρα δικαίωσης

  Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, επισημαίνει:

  Είχαμε πει ότι θα γίνει γήπεδο και γύρω-γύρω πράσινο. Σήμερα είναι μέρα δικαίωσης.

  Μέρα χαράς για τους φιλάθλους, αλλά και για τους πολίτες που θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

  Επιμένει κ. Κακλαμάνης ότι δεν γίνεται γήπεδο χωρίς εμπορικό κέντρο; Δεν περιμένουμε να ζητήσει συγγνώμη από εμάς. Ας ζητήσει τουλάχιστον ένα συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τα ασύστολα ψεύδη.

  Τέλος, αποδεικνύεται ότι οι πολίτες έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν μια πόλη ανθρώπινη.

  16/4/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s