Η σοσιαλ-ληστική Siemens

«Καταλαβαίνω να κάνει ένα μικρό δωράκι στον εαυτό του,
αλλά όχι και 500 εκ.»

(Ρήσις αποδιδόμενη σε παλαιό σοσιαλιστή πρωθυπουργό βαλκανικής χώρας)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Διαβάζω στις εφημερίδες: «Διέψευσε χθες το ΠΑΣΟΚ ότι έχει εισπράξει «μαύρο χρήμα» από τη Siemens και κατέστησε σαφές ότι 15.000 ευρώ που έλαβε η νεολαία του για τη διοργάνωση διεθνούς φεστιβάλ το 2003 εισπράχθηκαν στο πλαίσιο σειράς χορηγιών. «Οποιος θέλει να πει κάτι διαφορετικό, να το πει με αποδείξεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η αναφορά της κ. Αικατερίνης Τσάκαλου, ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, σε χρηματοδότηση πολιτικού κόμματος αφορούσε τη συγκεκριμένη χορηγία…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, φέρελπις νέος πολιτικός ανηψιός του παλαιού υπουργού Μ. Παπακωνσταντίνου, επανέλαβε ότι η περίφημη επιταγή των 15.000 ευρώ, που δόθηκε το 2003 στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος των εκδηλώσεων της Νεολαίας του κόμματος στα Καμένα Βούρλα, δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο. Μίλησε για συνηθισμένη πρακτική και ανέφερε και άλλες εταιρείες που είχαν ανταποκριθεί (3Ε, Aspis Bank και το σύνολο των μεγάλων εφημερίδων) καθώς είχαν αποσταλεί περισσότερες από εκατό επιστολές προς υποψήφιους χορηγούς. «Πρόκειται για μία κλασική χορηγία, όπως γίνεται και από πολιτικά κόμματα, από νεολαίες, όπως γίνεται κι από την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως πριν από λίγο καιρό «υπήρξε μία ημερίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, με χορηγό τη Siemens και την Ιntracom»

Κύριε Ροΐδη,
Καλόπιστα νομίζω, αναρωτιέμαι. Έχουμε εθισθεί τόσο πολύ στην διαφθορά, ώστε θεωρείται φυσιολογικό να χρηματοδοτεί μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία (και μάλιστα διωκόμενη για εξαγορές κρατικών παραγόντων) ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται μάλιστα ως σοσιαλιστικό; Για ποιό λόγο η Siemens χρηματοδότησε το ΠΑΣΟΚ; Για την σωτηρία της ψυχής της; Γιατί δεν χρηματοδότησε τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, ή έστω το ΚΚΕ μ-λ; Υπάρχει κάποιου είδους ιδεολογική ή άλλης μορφής συγγένεια με το ΠΑΣΟΚ; Αν η σοσιαλ-ληστική εταιρεία διαπνέεται από γενναιόδωρα αισθήματα γιατί δεν τα εκφράζει προς τους πεινασμένους πρόσφυγες του Αφγανιστάν (ανάμεσά τους και παιδιά) που ζουν μια επίγεια Κόλαση στην Πάτρα; Αυτή η δωρεά, η χορηγία, η φιλανθρωπία, πείτε την όπως θέλετε, δεν δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ; Εγώ ξέρω πως οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας απαιτούν ανταπόδοση.
Ελπίζω κάποιος φίλος του ΠΑΣΟΚ να μας απαντήσει.

Επί του πιεστηρίου: Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αγοράζει με δόσεις από τη σοσιαλιστική Siemens. Προβληματισμοί περί τον κ. εισαγγελέα:

Κύριε Ροΐδη
Αδίκησα τη Siemens. Η φιλάνθρωπη εταιρεία προίκιζε αναξιοπαθούντες νέους. Όπως δήλωσε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης:. «Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, …ότι ΟΛΑ το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου. Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός».

Στο μεταξύ (http://www.skai.gr/master_story.php?id=83887 )

δημιουργήθηκε ζήτημα, με το συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη Λ. Δραγουμάνο, που υπέβαλε την παραίτησή του από το γραφείο της, καθώς εμφανίζεται να έχει προμηθευτεί τηλεφωνικό κέντρο από τη Siemens αξίας 7.200 ευρώ, το οποίο αμέλησε να εξοφλήσει. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το τιμολόγιο εξοφλήθηκε 3 ημέρες μετά την έρευνα του εισαγγελέα στο λογιστήριο της Siemens, όπου ο κ. Αθανασίου έλαβε γνώση για τιμολόγια και παραστατικά, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάσχεσε. Παρότι, μάλιστα, ο αρχιλογιστής της Siemens έδινε τα τιμολόγια στον εισαγγελέα, εκείνος εμφανιζόταν απρόθυμος, αρχικά τουλάχιστον, να τα πάρει. Προβληματισμό προκαλεί το ότι ο κ. Αθανασίου δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στους συνηγόρους των εμπλεκομένων στην υπόθεση τη συμπληρωματική κατάθεση της γραμματέως του πρώην στελέχους της Siemens Μ. Χριστοφοράκου, η οποία είχε επιβεβαιώσει χορηγίες και δώρα σε πολιτικούς.

Advertisements
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Η σοσιαλ-ληστική Siemens

 1. Ο/Η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου λέει:

  Ασχολούμαι με την επικοινωνία πολιτισμού και μέρος της δουλειάς μου είναι η εξεύρεση χορηγιών για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το ποσό που αναφέρουν και μάλιστα εν έτει 2003 για τη διοργάνωση φεστιβάλ είναι εντυπωσιακό. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι χορηγιες οι πιο γενναιόδωρες δεν ξεπερνούν τα 5.000 Ε. Δεν αμφισβητώ την ανακοίνωση απλά, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το ποσό.

  Αθήναιος

 2. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Με όσα διαβάζω, αισθάνομαι ότι ακόμα μια πολύκροτη υπόθεση θα κουκουλωθεί επιμελώς και θα ξεχαστεί στον αιώνα τον άπαντα. Και λυπάμαι που αυτό γίνεται με τη συνδρομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Για τα κόμματα δεν εκπλήσσομαι. Από καταβολής τους αρνούνται να προβούν σε μια στοιχειώδη κάθαρση, ώστε να δείξουν ότι τρέφουν έστω λίγο σεβασμό προς τους πολίτες.
  Για τον κ. Αθανασίου είχαν ακουστεί σε αθηναϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς φήμες ότι ειδικεύεται σε «κουκούλωμα» υποθέσεων.Αν αυτό αληθεύει, μάλλον θα επιβεβαιωθούν οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις.

 3. Ο/Η Dionysos λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΡΑΤΟ.
  Τα προαναφερόμενα στην ανάρτηση είναι η στάχτη στα μάτια που προβάλουν τα επικοινωνιακά τμήματα των δύο κομμάτων για ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΜΠΕΡΗ στα ματάκια μας. Ισως και για παρεμπόδιση του πάντα λειψού και ανεπαρκούς προανακριτικού έργου.!….. 😆 😡

 4. Ο/Η Sky λέει:

  Καλόπιστα νομίζω, αναρωτιέμαι. Έχουμε εθισθεί τόσο πολύ στην διαφθορά, ώστε θεωρείται φυσιολογικό να χρηματοδοτεί μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία (και μάλιστα διωκόμενη για εξαγορές κρατικών παραγόντων) ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται μάλιστα ως σοσιαλιστικό

  Αγαπητέ Λασκαράτε,
  αυτό που αναρρωτιέσαι αν είναι εθισμός, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αδυναμία κρίσης των φαινομένων γιατί όλοι -μα όλοι- ανακαλύπτουμε μέσα στη συνείδηση μας, πως θα θέλαμε να χορεύουμε στον ίδιο, των εκατομμυρίων χορό.

  Μετά από ένα τέτοιο εύρημα, η συνείδηση μίας κοινωνίας δεν της επιτρέπει να καυτηριάσει μία κατάσταση που αν μπορούσε θα ήταν και αυτή μέσα.

  Αν θυμάμαι καλά, ο συνονόματος σου Α. Λασκαράτος, είχε γράψει το άρθρο του «Ποια αναγέννηση;» στο Λύχνο του, καταλήγοντας (σε ελεύθερη απόδοση) πως

  «..για ποια αναγέννηση μιλούμε αν αυτή δεν είναι πρώτα απ’όλα η ηθίκεψη της ίδιας της κοινωνίας; Όταν ζητούμε όλοι την ηθίκεψη αυτή από τους άλλους αλλά δεν κοιτάμε να ηθικέψουμε πρώτα τον εαυτό μας..»

  Πόσο σύγχρονος. Πόσο κλασικός.

  Δεν είναι εθισμός της κοινωνίας το φαινόμενο. Είναι απλά απόδειξη της ηθικής της καταρράκωσης.

 5. Ο/Η Rodia λέει:

  Τι σχόλιο να κάνω; Οτι αυτά είναι ψιλολόγια; Φέρτε κάτι πιο ζουμερό στην επιφάνεια. Τι στο καλό αποτελούσε αυτό τον εξοπλισμό γραφείου που κόστισε 120.000 ευρά; Πάλι όμως για ψιλολόγια πρόκειται, μόλις τα χρονιάτικα κάπου 200 συνταξιούχων μόνο… Κάτι σε μύρια δεν υπάρχει; Σε ποσά άπιαστα από το μέσο νου, που να περνάνε στο ντούκου δηλαδή.

 6. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις,
  θα’μαι από κάτω
  Κι όποια πόρτα ξεκλειδώσεις,
  μέσα θα με βρεις»

  Θυμάται κανείς τους στίχους αυτούς από ένα ωραίο τραγούδι που είχε τραγουδήσει κάποτε ο Στράτος Διονυσίου;

  Νομίζω ότι ταιριάζουν γάντι στην «Αγία Οικογένεια».

 7. Ο/Η b.b. chris λέει:

  Σας παρακαλώ κ. Ροΐδη, μην ενοχλείται την εισαγγελεία.
  Είναι πλήρως απασχολημένη με τις μπομπονιέρες και τα στέφανα των ομοφυλόφιλων.

 8. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  ευτυχώς η χώρα διαθέτει τον άριστον εισαγγελέα κ.Σανιδά, ο οποίος προλαμβάνει τα γεγονότα και παρεμβαίνει διορθωτικά και προστατευτικά για τους αθώους πολιτικούς προτού συμβούν παρεξηγήσεις.

  Αντιγράφω από τον Ριζοσπάστη:
  http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=4585208&action=print
  «…ανώτατη εισαγγελική πηγή χτες χαρακτήριζε ως «δώρα δημοσίων σχέσεων», όταν εταιρείες, όπως η «Siemens», κάνουν δώρα σε πολιτικούς και σε διάφορα άλλα πρόσωπα. Οι πράξεις αυτές έλεγε η ίδια εισαγγελική αρχή έχουν «ηθική απαξία» για τους παραλήπτες, αλλά δεν είναι «ποινικά κολάσιμες». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως μια κουζίνα δεν μπορεί να αποτελεί δωροδοκία. Οι απόψεις αυτές του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού δημιουργούν εύλογες απορίες για τη στιγμή που διατυπώνονται, ενώ μπορεί να εκληφθούν και ως απόπειρα δημιουργίας πλέγματος προστασίας σε όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «Siemens».

  Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ενεργοποίησε τη διάταξη 101 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την οποία απαγορεύεται η πρόσβαση στη δικογραφία στους εμπλεκόμενους για ένα μήνα. Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση της διάταξης έγινε μια μέρα μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της πρώην γραμματέα του Χριστοφοράκου, η οποία στην πρώτη της κατάθεση είχε κάνει λόγο για επιταγή της «Siemens» σε πολιτικό κόμμα.».
  Ανάλογα γράφει και η σημερινή καχύποπτος «ΑΥΓΗ» (παρεμπιπτόντως δικαιώθηκε ύστερα από 8 χρόνια στο Στρασβούργο, όπου κατέφυγε ύστερα από εγχώρια καταδίκη της μετά από αγωγή του βουλευτή του Λάος κ.Βελόπουλου, τον οποίο η εφημερίδα είχε αποκαλέσει «εθνικοπαράφρονα». Το δημόσιο και όχι ο κ.Βελόπουλος, θα επιστρέψει στην εφημερίδα το πρόστιμο των 60.000 ευρώ) η οποία κατονομάζει τον κ.Σανιδά ως την «ανώτατη εισαγγελική πηγή» που λέει ο Ριζοσπάστης, η οποία προκαταλαμβάνει πως οι πράξεις δεν είναι ποινικά κολάσιμες και «αθωώνει προκαταβολικά» όσους πήραν «δωράκια». Η ΑΥΓΗ πάντως σημειώνει πως ο εξοπλισμός του ταπεινού γραφείου του Κυριάκου με υλικά Siemens φέρεται πως κόστισε 43.660 ευρώ και ο πως ο υιός Μητσοτάκης που αγόρασε με δόσεις (ιδού η απόδειξις πως η οικογένεια δεν έχει την οικονομικήν επιφάνειαν την οποίαν της αποδίδουν οι κακόπιστοι), δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως βρέθηκαν τα τιμολόγια στα χέρια της γραμματέως Χριστοφοράκου.
  Η εξόφλησις του λογαριασμού εν ημέραις πονηραίς πρέπει να θεωρηθεί σύμπτωσις.
  Αισθάνομαι την υποχρέωσιν να σημειώσω πως αι εύστοχοι παρεμβάσεις του κ.Εισαγγελέως του Α.Π. με τις οποίες προκαταλαμβάνει δικαστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα αθωωτικαί των εμπλεκόμενων πολιτικών. Υπενθυμίζω πως εις την περίπτωσιν του δημάρχου Τήλου που τόλμησε να παντρέψει ομοφυλόφιλους, η εισαγγελική ανάμιξις υπήρξεν καταδικαστική. Φαντάζομαι πως ευθύς ως ανακαλυφθεί ποίον νόμον παρεβίασεν ο κ.δήμαρχος θα ασκηθεί και δίωξις. Σημειωτέον πως όπως μου λένε σοβαροί νομικοί, το οικογενειακό δίκαιο όπως τροποποιήθηκε το 1983 πουθενά δεν αναφέρει άνδρα και γυναίκα, όπως έκανε επανειλημμένα το προηγούμενο, μιλώντας για τις υποχρεώσεις του ζεύγους και μοιράζοντας ρόλους.

  Και μια ερώτηση προς κάθε αρμόδιον φρουρόν του Νόμου: Από πόσες κουζίνες και πάνω θεωρείται ποινικά κολάσιμη η πράξις και όχι «δωράκι»; Το πλαφόν που όρισε ο παλαιός σοσιαλιστής πρωθυπουργός έχει τιμαριθμοποιηθεί;

 9. Ο/Η sofistis λέει:

  Αυτό το «ένα μικρό δωράκι στον εαυτόν του» νομιμοποίησε με τα πιο επίσημα χείλη την απάτη και τη λαμογιά ανεξαρτήτως μεγέθους.. Μάλλον είναι η μόνη νομιμοποίηση πού δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσουμε ως χώρα..

 10. Ο/Η undantag λέει:

  Αχ, κύριε Λασκαράτε μου, τι με θυμήσατε πρωι πρωι με την έμμονη ρήση του Παλαιού των Ημερών Πρωθυπουργού… δάκρυσαν τα μάτια του ποτραίτου της ευσεβούς και ευτραφούς σοσιαλήστριας χήρας του Μάο που έχω στο γραφείο μου, σας το ορκίζομαι, μη σώσω να ξαναφάω σουβλάκια στο πανηγύρι της Αγίας Θέκλας, βοήθειά μας.

  Αύθις παρέ(κ)λασαν στο μυαλό μου Ειδικά Δικαστήρια, γουνάκια, Γαλάζιοι Κόκκινοι, βελανίδια, καλαμπόκια, πάμπερς, μυρωδιά πάμπερς – δάκρυσαν τα μάτια Της, δάκρυσα κι εγώ…

  Όπως θα το έθετε ο Beckett (ο κατ’εξοχήν ειδικός στο θέατρο του παραλόγου): Oh les beaux jours – τότε που το λευκό ήταν αληθινό και γλαγάον… Σας ευχαριστώ!

  ΥΓ: Να προσθέσω ότι ΛΑΤΡΕΥΩ την αιδημοσύνη (και ουχί απροθυμία, ως λίαν αυθαδώς αναφέρει ο ΣΚΑΙΣ) του εκλεκτού εισαγγελέως να παραλάβει τα τιμολόγια … κάτι τέτοιο θα διέσυρε ασκόπως τα εντεύθεν αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα – υιούς και κόρας ασπίλων πολιτικών*, κατά τεκμήριον και γενικήν παραδοχήν αθώους και αθώας καθ’ έξιν, κατ’ επάγγελμα και προς βιοπορισμόν.

  Μετά τιμής,
  Undantag

  * ιδέ πρακτικά της πρόσφατης εκδήλωσης του ιδρ. Καρατζά για την αδίκως αποκαλούμενη (θού Κύριε) ΑποσταCIA

 11. Ο/Η Ανέστης λέει:

  Προφανώς το post με τον τίτλο παίρνει θέση κατα της «-ληστικής» Ζίμενς πρωτίστως και κατόπιν κατα των διαφθαρέντων πολιτικών. Και εδώ είναι η αντίρρησή μου.
  Κανείς δεν έβαλε τις επιχειρήσεις στο ρόλο του θεματοφύλακα. Είναι φυσικό οτι θέλουν να κάνουν business. Αυτός είναι ο δικός τους στόχος. Αν κάνουν δουλειές στη Νιγήρία π.χ., θα καταβάλουν «λάδι». Είναι κανόνας της αγοράς όπως διαμορφώνεται απο τα τοπικά ήθη.
  Οι πολιτικοί όμως; Οι πολιτικοί είναι αιρετοί και έχουν την ευθύνη της διαμόρφωσης αυτών των ηθών. Αυτοί οφείλουν να είναι οι ακέραιοι.
  Με δυό κουβέντες: Το οτι ήρθε στη γειτονιά κάποιος που πληρώνει για να πηδήξει δεν θα πρέπει να σημαίνει οτι οι γειτόνισες θα πρέπει να βγούν όλες στο κλαρί.

 12. Ο/Η elias λέει:

  Μαθαίνω ότι μετά την επιτυχημένη δήλωση του κ. Μητσοτάκη Κυριάκου οι κατηγορούμενοι στην Γερμανία δηλώσαν ότι δεν δίναν μίζες, αλλά δάνεια με μακριά αποπληρωμή.

 13. Ο/Η αναστασια λέει:

  μπορειτε να μου υποδείξετε κ.Λασκαράτο η κ.Ροίδη πώς μπορω νε εχω δώρα
  [ηθικής απαξίας]χωρις να θεωρειται ποινικά κολασιμη πράξη?
  θα σας ειμαι ευγνώμων

 14. Ο/Η Παρδαλό λέει:

  Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση καχυποψία.
  Δεν θα ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς ο κ. Σανιδάς;
  Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι, ολόκληρος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θέλει να τους καλύψει;
  Και στο κάτω κάτω, πολλές φορές στην Ελλάδα κατηγορήθηκαν πολιτικοί ότι λαδώθηκαν, αλλά πάντα αποδείχθηκε ότι αυτά ήταν συκοφαντίες των αντιπάλων.
  Έτσι δεν είναι;

 15. Ο/Η Greek Rider λέει:

  Ναι έχουμε δυστυχώς εθισθεί τόσο και ακόμη παραπάνω στη διαφθορά.

 16. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Επί του θεματος συνεθεσα και το εξής στιχουργημα :

  μικρε μου Μικυ Μαους
  ——————-

  Μικρε και παιχνιδιαρη Μίκυ Μαους
  με τα ματακια σου ,να πανε πάνω κατω
  μ’ εκεινο το τσαχπίνικο χαμόγελο στα χείλη
  πως τα καταφερες ετσι Βρε;
  τι τα θελες τα πεντακόσια τηλεφωνα ;
  και Τωρα τι θα κανουμε μου λές ;
  Παλι θα βαλουμε τον μπαμπακα σου να τρεχει;
  Παλι θα ψαχνουμε δεξια κι αριστερά για μέσον ;
  Και παλι τα παπαγαλάκια θα πετάνε λάσπη;
  Δεν βλεπεις βρε την Αδελφη σου που ναι τόσο σοβαρή;
  γιατι βρε δεν ακους και τον Αλογογκουφη;

  -Τι ταθελες τα πεντακοσια τα τηλεφωνα μικρε μου Μικυ Μαους ;

  Υ.Γ Πσσττττ!..Και μη ξεχασεις ..Το Λάδι να ειναι !Siemens !

  Εις τον Προκρουστην Μ-λ μιας και η Χελιδώνα μας αφησε χρονους :

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/01/24/konaki-m-l/

 17. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Πρεπει επισης να σας πω οτι κατά λα΄θος ..κατιι σαν το Αυγό του Κολομβου να πουμε , μου φαινεται οτι βρηκα την λύσιν εις το προβλημα που ταλανιζει χρονια και χρονια την Χωρα μας στις σχεσεις της με την Ακατανόμαστον Γειτονα χωρα :

  »… αν δεν ειμαστε ετοιμοι να μοιραστουμε ουτε καν τον Κυριλλο απο τους εκατονΤαδες αγιους μας τοτε μαλλον ειμαστε καμμια 1000 χρονια πιο πίσω απο το Βυζαντιο –
  Ή ΕΚΕΙΝΟ καμια 1000 χρονια μπροστα απο μας διοτι ηταν προθυμΟ ( αν μου επιτρεπετε η χρονική αυτή υπερβολή μιας και ηταν πιο Μπροστά ) να μοιραστει ΛΙΓΟΥΛΆΚΙ το παρελθον του αλλά και το παρόν του

  αν μη τι αλλο για να εχει το κεφαλι του ησυχο και να μην δημιουργει εχθρους εκει που θα μπορουσε να εχει φιλους …

  Για να μην πώ για τον Μ. Αλεξανδο σε σχεση με τον οποιο μαλλον ειμαστε καμμια 2500 χρονια ΠΙΣΩ γιατί αυτός κι αν ηταν προθυμος να μοιραστει……..

  Εκτος αν θεωρεις οτι εμεις ειμαστε μπροστα

  οταν λέμε σαν τις θεουσες παρθενοπιπίτσες ….

  ”Ξερω τι θελεις απο μενα αλλά δεν θα στο δωσω το
  Οτι πολυτιμότερο Εχω ”( τον Κυριλλο και Μεθοδιο ,Τον Κυριακο,* κλπ κλπ

  * κατα λάθος μου βγηκε ο Κυριακος ..Ειναι οτι τον εχω στο μυαλο μου σημερα ..

  ………………………………………………..

  Τωρα μου ηρθε μια ιδεα που ειπα για Κυριακο που πιθανόν να ειναι και η λύση
  αλλά θα την αφησω λιγο να ωριμασει πρωτα ..
  ……..
  ……….
  Ε να ..δεν ειναι για γελια …ειναι σοβαρή σκεψη
  Λιγο μπερδεμένη βεβαια ..αλλά θα προσπαθησω να την ξεκαθαρισω καπως ..

  Κοιτα ..Αφου οπως φαινεται γυρναμε στα Χρόνια του Βυζαντίου με τους Σλαβους, τους Αβαρους, τους Πετσενεγκες, τους Βησιοστρογότθους κλπ

  Γιατί να μην παρδειγματιστουμε λίγο απο την πειρα του Βυζαντιου και την Διπλωματική του Κουλτουρα ..

  Απο οσο ξερω οι μεθοδοι του Βυζαντιου ηταν
  α) Δωρα στους διαφορους ηγεμονες

  β) Ο εκχριστιανισμός και ο Εκπολιτισμός τους (πρβλ Κυριλλος)
  και
  γ) Εστελνε κορες (και καποτε και Υιους) απο καλές οικογενειες του Βυζαντιου για να παντρευτουν βραβαρους Ηγεμονες ( υπαρχει και το βιβλιο της Μαριαννας Κορομηλά αν δεν κανω λάθος σχετικά ..)

  Λεω λοιπόν .. Ποια ειναι η Καλύτερη οικογενεια του τοπου Που διαθετουμε αυτες τις κρισιμες στιγμές ; ε;

  εχουμε τιποτε διαθεσιμο;

  μια σκεψη εκανα…τελος πάντων

  υ.Γ (θα τους στειλουμε και τα 500 τηλεφωνα για προικα .. Τι αλλο θελουν ..; )

  …………………….
  Ειπαμε μια σκεψη εκανα ..ακουω προτασεις

  Βεβαια αυτή η Οικογενεια θα μπορουσε να προσφερει Ακομα ΠΙΟ Κορυφαιες υπηρεσιες στον Τοπο ..

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | Ιούνιος 6, 2008

  ε ..ΤΟ ΒΡΗΚΑ

  Οπως λεγαμε .. οι μεθοδοι του Βυζαντιου ηταν
  α) Δωρα στους διαφορους ηγεμονες …
  …………………….
  Θα μπορουσαμε να τους κανουμε για ΔΩΡΟ Ολοκληρη την Οικογενεια …

  Τυλιγμενη πακετο σε εναν

  Δουρειο Ιππο

  Αυτοι θα τρεχαμε ολο χαρά να το ανοιξουνε

  και θα εβγαιναν ενας ενας χαμογελαστοι

  -Ο Κυριακος με το γλυκο χαμογελάκι
  – Η Ντορα με το Ψυχρο χαμογελάκι
  -Οι διαφοροι αλλοι κλαδοι της Οικογενειας
  (δεν θυμαμαι τωρα)

  και τελος

  ..τελος
  (κατι σαν το Υγρον Πυρ, το μυστικό μας οπλο )

  Ο ..κυρίες και κυριοι
  ο
  ”Διατι να το Κρυψωμεν αλλωστε”
  ο ιδιος ο Επίτιμος!!

  και τοτε θα μαθαιναν οι παλιο Ακατανόμαστοι τι εστι Δαναοι και δωρα φεροντες και ποσα απιδια χωραει ο σακος κλπ κλπ»

  βλ αυτήν εδώ την κουβεντα σχ 249 και εξής ..
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/06/02/2-6-2008/#comment-12908

 18. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Option

  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

  Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, παρά στο σκάνδαλο μιας γερμανικής εταιρείας να συμφύρεται η οικογένεια Μητσοτάκη.

  Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, παρά η εκποίηση του εθνικού πλούτου να γίνει εν είδει διόρθωσης μιας αποζημίωσης που… οφείλαμε στην ενωμένη Γερμανία από τη στιγμή που τολμήσαμε και λάβαμε, πριν από 60 χρόνια σαν πολεμική αποζημίωση από τη διαιρεμένη και ηττημένη χώρα των ναζί, την τηλεφωνική εταιρεία της Ζίμενς.

  Δεν θα μπορούσε παρά ο μεταπράτης πολυτελείας Α. Βγενόπουλος να ξεκινάει τον ακριβό μεσολαβητικό του ρόλο, να συγκεντρώνει δηλαδή μετοχές του ΟΤΕ και, αντικειμενικά,να γίνει όχημα εισόδου των Γερμανών στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών, εντελώς… συμπτωματικά ένα μήνα μετά το κρίσιμο τετ-α-τετ Καραμανλή – Μέρκελ στο Βερολίνο τον περασμένο Ιούνιο.

  Τούτων δοθέντων ο ΟΤΕ εμμέσως γυρίζει στη Ζίμενς, όπου ανήκε όλα αυτά τα χρόνια, όπως πιστοποιούν οι σχετικές προμήθειες. Απλώς η… επιστροφή και οι σχετικές οικονομικές διευκολύνσεις άργησαν 15 ολόκληρα χρόνια. Δεν ολοκληρώθηκε το 1993 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  Αναμφίβολα σε όλες τις εταιρείες υπάρχει, με διάφορα τρικ και δεσμεύσεις, option (διακρατικής) επαναγοράς στο πλαίσιο του διεθνούς καταμερισμού προμηθειών και στις πολιτικές οικογένεις option επαναφοράς στην εξουσία.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 07/06/2008

 19. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  Ας δώσω μια απάντηση, όχι ως φίλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως ερασιτέχνης συνήγορος του διαβόλου.

  Το «φεστιβάλ» της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στα Καμμένα Βούρλα το 2003, υπήρξε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία τελείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικές χώρες.

  Ένα προσεκτικό ψάξιμο στις σχετικές ανταποκρίσεις, αποδεικνύει πως στην κατασκήνωση αυτή, φιλοξενήθηκαν επί μία εβδομάδα, 8000 νέοι από 100 χώρες (οι 2000 ήσαν Έλληνες). Στην κεντρική της σκηνή αναμετρήθηκε ο Σίμον Πέρες με τον αρχηγό της πολιτικής πτέρυγας του PLO, Φαρούκ Καντούμι, μίλησαν ο Φελίππε Γκονζάλες, η επικεφαλής του δικτύου ATTAC, Σούζαν Τζώρτζ, ο γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, ο πρώην Πρωθυπουργός της Δανίας, Ν. Ρασμούνσεν, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Α. Ναστάσιε, ο Πιέρο Φασίμο (των Δημοκρατών της Αριστεράς της Ιταλίας). Οι νεολαίοι είχαν περί τα 40 workshops συζητήσεων για διάφορα θέματα.

  Τι δουλειά είχε η Ζήμενς λοιπόν, εκεί; Η πιο ήπια ερμηνεία είναι ότι η σοσιαλιστική γερμανική κυβέρνηση πήρε ένα τηλέφωνο την εταιρεία και της είπε να δώσει το ποσό αυτό, των 5 εκ. δρχ., το οποίο είναι άλλωστε, ευτελές για έναν κολοσσό όπως εκείνη. Με 5 εκ. δρχ., ούτε συμφωνίες για τον ΟΤΕ κλείνεις, ούτε κυβερνητικές δεσμεύσεις αναλαμβάνεις.

  Μια αντίστοιχη προσέγγιση θα μπορούσε να ισχυρίζεται ότι είναι θέμα κύρους για μια τέτοια εταιρεία να στηρίζει πολιτικές δραστηριότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία δεν είναι δα και καμία επαναστατική οργάνωση, ή κάποιος που σκοπεύει να εθνικοποιήσει κάποια μέρα μία Ζήμενς. Η κυνική προσέγγιση είναι πως, έτσι κι αλλιώς, οι κολοσσοί απ’ όπου θ’ αγοράσεις τεχνολογικό υλικό, είναι συγκεκριμένοι και μετρημένοι στα δάχτυλα. Αν δεν πάρεις από τους Γερμανούς, θα πάρεις απ’ τους Ιταλούς, τους Αμερικανούς, τους Σουηδούς – οπότε, αντί για 5 εκ., καλό θα ήταν να ζητήσεις 50 και να βάλεις και στην τσέπη σου το 20%.

  Έχουμε εθιστεί στη διαφθορά; Ναι. Αν δεν είχαμε εθιστεί, θα σκεφτόμασταν ότι για να διοργανωθεί ένα τέτοιο συνέδριο, θα έπρεπε τα μέλη και οι φίλοι των κομμάτων της Σοσ. Διεθνούς να πληρώσουν τα σχετικά έξοδα από την τσέπη τους. Και σε μία περίοδο που τα μέλη και οι φίλοι φθίνουν αριθμητικά, μια αύξηση των κομματικών συνδρομών, δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα.

  Τέλος, η υπερευαίσθητη «Αυγή», καλά κάνει και καταγγέλλει τα όσα καταγγέλλει – με τη διαφορά ωστόσο, ότι και η ίδια ανεχόταν να λαμβάνει δωρεάν χαρτί από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Υπάρχει επίσης και η καταγγελία πρώην δημοσιογράφου της ότι ζητιάνευε τις κάτω από το τραπέζι, οικονομικές βοήθειες του Λάτση (πατρός) – συνοδευόμενη με τις σχετικές φωτοτυπίες, για την γνησιότητα των οποίων βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

 20. Ο/Η Dionysos λέει:

  Λοιπόν ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ με πηγή την διενεργούμενη δίκη στη Γερμανία , που δεν εκπροσωπείται το ελληνικό δημόσιο (κατάθεση Σίμιτζεκ) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ :Οι μίζες συνολικά είναι 80 εκατ. εκ των οποίων τα 11 εκατομύρια πήγαν στα δύο μεγάλα κομματα εξουσίας της χώρας. Απλά η νέα διοίκηση Siemens στα πλαίσια εισπράξεων χρεωστούμενων από 10 έλληνες κακοπληρωτές πελάτες που «τυχαίνει» να είναι και εκπρόσωποι του ελλ.λαού έδωσαν μερικά κρατημένα τιμολογιάκια προς εξόφληση. 3 εξ αυτών ανήκαν σε γνωστή οικογένεια πολιτικών ονόματι…Γκάντι ή Νεχρού ή κάπως έτσι….

 21. Ο/Η Θου Βου λέει:

  φιλοι μου
  απλά πράγματα.
  η διαφθορά είναι κανόνας,πιθανότατα παγκόσμιος και μη αντιμετωπίσιμος όσο το κέρδος θεωρείται κέντρο των πάντων.

  ζητήθηκε κάποτε να δηλώνουν οι πολιτικοί μας τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν την ενασχόληση τους με την πολιτική και σε τακτα χρονικά διαστηματα μετέπιτα ωστε να διερυναται αν το ειδοδημα που δηλωνουν δικαιολογεί τα περιουσιακά αυτα στοιχεία.

  αν αυτος ο κανονας τεθει σε εφαρμογή πολλοι εθνοπατερες,ειδικα οι ασχολουμενοι με τα αμυντικά κονδυλια, θα βρεθουν σε πολυ δυσκολη θεση καθως ορισμενοι εξ αυτων ειναι ιδιοκτήτες ανακτορων.

  για τις προσδοκίες;

  όσο άνοιξε ο φακελλος της Κύπρου,αλλο τοσο θα ανοιξει και ο φάκελλος Ζήμενς.

  «είναι πολλά τα λεφτά Αρη» και το διχτυ της δικαιοσύνης πολύ αδυναμο για να συγκρατήσει τους φαλαινοκαρχαρίες των ΜΜΕ και των πολιτικών τζακιών .

 22. Ο/Η Dionysos λέει:

  «Χωριστά οι πληρωμές των υπουργών»…
  Προβληματισμός για την πορεία των εισαγγελικών ερευνών και τη μη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούν το πολιτικό χρήμα
  Tου Τασου Τελλογλου

  «Δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων» ήταν το σχόλιο ανώτατων δικαστικών κύκλων για τις έως τώρα έρευνες περί την πολύκροτη υπόθεση Siemens, ωστόσο μόλις δύο εβδομάδες πριν η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise and PlimptoLLP είχε παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου ένα διάγραμμα με τίτλο «ανοικτές πληρωμές 2%».

  Το διάγραμμα στηρίζεται στην κατάθεση του Wolfgang Rudolph στην εισαγγελία του Μονάχου -δηλαδή ενός εκ των χειριστών των «μαύρων ταμείων»- στις 12 Φεβρουαρίου του 2007. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές 2% ήταν οι πληρωμές για το «πολιτικό προσωπικό». Αλλωστε, όπως συνάγεται και από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει αποστείλει ο εισαγγελέας κ. Αθανασίου, οι πληρωμές αυτές φθάνουν τα 11.000.100 ευρώ σε χρονικό διάστημα δύο ετών (2001 – 2003). Από τον όγκο αυτών των πληρωμών, η εισαγγελική έρευνα δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποια «ένδειξη» ευθύνης έστω και για αδικήματα που έχουν παραγραφεί. Ισως γιατί δέν έψαξε…

  Πάντως, η δημοσιογραφική έρευνα της «Κ» εντόπισε λογαριασμούς και υπεράκτιες εταιρείες στις οποίες κατευθύνθηκε «πολιτικό χρήμα», δηλαδή υλικό που έως σήμερα δεν έχει απασχολήσει την ανάκριση.

  Στη λειτουργία των «μαύρων ταμείων» της Siemens πριν από το 2001, η μητρική εταιρεία είχε προβλέψει «χωριστή δομή για την πληρωμή υπουργών και άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων σε ολόκληρο τον κόσμο…» δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την «Κ» πρώην διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» που έκανε χρήση του δικαιώματος να μην καταθέσει στο δικαστήριο του Μονάχου επειδή είναι κατηγορούμενος. «Για την Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ενημερωνόταν ο κ. Χαρντς, οικονομικός διευθυντής τηλεπικοινωνιών, εφ’ όσον επρόκειτο να πάρει χρήματα πρωθυπουργός ή υπουργός σε επιτελική θέση. Αργότερα, τις εγκρίσεις τις εδιναν οι κ. Κοχ και Μπέρνσαου…». Στην προανάκριση του κ. Αθανασίου, τα ονόματα αυτά δεν διαδραμάτισαν τον παραμικρό ρόλο ούτε ζητήθηκε η εξέταση κάποιου εξ αυτών…

  Αυτά τα τρία ονόματα επιβεβαιώνονται και από την κατάθεση του κ. Νιντλ, χειριστή των «μαύρων ταμείων», στις 23 Νοεμβρίου 2007 στην ανακρίτρια Μπόιμλερ Χεσλ, κατάθεση που έχει στη διάθεσή της η «Κ».

  Στην κατάθεσή του ο κ. Μπέρνσαου (σ.σ.: την παρέδωσε μετά τη δημοσίευσή της ο υπογράφων στον κ. Αθανασίου), όπως αποτύπωνεται σε έκθεση της βαυαρικής αστυνομίας τον Ιούλιο του 2007, λέει ότι «ο κ. Μαυρίδης εξυπηρετούσε το προσωπικό του ΟΤΕ και ο κ. Χριστοφοράκος τους διοικούντες τον οργανισμό και πιθανώς και αλλους αξιωματούχους» (πέραν του ΟΤΕ). Δύο συνεργάτες του κ. Μπέρνσαου κατά τη δεκαετία του ’90, είπαν στην «Κ» ότι «ο κ. Μπέρνσαου γνώριζε ονομαστικά ορισμένους από τους Ελληνες πολιτικούς, μάλιστα και των δύο μεγάλων κομμάτων».

  Οι λίστες των ταξιδιών

  Οι λογαριασμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τις πληρωμές ήταν ο 350001860647 και ο 3500013870399, στην τράπεζα Ραϊφεϊζενμπάνκ» του Σάλτσμπουργκ. Χειρίστρια των Ελλήνων «πελατών» ήταν η κυρία Γκ. (ούτε αυτής ζητήθηκε η εξέταση…), ενώ σε αρκετές περιπτώσεις -αναφέρει στέλεχος της Siemens Financial Services- οι πληρωμές γίνονταν από Ελληνες, στελέχη της Siemens, στην Ελβετία κυρίως στους «ταμίες» τους και, πολύ σπανιότερα, σε δύο ή τρεις περιπτώσεις, αυτοπροσώπως στους ίδιους τους πολιτικούς. Οι λίστες γι’ αυτά τα ταξίδια υπάρχουν στη μητρική εταιρεία. Πρόκειται για τις ίδιες λίστες για τις οποίες μίλησε στην κατάθεσή της η κ. Κατερίνα Τσακάλου.

  Η εξοικείωση των υπαλλήλων της μητρικής Siemens με τις «χρήσιμες πληρωμές» που μετά την αναγωγή τους σε αξιόποινες πράξεις, το 1999, μετονομάστηκαν σε «διακριτικές πληρωμές» ήταν τέτοια, που σε αρκετές περιπτώσεις γνώριζαν και τους «ταμίες» των πολιτικών προσώπων τα οποία πλήρωναν τουλάχιστον κατ’ όνομα (στην «Κ» επιδείχθηκαν τετοια ονόματα ή δόθηκαν σημειώματά τους).

  Kαι από τα δύο κόμματα

  Ο «αλληθωρισμός» της προανάκρισης ως προς την πολιτική δεν σταματάει στα πρόσωπα. Αφορά και συμβάσεις. Μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο του Μονάχου ανέφερε στην «Κ» ότι για την περίφημη πια «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ πληρώθηκαν πολιτικοί και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το ίδιο έγινε με την προγραμματική συμφωνία του ΟΣΕ, τα προγράμματα του στρατού ΠΑΤΡΙΟΤ, ΕΡΜΗΣ και το σύστημα ασφαλείας C4 I.

  Στο διάγραμμα των πληρωμών 2% της Debevoise εμφανίζονται δύο φυσικά πρόσωπα, ο κ. Μιχάλης Βόγιας και ο κ. Ι. Πιταούλης, που φαίνεται να συνδέονται με τη σύμβαση για τα ΠΑΤΡΙΟΤ, ο πρώτος, και με ένα πρόσωπο στο περιβάλλον του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο δεύτερος.

  Ο δικαιούχος του δεύτερου εμβάσματος, το οποίο αποστέλλεται στις 4 Φεβρουαρίου 1999, μόλις έξι ημέρες πριν από το ΚΥΣΕΑ, που εγκρίνει τη σύμβαση για τα ΠΑΤΡΙΟΤ δεν είχε κληθεί από τον κ. Αθανασίου όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές. Φυσικά, ο κ. Πιταούλης που ήταν ναυτικός και έχει τώρα ένα μεσιτικό γραφείο στα βόρεια πράστια της Αθήνας τα διαψεύδει όλα αυτά. Γεγονός πάντως είναι ότι άνθρωποι που «έδωσαν το πράσινο φως» για την πληρωμή θυμούνται ότι ο δικαιούχος του λογαριασμού 411229486 στην τράπεζα ABAMRO (κ. Πιταούλης) θα έδινε τα χρήματα σε άλλο πρόσωπο (δεύτερο παρένθετο) το οποίο θα τα έδινε στον τελικό δικαιούχο. Ο κ Πιταούλης πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα.

  Ελαβε το «ΟΚ»

  Ο κ. Νιντλ δίνει εντολή να πληρωθεί ο κ. Μ. Βόγιας στις 7 Οκτωβρίου 1998, ταυτόχρονα με το «ΟΚ» του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλου για το σύστημα ΠΑΤΡΙΟΤ. Ο κ. Βόγιας μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από τη Siemens ουδέποτε δόθηκαν αλλού, αλλά τα διαχειρίστηκε ο ίδιος στον λογαριασμό της τραπεζας Credit Suisse της Ζυρίχης. Δεν εκλήθη όμως να τα πει αυτά στον αρμόδιο εισαγγελέα – ώς την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Για το πρόγραμμα ΠΑΤΡΙΟΤ ο κ. Νιντλ στην κατάθεσή του αναφέρει ότι έδωσε 1 – 2 εκατομμύρια δολάρια στον κ. Μίλτο Ψαρρό (βλ. κατάθεση Νιντλ). Ο κ. Ψαρρός, κάτοικος Κηφισιάς, δεν εκλήθη παρ’ όλο που η απομάκρυνσή του απο τη Siemens είχε σχέση με την πληρωμή αυτή…

  Λίγο αργότερα, το 1999, η Siemens αναλάμβανε την κατασκευή του συστήματος ΕΡΜΗΣ-2 για τις τηλεπικοινωνίες του στρατού. Η Siemens τιμολογεί στο πλαίσιο αυτό την εταιρεία Dasa. H Dasa πληρώνει μια εταιρεία off shore ονόματι Pacific Oceaστη Midland Bank στο Μονακό απ’ όπου ο συνεργαζόμενος με τη Siemens μεσάζων πληρώνει δύο πολιτικούς της τότε αντιπολίτευσης (Ν.Δ., το ένα πρόσωπο πληρώθηκε μέσω συγγενούς) και τρεις του ΠΑΣΟΚ (δύο πολιτικοί και ένας υπηρεσιακός παράγων).

  Ανέγγιχτοι λογαριασμοί

  Λογαριασμοί τριών άλλων εταιρειών, της Sandbury, της Ashby και της Harcourt, βρίσκονται με βάση τα στοιχεία της γερμανικής δικογραφίας σε δύο τράπεζες του Μονακό, στις οποίες έδειχνε μεγάλη «αδυναμία» ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος. Στα στοιχεία της η αμερικανική δικηγορική εταιρεία «χρεώνει» αυτές τις «μαύρες πληρωμές» στο 2% των πολιτικών πληρωμών, όπως και μία άλλη της τράπεζας Merril Lynch Pierre Fenner επ’ ονόματι της εταιρείας Supersatellite LTD. Ολοι αυτοί οι λογαριασμοί παραμένουν ανέγγιχτοι.

  Τέλος, ένα μεγάλο μέρος του «πολιτικού χρήματος «που συνδέεται με τις εκλογές του 2004 κατευθύνθηκε από την Placid Blue Corporation, όπως έγινε γνωστό από μια κίνηση που έγκαιρα και καίρια έκανε ο κ. Αθανασίου, σε δύο ναυτιλιακές εταιρείες. Η κίνηση του κ. Αθανασίου δεν άρεσε σε εκείνους προφανώς που κινδυνεύουν να εκτεθούν από αυτήν και που διατύπωσαν κάποια παράπονα αρμοδίως για «υπερβολικό ζήλο» του εισαγγελέα. Και αυτό, γιατί οι αποδέκτες των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ των πολιτικών πληρωμών του 2004 ήταν τα ίδια πρόσωπα με εκείνα που πληρώθηκαν και από την άλλη εταιρεία του κ. Χριστοφοράκου, την fairways estates. Τα ονόματα των παρένθετων προσώπων -τουλάχιστον για τη μία εταιρεία- είναι γνωστά από μηνός περίπου. Και… φυσικά δεν εκλήθησαν να καταθέσουν!

  METAΦΟΡΑ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8-06-2008.

 23. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  » διαφθορά είναι κανόνας,πιθανότατα παγκόσμιος και μη αντιμετωπίσιμος όσο το κέρδος θεωρείται κέντρο των πάντων.’

  Ωραια δικαιολογια …

  Θαμπορουσε π.χ και ο Κ Καραμανλής να πει

  Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι κανόνας,πιθανότατα παγκόσμιος και μη αντιμετωπίσιμος όσο το κέρδος θεωρείται κέντρο των πάντων.

  τΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ;
  λεω

  αφου το λεει

  »Μας φταιει η Ε. Ε ο παγκοσμιος καπιταλισμός , η κριση των ηθικών αξιων , (το ..Πασόκ φυσικά ) ο Αλαβανος ο Συριζα κλπ κλπ

  ολοι οι Αλλοι ..εκτος απο μας και την Αγια Οικογενεια ..

 24. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Diagrammenos,
  σωστά αυτοχαρακτηρίζεσαι έστω και ερασιτέχνης, συνήγορος του διαβόλου. Άλλοτε υπερασπίζεσαι την αμαρτωλή Εκκλησία ή διαβόητους λειτουργούς της, τώρα το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ.
  H νεολαία ΠΑΣΟΚ είναι ένοχη και μόνο που καταφεύγει στη χρηματοδότηση πολυεθνικών όπως η Siemens. Οι επιχειρηματίες δεν χρηματοδοτούν στο βρόντο. Ζητούν ανταλλάγματα. Τελεία και παύλα.

  Στα όσα λες για την ΑΥΓΗ το δεύτερο σκέλος για τον Λάτση είναι όπως ομολογείς αναπόδεικτο. Το ξεπερνάω λοιπόν ως κουτσομπολιό.
  Το δεύτερο για τη Ρουμανία έχει βάση. Η σύγκριση όμως με τις αρπαχτές του ΠΑΣΟΚ είναι ολότελα άδικη.
  Το ΚΚΕ εσ και ιδιαίτερα ο Γ.Μπανιάς έχουν κάνει αυτοκριτική, ο Μπανιάς μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την χρηματοδότηση από το καθεστώς Τσαουσέσκου. Μιλάμε όμως για ένα μικρό, άγρια κυνηγημένο κόμμα που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του βγαίνοντας από την παρανομία βαθιά τραυματισμένο. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο, δυνατό, πλούσιο κυβερνητικό κόμμα. Μόνο ηθικός παχυδερμισμός δικαιολογεί τη χρηματοδότησή του από επιχειρήσεις. Το ΚΚΕ εσ δεν παρέβη κανέναν νόμο και δεν επιβάρυνε τον ελληνικό λαό. Τέλος το ότι για να κατηγορήσεις τον ΣΥΝ και την Αυγή καταφεύγεις σε ιστορίες του 1974, δείχνει πως δεν υπάρχει στον τομέα των χρηματοδοτήσεων κάτι πιό φρέσκο για να τους κατηγορήσεις.

 25. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Diagrammenos,
  σωστά αυτοχαρακτηρίζεσαι έστω και ερασιτέχνης, συνήγορος του διαβόλου. Άλλοτε υπερασπίζεσαι την αμαρτωλή Εκκλησία ή διαβόητους λειτουργούς της, τώρα το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ.@

  Χαίρομαι που ξαναβρίσκεις τη χαμένη σου φόρμα καυλιάρη μου! Ευκαιρία για ένα μαθηματάκι ακόμη…

  @H νεολαία ΠΑΣΟΚ είναι ένοχη και μόνο που καταφεύγει στη χρηματοδότηση πολυεθνικών όπως η Siemens. Οι επιχειρηματίες δεν χρηματοδοτούν στο βρόντο. Ζητούν ανταλλάγματα. Τελεία και παύλα.@

  Η Νεολαία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία συμμετέχει και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, είναι ένοχη και μόνο που καταφεύγει στη χρηματοδότηση πολυεθνικών όπως η Siemens.

  Το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ όμως, ραχοκοκκαλιά του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με χορηγό τον ιδιωτικοποιημένο κατά 66% ΟΤΕ, (του εθνικού μας προμηθευτή και συνεργάτη της Siemens) και μάλιστα επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, είναι άνευ ανταλλαγμάτων. Τελεία και παύλα.

  http://www.ote.gr/xorigies.asp?cat=2&otheryear=2006

  Λυπάμαι, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναοργανωθεί τίποτα παρόμοιο στην Ελλάδα, το Φόρουμ θα πρέπει πλέον να απευθυνθεί κατευθείαν στην Deutsche Telecom για χορηγία!

  @Στα όσα λες για την ΑΥΓΗ το δεύτερο σκέλος για τον Λάτση είναι όπως ομολογείς αναπόδεικτο. Το ξεπερνάω λοιπόν ως κουτσομπολιό.@

  Σε δικαιολογώ που δεν ζητάς περισσότερα στοιχεία. Το ίδιο υποθέτω πως έπραξαν τα συντρόφια του ΚΚΕεσ, όταν είδαν στο βιβλίο του δημοσιογράφου της «Αυγής» την παρακάτω φωτοτυπία μαζί με μια δεύτερη:

  http://66.51.107.227/front.php3?lang=en&article_id=93772

  Επειδή εγώ είμαι καλό παιδί και δεν κοιτάω να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου με εύκολο τρόπο, δεν πρόκειται προς το παρόν να θριαμβολογήσω. Θα σε επιφορτίσω όμως με ένα βαρύ καθήκον:

  α) Να μάθεις το όνομα του συγγραφέα που ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕεσ επαιτούσε τη χρηματοδότηση του Λάτση
  β) Να μάθεις εάν το ΚΚΕεσ υπέβαλλε μήνυση ή όχι και τι απέγινε
  γ) Να μάθεις πού βρίσκεται σήμερα ο ένοχος της «αποκάλυψης», με ποιούς συναγελάζεται και ποιες οι σχέσεις του με την εν γένει ανανεωτική Αριστερά. Πόσοι του κράτησαν κακία και πόσοι όχι.

  Άντε! Όλα εγώ θα στα λέω; Κάνε και καμιά δουλειά!

  @Το δεύτερο για τη Ρουμανία έχει βάση. Η σύγκριση όμως με τις αρπαχτές του ΠΑΣΟΚ είναι ολότελα άδικη.@

  Μμμμμμ….Άντε! Ας πάει και το παλιάμπελο!

  @Το ΚΚΕ εσ και ιδιαίτερα ο Γ.Μπανιάς έχουν κάνει αυτοκριτική, ο Μπανιάς μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την χρηματοδότηση από το καθεστώς Τσαουσέσκου. Μιλάμε όμως για ένα μικρό, άγρια κυνηγημένο κόμμα που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του βγαίνοντας από την παρανομία βαθιά τραυματισμένο.@

  Θθθθθθθα το δδδδδδδδεχόμουν, εάν δεν υπήρχε το παραπάνω «τελεία και παύλα», που με εμποδίζει. Συν τοις άλλοις, είμαι βέβαιος πως, αν κάποια εφημεριδούλα αποδεικνυόταν ότι τα έπαιρνε από την Εκκλησία, ή το Πατριαρχείο, (π.χ. «Το Παρόν» του Κουρή) εσύ και το alter ego σου θα χαλάγατε τον κόσμο.

  Δεν χαλάω χατήρια όμως. Πάμε και πολύ πιο παρακάτω…

  @Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο, δυνατό, πλούσιο κυβερνητικό κόμμα. Μόνο ηθικός παχυδερμισμός δικαιολογεί τη χρηματοδότησή του από επιχειρήσεις. @

  Αυτό το «πλούσιο κυβερνητικό κόμμα» δεν το καταλαβαίνω αγαπητέ. Πόθεν μπορεί να είναι πλούσιο ένα κυβερνητικό κόμμα νομίμως χωρίς χρηματοδοτήσεις από επιχειρήσεις;

  Η Σοσιαλιστική Διεθνής, είναι όντως μια μεγάλη, πλούσια και σε πολλές χώρες κυβερνώσα οργάνωση, που τυγχάνει να συμμετέχει μαζί με τον Συνασπισμό και άλλες μικρότερες και μεσαίες οργανώσεις στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ.

  Η χρηματοδότηση του Πόρτο Αλλέγκρε από το αμερικανικό Ίδρυμα Φορντ, καταδεικνύει πως τα ηθικά παχύδερμα υπάρχουν σε πολλούς χώρους ταυτόχρονα, αλλά οι επικριτές τους είναι πιο…επιλεκτικοί και ντελικάτοι!

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=06.05.2006,id=26048636 (για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Ίδρυμα Φορντ…)

  http://www.opendemocracy.net/globalization-world/article_1678.jsp

  http://americas.irc-online.org/reports/2002/0211wsf.html

  @Το ΚΚΕ εσ δεν παρέβη κανέναν νόμο και δεν επιβάρυνε τον ελληνικό λαό. @

  Ούτε και η Νεολαία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Περί ευτελούς χορηγίας επρόκειτο. Λιγότερα απ’ όσα δίνει ο Λάτσης στην Καμεράτα του φίλου του του Λαμπράκη.

  @Τέλος το ότι για να κατηγορήσεις τον ΣΥΝ και την Αυγή καταφεύγεις σε ιστορίες του 1974, δείχνει πως δεν υπάρχει στον τομέα των χρηματοδοτήσεων κάτι πιό φρέσκο για να τους κατηγορήσεις.@

  Μου αρκεί να θαυμάσω την ολοσέλιδη διαφήμιση της Γιούρομπανκ (του υιού Λάτση) στο οπισθόφυλλο της χθεσινής «Εποχής», εφημερίδας της ΑΚΟΑ του Γιάννη Μπανιά.

  Μου αρέσει ιδιαίτερα ο τίτλος της διαφήμισης: «Πολυδιάστατη αειφόρος ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο».

  Αλλά και το κείμενο, δεν πάει παραπίσω: «Στον τομέα του Περιβάλλοντος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank EFG ανταποκρίθηκαν άμεσα σε πολλές από τις έκτακτες ανάγκες που παρουσιάστηκαν εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007 και εκπόνησαν από κοινού ένα πρόγραμμα ύψους 60 εκ. ευρώ για τη στήριξη των πολιτών και την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. (…)

  Η Ηλεία έτυχε ειδικής προσοχής δεδομένου ότι αποτελεί τη γενέτειρα του Ιωάννη Σ. Λάτση και επίκεντρο της ολοκληρωτικής φυσικής καταστροφής».

  Τελικά, πρέπει να ήταν μεγάλος φιλάνθρωπος αυτός ο Ι. Λάτσης. Κάποιοι βέβαια λένε πως ήταν δωσίλογος επί Κατοχής και πως είχε πουλήσει και τη μάνα του, αλλά αυτά είναι μάλλον …οδοντόβουρτσες!

  Α! Να μην ξεχάσω το «τελεία και παύλα». Αφού οι επιχειρηματίες δεν χρηματοδοτούν στο βρόντο, αλλά ζητάνε ανταλλάγματα «τελεία και παύλα», αναρωτιέμαι ποια τα ανταλλάγματα της χρηματοδότησης μιας εφημερίδας με ισχνή κυκλοφορία από το κοινωφελές ίδρυμα του αειμνήστου Ιωάννη Λάτση.

  Εκτός και αν η πριμοδότηση των πολιτικών γάμων των λεσβαδερφών στην Τήλο εκ μέρους της καλής εφημερίδας, αποτελεί ένα καλό έναυσμα για την Τράπεζα να πραγματοποιήσει ένα επιχειρηματικό άνοιγμα στο χώρο των…ριζοσπαστών!

  Όπως βλέπεις Λασκαράτο, υπάρχει αρκετή ευελιξία στην εποχή μας. Τι περιμένεις; Όρμα!

 26. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Αν εβλεπε αυτή την συζητησιν (οπου διυλιζεται ο Κωνωπας και κααταπινεται Η Ανω και Κατω Γκαμηλα αμασητη ..

  Η Οικογενεια Μητσοτακη μαλλον θα ετριβε τα χερια της : Αν παμε ετσι μαλλον την βγαλαμε καθαρή

  και ..διατι να το Κρυψωμανε αλωστε ..εδώ αυτοι ασχολουνται με τους σπονσορες σε φεστιβαλ νεολαιας και την Αυγή και τον Τσαουσεσκου
  Και τα παμπονηρα ματακια του Κυριακου θα πηγαιναν κανοντας χαρουλες : Πανω κατω δεξια και αριστερά Πανω κατω .. Χαρουλες !

  🙄

 27. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @και ..διατι να το Κρυψωμανε αλωστε ..εδώ αυτοι ασχολουνται με τους σπονσορες σε φεστιβαλ νεολαιας και την Αυγή και τον Τσαουσεσκου
  Και τα παμπονηρα ματακια του Κυριακου θα πηγαιναν κανοντας χαρουλες : Πανω κατω δεξια και αριστερά Πανω κατω .. Χαρουλες ! @

  Carpe Diem αγαπητέ Νοσφεράτε.

  Άλλωστε μετά τον Ανδιανόπουλο, τον Μάνο και τον Κοντογιαννόπουλο, δεν θα ‘ταν άσχημο να προσχωρήσει και ένας Μητσοτάκης στην κεντροαριστερά.

  Τώρα. Με τον Ομπάμα!

 28. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Να σας πω δεν ειναι…. απιθανό
  Απο την αλλη μου φαινεται μια χαρά εκει που βρισκεται.. ως ο Μεντορας και Πατριαρχης της Χειροτερης (Δυνατής και οχι μονο υπαρκτης )κυβερνησης που περασε ποτες απο τον τοπο (με το ισχυον Συνταγμα βεβαιαως )

  υ. Γ Δεν ξερω γιατί θυμηθηκα τωρα την κυβερνηση …Τζανετάκη 😉
  ετι δεν τον λεγανε εκεινον με την χρυσήν αλυσιδιτσα στο χερι ; Αληθεια τι απέγινε ;

 29. Ο/Η roidis λέει:

  Νοσφεράτε,
  τι να πω… ότι έχουμε τη χειρότερη μεταπολεμικά κυβέρνηση και τη χειρότερη μεταπολεμικά αντιπολίτευση;

  κλισέ είπα, ε;

 30. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  κλισε βεβαια

  αλλά κλεισμενοι μεσα στα κλισε
  ας θυμηθουμε και ενα κλισε λιγο πασέ

  Το μεγαλο ερωτημα παραμενει :» Τι Να Κανωμεν
  κλεισμενοι αναμεσα »στη χειρότερη μεταπολεμικά κυβέρνηση και τη χειρότερη μεταπολεμικά αντιπολίτευση»(οπου βεβαια η χειροτερη αντιπολιτευση ειναι συνολικά η χειροτερη και οχι μόνο του Γιωργακη ε; 😉
  Τι να κανουμε ; Να μεταναστευσωμεν ;
  Η να προσπαθήσουμε το μη χΟιρων Βελτηστον….

  ( λογω ηλικιας και επειδή δεν αντεχω πολλές αλλαγες και να παω μεταναστης και Γκασταμπαιτερ στην Γερμανια τωρα
  επιλεγω το- μη Χοιρον..κια ας ξερω οτι ετσι κιαλλιώς θα πρεπει να επιλεξω μεταξύ Χοίρων …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.