(Θ)*

(Θ)α αποδειχτεί ότι κανένας πρώην ή νυν υπουργός ή απλός βουλευτής δεν είχε σχέση με οποιεσδήποτε χρηματοδοτήσεις ή άλλες διαπλοκές.

(Θ)α αποδειχτεί ότι επρόκειτο απλώς για απλή ενίσχυση κομμάτων για εκλογικό αγώνα, πράξη τελείως α(Θ)ώα. Γίνεται παντού, π.χ. στις ΗΠΑ οι σπόνσορες είναι φανεροί, ακόμη και το Μεγάλο Κανάλι το είπε.

(Θ)α αποδειχτεί ότι τωρινός αρχηγός κόμματος εξουσίας παρόλο που κατείχε υψηλή υπουργική θέση κάποτε και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν άκουγε, δεν έβλεπε, και διάβαζε ολημερίς γιατί τότε δεν υπήρχαν ούτε Ζήμενς, ούτε χρηματιστήρια, ούτε Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα κουραφέξαλα-πειρασμοί.

(Θ)α αποδειχτεί ότι ο παραπάνω τωρινός αρχηγός κόμματος εξουσίας είναι υπέρμαχος της πολιτικής ηθικής και άλλων ακεραιοτήτων και πολύ σωστά ο κόσμος θα τον πιστέψει και ίσως, δεν αποκλείεται καθόλου, αύριο να τον ενισχύσει με την ψήφο του.

(Θ)α αποδειχτεί ότι ο (δις) προαναφερόμενος ψήφισε μεν το Νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά αυτό δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι αυτός ο νόμος προτάθηκε από ενδοκομματικό πολιτικό αντίπαλο και νυν στυλοβάτη της Νέας Ενότητας του Κινήματος.

(Θ)α αποδειχτεί ότι ο προαναφερόμενος στυλοβάτης που έφερε αυτόν τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, των οποίων οι (τυχόν) ανομίες παραγράφηκαν, αυτός λέγω ο σημερινός στυλοβάτης συντάχθηκε οικειοθελώς κι αυτός (εθελοντής άνευ αμοιβής) στο πλευρό του προαναφερόμενου (τώρα τρις) τωρινού αρχηγού κόμματος εξουσίας.

(Θ)α αποδειχτεί ότι πράγματι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης (και μόνο) δήλωσε, ότι εξεταστική μπορεί να συσταθεί ίσως και μέσα στον Ιούλιο, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

(Θ)α αποδειχτεί όλα αυτά έγιναν βάση οργανωμένου σχεδίου με στόχο τη σπίλωση της τιμής όσων ασχολούνται με την πολιτική. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύσεις, και….

(Θ)α αποδειχτεί το σενάριο ότι όλα αυτά διαρρέουν εντέχνως από κάποιο κέντρο, και μάλιστα σε περίοδο όπου το κύρος των πολιτικών μας βρίσκετε στο ζενίθ του.

(Θ)α αποδειχτεί ότι δικαίως αυτή τη στιγμή έχουν επιστρατευθεί κορυφαίοι τραγωδοί που υπερασπίζονται τον Χορό (και το καρβέλι) με όλα και σε όλα τα ΜΜΕ. Το κύρος και η τιμή βρίσκονται πάνω απ’όλα.

(Θ)α αποδειχτεί ότι «Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων» (Γιαννίτσης, «Το Βήμα» 22.06.08 )

(Θ)α αποδειχτεί ότι το πολιτικό μας σύστημα κινδυνεύει εξού και οι τραγωδοί που μιλούν για όλους και για όλα. (Θ)αυμάστε τους. και…

(Θ)α αποδειχτεί, έχει ήδη πολλάκις λεχθεί, ότι «Το σκάνδαλο Siemens δείχνει τα όρια του πολιτικού συστήματος».

(Θ)α αποδειχτεί ότι πολύ σωστά κάνουν όλοι αυτοί που δουλεύουν νυχθημερόν χτίζοντας και τελειοποιώντας τα Οχυρωματικά έργα για την προστασία της ηγεσίας τους.

(Θ)α αποδειχτεί ότι υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που λένε ότι στο τέλος θα διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για το κόμμα αυτό εξουσίας.

(Θ)α αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης.

(Θ)α αποδειχτεί ότι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της σημερινής «Ελευθεροτυπίας 24.06.08» είναι εμπνευσμένος από το ιστολόγιο του «Ροΐδη Εμμονές».

| (Θ)α αποδειχτεί | (Θ)α αποδειχτεί | (Θ)α αποδειχτεί | (Θ)α αποδειχτεί |

………………..
(Θ)* όταν ήμουν μικρός, τα μεγαλύτερα αγόρια της γειτονιάς με είχαν πείσει ότι οι Κινέζες το έχουν οριζόντια. Αυτό δεν νομίζω ότι (Θ)α αποδειχτεί.

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to (Θ)*

 1. Ο/Η undantag λέει:

  QED. ΟΕΔ

  (Θ)ου Κύριε φυλακήν τωι στόματί μου μεσανυχτιάτικα που ετοιμάζομαι να φύγω απ’ το γραφείο και να ξερα(θ)ώ στον ύπνο!

  Τι πά(θ)ατε κε Ροΐδη; Ανησυχώ! Σαν Mantra μου μοιάζει το ανωτέρω ποστ (όχι η μάντρα που πήδηξε ο Κούγιας, για να εξηγούμε(θ)α).

  Τόσον καιρό δεν σας κατάφερε κοτζάμ Χριστόδουλος να προσευχη(θ)ήτε και με δύο-τρία αποκαλυπτικά εξώφυλλα του Νταμπέλι και του Τσουκατάου συν(θ)έτετε τους σουρεαλιστικούς Χαιρετισμούς προς την Διαφ(θ)ορά;

  Ψυχραιμία. δεν έχει ακόμη «χυ(θ)εί άπλετο φώς» . δεν έχει ακόμη «φ(θ)άσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο». ούπω καιρός. Οψώμε(θ)α.

  Undantag

  ΥΓ: σαφώς και οι Κινέζες ΔΕΝ το έχουν οριζόντια. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι, επειδή ζουν στην άλλη άκρη της (επίπεδης; κοίλης;) γής, το έχουν ανάποδα.
  ΥΓ2: κεράσατε Verlaine, (θ)α ανταποδόσω Rimbaud:
  Allons! La marche, le fardeau, le désert, l‘ ennui et la colère. A qui me louer? Quelle bête faut-il adorer? Quelle sainte image attaque-t-on? Quels cœurs briserai-je? Quel mensonge dois-je tenir? Dans quel sang marcher?

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  Θα αποδειχτεί επίσης πως ο εν λόγω αρχηγός κόμματος, δεν γνώριζε πως η δωροδοκία δικαστή επί καθεστώτος ΠΑΣΟΚ ήταν πλημμέλημα (Άρθρο 237 του Π.Κ.).
  Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις έλεγε ο ηθοποιός Τζαβαλάς Καρούσος (η δήλωση αποδίδεται κακώς στον Γιάννη Τσαρούχη, ο οποίος το πήρε από τον ηθοποιό, το διατύπωσε έτσι, και το διέδωσε). Ο ΓΑΠ δηλώνει αδιάφθορος και αγανακτισμένος. Οκτώ χρόνια υπουργός του Σημίτη και άλλα τόσα υπουργός του μπαμπά του και 4 χρόνια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει τίποτα. Ούτε για τον Κοσκωτά ήξερε, ούτε για τους εξοπλισμούς, ούτε για τα Ολυμπιακά έργα. Είναι ένα αθώο βρέφος. Καρφί δεν του καιγόταν και δεν του καίγεται ακόμη και τώρα που έγινε βούκινο, αν ο σοσιαλιστής υπουργός Μαντέλης προσέφερε τις υπηρεσίες του στην σατραπεία του Αζερμπαϊτζάν. Ο ΓΑΠ είναι και οπαδός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  Σκέπτεται τώρα να επανιδρύσει λέει το ΠΑΣΟΚ, να το βαφτίσει δηλαδή αθώο, να το ξορκίσει να το ξεματιάσει και να το παραδώσει άμωμο στην κοινωνία.
  Όλοι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ δηλώνουν έκπληκτοι, δεν ξέρουν τίποτα για τα τεράστια ποσά που ξοδεύουν τα κόμματά τους ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ και όχι ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ όπως ακούω συνέχεια να λένε τα παπαγαλάκια της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας, ή οι 300 της Βουλής όπως λένε οι φασίστες για να τους τσουβαλιάσουν όλους στο ίδιο σακκί.
  ΑΠΛΗ ΑΠΟΡΙΑ:
  Θα διαγράψει επιτέλους ο ΓΑΠ τον Κύριο Τσουκάτο; Έχει ομολογήσει πως πήρε μαύρο χρήμα και «συκοφαντεί» το ΠΑΣΟΚ πως το έδωσε εκεί. Τι πρέπει να κάνει κανείς στο κόμμα του ΓΑΠ για να διαγραφεί; Ληστεία μετά βιασμού και φόνου;
  Κύριε Ροϊδη,
  νομίζω πως το τελικά το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί υπό την πίεση του λαού να κάνει Αυτοκάθαρση όπως έκανε και η Εκκλησία. Θέλω να υπενθυμίσω πως οι μητροπολίτες Αττικής, Τριφυλλίας, Κορινθίας, Θεσσαλιώτιδος, Διδυμοτείχου, Πειραιώς αποδόθηκαν άσπιλοι από την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, η οποία δεν τολμά να καθαιρέσει ούτε τον φυλακισμένο Παντελεήμονα (περιμένει λέει τα φώτα του Αρείου Πάγου), ούτε τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, ούτε τον καταδικασμένο σε 20ετή φυλάκιση για παιδεραστία και κακοποίηση ανηλίκων πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη.
  Αυτή είναι η Ελλάδα που θά ‘λεγε και ο κ.Σημίτης.

 3. Ο/Η espectador λέει:

  Δεν τους εκατσε και το γιουρο!

 4. Ο/Η basileios λέει:

  φυσικά και έχετε δίκαιο και όπως ο Κωσκωτάς αποτέλεσε ‘αλλαγη παραδείγματος’ για την έννοια της διαπλοκής (με συνταγή που ακολούθησαν όλοι σχεδόν μετά) έτσι και η Σιεμενς (θ)α αποτελέσει αλλαγή παραδείγματος για τους χρηματισμούς υπό την μορφή σπόνσορς. Όλα (θ)α είναι νόμιμα και καλά…

 5. Ο/Η tony jakarta λέει:

  Κε Ροίδη συμφωνώ με τις προβλέψεις σας.
  Αλλά εσείς τι προτείνετε σαν αντίδραση εκ μέρους μας;

 6. Ο/Η geokalp λέει:

  δύο παρατηρήσεις από εμένα:
  1. όπως και το post σου, όπως και ένα δικό μου, γράφτηκαν μέσα στο καλοκαίρι 2007, όταν πλέον το σκάνδαλο έπαιζε στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού τύπου
  από τότε μέχρι σήμερα έχουμε ένα βήμα προς τη ..κάθαρση: εκλογές!
  αν θυμάμαι καλά τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, οι νέες εκλογές και οι νέοι υπουργοί βοηθούν τους προηγούμενους να μην ..περάσουν από εκεί που πρέπει!
  2. μέχρι σήμερα οι αποκαλύψεις στρέφονται κυρίως εναντίον του Σημίτη και του «επιτελείου» του καθώς και της οικογένειας Δράκουλα, οπότε μέσα σ’όλα αυτά δείχνουν ότι ευνοημένοι θα βγουν οι γνωστοί Κωστάκης-Γιωργάκης…

  η μόνη σοβαρή ελπίδα που υπάρχει είναι από πλευράς Γερμανίας και Αμερικάνικης Κεφαλαιαγοράς όπου είναι εισηγμένος ο ΟΤΕ, οι οποίοι δείχνουν να μην αστιεύονται

 7. Ο/Η περιούσιος λέει:

  (Θ)α αποδειχθεί για πολλοστή φορά ότι μας περνούν για ανόητους.
  (Θ)α αποδειχθεί ότι τα ίδια τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται να εκδιώξουν από τους κόλπους τους τα κακοποιά στοιχεία.
  (Θ)α αποδειχθεί ότι με την ανοχή μας έχουμε δώσει θάρρος στα κόμματα, ώστε να κάνουν όσα αναφέρετε.
  (Θ)α θαυμάσω για ακόμα μια φορά την ανάρτησή σας.

 8. Ο/Η Φιλαλήθης λέει:

  «…όταν ήμουν μικρός, τα μεγαλύτερα αγόρια της γειτονιάς με είχαν πείσει ότι οι Κινέζες το έχουν οριζόντια…»

  Nαι ,και μένα το ίδιο!…τόσο που ήμουν σίγουρος πως όταν ανέβαιναν σκαλοπάτια θα …τους χτυπούσε παλαμάκια….

 9. Ο/Η roidis λέει:

  tony jakarta,
  Αλλά εσείς τι προτείνετε σαν αντίδραση εκ μέρους μας;
  Δεν μπορώ να πω ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας, αλλά
  1) η δική μου αντίδραση (σαν περσόνα Ρο) είναι αυτή που βλέπετε, οι εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που αναρτώ εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια (2ŸŸŸŸ½ χρόνια εδώ), μπορεί αυτά να είναι αμελητέα ποσότητα, ωστόσο έχουν διαβαστεί από μερικές χιλιάδες αναγνώστες,ελπίζω να έχω προσφέρει σε κάποιες συνειδήσεις.

  2) Με την άλλη μου, τη φυσική ιδιότητα, επίσης καταθέτω το όβολό μου χρόνια τώρα.

  Αυτά είναι τα μέγιστα που μπορώ να προσφέρω. Η επέμβαση είναι ορισμένες φορές και πρόταση, αλλά και αντίδραση.

 10. Ο/Η argosholos@gmail.gr λέει:

  Σε κάποια σκηνή, ο Μαυρογιαλούρος ρωτάει τον Παπαγιανόπουλο που πήγαν τα λεφτά για το νοσοκομείο – «ε, που να πήγαν Υπουργέ μου, στο κόμμα πήγαν, δεν το ξέρεις;». Υποθέτω ότι οι τότε ταμίες του κόμματος θα τον διέψευδαν…

 11. Σας βρίσκω λίγο προκατειλημμένο σήμερα.
  Αδικείτε τόσους και τόσους άξιους κυβερνητικούς εκπροσώπους αλλά και δημοσιογράφος.
  Πως διατείνεστε ότι δεν (θ)α αποδειχτεί πως οι κινέζες το έχουν οριζόντια;
  Δεν τους έχετε ικανούς;

 12. Ο/Η Sky λέει:

  Ότι και να αποδειχ(θ)εί, λίγο μας νοιάζει εδώ στο ελλαδιστάν. Οι συνειδήσεις κοιμούνται, τα σώματα είναι κουρασμένα, η διάθεση ανύπαρκτη. Ευτυχισμένοι και εντοιχισμένοι σε ότι «αποδεδειγμένα» δε θα μας κάνει να αισθανόμαστε κάπως άβολα.

  Παρατηρητές της ίδιας μας της ζωής, περιφρονητές των ίδιων μας των επιλογών. Αν δεν είναι αυτό αλλοτρίωση, τι είναι τότε;

 13. Ο/Η roidis λέει:

  @Sky;
  … Μακαριότητας Εθισμός.
  .
  @αλέξανδρος ανδρουλάκης,
  τι ωραία που τα γράφετε στο ιστολόγιό σας φίλε μου, κι αυτό ένα είδος αντίστασης είναι. μείνετε όπως είστε «Φοβού τον Εθισμό και Δ…κλπ.» 🙂

 14. Ο/Η zalmoxis λέει:

  (Θ)α αποδειχτεί ότι ο υπερήφανος ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει δια της ψήφου του στις επόμενες εκλογές τα αμόλυντα «και με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης» κόμματα εξουσίας, συμπάσχων με αυτά, μετά τις κακόβουλες φήμες περί χρηματισμού και δωροληψίας τις οποίες απεργάζονται σήμερα στα σκοτεινά υπόγειά τους τα χαλκεία των εχθρών της δημοκρατίας.

 15. Ο/Η apasxolisi λέει:

  ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com

 16. Ο/Η Elikas λέει:

  (Θ)α τους παίρναμε φαλάγγι και (Θ)α τους γεμίζαμε πίσσα με πούπουλα, αλλά τελικά (Θ)α χάψουμε για άλλη μία φορά το παραμύ(Θ)ι τους, γιατί όσο ευκολόπιστοι και να είμαστε, αρνούμαστε να πιστέψουμε σε (Θ)αύματα και πιστεύουμε μόνο στο ότι γεννη(Θ)ήκαμε (Θ)ύματα.

  (Θ)α (Θ)υμώσουμε για λίγο αλλά πού (Θ)α πάει; (Θ)α μας περάσει…

  (Θ)εέ μου, πόσο (Θ)έλουν να μας τρελάνουν;

 17. Η διαφθορα ειναι κοινη διαπιστωση των παντων, τοσο ωστε αυτοι που τα «παίρνουνε» ο λογος τους να ειναι ο πιο καταγγελτικός απ΄ολους προκειμενου να δημιουργειται ακομα μεγαλυτερη συγχυση!
  Ελπιζω καποιοι απο εμας να εχουν συνειδητοποιησει οτι μεσα στον κουρνιαχτο που σηκωνεται απο τις καταγγελιες παιζεται ενα επικοινωνιακο παιχνιδι διαχειρισης της συγκεκριμενης κρισης.

  Θυμαστε ολοι τι «φασαρια» ειχε γινει οταν αποκαλυπτοντο τα δικαστικα σκανδαλα?
  Εδω και μερικους μηνες λοιπον διεξαγεται η δικη του «παραδικαστικου κυκλωματος» (Κολιουσης, Μπουρμπουλια κλπ) και κανενας δεν εχει παρει χαμπαρι τι γινεται καθως τα ΜΜΕ δεν κασνουν την παραμικρη αναφορα σ΄αυτη την υποθεση.

  Ποιος αμφιβαλει οτι τα κομματα τα παιρνουν απο επιχειρησεις οι οποιες προσβλεπουν σε ανταποδωτικα ωφελη απο αυτα?
  Εαν τα κομματα τα επαιρναν απο τον κρατικο προυπολογισμο θα ειχαμε καταγγελιες οτι …στερουν το εισοδημα του φτωχου λαου.

  Το προβλημα ομως δεν ειναι οτι τα παιρνουν τα κομματα τα οποια κατα την γνωμη μου πρεπει ναναι οικονομικα ευρωστα.
  Το προβλημα ειναι τα κομματα να χρησιμοποιουνται σαν προπετασμα καπνου απο τις ηγεσιες τους και τα περισσοτερα χρηματα να καταληγουν στις τσεπες των στελεχων τους.
  Γιαυτο θα προτιμουσα οι εισφορες να γινονται ανοιχτα και τα πολιτικα κομματα να διατηρουν φορολογικα στοιχεια (βιβλια) οπως και επιχειρησεις, με βαση τα οποια θα ελεγχονται.

  Δεν εχω την ψευδαισθηση οτι αυτο θα ελυνε το προβλημα αφου θα επινοουσαν αλλους τροπους για να δρασουν τα κομματικα τρωκτικα, αλλωστε ποια εφορια θα εκανε επι της ουσιας ελεγχο σε ενα κομμα?
  Ωστοσο ενα τετοιο μετρο θα θωρακιζε θεσμικα τη διαφανεια της λειτουργειας τους και θα δυσκολευε περισσοτερο τη ρεμούλα.

  Ας μιλησουμε ομως πολιτικα γιατι οι καταγγελτικες κραυγες απλως επιτεινουν την συγχυση και χανεται η ουσια.

  Δεν με …»χαλαει» καθολου αν τα πηρε το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ο ΣΥΝ, το ΚΚΕ κλπ. Το Πασοκ αλλωστε -απ΄οτι λεγεται- εχει αυτη τη στιγμη ενα χρεος που ξεπερναει τα 80 εκατ. ευρω, κατι αντιστοιχο συνεβαινε και στη ΝΔ πριν αναλαβει την διακυβερνηση.

  Στην περιπτωση του ΠΑΣΟΚ ειμαι σιγουρος ότι ο Σημιτης δεν καρπώθηκε ουτε ένα ευρω, τωρα αν ηξερε ότι καποια χρηματα από καποιες εταιρειες μπαινουν στα ταμεια του κομματος, εχω την εντυπωση ότι το πιθανοτερο είναι οτι το ηξερε.
  Μπορει να του καταλογιστουν ευθυνες για τις επιλογες των συνεργατων του, σιγουρα όμως δεν γνωριζε τι παιχνιδι εκανε το κάθε τρωκτικο μεσα στην κυβερνηση και στον κομματικο μηχανισμο. Και πολύ περισσοτερο δεν το ενεκρινε.
  Δεν εξηγειται αλλιως η ξαφνικη απομακρυνση του Τσουκατου από το περιβαλον του, σε μια στιγμη μαλιστα που δεν ειχε ξεσπασει κανενα σκανδαλο.
  Προφανως κατι εφτασε στ’ αυτια του για …«χοντρο παιχνιδι» και εδρασε αμεσα.
  Όπως και να’χει το ζητημα, από τη στιγμη που τα κομματα πιατηκαν …«με τη γίδα στην πλατη» αυτό που βλεπω είναι οτι οι συνεχεις επιλεκτικες διαρροες από την ανακριτικη διαδικασια στοχοποιουν συγκεκριμενα προσωπα και πολιτικες.
  Φυσικα και δεν προκειται για καμια …καθαρση, αλλα αυτό που βλεπουμε είναι οι σκιες ενός πολεμου που αφορα στο ξεκαθαρισμα εσωτερικων λογαριασμων του πολιτικου συστηματος.
  Από τη μια βαλεται (με τροχιοδεικτικες βολες, προς το παρον) η Ντορα Μπακογιαννη και γενικωτερα η ..αγια οικογενεια (Κυριακκος κλπ) από το αντιπαλο ενδοκομματικο στρατοπεδο και παραλληλα από το αντιστοιχο αντιπαλο εσωκομματικο στρατοπεδο (λογω Τσουκατου) η πολιτικη «αντιληψη Σημιτη».

  Η περιοδος της διακυβερνησης Σημιτη ειχε σαν αποτελεσμα να εκφραστει και να διαμορφωθει -για πρωτη φορα σε τετοιο βαθμο στην Ελλαδα- ένα φιλοευρωπαϊκο/εκσυχρονιστικο ρευμα στο πλαισιο τοσο του κοινωνικου οσο και του εκλογικου σωματος.
  Αυτό το «ρευμα» στο βαθμο που θα εκδηλωθει επισημα πολιτικα –ειτε αυτονομα, ειτε μεσα στο ΠΑΣΟΚ – και δεδομενου ότι οι σημερινοι κοινωνικοπολιτικοι διαχωρισμοι δεν είναι καθετοι (με βασει τα κομματα) αλλα διαπερνουν οριζοντια το κοινωνικο σωμα, αλλαζει τους κανονες του πολιτικου παιχνιδιου, όπως αυτοι εχουν διαμορφωθει τα τελετυταια 33 χρονια.
  Αυτό όμως δεν εξυπηρετει τις σημερινες ηγετικες ομαδες και των δυο μεγαλων κομματων.
  Το πώς ποτε θα εκφραστει αυτος ο χωρος (ρευμα) είναι κατι που απομενει να το δουμε στο μελλον, αυτό που βλεπουμε τωρα να συμβαινει είναι η προσπαθεια να «τσαλακωθει» πολιτικα από το σκανδαλο της Ζημενς: εάν επι ένα-δυο μηνες οι επιλεκτικες διαρροες της ανακριτικης διαδικασιας «δειχνουν» την «διακυβερνηση Σημιτη» ως την …πηγη του κακου, όταν θα …«σκασουν μυτη» και οι εμπλεκομενοι από τις άλλες πλευρες (κυβερνητικοι , «Παπανδρεϊκοι» κλπ) ο κοσμος θαχει κουραστει από τις «αποκαλυψεις» και πρωτες εντυπωσεις είναι αυτές που θα μεινουν.
  Αυτό αλλωστε συμβαινει τωρα και με το «παραδικαστικο».

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θείο Ισίδωρα,
  θα συμφωνήσω μαζί σου στο εξής:.
  @Στην περιπτωση του ΠΑΣΟΚ ειμαι σιγουρος ότι ο Σημιτης δεν καρπώθηκε ουτε ένα ευρω, τωρα αν ηξερε ότι καποια χρηματα από καποιες εταιρειες μπαινουν στα ταμεια του κομματος, εχω την εντυπωση ότι το πιθανοτερο είναι οτι το ηξερε.@
  αν και εκείνο το «πιθανότερο» θα έπρεπε να αντικατασταθεί από το «βέβαιο», αλλιώς εμφανίζεις τον Σημίτη ως ηλίθιο, να αγνοεί το προφανές.
  Η απομάκρυνση του Τσουκάτου, θα συμφωνήσω μαζί σου πως έγινε για λόγους ηθικής τάξης, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο κ.Σημίτης όφειλε να ενημερώσει τη Δικαιοσύνη κλπ. Αλλιώς είναι ένοχος συγκάλυψης και απορώ (τρόπος του λέγειν, καθόλου δεν απορώ) γιατί ο ανακριτής δεν τον έχει επισκεφθεί να τον ρωτήσει. Ο Τσουκάτος δεν ήταν υπουργός, δεν δωροδοκήθηκε επειδή ήταν όμορφος. Εδώ κάτι κάνει νιάου νιάου στα κεραμμύδια.
  Ο Σημίτης έχει τεράστιες ευθύνες (και ο Γιώργος και ο Βενιζέλος και η ΝΔ) για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης μέσω του διορισμού της ηγεσίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση. Καταργείται έτσι η συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών. Μην παραποινιέσαι λοιπόν για επιλεκτικές διαρροές. Ας φρόντιζαν.
  Τέλος το θέμα της χρηματοδότησης, εμφανούς ή κρυφής δεν είναι αθώο. Και φανερά να χρηματοδοτούσε η Ζήμενς-έγινε με την απερίγραπτη νεολαία ΠΑΣΟΚ αυτό-δεν αποκλείει αυτό-κάθε άλλο-τις υπόγειες συννενοήσεις για ανταλλάγματα. Η κάθε Ζήμενς κάτι περιμένει, δεν χρηματοδοτεί ούτε για τη σωτηρία της ψυχής της ούτε επειδή ασπάστηκε τις ιδέες του σοσιαλισμού.

 19. Λασκαρατε,
  δεν ειμαστε μακρια (ως προς τις αποψεις μας επι του θεματος).
  Ισως σου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι αγιοποιω τον Σημιτη, καθε αλλο.
  Η πολιτικη δεν προσφερεται για … «αγιοποιησεις», και ευτυχως!
  Απλως εκτιμω οτι στην πολιτικη δεν χωραει ο «καθαρος λογος» και οτι ολα λειτουργουν συγκριτικα.
  Κατ΄αρχην λοιπον -αν θες την αποψη μου- θεωρω οτι ο Σημιτης δεν ειναι 層καταληλος» πολιτικος ηγετης για αυτη τη χωρα, δεν διαθετει το …λαϊκο μυαλο ουτε μπορει μα συνεγειρει τη …λαϊκη ψυχη αφου δεν διαθετει την …»ικανοτητα» να απευθυνεται και να συνεγειρει το θυμικο μιας κοινωνιας οπως η ελληνικη.
  Αυτο το διαθετουν αρκετοι αλλοι πολυ περισσοτερο απο αυτον (Παπανδρεου, Χριστοδουλος κλπ).
  Ο Σημιτης αυτα τα σιχαινεται και δεν του …»πανε» κιολας.
  Ενας ορθολογιστης καθηγητης που ανεκαθεν ασχολειτο με τα κοινα ειναι και τιποτε περισσοτερο. Ειναι ομως απαραιτητος οσο κανενας αλλος σ΄αυτον τον τοπο -οχι για να εκφρασει τα λαϊκα αισθηματα, αλλα- για να …ξεκολλησει το καρο απο τον βαλτο.

  Και ο βαλτος δεν ειναι η διαφθορα, αυτη ειναι το συμπτωμα και οχι η αιτια μιας παθογενειας της ελληνικης κοινωνιας που εχει τη ριζα της σε μια σειρα ιδεοληψιες οι οποιες συνιστουν τον ανορθολογισμο της. Προκειται για ολοκληρη την κουλτουρα της!
  Γιαυτο και αυτη η διαφθορα δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο της κεντρικης πολιτικης σκηνης αλλα διαπερνα την κοινωνια απο πανω μεχρι κατω: απο την κυβερνηση μεχρι τον μαναβη της λαϊκης και τον …τραυματιοφορεα του τελευταιου επαρχιακου νοσοκομειου.

  Αν θελουμε να μην ζουμε με ψευδαισθησεις οφειλουμε να γνωριζουμε οτι κανενας προεδρος κομματος ή πρωθυπουργος δεν ειναι σε θεση να λειτουργησει εξω απο το συστημα αυτο, ουτε να το καταργησει στο πλαισιο του κοινοβουλευτικου πολιτευματος.
  Οποιος το επιχειρησει απλως βρισκεται εξω απο αυτο.
  Τα κομματα αποτελουν μαζικες κοινωνικες συσπειρωσεις και μηχανισμους εξουσιας και ειναι πολυ πιο ισχυρα απο το οποιοδηποτε προσωπο.
  Ο Σημιτης ειναι η κλασικη περιπτωση πολιτικου προσωπου που ουτε τον ελεγχε ουτε καν ανηκε σ’αυτο τον κομματικο μηχανισμο.
  Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει το γεγονος οτι την στιγμη που εβαζε την Κυπρο στην ΕΕ και ολοι οι ευρωπαιοι ηγετες βρισκονταν στην Αθηνα, ενα ισχυρο κομματι αυτου το μηχανισμου (Λαλιωτης) σε συνεργασια με τον Κουρη (Αυριανη) του …ξυλωνε την μιση κυβερνηση (Μαλεσιος, Μανικας κλπ) σπεκουλαρωντας στην …»ηθικη»!
  Ως προς την ικανοτητα του να διαχειριστει αυτο το μηχανισμο καθως και σε πολλες επιλογες προσωπων (με κορυφαια τον τροπο διαδοχης του απο τον ΓΑΠ) βρισκω οτι εκανε αρκετα λαθη.
  Βρισκω επισης οτι εθεσε μερικους καιριους στοχους στην πολιτικη του στους οποιους ειχε εξαιρετικη επιτυχια.

  Αν θελουμε να κρινουμε το ισοζυγιο της πολιτικης του με αντικειμενικο και ψυχραιμο τροπο, σιγουρα αυτο θα το χαρακτηριζαμε θετικο.

  Ειναι εξ’ αλλου χαρακτηριστικο το πολιτικο κενο στο οποιο πεσαμε μετα την περιοδο Σημιτη.

  Ομως αν κατι σηματοδοτησε η παρουσια του στην διακυβερνηση ολα αυτα τα χρονια ειναι η διαμορφωση -σε ενα σηματικο κοματι αυτης της κοινωνιας- μιας πολιτικης αντιληψης σχετικα με τον Ευρωπαϊκο προσανατολισμο της χωρας.

 20. Ο/Η aspa λέει:

  (Θ)α αποδειχθεί ότι η ΝΔ δεν είχε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις της Siemens. (απα, πα, ανήθικα πράγματα είναι αυτά)

  (Θ)α αποδειχθεί ότι ο αρχηγός της και νυν πρωθυπουργός δεν ήξερε επίσης τίποτε.

  (Θ)α αποδειχθεί επισης ότι αυτά τα πράγματα, ειδικά όταν αφορούν τον πρωθυπουργό, εύκολα ξεχνιόνται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.