EΡT : Μπορώ να μην πληρώνω (μέρος της) συνδρομής;

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο του «Ροΐδη Εμμονές» έφερε χτες το παρακάτω μήνυμα, το ιστολόγιο αυτό, όπως είχε καθήκον, πρώτα το αξιολόγησε και έπειτα αποφάσισε να σας το παρουσιάζει. Σας εύχομαι Καλή Ανάγνωση και φυσικά Σωστές Αποφάσεις.

ertlogo.jpgH διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ανακοίνωσε με περηφάνια την συμφωνία της με τις 2 κατά τεκμήριο κορυφαίες Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε στα 14,5 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 2006-2008, ενώ ο Παναθηναϊκός (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές) στα 16 εκατομμύρια Ευρώ για το διάστημα 2007-2010. Η είδηση μάλιστα επικοινωνηθηκε οπό τους κρατικούς τηλεοπτικους & ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ & απαρχή μιας νέας εποχής για το αθλητικό τμήμα της. Τι σημαίνει αυτό για σένα αγαπητέ Έλληνα πολίτη, ποδοσφαιρόφιλε η μη;

Σημαίνει ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ότι καλείσαι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 30,5 εκατομμύρια Ευρώ (και κάτι ψιλά), ήτοι 10,4 δις δραχμούλες, στην επόμενη 3ετια. Λεφτά τα οποία η (ήδη υπερχρεωμένη από υπεράριθμο προσωπικό κ τηλεοπτικά πανηγυρακια) ΕΡΤ δεν υπάρχει περίπτωση να βρει από άλλους πόρους, πλην των μηνιαίων εισφορών σου!! Την στιγμή που ο ΑLPHA (ιδιωτικός σταθμός με πλήρως οργανωμένο τμήμα πώλησης διαφημιστικού χρόνου) κατάφερε φέτος να εισπράξει λιγότερα από 2,3 εκατομμύρια Ευρώ για τα αντίστοιχα παιχνίδια του Ολυμπιακού (περίπου 145.000 Ευρώ ανα παιχνίδι), η ΕΡΤ καλείται να εισπράξει τα υπερτριπλάσια απλά για να μην ζημιωθεί!!! Δηλαδή 485.000 Ευρώ ανα αναμετάδοση, κάτι πρακτικώς αδύνατον με βάση το κόστος μονάδας του τηλεοπτικού χρόνου + την διάρκεια της αναμετάδοσης. Τα ίδια φυσικά θα ισχύσουν και για το πακέτο του Παναθηναϊκού.

Σημειωτέον ότι ο ανταγωνιστής της ΕΡΤ στα δικαιώματα του Ολυμπιακού (ALPHA) προσέφερε λιγότερα από 5 εκατομμύρια Ευρώ….με άλλα λόγια, η ΕΡΤ προσέφερε 45% περισσότερα από τον ανταγωνιστή, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ για την μεγάλη αυτή διάφορα…. Η φράση-κλισέ «κοινωνική πρόκληση» σε περιόδους ανέχειας & ανεργίας, μάλλον ωχριά…

Ο κ. Παναγοπουλος – πρόεδρος /τσάρος/ αυτοκράτωρ της ΕΡΤ- δήλωσε ότι ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τις αντιδράσεις των πολιτών (βλ. έμμεσων μισθοδοτών) και ότι «το σχέδιο ανάτασης της ΕΡΤ θα προχωρήσει με κάθε κόστος!»

Κάθε κόστος λοιπόν; ΝΟ PROBLEM mister. Γιατί εγώ ΔΕΝ προτίθεμαι να χρηματοδοτήσω το γαϊτανάκι δημοσίων σχέσεων σας αγαπητέ κύριε Τζεγκις Χαν-καναλάρχη.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.

Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ…..ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ……

* ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΟΥ.
* ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ …

This entry was posted in σκέψεις. Bookmark the permalink.

37 Responses to EΡT : Μπορώ να μην πληρώνω (μέρος της) συνδρομής;

 1. Ο/Η emporas λέει:

  Ο Κόκαλης όπως φαίνεται τώρα που θα ανοίξει ιδιωτικό πανεπιστήμιο έχει έξοδα και θέλει να του τα πληρώσουμε εμείς.

  Συμφωνώ με την λύση που προτείνετε, αλλά απορώ 100 άτομα για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση να θεωρηθούν αρκετοί για να δικαιωθούν; Προσωπικά, δύσκολο μου φαίνεται.

 2. Ο/Η ange-ta λέει:

  Καλή πρόταση!!
  Θα το συζητήσω με τον δικηγόρο μου.
  Ειδικά εγώ, που δεν ανοίγω αυτό το κουτί σχεδόν ποτέ. Και η Χούχλη αρχίζει και μου τη δίνει.
  Αλλά δες με τι ευκολία μιλάνε για τα εκατομμύρια ευρά;; Σαν να τα πήραν από τον πατέρα τους! Και για ποδόσφαιρο παρακαλώ!!!!
  Τώρα να ξαναπούμε ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ; ή μαλλον μόνο θεάματα;

 3. Ο/Η industrial daisies λέει:

  Λοιπόν, Ροϊδη μου, ορίστε και η δική μου άποψη.
  Ασφαλώς και θεωρώ παράνομη αυτήν την χρέωση, όχι μόνο τώρα αλλά ανέκαθεν. Και ειδικά από όταν ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση, είναι και λογικά μη αποδεκτό αυτό που κάνει η ΕΡΤ.
  Το είχα σκεφτεί κι εγώ αυτό όταν ήμουν στην σχολή.

  Νομικά, όμως, νομίζω έχει ένα ελάττωμα, ήτοι:
  όταν προβαίνεις σε κατάθεση στο Τ.Π.Δ. σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεις ένα χρέος. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να είσαι και σε θέση να αποδείξεις ότι δεν υφίσταται. Στην περίπτωση της ΕΡΤ κι εφόσον είναι public TV δεν γίνεται να το αποδείξεις αυτό (θεωρώ σχεδόν απίθανο να τεκμηριώσεις ισχυρισμό περί μη οφειλής λόγω μη ύπαρξης τηλεόρασης ή π.χ. να ισχυριστείς ότι δεν την βλέπεις). Όσο δεν μετατρέπονται τα τηλεοπτικά σήματα σε ψηφιακά και μόνον δεν γίνεται να αποδειχθεί αυτό, και μόνο λόγω της φύσης της εκπομπής του σήματος -το οποίο τεκμαίρεται ότι φτάνει παντού και όλοι μπορούν να κάνουν χρήση.

  Από την Ε.Ε. υπάρχουν οδηγίες -καθώς και αναληφθείσες υποχρεώσεις- για ψηφιοποίηση των τηλεοπτικών σημάτων μέχρι μίας ορισμένης ημερομηνίας (δεν την θυμάμαι τώρα).
  Μέχρι τότε, νομίζω, πρέπει να ανεχόμαστε τις αυθαιρεσίες.
  Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί κάποιος απλός τηλεθεατής να προσβάλει τις διοικητικές πράξεις της ΕΡΤ. Είναι στην διακριτική της αρμοδιότητα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις -άρα νομικά ανέλεγκτη- και ως προς άλλα θέματα λειτουργεί με βάση το ιδιωτικό δίκαιο, άρα τρίτοι δεν μπορούν να επέμβουν…
  Τα έχουν οργανώσει καλά, ε;
  Καλημέρα!

 4. Παράθεμα: Δεν ξαναπληρώνω την ΕΡΤ « Διαγόρας

 5. Πάρα πολύ ωραία.

  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο συσσωρευμένο άχτι δεκαετιών έχω γι’αυτό τον ληστρικό παραλογισμό που μας σερβίρει με ειρωνία και εμπαιγμό κάθε δίμηνο το κωλοκράτος μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Και όχι πως τρέφω συμπόνια για τους ιδιωτικούς καναλάρχες, (ή οποιοδήποτε μη-εχθρικού είδους συναίσθημα για τις αφεντιές τους,) αλλά το σκέφτομαι κι από τη μεριά τους και αναρωτιέμαι πόσο άχτι μπορεί να έχουν εκείνοι γιά όλες αυτές τις δεκαετίες νομικά κατοχυρωμένου αθέμιτου ανταγωνισμού. (Περισσότερα γι’αυτό παρακάτω.)

  Όμως, όπως με όλες τις προσπάθειες τέτοιου είδους, χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά για να ξεκινήσει. Κατ’αρχήν, χρειάζεται μία πιό λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας, ενδεχομένως αφηγηματική από τη σκοπιά κάποιου που το έκανε ήδη, μαζί με δείγματα των εγγράφων που χρειάστηκε να υπογράψει, τα ακριβή ποσά που πλήρωσε και δεν πλήρωσε, κλπ.

  Έπειτα, χρειάζονται απαντήσεις σε δύο σημαντικά ερωτήματα:

  1. Τι γίνεται αν η ΔΕΗ κόψει παρ’όλα αυτά το ρεύμα (ασχέτως του αν “μπορεί” ή “δεν μπορεί”, στο Ελλαδιστάν ζούμε!)

  2. Ποιό είναι το κόστος αν υποθέσουμε πως η ΔΕΗ κερδίζει τη δικαστική διεκδίκηση. (Δεν έχει σημασία πόσο πιθανό είναι αυτό, πρέπει να το γνωρίζει όποιος εμπλακεί.)

  Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει βιασύνη για να ξεκινήσει μία τέτοια συλλογική κίνηση, κι έτσι υπάρχει χρόνος να οργανωθεί, να αποκτήσει το δικό της blog ή φόρουμ, να διαδωθεί με email και ηλεκτρονικές κονκάρδες, κλπ.

  Η πιό σημαντική όμως ιδέα που θέλω να ρίξω είναι πως μία τέτοια κίνηση θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από τους ιδιωτικούς καναλάρχες. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας πυρήνας πολιτών και να ζητήσει από τους ιδιωτικούς καναλάρχες να τους δώσουν πλουσιοπάροχες χορηγίες έτσι ώστε: να αποκτήσουν γραφεία, να τα εξοπλίσουν, να προσλάβουν προσωπικό, να προσλάβουν δικηγόρους, να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, ακόμα και να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία για τις μάζες σε στυλ “τυπώστε αυτή τη δήλωση και αυτές τις δύο εξουσιοδοτήσεις, υπογράψτε τα, στείλτε τα σε εμάς μαζί με τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, και εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κάθε μήνα, μέχρι να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός.” Κάτι τέτοιο θα ήταν το μέγιστο συμφέρον συμφέρον τους, δεν βλέπω λοιπόν γιατί να μην το κάνουν.

  Αντέγραψα το παρόν και στο blog μου, και θα το προωθήσω σε γνωστούς και φίλους.

 6. Ο/Η Espectador λέει:

  Παλιο και «δυσκολο» θέμα. Εμεις εδω στην Θρακη και δη στην Ξανθη που ζω εγω ΔΕΝ ακούμε κρατικο-δημοσιο(χαχα) ραδιοφωνο. Χρονια τωρα. Στειλαμε υπογραφες απο το 93 ακομη. Μας απαντησαν οτι μπορουμε να ακουμε απο την Θεσσαλονικη (ω της κοροιδιας) η απο την Κομοτηνη-που ειναι ενα ραδιοφωνο-αχταρμας, μια που ανακατευει τοπικο προγραμμα με ερα σπορ κ.λ.π. Ουτε συζητηση για Γ’ η Κοσμος 93,6. Σκεφτηκαμε την περιπτωση της αγωγής αλλα δεν προχωρησαμε. Δεν ξερω αν ευσταθει κατι τετοιο, με την λογικη οτι πληρωνουμε για υπηρεσιες που δεν μας παρεχονται. Οσο για την αλαζονια της σημερινης διοικησης της ΕΡΤ μερος της γευτηκα και εγω οταν σε επανειλημμενα e-mails δεν πηρα φυσικα καμμια απαντηση. Η διαδικασια αυτη με το ΤΠκΔ μου φαινεται δυσκολη και κυριως δεν μπορει να «εμπνευσει» τους καθηλωμενους στον καναπε συνελληνες και οχι μονο.

 7. Ο/Η apeirotas λέει:

  Θα συμφωνήσω με τον industrial. Τα ψηφιακά προγράμματα και ίσως τα προγράμματα pay per view θα αλλάξουν τα δεδομένα. Πάντως το σκάνδαλο-το πραγματικό όχι το παίξε γέλασε- είναι που η ΕΡΤ πληρώνει και τον ακατανόμαστο από φέτος με τα λεφτά του λαού! Όταν ως Κοκκαλιακοί..εεε…Ολυμπιακοί ήθελα να πω μέχρι τώρα μόνο εμείς τα παίρναμε χοντρά από το δημόσιο δεν μπορεί ο κάθε Τζιγγεριακός….πάλι λάθος…Παναθηναϊκός να θέλει από τα ίδια! Που θα φτάσει η κατρακύλα του έθνους;

 8. @industrial daisies:

  Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το δίκαιο, θα έπρεπε η ΕΡΤ και η ΔΕΗ να μπορούν να αποδείξουν πως εγώ παρακολουθώ την ΕΡΤ. Αλλά ακόμα και να μπορούσαν να αποδείξουν κάτι τέτοιο, (χα!) και πάλι η κατάσταση είναι εντελώς άδικη προς τα υπόλοιπα κανάλια που δεν μπορούν να χώσουν το χέρι τους στην τσέπη μου κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό που διαπράτεται είναι ένα τόσο μεγάλης έκτασης και τόσο χυδαίο έγκλημα που κάποιοι πολιτικοί, νομοθέτες, διευθυντές κλπ. θα έπρεπε να σαπίζουν στη φυλακή.

  Ροΐδη: κάτι πήγε στραβά με το προηγούμενο σχόλιό μου, μπορείς σε παρακαλώ να το διορθώσεις ή να το σβήσεις ώστε να το επαναναρτήσω;

 9. Ο/Η Greek History X λέει:

  Το «κολπό» αυτό της μη πληρωμής είναι σχετικά παλιό, τουλάχιστον ένα χρονο και παίζει. Το γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν το εφάρμοσα. Ξέρει κανείς αν όντως υπάρχουν κάποιοι που δεν πλήρωσαν? Δεν θα είχαμε ακούσει κάτι αν υπήρχε κάποια συλλογική αντίδραση?

  btw έχω βαρεθεί τα chain letters. Όσο σοβαρό και αν είναι το θέμα που πραγματεύονται, για μένα, δεν είναι σωστός τρόπος ενημέρωσης. Καλύτερα να σηκώσουνε μια σελίδα σε free host παρά αυτό το χάλι. Αλλά δεν το κάνουν γιατί έχουν και άλλους σκοπούς συνήθως…

 10. btw κι εγώ έχω βαρεθεί τις θεωρίες συνομωσίας.

 11. Ο/Η πρεζα tv λέει:

  Πραγματικα πολυ ωραια προταση.Την αναδημοσιευω,αναφεροντας παντα τη πηγη!!!

 12. Ο/Η kelsos λέει:

  Πάντα είχα αυτή την απορία, εγώ που δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση γιατί είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω ΕΡΤ? Θα προχωρήσω σε αναδημοσίευση αφού επιστρέψω στο σπίτι διότι τώρα βρίσκομαι στη σχολή.

 13. Ο/Η emporas λέει:

  Συμφωνώ με την industrial daisies μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο πετύχει μια τέτοια κίνηση.

 14. Συμμερίζομαι απόλυτα την ανάγκη να μπει ένας φραγμός στις αυθαιρεσίες της ΕΡΤ, έχω όμως την αίσθηση πως ο νομικός προβληματισμός της industrial daisies είναι βάσιμος.
  Ταυτόχρονα, καταθέτω και έναν άλλο προβληματισμό όσον αφορά το επίπεδο αυθαιρεσίας της ΕΡΤ (και παρακαλώ να διαβαστεί με δεδομένο ότι την τηλεόραση τη χρησιμοποιώ όταν εγώ επιλέγω ως οθόνη για dvd: με κινηματογραφικές ταινίες, μουσική, όπερες, θέατρο και για κανένα ματς): ασχέτως διοίκησης, η ΕΡΤ είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που εκ της νομικής του θέσης οφείλει να δίνει βήμα σε όλα τα ρεύματα και ιδίως σε ό,τι δεν προβάλλουν οι ιδιωτικοί σταθμοί, σε ό,τι κινείται στα όρια της αγοράς.
  Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε η όποια συλλογική αντίδραση να δώσει έμφαση στο πώς θα υποχρεωθεί η ΕΡΤ, ακριβώς επειδή είναι δημόσιος φορέας που χρηματοδοτείται από όλους μας, να έχει πρόγραμμα που να καλύπτει (σ εόλη τη χώρα) όλες τις ανάγκες: και τα ντοκυμανταίρ, και τη τζαζ και την κλασική και το μπαλέτο και την όπερα, και το βιβλίο και τις εκπομπές προβληματισμού; Αντί να ξοδέυει χρήματα (που δεν θα βγάλει) στους μεγάλους συλλόγους, αντί να χρηματοδοτεί σκουπίδια αντίστοιχα των ιδιωτικών, αντί να σπαταλά τα δημόσια έσοδα, μήπως πρέπει να απαιτήσουμε πρόγραμμα ποιότητας; Το λέω ξανατονίζοντας πως είμαι κατά της χρήσης τηλεόρασης ως επιλογέα του χρόνου μας και μέλους της οικογενείας

 15. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ενημερώσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι κορυφαία ομάδα της Ελλάδος δεν είναι ούτε ο ΠΑΟ ούτε ο ΟΣΦΠ, αλλά η ΑΕΚ.

  Επί της ουσίας:

  Το σχέδιο της αποβλάκωσης με κάθε μέσο των ελλαδικών αμνοεριφίων μέσω εκπομπών τύπου Δρούζα, ακατάσχετου κλωτσοσκουφίου (Ποδοσφαιρόφιλος είμαι, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι για τα μπάζα) και κυβερνητικώς κεχρωσμένων δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών παρλαπίπα σόου.

  Το γεγονός ότι αξιολογότατες εκπομπές όπως ο «Εξάντας» του Αυγερόπουλου, θάβονται στη ζώνη του λυκόφωτος κάτι λέει έπ’ αυτού.

  Η πρωτοβουλία αυτή απαιτεί ξεβόλεμα από όσους θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά έτσι δεν είναι όλοι οι αγώνες;

 16. Ο/Η roidis λέει:

  Από τα σχόλια όλων φάνηκε η αγωνία και το ενδιαφέρον…Δεν ξέρω αληθινά αν είναι σχεδόν αδύνατον να κάνουν οι πολίτες κάτι και διαβάζοντας αρχικά το σχόλιο της Industrial Daisies προβληματίστηκα…
  Το κείμενο αυτό, το έλαβα με μέηλ, είδα την συλλογιστική του σαν δίκαιη, και είναι.

  Αυτός και ο λόγος δημοσίευσής του εδώ. Τώρα αν είναι νομικά σωστό, δεν μπορώ να το ξέρω. Νομίζω πάντως ότι είναι σημαντικό να καταγραφεί η εκφραζόμενη δυσαρέσκεια.

 17. Ο/Η rodia λέει:

  Αν θυμάσαι, ολόκληρη Μελίνα ΔΕΝ πλήρωνε το ποσοστό της ΕΡΤ (τότε) στη ΔΕΗ. Πλήρωνε το λογαριασμό μεν για να μη της κόψουν το ρεύμα (στο Παρακαθηκών και Δανείων) χωρίς το ποσό που αντιστοιχούσε στην ΕΡΤ, για πολλά χρόνια… πιο πολλά από όσα διεκδικούσε τα μάρμαρα…
  Μετά, έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η Μελίνα υπουργοποιήθηκε και έκανε μόκο, πλήρωσε τα χρέη σαν καλό παιδί και όλα καλά. Το θέμα είναι άλυτο και όποιος το λύσει… -τι να τάξω είπαμε; Το πρόβλημα θα διογκωθεί ότΑΝ η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί εντελώς.
  Λύση υπάρχει σε στενό κύκλο: με μια ανεμογενήτρια σε μονοκατοικία, δεν πληρώνεις, δέν πληρώνεις! (και πουλάς και το περίσσειο ρεύμα στη ΔΕΗ)

  Α! χτες πρόσεξα πού να ΜΗΝ ανοίξω τιβι καθόλου, μη τύχει και πέσω πάνω στον συνθέτη της χουντικής γιορτής των ΕΛλήνων -εκείνη στο Στάδιο, που τώρα λέγεται «καλλλιμάρμαρο», με τους φαντάρους με τα καλτσόν να παριστάνουν τους σπαρτιάτες, .. θυμηθήκετε..? Για τον Κατσαρό λέω ντε
  ..η Μπήλιω τον είχε καλεσμένο, το είχα δει να διαφημίζεται ξανά και ξανά..
  (τι συμβαίνει; σε ποια εποχή ζούμε; θυμείστε μου παρακαλώ)

 18. Ο/Η rodia λέει:

  Το θέμα αυτό το ίδιο συζητιέται εδώ και πάάάάάρα πολλά χρόνια, από την αρχή.. Μάντεψε ποιος είχε τη φαεινή αυτή ιδέα!
  ΕΡΤ πληρώνουν ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚ/ΣΕΙς, ΑΝΤΛΙΕΣ, ΚΛΠ, δηλαδή και όσοι καταναλωτες αποκλείεται να βλέπουν τιβι.

 19. Ο/Η rodia λέει:

  ..κάτι τι ακόμα για το «δεδικασμένο». ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στην Ελλάδα, μη παρασύρεστε από ξένες ταινίες. Απλώς, μπορεί να στηριχτεί η διεκδίκηση σε μια προηγούμενη υπόθεση, ο εκάστοτε δικαστής όμως βγάζει ΔΙΚΗ του Απόφαση, δεν υποχρεούται να ακολουθήσει το δεδικασμένο..
  Ενας δικηγόρος θα τα εξηγήσει καλύτερα από μένα, βέβαια…

 20. Ο/Η dirtyjazz λέει:

  το μπαιράκι «δεν πληρώνω δεν πλήρώνω» κατά του τέλους της δημόσιας τηλεόρασης στον λογαριασμό της ΔΕΗ το πρωτοσήκωσε στα λίγο πριν το 80 η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Είναι μνημειώδες μάλιστα και ένα αποδεικτικό που είχε καταθέσει τότε στο κοινοβούλιο παρουσιάζοντας λογαριασμό ΔΕΗ ενός νεκροταφείου όπου οι μακαρίτες χρεώνονταν με τηλεοπτικα τέλη. Κάτι πήγε να κινηθεί τότε αλλά το έφαγε η μαρμάγκα ένα χρόνο αργότερα.
  Χωρίς να θέλω να απογοητεύσω τον φίλτατο roidi θα του πω πως όσοι έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια το σχέδιο Τ.Π.Δ δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να τα βγάλουν πέρα με την λερναία ύδρα του υδροκέφαλου ελληνικού δημοσίου

 21. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Το ίδιο μέηλ είχε κυκλοφορήσει πέρισυ τον Μάιο και ο e-lawyer είχε καταγράφει τις ενστάσεις του:
  http://elawyer.blogspot.com/2006/05/blog-post.html
  Η πιο χαρακτηριστική αναφέρει:
  Η προτεινόμενη μεθοδολογία (παρακατάθεση στο ΤΠκΔ) είναι επικίνδυνη και ανούσια ακόμη κι αν ακολουθηθεί από όλους τους συνδρομητές της Δ.Ε.Η. Πολύ απλά, το Δημόσιο οφείλει για λόγους δημοσίου λογιστικού να στραφεί δικαστικά σε όσους δεν πληρώσουν το ανταποδοτικό τέλος και μάλιστα να ζητήσει εντόκως τα ποσά που δεν κατέβαλαν. Συνεπώς, η έκφραση διαμαρτυρίας θα κοστίσει μάλλον ακριβά σε όσους ακολουθήσουν αυτή την μέθοδο που μπορεί να ήταν trendy λόγω Μελίνας στα late 1970’s, αλλά σήμερα είναι ανούσια και αναποτελεσματική, χωρίς καν συμβολικό φορτίο. Το μόνο που θα αποδείκνυε κάποιος θα ήταν πόσο κακά νομικά ξέρει.

 22. Ο/Η coolplatanos λέει:

  Να συμπληρώσω Ροδιά, dirtyjazz ότι ναι η Μελίνα είχε προβεί σε αυτή την πράξη για πολιτικούς τότε λόγους και τον justAnotherGoneOff και κάποιον ακόμα που είπε ότι αυτό το email είχε κυκλοφορήσει και πέρυσι. Το είχα λάθει και εγώ χωρίς τότε να έχω blog. Δεν ξέρω αν άλλαξαν από πέρυσι τα ποσά που αναφέρουν και δεν ξέρω αν το διασταύρωσες Ροϊδη αν ισχύουν όσα λένε. Προσωπικά είχα απαντήσει πάρα πολύ τσαντισμένη όχι, ότι δεν θα αρνηθώ να πληρώσω για την κρατική τηλεόραση. Αναγνωρίζω ότι κάνει πολλές βλακείες η διοίκηση, ότι σπαταλάνε χρήμα κλπ, αλλά δεν ξέρω αν τα στοιχεία του μέιλ είναι πραγματικά πρώτον. Και δεύτερον είχε τύχει τότε πρόσφατα να ακούσω πως ιδρύθηκαν κάποια ιδιωτικά κανάλια κατακλέβοντας την κρατική τηλεόραση σε υλικό και όχι δεν θέλω να χτυπήσω την κρατική τηλεόραση. Θεωρώ ότι έχει και κάποιες εκπομπές όπως π.χ. ο Εξάντας του Αυγερόπουλου που αναφέρθηκε που αξίζουν να τις πληρώνω. Το κακό είναι ότι κάποιοι όμως φοβάμαι ότι έχουν βάλει στόχο να καταδείξουν ότι δεν αξίζει να υπάρχει κρατική τηλεόραση όπως το προσπάθησαν και για την υγεία, όπως το προσπαθούν και για την παιδεία και για διάφορους τομείς. Διαλύουν ο,τιδήποτε κρατικό για να πέσει σαν λουκουμάκι στο πιάτο των ιδιωτών κατόπιν εύκολα και φτηνά πάντα βεβαίως… Μία ανύπαρκτη κρατική τηλεόραση διευκολύνει κατά πολύ τα ιδιωτικά κανάλια κατά τη γνώμη μου. Το ζήτημα για μένα δεν είναι να πω δεν πληρώνω, αλλά να απαιτήσω διαφορά σε ποιότητα από αυτή των ιδιωτικών καναλιών, αντί να πάνε τώρα να μου το γυρίσουν σε ριάλιτι αλά ιδιωτικά…

 23. Ο/Η valsamon λέει:

  Ροΐδη με ΠΩΡΩΣΕΣ βραδιάτικα.
  Χμ το θέμα δεν είναι καθόλου απαισιόδοξο.
  Είδα τα σχόλια όλων, κοίταξα και τις διατάξεις. Βεβαίως το πονηρό δημόσιο το τέλος υπέρ της ΕΡΤ το θέσπισε πλέον με νόμο (και όχι με υπουργική απόφαση η οποία προβάλλεται στο ΣτΕ) – αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εμπόδιο.
  Εξηγούμαι. Υπάρχει -πλην άλλων που μπορεί να υπάρχουν- ένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ο νόμος της ΕΡΤ ο 1730/1987 προβλέπει ότι το τέλος είναι ανταποδοτικό για τις υπηρεσίες της ΕΡΤ προς τον ελληνικό λαό, τις οποίες απαριθμεί ο νομοθέτης (δεν θέλω ου). Λοιπόν να το κάνω νια – νια ανταποδοτικό είναι το τέλος για υπηρεσίες που σου προσφέρει το δημόσιο, οι δήμοι κλπ.και εσύ κατά τεκμήριο κάνεις χρήση και ωφελείσαι απο αυτές (π.χ. τέλη καθαριότητας). ΤΟ θέμα λοιπόν είναι ποιους εξαιρεί. Μα βέβαια αυτούς που είναι κράτος ή που κατά τεκμήριο δεν έχουν τηλεόραση(αντιγράφω) :

  Από το ανταποδοτικό τέλος απαλλάσσονται μόνο :α) το Ελληνικό Δημόσιο, β) τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, γ) οι οργανισμοί
  τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αμιγείς επιχειρήσεις τους, τα αμιγή ιδρύματά τους και οι ενώσεις τους και δ) οι κάτοχοι μετρητών Δ.Ε.Η.
  για την κατανάλωση ρεύματος που χρησιμοποιείται σε αρδευτικές,
  κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες. ε) Οι ιεροί ναοί και τα νεκροταφεία. …
  Από την καταβολή του παραπάνω ανταποδοτικού τέλους απαλλάσσονται επίσης : α) κάτοχοι μετρητών, για όσο χρονικό διάστημα καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια αξίας μέχρι και πεντακοσίων (500) δραχμών μηνιαίως,
  β) οι πάσης φύσεως Χριστιανοί Ιεροί Ναοί ανεξαρτήτως χαρακτηρισμού (Ενοριακοί, Μοναστηριακοί, Εξωκκλήσια, Νεκροταφεία, ηλεκτροδοτούμενοι τάφοι κ.λπ.) και δόγματος, καθώς και Ναοί και χώροι λατρείας των κατά
  το άρθρο 13 παρ. 2 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών.

  Γιατί λοιπόν όχι οι παραπάνω ; Καλά όσοι «είναι κράτος» δεν έχουν υποχρεώσεις ανταποδοτικών τελών έναντι μιας κρατικής ΑΕ. Οι «πεντακοσιομέδιμνοι» (με λογαριασμό μέχρι 500 δρχ.) ή όσοι ξοδεύουν ηλεκτρικό για άρδευση ; Προφανώς επειδή δεν μπορεί με 500 δρχ. το μήνα να βλέπεις τηλεόραση που καίει ρεύμα είτε επειδή κατά τεκμήριο αυτός που έχει βάλει παροχή στο χωράφι για την άρδευση δεν έχει εκεί τηλεόραση. Νομίζω λοιπόν ότι αφού το τέλος είναι ανταποδοτικό βασίζεται δηλ. στην τεκμαιρόμενη χρήση τηλεόρασης άρα και των υπηρεσιών της ΕΡΤ, για όσους δεν χρησιμοποιούν τηλεόραση πρέπει να προβλέπεται στον νόμο δικαίωμα ανταπόδειξης (και ο τρόπος της ανταπόδειξης) και κακώς ο νόμος δεν τους δίνει το δικαίωμα αυτό (βεβαίως όσοι έχουν τηλεόραση από την στιγμή που το σήμα δεν είναι ψηφιακό δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν βλέπουν ΕΡΤ συμφωνώ εδώ με την industrial daisies) Φαντάζομαι όμως ότι για κάποιον που δεν έχει τηλεόραση σπίτι του υπάρχει ένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας (επειδή ο νόμος δεν προβλέπει δυνατότητα ανταπόδειξης ότι δεν βλέπει ΕΡΤ). Θα έπρεπε σε μια τέτοια περίπτωση όπου αντικειμενικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις χρήση των υπηρεσιών της ΕΡΤ να μπορείς να απαλλαχθείς (π.χ. στον επαγγελματικό σου χώρο σκεφτείτε πόσοι νοικιάζουμε μαζαγιά, γραφεία, αποθήκες κλπ. μιλάμε για πολύ χρήμα) Μπορούμε λοιπόν με το σύστημα του Ταμείου ΠκΔ ή με αρνητική αναγνωριστική αγωγή να ζητήσουμε απο το ειρηνοδικείο να αναγνωρίσει ότι δεν χρωστάμε το ανταποδοτικό τέλος

  Ένα θέμα βέβαια παραπέρα είναι για τους υπόλοιπους (που έχουν τηλεόραση) εάν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα το αμάχητο τεκμήριο ότι αφ ης έχεις τηλεόραση βλέπεις ΕΡΤ. Αλλά είμαι περίπου σίγουρος ότι εκεί ένας δικαστής δεν θα θεωρούσε αντισυνταγματικό το αμάχητο τεκμήριο ενόψει του έντονου δημοσίου συμφέροντος να λειτουργεί η καλή μας ΕΡΤ και να τρώει ψωμάκι η Δρούζα και ο μπουχέσας γκόμενός της του Συγκροτήματος της οδού Χρήστου Λαδάκη.

  ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ

 24. Ο/Η maramenasyka λέει:

  Είχα βάλει ένα ποστ με τίτλο»ΕΡΤ και ΔΕΗ πάνε μαζί»
  Αυτό το δικό μας είναι μοναδικό φαινόμενο,να πληρώνεις πακέτο την τηλεόραση με την ΔΕΗ!
  Και μάλιστα κάποιος σχολίασε ότι,ναι μπορείς να μην πληρώνεις αλλά πρέπει να πας και να καταβάλεις το ποσό της ΕΡΤ στο ταμείο δανείων και παρακαταθηκών.
  Μετά το πρόβλημα είναι ότι σου φορτώνουν το ποσό στην εφορία η οποία μετά σε κρατάει δέσμιο μέχρι να σοθ πάρει και τα σόβρακα.
  Δεν ξέρω τι ισχύει τελικα,αλλά κάποιον τρόπο και μάλιστα πολύ άσχημο θα βρουν για να σου τα μασήσουν.

 25. Ο/Η Νεφελόεσσα λέει:

  Ερώτηση : Μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ υπάρχει ένα τέλος, που πληρώνει ο καταναλωτής υπέρ της ΕΡΤ. Άσκησα προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο, ζητώντας να μην πληρώνεται στο εξής το τέλος αυτό, η οποία απερρίφθη. Ήταν δίκαιο το αίτημά μου ή όχι;
  Απάντηση: Δεν μπορεί εσείς, καθηγητής φορολογικού δικαίου, να έχετε άδικο (sic). Το τέλος αυτό αποτελεί έμμεση φορολόγηση, γεγονός που αντίκειται στο νόμο.

  Ο ανωτέρω διάλογος είναι πραγματικός και η απάντηση ολόσωστη. Μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του.

  Έχω μια αμφιβολία για το αν η παρακατάθεση στο Δημόσιο Ταμείο είναι η ενδεδειγμένη λύση, κι αυτό γιατί η ΔΕΗ θα μπορούσε να αξιώσει την πληρωμή, ισχυριζόμενη ότι το δικαίωμά της αυτό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο. Αν ο νόμος που παρέχει αυτή τη δυνατότητα είναι συνταγματικός ή όχι, αυτό αποτελεί άλλο ζήτημα, που με κάνει να αναπολώ την εποχή, πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ο δικαστής της κάθε βαθμίδας είχε τη δυνατότητα να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας ή μη μιας διατάξεως.
  Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν αποφασίζει να ενεργήσει μόνος, διότι τα έξοδα της σχετικής προσφυγής είναι πολλαπλάσια των τελών, που καλείται κανείς να πληρώσει. Επιπλέον η εκδοθησομένη απόφαση θα αφορά τον προσφεύγοντα μόνο και όχι το σύνολο των καταναλωτών. Από την άλλη εδώ το Κράτος έχει το πεπόνι και το μαχαίρι. Αντιλαμβάνεστε τί συμφέροντα θίγονται εάν τελεσφορήσει μια τέτοια προσφυγή, και ο εις καταναλωτής, που θα ανοίξει και την όρεξη των υπολοίπων, έχει μια δικαστική απόφαση που θα αναγνωρίζει το παράνομο της καταβολής των τελών για την ΕΡΤ και επιπλέον θα του παρέχει, ως συνέπεια, και το δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή των επί έτη αχρεωστήτως καταβληθέντων.

  Μολονότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι η όποια νομικά ορθή μέθοδος θα κατέληγε σε αποτυχία, λόγω της αυταρχικότητας και της άκρατης αυθαιρεσίας που επιδεικνύει το κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο είναι βέβαιο ότι όταν ο πολίτης δεν τυγχάνει δίκαιης μεταχείρισης από τις Αρχές της πολιτείας, έχει πάντα το δικαίωμα να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια [παράδειγμα για του λόγου το αληθές ότι επιτρέπεται πλέον η κατάσχεση κατά του Δημοσίου].

 26. Ο/Η valsamon λέει:

  Φίλη Νεφελόεσσα

  »Αν ο νόμος που παρέχει αυτή τη δυνατότητα είναι συνταγματικός ή όχι, αυτό αποτελεί άλλο ζήτημα, που με κάνει να αναπολώ την εποχή, πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ο δικαστής της κάθε βαθμίδας είχε τη δυνατότητα να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας ή μη μιας διατάξεως»

  με την τελευταία συντ. αναθεώρηση του 2001 επιβάλλεται μόνο στα τρία ανώτερα δικαστήρια της χώρας η υποχρέωση να παραπέμπουν ζητήματα συνταγματικότητας στις ολομέλειές τους, εξακολουθεί όμως να επιτρέπεται σε όλους τους κατώτερους δικαστές να αποφαίνονται για την συνταγματικότητα των νόμων.

  Αλήθεια γιατί απορρίφθηκε η προσφυγή σου ;;

 27. Ο/Η Νεφελόεσσα λέει:

  valsamon, επειδή είναι προφανές ότι γνωρίζετε το αντικείμενο, δεν κάνω λάθος ότι η δικαιοδοσία τους έχει περιοριστεί προς αυτην την κατεύθυνση, έτσι δεν είναι;

  Δεν απορρίφθηκε δική μου προσφυγή αλλά του καθηγητού που με εξέταζε στο φορολογικό δίκαιο (στο Αριστοτέλειο εν έτει 1986)

 28. Ο/Η valsamon λέει:

  Είχατε καθηγητή τον Θεοχαρόπουλο (να υποθέσω) ; έχει γράψει και ένα αγανακτισμένο άρθρο το 1991 για το θέμα αυτό.
  όχι έχει περιορισθεί μόνο η δικαιοδοσία των Τμημάτων του Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας, Ελεγκτικού Συνεδρίου γιατί υποχρεούνται πριν καταλήξουν στην αντισυνταγματικότητα νόμου να παραπέμψουν το θέμα στην Ολομέλειά τους. Τώρα συζητείται με την τρέχουσα διαδικασία αναθεώρησης να συγκροτηθεί Συνταγματικό Δικαστήριο ώστε να αφαιρεθεί η εξουσία ελέγχου της συνταγματικότητας από όλους τους δικαστές. Και θα είναι πράγματι ό,τι χειρότερο η συγκέντρωση του παιχνιδιού σε λίγα χέρια. «Ευδιαφθορότεροι οι ολίγοι των πολλών»

 29. Ο/Η Nemertes λέει:

  Χμμμ ναι θα συμφωνήσω γενικώς. Ειδικώς όμως… μπορώ να μην πληρώνω 10 ευρώ στην καφετιέρα για να δω σούπερσπορτ την στιγμή που τα γήπεδα έχουν γίνει μπουρδέλα και δεν μπορώ να πάω και οι αγώνες δίνονται σε συνδρομητικά κανάλια αντί σε ελεύθερα;

  Ας όψεται που είμαι γαυρίνα…

 30. Ο/Η Νεφελόεσσα λέει:

  Να μην υποθέσετε. Να είστε βέβαιος ότι αυτόν είχα.
  Ως προς την κατακλείδα του σχολίου σας, συμφωνώ και επαυξάνω.

 31. Ο/Η Derevirn λέει:

  Έλαβα κι εγώ το συγκεκριμένο e-mail… πραγματικά απαράδεκτο και να σκεφτείς οτι δεν έχω καν τηλεόραση αυτή τη στιγμή (το tuner μου είναι ασύμβατο με τα vista).

 32. Παράθεμα: Θέλω… να μην πληρώνω ΕΡΤ « Πολιτεύομαι!

 33. Παράθεμα: ΠΟΛΙΤΗΣ Stelpas αρθρα και video στο internet » Blog Archive » Θέλω… να μην πληρώνω ΕΡΤ

 34. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Ωραιο ακουγεται αλλά η διαδικασια ειναι τετοια και τοσο περιπλοκη που μαλλον δεν θαναι αποτελεσματικό…

  Γιατί σημερα ο πολίτης εχει τοσες μα τοσες δουλειες να κανει και ειναι μπλεγμενος σε τοσες πολλές γραφειοκρατικες διαδικασιες
  και εχει τοσες πολλές φορες καει η γουνα του ..που αν του ζητησεις να κανει και κατι τετοιο ..θα σε κοιταξει λες και εισαι …ουφο ..

  ακου κι εμας εδώ πανω , που οταν κοιταξουμε τους λογαριασμους και βλεπουμε τι πληρωνουμε γαμησιατικα ( παθητικώς ) για τον μρ Ατσαλακωτο(τονΠαπαγεωργοπουλο ντε) για να κατασκευαζει τα ανακτορα Δημαρχεια τουαι να χανονται τα εκατομμυρια ευρω σε διαφορες απυθμενες τσεπες

  μας σηκώνεται η τριχα ..αλλά οσες φορες ειπαμε να κανουμε τιποτε τετοιο …ε εν τελει δεν εγινε τιποτε

  . Παιδια ας το χωνεψουμε καλά ..Και με την Ερτ και με την περιπτωση του Παναγοπουλου και το τελευταιο αισχος με τον αποκλεισμό του Κουλογλου και με την τρομαχτική ακριβεια και με τηνδιαλυση των Πανεπιστημιων που ξανα επιχειρει ο κ Ευριπίδης για να τα δωσει στα ιδιωτκά Πιασοκωλάδικα ΚΕΣ και με τις απιστευτες παραβιασεις των συνταγματικών δικαιωματων και τα σκανδαλα ..και τα κουκουλώματα …

  βλεπουμε κατι που δεν μπορουμε να το πιστεψουμε..

  Οτι βρισκομαστε στα χερια της πιο ξεδιαντροπης Δεξιας και των πιο χοντροπετσων λαμογιων και η χωρα παει κατά Δαμάλου…

  και δεν μπορουμε να το πιστεψουμε γιατί το Απωθουμε

  (οπως οι Παπιες στα κινουμενα σχεδια που συνεχιζουν και τρεχουν πανω απο το κενό και ..μολις συνειδητοποιουν οτι κατω απο τα πόδια τους δεν υπαρχει τιποτε ..τοτε πεφτουν )

  πολιτικά αντιμετωπιζονται αυτοι..οχι νομικιστικα ..πολιτικα …

  (Με την συγκροτηση επιτελους ενος ευρυτατου κοινωνικου και πολιτικου μετωπου για την αντιμετωπιση της αγαρμπα ξεδιαντροπης Δεξιας και ταξικής επιθεσης των παχυδέρμων εναντιον της ελληνικής κοινωνιας )

 35. Ο/Η Rodia λέει:

  Παντα στην επικαιροτητα, καυτο θεμα γαρ 🙂

 36. Ο/Η liondani λέει:

  Η ΕΡΤ καλά κάνει αφού της το επιτρέπουν… η εκάστοτε κυβέρνηση τι κάνει να λέμε?

  Και ένα μαθηματικό πρόβλημα:

  ΕΡΤ=ΛΑΜΟΓΙΑ
  ΕΡΤ=ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ = ?

  Έχετε 10 λεπτά … από ΤΩΡΑ !

 37. Ο/Η Αόρατη Μελάνη λέει:

  Κατόπιν εορτής, θα μου πείτε, αλλά τώρα είδα την ανάρτηση. Καλοί μου άνθρωποι, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνετε ένα απλό γκουγκλάρισμα πριν αρχίσετε τις εικασίες. Εγώ που το έκανα βρήκα τις εξής πληροφορίες εδώ: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1708&nt=18&lang=1

  ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη βάσει του Ν.2130/93 να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
  Ομοίως, βάση των Νόμων 25/75, 29/76, και 1080/80, η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράττει τα υπέρ τρίτων ποσά των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου και βάση του άρθρου 21 του Νόμου 2644/98, να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη.

  Η εισφορά υπέρ ΕΡΤ, με το Νόμο 3419/2005 (ΦΕΚ 297/6.12.2005), καθορίστηκε στην τιμή των 4,24€/μήνα. Με τον ίδιο Νόμο, μετά την 6.12.2005, δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξαρτήτως της χρήσης τους.

  Οπότε, πριν κάνετε ταρζανιές (και πριν αρχίσετε να διαδίδετε περιχαρείς τα καλά νέα δεξιά κι αριστερά), συμβουλευτείτε καλύτερα τον δικηγόρο σας. Πράγμα που θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.