Σχόλιο για το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΓΑΠ και για την φιλία

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ζούμε σε μια υλιστική εποχή όπου αρετές όπως αυτή της ανιδιοτελούς φιλίας σπανίζουν. Δυστυχώς περιπτώσεις όπως του Δάμωνα και του Φιντία φαντάζουν εξωπραγματικές. Υπάρχουν όμως φιλίες νέου τύπου που απαντώνται σε ανθρώπους με «ηθικό πλεονέκτημα». Πρόκειται για έναν όρο ο οποίος όσο λιγοστεύει το δημόσιο ήθος τόσο πλεονάζει η χρήση του. Χρησιμοποιείται δε ως εξής: Ο Μάκης έχει ηθικό πλεονέκτημα έναντι του Θέμου. Μάλιστα τις ημέρες αυτές διαβάζω για τον κ.πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (εφεξής κ.Γ.Α.Π.), πως το διαθέτει σε περίσσεια.
Γράφει η «Ελευθεροτυπία» (28/6): «Στη Χ. Τρικούπη εκτιμούν ότι τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου αποκτά ηθικό πλεονέκτημα και αναδεικνύεται σε κεντρικό πολιτικό πρόσωπο στην προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς, με έμμεσο τρόπο επιχειρείται, να σκιασθεί και ο ίδιος λόγω του ότι ένα φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς του, ο κ. Τρεπεκλής, καλείται ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα».
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=28.06.2008,id=97531344

Αυτομάτως τίθενται ένα ερώτημα. Πόθεν συνάγεται το ηθικό πλεονέκτημα του κ.Γ.Α.Π. Η μακρόχρονη συμμετοχή του στην αμαρτωλή εξουσία χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση δικαιολογεί πολιτική αγνότητα;

Προκύπτει λοιπόν όπως συμπεραίνω από πολλά δημοσιεύματα, αυτό το ατού από τα εξής 3 περιστατικά:
1) Ο κ.ΓΑΠ ευθύς εξ αρχής τάχθηκε υπέρ του να ξεκαθαρισθεί η υπόθεση Siemens (Yπάρχει κανείς αναρωτιέμαι που να δήλωσε δημόσια το αντίθετο; )
2) Ο κ.ΓΑΠ. διέγραψε αμέσως τους φερόμενους ως ενεχόμενους κ.Τσουκάτο και Μαντέλλη (Δεν διέγραψε, έθεσε σε αναστολή την κομματική τους ιδιότητα και αναρωτιέμαι αφού ο πρώτος ομολόγησε και κατά το ΠΑΣΟΚ επιπλέον «συκοφαντεί» το κόμμα του, γιατί δεν αποτολμήθηκε η οριστική διαγραφή; )
3) Ο κ.ΓΑΠ ζητά (όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση και βουλευτές της ΝΔ), εξεταστική επιτροπή. Σωστό αυτό, αλλά καμία απολύτως από αυτές τις επιτροπές από το 1974 μέχρι σήμερα δεν απέδωσε το παραμικρό, με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ, αφού η εκάστοτε πλειοψηφία μπλοκάρει κάθε ουσιαστικό πόρισμα ή έρευνα. Αμφισβητείται λοιπόν πως όποιος ζητά εξεταστική, βουτά στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ ή στην Κάναθο και ανακτά την χαμένη παρθενία του. Χρειάζεται αρετή πολλή και τόλμη και παιδεία και κόποι και θυσίες και αγώνες και αξία και προσφορά για να αυτοπροβάλεις ηθικό πλεονέκτημα, χωρίς να γίνεσαι γελοίος.

Έρχομαι στο πρόσωπο του Γ.Τρεπεκλή, (εφεξής κ.Τ.) παιδιόθεν στενού οικογενειακού φίλου των Παπανδρέου και του κ.Γ.Α.Π. προσωπικά, πρώην Γ.Γ. του ΕΟΤ, που ξηλώθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως δεν είχε πάει φαντάρος.
Το «ΒΗΜΑ» την ίδια ημέρα (29/6) σε δυο χωριστά άρθρα (Δ.Κρουστάλλη, Π.Παπαδόπουλος) λέει τα εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μου):
1) http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15396&m=A10&aa=2
«Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σημειώνουν … και τις κλήσεις για κατάθεση στον κ.Τ. για τον οποίο«διέρρευσε» ότι είναι συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. «Είναι οικογενειακός φίλος, συνεργάτης όμως δεν υπήρξε ποτέ» επισημαίνουν. Πάντως το θέμα Τ. έχει προκαλέσει αναστάτωση και πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ….»
2) http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15396&m=A10&aa=1
«Ο κ. Τ. ήταν παρών στο υπουργείο Εξωτερικών επί Παπανδρέου και ενεργός στην καμπάνια του 2004 – πάντοτε ως φίλος. Πολλοί τον θυμούνται να συμμετέχει σε συσκέψεις στο επιτελείο της Μαυρομιχάλη, αλλά και σε άλλες συσκέψεις, που γίνονταν στο δικό του γραφείο στο Κολωνάκι, με επίκεντρο τη διαμόρφωση της εκλογικής στρατηγικής του κ. Γ.Α.Π….».
Τέλος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δίνει τη δική του εκδοχή(7/6):
3) http://www.pasok.gr/portal/gr/3/63775/7/7/1/showdoc.html

«νομίζω ότι παρακολουθήσαμε όλοι τις περασμένες εβδομάδες μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπει στο κάδρο της ιστορίας της SIEMENS ο κ. Παπανδρέου.Μια προσπάθεια που συνεχίζεται σε ορισμένες εφημερίδες, και χθες και σήμερα, με αναφορές σε κάποιες δήθεν υποθέσεις που αφορούν έναν τέως συνεργάτη του».

Εδώ εγείρονται κάποια ερωτηματικά: Ο κ.Τ. είναι απλά φιλικό πρόσωπο («Ελευθεροτυπία»-«ΒΗΜΑ»-) και ποτέ συνεργάτης (κύκλοι ΠΑΣΟΚ), ή και συνεργάτης όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του κ.Παπαδόπουλου στο «ΒΗΜΑ» ή τέως συνεργάτης όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας περιέργως να σημειώσει και την πανθομολογούμενη ιδιότητα του φίλου. Κακώς ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου δεν την μνημονεύει. «Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει» για να θυμηθώ και τον μακαρίτη τον Ζούκη, που με κάνει να σιχαίνομαι τα «αυγά» («δεν έχουν τα αυγά») του κ.ΓΑΠ και τις ασυνταξίες του («Ο.κ.Λυκουρέζος διέρρευσε»), που μας προκύψανε απανωτά από ανακοινώσεις πανικού μαζί με την υπόθεση Τ. Ξεπερνώ το θέμα της φιλίας προσωρινά και στέκομαι στο θέμα συνεργασία. Γιατί αυτή η ιδιότητα αποσιωπάται ή διαψεύδεται ή απλά περιγράφεται γενικώς, ενώ την μνημονεύει ο κ.Παπακωνσταντίνου, και γιατί ο τελευταίος τον αποκαλεί «τέως συνεργάτη»; Διεκόπη, πότε και γιατί, μια τόσο ωφέλιμη για τον τόπο φιλία και συνεργασία; Υπενθυμίζω πως στον κ.Τ. οφείλουμε εκτός από την συμβολή του στην εκλογή Γ.Α.Π. και το τελειότερο σύστημα ασφάλειας τον Ολυμπιακών αγώνων το περίφημον C4I. Η πατρίς (και η εταιρεία) ευγνωμονεί. Η δεύτερη έδωσε αμοιβή 6,5 εκατ.ευρώ, το τονίζω λογική για τις ΗΠΑ, για να μην παρεξηγηθώ και ενώ ο ΓΑΠ ήταν ένας απλός υπουργός Εξωτερικών (σε άσχετο δηλαδή υπουργείο) και δεν μπορούσε προφανέστατα (το τονίζω) κατ’ουδένα τρόπον να παρέμβει υπέρ του φίλου. Αυτήν την εθνικά επωφελή προσφορά του κ.Τ. πως την ανταποδίδει ο ΓΑΠ; Με άρνηση της φιλίας και διακοπή της συνεργασίας; Αυτό λέγεται αχαριστία. Με τον χαρακτηρισμό «δήθεν υποθέσεις»; Γιατί δήθεν; Αν το δήθεν θέλει να πει πως δεν υπήρξε συναλλαγή ΓΑΠ και Τ. ας το πει ευθέως με επιχειρήματα, αλλά εδώ θα σημειώσω πως θα πρέπει οι στενοί φίλοι και εκλογικοί επιτελείς των υπουργών να απέχουν από εκπροσωπήσεις εταιρειών που συναλλάσσονται με το δημόσιο, προμήθειες κλπ για να μην δίνετε λαβή.

Εγώ προσωπικώς κοιμάμαι ήσυχος χάρις στο C4I. Το χρυσοπλήρωσα αλλά χαλάλι του.
Στο μεταξύ διαβάζω στην «Αυγή» (8/6):
«Σε αναμμένα κάρβουνα η Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση του C4I».

Στην Χ.Τρικούπη λέει η εφημερίδα αναμένουν επίθεση προκειμένου “όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου στο τέλος της συνεδρίασης του Π.Σ. να αφαιρεθεί ‘το ηθικό πλεονέκτημα’ που έχει αποκτήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την υπόθεση”.
http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=494746&-w=&-V=hpress_int&-P
Η εφημερίδα φαίνεται να επαληθεύεται αφού στο ΒΗΜΑ
http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080709&nid=9140102&sn=&spid=
μια ημέρα μετά διαβάζουμε κακά μαντάτα για το C4I
“….Η υπόθεση του περιβόητου C4Ι δείχνει με ιδιαίτερα ανησυχητικό τρόπο μια κατάσταση η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στο μέλλον να διορθωθεί…….Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του προμηθευτή ομίλου SΑΙC/Siemens και του ελληνικού Δημοσίου δεν ελέγχθηκε ποτέ από έναν τεχνικό σύμβουλο κατά τη φάση της κατάρτισής της ώστε να εντοπισθούν οι σοβαρές ασάφειες γύρω από την τεχνική υλοποίηση του ….. Οταν η ομάδα μου για πρώτη φορά είδε κάποιους από τους όρους της (υπογεγραμμένης ήδη) σύμβασης μείναμε έκπληκτοι από το μέγεθος της αβλεψίας των υπευθύνων και προβλέψαμε καταστροφική πορεία για τα συμφέροντα του Δημοσίου. …. Το θλιβερό αποτέλεσμα ήταν κατά τη διάρκεια των αγώνων το σύστημα να καταρρέει όταν έμπαιναν online πάνω από 80 σημεία. …………Σύμφωνοι, υπήρξαν ιδιωτικές εταιρείες που είχαν τόσο τα μέσα όσο και την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν το σαθρό σύστημα οργάνωσης του ελληνικού Δημοσίου………...».
Ίσως γι’αυτό ο κ.ΓΑΠ κάνει τώρα πως δεν ξέρει τον κ.Τ.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Σχόλιο για το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΓΑΠ και για την φιλία

 1. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Δεν θα πρέπει να προκαλεί απορία το άδειασμα του κ. Τρεπεκλή, όταν τα στελέχη του κόμματός του θέλουν να γλυτώσουν από τη ρετσινιά του σκανδάλου της SIEMENS. Ούτε είναι προς τιμή του κ. Γ.Α.Π. να δηλώνει ότι δε γνώριζε τι έπραττε ο κ. Τρεπεκλής. Υποτίθεται ότι οφείλει κανείς να επιλέγει σωστά τους συνεργάτες του και, φυσικά, να τους ελέγχει μετά, αλλιώς είναι συνυπεύθυνος για ό,τι αυτοί πράξουν. Ψιλά γράμματα, όμως, αυτά για τα κόμματα της εξουσίας!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συμπληρωματικά προς τα παραπάνω, μερικοί κάνουν σήμερα τολμηρούς συνειρμούς τους οποίους δεν υιοθετώ:

  http://www.antinews.gr/

  «….Ο κ. Μαντέλης έκανε τον σύμβουλο σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα (ΟΑΣΑ, κ.λ.π.) στο Ουζμπεκιστάν. Σήμερα είναι στο Αζερμπαϊτζάν, σε ανάλογα προγράμματα. Στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ως γνωστόν ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος οι ΗΠΑ για να το αποσπάσουν από τη ρωσική επιρροή και να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματά του, εργάζεται όμως δραστήρια και ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αλεξ Ρόντος. Λέτε να έχουν σχέσεις οι δυο τους; Με την ευκαιρία, έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα ότι μεσάζοντες της αμερικανικής SAIC για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i) είχαν πάει στο υπουργείο Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Σημίτη για να συναντηθούν με κάποιον και να προωθήσουν το σύστημα. Κι’ αυτό, παρ’ ότι, τυπικώς το ΥΠΕΞ ουδεμία σχέση με την προμήθεια είχε. Λέτε να βοήθησε τότε ο Άλεξ; Ίσως κάτι γνωρίζει ο έτερος Άλεξ (ο δημοσιογράφος) που είχε άριστες σχέσεις με τον Αλεξ Ρόντος….».

  Με την ευκαιρία κύριε Ροϊδη, εγώ πιστεύω πως ο οικονομικός σύμβουλος των σοσιαλιστικών-δημοκρατικών κυβερνήσεων Ουζμπεκιστάν-Αζερμπαιτζάν κ.Μαντέλλης είναι αθώος, όπως και ο κ.Μαντάς. Οι γραφολόγοι κάνουν καμμιά φορά λάθη. Θυμάμαι για παράδειγμα τους γραφολόγους που ισχυριζόντουσαν πως ο Τρισμάκαρ Χριστόδουλος είχε πλαστογραφήσει ψηφοδέλτια προκειμένου να εκλεγεί μητροπολίτης Αττικής ο φυλακισμένος τώρα Παντελεήμων. Δυστυχώς η υπόθεση παραγράφηκε-ξέρετε συμβαίνουν κι αυτά- πριν φτάσει στο ακροατήριο όπου θα αποδεικνυόταν περίτρανα το λάθος των γραφολόγων. Είπα παραγραφή και θυμήθηκα πως ακόμη κι αν ο κ.Μαντέλλης ήταν ένοος-Θεός φυλάξοι-η υπόθεσή του έχει παραγραφεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών των κ.κ.Σημίτη-ΓΑΠ (με το ηθικό πλεονέκτημα)-Βενιζέλου-Σκανδαλίδη (που δεν υποχρεούτο να γνωρίζει όπως δήλωσε, παρ’ότι στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ). Μην χαίρονται λοιπόν οι εχθροί του σοσιαλισμού.
  Οι ένοχοι θα απαξιωθούν πολιτικά, πράγμα που όπως μας διαβεβαιώνουν δημοσιογράφοι σταρ της τηλεόρασης, είναι πολύ χειρότερο από το να μπουν φυλακή. Εγώ πάλι θα προτιμούσα να μου βγει το όνομα, αλλά οι εν Ελλάδι σοσιαλιστές έχουν πάνω από όλα το ζήτημα της πολιτικής τους τιμής.

 3. Ο/Η undantag λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,

  Συγχαρητήρια για την έρευνα και τεκμηρίωση. Επί της αρχής όμως, και συγχωρήστε με αν «τριχοτομώ τον λόγο», ο ΓΑΠειος όρος «ηθικό πλεονέκτημα» μάλλον οξύμωρος είναι.

  Ορισμοί
  Στην καθομιλουμένη, πλεονέκτημα έχει κανείς έναντι άλλων λόγω τινός πράγματος όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εν λόγω πράγμα είτε αυτό καθ’αυτό (πχ. ένα κόντρα φιλέτο που μπορεί να φάει με sauce bearnaise ενώ οι άλλοι πεινάνε) είτε ως όργανο/μέσο για να πετύχει κάποιο σκοπό (πχ. ένα γκλομπ στο χέρι ενός μπ… εεε οργάνου της τάξεως όταν οι αναρχικοί πετάν νεράντζια, μια καλή γνωριμία του μπαμπά που σε βάζει – με συνέντευξη βεβαίως βεβαίως – στο Δημόσιο).

  Έπεται: ο φάντης και το ρετσινόλαδο
  Ανατράφηκα με την αφελή αντίληψη ότι η ηθική είναι σκοπός εν αυτήι και όχι μέσο προς σκοπό. Ή στην χειρότερη περίπτωση, ένας από τους τελευταίους και ανώτερους σκοπούς που οδηγούν στην επίτευξη του τελικού σκοπού, της ανθρώπινης ευτυχίας (ευδαιμονίας)*

  Έπεται (2): τι σημαίνουν τα ανωτέρω για τη συζήτηση του εν λόγω ποστ
  Και μάλλον εκεί έγκειται το πρόβλημα των πολιτικών μας – στη μη κατανόηση του οξυμώρου αυτού. Διότι αντιλαμβάνονται την ηθική ως μονέδα, την οποία κόβουν με δεκάρικους λόγους περί εξεταστικών κτλ και με λεονταρισμούς περί διαγραφών, και εξαργυρώνουν με κουκιά στις εθνικές, δημοτικές, Ευρω- εκλογές. Μονέδα κάλπΗκη.

  Με τιμή,
  Undantag

  *Αναφερθήκατε στον Δάμωνα και το Φιντία (που τους θυμηθήκατε!), επιτρέψτε μου να τσιτάρω τον λίγο νεώτερό τους Αριστοτέλη:
  ὥστ᾽ εἰ μέν ἐστιν ἕν τι μόνον τέλειον, τοῦτ᾽ ἂν εἴη τὸ ζητούμενον, εἰ δὲ πλείω, τὸ τελειότατον τούτων. τελειότερον δὲ λέγομεν τὸ καθ᾽ αὑτὸ διωκτὸν τοῦ δι᾽ ἕτερον καὶ τὸ μηδέποτε δι᾽ ἄλλο αἱρετὸν τῶν καθ᾽ αὑτὰ καὶ δι᾽ αὐτὸ αἱρετῶν, καὶ ἁπλῶς δὴ τέλειον τὸ καθ᾽ αὑτὸ αἱρετὸν ἀεὶ καὶ μηδέποτε δι᾽ ἄλλο.
  (Αριστοτέλους, Μικρά Ηθικά ‘Νικομάχεια’, Βιβλίο Ι-7)

 4. Κύριε Λασκαράτε, εύγε για ένα ακόμα εύστοχο άρθρο. Όμως, μια και αναφερθήκατε έστω και στα πεταχτά στο χειρισμό της γλώσσας από το Πασόκ-ΓΑΠ, και με δεδομένη τη διαφωνία μας για το διέρρευσε, να σας επισημάνω ένα πρόσφατο παράδειγμα αμερικανισμού.

  Όλος ο κόσμος, τον κοινό αγγλικό ιδιωματισμό to buy time τον λέει «κερδίζω χρόνο». «Αγοράζω χρόνο» λέμε μόνο κυριολεκτικά, όταν πράγματι αγοράζουμε χρόνο ομιλίας σε τηλεφωνικές συνδέσεις. Όλος ο κόσμος εξόν από τον εκπρόσωπο Τύπου (τρομάρα μας) του Πασόκ:
  http://www.pasok.gr/portal/gr//63766/7/7/1/showdoc.html
  ο οποίος τονίζει ότι «Η επίκληση της διακομματικής επιτροπής γίνεται για να αγοράσει χρόνο η κυβέρνηση» (και άλλη μια φορά μέσα στο κείμενο).

  Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι άργησε να έρθει το κούριερ από την πρεσβεία και δεν προλάβαιναν να το δώσουν στον κανονικό μεταφραστή.

  Για να αποδώσω τα του Καίσαρος εκεί που πρέπει, το μαργαριτάρι δημοσιεύτηκε στο εξαιρετικό μεταφραστικό φόρουμ lexilogia, που σας το συνιστώ:
  http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?p=8783#post8783

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Undantag,
  κι εμένα ο όρος μου φαίνεται αστείος και στην εκφορά και στη χρήση του. Λες και ο ΓΑΠ έχει βγάλει την ηθική του έξω την συγκρίνει με αυτήν του Καραμανλή και την βγάζει μεγαλύτερη. Και με τι μέτρο! Ποιός έχει προτείνει τις περισσότερες επιτροπές, αναστολές κομματικών ιδιοτήτων και λοιπά μπακάλικα και θεατρινίστικα του κώλου (Συγγνώμη, αλλά δεν βρίσκω καλύτερη έκφραση μέσα σε αυτό το σκηνικό της αφόρητης δυσωδίας). Και τι αστείος ο κομπασμός, εγώ είμαι πιό ηθικός από εσένα.
  Με κραυγές εκ του ασφαλούς για συγκλήσεις της Βουλής εξεταστικές κλπ δεν βάφονται αυγά. Θα μπορούσε π.χ. ο ΓΑΠ να αναρωτηθεί δημόσια γιατί δεν έχει ακόμη ασκηθεί δίωξη στον Χριστοφοράκο ή στον Τσουκάτο, θα μπορούσε να ελέγξει το πόθεν έσχες στα στελέχη του κόμματός του και να ζητήσει έλεγχο στα οικονομικά του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Εμένα πολλές φωνές στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ οι (άσφαιρες) κραυγές για ηθική, οι λεονταρισμοί, οι εξυπνακισμοί, οι δέσμες μέτρων, τα εικονικά ψευτοπόθεν έσχες κι όλα αυτά που οδηγούν στον ίδιο πάντα προορισμό στη λήθη, στο θάψιμο και στην παραγραφή, μου θυμίζουν το «φωνάζει ο κλέφτης…». Υπάρχουν 100 εκατ. μάρκα που αναζητούν δωρολήπτες. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όμως..
  Η αναφορά σας στον παππού Αριστοτέλη που μας θυμίζει πως η ηθική είναι σκοπός και όχι μέσον που χρησιμεύει σε κάτι άλλο και μάλιστα στο αρχαίο κείμενο μου θυμίζει μια γελοιογραφία στη «Καθημερινή», σε 6 εικόνες. Ο Βενιζέλος λέει στον ΓΑΠ: Μην μου μιλάς εμένα με ιταμότητα (είχε συμβεί αυτό), ο ΓΑΠ ξύνει αμήχανα το κεφαλάκι του, τρέχει στη Βιβλιοθήκη, στήνει τη σκάλα κατεβάζει το ι βρίσκει τη λέξη και τότε θυμώνει: Ακούς εκεί τι μου είπε.
  Φανταστείτε να διάβαζε τα Ηθικά σας. Λυπηθείτε τον.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στάθης στην «Ελευθεροτυπία»:

  Η στήλη είναι βεβαία ότι η συμμετοχή του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του Γιωργάκη, στο Δ.Σ. της «Λάμψα Α.Ε.», συμφερόντων Λασκαρίδη, μεγαλομετόχου της Aegean και συνταξιδιώτη Λιάπη, δεν είναι μια καθώς πρέπει αργομισθία, στο πλαίσιο ενός κύκλου γαλαζοπράσινης ανωτερότητας όβερ ούρμπις………………………

  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=64832832

 7. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Κάπου βαθιά στη μνήμη όλων των ελληνοπαίδων μιας κάποιας ηλικίας, όσων δηλαδή θυμούνται να παίζουν μπάλα σε αυλές, παρκάκια και αλάνες, η επίκληση πλεονεκτήματος απ’αυτόν που το έχει είναι τεκμήριο μαλακίας: επειδή σχεδόν καμμία φάση δεν μπορούσε να τραβήκει σε μάκρος, (μικροί οι χώροι, απρόβλεπτο το τεραίν…) όλοι προτιμούσαν να εκτελέσουν ένα φαουλάκι – το «πλεονέκτημα» του επιτιθέμενου τη στιγμή του κλαδέματος ήταν πάντα η δικαιολογία (της συμφοράς) που έβρισκε η αντίπαλη ομάδα για να μη διακοπεί το παιχνίδι, αφού δυό μπαλιές αργότερα, η μπάλα θα ήταν δική της και ο πλεονεκτών εκτός ματς.

  Τώρα θα μου πείτε ο Γιωργάκης μικρός έπαιζε μπέιζμπωλ…

  Γι αυτό και τώρα που μεγάλωσε, μας διαρρέει με(*) εκφράσεις όπως «έχω το ηθικό πλεονέκτημα», ή «Ελλάδα αξιών» σα να λέμε, κρουασάν βουτύρου.

  (*) Είπα να το προχωρήσω λίγο. Προσέξτε πάντως και την «ομηρεία», κάτι μου λέει οτι και μ’αυτή θα παραχθούν προσεχώς νέα αριστουργήματα.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει την Αμερική:

  Στο σχ5 έβαλα ένα ζήτημα:

  @Θα μπορούσε π.χ. ο ΓΑΠ να αναρωτηθεί δημόσια γιατί δεν έχει ακόμη ασκηθεί δίωξη στον Χριστοφοράκο ή στον Τσουκάτο..@

  Διαβάζω τώρα στο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=918422&lngDtrID=244

  «…Μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ο κ. Χριστοφοράκος να μην έχει προφυλακισθεί, καθώς φέρεται ως ο «εγκέφαλος» όλης αυτής της υπόθεσης και κυκλοφορεί ελεύθερος δυνάμενος επί τόσο χρόνο να εξαφανίσει κάθε πειστήριο ή άλλο επιβαρυντικό στοιχείο των πράξεών του και των συνεργών του, σε αντιδιαστολή με την 35χρονη κατηγορούμενη …».

  Κάτι είναι κι αυτό με τόση καθυστέρηση. Ας κάνει ένα βήμα ακόμη το ΠΑΣΟΚ και ας αναρωτηθεί γιατί δεν προφυλακίστηκε ο κ.Τσουκάτος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s