Λέτε η Θέμις επιτέλους να κάνει δουλειά; (Siemens)

Λέτε;
Το λέω γιατί τα παρακάτω λόγια ακούγονται τολμηρά και θαρραλέα:
«Πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. πήραν μίζες από τη Siemens κατά την υπογραφή, αλλά και κατά την εφαρμογή συμβάσεων του ΟΤΕ με την εταιρεία. Υπάρχουν, ήδη, επαρκείς ενδείξεις συμμετοχής υπουργών και υφυπουργών στο σκάνδαλο, ώστε η υπόθεση να διαβιβαστεί «αμελλητί», όπως ορίζει ο νόμος, στη Βουλή και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών!» ( «Ελ/τυπία» 25.05.08 )

Να τους πιστέψουμε;
Η εισαγωγή του θέματος στο «Βήμα 24.05.08 αναφέρει επίσης:
«O ι τελικοί αποδέκτες των παράνομων πληρωμών της Siemens πρέπει να αναζητηθούν στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Π.Αθανασίου ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση κ. Γ.Σκαρπέλης επικαλούμενος τις απολογίες των δύο γερμανών κατηγορουμένων στην υπόθεση, πρώην στελεχών της μητρικής Siemens. Πρόκειται για τους Μίχαελ Γιοργκ Κουτσενρόιτερ και Ράινχαρντ Χέρμπερτ Σίκατσεκ, οι οποίοι στις απολογίες τους ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης είχαν αναφέρει ότι τα ελληνικά στελέχη της Siemens τούς ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα «μαύρα ταμεία» προκειμένου να «εξευμενίσουν» τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ώστε ευρισκόμενα στην κυβέρνηση να μη σταθούν εμπόδιο στα επιχειρηματικά σχέδια του γερμανικού κολοσσού.»

Ποιος ισχυρίζεται τα παραπάνω;
«Ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης, ο οποίος, με το υπόμνημα-καταπέλτη που κατέθεσε, προχθές, είναι ο πρώτος παράγοντας που σπάει το «μέτωπο σιωπής» που τηρούν ώς τώρα τα 22 πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση!»

Να τους πιστέψουμε; Μακάρι οι απορίες οι δικές μας αλλά και του κόσμου να λυθούν επιτέλους θετικά. Μακάρι οι κακόβουλες απόψεις μας να μην επαληθευτούν.

…άρα έχουμε «Επαρκείς ενδείξεις» που λέει κι ο υπότιτλος της «Ε»…
Κυρά μου και Θεά μου Θέμις, οι εκκλήσεις μας θα εισακουστούν, ή θα προσμένουμε τα ίδια και στην επόμενη γενιά των Αμνοεριφίων;

διαβάστε τη συνέχεια στο «Βήμα» και στην «Ελευθεροτυπία», βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα και άλλα τινά.

.

ρο

This entry was posted in σκέψεις, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Λέτε η Θέμις επιτέλους να κάνει δουλειά; (Siemens)

  1. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    πέρα από την Δικαιοσύνη υπάρχει και ο Νόμος που δυσκολεύει τα πράγματα, δηλαδή η μέσα σε μια 5ετία παραγραφή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών του 1997 (ψηφισμένος επί ΠΑΣΟΚ) που σύμφωνα με νομικές ερμηνείες επεκτείνεται και στους συμμέτοχους των πράξεων του υπουργού:

    Καθημερινή-11.5.2008

    «………………Θα λογοδοτήσουν

    Η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί ακόμα και αν παραγραφεί το αδίκημα για πολιτικά πρόσωπα να λογοδοτήσουν «όσοι λειτούργησαν αυτή τη μηχανή κατά τη δεκαετία του ’90 και ώς το 2006». Για το ζήτημα αυτό, αν δηλαδή οι συμμέτοχοι επωφελούνται και αυτοί από την παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα για το διάστημα πριν από το 2003, αναμένεται απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου με αφορμή την απόφαση για τη ΔΕΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, τα όποια αδικήματα διαπιστωθούν για πολιτικούς άνδρες στη διαπραγμάτευση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I παραγράφονται.

    Ενα διαφορετικό ζήτημα είναι εάν, εφόσον το αδίκημα αφορά χρηματοδότηση προεκλογικού αγώνα πολιτικού κόμματος, εφαρμόζεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τις τελευταίες εβδομάδες πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτούνταν με «θεσμικό τρόπο» από τα ταμεία της εταιρείας.

    Μάλιστα, ύποπτοι στην ελληνική πτυχή της υπόθεσης έχουν βεβαιώσει στην «Κ» τέτοιες πληρωμές το 1990, το 1997, το 2004 και το 2007 . Ο νόμος 3023 απαγορεύει τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων από νομικά πρόσωπα και αυτός θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που προκύψουν τέτοια αδικήματα για τις εκλογές του 2004 και του 2007 και οι ποινές που προβλέπονται είναι έως δύο χρόνια……………………….».

    http://www.ekathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_11/05/2008_269506 – 12k

    Εγώ πάντως είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχουν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που να έχουν δωροδοκηθεί ούτε τα ίδια τα κόμματα αυτά. Η Δικαιοσύνη θα υποδείξει πως μόνο κατώτερα στελέχη της Διοίκησης εμπλέκονται και αυτά πιθανόν να θα συμπαρασυρθούν από την παραγραφή. Άλλωστε από το 1974 ουδέποτε καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη υπουργός και όπως φαίνεται ο μακαρίτης ο υπασπιστής του Α.Γ.Π Κουτσόγιωργας δεν πρόλαβε να αποδείξει την αθωότητά του.
    Αυτό αποδεικνύει την ηθική ακεραιότητα των πολιτικών των δυο κομμάτων.

  2. Ο/Η Κλαζομένιος λέει:

    Πολύ φοβάμαι ότι ο «καταπέλτης» του κ. Γ. Σκαρπέλη δεν εκτοξεύει ενάντια στις μίζες και τους μιζαδόρους αλλά εναντίον μας.
    Αν τα καταγγελλόμενά του αναφέρονται στην περίοδο πρίν τις εκλογές του 2004, αν η δικιά του εμπλοκή τότε «επισυνέβη», τό ‘σπρωξε όχι από …πατριωτική έξαρση αλλά για να σιγουρέψει την ατιμωρησία.
    Για τα τότε θητεύσαντα πολιτικά πρόσωπα έχει επέλθει παραγραφή η οποία κατά τον Α. Πάγο επιφέρει παραγραφή και για τα μή πολιτικά.
    Επειδή προσωπικά δεν πιάνω «Βήμα» στα χέρια μου από το 1965 και «Ελευθεροτυπία» από το 1989, σε παρακαλώ ερεύνησέ το και ενημέρωσέ μας.

  3. Ο/Η μεγαλοκοπέλα λέει:

    Η (ελληνική) Θέμις στην πραγματικότητα είναι Θέμος (το «ι» είναι ακριβώς δίπλα στο «ο» ως γνωστόν, στο πληκτρολόγιο) γραμμένος «Θέμις» κατά λάθος. Οπότε η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι «αποκλείεται»!

  4. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Χωρίς να επιθυμώ να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, εν προκειμένω όσων εμπλέκονται στην υπόθεση «SIEMENS», θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το γεγονός ότι η «Ε» ή οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα βαπτίζει ως επαρκείς τις ενδείξεις ενοχής κάποιων προσώπων, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πράγματι επαρκείς. Άρα ας προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, ήτοι την απαλλαγή δια βουλεύματος των εμπλεκομένων.

  5. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Μην ελπίζετε ότι θα τιμωρηθούν. Όπως επεσήμανε και ο κ. Λασκαράτος, έχουν φτιάξει νόμους που εξασφαλίζουν την ατιμωρησία τους. Κάστανο δεν θα τρέξει, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα.

  6. Ο/Η roidis λέει:

    Δηλαδή από αυτά που έχετε πει…Έπρεπε μήπως να προσθέσω στον τίτλο «προλαβαίνουν» ή «θέλουν»; αυτό μου λέτε κακόπιστοι;
    🙂

  7. Ο/Η θαλασσινός λέει:

    Φτωχιές μανάδες κάνανε τους τέσσερεις μεγάλους. Το Γιώργο Παπαδόπουλο τον Παττακό και άλλους.

    Γκρεμίσανε κάθε κακό τη δύσκολη την ώρα γι ‘αυτό πρέπει παντοτινά να τους τιμά η Χώρα !

  8. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Όχι και κακόπιστοι, κύριε Ροΐδη, απλά συνηθισμένοι στις κραυγές των Μ.Μ.Ε. περί καθάρσεως, λόγω επαρκών ενδείξεων ενοχής όσων εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο, όταν στο τέλος απαλλάσσονται οι περισσότεροι. Κατά τα άλλα, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας και τις ελπίδες σας και πιστεύω ότι η Θέμιδα θα βάλει τα δυνατά της. Αλλά η Θέμιδα δε νομοθετεί, οπότε, αν το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς προβλέπει σύντομες παραγραφές και άλλα παρεμφερή, τότε ετοιμαστείτε για απαλλαγές!

  9. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Όταν μιλάμε για τον «μεγάλο» Γεώργιο Παπαδόπουλο εννοούμε εκείνο το καλό παιδί που, προτού βάλει τη χώρα στο γύψο (για να εξυπηρετήσει, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαρούχα, με τους αεροδιαδρόμους το Ισραήλ στον σχεδιαζόμενο Πόλεμο των Έξι Ημερών), είχε γίνει ταγματασφαλίτης των Ναζί επί Κατοχής, μετά πράκτορας της CIA (επιχείρηση Gladio) και έκανε και αποτυχημένο πραξικόπημα στη δεκαετία του ’50 για να ανατρέψει τον τότε βασιλέα Παύλο;

    Γι’αυτόν μιλάμε;

  10. Ο/Η Ίωνας λέει:

    Ροΐδη,

    είναι πολλά τα «λεφτά». Λέτε το Σύστημα να φάει τον εαυτό του ή κάποιους μικρομεσαίους αναλώσιμους;

    Αν υποθέσουμε πως το σκάνδαλο έφτανε ως το τέλος, θα έπεφταν οι μισές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θα χτίζαμε καινούριες φυλακές.

  11. Ο/Η Elikas λέει:

    Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να αφήσουμε τους δικαστές και τους εισαγγελείς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μόνοι τους; Γιατί δεν πιέζουμε κι εμείς λίγο για να τους δώσουμε ένα χεράκι;

    Μπορεί μία μειοψηφία των μπλογκς που θα ασχοληθεί με το θέμα να μην αποτελεί κοινή γνώμη, αλλά σε ένα βαθμό την επηρεάζει – έστω και έμμεσα.

    Υ.Γ. Το καλοκαίρι ως γνωστόν, με πιάνουν επαναστατικές εξάψεις 😛

  12. Ο/Η stavroula λέει:

    Den 3erw ti htan alla 8umamai ton evlepa fatsa-mpatsa panw
    ston toixo…sta ma8htika mou xronia…mikroula, dhmotiko Arxes
    10/etias 70(A’ B’ ta3h) meta ton katevasan…Twra exoun bgei ta fantasmata tou…arxes 21ou aiwna…

  13. Ο/Η roidis λέει:

    Και τι να κάνουμε συνάδελφοι, που με γεμίσατε όλοι μαύρη «αισιοδοξία»…Να μην γράψουμε το στανιό και το παράπονο που έχουμε μέσα μας ακόμα και …in vain? 😦

    Elikas, είναι ένα ζήτημα, δεν ξέρω όμως πως μπορούμε «να πιέσουμε»…μήπως χρειαζόμαστε νομική Συμβουλή; το λέω σοβαρά.

  14. Ο/Η J.D λέει:

    Να είστε σίγουροι ότι όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση θα τιμωρηθούν. Θα έχουν την ίδια ακριβώς τιμωρία με αυτούς που συμμετείχαν στο σκάνδαλο με το χρηματιστήριο ή με αυτούς που εμπλακήκανε στα ομόλογα και με πόσους άλλους θα μπορούσα να αναφέρω. Σε ποίο συννεφάκι ζούμε τελικά πιστεύοντας ότι σε αυτή την χώρα θα αποδοθούν ευθύνες….

  15. Ο/Η espectador λέει:

    Εχω την ενυπωση οτι συνηθως παραγραφονται οι ευθυνες των υπουργων. Αλλαξε ο νομος?

  16. Ο/Η Elikas λέει:

    Όποιος ψάχνει, βρίσκει Ροΐδη μου.

    Προσωπικά, δεν προλαβαίνω να ανακατευτώ πιο ενεργά από το να δημοσιεύσω κι εγώ κάποια στιγμή ένα σχετικό ποστ. Όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί που έχουν όρεξη να ασχοληθούν, υπάρχουν δικηγόροι-μπλόγκερς, υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και πείσμα να κάνουν κάτι. Τι ακριβώς, θα εξαρτηθεί από δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο…

  17. Ο/Η N.Ago λέει:

    Καλησπέρα «Ρο».
    Εγώ δεν το νομίζω, πάντος!

    υ.γ.: Ο Ε. Βενιζέλος έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο blog » Η Κλειδαρότρυπα» και στον N.Ago. Πέρασε μια βόλτα να δεις τι μου είπε.

  18. Ο/Η θαλασσινός λέει:

    Εκτός από Αιρετικός είσαι και Ανιστόρητος. Ο «πράκτορας της CIA» το φθινόπωρο του 1973 απαγόρευσε στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά αεροδρόμια προς ενίσχυση του Ισραήλ στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ και ένα μήνα αργότερα(25-11-73) έπεσε από την εξουσία! Ο «πράκτορας της CIA» έμεινε στον Κορρυδαλό 24 χρόνια. Ωραία μεταχείρηση για πράκτορα! Αναρρωτιέμαι πως βρίσκουν οι Αμερικανοί πράκτορες ύστερα από αυτό! Δεν τους ενημερώνουν ότι θα πάνε πολλά χρόνια φυλακή? Αλλά αν διαβάζεις Τσαρούχα, Φουράκη και τους υπολοίπους τι άλλο θα πεις….

  19. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Η σημερινή «Αυγή», γράφει πως ο πρώην διευθυντής της Ζήμενς στην Ελλάδα Ηλ.Γεωργίου, «Έδειξε Μαντέλη», ο οποίος μπορούσε κάλλιστα αν έβλεπε προβλήματα να μην επικυρώσει τη σύμβαση. Πρόκειται για τον γνωστό σοσιαλιστή υποργό Μεταφορών. Το όνομά του έχει ήδη κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένοχος. όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας.
    Επί τη ευκαιρία ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη στο έργο της (Τι ωραία φράση, την επαναλαμβάνουν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να την ξεχάσουν ως αντιπολίτευση, αν και τώρα φοβάμαι πως θα την επαναλαμβάνουν και τα δυο κόμματα) και αν μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι απέγινε με την δικαστική υπόθεση του τραγικού τροχαίου Κεντέρη-Θάνου και με τις αλληλομυνήσεις μητροπολιτών και (τότε) ζεύγους Σπύρου και Ράνιας Καρατζαφέρη για τις ιστορικές εκπομπές του.

  20. Ο/Η tsopanis λέει:

    Οι πουτάνες δεν τιμωρούν ποτέ τους νταβάδες… Τώρα το ποιός είναι ο νταβάς και ποιά η πουτάνα….
    Βασικά εμένα πάντως με πόνεσαν τα πόδια μου να τα έχω όρθια και λέω να πατήσω έδαφος…

    Lykos

    .

  21. Ο/Η stavroula λέει:

    Sugnwmh to sxolio mou anaferotan ston No 9.

  22. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Θαλασσινέ, λες ανοησίες, όπως άλλωστε κάθε υπερασπιστής των δοσιλόγων, των γερμανοτσολιάδων και των προδοτών. Ξεχνάς ότι το ’73 είχε ήδη αρχίσει ο γερμανοτσολιάς που μας υπερασπίζεσαι να πιέζεται από την κοινή γνώμη και πάσχιζε να δείξει ένα διαφορετικό προφίλ. Άσε που όταν «έπεσε» απλώς μεταβίβασε το δαχτυλίδι σε άλλο προδότη.

    Και κάτι ακόμα: το ότι κάποιος είναι πράκτορας της CIA (κι αυτό δεν το λέω εγώ, η CIA τον έχει στις λίστες της) δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα πουλήσει τ’αφεντικά του. Ξεχνάμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν που τόσο βοηθήθηκε από τις ΗΠΑ όταν πολεμούσε τους Σοβιετικούς;

  23. Ο/Η Ίωνας λέει:

    Θαλασσινέ,

    δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά επειδή έβαλες τον Τσαρούχα και τον Φουράκη στην ίδια πρόταση (!), να σε παραπέμψω στη έρευνα του Τσαρούχα για τη «Μασονία στην Ελλάδα», η οποία ψιλοξενήθηκε στην «Ελευθεροτυπία» (από εκεί προέρχεται και το σχετικό βιβλίο – με τις ευλογίες του Φυντανίδη) και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Το οποίο, ως γνωστόν, πάσχει από τηλεοπτικό Αλτσχάιμερ.

    Αφού μιλαμε για πολιτικά, οικονομικά και δικαστικά σκάνδαλα, άρχισε να διαβάζεις τάχιστα για την Propaganda Due και τις προεκτάσεις στη χώρα μας. Ας πούμε, για την ευγενική συμβολή των Lucio Gelli και Michele Sindona στο ευχάριστο διάστημα του Γύψου – με τη χορηγία των γνωστών κηδεμόνων. Προτείνω ως βοήθημα τα γραπτά του Daniele Ganser για την επιχείρηση Gladio.

    Ξέρεις, μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία. Οπότε, για όσους δεν έχουν επαφή με την Ιστορία, όλοι μπαίνουν στο ίδιο καζάνι ως «γραφικοί», «εθνίκια», «οπαδοί των Ελ» κ.λπ.

    Αρκετά βολικό για κάποιους 😉

  24. Ο/Η Junior λέει:

    Onomazomai Junior kai eimai 15 xronon. Dimiourgisa ena site me thema tin epikairotita mesa apo ta matia enos paidiou… Tha ta leo ola exo apo ta dontia xoris fovo kai pathos…gia na deite to site kante klik sto onoma mou(Junior) stin arxi tou sxoliou…Perimeno ipostirixi… thnx!

  25. Junior, αν είσαι 15 χρονών, πρέπει να έχεις τελειώσει ήδη έξι τάξεις του δημοτικού και τρείς του γυμνασίου. Τόσα χρόνια στα θρανία, και ακόμα Ελληνικά δεν έμαθες παιδάκι μου;

  26. Ο/Η Ίωνας λέει:

    Το ευβοϊκό αλφάβητο είναι ελληνικό, το «15» έπρεπε να δηλωθεί ολογράφως, η σωστή γενική είναι των «χρόνων», οι «τρεις» δεν τονίζονται πλέον, το κόμμα πριν το «και» είναι αχρείαστο και ο Junior μού θυμίζει τον Αλέξανδρο της Ελευθεροτυπίας.

    😉

  27. Ο/Η Harry Pappas λέει:

    Πας σπείρα φέρει ίση αντισπείρα!!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Re lebentes, Diagoras 25 kai Iwnas 26, ti ton krazete ton Junior kai tou kanete dior0wseis san paliokairisioi daskaloi; Ektos ki an upoyiazeste plastoproswpeia, opo’te peste to … alliws an einai o Junior ontws dekapente xronwn kala ta paei to paidi em to blog tou, as’ ton na askeitai kai na ma0ainei.
    Xalarwste!

    Filika, p.

  29. Ο/Η Ίωνας λέει:

    Εγώ μια πλακίτσα στο Διαγόρα έκανα – αλλά πήρε η μπάλα και τους Τζουνιοραλέξανδρους που αφθονούν.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.