Το «Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», είναι εδώ

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Η πολιτική των υπερεξοπλισμών που ακολουθείται με την λαϊκήν έγκρισιν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχτισε μιαν Ελλάδα σεβαστήν εις του φίλους και τρομερήν δια τους εχθρούς της. Με ευχαρίστησιν παρατηρώ πως τελευταίως το ΠΑΣΟΚ που έχει μεγαλουργήσει είς τον πατριωτικόν τομέαν, δεικνύει σήματα επιστροφής εις την ιστορική πολιτικήν του ιδρυτού του Α.Γ.Π. (Μπάρες για τους Πομάκους της Θράκης, Αγορά του Αιώνα, «Βυθίσατε το Χόρα», “Άρθρο 19 για αφαίρεση ιθαγενειών μειονοτικών της Θράκης» « Έξω από την ΕΟΚ» κλπ), την μόνην ανταξίαν της Ιστορίας μας και αναγκαίαν ένεκα της περικυκλώσεώς μας από ελλοχεύοντες εχθρούς (Αλβανούς, Βουλγάρους, Γυφτοσκοπιανούς, Τουρκους). Εφιστώ την προσοχήν σας εις τα κάτωθι:

Α) «Κ.Ελευθεροτυπία»- 01/06/2008
«Ο Α. Λοβέρδος ανεβάζει τους τόνους στα Ελληνοτουρκικά και προκαλεί αρκετά ερωτηματικά σε Χαρ. Τρικούπη και «ρεύμα». Η σταδιακή σκλήρυνση της γραμμής του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων δημιουργεί την εντύπωση ότι κινείται με λογική διάρρηξης του λεγόμενου «εθνικού μετώπου». Η πρώτη και εύκολη ανάγνωση που υιοθετείται από την κυβέρνηση είναι ότι «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στο λαϊκισμό της λεγόμενης πατριωτικής περιόδου για ψηφοθηρικούς λόγους». Όμως η ερμηνεία αυτή είναι επιφανειακή και δεν αρκεί…………………….»
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Β) in.gr
«Απορρίπτει το «Νέα Μακεδονία» το ΠΑΣΟΚ για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τη ΝΔ «να σταματήσει τα παιχνίδια με τον γεωγραφικό προσδιορισμό» Δεν αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό το «Νέα» δίπλα από το «Μακεδονία» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου την Μ.Τρίτη καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσουν και τα παιχνίδια με τον γεωγραφικό προσδιορισμό»………».

Γ) «Κ.Ελευθεροτυπία»- 01/06/2008
ΜΟΝΑΧΟ
Αποστολή: ΠΑΝΤ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Μίζες για τους «Πάτριοτ» … αποκαλύπτει στην «Κ.Ε.» ένας πρώην μάνατζερ της Ζίμενς, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στη διαφθορά. Μίζες εκατομμυρίων έχουν δοθεί από τη Siemens στην Ελλάδα, .. και σε άλλους τομείς .. όπως η άμυνα. …….

1 Σύμβαση της Siemens, το 2001, με το υπουργείο Άμυνας για τα ηλεκτρονικά μέρη του πυραυλικού συστήματος Patriot. Από το έργο (συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ), το 10% προοριζόταν για μίζες σε αξιωματούχους…………………………”.

Δ) Ελευθεροτυπία 17/12/2005

1)ΕΛΛΑΔΑ: Ο καλύτερος πελάτης των πολεμικών βιομηχανιών
Η Ελλάδα αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα ευρωπαϊκό πελάτη των μεγάλων πολεμικών βιομηχανιών. Ακολουθεί η Τουρκία και μακράν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, τα τελευταία χρόνια ξοδεύαμε το 4,1 του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες χωρίς να υπολογίζονται οι αποπληρωμές των δανείων. Την ίδια ώρα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, οι αμυντικές δαπάνες κυμαίνονται από 1,2% του προϋπολογισμού μέχρι και 3,8% με στόχο να μειωθούν κάτω από το 1%.
Από το 1998 μέχρι και το 2003 μόνον οι μεγάλες προμήθειες που έγιναν από την Ελλάδα έφθασαν στο πόσο των 17,4 δισ. ευρώ με αναγωγή σε σημερινές τιμές. Οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το πόσο αυτό για να αποκομίσουν πέραν της αμυντικής ισχύος και πολιτικά οφέλη στην εξωτερική πολιτική. Για τον λόγο αυτό η εξοπλιστική πίτα είχε μοιραστεί ώστε κανείς να μην έχει παράπονο………..».

2)ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
Θα πέσουν τα δισ. σαν το χαλάζι

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ
Η πρόσφατη προμήθεια των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής προέλευσης είναι μόνο η αρχή στον εξοπλιστικό ορυμαγδό που προβλέπεται στο νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα. Το κόστος των 3 δισ. δολαρίων που θα φτάσει τελικά η προμήθεια των 30 μαχητικών αεροσκαφών ωχριά μπροστά στο κόστος των εξοπλιστικών που θα προμηθευτούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στην επόμενη πενταετία-δεκαετία…….».

Ε) «Ριζοσπάστης» Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
Τα μεγάλα «πιράνχας» του δημόσιου χρήματος
Τα τοκοχρεολύσια και οι στρατιωτικές δαπάνες «τρώνε» πάνω από το μισό προϋπολογισμό του κράτους (για να γίνονται πλουσιότεροι οι τραπεζίτες, οι πολεμικές βιομηχανίες και γενικότερα το μεγάλο κεφάλαιο) και πάνω από το 103% των φορολογικών εσόδων

Στ) «Η ΑΥΓΗ» Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2004: «Το μεγάλο σκάνδαλο είναι οι υπερεξοπλισμοί! Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ερίζουν για την εξεταστική, σιωπούν για τα ουσιαστικά. ..».

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=38967304
http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=893973
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=74817224
http://www.enet.gr/online/online_obj?pid=80&tp=T&id=4522792
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=1045032&publDate=25/11/2001
http://www.bbc.co.uk/greek/pressreview/story/2004/11/041127_greekpress.shtml

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Το «Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», είναι εδώ

 1. Ο/Η kos λέει:

  Όλα αυτά είναι χρήματα που έπρεπε να πήγαιναν για κοινωνική πολιτική και παιδεία.

 2. Δεν είναι πατριωτισμός, αλλά θέσεις κλασσικές εγώ θεωρώ που απλά τώρα εμφανίζονται και δημοσιοποιούνται σε τέτοια έκταση. Ίσδως επειδή απλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να δείξει τις θέσεις του.

 3. Ασχετο(?), αλλα μια και περι πατριωτισμου ο λογος, ιδου:

  «Ελλάδα, που τα πόδια σου
  σκύβουν και τα φιλούνε
  άγγελοι του Παραδείσου
  και κόρες τ’ ουρανού
  Ελλάδα μου, στ’ ορκίζομαι
  την ακριβή τιμή σου
  θα την υπερασπίζομαι
  με σώμα και με νου

  Ποτέ μου δεν θ’ ανεχτώ
  κανείς να σε προσβάλει
  να σ’ αναγκάσει κάποτε
  να σκύψεις το κεφάλι
  περήφανη θε να σε κοιτώ
  να στέκεις αντρειωμένη
  Ελλάδα μου πανέμορφη
  πατρίδα τιμημένη».

  Εντυπωσιαστηκατε φανταζομε, ε; Υποθετω και …εγω! 😉

  Ποιος εγραψε αυτή την …καραποιηματαρα?
  Ποιος είναι ο μεγας ποιητης/τρια?
  Που είναι …«δημοσιευμενο» αυτό το αριστουργημα?

  Παντως όχι στην Χελιδονα αλλα στο ΝΕΟ βιβλιο της …. Γεωγραφιας της 5ης ταξης του Δημοτικου!!!

  Για περισσοτερες πληροφοριες (καθως και πολλα ενδιαφεροντα που επισυμβαινουν στην παιδεια μας, στο αρθρο του Τακη Καμπυλη στην «Καθημερινη της Κυριακης»
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_01/06/2008_271987

  Ορεα!

 4. Ο/Η Ανέστης Μ. λέει:

  Κύριε Λασκαράτε πάρτε το φτυάρι σας και φυτέψτε κανά φυτό γιατί με τέτοια ζέστη οι ηλικωμένοι -και όχι μόνο- δεινοπαθούν και το πασόκ είναι μια πικραμένη ιστορία. Μια γλάστρα ο καθένας να συντηρεί στην Αθήνα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ή τα πάντα.
  Ένας συγχωριανός αναγνώστης σας χωρίς ίχνος κακεντρέχειας.

 5. Ο/Η Greek Rider λέει:

  Τα εθνικά θέματα πάντα ήταν εύκολος τρόπος λαϊκισμού των πολιτικών σε δύσκολες φάσεις τους.

  Οι υπερεξοπλισμοί όμως τι άλλο δείχνουν παρά αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων, εξάρτηση σε διάφορα κράτη νταβατζήδες και αυξημένες μίζες.

 6. Ο/Η papaioannou λέει:

  Κύριε λασκάρατε μην Τσιμπάτε.
  Πέρα από τα ύποπτα ως προς την χρησιμότητα τους ανα δημοσιεύματα άλλων εποχών .. πέρα από αυτά οι δυο πρώτες παράγραφοι έρχονται ως λογική αυτονόητη συνέχεια.
  Ο προσδιορισμός νέα για την FYROM δεν αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό. Αποτελεί όμως ένα μέσω για να ξεπεραστούν οι οποίες αντιδράσεις ιστορικού (και ανιστόρητου) περιεχομένου σχετικού με την προέλευση και την καταγωγή του Μ Αλέξανδρου.
  Είναι ένα εισαγόμενο «χρύσωμα του χαπιού» προς στους εγχώριους «εθνικιστικούς κύκλους» που αυτιστικά στοχεύουν με όλες τις δυνάμεις να αποδείξουν ότι ο Μ Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και είχε ελληνική παιδεία.
  Ας γίνει κατανοητό ότι για αυτό το δεδομένο δεν αμφιβάλει κανείς έχων λίγη γνώση ιστορίας, παρά μόνο ίσως κάποιοι Σκοπιανοί

  Οι εγχώριοι αυτοί κύκλοι έχουν όμως ως μοναδικό στόχο την μη ύπαρξη της FYROM ως Macedonia και σε δεύτερο χρόνο την μη ύπαρξη της FYROM τελεία.

  Η κυβέρνηση έπαιξε με αυτό τον όρο –σκεπτόμενη ίσως το ενδεχόμενο αιμορραγίας προς τα δεξιά- όπου καραδοκούσε ο Καρατζαφερης. Ένας καρατζαφερης που έπαιξε άγρια με αυτό το θέμα οδηγώντας όμως τον Καραμανλή στην μόνη δυνατή επιλογή και τελικά κάνοντας «πρώτο Μάγκα» .

  Τελικά ο Καραμανλής έκανε ότι έκανε στην συνοδό του ΝΑΤΟ για αυτό ακριβώς τον λόγο και αναρωτιέμαι ποτέ θα ξαναμαζέψει τον Γιώργο Καραταζαφερη στο κόμμα του για να του ανταποδώσει την «διευκόλυνση».

  Όσο για την σκλήρυνση του ΠΑΣΟΚ στα Ελληνοτουρκικά δεν νομίζω ότι συμφωνώ. Αντίθετα θεωρώ ότι σκληραίνει όλος ο κόσμος με την Τουρκία που δεν κάνει τελικά τα βήματα που (και καλά) αναμένονταν
  Όπως αλώστε ήταν αναμενόμενο ν μην τα κάνει.

  Εκτιμώ ότι η Τουρκία μάλλον θα χρειαστεί να περάσει μια χούντα για να μπει τελικά στην Ευρώπη μετά όπως έγινε και στην Ελλάδα. Οι χώρες μας βλέπεις, έχουν κοινή πορεία με μια διακριτή διαφορά φάσης διάρκειας μισού αιώνα .

  Η πολιτική μας δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη στοχεύοντας στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ όπου θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα (και καλά)…
  Η πολιτική μας πρέπει να στοχεύει και να ενισχύει τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας

  (ελπίζοντας ότι το εμφανές βαλκανικό γονίδιο τους θα «μπαχαλοποιησει» αρκετά αυτή την χώρα και θα την κάνει ποιο μπάχαλο από την δικιά μας .. αστειεύομαι)

  Ο βαθύς εκδημοκρατισμός της Τουρκίας μπορεί να έχει στο τέλος του την είσοδο στην ΕΕ.
  Αντίστοιχη πολιτική πρέπει να έχουμε με όλες τις βαλκανικές χώρες.
  Αυτά όμως είναι μόνο η άποψη μου.

 7. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  Αν ο πατριωτισμός μετριέται με τις στρατιωτικές δαπάνες, η Ελλάδα κατοικείται από ακραιφνείς πατριώτες, που προκειμένου να είναι η χώρα μας οπλισμένη σαν αστακός, προτιμούν να τους πετάνε αν αρρωστήσουν στο ράντσο κάποιου νοσοκομειακού διαδρόμου.

  Αντιγράφω από το in.gr:

  «Τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη -μετά από την Κίνα και την Ινδία- σε δαπάνες για την αγορά συμβατικών αμυντικών συστημάτων έρχεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού ινστιτούτου μελετών Stockholm International Peace Research Institute.

  Η χώρα μας εμφανίζεται να διέθεσε περί τα 5,2 δισ. δολ. στην περίοδο 2000 – 2004, ακολουθώντας τα 11,8 δισ. δολ. της Κίνας και τα 8,6 δισ. δολ. της Ινδίας.

  Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Βρετανία με δαπάνες 3,4 δισ. δολαρίων και μόλις πέμπτη η Τουρκία με δαπάνες 3,3 δισ. δολαρίων…….»

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=630226

  Τέτοια θωράκιση, που εμένα μου θυμίζει την Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, προκειμένου να επιβληθεί, προϋποθέτει έναν περιούσιο λαό που να πιστεύει ότι οι γείτονες τον απειλούν, και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, τον φθονούν, τον μισούν και άλλη δουλειά δεν έχουν από το να συνωμοτούν εναντίον του.

  Οι δαπάνες αυτές είναι βάρος ασήκωτο για την οικονομία μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως πολλοί σοβαροί νοικοκυραίοι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, έμποροι όπλων, μεσάζοντες κλπ ευημερούν με τον τίμιο ιδρώτα τους και καταφέρνουν ενίοτε να αποκτήσουν στα γεράματα μια ταπεινή βιλίτσα και να έχουν κι αυτοί το κατιτίς τους στην Τράπεζα. Άλλοι πάλι πένονται τόσο πολύ που για να παντρέψουν τα παιδιά τους, προσφεύγουν στην μεγαλοψυχία της SIEMENS που από ότι ακούγεται, ευεργέτησε πολλούς αναξιοπαθούντες πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 8. Ο/Η ... λέει:

  Αμαν πια τι μπιελα εχεις φαει με το Πασοκ. Τι μια το λες τελειως αστοχα ‘θεοκρατικο’ και τωρα αυτο.

 9. Ο/Η stavroula λέει:

  @11
  E! ti na ginei mhpws exoume dei alla kommata sthn zwh mas
  ap thn mera pou gennh8hkame(oi perissoteroi) na vgaloume sumperasma k na krinoume…
  An vgei tpt allo tote 8a rh3oume k ekei koutsompolio.

 10. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Θείε Ισίδωρε,
  ανατριχιαστικό το βιβλίο της Γεωγραφίας.

  Κύριε Παπαϊωάννου,
  τα αναδημοσιεύματα είναι πολύ χρήσιμα και διαχρονικά. Δείχνουν την απίστευτη οικονομική αιμοραγία μιας χώρας που φαντασιώνεται , γαλουχείται και αυτοκαταστρέφεται με την εμμονή πως είναι περικυκλωμένη από εχθρούς. Απορώ τι είδους πατριωτισμός είναι η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας με ταυτόχρονο πλουτισμό μιζαδόρων και οπλικών εταιρειών.
  Για το επίθετο «Νέα», αν κατάλαβα καλά, μας λέτε πως το ΠΑΣΟΚ αντιδρά επειδή αδικεί την γειτονική χώρα. Η ερμηνεία σας δεν στηρίζεται πουθενά και μάλλον εκφράζει ευσεβή σας πόθο. Ασφαλώς το «Νέα» αδικεί τη FYROM αφού δείχνει πως δεν έχει ούτε καν γεωγραφικά σχέαη με την αρχαία Μακεδονία, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες, τις οποίες άλλωστε δεν έχει εκφράσει. Διαφωνεί και αντιπολιτεύεται μόνο και μόνο για να δημιουργήσει δυσκολίες στην κυβέρνηση, αδιαφορώντας πως έτσι διαιωνίζεται ένα επικίνδυνο θέμα που κάνει κακό και σε μας και στα Βαλκάνια και στην υπόθεση της ειρήνης.

  Τέλος νομίζω πως όσοι διαφωνούν με το νόημα αυτού του ποστ, θα έπρεπε αντί να μιλούν για «μπιέλες», να πουν ξεκάθαρα τη γνώμη τους. Για να γίνει ουσιαστικός διάλογος, ας υπερασπιστούν παλληκαρίσια τις αστρονομικές στρατιωτικές δαπάνες, τους πολέμαρχους υπερπατριώτες υπουργούς και πρωθυπουργούς με τις ροζ βίλες και την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που σταθερά όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, βγάζει από τα αραχνιασμένα σεντούκια του το κιτς πατριωτικό του κοστούμι, το λογαριασμό του οποίου πληρώνει η χώρα μας. Άλλοτε λανσάρει επίθετα για τη FYROM και άλλοτε ανησυχεί όταν Τούρκοι υπουργοί επισκέπτονται -άκουσον άκουσον-τους μεινοτικούς συμπατριώτες τους στη Δ.Θράκη (μόνο ο ΓΑΠ δικαιούται να επισκέπτεται τον πατριάρχη) και τους συνιστούν την αυτονόητη, ειρηνική και ευρωπαϊκή οδό της προσφυγής στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπου κατ’επανάληψιν έχουν δικαιωθεί για παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων τους. (Ως γνωστόν μόνο το πατριαρχείο δικαιούται να προσφεύγει σε δυτικούς οργανισμούς).
  Ιδού και μια ανακοίνωση ευρωπαικής αισθητικής ενός από τους εκπροσώπους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ του κ.Παντελή Οικονόμου με τίτλο

  To Φόρουμ του Παντελή Οικονόμου

  Ο Μπαμπατζάν αλωνίζει, η κυβέρνηση… σφυρίζει (6-12-07)

  http://www.poikonomou.gr/forum/viewtopic.php?p=94&sid=1616188e6629127f4070bcf8548e832a

  Για την ιστορία, ο Τούρκος υπουργός που αλωνίζει κατά τον σοαιαλιστή πατριώτη, είχε δηλώσει τα εξής που οι υπερπατριώτες μας (Από το Λάος μέχρι το ΠΑΣΟΚ) τα βρήκαν «προκλητικά»:

  «Για τη Δυτική Θράκη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι «οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι πολίτες της Ελλάδας και έχουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει πολύ σημαντικές αξίες και ιδανικά σχετικά με το δημοκρατικό σύστημα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις ελευθερίες, τον νόμο του Δικαίου. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες θα απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες».

  Δεσμεύσεις για βελτίωση στο θέμα των δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Τουρκία από τον κ. Μπαμπατζάν που για το Οικουμενικό Πατριαρχείο τονίζει ότι » ο ίδιος ο Πατριάρχης είναι Τούρκος πολίτης. Στην Τουρκία οι πολίτες μας απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε 100% τέλειοι απέναντι στα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Αλλά θα βελτιωθούμε απέναντι σε όλα τα θέματα των δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Τουρκία, ώστε όλοι οι Τούρκοι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις φυσικά, να επωφελούνται όλο και περισσότερο όσο πραγματοποιούμε προόδους σε αυτούς τους τομείς».

 11. Ο/Η espectador λέει:

  «Ναι σε ολα»!

 12. Ο/Η anlu λέει:

  Και μετά απορούμε γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα για «πολυτέλειες» όπως η υγεία και η παιδεία…

 13. Ο/Η papaioannou λέει:

  Κύριε Λασκαράτε.
  Έχετε νομίζω υπόψη σας ότι η γείτονα χώρα όπως και εμείς στηρίχτηκε σε ενα εθνικισμό για να υπάρξει μετά την κατάρρευση μιας πολυσυλλεκτική πολυπολιτισμικής (όσο μπορούσε) αυτοκρατορίας.
  Οι δυο εθνικισμόι είναι προφανές λόγω γειτνίασης και λόγω κοινών ιστορικών καταβολών θρέφτηκαν και θρέφονται ανταγωνιστικά και βιώνουν τα ίδια προβλήματα και της ίδιες ανοησίες. Συμπυκνώνοντας τους σε λίγες φράσεις θα λέγαμε ότι: Κάποιοι ξένοι εχθρεύονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν ντόπιους ανθρώπους πουλημένους σε ξένες δυνάμεις . Οι δυο εθνικισμοί βρίσκονται κατά του σιωνισμού (γιατί πάντα υπάρχει κάπου εκεί ένας εβραίος) και έχουν μέσα τους ένα Αναθεωρητισμό κατά της συνθήκης της Λοζάννης.
  Οι μεν «δικοί μας» θέλουν την Πόλη και τα σύνορα κάπου στο Δούναβη (οι μετριοπαθείς) οι δε δικοί τους θέλουν σύνορα που να επεκτείνονται από την εσωτερική Μογγολία (την μυθική χώρα ΤΟΥΡΑΝ) και να φτάνουν μέχρι το ΤΟΥΡΑΝ αφού έχουν κάνει τον γύρω του κόσμου.
  Ο αναθεωρητισμός αυτόςε θρέφει την ένταση και τους εξοπλισμούς. Καθώς στην χώρα μας οι αναθεωρητές βρίσκονται και κινούνται στην σφαίρα του γραφικού στην Τουρκία ο αναθεωρητισμός γίνεται συνεχώς πράξη και εκφράζεται από επίσημα χείλη Πχ γκρίζες ζώνες, Ίμια Αι Στράτης
  Ενώ λοιπόν η ελληνική εξωτερική πολιτική πορεύονταν για χρόνια με την άποψη που κυριάρχησε στον ΒΠΠ και που συμπυκνώνεται στο ότι η Τουρκία βρίσκεται πολιτισμικά πίσω και δεν αποτελεί σοβαρή απειλή, και δεδομένου ότι η χώρα αυτή είχε ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για γεωστρατηγικους λόγους..
  δεν αντιληφθήκαμε «από πού μας ήρθε» η εισβολή στην ΚΥΠΡΟ και η Στρατιωτική Νίκη τους εκεί. Παρόλα αυτά η κίνηση τους αυτή εμπέδωσε μια ηττοπάθεια σε εμάς και έβγαλε τον αναθεωρητισμό τους στην φορά. Αναθεωρητισμός στην πράξη και έναντι όλων, στο βαθμό που ιδρύσαν την ΤΔΒΚ
  Σήμερα στην Τουρκία κυριαρχούν οι ρεαλιστές αλλά οι αναθεωρητές δεν βρίσκονται στο άκρο του πολιτικού φάσματος αλλά στο κέντρο και στο Κράτος.
  Αυτό δεν μας αφήνει να κλείσουμε τα μάτια και να αμελήσουμε την άμυνα μας.
  Εσχάτως αναθεωρητισμός εμφανίστηκε και από τα ποιο επίσημα χείλη της Αλβανίας τον πρόεδρο τους.
  Δεδομένο που αν θυμάσαι ανάγκασε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατία να αποχωρήσει από την επίσημη επίσκεψη στην χώρα αυτή.
  Αναθεωρητισμός εκφράστηκε και από την αρχιεπισκοπή Οχρίδας (ΦΥΡΟΜ) για την Θεσσαλονίκη. Αλλά σε αυτό το σημείο (που ήταν εμφανές και από πριν)στήθηκε όλη η εκστρατεία μας κατά της εισόδου της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ

  Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει ότι όλοι μας εχθρεύονται και θέλουν το κακό μας και τον διαμελισμό της χώρας μας αλλά δεν είμαι και εκείνος που θα πει ότι πρέπει να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
  Υπάρχει ένα μέτρο (το γνωστό μέτρο το άριστο) και νομίζω ότι πορευόμαστε πλησίον του.
  Τώρα μέσα σε αυτή μας την ανάγκη μας για άμυνα εισχωρούν και λαμόγια αρπαχτικά και διάφορες ανάλογες συμπεριφορές και μας εκμεταλευουνται αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  Όπως και εάν είναι αυτή είναι η άποψη μου και εγώ μόνο γνώμη εκφέρω, δεν έχω γνώση.

 14. Κε Ροΐδη, κε Λασκαράτε, σας παρακαλώ να αποφεύγετε τα πολιτικά θέματα και να περιορίζεστε στα θρησκευτικού ενδιαφέροντος, γιατί απ’οτι φαίνεται προκαλέσατε αφόρητη πλήξη στον αγαπητό σε όλους μας Θου Βου, ο οποίος προφανώς δεν έχει κάτι να πει για το ΠΑΣΟΚ, κι έτσι αφότου αναρωτήθηκε τι να κάνει, τι να κάνει, τελικά ήλθε στο δικό μου ιστολόγιο, και μου γράφει τώρα κηρύγματα και στιχάκια.

 15. Ο/Η Τζων 007 λέει:

  Παιδιά, υπάρχει ένα μπλόγκ ενός παλαβού που λέγεται
  http://www.orthodoxos.wordpress.gr
  Νομίζω πως πίσω από αυτό κρύβεται ο Θου Βου.
  Του ξέφυγε μάλιστα και έβαλε το εικονίδιο του Βέγγου.
  Είναι φανερό πως έπαθε σύγχιση που δεν είχε κάτι να γράψει στον Ροϊδη.

 16. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Ωραιον το Ποιηματιον που παραθετει ο Θειος Ισιδωρας
  και πολύ μορφωτικόν … και Λάγνον συναμα

  Ποδολάγνον

 17. Ο/Η Τρολλ του μεσονυχτίου λέει:

  Τζων 007
  Έγραψες λάθος τη διεύθυνση

  http://www.orthodoxos.wordpress.com

 18. Ο/Η physicist λέει:

  @ John 007

  to dokimasa kai phra apanthsh:

  @www.orthodoxos.wordpress.gr cannot be found. Please check the name and try again@

  Gia tsekarhse to an 0eleis, mhpws ki ekanes typing error, den 0elw na xasw thn eukairia na to episkef0w. Thanks!

  p.

 19. Ο/Η physicist λέει:

  Axa! To mhnuma 17 eluse to problhma. Many thanks, Troll!

  p.

 20. Ο/Η Θου Βου λέει:

  @αγαπημένα μου Ορκ

  σας το είπα,το επαναλαμβάνω :

  με συγκινει το ενδιαφέρον σας για την ταυτοτητα μου,μα είμαι μονο ένας ταπεινός και άμισθος υπάλληλος του Παρατηρητηρίου του Ελ Κίνκυ.
  http://elkinky.blogspot.com/

 21. Ο/Η Tsoxapapanto-Four Seasons λέει:

  Πλήθος παρατυπιών στο τρόπο εκτέλεσης των συμβάσεων του Πολεμικού Ναυτικού, επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι παρατυπίες αφορούν αφορούν στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου κλάσεως S. «Κανείς δεν μπορεί και δεν θα ξεφύγει. Ο έλεγχος που διενεργεί η ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα δεν θα σταματήσει πουθενά και αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα τους καταλογιστούν ευθύνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BD

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.