Επιστολή διαμαρτυρίας ενός «άγνωστου εμπρηστή»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
(η αναμετάδοση επιβάλλεται )

roid2sept07.jpgΚάποια στιγμή η καραμέλα των «άγνωστων εμπρηστών» έλιωσε. Έτσι, βρήκα την ευκαιρία να δημοσιεύσω το 1993 στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ένα ρεπορτάζ για τις δασικές πυρκαγιές με έναν διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους. Κατά καιρούς, όπως και τώρα με τις πυρκαγιές μετά τον καύσωνα, ανακυκλώνονται οι ανοησίες περί εμπρηστών. Γιατί; Μερικές εξηγήσεις δίνονται στο παλιό ρεπορτάζ του 1993 που ακολουθεί:

Γράφει ο «άγνωστος εμπρηστής»
Μέγας Λαμπαδάριος της του Χριστού Εκκλησίας
Βαρόνος της κουκουνάρας

UPDATE 
Ο αγαπητός φίλος blogger Atheofobos μας διευκρίνησε την πηγή του δημοσιεύματος στα σχόλια και μας επισημαίνει τα κάτωθι:

Μεγάλο μέρος της επιστολής έχω δημοσιεύσει πρόσφατα στο ποστ μου με τίτλο Ασύμμετρες μαλακίες. http://atheofobos.blogspot.com/2007/08/blog-post_29.html
Η έπιστολή έχει γραφτεί από τον δημοσιογράφο Νίκο Νικητίδη και υπάρχει στο ποστ του
http://nikitidis.blogspot.com/2007/06/blog-post_28.html
Από το μπλόγκ πήρα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Σημειώνω δε ότι ο συνεργάτης μας Αναγνώστης Λασκαράτος διευκρίνισε με τη σειρά του στα σχόλια ότι έλαβε το δημοσίευμα αυτό από την Ιταλία.

Σας Ευχαριστούμε φίλε Αθεόφοβε!

______________________________

Κύριε διευθυντά,

Επειδή σύμπασα η πολιτική εξουσία για μία ακόμα φορά κατασυκοφάντησε το εθνικό έργο που επιτελούμε εμείς οι «άγνωστοι εμπρηστές» των δασών, αναγκάζομαι να βγω από την ανωνυμία για να εξηγήσω στο αναγνωστικό σας κοινό τον καθοριστικό ρόλο που παίζουμε στην ομαλή πορεία της πολιτικής ζωής και στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να απευθυνθώ σ΄ όλους τους συνάδελφους εμπρηστές δασών, δασοκτημάτων, διαμπερών οικοπέδων, ελαιώνων – μαϊμούδων, αγροτεμαχίων και λοιπών δασικών εκτάσεων και να τους επισημάνω ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ανέγερση του «μνημείου στον άγνωστο εμπρηστή».

Κύριε διευθυντά, όπως κάθε χρόνο έτσι και στις φετινές πυρκαγιές αποδείχτηκε η ανικανότητα των πολιτικών και του κράτους να οργανώσουν αποτελεσματικά την αντιπυρική προστασία της χώρας μας.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν μπορούσαν να πετάξουν από βλάβες κι άλλες αιτίες. Κι όταν πετούσαν δεν έριχναν νερό, γιατί κινδύνευαν να καταστραφούν τ΄ αυθαίρετα που ήταν χτισμένα στα φλεγόμενα δάση.

Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς από έλλειψη δασικών δρόμων. Κι όταν πλησίαζαν δεν είχαν νερό, από έλλειψη υδατοδεξαμενών.

Το Διυπουργικό Συντονιστικό Όργανο δεν μπορούσε να συντονιστεί με τους απειράριθμους υπηρεσιακούς παράγοντες, νομάρχες, γραμματείς και λοιπούς φαρισαίους. Κι όταν συντονιζόταν, η πυρκαγιά είχε σβήσει από μόνη της.
Αν παραδεχόμαστε την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας να διοικήσει και της δημόσιας διοίκησης να προσφέρει έργο, τότε θα γινόταν μπουρλότο ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα. Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; Εμείς, οι εμπρηστές. Εμείς οι πάντοτε μυστήριοι, άγνωστοι, ασύλληπτοι (και γι΄ αυτό ανύπαρκτοι) εγκληματίες.

 

Εμείς οι εμπρηστές είμαστε το πολιτικό άλλοθι για την ανικανότητα όλων των κάθε είδους κυβερνήσεων.

1. Επί καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας το 1974 – 1975 καίγαμε τα δάση με την ιδιότητα του » πράκτορα των Τούρκων». Το 1978 βάζαμε μπουρλότο στην Πεντέλη, από το Μάτι ως την Νταού και το Πικέρμι, ως «χουντικοί βομβιστές».
2. Επί ραλλικής Νέας Δημοκρατίας το 1981 ανάβαμε φωτιές από Πεντέλη έως Μαρούσι και καίγαμε 3 ανθρώπους (ο ένας ήταν Αυστριακός τουρίστας) ως » βασιλοχουντικοί».
3. Επί ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ το 1987 καίγαμε 120.000 στρέμματα στην Ρόδο, 2 ανθρώπους στην Υδρα και πάνω από 1.000.000 στρέμματα σ΄όλη την Ελλάδα ως » τεταρτοαυγουστιανοί».
4. Και επί μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας καίμε φέτος 12 ανθρώπους στην Ικαρία και δεκάδες αυθαίρετα στο Σούνιο και στο Ντράφι ως «οργανωτές σχεδίων ανωμαλίας «.

Οι πολιτικοί μας ηγέτες πρέπει κάποτε ν΄ αποφασίσουν τι τελικά είμαστε. Βασιλοχουντικοί; Πράκτορες των Τούρκων; Χουντικοί; Κατάσκοποι; Δολιοφθορείς; Οργανωτές σχεδίων ανωμαλίας;

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά κι εμείς Έλληνες πολίτες είμαστε και… ψηφίζουμε. Δεν φηψίζουν μόνο οι καταπατητές και οι οικοπεδοφάγοι.
Στο σημείο αυτό, κύριε διευθυντά, οφείλω να τονίσω ότι οι μοναδικοί εχθροί των καταπατητών είναι οι εμπρηστές. Με τις φωτιές που βάζουμε, αποκαλύπτουμε όλες τις βίλες, τις βιλίτσες και τα αυθαίρετα που έχουν χτισθεί κρυφά και παράνομα μέσα στα δάση. Κοινωνικό έργο προσφέρουμε, κύριοι. Διότι όπως καλώς γνωρίζετε, τα δημόσια και διακατεχόμενα δάση έχουν καταπατηθεί, οικοπεδοποιηθεί και τσιμεντοποιηθεί πολύ πριν από οποιαδήποτε πυρκαγιά. Φυσικά με την ανοχή των δασαρχείων. Φυσικά με τη νομική συνεργασία συνταξιούχων δασικών που «ξέρουν όλα τα κόλπα». Και φυσικά με την βοήθεια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ που δίνουν στ΄ αυθαίρετα ηλεκτρικό, νερό και τηλέφωνο.
Ξέρετε, κύριε διευθυντά, πόσοι οικοδομικού συνεταιρισμοί υπάρχουν στην Πεντέλη; Είναι 16 και διεκδικούν 12.2488 στρέμματα. Στην Παλλήνη (της τελευταίας πυρκαγιάς) είναι 4 με 1.092. Στην Ανάβυσσο 3 με 13.392. Στον δήμο Βιλίων 14 με 8.429. Να συνεχίσω;
Οι πυρκαγιές εξαφανίζουν τα δέντρα αλλά ταυτόχρονα εμφανίζουν όλα τα παράνομα κτίσματα που έκρυβε η βλάστηση. Μόνο εμείς οι εμπρηστές αποκαλύπτουμε σε όλες τις διαστάσεις τους τις παρανομίες που ροκανίζουν τα δάση μας.
Με υπερηφάνεια φωτογράφισα την περασμένη Πέμπτη τις εκατοντάδες βίλες που αποκάλυψαν στον Αγιο Στέφανο, στον Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι, στον Κάλαμο και στην Μαλακάσα οι φωτιές που έβαλαν στα προηγούμενα χρόνια οι συνάδελφοι μου. Οι «εμπρησμοί» των συναδέλφων μου, αποκάλυψαν ότι κάτω από το πράσινο της ανατολικής Αττικής κρυβόταν το τσιμέντο.
Αποδεικνύεται λοιπόν από τα γεγονότα, ότι εμείς οι… «άγνωστοι εμπρηστές» δίνουμε την απαραίτητη κάλυψη στα πολιτικά μπουρλότα της εκάστοτε εξουσίας και προσφέρουμε κοινωνικό έργο με την αποκάλυψη των οικοπεδοφάγων, των καταπατητών και των αυθαίρετων.

Συνεργάτες στο εμπρηστικό – κοινωνικό μας έργο έχουμε:

1. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους που διατηρεί σε δασικές εκτάσεις. Τα σκουπίδια αναφλέγονται και η φωτιά μεταδίδεται εύκολα στο δάσος, όπως έχει γίνει στην Λούτσα, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στην Αυλώνα (3 φορές) στην Βάρη…
2. Την ΔΕΗ, που περνάει τα καλώδια της από τα δάση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι άνεμοι σπάνε τα καλώδια και οι σπινθήρες που δημιουργούνται δεν χρειάζονται τους εμπρηστές για να προκαλέσουν πυρκαγιά.
3. Τον ΟΣΕ, που δεν καθαρίζει τα ξερόχορτα κατά μήκος των γραμμών κι έχει τις ίδιες συνέπειες με την ΔΕΗ.
4. Το υπουργείο Γεωργίας , που δεν καθαρίζει τα ευπαθή σημεία των δασών από την καύσιμη ύλη (ξερόχορτα, πευκοβελόνες, κλπ) που συσσωρεύεται κατά χιλιάδες τόνους το καλοκαίρι κι αποτελεί το προσάναμμα για κάθε φωτιά.
5. Τους Έλληνες πολίτες, που πετάνε στα δάση σκουπίδια, καμένα ορυκτέλαια (65.000 τόνους κάθε χρόνο) και χιλιάδες άλλα αντικείμενα που αποτελούν αιτίες πυρκαγιών. Τα στουπιά, τα γκαζάκια, τους «μηχανισμούς» και τα «συγκλονιστικά στοιχεία» που παρουσιάζουν οι δαιμόνιοι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ στα κανάλια, δεν τα βάζουμε εμείς οι εμπρηστές. Τα βρίσκουμε εύκολα σε κάθε δάσος. Και επιτελούμε άλλη μια κοινωνική υπηρεσία, καθ΄ ότι αποενοχοποιούμε κάθε Έλληνα που γεμίζει με μπουρλότα τα δάση.
6. Τον… θεό των ανέμων Αίολο, που με τα καλοκαιρινά μελτέμια εξαπλώνει και αναζωπυρώνει τις φωτιές με φοβερή ταχύτητα. Μπορεί να μεταφέρει φλεγόμενα κουκουνάρια και κλαδιά σε μεγάλες αποστάσεις. Ιδού ένα παράδειγμα από την… επαγγελματική μου πείρα, που κατέληξε σε… θαύμα. Στην μεγάλη φωτιά του Αγίου Όρους το 1990, ένα θερμοδυναμικό ρεύμα (δες τον επόμενο «συνεργάτη» μου) πήρε ένα φλεγόμενο κλαδί πουρναριού το μετέφερε σε απόσταση 800 και σε ύψος 100 μέτρων, το πέρασε από μια… πόρτα και το κάρφωσε στην ξύλινη οροφή του τελευταίου ορόφου της μονής Σίμωνος Πέτρας. Οι καλόγεροι έσβησαν την φωτιά αλλά διατηρούν την τρύπα στην οροφή για να θυμούνται το θαύμα της σωτηρίας τους.
7. Την… επιστήμη της Φυσικής, που δημιουργεί στην διάρκεια των πυρκαγιών θερμοδυναμικά ρεύματα και έντονους στροβιλισμούς με συνέπεια να επεκτείνεται η φωτιά σε δεκάδες σημεία και σε μεγάλες αποστάσεις. Πρόκειται για τις «συγκλονιστικές μαρτυρίες» που παρουσιάζουν τα κανάλια, ότι μετά την αρχική πυρκαγιά εμφανίστηκαν πολλές εστίες και σε διαφορετικά σημεία. Αυτό δεν είναι δικό μας έργο, των εμπρηστών. Αποτέλεσμα των νόμων της Φυσικής είναι.
8. Την τύχη, που δημιουργεί έκτακτα περιστατικά. Όπως την πτώση ενός ελικοπτέρου προ ημερών στον Μαραθώνα. Θα θυμάστε, κύριε διευθυντά, ότι οι ραδιοσταθμοί και τα κανάλια ενώ ανέφεραν στην αρχή την πτώση του ελικοπτέρου, στην συνέχεια μιλούσαν για εμπρησμό. Δεν βάλαμε εμείς οι εμπρηστές αυτή την φωτιά,. Την είχαμε αναθέσει σ΄ έναν συνένοχό μας. Στην… τύχη!
Κύριε διευθυντά, από τα στοιχεία που παρέθεσα γίνεται κατανοητό το εθνωφελές έργο που επιτελούμε εμείς οι εμπρηστές.
• Δίνουμε άλλοθι στην εκάστοτε εξουσία για την ανικανότητά της, ενισχύοντας έτσι το πολιτικό μας σύστημα από τους υπονομευτές του.
• Επιτελούμε κοινωνικό έργο με την αποκάλυψη των δασικών περιοχών, που έχουν καταπατηθεί, οικοπεδοποιηθεί και τσιμεντωθεί.
• Αποενοχοποιούμε κάθε Έλληνα πολίτη, που όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να κάψει και να καταστρέψει τα δάση.
• Και φυσικά προσφέρουμε δωρεάν ξυλεία για τα τζάκια όλων των αυθαίρετων που έχουν γεμίσει τα δάση της Αττικής.


Για το εθνικό έργο που επιτελούμε, νομίζω ότι είναι ώριμο το αίτημα να ανεγερθεί από την πολιτεία το «μνημείο του άγνωστου εμπρηστή». Ένα αίτημα που ζητάω να προβάλουν όλοι οι συνάδελφοι «άγνωστοι (και γι΄ αυτό μάλλον ανύπαρκτοι) εμπρηστές».

Μετά τιμής
Ο «άγνωστος εμπρηστής»
Μέγας Λαμπαδάριος της του Χριστού Εκκλησίας
Βαρόνος της κουκουνάρας

.

.

ρο

Advertisement
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

23 Responses to Επιστολή διαμαρτυρίας ενός «άγνωστου εμπρηστή»

 1. Ο/Η if.. igeneia λέει:

  Έχω μείνει άφωνη από το κείμενο, κοινωνικό έργο λοιπόν.. όσον αφορά τους συνεργάτες των εμπρηστών έχει απόλυτο δίκαιο, για την ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων επίσης, αλλά τέτοια καταστροφή που υποστήκαμε.. μόνο κοινωνικό έργο δεν είναι.. την άποψη του εμπρηστή η αλήθεια είναι πρώτη φορά την συναντώ.. πολύ δυνατό κείμενο.. την καλημέρα μου.

 2. Ο/Η zaphod λέει:

  Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν. Το κείμενο θα μπορούσε με χαρακτηριστική άνεση να έχει γραφτεί προχτές!

  Μόνο που σε σχέση με το 93 τα πράγματα είναι σαφώς…χειρότερα. Κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας ….

 3. Ο/Η omadeon λέει:

  Καλώς ήλθατε πίσω στις επάλξεις, κ. Ροϊδη.

  » 2. Την ΔΕΗ, που περνάει τα καλώδια της από τα δάση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι άνεμοι σπάνε τα καλώδια και οι σπινθήρες που δημιουργούνται δεν χρειάζονται τους εμπρηστές για να προκαλέσουν πυρκαγιά.»

  Πιθανολογώ -έκπληκτος- ότι ΑΥΤΟ υπήρξε μία από τις σοβαρότερες αιτίες των πυρκαγιών. Πριν λίγες εβδομάδες ήμουν στη νήσο Κω, και ένα βράδυ αποφάσισα να κάνω μεγάλο περίπατο στην περιοχή, πηγαίνοντας από το ένα μέρος (που έμενα) σε ένα άλλο (γύρω στα 4 χιλιόμετρα μακριά). Ε, λοιπόν, σας διαβεβαιώ ότι φοβήθηκα τους (ιδιαίτερα θορυβώδεις και έντονους) σπινθηρισμούς των καλωδίων, σε κολώνες της ΔΕΗ, γύρω από το τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος. Αναγκάστηκα να περπατώ από τη μία πλευρά του δρόμου και με γρήγορο βήμα (μην τυχόν και… πέσει καμιά φλόγα από τους σπινθήρες επάνω μου). Και δεν συζητάμε καν για το ΙΔΙΟ το εργοστάσιο, αλλά για τις κολώνες της ΔΕΗ γύρω του.

  Με τη συμβολή και του ανέμου, μπορώ να φανταστώ πολύ εύκολα μία εκτεταμένη πυρκαγιά σαν συνέπεια, με πολλές εστίες μαζί. Το μόνο ευτύχημα είναι ότι (από όσα θυμάμαι -ήταν και νύχτα) η βλάστηση αυτής της περιοχής δεν ήταν και ιδιαίτερα πυκνή…

 4. Ο/Η roidis λέει:

  Σας καλημερίζω όλους. Καλώς μας ήρθαμε!

  if.. igeneia, το κείμενο έχει σαφώς ειρωνικό και σαρκαστικό προσανατολισμό…

  zaphod, δυστυχώς φίλε μου αγαπητέ η παραπάνω επιστολή ισχύει στο πολλαπλάσιο για τα τωρινά.

  omadeon, μου έχει τύχει και σε μένα να περνάω κοντά σε καλώδια…Φρικτό. Μα τόσο απαρχαιωμένα και πρόχειρα όλα;

 5. Ο/Η isisveiled λέει:

  έεετσι μπράβο! καιρός ήταν επιτέλους να αποκατασταθεί η αλήθεια 😉

 6. Ο/Η Λυκάων λέει:

  Ηλίου φαεινότερον!

  Δεν θα μπορούσε να υπάρξη καλύτερη ανάλυση του εθνοφελούς έργου των Ανωνύμων Ελλήνων Εμπρηστών, αλλά και με τόση σαφήνεια εκφρασμένο.

  Κι όμως αισθάνομαι την ανάγκη να εντοπίσω την έλλειψη κάποιων παραγόντων, οι οποίοι δεν γνωρίζω ποιός είναι ο απώτερος σκοπός που υποκρίπτονται από τον καθ’ όλα άξιο αναλυτή όσον και αγαπητό Λασκαράτο.

  Για ποιό λόγο άραγε αποφεύγει να αναφέρη:
  α. τον πάντοτε υποβλέποντα την ελληνική μας ανωτερότητα υποβολιμαίο Διεθνή Σιωνισμό, και από την άλλη
  β. Την περισσότερο από γνωστή μας πλέον Ομάδα Εψιλον.

  Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι ακούστηκαν μετ’ αρκετής επιτάσεως ψίθυροι ότι αφ’ ενός αρχή και πίστη των Εψιλον είναι πως «το πυρ εξαγνίζει», ενώ από την άλλη η ουσιαστικώς πρακτική σκοπιμότης της «καταστροφής» ήταν η αφύπνισις του θυμικού των Αληθών Ελλήνων και η δια της αγανακτήσεως απαρχή του ξεσηκωμού τους για την τελική εγκαθίδρυση του τόσον διακαώς επιθυμητού Διεθνούς Κράτους των Ελλήνων.

  Ελήλυθεν ήμαρ, κατά πάσα πιθανότητα.

  Έρρωσθε!
  Λ.-

 7. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  [b]Οι πολιτικοί μας ηγέτες πρέπει κάποτε ν΄ αποφασίσουν τι τελικά είμαστε. Βασιλοχουντικοί; Πράκτορες των Τούρκων; Χουντικοί; Κατάσκοποι; Δολιοφθορείς; Οργανωτές σχεδίων ανωμαλίας;[/b]
  ——————-
  ασύμετρη απειλη; Μάλλον πρέπει να προστεθεί στα ερωτήματα αφού όπως φαίνεται δεν κατάφεραν να αποφασίσουν και… θυμήθηκαν την στατιωτική ορολογία τους.

 8. Ο/Η Zorba the Greek λέει:

  Άκρως αποκαλυπτικές και ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες του «άγνωστου εμπρηστή». Όπως σημαντικό και το…εθνικό έργο που επιτελούν. Μήπως να στήναμε και ένα μνημείο αγνώστου Eμπρηστή κάπου στο Σύνταγμα, να μπερδευόντουσαν και οι αναρχικοί και να καίγανε αυτό αντί για τον άγνωστο Στρατιώτη;

 9. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  σπεύδω να διευκρινίσω πως το δημοσιευθέν κείμενο δεν είναι δικό μου, και δεν διεκδικώ τον τίτλο του Μεγάλου Λαμπαδαρίου του πατριαρχείου ούτε αυτόν του βαρώνου της Κουκουνάρας. Αγνοώ τον συγγραφέα καθότι το άρθρο μου απεστάλη από εκλεκτό φίλον παρεπιδημούντα εις την πόλιν Π…. της Ιταλίας χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αν ο φίλος εντοπισθεί και γνωρίζει κάτι περισσότερο για το που και πότε έδρασε ο Μέγας Λαμπαδάριος θα σας ενημερώσω.
  Η προσωπική μου άποψη πάντως περί των πυρκαγιών παραμένει εν συγχίσει. Απεχθάνομαι εκ φύσεως κάθε νοσηρή συνωμοσιολογία που τείνει να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες πρώην και νυν κυβερνητών καθώς και τις ευθύνες των υπηκόων της χώρας της Φαιδράς Πορτοκαλέας (Ψωροκώσταινας). Όμως σοβαρές προσωπικότητες όπως οι κύριοι Μίκης Θεοδωράκης (μουσικοσυνθέτης) , Χριστόδουλος Παρασκευαιδης (αρχιερεύς) , Βύρων Πολύδωρας (λόγιος) και Θεοδώρα Μπακογιάννη (θυγάτηρ), αποδίδουν τις πυρκαγιές σε αντισυμμετρικές (ή κάπως έτσι) συνωμοσίες αναρχικών, ανθελλήνων και εν γένει ελοχευόντων υποχθονίων εχθρών της φυλής, και ομολογώ ότι τα επιχειρήματα και οι αποδείξεις που προσκομίζουν με κλονίζουν. Επιφυλάσσομαι λοιπόν να εκφέρω γνώμην όταν και ο τελευταίος αναποφάσιστος ψηφοφόρος αυτής της χώρας αποφασίσει επιτέλους αν θα διαλέξει τη Σκύλλα, τη Χάρυβδη ή κάτι καλύτερο, ώστε να μην κατηγορηθώ όπως ο Άρειος Πάγος πως παρενέβην αναρμοδίως ή επηρέασα ως μη ώφειλα με την βαρύνουσα άποψή μου το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο ελπίζω αυτή τη φορά να παρουσιάσει κάποια πρωτοτυπία που θα σπάσει την αφόρητη πλήξη και ασχήμια του δικομματισμού και της οικογενειοκρατίας.

 10. Ο/Η Ασμοδαίος λέει:

  Τίποτα αληθινότερο από το εθνωφελές έργο που επιτελούν οι εμπρηστές…

  ΥΓ: Φαντάζομαι ότι στους αναγνώστες του θεάρεστου αυτού blog θα αρέσει ένα ομόθεμο βίντεο:

 11. Ο/Η atheofobos λέει:

  Μεγάλο μέρος της επιστολής έχω δημοσιεύσει πρόσφατα στο ποστ μου με τίτλο Ασύμμετρες μαλακίες. http://atheofobos.blogspot.com/2007/08/blog-post_29.html
  Η έπιστολή έχει γραφτεί από τον δημοσιογράφο Νίκο Νικητίδη και υπάρχει στο ποστ του
  http://nikitidis.blogspot.com/2007/06/blog-post_28.html
  Από το μπλόγκ πήρα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 12. Ο/Η roidis λέει:

  φίλε Αθεόφοβε, εκανα Update στην αρχή του κειμένου και σε Ευχαριστώ πολύ για την έγκαιρη ενημέρωση.

 13. Ο/Η Lamiotis λέει:

  Τελικά οι εμπρηστές μας αφυπνίζουν. Ειδάλλως κοιμόμαστε. Έτσι απλά κε Ανώνυμε Εμπρηστά!

 14. Το ζήτημα του ρόλου της ΔΕΗ στις πυρκαγιές ανήκει στο χώρο του επιστητού, (τουλάχιστον σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε τι άλλο που έχει προταθεί ως αιτία,) κι έτσι καλό είναι επ’αυτού να ακούγεται μόνο η γνώμη των ειδικών, και κανενός άλλου. Για παράδειγμα, οι σπινθήρες για τους οποίους ομιλείτε, οι οποίοι ακούγονται και μερικές φορές φαίνονται στις μονώσεις των γραμμών μεταφοράς χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, απ’όσο ξέρω οφείλονται σε αυξημένα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, κι έτσι παρατηρούνται μόνο νύχτα, μόνο σε περιοχές με πολλά νερά, και μόνο όταν ο καιρός ευνοεί την υγρασία, δηλαδή σε συνθήκες που δεν ευνοούν καθόλου τη φωτιά. Δεν γνωρίζω αν η ΔΕΗ έχει παίξει ρόλο στις πυρκαγιές, αλλά γνωρίζω πως το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πολύ πιό άκακο απ’οτι φαίνεται στα μάτια του καθενός. Ας μην αφήνουμε τα φανταχτερά φαινόμενα να μας οδηγούν σε επιπόλαια συμπεράσματα.

 15. Μου άρεσε πολύ: Εμείς οι εμπρηστές είμαστε το πολιτικό άλλοθι για την ανικανότητα όλων των κάθε είδους κυβερνήσεων.

 16. Ο/Η atheofobos λέει:

  Το πόσο άκακο είναι το φαινόμενο των σπινθήρων της ΔΕΗ που γράφει ο Διαγόρας αξίζει να διαβάσει κανείς το παρακάτω για το πως ξεκιμνάει μια φωτιά.
  Για το ξεκίνημα της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα έχει γράψει εκτενώς στην Ε η Κύρα Αδάμ, που την παρακολούθησε από την αρχή .
  Μια σύντομή περιγραφή δίνει σε σχόλιο του ο Καιρός.
  http://o-kairos.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

  Και προχτες ηταν εκει μια δημοσιογραφος μας,κατοικος της περιοχης,με τεραστια αρχιδια ρεπορτερ,σπανια για τη δουλεια μας,η Κυρα η Αδαμ και ουρλιαζε απο το τηλεφωνο για τη συνολικη ΜΑΛΑΚΙΑ που δερνει ΟΛΟ τον τοπο.Τα εγραψε,τα ειδε,τα εζησε.Η Παρνηθα καηκε:

  1.Απο σπιθες που πεταγε ενας πυλωνας της ΔΕΗ επι ωρες και οι κατοικοι του χωριου,που τον βλεπανε-500 μετρα απο την πλατεια ειναι-στ αρχιδια τους!

  2.Απο τις σπιθες επιασαν φωτια τα ξερα κλαδια κατω απο τον πυλωνα,που δεν τα ειχε καθαρισει ΚΑΝΕΝΑΣ ποτε,με δασος γυρω γυρω!Ουτε η ΔΕΗ,ουτε οι πυροσβεστες,ουτε οι δασοφυλακες,ουτε οι χωριανοι!

  3.Με το που επιασε η φωτια στα κλαρια οι χωριανοι,αντι να τρεξουν να τη σβησουν πηραν τηλαφωνο την πυροσβεστικη!

  4.Η πυροσβεστικη,απο κει που ειχε τεσσερα(4) οχηματα παντα μεσα στο δασος,ειχε αφησει ενα(!)απο τις προηγουμενες δημοτικες εκλογες και τα αλλα τα ειχε κατεβασει στους προποδες!!

  5.Οι τρεις ταλαιπωροι πυροσβεστες-κανενας απο τους οποιους δεν ειναι απο την περιοχη και δεν ξερουν τα κατατοπια-γεμισαν το αμαξι νερο και φτασανε στον πυλωνα,που αρχισε να καιγεται με τα κλαρια γυρω γυρω σε καμια δεκαρια τετραγωνικα μετρα ακομα.Εκει διαπιστωσαν οτι το πιστολι εκτοξευσης νερου απο το λαστιχο δεν λειτουργει(!!),επομενως δεν μπορουσαν να εκτοξευσουν νερο!!!

  6.Μπροστα σ αυτη την αδυναμια της υψιστης ΜΑΛΑΚΙΑΣ σχεδιασμου και προληψης σε συνθηκες καυσωνα γνωστου εδω και μερες,τι νομιζεις οτι εκαναν ολοι εκει.Αντι να πεσουν με τα λαστιχα και τα τσεκουρια και τα σκεπαρνια και ο,τι σκατα εχει ο καθενας για να αποκλεισουν την ηδη μικρη φωτια στην εστια της πηραν τηλεφωνο να ερθουν τα πυροσβεστικα αεροπλανα και κοιταξανε μονο να προφυλαξουνε το χωριο τους απο ενδεχομενη εξαπλωση!!

  7.Οταν ηρθαν τα αεροπλανα η φωτια ειχε ξεφυγει και ετρεχε σε ολο το δρυμο,που ειναι σπαρμενος απο πυλωνες της ΔΕΗ,απροφυλλαχτους μεσα στο δασος,ετσι που τα κλαρια των δεντρων τυλιγονται γυρω τους!!Χωρις καν αντιπυρικη ζωνη γυρω τους!!

  8.Τα αεροπλανα μπορουν να σβησουν φωτιες μονο αν απο κατω τρεχουν δυναμεις να αποτελειωνουν τη δουλεια που κανουν οι τοννοι του νερου που πεφτουν.Αλλιως οι μικροεστιες ξαναφουντωνουν.Πού να τρεξουν οι επιγειες δυναμεις αμα δεν εχουν χαραχτει στο δασος οι δρομοι που πρεπει για να φτανει κανεις παντού;;

 17. Ο/Η Σκορπιός λέει:

  Μήπως ο λόρδος Βύρων θά έπρεπε να στείλει τα παλληκάρια του να σας συλλάβουν ως απόδειξιν της ασυμμέτρου απειλής!!!

 18. Ο/Η roidis λέει:

  isisveiled, ε αφού αποκαταστάθηκε η «αλήθεια»… 😉
  .
  Λυκάων, σιωνισμός και ομάς Ε είναι τα αυτονόητα.
  .
  Zorba the Greek, μνημείο του έχουν στήσει προ πολλού κάποιοι στον κήπο τους.
  .
  Λασκαράτος, έτσι μάθαμε και ποιος το έγραψε, σε κάθε περίπτωση όμως άξιζε τον κόπο η ανάρτησή του άρθρου.
  .
  Ασμοδαίος, αχ αυτές οι φιλελεύθερες συμμαχίες, για να δούμε…
  .
  Lamiotis, ακόμη περιμένουμε να ξυπνήσουμε.
  .
  Διαγόρας ο Μήλιος, δεν είμαι ειδικός σ’ αυτά εγώ απλώς είπα το θέαμα που τρομάζει, ο «αθεόφοβος» απάντησε μέσω ενός επιτόπιου ρεπορτάζ, δεν έχω να προσθέσω κάτι…
  .
  Σκορπιός, ο λόρδος προστατεύει το Δήμο Βύρωνα στους πρόποδες του Υμηττού! 🙂

 19. Άλλο πυλώνες της ΔΕΗ και άλλο κολώνες χαμηλής τάσης. Οι μεν είναι οι τεράστιοι μεταλλικοί σκελετοί που μεταφέρουν χιλιάδες volt σε μεγάλες αποστάσεις, και δυστυχώς διασχίζουν δάση, ενώ οι δε είναι οι συνήθεις ξύλινες ή τσιμεντένιες κολώνες των οικιστικών περιοχών τις οποίες είμαστε σε θέση να ακούσουμε ή ακόμα και να δούμε να σπινθηρίζουν τα βραδάκια με την υγρασία.

  Προφανώς, αν βλέπεις σπινθήρες μέρα μεσημέρι με ξηρασία σε πυλώνες της ΔΕΗ κάτι πάει πολύ στραβά, αλλά πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό απ’αυτό για το οποίο μίλησε ο Omadeon και το οποίο σχολίασα κι εγώ.

  Δεν προσπαθώ να σας πω πως όλα είναι εντάξει με τους πυλώνες της ΔΕΗ, αλλά επιμένω πως η οποιαδήποτε παρατήρηση σχετικά με το τι συμβαίνει στις κολώνες μεταφοράς χαμηλής τάσης το βραδάκι με την υγρασία δεν μας λέει τίποτε απολύτως για το τι συμβαίνει στις γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης μέσα από τα δάση.

  Για την ακρίβεια, έχω ακούσει ότι με τις γραμμές υψηλής τάσης συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: αν δεν βρέξει να ξεπλυθεί η σκόνη από τους μονωτήρες, τότε αρχίζουν να παρατηρούνται προβλήματα υπερπήδησης εκεί.

 20. Ο/Η rodanis λέει:

  Και για να μην ξεχνιόμαστε…

  Ο αρχιεπίσκοπος εν μέσω των προσωπικών του προβλημάτων υγείας, βρίσκει ωστόσο τον χρόνο να ασχοληθεί με την πολιτική (μα να λείπει από τις εκλογές, απαράδεκτο) στηρίζοντας ανοιχτά το συνομοσιολογικό σενάριο της κυβέρνησης περί οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης, το οποίο παρεμπιπτόντως, συμμερίζεται και το ΛΑΟΣ…

  Την ίδια στιγμή, πλήθος μπεεε από τα χωριά της Ζαχάρως, συρρέει στο καμένο ξωκλήσι του Αϊ Γιώργη στο χωριό Μάκιστο, για να δει το πρόσωπο της παναγίας (που είναι σημάδι οτι βρίσκεται εκεί και τους βοηθά, προφανώς…) σε έναν καμένο τοίχο!

  Και μετά, αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει πρόληψη. Μα αφ ενός μας προστατεύει η παναγία, αφ ετέρου με τα οργανωμένα σχέδια τρομοκρατών πως να τα βάλεις; Αλλά ας μήν ανησυχούμε, στην Τελική Κρίση, όλοι αυτοί οι σατανικοί άνθρωποι θα πάνε στην κόλαση και εμείς θα απολαμβάνουμε ζωήν αιώνιον…

 21. Ο/Η ftinogravatas λέει:

  Δ εν σε πιστεύω.
  Η λές ψέμματα η προσπαθείς να καλύψεις τάλλα.
  Πές μου τι σχέση έχεις με το παραδικαστικό, το Σάμινα, τη Ρικομέξ.
  Δεν μιλάς.
  Με τη JP MORGAN , ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.
  Τα κυκλώματα στην Υγεία, ταύς κουμπάρους;
  Διαψεύδεις τον Πολύδωρα που ομολόγησε δημόσια στη t.v » ίσως είμαι
  εγώ ο εμπρηστής.»

 22. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Στοιχειωδεις αρχές φαιάς προπαγάνδας
  1. Η επανάληψις (Συκοφαντείτε …συκοφαντειτε …κάτι θα μείνει… Γκαιμπελς )
  2. 1Η παραποίηση : Να λες μισές αλήθειες ,ανακατεμένες με ψέματα(π.χ οι Ναζί στην μεσοπολεμική Γερμανία της οικονομικής κρίσης α) για την κρίση φταίνε οι πλούσιοι β) οι Εβραίοι είναι γ) άρα για την κρίση φταίνε οι Εβραίοι
  3. Η γενίκευση( Κάποιοι Εβραίοι είναι πλούσιοι …άρα όλοι είναι πλούσιοι
  4. Η προσωποποίηση ( ο πολύς κόσμος δεν μπορει να καταλάβει πολύπλοκες και εν τέλει απρόσωπες αιτίες …Ειδικά σε περιπτώσεις κρίσης , πρέπει να κατηγορηθούν συγκεκριμένα Πρόσωπα ή ομάδες ως αιτία
  5. Η επιλογή του Αποδιοπομπαίου Τράγου …Το συγκεκριμένο πρόσωπο ή ομάδα που θα επιλεγεί ως Α. Τ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν απομωνεμένο από κοινωνικούς συμμάχους (π.χ Εβραίοι, Αθίγγανοι κ.λ.π) Αν δε κάνει και καμιά μαλακια , ακόμα καλύτερα . Αν δε δεν κάνει τότε την κάνουν άλλοι και την φορτώνουν σ’ αυτόν (ους)
  6. Το υπονοούμενο … Δεν γίνονται δηλώσει αλλά υπονοούνται , με φήμες …. Κλείσιμο του ματιού: ‘’καλά ,πιστεύεις πραγματικά ότι όλα αυτά είναι Σύμπτωση ….έλα , με το χέρι στην καρδιά
  7. ή ακόμα χειρότερα: Πολιτικός εκβιασμός : Γιατί τους Υποστηρίζετε(εδώ εκβιαστικό υπονοούμενο (πρόσεξε καλά γιατί θα κατηγορήσουμε και σένα )
  8. Όλα τα παραπάνω ,πρέπει να γίνονται καταιγιστικά και αλλεπάλληλα σε καιρό κρίσεως όταν δεν λειτουργεί καλά η κοινή λογική ,αλλά κυρίως το Θυμικό και η συγκίνηση .

 23. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Για τον Αγνωστο εμπρηστή γραφει και ο Γραμματικάκης ..
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=100260432

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.