Ο «Ηγεμών» (της Ραφήνας)

τουτέστιν
Η τέχνη του να κυβερνάς τρώγοντας πίτσες

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Ιούνιος 2028, βράδυ στο λιμάνι του αρχαίου Αραφήνα (της Ραφήνας μέχρι το 2024), ο πρωθυπουργός της Κάτω Γραικίας Κωνσταντίνος Μαυραμανλιεύς, επιδίδεται στην συνήθη κυβερνητική του δραστηριότητα. Παρακολουθεί με φίλους διανοούμενους στο βίντεο την ταινία «Ράμπο, το δεύτερο αίμα», (Β΄ βραβείο φεστιβάλ Καννών 2027) τρώγοντας πίτσες με τυρί-σαλάμι-ζαμπόν. Στην μεγάλη σάλα της πρωθυπουργικής κατοικίας το πάτωμα έχει ήδη αρχίσει να κατακλύζεται από τενεκεδόκουτα μπύρας και τσαλακωμένες χαρτοπετσέτες, ενώ οι πιο τολμηροί έχουν ήδη απλώσει τα πόδια τους πάνω σε τραπεζάκια, αδιαφορώντας για το τι θα ακούσει ο οικοδεσπότης τους από την σύζυγο όταν επιστρέψει από το αγροτικό της ιατρείο. «Άει σιχτίρ ρε», σκέφτηκε ο πρωθυπουργός αλλά προτίμησε να κάνει το κορόϊδο. Δεν είναι εύκολο στα 50 σου να αλλάζεις φίλους αν κι αυτός το προσπάθησε. Καλύτερη ήταν η Ροδοδάφνη που τάϊζε τον Βέλτσο, τον γκρίνιαζε και η Ναταλία (Ο Κώστας δεν άντεχε την γυναικεία μουρμούρα) που είχε πάρει και ντοκτορά στην Βιοχημεία. Κάμποσοι αριστεροί καλλιτέχνες και συγγραφείς, από δαύτους που σταυλίζονται χωρίς τύψεις σε κοσμικές αυλές παρήλασαν από δω, αλλά η παρέα δεν έδεσε. Κάτι η Ναταλία που πεταγόταν από τις συνταγές μαγειρικής στην Οικολογία, κάτι οι επισκέπτριες που ερχόντουσαν για σπάσιμο φορώντας ελβιέλες, έπεφτε παγωμάρα την οποία ο Κώστας (έτσι ζητούσε να τον φωνάζουν) δεν την μπορούσε. Έτσι το πράγμα δεν προχώρησε. Η μόνη επίσκεψη που κυλούσε ευχάριστα ήταν του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μίκυ Μάους, που συζητούσε για την Λάμψη του Φώσκολου. Τους την έσπαγε όμως κι αυτός γιατί που και που τον έπιανε παροξυσμός και ζητούσε να κλείσουν τα σύνορα.
Η διακόσμηση είναι προσεγμένη. Αρχαία της συλλογής Μαρίκας Μητσολάκη που τους τα χάρισε με βαρειά καρδιά για να μπει ο γιός της στο Υπόλοιπο Ευρυτανίας, CD του Λουδοβίκου των Κατωγείων πεταμένα εδώ κι εκεί τάχα μου τυχαία, DVD του Παντελή Βούλγαρη ριγμένα πάνω στον καναπέ, βυζαντινές εικόνες δώρα του ηγουμένου της αγιορείτικης μονής Ναρκοπεδίου (την είχε μπουκώσει ο Κώστας στα οικόπεδα) κλπ Στους τοίχους, στην τεράστια Βιβλιοθήκη μπροστά από τα άπαντα του Μαρξ, σε εταζέρες και γραφεία είναι αναρτημένες ή στημένες παλιές μαυρόασπρες φωτογραφίες που δείχνουν το ιστορικό μπακγκράουντ της οικογένειας, όπως το σχεδίασε ο επικοινωνιολόγος κ.Μπούλης, image maker του αρχηγού της «Νέας Οικογενειοκρατίας», προκαλώντας την μόνιμη περιέργεια και τις απορίες των δίδυμων που τώρα αναπαύονται στα δωμάτιά τους. Εδώ ο (παππούς Κώστας ασπάζεται το χέρι κάποιας καλής κυρίας, πιο πέρα ο θείος Αχιλλέας (γνωστός και από τη μνημειώδη απόφαση του εκλογοδικείου) ανάμεσα σε αγρότες και αγρότισσες των Σερρών, παρακάτω ένας σοβαρός κύριος παλιός γεφυροποιός και τυροκόμος (το κάδρο όμως μύριζε φορμόλη), πάνω σε ένα σεκρεταίρ μια μαθητική φωτογραφία με πηλίκιο του παππού. Στον ανατολικό τοίχο κρέμεται μια φωτογραφία του μπαμπά με τον χοντρό θείο που γλύστρησε στο μπαλκόνι, από κάτω ο θείος από την Παλλήνη με την καντίνα, δίπλα ο μπάρμπας με το παράνομο στην Ανάβυσσο, παρέκει κρυμμένη πίσω από ένα μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη μια μικρή φωτογραφία του μπαμπά και της μαμάς που υπογράφουν για κάποιο δημοψήφισμα (ή κάτι τέτοιο) και τέλος πολλές φωτογραφίες του μπαμπά με τον ιερό Ιερόδουλο που τώρα βρίσκεται στον Παράδεισο, και με άλλους παππούληδες.
Ο πρωθυπουργός είχε περάσει δύσκολες στιγμές μετά την εθνική ήττα του 2024. Δεν ήταν μια απλή ποδοσφαιρική πανωλεθρία από αυτές που βύθιζαν τη χώρα σε τριήμερο πένθος. Ήταν πραγματική συμφορά χειρότερη και από την πρόωρη απώλεια του ιερού Ιερόδουλου που ανελήφθη στους ουρανούς από μικρά αγγελούδια που έψαλλαν τον ύμνο των Ολυμπιακών αγώνων. Ύστερα από συντονισμένες πιέσεις των διπλανών κρατών, Ιλλυρίας, Άνω Μακεδονίας, Σερβομολδοβλαχίας, Βουλγαρομακεδονίας, Πρώην Βυζαντινής Δημοκρατίας της Οθωμανικής Ιωνίας (ΠΒΔΟΙ), η χώρα του η Ελλάδα υποχρεώθηκε να ονομαστεί Κάτω Γραικία, αφού θεωρήθηκε πως όλες οι γειτονικές χώρες έχουν μερίδιο από τα εδάφη και τη δόξα της αρχαίας Ελλάδας, και πως η Αθήνα (έτσι αποκαλούσαν όλοι τους για μια δεκαετία την χώρα) σφετερίζεται αυτό το όνομα. Η Ελλάδα προκειμένου να μην πεταχθεί κλωτσηδόν από την Ε.Ε. και από το ΝΑΤΟ υπέκυψε, παρ’όλο που το κόμμα ΕΚΚ (Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα) και η Γ.Γ. του Αλεξάνδρα Παπαβαλέ, μια φλογερή Πασιονάρια, καλούσε στο όνομα του Μεγαλέξαντρου τον λαό για άμεση αποχώρηση από τις δυτικές συμμαχίες και διατήρηση του αρχαίου ονόματος. Στον αγώνα για την μη αλλαγή ονομασίας πρωτοστάτησε μια πλειάδα πολιτικών και διανοούμενων όπως η Γαρουφαλιά Κανέλω, ο Στυλιανός Παπαφονταμελής, ο έφιππος νομάρχης Αρτομιάδης, ο αρχηγός του Παλλαικού Συναγερμού Ορθόδοξων Κομμάντος (Πα.Σ.Ο.Κ.) Γιώργος Μελανοτζαφέριος, ο καθηγητής Ανθοκομίας του Πανεπιστημίου της Αρκτικής κ.Ζουρλάρης και ο μητροπολίτης Λευκού Πύργου και Θερμαϊκού κόλπου όσιος Λουλούδιος ο Α΄, ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών του Έθνους, που για να τον μειώσουν τον αποκαλούσαν (χωρίς να υπάρχει κάποια αφορμή), οι άθλιοι, Μικρή Λουλού.
Δυστυχώς με εξαίρεση τον Γάλλο Ιωάννη Μαρία Λεπέν και τον Ρώσο Ζιρινόφσκι (μήνυμα συμπαράστασης έστειλε από τη φυλακή και ο Σέρβος Κάρατζιτς), η διεθνής πολιτική ηγεσία υπέκυψε στους εκβιασμούς και η Ελλάδα μετονομάστηκε Κάτω Γραικία. Ίσαμε και ο φιλέλλην και ελληνικής καταγωγής Γαλάτης πρόεδρος Σαρκοζίογλου, μετά από την αποπληρωμή της ελληνικής αγοράς του Αιώνα, έκανε στροφή 180 μοιρών γιατί είχε να πουλήσει όπλα και στην Ιλλυρία. Τότε σημειώθηκαν πολλές απόπειρες αυτοκτονιών από εθνική απόγνωση, όπως του Γραμματέα Προστασίας Αρχαιολογικών Χώρων που έπεσε από το μπαλκόνι του (οι κακές γλώσσες μίλησαν για ερωτική απογοήτευση με φοιτήτρια), του μητροπολίτη Λουλούδιου που έπεσε από τον Λευκό πύργο και σώθηκε γιατί άγγελοι συγκράτησαν την πτώση του (Οι κακές γλώσσες λένε πως η πυροσβεστική είχε στηθεί από κάτω). Ο Νομάρχης Αρτομιάδης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χορεύοντας με μια σαρκοβόρα εξημερωμένη Αρκούδα αλλά σωθηκε κι αυτός ως εκ θαύματος. Η Γαρουφαλιά Κανέλω στούκαρε πάνω σε μια τηλεόραση, έπεσε από το παράθυρο του υπογείου της στο γκαζόν της Εκαλης, κατάπιε το κομποσκοίνι της, κάπνισε 12 τσιγάρα μαζί, αλλά η γερή της κράση την εμπόδιζε να πάει να συναντήσει τον ιερό Ιερόδουλο. Ο Στέλιος Παπαφονταμελής αρνήθηκε την λήψη τροφής, σιτιζόμενος μόνο με αντίδωρο και θεία κοινωνία, αλλά ώ του θαύματος, πάχυνε τρία κιλά, και ειδικοί διαιτολόγοι θυμήθηκαν πως το ίδιο συνέβαινε και με τις δίαιτες της Σπεράντζας Βρανά. Ο κ.Ζουρλάρης κλείστηκε σπίτι του και διάβαζε ώρες ατελείωτες την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», αλλά γλύτωσε με μερικά κρύα ντους που σύστησαν οι γιατροί του Πρώτων Βοηθειών, όπου μεταφέρθηκε με ισχυρό νευρικό κλονισμό. Τυχερός υπήρξε και ο ηθοποιός Κώστας Πέρκας που έκοψε τελετουργικά τις φλέβες του σε μια εκπομπή της Τατιάνας Δρούζα, αλλά επενέβη αμέσως ένας χειρούργος με το επιτελείο του που παντρολογιόντουσαν συμπτωματικά στο διπλανό στούντιο της Χουανίτας Πάνα.
Μόνο παυσίπονο στην εθνική συμφορά ήταν η επαναφορά όλων των αρχαίων ελληνικών τοπωνυμίων. Το Τουρκολίμανο ονομάστηκε Λιμήν της Μουνιχίας, το Μενίδι Αχαρνές, το Χαλάντρι Φλύα η Λούτσα Βραυρώνα, η Κερατέα Μερέντα, το Μαρκόπουλο Αγνούς, η Ραφήνα Αραφήν. Τα τουρκικά και άλλα ξένα επώνυμα, Καραμανλής, Καρατζαφέρης, Λιάπης, Έβερτ, Μινέϊκο, Τσαντ κλπ ελληνοποιήθηκαν. Ο φιλόσοφος Ιωανναράς πρότεινε να τεθούν εκτός νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εβραϊκά ονόματα όπως Μαρία και Ιωάννης ή τα λατινικά όπως Κωνσταντίνος, (Οι Εβραίοι και ο πάπας-πάντα ανθέλληνες-είχαν υποστηρίξει φανατικά τον όρο Γραικία σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό) αλλά κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα.
Ο κ.πρωθυπουργός δεν ανησυχούσε. Ήξερε πως ο χρόνος θα θεραπεύσει τις πληγές. Στο μεταξύ αντιμετώπιζε νέο πρόβλημα. Την πρωσσική εταιρεία Μήζενς που είχε λαδώσει το σοσιαλιστικό κόμμα. Η Εταιρεία αυτή παραδοσιακά χρηματοδοτούσε εκδηλώσεις σοσιαληστών νέων, αλλά όχι και των κομμάτων τους που τα έβρισκε συντηρητικά για τα μέτρα της. Οι φήμες μιλούσαν και για Την Ν.Ο. αλλά η αδέκαστη Δικαιοσύνη δεν βρήκε κανένα σχετικό στοιχείο, έξω από κάτι στελέχη της που είχαν λησμονήσει να πληρώσουν τους λογαριασμούς της Ντώϋτσε Τέλεκομ (πρώην ΟΤΓ). Μπορεί η Ν.Ο. να μην έχανε μεγάλο ποσοστό ψήφων, αλλά έπεφτε ραγδαία η ΕΣΔΗΚ (Ένωση Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κέντρου) του ρήτορα Γιωργάκη Παπαζίγδη και αυτό σήμαινε κρίση του συστήματος. Παράλληλα ανέβαινε το φασαριόζικο κόμμα των κουκουλοφόρων και ληστών Τραπεζών «ΕΞΕΠΑΦΗΣ» του ζεν πρεμιέ Αλέξη των Δασών, γεγονός έκανε την κρίση της ΕΣΔΗΚ αθεράπευτη. Ο σοβαρός δημοσιογράφος Γιάννης Ντερμπεντέρης του «Γίγα Τσάνελ», είχε αναλάβει εργολαβικά να χτυπά κάτω από τη μέση τον μικρό Αλέξη, συνεπικουρούμενος από τον γίγαντα της δημοσιογραφίας κ.Καψαουνάκι.
Φύσει αισιόδοξος ο πρωθυπουργός έβλεπε και τα ποσοστά δημοφιλίας του να παραμένουν ψηλά. Ο σοφός λαός ξέρει πως ποτέ δεν φταίει ο Ηγεμών αλλά πάντα οι κακοί του σύμβουλοι. Ύστερα η χώρα διέθετε εξαιρετικούς δικαστές που θα τιμωρούσαν τους ενόχους και θα παρέδιδε άσπιλους όσους ήταν αθώοι. Οι πρώτυπες φυλακές της Γραικίας ήταν γεμάτες από πόρνες, πρεζόνια, κλεφτρόνια, λαθρομετανάστες, πλανόδιους μικροπωλητές Πακιστανούς που οργάνωναν αλληλοαπαγωγές, νεαρές εκβιάστριες γηραιών εραστών και μόνο ένας υπουργός της ΕΣΔΗΚ είχε κάποτε διαβεί την πύλη τους από δικαστική πλάνη. Ο θάνατός του στο δικαστήριο πριν εκδοθεί η αθωωτική ετυμηγορία συγκλόνισε τον λαό που μετανιωμένος ζητούσε επίμονα να ψηφισθεί νόμος περί ευθύνης υπουργών που θα συντόμευε τον χρόνο της παραγραφής. Ο πρώην πρωθυπουργός ο αυστηρός σοσιαλιστής .Κ.Συβαρίτης ανταποκρίθηκε βάζοντας μια ακόμη ασφαλιστική δικλείδα. Η δωροδοκία δικαστή χαρακτηρίστηκε πλημμέλημα, λύνοντας έτσι τα χέρια των δικαστών που δίκαζαν ως τότε υπό το κράτος τρομοκρατίας αφού και μια απλή οικοσκευή της Μήζενς στο σπίτι ενός δικαστή θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτη κι ας υπήρχε και ψυγείο Πίτσος ή ραπτομηχανή Σίγκερ. Έτσι την είχε πάθει ένας νιόπαντρος υπουργός Εξοπλισμών, που μετά τον γάμο του σε ταπεινό γαλλικό ξενοδοχείο εντοπίστηκε στο φτωχικό του-έμενε στο νοίκι κάπου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου-ένα παλιό ψυγείο Εσκιμώ, δώρο της θείας του.
Το κινητό του πρωθυπουργού χτύπησε. Μουρμουρίζοντας μια βλαστήμια-τον έκοβε την ώρα που ο Ράμπο έμπαινε στο δωμάτιο μιας τραγουδίστριας που κοιμόταν νωχελικά φορώντας μόνο το άρωμά της-φώναξε: «Πες το». Στην άλλη άκρη βρισκόταν ο πιστός υπουργός του Θεοδώρητος Ρουσσώ, που είχε στο παρελθόν συκοφαντηθεί πως έμενε σε πολυτελή βίλα στην περιοχή της Ωρωπίας. Ο πρωθυπουργός βλαστήμησε ξανά. Η Αυτού Οσιότης ο μητροπολίτης Εκάλης Μον Παρνές και Πολιτείας Ελεήμων ο αποταμιευτής, ένας φτωχός επίσκοπος με ιδιαίτερο έργο στους κόλπους της στρατευμένης Νεολαίας, μπαγλαρώθηκε στην ψειρού, θύμα δικαστικής πλάνης. Έντρομος ο πρωθυπουργός αναλογίστηκε τι θα συνέβαινε αν δεν είχε αναληφθεί στους Ουρανούς ο ιερός Ιερόδουλος ή εάν ο Ελεήμων δεν ήταν βαρειά άρρωστος από τις νηστείες, για να βγει από τη φυλακή άμεσα με ανήκεστη βλάβη. Αναλογίστηκε τον κομψευόμενο και ντελικάτο επίσκοπο να φέρνει στη μύτη του το αρωματισμένο μαντηλάκι (με κεντημένη τη φράση Ο Χ στον Π-Love) πολιορκημένος από άπλυτους Αλβανούς και Αιγύπτιους ισοβίτες (αδίστακτους κλέφτες καρπουζιών) και ανατρίχιασε από φρίκη. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Σκούπισε τον ιδρώτα στο πρόσωπό του. Η ζέστη στον Αραφήνα ήταν ανυπόφορη….

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Ο «Ηγεμών» (της Ραφήνας)

 1. Ο/Η Rodia λέει:

  Ε-ΓΡΑ-ΨΕΣ !!! 🙂 μετά από αυτό, τι να σχολιάσομεν;

 2. Ο/Η Mastor λέει:

  Λασκαράτε,

  RESPECT! είσαι το κάτι άλλο…

 3. Ο/Η undantag λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,

  Πανδαισία χρωμάτων και εικόνων! Αν κανείς μπορούσε – έχοντας πλήρη άγνοια της πραγματικότητας – να διαβάσει πρώτα μόνο αυτά τα δύο κείμενα και ύστερα τις καθημερινές εφημερίδες (της Ελλάδας, όχι της Κάτω Γραικίας ) , θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι τελικά ώρες ώρες η ζωή μπορεί και μιμείται την τέχνη…

  Επίσης, το φωτογραφικό αρχείο αξιοζήλευτο: καιρό είχα να δώ τη Φρίκη με καπέλο-καθήκι στο κεφάλι.

  Πάντως, αν είναι να συνεχίσετε αυτού του είδους την κειμενογραφία (το οποίο και ειλικρινά εύχομαι ) , καλό θα’ταν να διαμορφώσετε μια στοιχειώδη συνέχεια-συνέπεια στην μυθοπλοκή: επί παραδείγματι, στις «ιστορίες με μίζες», ο Ιερόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος στην Ρωμαιοβλαχία, στο σημερινό ποστ πήρε (αντικανονική!! ) μετάθεση στην κάτω Γραικία – γίνεται;

  Με τιμή
  Undantag

 4. Ο/Η Abravanel λέει:

  mon ντιε…
  Όνειρο ήταν…

 5. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Απολαυστικότατο κείμενο, μιλάμε οι μοναχοί της Μονής Ναρκοπεδίου ανατινάχτηκαν από το κακό τους!!!

 6. Ο/Η Κακόγερος λέει:

  Κύριε Λασκάρατε,
  Νομίζω, ότι στην αναφερομένη σύναξη διέφυγε της προσοχής σας ο αξιότιμος καθηγητής της νομικής επιστήμης κ. Κωστής Πορναλιεύς, ο οποίος διερώτονταν αειδόντας (σε στυλ άριας του 14ου αιώνα –πριν της άλωσης της βυζαντινής αυτοκρατορίας φυσικά-) αν το άρθρο 86 του συντάγματος και ο επακόλουθος αυτού νομός ισχύει και για πολιτικά κόμματα…..

 7. Ο/Η omadeon λέει:

  Ο κ. Λασκαράτος απεδείχθη ικανότερος σατιρικός «μελλοντολόγος» όλων. Ξεπέρασε κατά πολύ και το παλιό μου «Γράμμα από το μέλλον, 2058, του κ. Φουτουράτου»,
  http://futurepolitics.wordpress.com/2008/03/11/censorship-stop/

  Πάντως, έχουμε ΚΑΙ σοβαρή δουλειά να κάνουμε: Μπορούμε, τώρα πια, να ξεκινήσουμε πανηγυρικά το πλήρες… Φακέλλωμα όλων των «μπουμπουκιών» της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δημόσιας ζωής του τόπου μας, μέσω του Σημασιολογικού site:

  http://www.nndb.com/
  Πηγαίνετε τον «NNDB mapper»
  http://mapper.nndb.com/

  Όπου θα δείτε 33 χιλιάδες δημόσιους φακέλλους (με δικτυωτά διαγράμματα διασυνδέσεων και διαπλοκής με χρώματα, κλπ), όχι μόνο προσώπων αλλά κι εταιρειών ή συνομωσιών και ιδεολογιών.
  Π.χ.
  Tο Σατιρικό NNDB-γράφημα της «ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ»
  (Αυτό ειδικά θα αρέσει πολύ στους κ.κ. Λασκαράτο – Ροίδη!)
  http://mapper.nndb.com/maps/792/000001789/

  Δυστυχώς η χώρα μας έχει καλυφτεί ελάχιστα. Μπορούμε όμως να «δικτυο-φακελλώσουμε» τους πάντες, αν γραφτούμε μέλη στο site.
  Δείτε ένα προκαταρκτικό βίντεο που εξηγεί ΠΩΣ δουλεύει:
  http://mapper.nndb.com/pr.html
  (χρειάζεστε Flash Player 7 plugin installed).

  Προσπάθησα ήδη να κάνω κάτι, αλλά εκτός από τον Καραμανλή δεν βρήκα άλλες προσωπικότητες από τη χώρα μας στo site. Και οι εταιρείες δεν περιλαμβάνουν καν την Ιντρακομ. ΔΟΥΛΕΙΑ λοιπόν!
  🙂

 8. Ο/Η Dionysos λέει:

  Γιαυτά και για τάλλα εγω στη πίτσα βάζω και μανιτάρι. Να κάμνουμε και μιαν αντίσταση βρε Λασκαράτε! 😆

 9. Ο/Η FrapDigo λέει:

  Καταπληκτικό. Πίνω παγωμένο καφέ στην υγειά σας. 🙂

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σας ευχαριστώ όλους.

  Undantag,
  ο ιερός Ιερόδουλος ήταν μια πνευματική οντότης που όσο βρισκόταν εδώ μεταφερόταν από αγγέλους από την Αθήνα στα Φορ Σίζονς και από εκεί στην Ρωμαιοβλαχία. Μην απορείτε επομένως για τις πολλές ιδιότητές του.
  Ήδη άγγελοι Κυρίου πρόκειται να μεταφέρουν και τον Όσιο Ελεήμονα από τις φυλακές Κορυδαλού σε κάποιο μοναστήρι.
  Μιράκωλο, μιράκωλο!

  http://natapoume.pblogs.gr/tags/panteleimonas-mpezenitis-gr.html

 11. Ο/Η espectador λέει:

  Αυτοι οι αγγελοι στους οποιους αναφερεσθε στο πονημα σας (θα συνοδευσει και το προηγουμενο στο μαξιλαρι μου) να μεταφερουν τον Ιεροδουλο,θα ξερετε καλυτερα εμου οτι το ονομα τους προερχεται απο την εβραικη λεξη Malh’ ak. Κατα τα αλλα μια μουσικη επενδυση μας λειπει. Προτεινω Carl Orf.

 12. Ο/Η xasodikis λέει:

  Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟΟΟΟ!!!!

 13. Ο/Η argosholos λέει:

  άκου «μικρή Λουλού» ο παναγριώτατος Λουλούδιος Α’… Ντροπή σου! Καλά, ιδίως τα ονόματα, πως τα σκέφτηκες; Φανταστικό!!!!!!!

 14. Ο/Η Ίωνας λέει:

  Υπερτέλειο, αλλά για να γίνει πανυπερτέλειο, την επόμενη φορά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη «σωστή» γλώσσα γι’ αυτό το ύφος, π.χ. «ο χρόνος θα θεραπεύση τας πληγάς».

  Όσο για τη σωστή μουσική υπόκρουση, τα καταλληλότερα άσματα βρίσκονται στη συλλογή «Ελλάς, η χώρα των εμβατηρίων». Προτείνω το «Του Αητού ο Γιος», από τη χορωδία σουβλακοφρόνων.

 15. Ο/Η atheofobos λέει:

  Βλέπω να υπαρχει γνώσις για τον περίγυρο του Κωνσταντίνου Μαυραμανλιέως σαν να το έχει γράψει ο υπουργός τύπου Κοκκινόπουλος !

 16. Ο/Η tony jakarta λέει:

  Απολαυστικότατο και δημιουργεί προβληματισμούς συγχρόνως.

 17. Ο/Η Armos λέει:

  Καλημέρα!
  Καταρχήν καλώς σε βρίσκω. Εκ των προτέρων ζητώ συγνώμη που δεν
  δεν θα σχολιάσω το ποστ σου. Είμαι νέος στη blogosfera, και θέλω να σου κάνω γνωστό με αυτό το κόμεντς-μήνυμα την παρουσία μου. Έφτιαξα ένα blog που θα ασχοληθεί κυρίως με το βιβλίο και με τους συγγραφείς. Ελπίζω να συμπληρώσει έστω έναν πολύ μικρό κενό στο χώρο αυτό. Καλημέρα και πάλι και καλό σαββατοκύριακο!

 18. Χαιρετώ κι εγώ απο την Αυτόνομη Ομοσπονδία της Κρητικής Τουριστικής Δημοκρατίας.
  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

 19. Ο/Η elias λέει:

  BRAVISIMO

 20. Ο/Η geokalp λέει:

  απολαυστικό!
  όμως η ζέστη ήταν ανυπόφορη, κατά πως δείχνουν τα πράγματα…

 21. Ο/Η tropikosss λέει:

  Τελείως υπέροχο!!

  Μόνο να προσθέσω ότι οι υποκριτές αμαρτωλοί πάνε συνοδεία αγγέλων στον παράδεισο.Για τιμωρία!

  Οι καλοί αμαρτωλοί πάνε στην κόλαση με μουσικές,φαγητά συμπαντικής κουζίνας(στον παράδεισο τρώνε μόνο ρεβύθια και σπανακόριζο),γυναίκες/άντρες[(ό,τι θέλει ο καθένας)στον παράδεισο τα γεννητικά όργανα εξαφανίζονται) ,απεριόριστο αλκοόλ(στον παράδεισο μόνο σουμάδα) και λιακαδάρες(στον παράδεισο έχει μονίμως συνεφειά) και γενικώς ό,τι άλλο θέλει ο κάθε αμαρτωλός!

  Τα σέβη μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.