*Τίτλος στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Υπότιτλοι: «ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» του Κώστα Βαξεβάνη.

ελεύθεροι
Διαβάστε το 1ο Μέρος
Χαρακτηριστικά (προς εμπέδωση) αποσπάσματα για σήμερα (όλα copyright©περιοδικό ‘Επίκαιρα’):
Τα κομποσκοίνια και οι κομποΓιαννίτες
Θ. «… Στην κατοχή του το Βατοπαίδι έχει χιλιάδες βυζαντινά κειμήλια και τμήμα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας. Για τα μεν πρώτα, μοναχοί του Αγίου Όρους σε επιστολή τους προς Έλληνες βουλευτές μετά το σκάνδαλο Βατοπαιδίου υποστήριξαν πως πολλά πήγαν σε ιδιωτικές συλλογές πολιτικών. Η δε Αγία Ζώνη έγινε το επικοινωνιακό όπλο του Εφραίμ, ο πολιορκητικός κριός της νέας τάξης του Βατοπαιδίου. Αμέσως μόλις ανέλαβε ο Εφραίμ, η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε ως την Ουρανούπολη για να προσκυνήσει η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία. Ήταν η πρώτη κίνηση της επιχείρησης εξαγωγών – εισαγωγών της αγίας βιομηχανίας. Το 1995, η Αγία Ζώνη φτάνει στην Αθήνα και περιφέρεται στις οικίες του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βιομηχάνων, εκδοτών και πλήθους επωνύμων. Στη συνέχεια, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα με το αζημίωτο. Χορηγός είναι η εταιρεία LADA Ελλάς, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπός της. Μάλιστα, έτσι ακριβώς το είχε πει. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι συγγενής του Εφραίμ και αργότερα στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων θα διαμορφώσει μια ειδική αίθουσα για να κάνει κηρύγματα ο Εφραίμ…»
Ι. «Το 1995 λοιπόν, η Ελλάδα μαθαίνει τον Εφραίμ. Εμφανίζεται στις κάμερες και διαβεβαιώνει πως υπήρξαν πολλά θαύματα κατά την παραμονή της Αγίας Ζώνης στην Αθήνα. Η ουσία είναι πως η Αγία Ζώνη γίνεται ένα είδος privé φυλαχτού και ευλογίας για τη hi society της Αθήνας. Ο Εφραίμ κυκλοφορεί στα σαλόνια και δίνει επιλεκτικά τη δυνατότητα προσκυνήματος της Αγίας Ζώνης. Όποιος παίρνει την άδεια να προσκυνήσει αισθάνεται την ανάγκη να θεοποιήσει τον Εφραίμ. Απλή ψυχολογική υποχρέωση που παίρνει τη διάσταση συναλλαγής με τα άγια.»
Κ. «Το 1997 [...], Ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε εκπομπή του στο Mega, φιλοξενεί τον άγιο Εφραίμ. Λίγο αργότερα, ο εκλεκτός του Βατοπαιδίου γίνεται υπουργός. Τα επόμενα χρόνια, όταν ο κόσμος μιλά για Άγιο Όρος, εννοεί Βατοπαίδι.»
Λ. «Τα κομποσκοίνια…[...]Ένα λατρευτικό αντικείμενο γίνεται ξαφνικά holy fashion. «Από πού είναι το κομποσκοίνι σου; Α, το δικό μου είναι απ ́ το Βατοπαίδι». Το Βατοπαίδι είναι in και lifestyle. Είναι μάλλον τραγική η περίπτωση όπου γνωστό φωτομοντέλο έκανε φωτογράφιση με το βρακάκι και το κομποσκοίνι της…»
Μ. «Ο άγιος Εφραίμ [...].Υπόσχεται θαύματα και έχει ενοράσεις. Μια βιομηχανία εκμετάλλευσης της πίστης. Με τη συνδρομή της τηλεόρασης, των σαλονιών και της οικογένειας Ρουσόπουλου. Το 2006, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, υπουργός πια, είναι στο Βατοπαίδι, όταν η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα, σε εκπομπή της στο Mega, έχει συνέντευξη και πάλι του Εφραίμ. Ο Εφραίμ, άγιος πάντα, μιλά για τη θεραπεία των πάντων, ακόμη και του καρκίνου με… λαδάκι: «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».
Ν. «[...]…ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε μια έκρηξή του [...] είπε πως η Ελλάδα σύρθηκε στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου από ένα θρησκόληπτο υπουργό. Πραγματικά ο Εφραίμ κράτησε σε ομηρία την κυβέρνηση μέσω ενός συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Πείστηκε πως, αν δείξει πίστη και βοηθήσει το Βατοπαίδι, η Παναγία θα τον γιατρέψει. Τον τύλιξαν μάλιστα με την Αγία Ζώνη. Ο Εφραίμ έστειλε στα δίδυμα του Καραμανλή μόλις γεννήθηκαν εικόνα από το Βατοπαίδι και ο Καραμανλής ανταπέδωσε. Όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, διανυκτέρευσε στο Βατοπαίδι ενάντια στο εθιμοτυπικό που απαιτούσε να μείνει στην πρώτη μονή, δηλαδή της Μεγίστης Λαύρας. Έτσι ο Εφραίμ έδειξε στους πάντες (και κυρίως στην αντίπαλη μονή) ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.»
Προφητείες, ενοράσεις, Λιακόπουλος στο μπλέντερ
Ξ. «[...] το Βατοπαίδι έγινε ένας ισχυρός μηχανισμός. Ο Εφραίμ πηγαινοερχόταν με ελικόπτερα επιχειρηματιών. [...] Μοναχοί του Αγίου Όρους μίλαγαν για ζωή που δεν έχει σχέση με τη μοναστική παράδοση και γι ́ αποκρυφιστικά κηρύγματα, αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πολύ ισχυρά και αποκλειστικά πάνω στον Εφραίμ.»
Ο. «Ο Ιωσήφ έπαιζε το ρόλο πνευματικού του Βατοπαιδίου. Κανένας δεν γνώριζε το παρελθόν. Άρχισε να συγγράφει βιβλία που από τους Βατοπαιδινούς διαφημίζονταν ως το ίδιο το κήρυγμα του Θεού. Στην πραγματικότητα ήταν εσχατολογικές αντιλήψεις, χωρίς καμιά θρησκευτικότητα, και κηρύγματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα. Δεν αντέχουν σε καμιά θεολογική κριτική. Ιδού ένα απόσπασμα από τα «θεόπνευστα» βιβλία, με τα οποία ο Ιωσήφ κηρύσσει την τυφλή υπακοή: «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν. Του λέει: “Παιδί μου, πήγαινε στα βατράχια και πες είπε ο γέροντας να σταματήσετε, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε την ακολουθία”. Ο υποτακτικός δεν είπε όχι, έδειξε, όπως έπρεπε, υπακοή. Πήγε λοιπόν και τους είπε: “Να σταματήσετε, είπε ο γέροντας”. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει: ”Πες του γέροντα τώρα τελειώνουμε εμείς τη δοξολογία του Θεού και όταν πάμε να ξεκουραστούμε συνεχίστε εσείς”».
Π. «[...], ο Ιωσήφ διηγείται πως ένας άλλος πήγε για ψάρεμα, ενώ το απαγόρευσε ο γέροντας, και βγήκε ένα θηρίο από τη θάλασσα, ο διάβολος και άρχισε να τον κυνηγά. Σκοταδισμός και συλλογιστική δημοτικού που βαφτίζονται θεόπνευστο μήνυμα. Κανένας δεν τα πρόσεχε. Όλοι κολυμπούσαν στα κύματα της αόριστης αγιότητας του Εφραίμ ίσως για να ξεφύγουν από το πέλαγος των αμαρτιών τους. Όσοι τον κριτικάρουν τους έχει βάλει ο διάβολος…[...] Έβλεπε οράματα και είχε το χάρισμα της προφητείας. Πολλά πνευματικά του τέκνα έπαιρναν γράμματα που περιείχαν προφητείες-στιχάκια. Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα. Ο Ιωσήφ διαψεύστηκε στην προφητεία του ότι θα εκθρονιστεί ο Χρυσόστομος Πάφου, αλλά για τον κόσμο είναι σίγουρος. Όπως και ο Λιακόπουλος.»
Ρ. «Προφητείες και θαύματα σαν τα αντιβιοτικά. Κάθε έξι ώρες μετά το φαγητό….»
Σ. «[...] ο Εφραίμ είχε δημιουργήσει την εντύπωση του συνομιλητή με τον Θεό. Συνάντησα δεκάδες ανθρώπους που υποστήριζαν πως ο Εφραίμ έχει το χάρισμα της ενορατικότητας. [...] Στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 100 οικογένειες που τα παιδιά τους, επιστήμονες οι περισσότεροι, έγιναν μοναχοί στο Άγιο Όρος. Ήταν παιδιά θρησκευόμενων οικογενειών που οι γονείς τους σήμερα θεωρούν πως ο Εφραίμ τα πλησίασε με τον ίδιο τρόπο. Επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος και πείστηκαν από τα θεϊκά του χαρίσματα. Το σύστημα του Εφραίμ έχει ένα δίκτυο από ιερείς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι ιερείς, αφού εξομολογήσουν τα παιδιά, τα στέλνουν στο Άγιο Όρος. Ενημερώνουν όμως τον Εφραίμ για λεπτομέρειες από τη ζωή του παιδιού που εξομολογήθηκε. Όταν ο Εφραίμ συναντήσει τον νεαρό, αρχίζει να του μιλά λέγοντας λεπτομέρειες από τη ζωή του. Ο νεαρός συγκλονίζεται και αποδίδει τα πάντα στις μαγικές ενορατικές ικανότητες του ηγουμένου. Στο δεύτερο στάδιο, το βράδυ αρχίζουν να σημαίνουν τα σήμαντρα και οι καλόγεροι φωνάζουν πως εμφανίστηκε η Παναγία. Ο Εφραίμ μεταφράζει την «εμφάνιση» της Παναγίας ως σημάδι. Η Παναγία θέλει τον εκλεκτό της στο Βατοπαίδι.»
Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και όλα ξεπλένουνε;
Τ. «[...] Ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας, ο Πούτιν, Έλληνες υπουργοί, τραπεζίτες, η αφρόκρεμα του κόσμου, όχι μόνο της Ελλάδας, περνάει από το Βατοπαίδι. Η φήμη του πολλαπλασιάζεται με δωρεές εκατομμυρίων σε εκκλησίες στην Ελλάδα και την Κύπρο…[...] Οι διαπλεκόμενοι με το Βατοπαίδι ήταν τα πιο γνωστά ονόματα της πολιτικής, επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι ακόμη και άνθρωποι του θεάματος»
Υ. «Όσοι σχετίζονται με το Βατοπαίδι μοιάζουν να αναγνωρίζουν μια αρχή ανάδρασης για τη σχέση τους. Όπως αυτή που διέπει το καζανάκι στην τουαλέτα. Όταν πατάς το κουμπί, αδειάζει, αλλά ταυτόχρονα αυτή είναι η κίνηση που το ξαναγεμίζει. Όποιος, λοιπόν, έμπλεκε με το Βατοπαίδι έπαιρνε από την αίγλη του αλλά αυτή ήταν και η κίνηση που τον έβαζε στη λογική πως πρέπει να το ξαναγεμίσει με τη δική του. Έτσι γέμιζε το καζανάκι με φήμες, διηγήσεις και προσφορές από υπουργούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς έως και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης.»
Φ. «[...]κυκλοφόρησε η φήμη πως ένας επιχειρηματίας ετοιμάζει το δικό του κόμμα με ανθρώπους απ ́ όλα τα κόμματα. Αυτοί που ξέρουν λένε πως ήταν ένα σχέδιο του Εφραίμ. Υπήρξε μάλιστα και σχετική συνάντηση πολιτικών στη Γλυφάδα. Ο Εφραίμ, απολυτοποιώντας τη δύναμή του, προσπαθούσε να φτιάξει ένα Ορθόδοξο Βατικανό. Πολλοί υποστηρίζουν πως σκοπός ήταν να μεταφερθεί στο Βατοπαίδι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όταν τα προβλήματα με την Τουρκία δεν θα έχουν λύση….»
Χ. «[...] η δομή και οι κινήσεις του μηχανισμού Βατοπαιδίου μοιάζουν περισσότερο με τη συντηρητική και σκoταδιστική Opus Dei. Η επιλογή του Εφραίμ και των συμβούλων του [...]να κάνει επιχειρήσεις πίσω από τις οποίες θα κρυβόταν είναι αποκαλυπτική. Αν δεν έβγαινε στην επιφάνεια το σκάνδαλο, κανένας δεν θα ήξερε ποιανού είναι ο οικονομικός κολοσσός που έχει δημιουργηθεί. Στα σχέδια ήταν να γίνουν ΜΜΕ, ιδρύματα και οικονομικές δικτυώσεις που θα χρηματοδοτούν και θα αναδεικνύουν τους πολιτικούς που θέλουν.»
Ψ. «[...] Υπήρξαν καταγγελίες βουλευτή της ΝΔ πως κανένας δεν γινόταν βουλευτής στη Μακεδονία αν δεν έπαιρνε το χρίσμα του Βατοπαιδίου. Ακόμη και σήμερα ο Εφραίμ συνεχίζει τη σκοτεινή διπλωματία. Προσπαθεί να δημιουργήσει συσχετισμούς, αλλά και πιέσεις, πλησιάζοντας τη Μόσχα. Η Μόσχα βλέπει πολύ θετικά το να αποκτήσει συμμάχους στο Άγιο Όρος υπέρ του Πατριάρχη Ρωσίας που θέλει να γίνει Οικουμενικός. Ο Εφραίμ συνάντησε στη Μόσχα τον Μετβέντεφ. Το Άγιο Όρος διεκδικεί κομμάτι της Κόκκινης Πλατείας, ως παλιό μετόχι, και ο Εφραίμ είναι σε θέση να υποσχεθεί διαπραγμάτευση υπέρ των Ρώσων.»
Ω. «Ο παλιός βυζαντινός μυστικισμός και οι συνωμοσίες ωχριούν μπροστά σε όλα αυτά που έχει δημιουργήσει το σύγχρονο Βατοπαίδι. Κανένας δεν ξέρει ποια είναι η οικονομική διαπλοκή των αγίων πατέρων. Κανένας δεν ξέρει ποιος προσκύνησε εκτός από τις εικόνες τους και τα οικονομικά τους σχέδια. Και κυρίως πού έσπρωξαν ο φόβος και η θρησκοληψία του καθενός τις κινήσεις του. Λένε πως ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έγινε αποδέκτης προφητείας του Εφραίμ πως θα κυβερνήσει την Ευρώπη.»
……………
- Τ Ε Λ Ο Σ –
Copyright©περιοδικό ‘Επίκαιρα’
.
Για την αντιγραφή, Ρο










[...] είδα αρχικά στου Ροΐδη. Γράψτε ένα [...]
http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/21/05.pdf
Βατοπέδι-gate
Κάτι από… WaterGate;
Η περίεργη φήμη που θέλει τους φιλοξενούμενους της Μονής να είναι καταγεγραμμένοι από κρυφές κάμερες.
Μια περίεργη φήμη έχει διαδοθεί τις τελευταίες
ημέρες στο Άγιο Όρος και τους, πέραν αυτού,
εκκλησιαστικούς χώρους. Μια φήμη που έχει
στο επίκεντρό της τη Μονή Βατοπεδίου.
Οι φήμες που αρκετοί έχουν ακούσει, αλλά δεν θέλουν και να
πιστέψουν, κάνουν λόγο για βιντεοσκόπηση ανώτατου κυβερ-
νητικού παράγοντα (της εποχής που έγινε η βιντεοσκόπηση)
και εν ενεργεία κρατικού λειτουργού, τους οποίους συνδέει η
μεταξύ τους φιλία.
Και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς περαι-
τέρω για τους επικίνδυνους δρόμους στους οποίους μπαίνει
ακόμη και η χώρα όταν διάλογοι δύο πολιτικών προσώπων με
καίριο πόστο στην κυβερνητική μηχανή γίνονται κτήμα τρίτων,
Ο Εφραίμ, άγιος πάντα, μιλά για τη θεραπεία των πάντων, ακόμη και του καρκίνου με… λαδάκι: «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».
Υπάρχουν Εισαγγελείς και Ιατρικοί Σύλλογοι στην Ελλάδα;
Καλό ξεσκέπασμα για να μην χρησιμοποιήσω αγοραίες λέξεις της Αγίας Μαφίας του Κουτσού
Συνταγή Βατοπεδίου από Βενιζέλο;
Οξύτατη απάντηση έδωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο αυριανό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο, που αναφέρεται σε υπόθεση οικοπέδων τα οποία φέρεται να έχει αποκτήσει (όχι ο ίδιος αλλά) ο πατέρας του με ανορθόδοξη μεθόδευση. Ο Βενιζέλος χαρακτηρίζει το δημοσίευμα συκοφαντικό, με στόχο να πληγεί πολιτικά ο ίδιος, και στρέφεται ευθέως κατά του ιδιοκτήτη του Βέτο Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Και προαναγγέλλει ότι ο πατέρας του, ο άμεσα θιγόμενος, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αγωγή.
Το πρωτοσέλιδο θέμα όπως περιγράφεται στο zougla.gr, επίσης ιδιοκτησίας Τριανταφυλλόπουλου
Ο Βενιζέλος έχτιζε πολυκατοικίες στην Ξάνθη με συνταγή Βατοπαιδίου
Διαβάστε στο “VETO” της Κυριακής πώς ο πατέρας του Ευάγγελου Βενιζέλου απέκτησε οικόπεδα του Δημοσίου στην Ξάνθη, μέσω σκανδαλωδών ανταλλαγών με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Πώς δόθηκαν στο Εφετείο τα οικόπεδα στον Βασίλη Βενιζέλο και πώς διεκδικήθηκαν, παρά τις διαβεβαιώσεις του νυν υπουργού Άμυνας στην τηλεοπτική «Ζούγκλα» τον Ιανουάριο του 2009 ότι δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο.
Η απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου που προαναγγέλλει την αγωγή
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο τη Κυριακής, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δήλωσε τα εξής:
Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο της Κυριακής, συμφερόντων του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία μου έτσι ώστε να προσβάλει βάναυσα και κατά τρόπο ενσυνείδητο και οργανωμένο την τιμή μου ως πολιτικού προσώπου. Η εφημερίδα θα ισχυρισθεί ίσως ότι δεν αναφέρεται σε μένα, αλλά στον ογδοντάχρονο πατέρα μου που είχε την ατυχία να συναλλάσσεται με το ελληνικό δημόσιο και να αγωνίζεται επί χρόνια για την εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.
Όλα όμως αυτά είχαν γίνει αντικείμενο τηλεοπτικής εκπομπής του κ. Τριανταφυλλόπoυλου, συμπτωματικά στις 19 Ιανουαρίου 2009, την ημέρα που ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έδινα στη Βουλή τη μάχη για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι. Τότε παρενέβην στην εκπομπή και εγώ ο ίδιος, τονίζοντας ότι θα διερευνήσω πλήρως το ζήτημα για το οποίο δεν είχα ως τότε ενημέρωση, πράγμα που έκανα ενημερώνοντας και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.
Παρόλα αυτά, τώρα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επανέρχεται, επαναλαμβάνοντας και διανθίζοντας την αλλοίωση και την αντιστροφή της πραγματικότητας, η οποία έχει ως εξής:
Ο πατέρας μου αναγνωρίστηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ως κύριος εξ αδιαιρέτου κατά το 1/7 επί επτά ακινήτων στο νομό Ξάνθης. Στα ακίνητα αυτά, τα 2/7 ανήκαν σε Έλληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, ενώ τα άλλα 5/7 σε άτομα που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και απέβαλαν την ελληνική ιθαγένεια μετά τη βουλγαρική κατοχή. Αυτά τα 5/7 περιήλθαν και παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και όχι του πατέρα μου ή άλλου ιδιώτη.
Προκειμένου να συγκεντρωθούν τα ποσοστά των ιδιωτών και του δημοσίου σε διαφορετικά ακίνητα, πραγματοποιήθηκε αυτούσια διανομή με βάση την οποία περιήλθαν στον πατέρα μου και σε έναν ακόμη ιδιώτη συνιδιοκτήτη, δύο οικόπεδα και στο ελληνικό δημόσιο πέντε οικόπεδα. Από αυτά τα δύο οικόπεδα, το ένα απελευθερώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης γιατί ανήκε στο δημόσιο και όχι στον δήμο, ενώ το άλλο κρίθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης απολύτως αναγκαίο ως περιβάλλων χώρος του Μουσείου Καπνού.
Προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το Δημόσιο μέσω της ΚΕΔ αντάλλαξε το οικόπεδο αυτό με άλλο μικρότερης έκτασης, μικρότερου συντελεστή δόμησης και μικρότερης αξίας, σύμφωνα όχι μόνο με τις αντικειμενικές αξίες αλλά και με τις εκτιμήσεις τόσο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών όσο και των ίδιων των υπηρεσιών της ΚΕΔ για την πραγματική αξία. Για το λόγο αυτό, το Δημόσιο κατέβαλε και συμπληρωματική χρηματική αποζημίωση. Όλα δε αυτά έγιναν επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Προβλήθηκε τότε μέσω της εκπομπής του κ. Τριανταφυλλόπουλου το επιχείρημα ότι στο οικόπεδο αυτό υπήρχε ολόκληρη πενταόροφη οικοδομή χιλίων τετραγωνικών μέτρων! Δόθηκε η απάντηση ότι το κτίσμα αυτό ήταν παράνομο, αυθαίρετο, στατικά επικίνδυνο και κατεδαφιστέο. Η απάντηση αυτή λοιδορήθηκε στην εκπομπή, όμως ακριβώς για τους λόγους αυτούς το αυθαίρετο κτίσμα κατεδαφίστηκε και μαζί με αυτό και όλη η επιχειρηματολογία της εκπομπής της 19ης Ιανουαρίου 2009.
Τώρα προβάλλεται το επιχείρημα των “κομιτατζήδων”, οι περιουσίες των οποίων όμως έχουν περιέλθει και παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και όχι κάποιου ιδιώτη και πολύ περισσότερο του πατέρα μου με “ψευδομάρτυρες”.
Ως δημόσιο πρόσωπο, θεωρώ υποχρέωσή μου να δώσω απαντήσεις σε κάθε συκοφαντικό υπαινιγμό ακόμη κι αν αυτός δεν αφορά εμένα αλλά συγγενικό μου πρόσωπο, παρότι η θεωρία της οικογενειακής ευθύνης είναι φασιστική και βαθύτατα επικίνδυνη. Την φορά όμως αυτή, δεν μπορώ να αποτρέψω τον πατέρα μου να προστατέψει την προσωπικότητά του και να αξιώσει την καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούται καθώς χρησιμοποιείται ως μέσο στην προσπάθεια να προσβληθώ πολιτικά εγώ